PDL-iştii Andrei, Boureanu, Cinteză şi Teodorescu vor rămâne cu funcţiile sau cu business-urile?

Democrat liberalii s-au trezit din somnul dulce al guvernării, într-o situaţie cel puţin incomodă marca Traian Băsescu. De vină sunt gurile rele care ar fi vorbit mai pe la colţuri, mai prin ziare, că aleşii neamului fac afaceri cu statul, care stat, întâmplător, este administrat de ei. Acestea fiind zise, preşedintele

României le-a cerut demnitarilor PDL-işti să renunţe la afaceri, dacă vor să mai rămână aşezaţi pe scaunele oferite de partidul portocaliu. Vestea a picat ca un trăsnet asupra parlamentarilor, miniştrilor şi a secretarilor de stat, care nu şi-ar abandona business-urile, dar nici la funcţiile politice n-ar renunţa. Beleaua pică şi pe o parte dintre democrat liberalii argeşeni care nu sunt mai liniştiţi şi asta pentru că împacă şi capra şi varza (şi afacerile şi politica), numai pe Băsescu nu mai reuşesc să-l împace.
# Senatorul de Dâmboviţa Mircea Andrei a aterizat în Argeş graţie liderilor de la centru care l-au cadorisit cu funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului. Parlamentarul face parte dintre cei mai bogaţi democrat liberali, lesne de înţeles că face şi afaceri, două la număr, după cum reiese din declaraţia de interese. Fericirea cea mai mare a senatorului, pe lângă aceea că e putred de bogat, este şi faptul că nu are datorii, aşa cum se întâmplă în cazul unor colegi de-ai săi care sunt datori vânduţi… În fine, ideea e că Andrei trebuie să ia măsuri serioase. Dacă mai vrea să fie senator, trebuie să renunţe la afaceri, inclusiv la cele cu Sorin Ovidiu Vântu.
# Deputatul Cristian Boureanu, a tot explicat poporului că nu şi-a îngrăşat conturile făcând afaceri cu statul, aşa cum s-a vehiculat într-un cotidian sportiv, ci că jurnaliştii au dus o campanie de dezinformare. Aşadar, parlamentarul este asociat în patru societăţi, având acţiuni de aproximativ 114.700 de lei, după cum reiese din declaraţia de interese. Ne-am străduit din răsputeri să descifrăm numele firmelor lui Boureanu, dar n-am reuşit. Deputatul are un scris indescifrabil. Important e că parlamentarul va avea ceva insomnii de vreme ce Băsescu a adus în discuţie posibilitatea demiterii din funcţiile politicea tuturor demnitarilor care continuă să-şi păstreze afacerile. Parlamentarul are o suferinţă încă şi mai mare, şi asta pentru că are datorii fără număr pe care trebuie să le achite chiar şi până în 2038. În total peste 5,5 milioane de euro, başca peste 800.000 de dolari. Îi dorim domnului deputat putere de muncă, exprimându-ne îngrijorarea faţă de situaţia dificilă (ca să nu spunem, catastrofală) în care se află. În acest sens, credem că Boureanu ar fi printre primii care ar renunţa la deputăţie, de dragul afacerilor, nu de alta dar ce să facă domnia sa cu o indemnizaţie lunară de 5000 de lei?
# Senatorul Mircea Cinteză face parte din categoria demnitarilor care e posibil să fie nevoiţi să facă o alegere importantă… Pe lângă faptul că e medic cardiolog, democrat liberalul s-a implicat şi în afaceri, după principiul „Nu lipseşte miercurea din post”. Ei bine, politicianul e acţionar în patru firme (Editura Magister Grup SRL, Magister Medical SRL, Magister Consult SRL şi Montecari SRL). În privinţa datoriilor, care-l fac pe senator vulnerabil în faţa banului public (la fel ca şi pe colegii care au bani de înapoiat) PDL-istul nu stă pe roze. Are de dat 30.000 de euro şi peste 10,7 miliarde de lei vechi. Uite aşa se găseşte Cinteză în situaţia de a renunţa la mult râvnitul mandat de senator, sau poate (cine ştie?) la business-uri.
# PDL-istul Cătălin Teodorescu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, are cu ce se lăuda în materie de business-uri. Politicianul trăieşte bine, vorba şefului statului, şi asta graţie celor trei societăţi la care este acţionar. Spre exemplu, Teodorescu deţine 10% din capitalul SC. Anchwood Design 09 SRL, firmă care are ca obiect de activitate producţia de tâmplărie din lemn stratificat. De asemenea, democrat liberalul deţine 90% din acţiuni la SC. Eurol Oil SRL, societate care se ocupă cu transportul specializat şi producţia de mase plastice. În plus, politicianul este unic acţionar la SC. Euro Media Trading SRL. La capitolul datorii, PDL-istul a acumulat o sumă  de 705.783 de lei. Şi în acest caz se pune problema orientării către una din două: ori funcţie, ori afacere.
# Deputaţii Sorin Buta şi Sorin Pandele par să nu fie acţionari în nicio societate şi asta pentru că din declaraţiile lor de interese nu reiese că ar avea vreo afacere. Aşadar pe cei doi nu-i paşte pericolul pierderii fotoliilor de aleşi ai Casei Poporului. ANCA ITTU

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea