Campania „ O zi pe săptămână ” rotunjeşte veniturile ITM Argeş!

Pentru a închide gura târgului, dar şi pentru a-şi spăla imaginea şifonată, Iulian Nicolae, directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş, şi-a pus echipa la treabă şi astfel, în luna mai, cu ajutorul campaniei „O zi pe săptămână” a reuşit cele mai mari încasări înregistrate până acum.
Controalele efectuate au avut ca ţintă principală patronii care încalcă prevederile legale în ceea ce priveşte drepturile salariaţilor.

Din 170 de societăţi controlate, 114 au primit sancţiuni

Din statisticile prezentate de directorul ITM Argeş reiese că, în luna mai, dintr-un total de 170 de societăţi controlate, 114  au fost sancţionate, 52 dintre ele au primind amenzi, iar 62 avertismente. Se pare că munca la negru se practică încă în stil mare, această abatere de la lege reprezentând pentru agenţii economici o bună soluţie de a nu-şi achita taxele la stat. Numărul de persoane găsite în decursul acestui an fără contracte de muncă este de 330, comparativ cu anul 2009, când s-au găsit 151 de oameni care munceau la negru.  Luna trecută, 86 de oameni au fost descoperiţi de către inspectorii ITM Argeş fără documente. Domeniile în care s-au găsit cele mai multe abateri de la regulă au fost construcţiile şi comerţul. Firma cu cele mai multe persoane găsite fără contract de muncă  este un depozit cu materiale de construcţii în cadrul căreia s-au găsit un număr de 11 persoane care munceau la negru. Aceasta a fost amendată conform legii cu suma de 38.500 lei. Comparativ cu anul trecut, când valoarea totală a amenzilor date de inspectorii ITM Argeş a fost de 223.500 de lei, în doar primele cinci luni ale lui 2010 în bugetul statului s-a adunat suma de 103.400 de lei, bani încasaţi numai din amenzile acordate firmelor care aveau angajaţi fără contracte de muncă. Din luna decembrie a anului 2009 din atribuţiile Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş  face parte şi controlarea primăriilor pentru acordarea ajutoarelor sociale. Astfel, în decursul lunii trecute primăriile comunelor Cetăţeni, Dârmăneşti şi Recea au primit sancţiuni deoarece nu aveau acreditare pentru acordarea serviciilor sociale, iar dosarele în baza cărora se acordau ajutoarele sociale nu cuprindeau toate documentele necesare. IULIA BĂDOI

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea