La ceas de sărbătoare!

Luna aceasta, mai, se împlinesc 20 de ani de la reconstruirea „Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere” din România, ai MAPN, deoarece M.A.I. are asociaţie separată. Înainte de a scrie despre istoricul asociaţiei, doresc ca din partea Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor”, zona Câmpulung Muscel, parteneră a asociaţiei sărbătorite, alături de Asociaţia Veteranilor de Război, să le urăm tradiţionalul „La mulţi ani!” cu noi şi importante succese în activitatea de zi cu zi, sănătate deplină şi ani mulţi de viaţă tuturor membrilor Asociaţiei, de la sergent major, până la general.
Trebuie reţinut că Armata României este eşalonul mlitar nr. 1, cadrele militare în rezervă şi retragere, eşalonul nr. 2, iar veteranii de război, eşalonul nr. 3, bucurându-se de onoare, respect şi admiraţie din partea întregului popor român.
Acum, din istoricul acestei asociaţii, care la Piteşti, ca Filială Judeţeană, poartă numele de „Basarab I” şi are ca preşedinte pe distinsul Colonel (r) Tintarcu Alexandru şi au sediul în cadrul Cercului Militar, bine amenajat, ca un muzeu militar, care încântă ochii şi inima oricărui vizitator. Consiliul Director este foarte mândru de acest sediu, care oferă în imagini gloria Armatei Române, eroilor şi vitejilor săi, spiritul patriotic românesc, fiind o prezenţă activă în viaţa judeţului şi a salvatorilor acestui loc. Asociaţia este prezentată şi în poezii şi balade. Inginerul Aurel Bădulescu, membru activ al acestei asociaţii, are harul de a vrăji cu mintea şi condeiul, în opere nemuritoare, cu iz patriotic şi istoric.
La 30 mai 1990 a fost reorganizată Organizaţia Cadrelor Militare ale Armatei în rezervă şi retragere din România postdecembristă, trecuseră 60 de ani, timp în care activitatea acestei organizaţii a fost suspendată de comunism. Evenimentul, ca şi în cazul Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, Cultul Eroilor, a reprezentat reînnodarea unei îndelungate şi prestigioase tradiţii cu adânci rădăcini în istoria glorioasei noastre armate, astăzi profesionistă, parteneră NATO şi participantă activă la misiuni internaţionale de apărarea păcii şi combaterea terorismului (salutând cu profundă satisfacţie faptul că inamicul numărul 1 al terorismului planetar, Bin Laden, a fost în sfârşit ucis, scăpând lumea de un sadic feroce, care promova fanatismul). Uniunea în sărbătoare este o formă asociativă care reprezintă, susţine şi apără, la nivel teritorial şi naţional, interesele acestei categorii socio-profesionale, care numără peste 85.000 pensionari militari, care şi-au făcut cu onoare şi devotament datoria faţă de ţară şi popor. Începuturile ei sunt legate de legislaţia referitoare la puterea armatei aprobată de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în care, pentru prima oară se recunoaşte existenţa cadrelor militare în disponibilitate, pensionare şi în retragere, fiind o categorie distinctă. A fost de-a lungul anilor o prezenţă activă şi pozitivă în climatul românesc, având o importanţă constantă în menţinerea şi promovarea spiritului militar de unitate şi camaraderie, fiind permanent alături de Armata în rândurile căreia au servit patria cu devotament şi înaltă conştiinţă patriotică de buni români. A sprijinit-o în cele mai grele momente prin jertfe pe altarul patriei străbune. Este respectată şi recunoscută de Guvernul României, Preşedinţie, atribuindui-se calitatea de „utilitate publică”, consolidându-i poziţia în societatea românească actuală, dar şi pe plan internaţonal, când ţara este memră U.E.
Asociaţia veghează la protecţia socială a membrilor săi, privind pensiile, asistenţa medicală, etc. În anii trecuţi asociaţia a luat poziţie fermă faţă de unele acuze nedrepte, prin care membrii săi erau consideraţi „jefuitori ai bugetului ţării”, ignorând aportul acestora în rândul Forţelor Armate ale ţării, garantul Independenţei Teritoriale şi de Stat, ori că unii au pensii de lux (aci a existat o lege specială, care se pare ă a fost abrogată). În prezent Asociaţia este un edificiu sănătos, robust şi încrezător în forţele sale, în viitorul european al României, în prosperitatea şi bunăstarea întregului popor, cu condiţia ca la toate nivelele să se instaureze armonia socială , colaborarea şi unitatea de acţiune, în locul bârfelor şi acuzelor cauzate de „lupta pentru ciolan”, care trebuie înlocuită cu „servirea cauzei de bază ale patriei şi poporului. Asociaţia are legături strânse cu Armata, în frunte cu Comandamentul Suprem, cu Ministerul Apărării, Secretarii de Stat, şefii statelor majore, unităţile militare. La ceas de sărbătoare, asociaţia adresează conducerii statului recunoştinţa lor pentru drepturile de care se bucură şi încredinţează ţara şi poporul de ataşamentul lor la cauza generală a patriei, în conjuncturile interne şi internaţionale, în orice moment fiind prezenţi oricând pentru a servi cu spirit eroic interesele patriei. Glorie şi onoare acestei asociaţii, care face cinste patriei şi poporului!
Cu onoare General (ret), preşedinte al Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor” zona Câmpulung Muscel: Ioan A. Dobrescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea