Deputatul Victor Ponta, ars cu lupa de senatorul Mircea Andrei

# Micea Andrei: "Domnul Ponta e un produs imatur al politicii PSD-iste. Este bine că vine cu Năstase, să nu se rătăcească prin judeţ…" # Micea Andrei: „Domnule Constantin Nicolescu, eu voi candida şi va fi cea mai grea campanie electorală din viaţa dumneavoastră şi cu şi fără sondajul la care o să migăliţi, probabil, noaptea pe sub masă!”

Preşedintele PSD Victor Ponta a îndesit vizitele în Argeş, simţind că temeliile partidului se clatină destul de rău aici. Şi, ca să nu vină cu mâna goală, l-a adus şi pe mentorul său din PSD, Adrian Năstase. Problema de temelie a PSD Argeş a plecat din vârf, curentând întregul circuit. La conferinţa de presă organizată a fost prezent şi „vârful” judeţean, Constantin Nicolescu. Expresia preşedintelui PSD Argeş a fost aceeaşi din ultimul timp: una încordată, puţin nervoasă, poate puţin nehotărâtă. Un comportament numai bun pentru a da naştere la speculaţii. Şi numai bun pentru a pune pe gânduri – mai mult - zecile de primari PSD-işti, care sunt deja cu un picior în PDL. Venirea lui Ponta nu a reuşit să refacă spiritul acela de odinioară, de beton armat al partidului în Argeş. O bună contribuţie a avut la apariţia crăpăturilor – în zidul PSD – şi pickamer-ul numit Mircea Andrei, care nu s-a sfiit să îl facă pe Ponta imatur, minor, rătăcit. Ne aşteaptă vremuri interesante aici, în judeţ…

# Cum comentaţi declaraţia domnului Ponta, declaraţie în care spune că sunteţi trimis la Argeş de domnul Băsescu să schimbaţi culoarea politică a judeţului, altfel vă va trimite la puşcărie cu dosarele pe are le aveţi?
Senatorul Micea Andrei: Domnul Ponta e un produs imatur al politicii PSD-iste şi îşi imaginează că venirile în Argeş au un efect gen Iliescu, pe care se gândeşte să-l copieze. Din păcate, acest copil al singurului preşedinte PSD, Iliescu, se află în aceeaşi ipostază ca fiul lui Iorga. Îi sugerez să analizeze comparaţia. Vis-a-vis de declaraţia făcută, nu-l taxez decât ca neserios, atâta timp cât de pe poziţia unui preşedinte de partid, face afirmaţii pe care nu le poate dovedi şi îl invit pe domnia sa şi pe ceilalţi piticei din PSD să facă publice toate dosarele despre eventuala implicare a mea în lucruri sau fapte nelegale. Să le facă publice, să le dea presei spre dezbatere. Corespondenţa purtată cu dunca de stat rusă a avut, în principiu, ca obiect, realizarea unei prime vizite a unei delegaţii în România. Am făcut acest demers în calitate de vicepreşedinte al Grupului de Prietenie România-Rusia. Domnii de la PSD, care au plâns pe la uşile ruşilor şi au făcut trei deplasări la Moscova, fără a fi primţi de nimeni, s-au ofticat foarte tare de acestă capacitate a mea de relaţionare, cu atât mai mult cu cât Corlăţean e preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului României şi cred că şi-ar fi dorit ca toate acestea să trecă prin cenzura sa, lucru care nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla. Orice corespondenţă, relaţionare pe care o fac de aici înainte, se va face strict din calitatea mea de senator şi, spre ciuda lor, de senator PDL. Aceasta e problema pentru care îi roade pisma! Ei toţi se înghesuie să fie oameni politici, dar imediat ce le spargi coaja, din oul de pinguin, apare guguştiucul politic.
# Preşedintele PSD a început să vină din ce în ce mai des la Piteşti…
Senator Mircea Andrei: Domnul Ponta a mai venit în Argeş şi în campania de la Vultureşti şi nu l-a aşteptat nimeni. Este bine că vine cu Năstase, căci minor fiind, să nu se rătăcească prin judeţ aşa cum s-a rătăcit copilotul său în zona Câmpulung şi a căzut în râpă cu maşina. Cred că dacă ar continua cu cursele de maşini, în care e specialist, ar putea ajunge la performanţă, în politică nu va ajunge. Ei simt că vor pierde alegerile în Argeş şi atunci se bulucesc, ca nu ştiu ce, la intrările acestui judeţ, încercând să salveze ce nu se poate salva: lumea e sătulă de PSD şi de o conducere de 20 de ani, care nu a făcut nimic de natură a ridica economia judeţului. Îi trimit să viziteze în judeţ obiectivele economice închise sub guvernarea PSD şi anume: ARO, Arpechim, care a fost vândută OMV-ului şi este în procedură de închidere acum şi îi invit să-şi prezinte realizările, lăsând conferinţele de presă, în care în afară de gogoşi nu transmit nimic. Personal sunt implicat, împreună cu echipa PDL, într-o mulţime de proiecte care vin spre judeţ şi acest lucru începe să se simtă la nivelul societăţilor comerciale şi al oamenilor şi nu pot avea nicio urmă de apreciere faţă de acest gen de a face politică a domnilor de la PSD.
Povestea „Împăratului Gol”, pe care într-o bună zi, oamenii l-au văzut aşa cum este, se potriveşte perfect domnului Constantin Nicolescu, care-şi imaginează acum, că împingând în faţă diferite personaje de la Bucureşti, nu se vor mai vedea în judeţ cicatricele adânci pe care le-a provocat. Am crezut că este bărbat şi va şti să înfrunte adversarul într-o campanie electorală. Constat acum că anunţă cu un aer de domnişoară fronsată, că va fi pe lista de sondaj, dar nu este hotărât să candideze.
(L.C.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea