Salonul Auto Piteşti, maşini multe, noutăţi puţine

Marți, 10 mai, a început, după o amânare de o săptpmână cauzată de dorința organizatorilor de a evita vremea rea, ediția a XI-a a Salonului Auto Pitești, organizat de către Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș și primărie, în Piața Milea.  Au fost prezenți dealeri auto mai mari și mai mici, care au aglomerat piața transformată în expoziție auto cu vânzare.

Interes scăzut la inaugurare

După o perioadă de criză în care puțini au fost cei care au mai adus în discuție organizarea unui târg auto, fie el și unul local, șefii de la AOA și-au luat inima în dinți și au reluat tradiția Salonului Auto Pitești. Au reușit să convingă să vină la această expoziție nu mai puțin de 11 mărci auto, reprezentate de nouă dealeri. Astfel, în Piața Milea au venit Next Automobile (Toyota), Motor AG (BMW), Autec Autotechnik (Skoda), Ma-Vis (Hyundai), Amat (Dacia, Renault), Valahia Investments (Honda), Cartec (Citroen), Auto World Park (Opel, Chevrolet) și Erste (Kia). În ciuda acestei participări relativ însemnate, la inaugurarea salonului lumea părea mai degrabă interesată de mitingul organizat, la aceeași oră, de către sindicaliștii de la Arpechim în fața Prefecturii decât de mașinile expuse.

Criza e de vină

Directorul executiv al Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș, Dan Ionescu, a explicat lipsa,aproape în totalitate, a modelelor noi, prin faptul că în industria de automobile este încă criză. La aceasta s-a adăugat și lipsa a trei dintre dealerii importanți din zonă, Țiriac Auto, Euro Tehno Group și Eurial Invest, care reprezintă opt mărci de mașini. Cu toate acestea, mașini prezente în premieră au mai putut fi zărite, pe ici, pe colo. Așa am putut admira noul Renault Latitude, care avea, la fel ca toate celelalte modele ale producătorului francez, un preț scăzut substanțial pe perioada salonului. De altfel, aceasta a fost tendința la toți expozanții, indiferent de cât de multe sau de puține mașini aveau expuse. Vedeta incontestabilă a Salonului Auto Pitești a fost însă noua serie 6 de la BMW, care a beneficiat de o lansare separată, a doua zi după inaugurare.

(A.V.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea