Dacia nu va mai produce SUV-ul Duster cu transmisie automată la Mioveni

# Mașinile produse vor fi dodate cu noul sistem android
Grupul Renault a decis să oprească producţia SUV-ului Duster echipat cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC, în contextul în care la 1 septembrie va intra în vigoare o nouă procedură de testare a vehiculelor cu privire la consumul de combustibil şi emisiile de noxe şi dioxid de carbon.
„Începând din luna septembrie 2018, Dacia se va conforma noului protocol de omologare WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure), iar oferta comercială va fi adaptată noii proceduri mondiale. Pentru moment, versiunile  Duster EDC nu sunt prevăzute pentru a fi comercializate, ţinând cont de această nouă reglementare“, au spus reprezentanţii Dacia.
Versiunile echipate cu cutia de viteze automată (EDC) reprezintă 10% din totalul vânzărilor de Duster. Este astfel posibil ca în acest an volumele Dacia să înregistreze o scădere uşoară, în funcţie de preferinţele clienţilor, care pot merge către cutia manuală sau către modelele Renault. Dusterul este în ultimii ani locomotiva uzinei de la Mioveni, cu o producţie estimată de ZF la 240.000 de SUV-uri în acest an.
Apetitul europenilor pentru SUV-uri a făcut ca 67% din producţia uzinei Dacia de la Mioveni din prima jumătate a acetui an să fie reprezentată de Duster, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Acesta a fost cel mai ridicat procent înregistrat vreodată de Duster, din totalul producţiei uzinei româneşti (www.zf.ro).
Android Auto, componenta software din maşini care permite conectarea smartphone-ului şi operarea sa prin intermediul sistemului de infotainment ajunge acum pe mai multe maşini. Printre mărci precum Alfa Romeo, Volvo şi Opel avem şi Dacia, al cărei sistem Media Nav va primi compatibilitate cu sistemul de operare Google în viitorul foarte apropiat. Anunţul a fost făcut prin intermediul site-ului oficial Android.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea