Activitatea Centrului de Agrement Corbeni a fost suspendată pentru condiții insalubre

# Suspendarea Centrului, aflat în subordinea DJST Argeș, a amânat cu două zile sosirea unui grup de copii # Atenție, părinți! Apa de la Centrul de Agrement Corbeni a fost găsită nepotabilă din punct de vedere microbiologic de către DSP Argeș # Tipic românesc, după suspendarea centrului au fost remediate, pe repede înainte, toate deficiențele

La sfârșitul lunii iunie și începutul lui iulie, Direcția de Sănătate Publică Argeș a desfășurat controale la cele două Centre de Agrement din subordinea Direcției de Sport și Tineret Argeș.
În data de 26 iunie, reprezentanți ai DSP Argeș au efectuat controale la Centrul de Agrement Corbeni și Centrul de Agrement Nucșoara. În urma controalelor, Centrul de la Nucșoara a fost găsit conform cerințelor actuale, dar în Centrul de la Corbeni s-au găsit mai multe deficiențe. Printre neregulile găsite de către inspectorii DSP s-au aflat: finisaje interioare neconforme la blocul alimentar și la grupurile sanitare, o parte dintre instalațiile sanitare au fost defecte, nu există trusă de prim-ajutor, iar în urma analizei, apa a fost găsită nepotabilă din punct de vedere microbiologic.

DSP Argeș: „Am emis decizie de suspendare a activității pentru Centrul de Agrement Corbeni până la remedierea tuturor deficiențelor”

DSP Argeș a acordat termen de remediere o săptămână pentru aceste deficiențe, doar că Florean Vișan, șeful Serviciului Centre de Agrement din cadrul DJST Argeș, nu a luat în serios cele semnalate de unitatea de control, deși în aceste baze turistice urmau să fie cazați, în perioada următoare, elevi veniți în tabere de vară. La o săptămână distanță, mai exact pe 4 iulie, inspectorii DSP Argeș au efectuat recontrolul și au constatat că nu s-au respectat măsurile impuse la primul control. Într-un punct de vedere emis de DSP Argeș către săptămânalul „Atitudine în Argeș” se precizează că la Centrul de la Corbeni „nu se asigură apa potabila curentă, furnizarea fiind întreruptă pentru că se schimbau conductele de aprovizionare cu apă. Drept urmare, DSP Argeș a emis decizie de suspendare a activității pentru Centrul de Agrement Corbeni până la remedierea tuturor deficiențelor”.

Pe lângă măsura suspendării s-a dat doar o amendă de… 1.000 lei

Inconștiență maximă în organizarea Centrelor de Agrement din cadrul DJST Argeș! Spunem acest lucru pentru că, deși DSP a avertizat că activitatea Centrului de Agrement Corbeni nu corespunde din punct de vedere igienic, iar, atenție!, apa a fost găsită nepotabilă din punct de vedere microbiologic, responsabilii centrului nu au luat nicio măsură, timp de o săptămână, pentru a intra în normalitate. Asta în condițiile în care pe parcursul săptămânii în care s-a luat măsura suspendării centrului, se aștepta venirea unui grup de copii în tabără. Tipic românesc, după suspendarea centrului, hop-țop, pe repede înainte, au fost remediate toate deficiențele.

Cu o zi înainte ca DSP-ul să descopere că apa e nepotabilă, 25 de tineri tocmai plecaseră din Centrul de la Corbeni

Pe 26 iunie, reprezentanți ai DSP Argeș au constatat că apa de la Centrul de agrement Corbeni e nepotabilă din punct de vedere microbiologic. Cu două zile înainte, în perioada 23 - 25 iunie, în unitate au participat 25 de tineri de la Liceul Tehnologic Astra ce au beneficiat de o sesiune de instruire pe marginea importanței/modalităților de implicare în activități de voluntariat.

Florean Vișan: „Am decalat cu două zile taberele pentru copii. S-a ridicat suspendarea centrului peste câteva zile”

Și cum nu era de ajuns, conform lui Florean Vișan, șeful Serviciului Centre de Agrement din cadrul DJST Argeș, Direcția de Sănătate Publică Argeș a acordat, pe lângă măsura suspendării, doar o amendă de… 1.000 lei. Cum vede șeful serviciului Centre de Agrement din cadrul DJST Argeș această situație vă relatăm în cele ce urmează, lăsându-vă pe dumneavoastră să comentați. „A fost suspendat Centrul de la Corbeni. S-a început reabilitarea conductelor de apă în Corbeni, în momentul în care au venit cei de la DSP să facă controlul, centrul nu era racordat. Plus că a luat o probă de apă pe perioada când se racorda și nu a ieșit cum trebuie. Pentru asta și alte lucruri mărunte, care s-au remediat între timp, a fost suspendat. Între timp ne-am racordat la rețeaua nouă de apă de la Corbeni. Am fost azi (n. red. 6 iulie) la DSP. S-a constatat că am îndeplinit toate condițiile și se va ridica restricția. Am fost nevoiți să decalăm cu două zile taberele care trebuiau să vină la Corbeni. Era primă grupă care trebuia să sosească. Am vorbit cu responsabilul de grup și a zis că nu e nicio problemă, dacă se decalează cu două zile. Nu avem copii acum în tabără, să nu înțelegi că am adus copii acolo și apoi i-am plimbat. Nu! Pentru a remedia problema cu suspendarea, am fost eu personal cu o probă de apă luată de la Corbeni. Am dus proba de apă. Apoi am fost la comisie, la inspectorul DSP care a propus suspendarea către doamna directoare. Am făcut adresă din partea DJST Argeș către DSP ca să ridice suspendarea că am remediat problemele. De vineri după masă sau de sâmbătă (n. red. 7-8 iulie) vom aduce din nou copii acolo… În afară de suspendarea Centrului de Agrement, mi s-a acordat și o amendă de 1.000 de lei”, a precizat Florean Vișan pentru Atitudine în Argeș.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea