A început procesul în dosarul bărbatului mort în urma intervenției brutale a unui polițist

Joi, 14 Martie 2024 10:49

 

Pe 4 martie 2024 s-a desfășurat primul termen de judecată în dosarul în care un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a murit după ce a fost imobilizat violent de un polițist la Autogara Sud Pitești.

Tragedia s-a produs în urma unui banal incendiu izbucnit, pe 16 aprilie 2021, la o friteuză într-un restaurant din zona autogării. Unul dintre clienții localului, Alexandru Barbu, inginer pensionar, refuza să părăsească terasa, încercând să le explice persoanelor cum să stingă focul. Vorbea și gesticula fără a se înțelege foarte bine ce spune, el având un defect de vorbire, dar fiind și sub influența băuturilor alcoolice.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Miercuri, 13 Martie 2024 13:27

 

ALINA GORGHIU

Dreptatea-i pariu`

Cu ceva sinistru,

Alina Gorghiu

Nu mai e ministru!

 

Dosarul „Mită la Hidroelectrica”, în pronunțare la Curtea de Apel Pitești

Miercuri, 13 Martie 2024 10:46

 

Toți inculpații din dosarul „Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeș”, dosar de răsunet al DNA Pitești, au scăpat de condamnări la Tribunalul Argeș după ce instanța a dispus față de aceștia fie încetarea procesului penal după ce s-au constatat că faptele pentru care DNA i-au trimis în judecată s-au prescris, fie achitarea întrucât fapele nu sunt prevăzute de legea penală. Dintre cei 11 inculpați, doar doi au fost achitați complet pentru acuzațiile aduse de procurori. Este vorba de Nicolae Emil Stăticescu Vasile și de Bogdan Alexandru Metehoiu.

Prima instanță a lăsat nesoluţionată, însă, acţiunea civilă formulată de partea civilă S.C. Hidroectrica S.A. În plus, s-a decis confiscarea prin echivalent, de la inculpatul Oprea Octavian Florian (decedat în anul 2023), a sumei de 164.505,99 lei, reprezentând

 

Spitalul de Pediatrie Pitești, complet renovat și modernizat

Miercuri, 13 Martie 2024 10:43

În anul în care împlinește 40 de ani de funcționare,  Spitalul de Pediatrie Pitești este complet renovat și modernizat, fiind dotat cu aparatură medicală de ultimă oră.

Spitalul de Pediatrie Pitești se află în administrarea Consiliului Județean Argeș, iar în ultimii ani, aici s-au făcut cele mai mari investiții din istoria acestei unități medicale, atât în ceea ce privește infrastructura cât și din punct de vedere al dotării cu aparatură medicală.

 

Avocatul Alin Anton a promovat examentul de admitere în magistratură cu media 7,92

Miercuri, 13 Martie 2024 07:38

 

# CSM va decide dacă îndeplinește condiția de bună reputație

Avocatul Alin Anton a luat note bune la examenul pentru admitere în magistratură. Mai exact, nota 8,40 la examenul tip grilă și 7,43 la proba scrisă, rezultând o medie onorantă, de 7,92. Ulterior a trecut cu brio și de testarea psihologică și de proba interviului. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat, miercurea trecută, rezultatele definitive la concursul de admitere in magistratură, concurs la care au participat cei cu cel putin cinci ani vechime în profesii juridice.

 

Pentru al șaptelea an consecutiv, Curtea de Apel Pitești - pe primul loc la nivel național în privința încărcăturii pe judecător

Marţi, 12 Martie 2024 09:20

 

Conducerea Curții de Apel Pitești a prezentat, la începutul lunii martie, raportul de activitate al instituției, în sală nelipsind judecătoarea Grațiela Milu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, și nici președinții instanțelor din raza Curții de Apel. Instanța argeșeană se situează, pentru a șaptea oară consecutiv, pe primul loc la nivel național în ceea ce privește încărcătura/judecător, indiferent de modalitatea de calcul a încărcăturii. „Astfel, şi în anul 2023 Curtea de Apel Piteşti a înregistrat cea mai mare încărcătură în funcție de volumul adiționat, și anume un număr de 1212,4 dosare/ judecător, următoarea curte de apel clasată, respectiv – Curtea de Apel Bucureşti, având un număr de 796,1 dosare/judecător”, se arată în raport.

 

 

Cu salariu de peste 21.000 de lei, medicul Ramona Ștefănache este acuzată că a luat mită de aproape 150 de ori

Luni, 11 Martie 2024 19:22

 

# Șefa secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean Argeș, arestată preventiv

Un nou caz de corupție la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești! Medicul primar Ileana-Ramona Ștefănache, șefa secției de Psihiatrie din cadrul unității medicale, dar care își desfășoară activitatea și la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, pe 8 martie, fiind urmărită penal cu privire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de luare de mită şi de dare de mită. Aceasta este acuzată de aproape 150 de acte materiale de luare de mită, primind din partea pacienților, în propriul birou, sume cuprinse între 50 de lei și 600 de lei. Doctorița este acuzată că din banii primiți cu titlu de mită a dat și altor cadre medicale din spital.

Aproape două treimi dintre dosarele DIICOT Pitești au ca obiect traficul de droguri

Vineri, 08 Martie 2024 07:00

 

În anul 2023, la DIICOT Pitești numărul cauzelor de soluționat a fost de 1592. Dintre acestea, 1000 au ca obiect traficul de droguri (62,81 %). Sunt urmate de 357 cauze privind infracțiunile de criminalitate informatică (22,42 %), 111 cauze având ca obiect infracțiunile de trafic de persoane (6,97%), 52 având ca obiect alte infracţiuni economice (3,27%) şi 27 cauze privind infracţiuni de spălare de bani (1,70%). Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, condusă de procuroarea Alina Albu, a prezentat miercuri, 27 februarie 2024, raportul de activitate pe anul trecut. În raport este prezentată activitatea și serviciilor teritoriale.

 

 

Ministerul Culturii pierde, definitiv, procesul cu frații Prodănel și cu Vernel Crăciunescu pentru Ferma Florica

Joi, 07 Martie 2024 13:01

 

Abia s-au stins aplauzele de după faptele glorioase ale PNL-iștilor, fapte care au dus, într-un final apoteotic, la schimbarea denumirii mizerei gări de la Ștefănești. Încă mai răsună palma primită de primarul localității, fostul deputat Nicolae Velcea, cel care s-a grăbit (ca fata mare la măritat!) să își asume aceleași merite. Ei bine, în tot acest vuiet de fapte vitejești, Ferma Florica își permite, încet-încet, să se dărâme. Intrată pe mâinile unor afaceriști, o parte din istoria Brătienilor - și o parte din istoria acestui neam – se transformă, treptat, în țărână. Nu prea contează, marii oameni politici, de azi, au schimbat ce era mai important: denumirea unei gări!

 

Rezultate extraordinare la trei unități de Parchet din Argeș

Joi, 07 Martie 2024 08:03

 

# Se remarcă, însă, o lipsă acută de procurori

A fost prezentat raportul de activitate al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş și al Parchetele de pe lângă Judecătoriile Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Costeşti și Topoloveni. Numărul de procurori care au funcţionat efectiv la unităţile din Argeş în anul 2023 a variat în cursul anului, de la o lună la alta şi de la o unitate la alta. Dacă la începutul anului toate cele șase unităţi de parchet au funcţionat cu 43 posturi dintr-un total de 52 posturi de procuror prevăzute, spre sfârşitul anului 2023 acestea au funcționat doar cu 34 de procurori. Pierderile de personal sunt în principal consecinţa pensionărilor din sistem, dar și din motive de promovare sau încadrare la structuri de parchet specializate – DIICOT şi DNA.

 

 

DNA Pitești nu se mai situează la coada parchetelor anticorupţie din ţară

Miercuri, 06 Martie 2024 11:15

 

În formulă completă, Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești a început să tureze ceva mai intens „motoarele” în 2023 și a părăsit coada parchetelor anticorupție așa cum ne obișnuise în ultimii doi ani. Cu 12 rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei privind 15 inculpaţi, DNA Pitești se clasează ca activitate pe la jumătatea clasamentului. La distanță mare, totuși, de DNA Timișoara care a avut în anul recent încheiat 34 rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei privind 58 inculpaţi. În anul 2023, activitatea Serviciului Teritorial Pitești, condus de procurorul Marius Ștefan (foto), s-a desfășurat cu schema completă de procurori: patru dintre aceștia având funcție de execuție, iar unul funcție de conducere, ocupată prin numire.

 

Executor judecătoresc din Argeș condamnat la 10 ani de închisoare

Luni, 04 Martie 2024 16:58

 

La sfârșitul anului 2020, procurorii DNA Piteşti au trimis în judecată doi executori judecătoreşti: pe Eugen Fieraru şi pe Marius Damaschin. Eugen Fieraru a fost acuzat de abuz în serviciu şi de obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce a pus poprire pe conturile OMV Petrom fără să existe o hotărâre judecătorească în acest sens. La rândul său, partenerul de dosar s-a ales şi cu o acuzație de spălare de bani.

 

 

Motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul „Cheresteaua 1”

Joi, 29 Februarie 2024 13:21

 

# Cum a scăpat „Brânză” de condamnarea de 10 ani de închisoare

La sfârșitul anului 2023, după aproximativ 11 luni petrecute la închisoare, Ion Andrei (foto), zis și „Brânză”, patronul firmei Andris SRL, a fost eliberat din penitenciar. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dispus pe 28 noiembrie 2023 casarea, în parte, a hotărârii Curții de Apel Pitești din data de 3 ianuarie 2023 din dosarul „Cheresteaua 1”. Decizia a fost una surprinzătoare, ținând cont că inculpatul a fost condamnat atât la Tribunalul Argeș, cât și la Curtea de Apel Pitești pentru evaziune fiscală. Completul de judecată de la ÎCCJ a avut o decizie complet diferită. L-a achitat atât pe Ion Andrei, cât și pe firma sa, Andris SRL, pentru unele fapte de evaziune fiscală și a dispus rejudecarea pentru altele.

Condamnări în dosarul permiselor de conducere falsificate. Au vândut documente false romilor din Berevoești

Miercuri, 28 Februarie 2024 13:59

 

Doi soți din Sighetu Marmației (Maramureș), împreună cu un bărbat din Berevoești (Argeș) au contrafăcut sau au intermediat obținerea de permise de conducere falsificate, care păreau a fi emise de autorități din Cehia. Aceștia au fost condamnați definitiv pe 15 februarie la Curtea de Apel Pitești.

Cei în cauză ar fi ales potențialii cumpărători din rândul persoanelor neșcolarizate, cărora le-ar fi învederat că permisele de conducere ar fi autentice și că nu vor întâmpina probleme din partea autorităților, în situația în care vor fi verificate. Inculpații vindeau documente false cu sume cuprinse între 2.000 și 11.000 de lei.

 

 

Medicul Georgeta Drăgoi trebuie să plătească Spitalului Orășenesc Mioveni peste 420.000 de lei

Joi, 22 Februarie 2024 14:25

 

Pentru a înțelege întregul caz trebuie să ne întoarcem în urmă cu 11 ani! Data de 15 noiembrie 2012 trebuia să fie o zi de neuitat pentru o familie din Argeș, însă ea s-a transformat, din cauza medicului ginecolog Georgeta Drăgoi, într-un coșmar. Doctorița a fost acuzată și ulterior condamnată pentru moartea unui bebeluș. S-a constatat că aceasta a determinat direct, necondiționat și nemijlocit decesul nou născutului.

În septembrie 2017, Curtea de Apel Pitești o condamnă pe Georgeta Drăgoi la doi ani de închisoare cu suspendare și o obligă, în solidar cu Spitalul Orășenesc „Sfântul Spiridon” din Mioveni, ca parte responsabilă civilmente, la plata către victimă a unor daune morale în valoare de 100.000 de euro.

 

Fostul primar de la Vlădești a pierdut și la Înalta Curte de Casație și Justiție

Luni, 19 Februarie 2024 13:57

 

Cristian Dică Hristu, fostul primar de la Vlădești, și-a încercat norocul și la Înalta Curte de Casație și Justiție. A depus o cerere de recurs în casație împotriva deciziei penale prin care a fost condamnat, pe 24 octombrie 2023, pentru transport ilegal de lemne de către Curtea de Apel Pitești. Acesta și-a pierdut mandatul după ce instanța i-a interzis dreptul de a ocupa sau de a fi ales într-o funcție publică pe o perioadă de doi ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Săptămâna trecută, pe 15 februarie, Instanța Supremă i-a respins cererea: „Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie declarat de inculpatul Dică Hristu Cristian împotriva deciziei penale nr. 974/A din 24 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Piteşti”.

 

 

Prima condamnare în dosarul blocului construit ilegal în Pitești

Miercuri, 14 Februarie 2024 11:50

 

# Un an de închisoare pentru un afacerist din Argeș

# Procurorii solicită desființarea blocului din Tancodrom

La Judecătoria Pitești a fost condamnată o primă persoană în dosarul blocului construit ilegal în zona Tancodrom din Pitești. Acesta ar fi ajutat membrii comisiei să falsifice procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor din data de 20 septembrie 2021, deși blocul construit nu respecta prevederile proiectului și ale autorizației de construire. Nicolae Mădălin Pandelică este acuzat că, în calitate de reprezentant al societății care a executat construcția, a semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor deși cunoștea că lucrările nu sunt conform autorizației.

 

Avocatul Alin Anton este cercetat sub control judiciar. Între timp a luat și ultimul examen pentru a deveni magistrat

Luni, 12 Februarie 2024 20:24

 

# CSM urmează să decidă dacă îndeplinește condiția bunei reputații pentru a intra în magistratură

Avocatul Alin Anton, din cadrul Baroului Argeș, este cercetat de procurorii de la DNA Pitești pentru că ar fi pretins 10.000 de euro de la o clientă, pe nume Veronica Grigorie din județul Vâlcea, condamnată pentru fraudă informatică, pentru a-şi trafica influenţa la judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Interesant este că avocatul argeșean a fost cercetat de DNA tocmai când se pregătea să susțină ultima probă a concursului de intrare în magistratură.

 

 

Pădure acaparată de Primăria Curtea de Argeș și recâștigată de Direcția Silvică

Joi, 08 Februarie 2024 12:31

 

Primăria Curtea de Argeș a primit, în urmă cu câțiva ani, zeci de hectare de teren, pe teritoriul administrativ al comunei Arefu. Doar că s-a întins puțin mai mult, cu vreo 15,8 hectare de pădure mai mult, intrând, astfel, peste Regia Națională a Pădurilor – Direcția Silvică Argeș. Care a început lupta pentru recuperarea terenului prin 2015. Și a terminat-o, cu al doilea câștig de cauză, acum câteva zile!

Nu știm dacă a fost rea credință sau lăcomie. Sau prostie. Nu știm. Cert este faptul că, în timpul procesului, s-a dispus efectuarea unei expertize topografice. Fiecare parte a venit cu actele doveditoare ale dreptului de proprietate.

 

Mihai Coteț - lider autoritar în Argeș la băgat bani în promovare pe Facebook

Miercuri, 07 Februarie 2024 18:09

 

# Clasamentul în care îi depășește pe Alina Gorghiu sau pe Nicolae Ciucă

De aproximativ un an, fața lui Mihai Coteț apare mai tot timpul pe Facebook, chiar dacă nu ești „prieten” cu el. Postările sale, catalogate ca sponsorizate, îți apar pe profilul de Facebook fie că vrei, fie că nu vrei. Și asta în anul pre-electoral 2023, deci ar trebui să ne așteptăm la un val uriaș de propagandă politică în anul alegerilor.

 

Pagina 1 din 101

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea