Daniela Construcţii, firma italianului Inquieto, a intrat în insolvență

Cercetat pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot, italianul Nicola Inquieto a fost extrădat pe 31 mai în Italia, fiind preluat prin intermediul Interpol de către autorităţile din acest stat.
De asemenea, față de firma acestuia - SC Daniela Construcții SRL - s-a luat măsura ordinului de indisponibilizare pentru ca prin acest mod să se împiedice orice operațiune de distrugere, transformare, deplasare, transfer sau înstrăinare a bunului. Deși Nicola Inquieto prin avocații săi au atacat în instanță ordinul de indisponibilizare, magistrații Tribunalului Argeș au respins cererea pe 5 iulie. „Respinge plângerea formulata de petenta S.C. DANIELA CONSTRUCŢII S.R.L. reprezentată de Inquieto Nicola împotriva ordonanței nr 1570/II/5/2018 din data de 21.06.2018 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Obliga petenta la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, se arată în hotărârea instanței.
Tot în iulie, de această dată la Tribunalul Specializat Argeș, s-a cerut insolvența societății Daniela Construcții. O societate specializata în acordarea de credite ipotecare, imobiliare, de consum dar si leasing financiar și microcredite – Imocredit IFN SA – a cerut insolvența firmei reprezentată de Nicola Inquieto pentru neplata unor datorii. Pe 12 iulie, instanța a dispus deschiderea procedurii de insolvență, fiind desemnat un administrator judiciar: „Admite cererea debitorului Daniela Construcţii SRL şi în temeiul art. 71 alin.1 teza a I-a din Legea nr. 85/2014 dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva sa. În temeiul art.66 alin.7 din lege califică cererea creditorului Imocredit IFN SA drept declaraţie de creanţă. În temeiul art.57 alin.1 cu referire la art. 45 alin. 1 lit. d din lege desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă Insolvenţa SM SPRL , căruia îi stabileşte atribuţiile prevăzute la art. 58 cu o retribuţie lunară fixă în sumă de 1000 lei, fără TVA, plătită din averea debitorului”, se arată în decizia instanței. Următorul termen al procesului de insolvență a firmei Daniela Construcții a fost stabilit pe 13 noiembrie în vederea analizării stadiului continuării procedurii.
Omul de afaceri italian Nicola Inquieto este patronul firmelor Italy Construcţii şi Daniela Construcţii, al unui centru spa şi al unei cafenele. Inquieto este acuzat că a finanţat o grupare asociată clanului mafiot Camorra din Italia, fiind acuzat de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi grup infracţional organizat, respectiv asociere criminală de tip mafiot. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea