Transelectrica plăteşte peste 250 miliarde de lei vechi pentru a moderniza staţa electrică de la Arefu - Argeş

Transelectrica (TEL), monopolul pe piaţa românească de energie electrică, va achiziţiona de la filiala de mentenanţă Smart servicii de peste 25 milioane de lei pentru modernizarea staţiei electrice de transformare de la Arefu, judeţul Argeş.
Pe 19 noiembrie 2015, procurorii DNA făceau 16 percheziţii în Bucureşti şi în Craiova la Transelectrica şi la Smart, fiind vizate atunci fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2011-2015.
O avarie puternică asupra rețelei electrice a lăsat, pe 1 iunie 2016, fără energie județele Vâlcea și Argeș, fapt fără precedent din 1997, când tot sistemul energetic național a căzut. Zonele de nord din județele Vâlcea și Argeș au rămas timp de o oră și un sfert fără curent electric. În acea oră nimic nu a mai funcționat, nici fabrici, nici hidrocentrale și nici CET Govora, iar traficul din Râmnicu Vâlcea a fost pur și simplu dat peste cap. Autoritățile au intrat în alertă. Până acum, un lucru e cert: a fost o defecțiune în rețeaua Transelectrica, transportatorul național de energie. Cauzele nu se cunosc foarte bine, încă se fac analize. Însă, în acest context trebuie amintit că investițiile Transelectrica în rețea sunt mult sub planurile anuale, fapt confirmat atât de rapoartele de administrare ale companiei, cât și de un raport al Curții de Conturi.
Cauzele avariei au ramas sub semnul intrebarii. La solicitarea HotNews.ro, Transelectrica a spus ca exista un raport preliminar, partial, care a fost trimis la Parlament, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei si ANRE. La raportul final inca se lucreaza. Insa, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro, ar exista un intreg lant de cauze, totul culminand cu defectarea unui intrerupator din celula LEA 220 Aref in statia 400/220/110 kv Bradu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea