Poliția din Argeș se reorganizează

# Secții mai puține în Pitești, dar mai multe în mediul rural. Inspectorul șef al Poliției Argeș, Dumitru Nicolae, a anunțat recent care sunt modificările care vor fi aduse în perioada imediat următoare instituției pe care o conduce. Astfel, Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș va avea o nouă structură organizatorică, pe care șefii IPJ și-o doresc mai flexibilă și mai rapidă în intervenții.

Nu vor fi concediați polițiști

În ciuda faptului că se tot discută despre concedierea polițiștilor, la nivelul județului Argeș acest lucru nu se va întâmpla. Și asta pentru că nu mai puțin de 56 de angajați ai IPJ Argeș vor ieși din sistem. Este vorba despre 52 de agenți, care și-au anunțat demisia, la care se adaugă 4 ofițeri care au cerut să iasă la pensie. Astfel, posturile acestora vor fi restructurate fără să fie nevoie de concedieri. În plus, spune inspectorul șef Dumitru Nicolae, este posibil chiar să mai rămână funcții vacante la nivelul Poliției Argeș, care ar putea fi puse la dispoziția oamenilor legii disponibilizați din alte județe.

Piteștiul rămâne cu trei secții de poliție

Reorganizarea poliției va avea un impact semnificativ asupra piteștenilor. Aceștia vor mai avea la dispoziție doar trei dintre cele cinci secții de poliție care existau până acum. Astfel, dispar secțiile din Trivale și din Prundu, ale căror zone de competență teritorială au trecut la cele din zona centrală, Găvana și Războieni. De asemenea, reorganizarea presupune și înfiinţarea unui birou de combatere a infracţiunilor contra patrimoniului în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, reorganizarea componentei de investigare a fraudelor  prin desfiinţarea birourilor de profil de la Poliţiile  Municipiului Câmpulung şi Curtea de Argeş şi a formaţiunilor de la poliţiile orăşeneşti Mioveni, Topoloveni şi Ştefăneşti şi preluarea posturilor la  serviciul de specialitate din cadrul inspectoratului.   În plus, în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a fost înfiinţat  Biroul 3   cu  competenţe de soluţionare a infracţiunilor  de mică criminalitate economico-financiară (înşelăciuni cu instrumente de plată, gestiuni frauduloase, delapidări etc). Cele două birouri vor funcţiona în fostul sediu al secţiei 2 din Prundu.

17 secții de poliție rurală

Poliția Argeș a decis și înfiinţarea a 17 secţii de poliţie rurală, care vor include polițiștii de la posturile comunale, poliţiile comunale si de la structurile de ordine publică pentru mediul rural din cadrul poliţiilor municipale si orăşeneşti. Noile secții vor avea competenţă pe raza a minim 4 şi maxim 7 comune, urmând să aibă un şef de secţie , 1-2 ofiţeri şi  11-22 agenţi de poliţie . Cele 17 localități unde vor fi amenajate secții de poliție sunt Albești de Argeș, Albota, Bascov, Buzoiești, Călinești, Domnești, Hârtiești, Rociu, Leordeni, Lunca Corbului, Morărești, Poiana Lacului, Rucăr, Stâlpeni, Valea Mare Pravăț, Tigveni și  Schitu Golești. Ele au fost alese pentru că se află la intersecția mai multor drumuri de importanță județeană sau națională, pentru a acoperi cât mai bine zona arondată, în așa fel încât polițiștii să poată interveni rapid și să aibă costuri reduse de funcționare. Noile secții din mediul rural vor fi operaționale până la finalul lunii septembrie.  Adrian Vasiliu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea