Primăria Curtea de Argeş, la al doilea mare eşec.

# Cineva se încăpăţânează să încalce, totuşi, legea. # Trei firme au contestat  licitaţia proiectului „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş”. C.N.S.C. a anulat licitaţia # Procedura a fost şi anul trecut anulată de C.N.S.C. pe motiv de încălcare a dispoziţiilor legale.

Începutul promiţător

Un proiect de anvergură a făcut, pentru locuitorii municipiului Curtea de Argeş, ca ziua de 1 septembrie 2010 să devină una memorabilă. Pentru că la această dată au fost semnate contractele de finanţare pentru trei proiecte de o importanţă majoră în dezvoltarea prezentă şi viitoare a comunităţii locale. Contractele au fost semnate, într-un cadru festiv, de către secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Răzvan Murgeanu şi de către primarul cetăţii Basarabilor, Nicolae Diaconu. Proiectul „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş vizează fluidizarea traficului şi creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei prin modernizarea reţelei de străzi orăşeneşti din cartierele Marina Poştei, Noapteş, Cartier Est Valea Sasului - Groape din municipiul Curtea de Argeş care vor permite accesul facil la reţeaua de drumuri naţionale, respectiv DN 7 si DN 73C, Curtea de Argeş - Râmnicu Vâlcea. Valoarea totală a proiectului este de 47.649.554,76 lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 37.196.083,26 lei (98% din valoarea eligibilă a proiectului).

Continuarea penibilă

Consiliul Local Curtea de Argeş organizează licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului de lucrări de execuţie pentru un număr de 47 de străzi, reprezentând modernizarea a 33, 714 km. Valoarea estimată fără TVA prevăzută în caietul de sarcini: 35, 402, 699 RON.
În luna decembrie 2010, firma  Stoicanii Grup, din Dâmboviţa, a contestat licitaţia de la Curtea de Argeş. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dat dreptate firmei, în contradictoriu cu primăria municipiului. „Autoritatea a încălcat în mod flagrant dispoziţiile legale, din OUG nr. 34/2006”, se arată în motivare. Tot în decizia CNSC se mai precizează că „metodologia propusă va rămâne la interpretarea arbitrară a autorităţii contractante. (...) Contestatara arată că autoritatea contractantă are o exprimare redundantă, folosind o terminologie similară, care este de natură să încalce principiile în materie de achiziţii publice.
Primăria Municipiului Curtea de Argeş, în calitate de autoritate contractantă, insistă însă – se pare - în promovarea unei proceduri care încalcă legislaţia în vigoare în materie de achiziţii publice. Drept pentru care reia procedura de licitaţie postând, la data de 7 aprilie a.c., un nou anunţ de organizare pe portalul public de licitaţii. Deschiderea ofertelor urmează a se face pe data de 19 mai, ora 13.00

De două ori cu ghinion. Poate a treia, dacă se lasă de prostii…

Acea oră 13 se pare că a fost fatidică, pentru că nici nu s-a ajuns la termenul de deschidere al ofertelor, şi licitaţia este deja contestată de câţiva „jucători” mari, pe motiv de nelegalitate.
Astfel, firmele S.C. STAR TRADING IMPEX – aparţinând lui Victor (Bobi) Marinescu, S.C. ELECTRICA SERV din Buftea– manageriată de Gina Capota şi S.C. ALPHA DESIGN-BUILD GROUP S.R.L. – deţinută de Cătălin Nicolau au depus contestaţii la C.N.S.C. Toate cele trei firme acuză Primăria Municipiului Curtea de Argeş că are solicitări ilegale – ca şi la prima încercare -  în caietul de sarcini. Nicio problemă… cu excepţia celor câteva mii de potenţiali beneficiari care aşteaptă încă de anul trecut începerea lucrărilor. Nerezolvarea problemelor de ordin organizatoric poate duce la pierderea finanţării nerambursabile, fapt ce ar face imposibilă asfaltarea celor peste 30 de kilometri de şosea. Proiectul este finanţat din: Fonduri Europene (Fondul European de Dezvoltare Regională): 80, 35 % Buget de stat: 17, 65 % Buget Local: 2 % Ultima oră: C.N.S.C. anulează, pentru a doua oară, procedura de atribuire . Primăria Municipiului Curtea de Argeş se pare că nu poate sau nu vrea ca lucrurile să meargă în sensul cel bun. De ce oare?...
***

“Aşa cum era şi normal, CNSC a dispus anularea procedurilor de atribuire. În acestea au fost cuprinse
prevederi forţate, ca să nu spun aberante. Trebuie refăcută procedura chiar de la început…”
Cătălin Nicolau, manager S.C. ALPHA DESIGN-BUILD GROUP S.R.L.
***
I-am pus câteva întrebări şi lui Bobi Marinescu, managerul Star Trading:
# Domnule Marinescu, de ce nu se schimbă acele date cu probleme din caietul de sarcini?
Bobi Marinescu: Nu ştiu nici eu însă, aşa cum am motivat în contestaţia depusă la CNSC, unele cerinţe sunt nelegale şi inacceptabile pentru o firmă serioasă. Sunt mai multe probleme acolo…
# În contestaţia depusă la CNSC apare şi adresa de mail a unui angajat al lui Ştefan Lăzăroiu. Ce interes are acesta din urmă la licitaţia organizată de Primăria Curteade Argeş?
Bobi Marinescu: Absolut niciunul. Este vorba de Valentin Grigorescu, angajat – într-adevăr - al lui Ştefan Lăzăroiu. Cu Grigorescu  eu am un contract de colaborare. Mie îmi lipseşte din firmă un asemenea specialist, motiv pentru care am apelat la serviciile sale. Nu are nicio legătură - ceea ce face dânsul pentru mine – cu Ştefan Lăzăroiu. Fiecare avem firmele noastre şi lucrăm cu totul individual, aşa cum se ştie dealtfel.
***
Curioşi din fire, l-am contactat telefonic şi pe Valentin Grigorescu, mai ales pentru a-l întreba de ce nu a participat la licitaţie şi firma lui Ştefan Lăzăroiu.
# Bună ziua. Ne puteţi spune ce legătură aveţi dvs. cu firma Star Trading a lui Bobi Marinescu?
Valentin Grigorescu: Desigur. Am un contract de colaborare. Aveau nevoie de un specialist în domeniu, eu îi ajut.
# Ştim faptul că dumneavoastră aţi trimis contestaţia Star Trading către CNSC. De ce nu aţi înscris însă şi firma lui Ştefan Lăzăroiu la această licitaţie?
Valentin Grigorescu: L-am informat pe domnul Lăzăroiu cu privire la apariţia anunţului de licitaţie. Dânsul însă a refuzat să se înscrie la aceasta, tocmai pentru a nu da naştere la comentarii diverse în Curtea de Argeş – unde doreşte să candideze la Camera Deputaţilor.
(Material realizat de A.S.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea