Centrul Antidrog Argeş, acțiuni împotriva fumatului în școlile din Argeș

Agenţia Naţională Antidrog s-a alăturat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin organizarea, de activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.
Cu această ocazie, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeş, condus de subcomisarul Daniel Gheorghe, a derulat, la nivel judeţean, 12 activităţi de sensibilizare şi informare cu privire la efectele nocive asociate fumatului. Aceste activităţi s-au desfăşurat în mediul preşcolar, gimnazial şi liceal, fiind informaţi un număr de aproximativ 400 de elevi şi cadre didactice. De asemenea, a fost desfăşurată şi o activitate de informare la care au participat medici ce fac parte din Colegiul Medicilor Filiala Argeş.
În acest an, Ziua Mondială Fără Tutun, a avut ca temă ”Tutunul și bolile cardiovasculare”, fiind dedicată asocierii între consumul tutunului și bolile cardiovasculare. Campania și-a propus conștientizarea asupra:
• legăturii între consumul tutunului și bolile cardiovasculare, incluzând infarctul, care în acest moment reprezintă cauza principală a mortalității;
• activităților fezabile și măsurilor pe care instituțiile guvernamentale și populația le pot demara pentru a reduce riscul asocierii între consumul de tutun și riscurile asupra sănătății inimii.

Consumul de tutun și bolile cardiovasculare

Bolile cardiovasculare sunt pe primul loc ca și cauză a mortalității în lume, iar fumatul activ și pasiv contribuie cu 12% la mortalitatea cauzată de acestea. Consumul de tutun este pe locul 2 ca și cauză directă a bolilor cardiovasculare, după presiunea foarte ridicată a sângelui. Epidemia globală a tutunului este responsabilă pentru moartea a 7 milioane de persoane anual, din care 900.000 sunt fumători pasivi,  se menționează într-un comunicat de presă emis de CPECA Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea