Continuă ilegalitățile angajatorilor. Cifrele ITM Argeș sunt cutremurătoare: zeci de angajatori țin persoane muncind la „negru”

ITM Argeș a efectuat 166 de controale în domeniul relațiilor de muncă. 36 dintre angajați au fost descoperiți cu 87 de persoane ce munceau fără niciun act legal. Alte 149 de controale au fost aplicate în domeniul sănătății și securității în muncă.
În urma controalelor din cadrul relațiilor de muncă, ITM Argeș nu a avut milă de angajatori. Au fost aplicate 30 de amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 1.220.000 de lei.

Firmele de construcții, transport și pază - în topul „hoților”

Principele domenii în care a fost constatate deficiențe au fost cele cu activitate în construcții, transport, pază, alimentație publică, tăierea și rindeluirea lemnului.
Iar printre problemele constatate se numără: neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale,  netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, necompensarea în bani, la încetarea activităţii, a concediului de odihnă cuvenit,  neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă, netransmitere contract individual de muncă în Revisal.

Controalele au făcut ravagii și în domeniul securității și sănătății în muncă

Controalele ITM Argeș au vizat și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost așadar efectuate 149 de controale, iar cele 20 de amenzi aplicate s-au ridicat la suma de 82.000 de mii de lei. Principalele probleme constatate au fost lipsa de instruire SSM, lipsa controlului medical periodic, necomunicarea evenimentului și lipsa echipamentului individual de protecție. De data aceasta au fost semnalate probleme în domeniile auto, exploatare forestieră, construcții și lucrări instalații electrice.A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea