Faurecia mizează pe un profit de 50 de milioane de euro la noua fabrică din Căteasca

Compania cu capital francez  Faurecia, ce activează pe piaţa din România din 2003 şi a raportat anul trecut vânzări de peste 219 milioane euro, a continuat extinderea în țară prin deschiderea recent  a unei noi fabrici în judeţul Argeş, la Căteasca, pe lângă cea existentă deja la Mioveni.
Noua fabrică este catalogată ca fiind una dintre cele moderne unităţi de producţie ale grupului Faurecia, aceasta fiind un furnizor pentru unii dintre cei mai importanţi producători auto din lume, precum Jaguar, Land Rover, Fiat Chrysler, Volvo, Ford, Peugeot Citroën şi Renault. Componentele auto produse de angajaţii fabricii din Căteasca sunt folosite în echiparea unor modele premium ca Range Rover Velar şi DS7, noul model de referinţă al grupului PSA, ambele prezentate la ediţia din 2017 a Salonului Auto de la Geneva. Veniturile grupului în România au fost de peste 200 de milioane de euro anul trecut, iar segmentul de sisteme interioare a generat în jur de 55% din aceste venituri, a declarat Cristophe Ancey.
Pentru noua fabrică din imediata apropiere a Piteştiului, board-ul de conducere al companiei speră să ajungă la un target de 50 de milioane de euro până în 2021. La acest moment, după această nouă inaugurare în ţara noastră, reprezentanţii companiei au declarat că deşi în viitorul apropiat nu vor mai fi  alte deschideri de fabrici în România, se doreşte  realizarea unei mai bune stabilităţi pentru fabricile deja existente, însă nu sunt exluse varianta unor extinderi acolo unde se va putea.
”La Argeş am reuşit să dezvoltăm o echipă foarte competentă, iar asta e extrem de important în momentul în care decidem să investim într-o nouă fabrică. Ne bucurăm de faptul că avem aceste competenţe, nu există niciun plan ferm în momentul de faţă, pe termen scurt dorim să stabilizăm fabricile existente dar este posibil ca peste 4-5 ani să ne gândim la acest lucru”, a spus Jean-Michel Renaudie, vicepreşedinte executiv al Faurecia.
Fabrica de la Căteasca nu este cea mai mare unitate din portofoliul Faurecia pe plan local, dar suprafaţa ar permite o importantă extindere, transformând-o astfel în cea mai mare unitate locală, au explicat reprezentanţii companiei. A.N.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea