Fostul președinte al PRM Câmpulung, susținut de prieteni în procesul instrumentat de DNA

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:53

# Marinică Fologea, caracterizat în dosarul său penal de un preot și de secretarul Primăriei Câmpulung #  Părintele Daniel Oprescu, parohul de la Mărcuș: „A fost omul cu care am cărat la roabă și la targă, cot la cot, materiale pentru ridicarea bisericii”

La Tribunalul Argeș continuă dosarul penal al lui Marinică Fologea, fost consilier local la Primăria Câmpulung, în prezent angajat la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud – Muntenia. La sfârșitul anului 2016, unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni câmpulungeni, Marinică Fologea, a fost trimis în judecată de DNA alături de un om de afaceri din Bucureşti, Mihai Baciu, fiind acuzaţi de fapte de corupţie. Fologea, în calitate de manager de proiect, ar fi făcut mențiuni care nu corespund realității sau a omis să menționeze, cu intenție, date sau împrejurări, care l-au favorizat pe omul de afaceri să beneficieze de fonduri nerambursabile, în valoare de 200.000 de euro.

Jonglerii de Campionat Mondial la Direcția Apelor!

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:52

# Emil Nicolae, dorit șef, a venit cu transfer de la service-ul lui Daniel Bălțat, partener de investiție imobiliară cu deputatul Mircea Drăghici
Emil Nicolae este, fără doar și poate, o figură ce face valuri în Argeș. Căutător neobosit de servicii și funcții, Nicolae a schimbat câteva posturi de director, în căutarea fotoliului perfect. De ceva timp, se pare că fotoliul considerat perfect este cel de șef la Sistemul de Gospodărire al Apelor din cadrul ABAAV. Doar că fotoliul are o poziție destul de înaltă, iar pentru a ajunge pe el, fostul șef de la Salubritate și Ambulanță face atât de multă gălăgie, că se uită și procurorii anticorupție ciudat...

 

Dosarul autopsierilor de la Tribunalul Argeș - în pronunțare

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:50

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis în judecată, în aprilie 2016, pentru luare de mită patru angajați de la morga Spitalului Județean Argeș. Este vorba de Nedelcu Cristian, Maria Marinel, Stan Vasile și Păun Marian, toți cercetați în libertate. Dosarul aflat pe rolul Tribunalului Argeș este aproape de a fi încheiat, după ce magistrații au amânat pronunțarea în dosar pentru vineri, 24 noiembrie.

Dosarul „Cămătarilor” din Argeș - un mare fâs?

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:34

# Lipsa de persoane vătămate amână finalizarea dosarului de cămătărie cu un prejudiciu de peste un milion de euro
În urmă cu aproape trei ani se desfășurau acțiuni de amploare în Pitești într-o cauză având ca obiect infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj și camătă. La sfârșitul anului 2014, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti au efectuat un număr de 61 de percheziţii domiciliare. În urma acțiunii au fost citate ori aduse cu mandat de aducere la sediul DIICOT Piteşti un număr de 23 de persoane în vederea audierii, existând indicii potrivit cărora membrii grupului infracțional organizat au acordat împrumuturi de peste un milion de euro.

 

Teroristul „Ibrahim” din Mușătești, aproape de a fi trimis în judecată

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:32

Dosarul în care Ionuţ Cătălin Bălan, zis „Ibrahim”, din Mușătești, este suspectat de propagandă teroristă în favoarea DAESH se află pe ultima sută de metri. Conform surselor noastre, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Pitești sunt foarte aproape de a-l trimite pe acesta în judecată. Acuzaţiile procurorilor: culegerea sau deţinerea, în scopul transmiterii, ori punerea la dispoziţie de date şi informaţii despre obiective vizate de o entitate teroristă.

Acuzată de indolență crasă, directoarea Colegiului Tehnic „Dimitrie Dima” și-a dat demisia

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:15

# Dumitru Tudosoiu: ”Eu sunt nemulțumit de activitatea dumneaei” # În primele opt luni din 2017 s-au cheltuit pe utilităţi nu mai puţin de patru miliarde lei vechi

La începutul acestui an, profesoara Gabriela Cârstea a promovat examenul pentru funcția de director la „Dimitrie Dima”, iar la unitatea școlară se aștepta ca lucrurile să intre pe făgașul normal. Doar că nu au fost chiar așa, iar la ședința de Consiliu Local Pitești din luna septembrie a izbucnit un adevărat scandal, după ce s-a constatat că, în primele opt luni, s-au cheltuit pe utilităţi nu mai puţin de patru miliarde de lei vechi. Rând pe rând, primarul Cornel Ionică, consilierii locali, dar şi inspectorul general, Dumitru Tudosoiu, și-au arătat nemulțumirile. De departe, cel mai vocal a fost consilierul local Cristian Gentea, care a acuzat-o pe directoarea instituţiei de „indolenţă crasă” pentru că nu a fost în stare să remedieze problemele.

 

Război la instanțe între Consiliul Județean Argeș și operatorii de transport

Luni, 20 Noiembrie 2017 09:40

# O firmă de transport cere CJ Argeș 100.000 de lei reprezentând daune morale și despăgubiri  materiale

Pe 31 august a.c., printr-o hotărâre de Consiliu Județean, au fost introduse 11 trasee noi județene și au fost semnate protocoalele de colaborare între CJ Argeș şi operatori de transport acreditaţi, ce urmau să asigure transportul pe rutele din zona metropolitană Pitești. Măsura reintroducerii acestor trasee interjudeţene în localităţile limitrofe municipiului reşedinţă de judeţ a fost luată la solicitarea Consiliilor Locale din comunele

Decizie ce poate crea un precedent uriaș! O primărie din Argeș a câștigat procesul cu Apele Române pentru că acestea nu au decolmatat un pârâu

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:57

Anul acesta, un proces cu o miză relativ mică, de numai 1,4 miliarde lei vechi, proces câștigat de o primărie săracă din Argeș, poate declanșa, însă, un val uriaș. Un val atât de mare încât chiar instituția care gestionează situația apelor din județ ar putea fi scufundată. Pentru că, o instituție cu excedent de 3.000 de miliarde de lei vechi, nu investește – sau, cel puțin, nu investea – în reparații, în decolmatări, în protecții și apărări de maluri.
Iată cum sună, la capitolul de descriere a activității, postat pe site-ul propriu, prima sarcină a bogatei instituții:
Activitatea Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea urmăreşte îndeplinirea următoarelor obiective vitale pentru satisfacerea cerinţelor impuse de comunităţile locale, structurate astfel:

 

„Am făcut o greșeală de redactare în declarația de avere. Mașina mea a fost fabricată în 2005 și nu costă 40.000 de euro”

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:57

# Declară managerul Spitalului de Pediatrie, Floriana Gheorghe

În ediția anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș” am precizat, conform declarației de avere a Florinei Gheorghe, managerul Spitalului de Pediatrie, că aceasta și-a achiziționat, după ce a ajuns în fruntea unității spitalicești, un Mitsubishi Pajero Sport. În declarația de avere a Florinei Gheorghe apare că autoturismul respectiv a fost fabricat în 2017. Iar după o scurtă documentare, am aflat că mașina valorează, pe piață, peste 40.000 de euro. După apariția materialului, Florina Gheorghe ne-a contactat pentru a face mai multe referiri în ceea ce privește anul achiziționării autoturismului său. Managerul Spitalului de Pediatrie ne-a precizat că, de fapt, mașina a fost fabricată în anul 2005, nicidecum în 2017.

O firmă din Zalău a dat în judecată Primăria Pitești și Colegiul Brătianu

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:48

# Lichidatorul judiciar al Internațional FBS Holding cere în instanță pretenții financiare în urma lucrărilor de la Brătianu și de la Blocul G1 din Războieni
Înfiinţată în 2004, firma de construcţii Internațional FBS Holding cu sediul social în Zalău, controlată de omul de afaceri Florin Bogdan SAS, “a prins” mai multe contracte cu diferite autorităţi locale din țară, printre ele numărându-se și cele din Argeș. Firma din Zalău a fost cea care a realizat în Pitești obiectivul „Reabilitare și modernizare bloc G1, Tronson A, cartier Războieni”, dar și încercarea nereușită de reabilitare și consolidare a Colegiului Național I. C. Brătianu. După ce a intrat în insolvenţă pe 1 septembrie 2016, ca urmare a propriei cereri, SP Insolv 2007 SPRL, lichidatorul judiciar al Internațional FBS Holding, a dat în judecată atât Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești privind achizițiile publice în ceea ce privește lucrarea de la blocul G1 din Războieni, cât și Colegiul Brătianu cerând pretenții financiare considerând că nu s-au plătit toate lucrările realizate.

 

Procesul penal, de cascadorii râsului, al viceprimarului din Corbi, continuă!

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:45

# Marea defrișare penală – faza cu martori la Judecătoria Curtea de Argeș
Așa cum am mai scris, la Curtea de Argeș a început - și continuă în forță – un proces penal de cascadorii râsului. Procesul ce poate fi supranumit ”două plute”!  În timp ce, în continuare, se fură lemn din pădurile României, ca-n codru, vorba ceea, viceprimarul din Corbi este judecat pentru că, sub supravegherea sa, oamenii au tăiat două plute uscate ce împiedicau curățarea albiei unui pârâu.  ”Infracțiuni la regimul silvic” este denumirea faptei penale comisă, în concepția oamenilor legii, de vicele Dan Aldea.

Tribunalul Argeș a decis. Începe judecarea lui Pendiuc pentru instigare la abuz în serviciu

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:43

La Tribunalul Argeș se judecă dosarul în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum ce duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis. După mai bine de o jumătate de an în care dosarul s-a judecat în cameră preliminară, instanța argeșeană a respins, pe 31 octombrie, cererile și excepțiile formulate de Tudor Pendiuc și a dispus începerea judecării cauzei.

 

Bătălie în instanță, de trei ani, între firma președintelui PMP Argeș, Cătălin Bulf, și Primăria Poiana Lacului

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:39

Trei ani de proces pentru asfaltarea – necorespunzătoare, din punct de vedere al primarului localității – unor drumuri locale. Trei ani în care Primăria Lunca Corbului, pe de o parte, și firma șefului PMP, pe de alta, își caută, fiecare, dreptatea. Și inevitabilele hățișuri legislative, pe care, după cum se va vedea mai jos, nici măcar judecătorii nu le stăpânesc pe de-a-ntregul

Un preot a sărit în apărarea agresorului subcomisarului Laurențiu Iordache

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:45

# „Cosmin era un bun mediator…” # Preotul paroh, Gavrilă Neacșu, de la Parohia Oești-Ungureni i-a făcut o caracterizare, în dosar, inculpatului Constantin Cosmin Dincuță
La începutul lui 2016, doi poliţişti din Curtea de Argeş au fost bătuţi în plină stradă de către doi interlopi. Aflaţi în misiune, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Curtea de Argeş, subcomisarul Laurenţiu Iordache (foto) şi agentul principal Cornel Oprescu, au fost bătuţi crunt în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş. Mucenic Curpaș și Cosmin Dincuță, supranumit Ortopedul, au fost trimiși în judecată pentru ultraj, iar în primă instanță, la Judecătoria Râmnicu-Vâlcea au fost condamnați la închisoare cu executare. În prezent, la Curtea de Apel Pitești se judecă apelul, iar următorul termen va avea loc pe 13 noiembrie. În continuare, vă prezentăm mai multe amănunte din acest dosar.

 

Programul lapte-corn în Argeș - bătaie totală de joc!

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:42

# Procesele pierdute de CJ Argeș pentru nereguli în atribuirea licitațiilor au adus un prejudiciu uriaș bugetului instituției
Credeți că a început programul lapte-corn? Credeți că acum, la mulți ani, de la începerea derulării programului, Consiliul Județean organizează, la timp, licitațiile? Nu și nu! Un ”da” hotărât, însă, la cheltuirea total haotică a banului public, ban al cărui administrator este aceeași neglijentă instituție. Cine nu își amintește de licitația pentru măr din urmă cu numai un an? Atunci, atribuirea s-a făcut, de onorabilul Consiliu Județean Argeș, cu vreo săptămână înainte de închiderea cursurilor. Elevii au văzut, însă, merele, preponderent la televizor.

Pe 15 noiembrie, fostul patron de la Pic ar putea să părăsească închisoarea

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:37

Aflat după gratii în urma unei condamnări de șapte ani de închisoare pentru dare de mită, omul de afaceri Cornel Penescu are foarte multe șanse să fie eliberat din penitenciar, la jumătatea lunii noiembrie. Pe 12 octombrie, Judecătoria Piteşti a admis propunerea de eliberare condiţionată înaintată de comisia de specialitate a penitenciarului, însă Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești nu a fost de acord cu decizia și a contestat-o.

 

Legături dubioase! Deputatul Mircea Drăghici deține un teren în coproprietate cu directorul Apelor Române

Luni, 30 Octombrie 2017 22:47

# Greșeală de redactare sau fals în declarații!?  Directorul ANAR, Victor Sandu, se contrazice în declarațiile de avere # Același număr de înregistrare, declarații diferite! Sandu scrie că deține un teren în coproprietate cu deputatul Drăghici, iar în altă declarație susține că același teren îi aparține lui și soției sale

În vara acestui an, numirea lui Bogdan Gorunescu în fruntea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea a surprins pe toată lumea, până și pe cei din fruntea PSD Argeș. De fapt, Gorunescu ar fi fost propunerea deputatului Mircea Gheorghe Drăghici, bun amic și vecin, în zona Curtea de Argeș, cu acesta. Deși cea mai bună parte conducerea filialei județene de partid a sărit ca arsă după această numire, nimeni nu a mai putut să facă nimic, mai ales că sforile au fost foarte bine trase de deputatul Drăghici.

Audieri pe bandă rulantă la DNA Structura Centrală în dosarul retrocedărilor din Bradu

Luni, 30 Octombrie 2017 22:43

# Este vizată legalitatea împroprietăririi cu un teren pentru care s-au obținut despăgubiri de la ANRP de 8 milioane de euro #  Despăgubirile au fost încasate de o echipă în frunte cu nepotul lui Dorin Cocoș

Procesiune la DNA – Sturctura Centrală, săptămâna trecută, pentru funcționari ai Primăriei Bradu, în cadrul anchetei privind retrocedarea – presupus frauduloasă – a unei proprietăți pentru care s-au încasat, în 2010, de la ANRP, circa 8 milioane de euro. Funcționarii au trebuit să dea detalii procurorului de caz cu privire la modul în care s-au mișcat documentele, cine era împuternicit să= le emită și să le semneze etc. La începutul anului 2015, DNA a demarat o amplă anchetă cu privire la retrocedările și punerile în posesie efectuate la Bradu.

 

„L-am legat pentru că a vrut să profite de fata mea”

Luni, 30 Octombrie 2017 22:41

# Romii de la Berevoești despre sclavul care și-a omorât tatăl # Concecințele ororilor de la Berevești! Două victime ale rețelei de sclavi din Gămăcești, ambii din comuna Tufeni, și-au omorât părinții, unul tatăl, celălalt mama

Pe 13 iulie 2016 au avut loc zeci de percheziții în Berevoeşti, la casele rudarilor din cătunul Gămăceşti, într-un caz de sclavagism. 38 de romi sunt acuzaţi că, pe parcursul mai multor ani, au exploatat şi torturat 40 de persoane. La momentul descinderilor, una dintre persoanele vătămate a fost găsită de jandarmi legată în lanţuri pe prispa unei case. Imaginea a făcut înconjurul lumii, lăsând să se înțeleagă cruzimea pe care au trăit-o victimele.

Bebe Ivan nu s-a lăsat și a câștigat procesul cu romii din Costești

Luni, 30 Octombrie 2017 14:26

# Bătălie, la Tribunal, pentru o sumă ce reprezintă bugetul Primăriei Băbana pe  un an întreg!

Decizie definitivă, la Tribunalul Argeș, în litigiul dintre Primăria Băbana și una din firmele romilor din Costești, Argecom Metal. Cei din urmă au plecat acasă cu 3,3 miliarde lei vechi, bani trași, în urma câștigării unui proces, din contul celei mai sărace primării din Argeș. Instanța superioară a decis însă, iată, că banii trebuie popriți până se decide, definitive, a cui este dreptatea.

 

Pagina 1 din 45

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea