OPERAŢIUNEA PREZERVATIVUL!!!

# Deputatul PSD Mircea Drăghici condamnă executivul că a comandat prezervative pentru români, că achiziţionează cearşafuri pentru soldaţi, câte o geantă pentru prefecţi şi alte chestii de tot râsul. Chiar, prezervativele ar putea fi de o anumită culoare?! Sau de cealaltă?!...

 

Deputatul PSD Mircea Drăghici, dealtfel o personalitate poltică cu totul respectabilă, a dat-o de gard, cum spune omul de rând, cu ultimele comunicate. Presa a fost invadată cu o listă de „reproşuri” aduse de domnul deputat la adresa actualei guvernări. Numai că reproşurile cu pricina sunt unele penibile, care nu îi fac deloc cinste domnului deputat. Cum ar fi reproşul că guvernul a comandat prezervative pentru centrele de planning familial. Mircea Drăghici nu se sfieşte să „umfle” problema în mod exagerat, considerând că prezervativele sunt XXL, deşi lungimea balonaşelor nu este decât de 16 cm. Da’ de când cu criza, şi lucrurile mai mici pot să pară mari, mai ales la nivel politic…
Am intrat, plini de curiozitate, pe site-ul deputatului amintit. Şţi aici, la categoria noutăţi din activitate, am găsit… reproşuri. Păi cu aşa activitate nu prea are a se lăuda dom’ Drăghici. Ca să nu mai vorbim de nota de penibil. Iată:
www.mirceadraghici.ro /activitate /noutăţi

 

„CE CUMPĂRĂTURI TRĂSNITE AU FĂCUT MINIŞTRII LUI BOC PE BANII ROMÂNILOR!

Când vine vorba despre bani, românilor li se spune mereu că nu sunt! Nu sunt bani de salarii, de pensii, de indemnizaţii pentru mame, de fonduri pentru drumuri sau pentru investiţii în locuri de muncă! Pentru toate celelalte, există! Există bani pentru miniştrii care achiziţionează tot felul de produse ciudate din banii publicii, fără să-i tragă cineva la socoteală, sfidând contribuabilii, înjosind românii şi aruncând la gunoi, milioane de euro! Lista ruşinii este însă mereu completată cu produse, care dacă n-ar fi din banii noştri, ar trebui să ne cuprindă râsul:
1. Ministrul Apărării face economii tăind pensiile militarilor, dar investeşte în cearşafuri,colanţi pentru soldaţi, costume flauşate, pantaloni tricotaţi, cu dedicaţie de la firme monocolore - portocalii!
2.  Ministrul Mediului a cumpărat indicatoare 3D de 3,6 milioane de lei; perdele, draperii, pixuri şi brichete de sute de mii de euro!
3.  Ministrul Mediului vrea să dea banii de la buget pe maşini electrice!
4.  Ministrul Agriculturii a cumpărat genţi pentru prefecţi, cu ocazia recensământului!
5.  Ministrul de Interne a cumpărat bere de peste 50.000 de lei!
6.  Ministrul Sănătăţii a comandat 3,6 milioane de prezervative de mărime XXL!
7.  Ministrul Educaţiei a cumpărat păpuşi cu handicap pentru grădiniţe!
Contracte pe bani publici oferite clientelei politice, achiziţii de produse ciudate în mod preferenţial, preturi umflate la lucrări de utilitate publică, într-un cuvânt afaceri pe banii statului! Aceasta este reţeta "clasică", prin care banul public ajunge banul lor! În urmă cu câţiva ani, preşedintele Băsescu ne invita la „ţepe", acum ştim sigur că ne-a dat ţeapă cu miniştrii care cheltuiesc bani pe nădragi flauşaţi, bere şi prezervative!”
LEGENDA
1. Ministrul Apărării face economii tăind pensiile militarilor, dar investeşte în cearşafuri,colanţi pentru soldaţi, costume flauşate, pantaloni tricotaţi, cu dedicaţie de la firme monocolore - portocalii!
Rugăm pe domnul deputat să indice şi care sunt cumpărăturile CORECTE  cu care Ministerul Apărării poate, în opinia domniei sale, să înzestreze cazarmele.

În loc de cearşafuri poate erau mai indicate suluri de sârmă ghimpată, în loc de pantaloni tricotaţi nişte pantofi cu toc – de damă – asortaţi cu ciorapi de nailon – tot de damă – şi jartele… Firmele, domnu’ deputat, au apărut după ce s-a terminat marfa la cele monocolore – roşii…
2. Ministrul Mediului a cumpărat indicatoare 3D de 3,6 milioane de lei; perdele, draperii, pixuri şi brichete de sute de mii de euro!
Aici suntem de acord! Nu perdelelor în Ministerul Mediului! Că doar ştiţi cu toţii bancul cu ştersul pe perdele. Iar pixurile, ei bine, pixurile întrec orice imaginaţie, într-adevăr! La Mediu toată lumea ar trebui să scrie cu creioane, că sunt din lemn, biodegradabile!
3. Ministrul Mediului vrea să dea banii de la buget pe maşini electrice!
Dar pe ce maşini aţi vrea dumneavoastră să dea banii Ministrul Mediului? Poate le faceţi o recomandare, ceva pe benzină, cu motor mare, cutie automată şi noxe cât cuprinde, consum de vapor, că cele electrice nu prea mănâncă, şi noi românii suntem învăţaţi cu muuult…
4. Ministrul Agriculturii a cumpărat genţi pentru prefecţi cu ocazia recensământului!
Hai, dom’ deputat, că asta e chiar penibilă. Păi dacă 42 de genţi sunt problema bugetului de stat, înseamnă că nu trăim în aceeaşi ţară cu dumneavoastră. Sau invers…
5.  Ministrul de Interne a cumpărat bere de peste 50.000 de lei!
Potrivit site-ului e-licitaţie.ro, citat de Mediafax, Ministerul de Interne, prin Direcţia Generală Management Logistic şi Administrativ, a avut un singur ofertant, care a şi fost desemnat beneficiarul contractului.
Criteriul de atribuire a contractului a fost acela al preţului cel mai mic, licitaţia fiind una deschisă deci fără nici un fel de ascunzişuri.
O parte din berea cumpărată urmează să ajungă în depozitul MIRA din Strada Leonta din sectorul 6. Restul va ajunge la doua hoteluri din Predeal şi  Braşov.  Pe româneşte, cheltuieli normale, comerciale, cu retur în bani. Pentru că berea se va vinde la acele hoteluri, nu o vor bea pedeliştii sau ministrul de interne. Nu că nu ar vrea…
6. Ministrul Sănătăţii a comandat 3,6 milioane de prezervative de mărime XXL!
Aţi uitat să menţionaţi că prezervativele nu sunt (toate) pentru ministrul sănătăţii. De fapt sunt pentru cabinetele de planning  familial din toată ţara, adică un lucru bun, sănătos. …Şi 16 centimetri sunt XXL la dumneavoastră?!!!
Românii vor primi gratuit, prin cabinetele de planning familial, circa 3,6 milioane de prezervative, după ce Ministerul Sănătăţii le va achiziţiona în schimbul a 215.000 de euro. Un studiu realizat de Institutul pentru Consultanţă în Domeniul Prezervativului (aţi mai auzit de aşa ceva?), din Germania, arată că lungimea medie a penisului românului în stare erectilă este de 14 cm. Cu toate acestea ministerul a comandat prezervative de minimum 16 cm.
Explicaţia este una simplă, ca să nu spunem prostească, pentru că nu vrem să jignim pe nimeni. Păi dacă este mai mare, poate sta rulat un centimetru-doi. Dacă însă este mai mic, acelaşi institut probabil că a scris cândva că prezervativul nu este şosetă, ca să poţi trage de ea. Aşa încât…

Deputatul care strigă „hoţii!” cheltuie un pic mai mult decât… colegii din celălalt partid

Curioşi de felul nostru – deşi specia se spune că moare mai repede decât celelalte – am dorit să vedem cât mai cheltuie domnul deputat din banii noştri, pentru că în anii trecuţi i se cam dusese vestea. Numai că…
Bucureşti, 20 iulie 2010. În ultima şedinţă din 28 iunie a.c. a recent încheiatei sesiuni parlamentare, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis cu unanimitate de voturi să limiteze accesul publicului la informaţii despre cheltuielile deputaţilor făcute din bani publici. Decizia aşează un zid în faţa oricui încearcă să se informeze asupra sumelor cheltuite individual de deputaţi şi propune formule de aşa-zisă „eficientizare” a organizării informaţiei care nu fac altceva decât să ascundă, în realitate, datele concrete despre banii cheltuiţi.
Iată ce am reuşit să aflăm despre nivelul cheltuielilor alesului nostru, pentru luna martie 2011:
Indemnizaţie netă            4232
Cheltuieli personal            3964
Cheltuieli bunuri şi servicii        5607
La acestea se adaugă:
Diurnă 2% pe zi din indemnizaţie, pentru deplasări – luna martie – cca. 700.000 lei la nivelul Camerei Deputaţilor
Cheltuieli cazare şi transport – luna martie – peste 2.000.000 lei la nivelul Camerei Deputaţilor ş.a.m.d.
Nefiind relevant, ne-am adresat istoriei… recente. Pe vremuri, când nu erau la secret,
cheltuielile erau publicate chiar pe site-ul Camerei Deputaţilor. Şă vedem în 2009:
Dacă am fi fost la fotbal, puteam să cântăm: Campionii, campionii, ole, ole, oleeee. Iată că domnul deputat a cheltuit pe cazare într-o singură lună cam cât a dat Ministrul Agriculturii pe genţile pentru prefecţi (chiar, cât a dat?). Da, însă genţile rămân…
Să vedem şi în 2010, pentru cine încă nu a orbit de furie:
„Conducerea Camerei Deputaţilor a făcut public un  raport privind cheltuielile efectuate pentru aleşii neamului în luna martie 2010. Conform raportului, cele mai mari sume de bani au fost cheltuite, în cazul parlamentarilor argeşeni, pentru cazarea în Bucureşti a deputaţilor Sorin Pandele (PDL) şi Mircea Drăghici (PSD). În raportul respectiv se arată că, în luna martie, Camera Deputaţilor a cheltuit 8.333 de lei pentru cazarea în Bucureşti a deputatului Mircea Drăghici, vicepreşedinte al PSD Argeş. Pentru Sorin Pandele s-au cheltuit 8.159 de lei într-o lună.”
Fără comentarii.

Să vedem însă cum stă domnul deputat la activitatea parlamentară. Mircea-Gheorghe DRĂGHICI are nu mai puţin de 17 propuneri legislative iniţiate în legislatura 2008-prezent. Care este stadiul acestora? Păi… din cele 17, 9 (nouă) sunt respinse definitiv, două sunt la Senat, una este abia înregistrată şi restul de cinci… la comisii. Aşa mai merge, adică avem 0 (zero) propuneri devenite lege. Nu mai este nimic de adăugat la toate acestea.
Operaţiunea „Prezervativul” out!...

Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea