Patronul Alprom şi Electroargeş a mai cumpărat o societate

# Cătălin Chelu a achiziţionat, săptămâna trecută, cca. 23% din acţiunile Ves Sighişoara. Omul de afaceri Cătălin Chelu, cunoscut în Argeş datorită cumpărării pachetelor majoritare la Alprom şi – mai nou – la Electroargeş, deține zeci de companii din toată ţara, printre care: Celule Electrice, Galgros Galați, Vulturul Comarnic, Mecanica Rotes, casa de brokeraj City Invest Galați,  acțiuni la firmele Comat Galați, Vitimas Tecuci, Spit Bucovina (producător de piese auto), Transtec Tecuci (companie de transport), Minexfor Deva (din industria extractivă), Mecanica Rotes, Altur Slatina, precum și la societățile de investiții financiare (SIF): la SIF 5 Oltenia - 1,8073%, la SIF 1 Banat-Crișana - 1,297%, la SIF 3 Transilvania - 1,298%, la SIF 4 Muntenia - 1,4474%. Cătălin Chelu este un important jucător pe piața de televiziune prin cablu din România, unde deține (sau a deținut) CCC Blue Telecom, Cony Sat, Mega Construct și Lidas Prod.În septembrie 2010 a preluat pachetul majoritar de acțiuni de 53,11% al companiei producătoare de vinuri Vinia Iași.
Omul de afaceri Cătălin Chelu a cumpărat, săptămâna trecută, prin intermediul "Debrocons" Galaţi, 22,97% din acţiunile "Ves" Sighişoara (simbol VESY).
Luni şi marţi, săptămâna trecută, zilele în care au fost efectuate tranzacţiile, preţul titlurilor VESY s-a apreciat cu 15%, la 0,069 lei/acţiune, respectiv 14,93%, la 0,0793 lei/acţiune, variaţii care nu au mai fost atinse până acum, anul acesta.
Capitalul social al "Ves" Sighişoara este de 11.881.718 lei, valoarea nominală a unei acţiuni fiind de 0,1 lei/titlu. Printre acţionarii companiei se numără firma "Chimsport", al cărei obiect de activitate este fabricarea articolelor pentru sport, cu o participaţie de aproximativ 28,4%.
L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea