Lista rușinii parlamentare! Gerea, Valeca și Marin - parlamentarii cu zero întrebări și interpelări

Cea mai simplă formă de control al executivului de către legiuitor este întrebarea sau interpelarea, iar parlamentarii o folosesc adesea pentru a semnala probleme din colegiile electorale, din activitatea parlamentară sau pentru a verifica activitatea guvernamentală.
În Argeș sunt, totuși, parlamentari care în acest mandat nu au redactat nici măcar o întrebare sau interpelare. O parte dintre aceștia au intrat și în vizorul alegătorilor, primarilor sau autorităților din Argeș pentru lipsa de implicare în județ.

Dănuț Bica - cel mai activ la capitolul întrebări și interpelări

Dintre deputați, în această situație se află Andrei Gerea, de la ALDE, cu zero interpelări și întrebări. La fel se află și deputatul Radu Vasilică, cu mențiunea că în noiembrie 2017 acesta a suferit un grav accident rutier care l-a ținut departe de activitatea parlamentară. Nici Cătălin Rădulescu sau Mircea Drăghici nu au excelat în această chestiune, amândoi având zero întrebări și interpelări în 2018. Drăghici are în schimb șapte întrebări în 2017, în timp ce Rădulescu șase interpelări. Un singur deputat de Argeș, Dănuț Bica de la PNL, poate fi remarcat la acest capitol cu 54 de întrebări, de departe cel mai activ dintre parlamentarii argeșeni.

Senatorii Șerban Valeca și Gheorghe Marin – zero interpelări și zero întrebări

În ceea ce privește senatorii de Argeș, aici numărul întrebările și interpelărilor formulate se poate calcula pe… degetele da la o mână, cu o singură excepție. Cristina Stocheci, aflată la primul mandat, a fost mult mai activă la acest capitol față de colegii săi senatori de Argeș, cu cinci întrebări și 10 interpelări. În schimb, senatorii PSD - Șerban Valeca și Gheorghe Marin au un „mare” zero trecut atât la interpelări cât și la întrebări. Nici senatorul Iani Popa nu stă mai bine, decât cu o singură interpelare. În ceea ce îl privește pe Iani Popa, nici colegii din PNL Argeș nu prea îl văd la față în acest mandat. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea