Anul acesta, Moș Nicolae și-a umplut sacul cu globuri de la Argcoms din Curtea de Argeș

Chemat de conducerea Consiliului Județean Argeș, pentru prima dată, Moș Nicolae a sosit, în Pitești, pe Strada Mare. Și a împărțit, cu dărnicie, bomboane, covrigi și nuci copiilor prezenți. Mulți dintre aceștia au primit însă și globuri superbe, pictate manual, pe care Moșul le-a luat direct din fabrica de la Curtea de Argeș. Generoșii producători de obiecte artizanale au fost de acord să dăruiască celor mici, prin intermediul Moșului, câteva sute de astfel de miniaturi.
Fabrica Argcoms din Curtea de Argeş este una dintre puținele din ţară care încă mai produc globuleţe de Crăciun din sticlă, făcute şi decorate manual. Baghetele din sticlă se transformă în mod aproape magic în cele mai frumoase decoraţiuni pentru pomii de Crăciun din întreaga lume. „Globurile din sticlă sunt nobile, sunt globuri adevărate, din sticlă pură. Ceea ce facem noi aici este o artă", spune Nichita Sandu, directorul fabricii.
Anual,  mii de copii din toată ţara trec pragul fabricii pentru a descoperi meşteşugul globuleţelor din sticlă care împodobesc bradul de Crăciun şi pentru a se întâlni cu ajutoarele lui Moș Nicolae, dar și ale lui Moş Crăciun, spiriduşii, cei care lucrează efectiv la producerea acestor podoabe ornamentale.
Dacă în urmă cu opt ani, de când meşterii Argcoms şi-au deschis porţile spre vizitare, treceau pragul fabricii circa două – trei grupuri de copii pe săptămână, acum meşterii Argcoms primesc vizite zilnice de la numeroase grupuri de copii în perioada octombrie – decembrie.  Astfel, cu acest prilej, mulți copii din toate colţurile ţării văd  cum se realizează globurile care împodobesc pomul de Crăciun. Mai mult decât atât, cei mici au posibilitatea de a-şi personaliza câte un globuleţ, sub atenta supraveghere a personalului îndrumător.

Argcoms, unul din onoranții ambasadori ai României  în lume

Fondată în anul 1950, firma a dezvoltat, în special în ultimii ani, relații externe puternice, majoritatea producției fiind destinată, în momentul de față, piețelor din S.U.A.,  Canada, Suedia, Germania, Italia, Franța și chiar Australia. Așadar, vorbim de un adevărat și onorant ambasador al României în întreaga lume.  Și exemplele pot continua, în număr mare. Anul trecut, la vizita în Argeş a a ambasadorului Chinei, reprezentanţii Consiliului Judeţean Argeş i-au oferit soţiei ambasadorului o ie produsă de Argcoms Curtea de Argeş.  Fiind surprinsă de frumuseţea acestei ii, soţia ambasadorului profitând de o nouă prezenţă în județ, a dorit să meargă să viziteze fabrica unde s-a produs acea bijuterie vestimentară a portului românesc.  În afară de celebrele globuri din sticlă  pentru pomul de Sărbători, Argcoms mai produce și comercializează ceramică  tradițională, cu cele două subramuri de ceramică decorativă  și ceramică de uz gospodăresc, dar și produse de artizanat textil și mic mobilier din lemn.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea