Zilele Bradului, o sărbătoare pentru toţi argeşenii

Sărbătoarea comunei Bradu, iniţiată în urmă cu 3 ani de primarul Florin Frătică a ajuns, prin amploarea manifestărilor, să devină un veritabil eveniment local, nu numai pentru locuitorii comunei, ci şi pentru „vecinii” de la Piteşti. Concertul Loredanei, de sâmbătă seara a atras, ca un magnet, mii de fani.
În 2009, prima dată, brădenii se bucurau să aibă o sărbătoare a comunei. Câmpenească, cu concursuri şi premii, cu mâncare tradiţională şi muzică populară. An de an, primarul Frătică a crescut importanţa „Zilelor Bradului” şi a transformat sărbătoarea într-un eveniment aşteptat de localnici şi vecinii lor: „Anul acesta, parcă mai mult ca oricând, au răspuns afirmativ, ba chiar cu entuziasm, toţi cei pe care i-am invitat alături de noi, la sărbătoarea brădenilor! Pentru mine este un moment de mare satisfacţie şi bucurie, nimic nu poate fi mai plăcut decât sentimentul că eşti apreciat ca gazdă bună! Şi vom fi, cu toţi brădenii, gazde pentru vecinii noştri, prietenii din ţară şi, iată o premieră, pentru fraţii noştri din Italia, Bulgaria şi Letonia, din localităţile  înfrăţite cu Bradu. Este, deci, o sărbătoare cum n-a mai fost. Şi poate, vă mărturisesc, cel mai mult mă bucură faptul că brădenii au început să înţeleagă că sărbătoarea Bradului este sărbătoarea fiecăruia dintre noi”, a declarat Florin Frătică.
Patru dintre personalităţile Argeşului, care s-au implicat în viaţa economică sau socială a comunei, au primit respectul locuitorilor din Bradu, care, prin Consiliul Local, le-au oferit „Titlul de Cetăţean de Onoare” al comunei lor: Înalt Prea Sfinţia Sa Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Jerome Oliver, Director General al Grupului Renault în România, Gabriel Sicoe, Director Automobile Dacia, Constantin Stroe, Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie Automobile Dacia şi Cătălin Teodorescu, om de afaceri.
De vineri până duminică, pe aerodromul de la Geamăna s-au desfăşurat, în paralel, concursuri sportive, rally-cross la a treia ediţie, o competiţie înscrisă în circuitul naţional, fotbal, ciclism, echitaţie, skandenberg, chiar cu campionul mondial, Ion Oncescu!
Sâmbătă, invitaţii s-au bucurat de o sărbătoare câmpenească tradiţională, cu jocuri şi cântece populare din Bradu şi din ţările invitate: Italia, Bulgaria, Letonia. Seara a fost încheiată cu un excepţional concert al Loredanei, însoţită de taraful ei, Agurida.
Duminică, de la prânz până seara, copiii din Bradu au fost şi vedetele scenei şi sărbătoriţii. Muzică, concursuri, face-painting, premii pentru toţi micuţii participanţi.
Tombola „Zilelor comunei Bradu” a adus brădenilor premii în valoare de 100 de milioane de lei! Printre sponsori s-au aflat „Organizaţia de femei PDL Argeş” şi Fundaţia „Solidaritatea Creştină” a preşedintelui Mircea Andrei.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea