Turcii de la Yildiz Entegre - investiţie de 150 de milioane de euro într-o fabrică de prelucrare a lemnului din Oarja

Săptămâna trecută, într-un cadru inedit oferit de Hotelul Ramada Piteşti, reprezentanţii grupului Yildiz Entegre, companie cu capital turcesc, au lansat oficial deschiderea lucrărilor la cea mai nouă fabrică de prelucrare a lemnului din comuna Oarja, ce va produce MDF (Medium Density Fibreboard), un lemn superior calitativ PAL-ului ce este utilizat în industria prelucrării lemnului, implicit a mobilei.
Evenimentul de lansare s-a putut bucura de prezenţa a mai multor reprezentanţi ai mediului public din Argeş, printre care s-au numărat preşedintele CJ, Dan Manu,viceprimarul Piteştiului, Sorin Apostoliceanu, primarul comunei Oarja, Constantin Bâlea, subprefectul Gabriel Stoian, consilieri judeţeni, foşti parlamentari ai judeţului etc. De asemenea, cu prilejul acestei manifestări, au fost prezenţi numeroşi oameni de afaceri din judeţ, dar şi membri ai board-ului de conducere al companiei: Ismail Hakki Yildiz, CEO-ul grupului turcesc, Mustafa Korkmaz, general manager al companiei în România, fiind alături de aceştia la această lansare şi Excelenţa Sa, Osman Koray Ertaş, ambasador al Republicii Turcia în România. Invitatul special şi totodată gazda acestui eveniment a fost jurnalistul Cătălin Ştefănescu, moderator al emisiunii „Garantat100%”.

Au dus mai departe o tradiţie de peste o sută de ani

”Eu sunt a patra generație. Bunicul bunicului meu lucre cu lemn. Activitatea noastră este bazată pe meseria strămoșilor noștri, având o experiență de peste 120 de ani. România este o țară prietenă și cu un  foarte bun potențial.  România a primit, întotdeauna, cu brațele deschise investitorii străini. Noi ne dorim să aducem un plus de valoare, aici, în Argeș, unde investim. Dorim să aducem capital în această țară. Le multumesc pentru implicare și susținere reprezentanților conducerii județene și locale”, a declarat CEO-ul Yildiz Entegre, Ismail Hakki Yildiz.

Vor construi şi o creşă în Oarja pentru a veni în sprijinul angajaţilor fabricii

Pe lângă investiţia deja anunţată de zeci de milioane de euro în comuna condusă de liberalul Constantin Bâlea, turcii şi-au arătat intenţia de a veni în sprijnul mai multor familii din comună, precum şi a viitorilor angajaţi ai fabricii şi astfel au luat decizia de a investi în construcţia celei mai noi creşe din comună. ”Până în luna decembrie vom termina construcția fabricii. Până atunci vom continua să angajăm și să instruim personal, de aici, din zonă, așa cum am promis de la început. Vom asigura foarte multe locuri de muncă pentru oamenii din zonă.
În plus, vom contrui o creșă în comuna Oarja, pentru un plus de ajutor în zonă și pentru cei care vor fi angajați la noi”, a declarat în cadrul conferinței de presă Mustafa Korkamaz, general manager al companiei în România.
Compania va angaja, până la finalul anului, un număr total de 450 de oameni, din care majoritatea sunt ingineri şi lucrători specializaţi; 50 dintre aceştia au beneficiat de traininguri specializate în fabricile companiei din Turcia, urmând ca activitatea de perfecţionare a angajaţilor să continue pe măsura completării echipei de specialişti. Complexul de prelucrare a lemnului este construit pe o suprafaţă de 460.000 mp din care 76.000 mp reprezintă clădirea principală a fabricii. Peste 7 milioane de euro vor fi investiţi în achiziţia de tehnologie pentru protecţia mediului înconjurător.
Pentru procesul de producţie, Yildiz Entegre va achiziţiona, anual, aproximativ 800.000 de metri cubi de lemn de calitatea 3 şi 4 de la organele statului - dintr-un total de 18 milioane de metri cubi - şi de la furnizorii privaţi, asigurând transparenţa totală a procesului de achiziţie, se precizează într-un comunicat al companiei.
Yildiz Entegre Turcia face parte din grupul Yildizlar Yatirim Holding, a cărui cifră de afaceri depăşeşte 800 de milioane de euro şi se situează pe locul 38 în topul celor mai mari 500 de societăţi industriale din Turcia.
Compania, care a fost înfiinţată în anul 1890, este un producător de parchet laminat cu o reţea de export în peste 50 de state, având un volum al producţiei de peste 8.500 de metri cubi pe zi. În prezent, compania îşi desfăşoară activitatea prin intermediul a nouă societăţi care au în total aproape 3.000 de angajaţi.
Antoniu Neguţ

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea