Noua echipă de conducere a PDL

# Delegaţia judeţului Argeş, formată din 28 de persoane, a fost condusă de senatorul Mircea Andrei # Argeşenii au votat pentru Emil Boc # Singurul „reprezentant” al judeţului, Cristian Boureanu, şi-a retras candidatura de la funcţia de prim-vicepreşedinte, în urma înfrângerii lui Vasile Blaga.

Alegeri mari, alegeri de partid mare la Bucureşti. Partidul de guvernământ a decis, în week-end-ul trecut, care va îi fi echipa de conducere. Din partea judeţului nostru a participat la „ostilităţi” o delegaţie de 28 de persoane, condusă de senatorul Mircea Andrei. Din păcate, în noua echipă votată nu a avut loc nici un argeşean, fapt care ar fi putut aduce un plus de influenţă aici. Singurul deputat de Argeş înscris la o funcţie de prim-vicepreşedinte, Cristian Boureanu, s-a retras datorită faptului că cel susţinut de el la şefia partidului, Vasile Blaga, nu a reuşit să câştige. Târziu în noapte, duminică seara, echipa din Argeş participantă la Consiliul Naţional al Partidului s-a întors la Piteşti. Singurul absent al delegaţiei a fost senatorul Mircea Cinteză, internat într-o instituţie medicală din motive de sănătate.
Rezultatele finale ale votului pentru funcţia de preşedinte: Emil Boc - 868 de voturi, Vasile Blaga - 499, Theodor Paleologu -24 de voturi.

“Trebuie să depunem eforturi pentru a reconstrui relaţia politică-cetăţean”

Vasile Blaga: “Acest partid nu funcţionează! Acest partid are nevoie de o schimbare, de un nou început, de o nouă strategie, pentru a putea guverna până în 2012 şi pentru a continua guvernarea după 2012. Dacă nu vom câştiga alegerile din 2012, restul nu mai contează. Toate măsurile pe care le-am luat vor fi risipite. Cetăţenii îşi vor pierde încrederea de a trăi mai bine. Eu nu am inamici în politică, ci adversari. Sunt cei din USL. Vreau să ofer o alternativă acestui partid. Candidez pentru că în acest partid nu mai facem politică. Candidez pentru că principala decizie în partid este să nu luăm nicio decizie. Partidul se comportă ca un tren care merge în viteză spre un pod rupt şi dacă nu vom chimba macazul la timp ne va părea rău. De trei ani depunem eforturi extraordinare pentru a scoate România din criza economică. Suntem pe cale să pierdem încrederea românilor. Trebuie să depunem eforturi pentru a reconstrui relaţia politică-cetăţean. Noi trebuie să ieşim din izolarea în care suntem, să avem un dialog social, civic cu cetăţeanul. Trebuie să alegem un preşedinte care să fie garantul că politicile partidului sunt aplicate pe Guvern şi nu invers. Problema noastră în partid este că am promovat oameni care se pricep la toate şi nu se pricep la nimic. Principalul meu obiectiv este câştigarea alegerilor din 2012 şi continuarea guvernării. În 2012 vom avea cel mai greu an electoral din istorie.”

“Candidez pentru ca victoriile pe care le-am avut până acum să fie posibile şi de acum încolo.”

Emil Boc: “Candidez pentru ca victoriile pe care le-am avut până acum să fie posibile şi de acum încolo. Candidez cu cel puţin trei obiective precise şi clare: continuarea procesului de modernizare a ţării şi consolidarea PDL; continuarea guvernării, câştigarea alegerilor din 2012 şi menţinerea PDL la guvernare; reformarea în continuare a PDL. Îi mulţumesc lui Victor Ponta că a reuşit performanţa să distrugă PNL.”

“Figura mea îi inspiră pe toţi să îmi dea sfaturi”

Theodor Paleologu: “Un om de cultură care este şi om politic poate fi mai convingător. Se pare că figura mea îi inspiră pe toţi să îmi dea sfaturi. M-au sfătuit să candidez şi la alte funcţii. În cazul în care câştig, i-aş vrea alături de mine în BPN şi pe domnul Boc şi pe domnul Blaga, pentru ca eu nu îmi imaginez partidul fără ei în BPN. N-aş face un pas fără să îi consult pe amândoi. Dacă aş câştiga, m-aş ocupa de partid şi nu aş aspira la o altă funcţie în stat.”

Discursuri după votare

După numărarea voturilor şi declararea lui Emil Boc câştigător din primul tur, cei trei candidaţi au mai ţinut să spună, sâmbătă seara, câteva cuvinte:
Emil Boc: “Simt o mare onoare şi o imensă responsabilitate pe care mi-aţi dat-o mie şi echipei PDL. Sunt convins că nu voi dezamăgi. Ştiu că votul mă obligă să menţin victoriile în PDL. Mulţumesc domnului Vasile Blaga pentru eleganţa competiţiei din partid şi lui Theodor Paleologu pentru că a făcut posibilă o dezbatere democratică. Avem nevoie de Vasile Blaga şi Theodor Paleologu în echipa de conducere a PDL. Vom câştiga în 2012 împreună cu România şi cu românii.”
Vasile Blaga: “Nu-l invidiez pe Emil Boc. Va fi o perioadă extrem de dificilă. Îi garantez lui Emil că niciunul dintre cei care am depus acest proiect politic nu vom pleca din partid. Emil Boc are nevoie de o echipă puternică, unită pentru binele acestui partid.”
Theodor Paleologu: “Nici cei care m-au votat pe mine nu vor pleca din PDL. Ştiu că mulţi ar fi vrut să mă voteze astăzi, dar au votat util.”
Singurii din tabăra lui Vasile Blaga care s-au retras sunt Cristian Boureanu şi Constantin Ostaficiuc, care candidau pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, Cezar Preda, pentru funcţia de secretar general şi Cătălin Croitoru, pentru vicepreşedinte.
Roberta Anastase, Theodor Baconschi, Gheorghe Flutur şi Sorin Frunzăverde sunt noii prim-vicepreşedinţi ai PDL, iar Ioan Oltean noul secretar general, în urma votului delegaţilor la Consiliul Naţional de Coordonare al partidului. Roberta Anastase a obţinut 1.038 de voturi, Baconschi 899 de voturi, Flutur 1.189 de voturi, şi Frunzăverde 1.143 de voturi în timp ce Theodor Paleologu a primit 650 de voturi. Pentru funcţia de secretar general al PDL Ioan Oltean a câştigat cu 906 de voturi iar Sulfina Barbu a obţinut doar 343 de voturi.

***

Preşedinte:
Emil Boc
Prim-vicepreşedinţi: 
Roberta Anastase,
Theodor Baconschi,
Gheorghe Flutur
Sorin Frunzăverde
Vicepreşedinţi:
George Scripcaru
Elena Udrea
Anca Daniela Boagiu
Dorin Florea
Traian Igaş
Monica Macovei
Florin Popescu
Gheorghe Ştefan
Mihaela Popa
Mihai Stănişoară
Theodor Paleologu
Romeo Raicu
Mircea Hava
Sever Voinescu
Victor Tarhon
Secretar General:
Ioan Oltean

(Material de A.S.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea