Florin Frătică nu mai are dreptul de a fi viceprimar și nici consilier local la Bradu

Luni, 22 Mai 2017 23:20

# Legea este clară, chiar dacă unii bat câmpii!
Sfârșit de carieră, în vârful sacului cu bani denumit Primăria Bradu, pentru Florin Frătică. Deși acesta susține, sus și tare, că nu este așa. Doar că legea este lege, și trebuie respectată chiar și de persoanele care au ocolit-o și jonglat-o până acum așa cum au vrut ei.

În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel Pitești a decis condamnarea viceprimarului din Bradu, Florin Frătică, la un an de închisoare cu suspendare. Hotărârea lasă loc de ambiguități, însă numai pentru cineva care dorește să se mai agațe de câte o formulare alambicată. Sau pentru proști. În rest, lucrurile sunt clare: un condamnat, conform mai multor legi în vigoare ale statului român, nu mai poate ocupa funcțiile publice cu care a fost investit la alegeri.

Zece ani de procese, fără niciun rezultat, pentru o moștenire de câteva sute de hectare!

Luni, 22 Mai 2017 23:17

# Adina Florea: ”Vor să se folosească de instrumentul numit «justiție» pentru a-mi da o hotărâre de respingere.”
După 27 de ani trecuți de la Revoluție, iată, problema repunerii în drepturi a celor abuzați de regimul comunist este departe de a se fi încheiat. În unele cazuri nu s-a putut. În multe însă, poate în cele mai multe, nu s-a vrut. În anumite cazuri, nu se vrea nici acum. Probabil, cazul de mai jos, se încadrează, cu brio, la ultima categorie.
Adina Florea locuiește în București. Și, de 15 ani, regulat, vine, cum poate, la Pitești, uneori și de câteva ori pe lună, pentru a fi de față la procesele deschise, pe fond funciar.

 

La sfârşitul lunii iunie îi expiră delegaţia procurorului DNA, Carmen Vameşu

Luni, 22 Mai 2017 13:24

Având în vedere lipsa de procurori cu care se confruntă Serviciul Teritorial DNA Piteşti, încă de la începutul acestui an, cauzată şi de retragerea la pensie, la sfârşitul anului trecut, a lui Radu Sevastian, a fost nevoie de a aduce prin delegare procurori din alte judeţe ale ţării. În acest sens, de la începutul lunii ianuarie şi până pe 30 iunie, a primit delegare pentru a veni în echipa DNA Piteşti, procurorul Carmen-Mihaela Vameşu, şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Aceasta este prim-procuror al Parchetului Vâlcea de cinci ani, obţinându-şi cel de-al doilea mandat cu nota 9,81. De asemenea, este procuror de 28 de ani. Conform declaraţiei sale de avere, deţine împreună cu soţul său, omul de afaceri Radu-Cătălin Vameşu, două terenuri ce au o suprafaţă de 1.000 mp şi o casă în zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea. A.N.

D.N.A. Structura Centrală, descindere în forță la Primăria Bradu

Luni, 15 Mai 2017 12:10

# În aceeași zi, I.P.S. Calinic a fost prezent, în comună, la crosul ”Campionii Bucuriei”

Zi agitată, săptămâna trecută, pentru fostul primar din Bradu, Florin Frătică. Acesta a fost prezent, în prima parte a zilei, la crosul ”Campionii Bucuriei”, eveniment patronat de I.P.S. Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. La Primărie, însă, îl aștepta o echipă operativă a D.N.A. – Structura Centrală, venită cu ordin să ridice toate situațiile cu retrocedări efectuate în ultimii 15 ani.

Marțea trecută, în comuna Bradu, a avut loc un eveniment deosebit - crosul „Campionii Bucuriei”, organizat de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu sprijinul Primăriei Bradu.  La competiţia sportivă au participat elevi ai claselor V - VIII din Bradu și Albota, în special din familii defavorizate, iar câştigătorii au fost recompensaţi cu medalii, diplome şi premii în bani. Traseul pe care l-au parcurs elevii a fost următorul: Strada Buna Vestire,  de unde s-a dat startul, iar locul de sosire a fost la Biserica „Buna Vestire”.

 

Și f… și cu banii luați! Primarul din Oarja, Costel Bâlea, pus să plătească și 100 de milioane pentru avocați

Luni, 15 Mai 2017 11:54

# După ce a pierdut și procesul pentru plata sumei de 700 milioane de lei vechi
Ultima perioadă nu a fost una tocmai fastă pentru Costel Bâlea, primarul comunei Oarja. În iarnă, procurorii DNA au descins la sediul instituției pe care o conduce, de unde au ridicat mai multe rânduri de documente privitoare la achiziții publice.  Potrivit comunicatului DNA, percheziţiile au fost efectuate de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti.

Recursul la procesul primarului din Bradu se va judeca în toamnă

Luni, 15 Mai 2017 11:52

# Achitarea lui Dan Stroe a fost atacată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș
În vara anului trecut, primarul ales al comunei Bradu, Dan Stroe,  a fost acuzat de dare de mită de către un consilier local. Dan Stroe nu a putut depune jurământul de primar și nu a avut voie, până la câștigarea cauzei, să intre în instituție, din cauza măsurilor preventive impuse. Iată însă că, odată cu achitarea sa de către magistrații Tribunalului Argeș, instanța a constatat  încetate, de drept, și măsurile preventive impuse.

 

Rămâne viceprimar sau se duce acasă!? Procesul penal al lui Florin Frătică, în pronunțare

Luni, 15 Mai 2017 11:19

Procesul penal al fostului primar din Bradu este în pronunțare, la Curtea de Apel Pitești.  În primă instanță, magistrații de la Judecătoria Pitești au dat sentința în dosarul în care acesta este cercetat pentru conflict de interese, sentință care nu îi este deloc favorabilă fostului primar de la Bradu.
”Condamnă pe inculpatul Frătică Dragomir Tudor Florin la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată. Aplică pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor

Primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu, a fost condamnat la închisoare

Luni, 15 Mai 2017 11:17

# Acesta își pierde, astfel, mandatul. Vor avea loc alegeri anticipate
Primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu, a fost condamnat, săptămâna trecută, de judecătorii Curții de Apel Pitești. Acesta a primit  1 an de închisoare cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, iar pentru o perioadă de doi ani, pedeapsa complementară a interzicerii  drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal, respectiv: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

 

De la Frătică pentru prieteni, să trăiască! Peste un milion de euro, cu încredințare directă, la Bradu, pentru firmele lui Cudalbu și George ”Hoțu”

Luni, 08 Mai 2017 14:14

Bugetul anual de aproape 300 de miliarde de lei vechi al celei mai bogate comune din Argeș a constituit, în ”era” Frătică, echivalentul unui stup plin cu miere, în jurul căruia au roit... firmele interesate. Culmea, în multe cazuri, au fost asfaltate drumuri ce duceau în mijlocul câmpului, sau, așa cum am mai prezentat, au apărut parcuri în zone nelocuite, pe când alte străzi nu au fost asfaltate niciodată.

Teodor Cudalbu și George ”Hoțu”, cei doi locotenenți pentru lucrări ai fostului primar Frătică

Din Primăria Bradu s-au cheltuit sume uriașe pentru lucrări despre care numeroși localnici nu au auzit măcar.  Spre exemplu, s-au dat aproape 10.000 de euro pentru o ”decolmatare pod”. Alți 65.000 lei s-au cheltuit pentru ”încălzire centrală piscină”. Circa 100.000 de euro s-au dat pentru ”decolmatări șanțuri și rigole”. Alți 76.000 lei au fost cheltuiți pentru ”vopsit borduri” - și lista ar putea continua pe câteva pagini. Ei bine, toate acestea pălesc în fața celor doi campioni – beneficiari ai contractelor semnate cu Primăria Bradu. Cei doi șefi ai lucrărilor comunale sunt, așadar, Teodor Cudalbu și George Hoțu. Teodor Cudalbu a fost dat, în urmă cu câțiva ani, afară de la conducerea satelitului S.C. Apă Canal 2000 S.A., satelit numit S.C. EURO CONSTRUCT EDILITAR S.R.L., firmă în care s-au pompat sume uriașe la un moment dat, firmă în care, deasemenea, se plăteau

Constantin Nicolescu, condamnat de Curtea de Apel București în dosarul Podului Căteasca

Luni, 08 Mai 2017 14:12

# Fostul președinte al CJ Argeș primește, din nou, ani grei de închisoare

Fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a fost condamnat vineri de magistrații Curții de Apel București la 8 ani de închisoare în dosarul denumit generic ”Podul Căteasca” Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în martie 2009, CJ Arges, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziție publică prin licitație deschisă, ce avea ca obiect reabilitarea a două poduri afectate de inundații, amplasate pe drumuri județene, în localitățile Căteasca, respectiv Ciomăgești.

 

Săptămâna aceasta, Florin Frătică are ultimul termen în dosarul penal aflat pe rolul Curții de Apel Pitești

Luni, 08 Mai 2017 14:11

Săptămâna aceasta, luni, se desfășoară, probabil, ultimul termen în procesul penal al fostului primar din Bradu, Florin Frătică. În primă instanță, magistrații de la Judecătoria Pitești au dat sentința în dosarul în care acesta este cercetat pentru conflict de interese, sentință care nu îi este deloc favorabilă fostului primar de la Bradu.
”Condamnă pe inculpatul Frătică Dragomir Tudor Florin la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată. Aplică pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor
- de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice,
- de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani,

Și condamnat la închisoare, și cu banii luați. Afaceristul Marin Țîrcomnicu rămâne fără apartamentul de domiciliu

Luni, 08 Mai 2017 13:50

Necazurile se ţin lanţ de omul de afaceri Marin Ţîrcomnicu, asociat şi administrator al SC Pro Invest Trade SRL Piteşti. Aflat în penitenciar, unde execută o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi 10 luni, acesta s-a trezit, recent, că are apartamentul de domiciliu scos la licitație de executorul judecătoresc.

 

Florin Frătică a absentat de la propriul proces penal, însă a mers la Tribunal, câteva zile mai târziu, să îl conteste pe Dan Stroe

Luni, 24 Aprilie 2017 22:58

Florin Frătică a demonstrat, și săptămâna trecută, că este un om cu o inimă… mare. Deși a fost internat – cu diagnosticul ”infarct” pe data de 10 aprilie, acesta a ținut, pe 21 aprilie, să fie în sala de judecată la Tribunalul Argeș, unde, alături de consilierii locali fideli, a contestat depunerea jurământului de către primarul ales al comunei, Dan Stroe.

Atac de cord în noaptea dinaintea ultimului termen al procesului penal de la Curtea de Apel

În noaptea de 9 spre 10 aprilie a.c., Frătică a acuzat dureri în piept și s-a internat la Spitalul Județean Argeș. Diagnosticul: infarct. În aceeași zi, avea de înfruntat, la ultimul termen, atacul judecătorilor Curții de Apel Pitești, unde este pe rol procesul penal în care este judecat de câțiva ani și pentru care a stat, acum ceva timp, în ”Beciul Domnesc”, alături de Marian Vanghelie, Radu Mazăre și alții.
Sigur, avocatul său a cerut amânare, motivul medical fiind unul evident.

A început procesul penal al viceprimarului din Corbi pentru infracțiuni la regimul silvic

Luni, 24 Aprilie 2017 22:55

# Procurorii au clasat plângerea penală pentru violare de domiciliu
Așa cum am mai scris, Dan Aldea, viceprimarul comunei Corbi, este judecat, pe legea penală, într-un dosar... de cascadorii râsului! Deși obiectul cauzei sună înfiorător (infracțiuni la regimul silvic!!!), cunoscând starea de fapt, nu putem să nu ne exprimăm convingerea că instanțele, procurorii și polițiștii au treburi mai importante și cauze penale reale de cercetat!

 

UN NOU TERMEN ÎN PROCESUL PRIMARULUI DE LA DAVIDEŞTI, ION SANDU, LA TRIBUNALUL ARGEŞ

Luni, 24 Aprilie 2017 22:34

Vinerea trecută s-a consumat un nou termen în dosarul de corupție al primarului din Davidești, în care acesta, alături de alte opt persoane, este acuzat de infracțiuni de corupție.În data de  16 martie 2015, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Piteşti l-au trimis în judecată pe primarul de la Davideşti, Ion Sandu, alături de alte opt persoane, oameni de afaceri şi angajaţi ai Primăriei. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Argeş. Vineri s-a consumat cel de-al 25-lea termen, urmând ca cel de-al 26-lea să se consume în data de 6 iunie.

Păzea, că vine la Curtea de Apel Pitești! Un tânăr, condamnat la 1 an închisoare și sporuri de 24 de ani. În total, 25 ani, 7 luni și 7 zile închisoare

Luni, 24 Aprilie 2017 13:35

Iată că lipsa unor măsuri și unor reglementări riguroase din Codul Penal duce, uneori, la aberații. Recent, Tribunalul Vâlcea a pronunțat o hotărâre ce pare desprinsă dintr-un film SF, în care un tânăr trebuie să execute aproape 26 de ani de pușcărie, deși pedeapsa principal era de numai unul. Procesul se va muta, în viitorul apropiat, la Curtea de Apel Pitești.

 

Amanta fostului deputat Sebastian Ghiţă deţine un magazin de haine şi în Argeş

Luni, 24 Aprilie 2017 11:29

De curând, potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, se pare că fugarul Sebastian Ghiţă, căutat de mai bine de cinci luni de către autorităţi,  ar fi  avut parte de câteva vizite din partea amantei sale, Oana Niţă, patroana cunoscutului lanţ de magazine Nissa, o dată în Istanbul şi cea de a doua oară în capitala Serbiei, la Belgrad, acolo unde a fost reţinut de poliţiştii sârbi în urmă cu câteva zile, când se afla pe o stradă împreună cu fratele său. În momemtul în carea fost prins, acesta a fost arestat timp de 18 zile de către autorităţile sârbeşti pentru prezentarea de acte false în momentul legitimării sale, Sebastian Ghiţă având asupra sa acte şi permis de conducere de Slovenia.

Bani publici pentru expertize și audit secrete la Molivișu

Luni, 10 Aprilie 2017 14:02

# ”Drepturi de autor” – prosteala cu care ADI Molivișu ține la sertar documentele cu pricina. Să vedem dacă le cere DNA-ul!

Așa cum se știe, proiectul Molivișu a murit, după care a fost resuscitat, cu eforturi financiare uriașe, de către Consiliul Județean Argeș. Județul nostru ar trebui să intre în manualele de turism la capitolul: “așa nu!”. Mai multe primării  s-au îngropat în datorii, făcând, la timpul respectiv, datorii serioase pe la băncile comerciale, după ce s-au apucat să construiasca ceea ce a devenit, iată, cea mai penală viitoare stațiune turistică din România. Au ras pădurea de pe un munte, au cumpărat echipamente și instalații din Austria și... cam atât.

 

Scandal pe finanțările Consiliului Județean destinate asociațiilor și fundațiilor

Luni, 03 Aprilie 2017 11:59

# Pentru unii mumă, pentru alții ciumă: o asociație din Pitești primește finanțare de aproape 30.000 lei/copil/an; alta, din Albeștii de Argeș, doar 2100.

S-au împărțit banii Consiliului Județean Argeș destinați finanțării asociațiilor și fundațiilor. Este vorba de decontarea serviciilor sociale pentru ajutorarea copiilor cu probleme diverse, în special cu autism, copii provenind, în majoritatea covârșitoare, din familii fără posibilități materiale. Fundațiile au depus, la C.J., dosare, solicitând finanțare pentru a-și putea acoperi, fie și parțial, cheltuielile.

Așteptând banii promiși de Consiliul Județean Argeș, Primăria Băbana riscă, dintr-un moment în altul, să i se pună poprire pe conturi

Luni, 03 Aprilie 2017 11:36

În sfârșit, județul Argeș are buget votat în Consiliul Județean. Mai târziu ca niciodată, întârziere de natură să producă numeroase blocaje și dificultăți financiare. Este și cazul Primăriei Băbana, o primărie săracă și care, în speța descrisă mai jos, ascultând dictarea Curții de Conturi, s-a trezit cu datorii ce riscă să se lase cu blocări de conturi și penalități.

Bebe Ivan, primar: ”Așa este. Avem un arierat, unul destul de vechi, iar cei de la Finanțe ne-au înștiințat că, dacă nu îl plătim, ne blochează, din nou, conturile. Este vorba de 80.000 de lei.”

 

Pagina 1 din 40

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea