Să faci ce spune popa, nu ce face el! Preoți condamnați pentru cumpărare de influență

# Cezar Marinescu, preot în cadrul Parohiei Bârla, a fost condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare

După ce a fost prins băut la volan, un preot din Bârla a apelat la „relațiile” unui alt preot pentru a scăpa basma curată. Doar că situația s-a complicat, iar pe „fir” au apărut și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Preotul Cezar Mugurel Marinescu de la Parohia Bârla și preotul Vasile Popescu de la Parohia Coloneștii de Sus – Olt au fost condamnați la închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă!

1.500 de euro pentru recalcularea valorii de alcoolemie

Pe rolul Tribunalul Argeș s-a aflat dosarul în care au fost trimiși în judecată preotul Cezar Marinescu din Bârla pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și cumpărare de influență, preotul Vasile Popescu din județul Olt pentru complicitate la cumpărare de influență și Gabriel-Vasile Niculae pentru trafic de influență. Totul a plecat după ce preotul Cezar Marinescu a fost prins băut la volan de polițiști. În iulie 2017, preotul Marinescu a fost oprit în trafic de polițiștii din Costești, iar în urma verificărilor a ieșit că acesta avea o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma buletinului de analiză toxicologică a rezultat că a avut o alcoolemie de 1,5 g/l alcool pur în sânge.
Deoarece în cazul în care îmbibaţia alcoolică este egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală, preotul s-a speriat și a încercat să scape de posibilul dosar. Câutând pe internet, acesta a găsit că și preotul Vasile Popescu din Parohia Coloneștii de Sus, pe care îl cunoștea, a avut parte de un caz asemănător în 2009, fiind prins, de asemenea, băut la volan.
Așa se face că cei doi preoți au luat legătura unul cu celălalt , iar Vasile Popescu i-a mărturisit că ar cunoaște pe cineva care ar putea să îl ajute, așa cum a fost și el ajutat, la recalcularea valorii alcoolemiei, fiindu-i dată o valoare fără relevanță penală. Zis și făcut!
„Din cercetări a rezultat că inculpatul Popescu Vasile a facilitat inculpatului Marinescu Cezar Mugurel, preot în cadrul Parohiei Bârla, cercetat la rândul său într-un dosar penal pentru conducere sub influenșa alcoolului, o întâlnire cu Niculae Gabriel Vasile”, arată procurorii.
Conform rechizitoriului procurorilor Tribunalului Argeș, preotul Marinescu i-a înmânat, în prezența celuilalt popă, suma de 1.500 de euro inculpatului Niculae Gabriel Vasile, care ar fi avut „relații” la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”. 
Cum recalcularea nu s-a concretizat „ca urmare a unei situații determinată în principal de o reglementare internă a INML Mina Minovici  care complica procedura”, preoții și-au făcut denunțuri între ei.

Închisoare cu suspendare pentru cei doi preoți

Tribunalul Argeș i-a condamnat, în primă instanță, pe Cezar Marinescu la 2 ani și 9 luni închisoare cu suspendare, având un termen de supraveghere de 3 ani, pe Vasile Popescu la pedeapsa de la 2 ani închisoare cu suspendare, având un termen de supraveghere de 2 ani, iar Niculae Gabriel Vasile la de 2 ani si 3 luni închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de 2 ani si 3 luni.  Preotul Cezar Marinescu va presta și o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în comuna în care slujește, în cadrul Primăriei Bârla sau în cadrul Primăriei Orașului Costesti. Tribunalul Argeș a dispus și „menținerea măsurii sechestrului asigurator instituita prin ordonanta nr.841/P/2017 din 15.12.2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Arges asupra sumei de 1500 euro. In baza art 112 alin 5 Cod penal dispune confiscarea specială de la inculpatul Marinescu Cezar Mugurel a sumei de 1.500 euro…”, se arată în hotărârea instanței.
De asemenea, inculpații au fost pbligați și la plata  a câte 2.200 lei cheltuieli judiciare către stat. Hotărârea instanței poate fi atacată cu apel. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea