"Am ales PDL pentru că este singurul partid care-şi urmează drumul prestabilit, fără a face ocolişuri sau compromisuri"

# Interviu Cristina Diculescu, preşedintele organizaţiei de femei a PDL Argeş. O mână fermă ascunsă într-o mănuşă de catifea – aşa poate fi considerată Cristina Diculescu, un manager de succes şi proaspăt om politic. Intrarea sa în rândurile de sus ale PDL-ului nu a fost văzută de nimeni ca pe un succes personal, ci ca pe un succes al partidului, ceea ce spune multe. În mod cert un câştig electoral cu mult mai mare decât intrarea în partid a numeroşi primari plimbăreţi, a unor fii de tătici importanţi sau a unor aspiranţi spre îmbogăţire.
# Aţi ales dreapta politică, oarecum natural – ca om de afaceri. De ce însă nu în PNL?
- Aţi punctat bine....”ca om de afaceri”. Genetic vorbind, un om de afaceri are în sânge intuiţia, spiritul analitic, şi preponderent dispune de o capacitate de analiză şi sinteză. M-am bazat în multe rânduri pe intuiţie şi nu am dat greş. Nu voi da nici de data aceasta. Simt că alegerea făcută este una corectă, din multe puncte de vedere.  În ceea ce priveşte opţiunea mea, explicaţia este una clară. Am ales PDL pentru că este singurul partid care-şi urmează drumul prestabilit,  fără a face ocolişuri sau compromisuri. PNL se declară partid de dreapta, dar alianţele iniţiate în ultima perioadă vin să contrazică esenţa doctrinară.
# Deşi PDL este la guvernare, nu  se mai află „pe cai mari”. Nu cumva perioada este puţin nefavorabilă intrării în politică?
- Dorinţa de a aduce aportul asupra comunităţii în care trăiesc, coroborată cu o echipă puternică au cântărit în favoarea deciziei mele de a intra în politică. Lucruri benefice se pot face indiferent de culoarea politică sau de dificultatea timpurilor. Importantă este echipa şi motivaţia. Iar în ceea ce priveşte echipa PDL, pot să vă asigur că este una puternică.
# Aţi participat recent la Convenţia Naţională a PDL. Cum vi s-a părut aceasta? Ce implicaţii are realegerea lui Emil Boc pentru organizaţia judeţeană a PDL şi pentru judeţul Argeş?
- A fost o competiţie democratică.  Am demonstrat încă o dată că suntem o forţă politică importantă, o familie adevărată, puternică şi unită, iar alegerile din 2012 nu reprezintă o problemă. Era de aşteptat să câştige Emil Boc iar acest lucru  este un plus  pentru a asigura o continuitate a reformelor. Pentru judeţul nostru efectele sunt benefice. Domnul Preşedinte Emil Boc a susţinut întotdeauna dezvoltarea judeţului nostru, a sprijinit investiţiile şi a încurajat   creşterea volumului de fonduri europene atrase prin proiecte.
# V-aţi implicat deja activ în activitatea politică. Nu va influenţa însă această activitate – mare consumatoare de timp – derularea afacerilor pe care le aveţi?
- Politica este un domeniu care necesită o abordare temeinică, învăţ lucruri noi, cunosc oameni, acţionez în cele mai diverse situaţii. Cum aţi spus şi mai devreme...sunt şi un om de afaceri, iar acest statut mi-a conferit în timp energia necesară pentru a face faţă oricărei provocări. Atât într-un domeniu cât şi în celălalt este nevoie de pasiunea lucrului bine făcut. Restul vine de la sine...
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea