Victor Ponta îl acuză pe Mircea Andrei de activitate infracţională

Bătălia pentru Argeş a intrat, săptămâna care s-a încheiat, într-o nouă fază. După ce l-au trimis pe şeful de la TSD, Nicu Bănicioiu, să lanseze câteva atacuri către liderul local al PDL, Mircea Andrei, la Piteşti au apărut preşedintele PSD, Victor Ponta, şi mentorul său politic de pe vremea când debuta în guvern, Adrian Năstase. Cei doi pesedişti de frunte au dat explicaţii atât despre scrisoarea de intenţie a guvernului către FMI, cea cu eliminarea subvenţiilor pentru căldură, dar şi despre activitatea Uniunii Social Liberale din perioada imediat următoare. Un subiect aparte l-a constituit însă preşedintele PDL Argeş, senatorul Andrei, care a beneficiat din plin de atenţia lui Victor Ponta.

Experimentul Argeş

În prezenţa preşedintelui PSD Argeş, Constantin Nicolescu, Victor Ponta a vorbit despre ofensiva pornită de către PDL împotriva social-democraţilor în acest judeţ, spunând că situaţia de aici este unică în ţară: „ Experimentul Argeş al PDL-ului este cel mai brutal experiment. În toată ţara ne confruntăm cu metodele PDL-ului, dar la Argeş a fost cel mai brutal. Un om dispus la orice, Mircea Andrei, căruia i s-a spus: „Dacă nu distrugi PSD-ul la Argeş, vei ajunge tu în închisoare!”. Preşedintele social-democrat a explicat că există „Documente oficiale trimise de la Senatul României prin care domnul Mircea Andrei se folosea de calitatea de senator pentru a intra în relaţii de afaceri cu nişte afacerişti extrem de dubioşi din Rusia”. De asemenea, spune Victor Ponta, „la instituţiile statului sunt şi alte probe privind activitatea infracţională, de crimă organizată, a domnului Mircea Andrei”.

Dacă nu merge Nicolescu la centru...

La Piteşti, preşedintele PSD, Victor Ponta, a subliniat de mai multe ori importanţa judeţului Argeş în strategia Uniunii Social Liberal pentru anul 2012. Aceasta îl ia în calcul inclusiv pe preşedintele organizaţiei judeţene, Constantin Nicolescu, văzut drept candidat aproape cert pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean de către şeful său de partid. Acesta a venit la Piteşti şi pentru că liderul de la Argeş nu putea participa la şedinţele conducerii centrale a partidului, din cauza emoţiilor prea mari pe care le presupune o astfel de întrunire. În ceea ce-l priveşte pe Constantin Nicolescu, acesta spune că nu a luat încă o decizie privind candidatura pe care o aşteaptă colegii săi: „În sondaje e clar că nu se va evita să se dea numele meu. Am spus însă că participarea depinde de cum mă voi simţi din punct de vedere al sănătăţii”.  Adrian Vasiliu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea