Statul român cheltuie bani pentru promovarea Universității private Constantin Brâncoveanu!

Luni, 18 Septembrie 2017 23:59

# Elevii de nota 10 din Argeș au fost premiați de autoritățile județene la o universitate particulară

Excelența în județul Argeș nu a fost premiată, cu bani proveniți de la Guvernul României, la Prefectură, nici la Consiliul Județean sau Inspectoratul Școlar Județean, ci la o universitate privată, respectiv Universitatea „Constantin Brâncoveanu”. Ministerul Educaţiei Naţionale i-a recompensat cu premii în bani pe elevii care au reuşit să obţină 10 pe linie la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureatul din acest an. Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a ales ca festivitatea de premiere a elevilor de 10 din Argeș să se desfășoare la o universitate privată, deși în alte județe din țară, pentru acest eveniment, au fost alese  instituții publice.

Pe 7 septembrie, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești a găzduit întâlnirea de lucru a Inspectoratului Școlar Județean Argeș cu directorii instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat și particulare din  Argeș, precum și premierea celor mai buni elevi argeșeni de la examenele naţionale din acest an.

Florin Frătică, fostul primar din Bradu – număr record de dosare la instanțele argeșene

Luni, 18 Septembrie 2017 23:59

# 13 dosare la Tribunalul Argeș și Curtea de Apel Pitești, doar pentru că a fost dat afară din Primărie
Fostul număr 1 al Primăriei Bradu, Florin Frătică, nu se lasă. Și, cum nu mai poate rămâne primul om al comunei, iată că a mai găsit o nișă. Este pe primul loc în calitate de... reclamant! Nouă dosare la Tribunalul Argeș și patru dosare la Curtea de Apel Pitești îl au pe celebrul Frătică la rubrica ”reclamant”. În toate acestea, reclamați sunt Consiliul Local Bradu, consilierii locali PSD (care au fost de acord cu ușuirea sa din instituție), secretara Eleonora Chiran. Cea din urmă ”se bucură” de o atenție specială din partea lui Dragomir Florin Frătică, acesta instrumentându-i și o plângere penală. Pentru aceleași motive.

 

Primăria Albeștii de Muscel l-a dat în judecată pe fostul primar, Ion Năftănăilă

Luni, 18 Septembrie 2017 23:54

# Actualul primar, deși e reclamant în dosar, îi ia apărarea fostului edil
Continuă necazurile pentru fostul primar de la Albeștii de Muscel. După ce, la sfârşitul lunii aprilie 2015, Ion Năftănăilă  a fost înștiințat că a pierdut fotoliul de edil al comunei, după ce a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru deturnare de fonduri europene, în aprilie 2017 acesta a fost dat în judecată de Primăria Albeștii de Muscel prin actualul primar, Cătălin Manta.

ANAF cere falimentul societății lui Constantin Scarlat - CNCD

Luni, 11 Septembrie 2017 23:20

# „Debitoarea CNCD figurează cu obligații fiscale realizate după data deschiderii procedurii insolvenței în sumă totală de 601.419 lei # „Solicităm instanței de judecată să dispună trecerea la procedura falimentului, cu consecința ridicării dreptului de administrare a debitoarei” se arată în sesizarea depusă în dosar, la Tribunalul Specializat Argeș, de AJFP Argeș, sub semnătura directorului Petre Cojocaru.

 

Șase martori citați în procesul învățătorului Ion Popescu. Acesta a fost trimis în judecată pentru folosirea prostituției infantile

Luni, 11 Septembrie 2017 23:15

Pe 19 septembrie va avea loc la Tribunalul Argeș un nou termen al dosarului în care profesorul Ion Popescu este trimis în judecată pentru folosirea prostituției infantile. Șase martori au fost citați de instanță la viitorul termen.
La începutul lunii octombrie 2016, procurorii DIICOT Piteşti au efectuat mai multe descinderi în municipiul Câmpulung. Mai mulți bărbaţi şi o elevă de 17 ani au fost duşi la audieri, acuzele fiind foarte grave: trafic de minore, act sexual cu minore şi pornografie infantilă. În urma cercetărilor douăzeci de eleve minore, unele de 12 sau 13 ani, ar fi fost în acest fel traficate, timp de mai bine de un an.

Primarul din Valea Iașului, pârât la DNA de propriul viceprimar!

Luni, 04 Septembrie 2017 12:44

# Acuzații grave puse pe hârtie: luare de mită, fals și uz de fals – sunt numai unele dintre acestea!
S-a întâmplat în urmă cu câțiva ani. Mai exact, așa cum rezultă din înscrisurile DNA – Serviciul Teritorial Pitești, cercetarea penală a început în 2010, formându-se, astfel, Dosarul penal nr. 67/P/2010. Primarul comunei Valea Iașului, Nicolae Barbu, a fost cercetat, în acest dosar, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, fals intelectual și uz de fals. Acuzații grave, care, dacă s-ar fi dovedit fondate, s-ar fi lăsat cu ani grei de închisoare.

Denunț plecat de la viceprimarul în funcție al comunei, Marian Olărescu.

Plângerea la DNA a fost făcută, așa cum a aflat, ulterior, edilul șef al localității, de propriul viceprimar. Marian Olărescu făcea, la nivelul anului 2010, echipă cu Nicolae Barbu la nivel de vârf al administrației publice locale. Doar că viceprimarul nu este primar, nu se bucură de atenția publicului decât într-un plan secundar. Așa că, mânat de sentimente aproape umane, sperând, probabil, din tot sufletul să

 

Clienții nu dau buzna la licitații după autobuzele CNCD, scoase la vânzare în dosarul de insolvență

Luni, 04 Septembrie 2017 12:40

# Autobuzele penale ale lui Pendiuc, greu de vândut # Constantin Scarlat și Gheorghe Văsâi printre creditorii CNCD # Deși preţul de vânzare pentru un autobuz este de 36.000 EURO, fără TVA, au existat clienți care au oferit mult sub prețul cerut, iar ofertele acestora au fost refuzate de creditori # Pe 7 septembrie reîncepe judecarea procesului în dosarul Publitrans
Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014,  cererea de deschidere a procedurii  de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului  privind transportul public local de călători, scandal în care, este implicat și directorul  societății, Constantin Scarlat, alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Până în prezent, administratorul judiciar al CNCD, S.P. Bio Consult S.P.R.L, prin asociat Oprea – Barac Ionel, a organizat mai multe licitații pentru vânzarea bunurilor mobile aflate în patrimoniul societății.

După ce a fost cercetat de procurori, patronul Electrical Business Center Ştefăneşti şi-a băgat firma în insolvenţă

Luni, 21 August 2017 13:06

În luna mai a.c., s-au desfăşurat percheziţii la omul de afaceri Adrian Costache, atât la sediul firmei sale - Electrical Business Center Ştefăneşti, cât şi la domiciliul acestuia. Acţiunea a vizat un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. În comunicatul emis, în acea perioadă, de IPJ Argeş reiese că: "în perioada ianuarie 2014 - august 2015, administratorul unei societăţi comerciale din Ştefăneşti, judeşul Argeş, (n. red. Adrian Costache) ar fi evidenţiat în actele contabile achiziţii fictive de mărfuri de la societăţi comerciale de tip fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de apoximativ 1.025.000 de lei“.

 

Vârsta și starea de sănătate au determinat diminuarea condamnării fostului președinte al CJ Argeș - Constantin Nicolescu

Luni, 21 August 2017 13:03

Potrivit motivării sentinței prin care fostul președinte al Consiliului Județean Argeș a fost condamnat de Curtea de Apel București la opt ani de închisoare cu executare, în dosarul Căteasca, vârsta și starea de sănătate a lui Constantin Nicolescu au determinat instanța să aplice o pedeapsă mai redusă. Aceleași criterii au fost avute în vedere de judecători și în cazul lui Grigore Dobre, un alt inculpat condamnat în dosar.

În septembrie, la Tribunalul Argeș se va decide dacă se va efectua o nouă expertiză în dosarul „Cheresteaua 1”

Luni, 21 August 2017 13:00

Procesul în dosarul supranumit„ Cheresteaua”, în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis „Brânză”, patronul firmei Andris, va fi reluat la Tribunalul Argeș pe 5 septembrie cu audierea a doi experți. Experțiii, Ion Greere și Virgil Scărlătescu, din cadrul Biroului Tehnic de pe lângă Tribunalul Vâlcea, sunt cei care au realizat efectuarea raportului de expertiză și a suplimentelor de expertiză în dosar și vor fi audiați pentru a lămuri, în urma solicitărilor inculpaților, dacă împrejurările şi obiectivele stabilite în cursul urmăririi penale sunt contradictorii sau conţin inadvertenţe.

 

O persoană a cerut în instanță insolvența Primăriei Băiculești

Luni, 14 August 2017 21:49

La cererea creditorului, mai exact a Simonei Niculescu, Unitatea Administrativ Teritorială Băiculești ar putea să intre în insolvență. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Specializat Argeș în luna iulie a.c. și va avea primul termen miercuri, 16 august. Dacă cererea de insolvență va fi aprobată de instanță, atunci Primăria Băiculești va deveni prima primărie din Argeș care va intra în insolvență la cererea unei persoane fizice.

Istoria Argeșului, de vânzare la metru pătrat!

Luni, 14 August 2017 21:45

# Conacul Gussi-Lahovary, din Leordeni, în ruină, scos la vânzare de proprietari cu 200.000 de euro
În apropiere de Casa Lipatti, de la Leordeni, care, din fericire, a reușit să renască, fiind complet renovată și funcțională, o altă piesă arhitectonică reprezentativă a județului își încearcă șansa la o nouă eră: conacul Gussi-Lahovary.

 

Psihiatrii Azamfire și Morman vor vedea în instanță înregistrări cu ei când ar fi luat bani de la pacienți

Luni, 14 August 2017 21:32

Pe 18 septembrie, medicii psihiatri Valerian Azamfire (foto) şi Eli Morman, precum şi asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Cristina Constantinescu, vor putea viziona la Tribunalul Argeș înregistrărilor efectuate în timpul urmăririi penale în birourile acestora.
Cele patru cadre medicale de la Laboratorul de Sănătate Mintală Argeș sunt judecate pentru că ar fi luat mită de la sute de persoane care voiau să se pensioneze.

Tribunalul Argeș a respins contestația la executare a APIA Argeș în procesul fostului edil Năftănăilă

Luni, 14 August 2017 13:15

Fostul primar de la Lerești, Ion Năftănăilă, a fost condamnat de Curtea de Apel Pitești, în martie 2017, definitiv, la  1 an, 2 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare după ce a fost cercetat de procurorii DNA de săvârşirea de fapte de corupţie prin implicarea în depunerea cererilor de sprijin financiar de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

 

Ultimul control al Curții de Conturi, la Bradu, a scos la iveală noi bombe financiare

Luni, 24 Iulie 2017 12:41

# Aproape 9 miliarde de lei vechi, plăți nelegale numai la nivelul anului 2016 # Majoritatea sumelor reprezintă plăți pentru lucrări fictive

La începutul acestei veri, inspectorii Curții de Conturi au efectuat, timp de o lună și jumătate, un control la Primăria Bradu, finalizat pe data de 29 iunie, control ce a vizat cheltuirea sacului cu bani al instituției numai pentru anul 2016. Așadar, fiind vorba de numai un an, nu s-ar crede că s-ar fi putut descoperi cine știe ce proiectile neexplodate.

Unul dintre creditorii Silva Grup l-a acuzat de fals pe Ivănescu în instanță

Luni, 24 Iulie 2017 12:32

# Cum plângerea a fost făcută în timpul procesului desfășurat la Tribunalul Specializat Argeș, judecătoarea a decis înaintarea ei către Parchet pentru cercetări
La sfârșitul lunii iunie a avut loc un nou termen la Tribunalul Specializat Argeș în dosarul insolvenței Silva Grup, societate controlată de magnatul Nicolae Ivănescu. Deși cauza s-a amânat, în timpul procesului s-a desfășurat o situație mai tensionată.

 

De patru ani se tergiversează procesul dintre Primăria Mioveni și firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu

Luni, 24 Iulie 2017 12:19

De mai bine de patru ani se judecă la Tribunalul Comercial Argeș procesul dintre orașul Mioveni, reprezentat de primarul Ion Georgescu - ca reclamant, și firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu, Concordia Con. Strade - ca pârât. Raportul de expertiză întârzie să apară, iar experții numiți să realizeze raportul sunt amendați de instanță, rând pe rând, cu câte 500 de lei. Următorul termen al al procesului va avea loc pe 9 septembrie.

Interlopii „Parfum” și „Titoașcă” - condamnați

Luni, 24 Iulie 2017 12:15

Cornel Alexandru, zis „Titoaşcă”, Adrian Ioniţă Baronescu, zis „Parfum”, şi Adrian Popescu au fost condamnați de către instanțele argeșene pentru că au reţinut, fără voia lui, şi au torturat un bărbat, care se ocupă cu amenajări interioare, pentru că nu a executat lucrări pe placul lor. Pe 13 octombrie 2016, Poliţia Municipiului Piteşti a fost sesizată de Constantin Lucian Manda, că, pe parcursul aceleaşi zi, a fost reţinut într-o locuinţă unde ar fi fost ameninţat cu moartea şi lovit de mai multe ori cu biciul de către „Titoașcă”, „Parfum”, fiind prezent la întregul său coșmar și Adrian Popescu, un apropiat al celor doi interlopi, care în loc să îi ia apărarea arhitectului îl filma pe acesta în timp ce primea o „corecție”.

 

Dublu eșec în instanță! Florin Frătică a pierdut, săptămâna trecută, două procese într-o singură zi

Luni, 24 Iulie 2017 11:49

E clar! Frătică ori este prost sfătuit, ori, pur și simplu, e prost… informat. Deși instanțele îi resping, pe bandă rulantă acțiunile intentate, acesta nu se lasă și insistă, pe aceleași spețe, spre disperarea judecătorilor, probabil, sătui să îl vadă, toată ziua, prin sală. Ei bine, pentru că nu concepe, încă, deși a trecut ceva timp, că nu mai reprezintă nimic în Primăria Bradu, Frătică reușește să bată și noi recorduri. Unul dintre acestea s-a petrecut fix vineri, când, la interval de numai câteva minute, a aflat că a pierdut nu unul, ci două procese.

Record!!! Doi profesori de la Liceul Teoretic Costești au optat pentru șefia a unsprezece școli

Luni, 17 Iulie 2017 12:55

# Zeci de profesori dau examenul pentru posturile de director și director adjunct la unități școlare din Argeș # Lista profesorilor care candidează pentru aceste posturi # La Școala Gimnazială „Nicolae Simonide” Pitești - patru candidați pentru postul de director
Luni, 17 iulie, începe examenul pentru funcțiile de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din Argeș, sesiunea iulie 2017, după ce în urma concursului organizat în anul 2016 au rămas unități în care nu s-au ocupat aceste posturi.

 

Pagina 1 din 43

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea