Bătaie de joc la Răteşti

# Un localnic s-a trezit cu un hectar de porumb distrus de o vecină care îl revendică pe nedrept # Oficialii din primărie nu dau nici un fel de detalii. Marian Grigore a moştenit, în comuna calamitată Răteşti (nu mai scriem de ce este calamitată, am scris de prea multe ori) un teren în suprafaţă de 10.000 m.p. Partajul făcut cu rudele s-a finalizat cu o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă în anul 2007. Terenul însă a fost lucrat, în ultimii 20 de ani, de la Revoluţie, de acelaşi domn Grigore. Deci un om stăpânitor de drept – şi cu acte în regulă – al terenului pe care îl munceşte.
Peo rezervă a Primăriei Răteşti – în vecinătatea terenului stăpânit de omul nostru, vecinătate evidenţiată şi în actul de proprietate pe care îl deţine – a fost pusă în posesie, cu aceeaşi suprafaţă, Stanca Anica. Numai că – se pare – acesteia nu îi place terenul desemnat de Comisia locală de Fond Funciar, aşa că… migrează către terenul lui Grigore Marian. Săptămâna trecută, omul nostru – care semănase, cu eforturi financiare destul de mari, cei 10.000 de m.p. de teren cu porumb – se trezeşte cu terenul discuit şi semănat din nou, ca şi când ar fi proprietatea altcuiva. Cei doi mecanizatori, Nicolae Oanţă şi Florian Liţă, se presupune că au fost angajaţi şi plătiţi de respectiva vecină să intervină în mod abuziv, cu utilajele, asupra terenului deţinut de Grigore.
„Nu pot demonstra că cei doi au fost puşi de vecina mea, însă le voi face plângere penală. Apoi vor fi ei obligaţi să spună cine i-a angajat şi i-a plătit. Mi-au produs un mare prejudiciu, atât material cât şi psihic. Nu mi se pare normală, într-o societate civilizată, o asemenea aberaţie. La primărie nu mă ascultă nimeni, va trebui să merg în justiţie!...” – ne-a declarat Marian Grigore.
Am încercat şi noi să vedem cum stau lucrurile la Primăria Răteşti. Ne-ar fi interesat un punct de vedere al oficialilor. Numai că… ia oficialii de unde nu-s. Specialistul pe probleme de fond funciar, ing. Proca, s-a ferit să ne dea relaţii: „Ştiu despre ce este vorba, însă vă rog să discutaţi cu domnul viceprimar Marin Alexandru. Eu nu vă pot spune nimic şi trebuie să plec cu nişte probleme…” Domnul viceprimar nu se afla momentan în instituţie (ora 11.30). Am încercat la ora 12.45. Ei bine, la acea oră nu se mai afla chiar nimeni în instituţie pentru a ne răspunde la telefon…
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea