Informații noi în dosarul „Metro”. Curtea de Apel Pitești va stabili dacă dosarul va fi restituit DNA-ului

Luni, 11 Noiembrie 2019 23:59

# 16 ani de sesizări la organele de urmărire penală, un singur inculpat judecat # Dosarul lui Constantin Tămagă – clasat, iar Costel Zamfir – trimis în judecată # Procurorul, care a realizat cercetările în cauză, a ieșit la pensie la 12 zile de la emiterea rechizitoriului

În această săptămână, pe 14 noiembrie, la Curtea de Apel Pitești reîncepe procesul care îl vizează pe fostul primar din Bradu, Costel Zamfir, trimis în judecată de către procurorii DNA pentru nu mai puţin de 161 de acte de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Este vorba despre dosarul „Metro” în care 159 de hectare de teren ar fi fost retrocedate ilegal.

Sediul administrativ al Complexului Sportiv Bascov, retrocedat în instanță

Luni, 11 Noiembrie 2019 23:59

# Despre stadiul comorilor arhitecturale ale județului! # Primul episod: perlele de arhitectură veche din Budeasa
Despre comorile arhitecturale ale țării, dar și despre cele ale județului Argeș, s-a vorbit și se va mai vorbi. Inaugurăm, aici, un serial care le tratează sistematic, pe localități. Primul episod: perle de arhitectură veche din Budeasa

 

Judecătoria Pitești a dispus începererea judecății cauzei în dosarul afaceristului Nicolae Ivănescu

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:40

Omul de afaceri Nicolae Ivănescu a fost trimis în judecată, în iunie 2019, pentru ucidere din culpă. Recent, Judecătoria Pitești a dispus începerea judecății cauzei. Hotărârea nu este definitivă, ea fiind atacată de inculpat. Contestația se judecă pe 21 noiembrie, la Tribunalul Argeș.

Continuă războiul pentru groapa de gunoi! Societatea Lea International cere Primăriei Pitești peste 78 de milioane de lei

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:41

# În schimb, experții contabili spun că profitul pe care trebuia să îl obțină firma, pe parcursul a 11 ani, este de peste 100 de milioane de lei # O groapă ecologică care trebuia realizată la Pitești în anul 2000 ar putea aduce colapsul Primăriei # Cornel Ionică: „Situația noastră este total nefavorabilă” # Sorin Apostoliceanu: „Sunt șanse 50-50  să pierdem sau să câștigăm”. Pe rolul Tribunalului București se judecă din anul 2014 un proces între Consiliul Local al municipiului Pitești și firma bucureșteană Lea International Impex SRL.

 

Florăreasa Olga și-a recunoscut vinovăția în dosarul de trafic de influență

Luni, 28 Octombrie 2019 21:06

Se complică situația unui dosar celebru. Olga Panaete, cunoscuta  florăreasă din Piteşti, a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe 21 decembrie 2018, la Tribunalul Argeș. Olga Panaete este acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere sau pentru obţinerea unui post în instituţii publice. Din dosarul acesteia, au mai picat, pe interceptări, printre alții, și Florin Tecău, fostul președinte (PSD) al Consiliului Județean Argeș, Pe numele lui Tecău, dosarul a fost disjuns fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă. Recent, florăreasa Olga și-a recunoscut vina, alături de un elev al școlii de șoferi, căruia trebuia să îi intermedieze reușita.

Primarul Ion Dumitru, despre condamnarea definitivă a lui Florin Paraschivescu: „Acolo îi este locul… Mi-am salvat onoarea copiilor mei”

Luni, 28 Octombrie 2019 21:02

# Decizie finală în dosarul „Șantaj la Atac de Argeș”
Florin Paraschivescu (foto dreapta), fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”, a fost condamnat de Curtea de Apel Pitești, pe 22 octombrie, la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj.  În această cauză, Paraschivescu a ajuns să fie cercetat după ce primarul de la Albota, Ion Dumitru, l-a denunţat, nemaisuportând presiunile şi atacurile din ziar la adresa sa și a familiei sale.

 

S-a solicitat intrarea în faliment a societății Turism Muntenia SA

Luni, 28 Octombrie 2019 20:58

Administratorii judiciari ai firmei Turism Muntenia au propus un raport de intrare în faliment. Urmează ca Tribunalul Specializat Argeș să se pronunțe pe 31 octombrie asupra solicitării.  Decizia intrării în faliment a fost luată la aproape 7 luni distanță de la vânzarea Hotelului „Muntenia”, principalul bun al societății debitoare. Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie 2019, omul de afaceri Dragoș Diaconescu, patronul

Încadrare juridică mai aspră în dosarul „Global Eco Center”

Luni, 28 Octombrie 2019 20:54

Judecătoria Curtea de Argeș a admis schimbarea încadrării juridice în dosarul în care sunt cercetați Vasile Tofan și firma sa, Global Eco Center. Infracțiunea simplă de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, prevăzută de art. 63 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 211/2011, devine infracțiune continuă. La ultimul termen de judecată a fost depus în cauză și mult așteptatul raport de expertiză contabilă. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 10 decembrie.

 

Inculpații au fost trimiși în judecată în urmă cu 10 ani. Dosarul hackerilor din Vâlcea a ajuns la Tribunalul Argeș

Luni, 28 Octombrie 2019 20:52

Pe rolul Tribunalului Argeș se  judecă un dosar, care are ca obiect „fraudă informatică - rejudecare - soluționare latură civilă”, în care sunt implicați 22 de inculpați și peste 100 de părți civile. Hackerii au fost trimiși în judecată în urmă cu 10 ani, mai exact în 2009. Erau acuzați că ar fi comis, în principal, fraude informatice în SUA. Trimiteau email-uri de tip phising care păreau a fi de la mai multe instituții americane. Când victimele accesau email-ul, atunci se instala automat un malware care fura toate datele din calculatoarele acestora.

Proces cu scântei între Primăria Poiana Lacului și OMV Petrom

Luni, 28 Octombrie 2019 20:36

# Primarul Ion Dumitrache (foto): „Șef, la OMV, este domnul Dăncilă, însă, pe mine, nu m-a impresionat...”

Cu Ion Dumitrache, primar vechi în Poiana Lacului, nu este de glumă. Acesta încearcă, pe orice cale, așa cum veți vedea mai jos, să bage mâna în buzunarul larg (dar cu fermoarul închis) al celor de la OMV Petrom, societate care are multe afaceri în comuna pe care o administrează. Are mai multe litigii la activ cu aceștia, unele încheiate, unele pe rolul instanțelor. Despre un litigiu, aflat în derulare, am și dorit să disutăm, deși, în primă judecare, a pierdut.

 

Primăria Budeasa a câștigat procesul cu Eftimex

Luni, 28 Octombrie 2019 20:33

Eftimex Grup, odată una dintre cele mai cunoscute societăți din Argeș din domeniul proiectării de drumuri, poduri, alimentare cu apă, canalizare, servicii de arhitectură, construcții civile și industriale, servicii de montaj tâmplărie aluminiu și instalații termice, a intrat în insolvență, în anul 2012. Insolvența a fost cerută după ce administratorii companiei au decis că asta este singura soluție de salvare a firmei. Situația nu s-a redresat, Eftimex intrând în faliment, de gestiunea afacerior ocupându-se, în prezent, Casa de Insolvență GMC, din Craiova.

60 de ani de existență: sărbătoare sau parastas!? Institutul de la Ștefănești - între datorii uriașe, salarii restante și terenuri retrocedate

Luni, 21 Octombrie 2019 19:49

# Directorul Dorin Sumedrea: „Sunt instituții ale statului care ar trebui să-și pună întrebări de modul cum s-a retrocedat terenul din față”. # A fost făcută o înțelegere cu proprietarul, pentru ca ministrul Petre Daea să intre, pentru ultima dată, pe poarta principală, în Institut
Cândva unul dintre simbolurile județului, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefăneşti a intrat într-un con de umbră. Și cu toate acestea, politicienii încă încearcă să-și mai facă imagine pe istoria sa. Pe 15 octombrie, instituția a sărbătorit 60 de ani de existență, la eveniment participând, pe lângă cercetători, atât membri ai Guvernului cât și reprezentanți ai autorităților județene.

 

Scandal pe reînființarea unei școli, niciodată desființate, la Bradu

Luni, 21 Octombrie 2019 19:44

Școala din satul Geamăna, comuna Bradu, alimentează un nou scandal. Consilierii au respins cererea unei școli particulare pentru închirierea clădirii – clădire începută pe vremea lui Florin Frătică. În același timp, la primărie a fost depus un tabel, în care părinții a circa 100 de copii, din zonă, au semnat pentru reînființarea instituției. Care instituție nu a fost niciodată desființată, pentru simplul motiv că nu a funcționat niciodată.

Spitalul Călinești - între decădere și renaștere

Luni, 21 Octombrie 2019 18:42

# Unitatea așteaptă vizita oficială pentru acreditare
Se împlinesc, sâmbătă, 86 de ani de la nașterea celui ce avea să marcheze, definitiv, evoluția Spitalului Călinești: dr. Ion Crăciun. După cum, la fel de adevărat, se împlinesc aproape trei decenii de continuu declin al unității spitalicești, declin de poate fi atribuit, cu inima deschisă, guvernanților politici, diverși, ai județului.

 

S.R.I. și D.G.I.P.I. întârzie să răspundă, în instanță, în dosarele cu greutate ale Argeșului

Luni, 21 Octombrie 2019 18:00

S.R.I. și D.G.I.P.I. (doi și-un sfert) întârzie, în mod repetat, să răspundă solicitărilor instanțelor de judecată, cu privire la interceptările din dosarele cu greutate ale județului. Dosarul ”Cheresteaua” așteaptă, de șapte termene, lămuriri. Dosarul ”Pic”, de asemenea. La Tribunalul București, procesul lui Tudor Pendiuc trenează și el. Instituțiile amintite nu se grăbesc…

Dosarul ”Șantaj la Atac de Argeș” se află în pronunțare

Luni, 21 Octombrie 2019 17:17

Pe 22 octombrie, Florin Paraschivescu, fostul patron al săptămânalului Atac de Argeş, ar putea să afle dacă va fi condamnat definitiv în dosarul în care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. Acesta a fost condamnat, în primă instanță, la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare. Acesta a depus apel, iar dosarul se află în pronunțare la Curtea de APel Pitești.

 

Proiectul Molivișu - încă un an pierdut pe obținerea aprobării pentru scoaterea din fond forestier

Luni, 14 Octombrie 2019 14:19

# Pe 20 mai 2019, Ministerul Apelor și Pădurilor a respins prima documentație # Procedura a fost reluată de la zero
La proiectul Molivișu s-a mai pierdut un an pe documentațiile pentru scoaterea din fond forestier a terenui în suprafață de 3,5354 hectare. Dintre acestea, însă, 2 hectare au fost defrișate acum câțiva ani – celebrele defrișări ilegale. Diferența este constituită din circa 1 hectar (baza pârtiei, piciorul telegondolei) și aproximativ 5000 m.p., locul unde va fi amplasată stația de captare și tratare a apei. Gabriel Dică, președintele ADI Molivișu, ne declara, pe parcursul anului 2018, că  la sfârșitul lunii septembrie 2019 ar putea să se realizeze scoaterea din fond forestier.

Nicolae Barbu, primar, Valea Iașului: „Nu vrem să avem parte de un nou Molivișu!”

Luni, 14 Octombrie 2019 14:17

# Banca Mondială se implică în proiectul de dezvoltare a zonei Bâlea

Primăriile din zona de nord a județului, alături de câteva primării din Sibiu și Brașov, încearcă să pună în mișcare un proiect amplu, ce prevede construcția de pârtii de schi și toată infrastructura aferentă. Prin Banca Mondială, care, astfel, s-ar ocupa și de implementare, gestionând banii de finanțare, bani primiți de la Uniunea Europeană.

 

Pe 15 octombrie, reîncepe dosarul „Consultanța”

Luni, 14 Octombrie 2019 14:15

Marți, 15 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, completul de 5 judecători, se judecă primul termen al apelului în dosarul „Consultanța”. În cauză sunt 43 de inculpați. Deputatul Mircea Drăghici (foto), Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean, 38 de primari, foşti primari sau viceprimari, precum și alți inculpați au fost trimiși în judecată în noiembrie 2015 de către procurorii DNA Piteşti. În dosar s-a stabilit un prejudiciu total de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă unui număr de

Constantin Nicolescu, din nou în sala de judecată

Luni, 14 Octombrie 2019 14:13

Problemele pentru Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș s-au mutat de la Secția penală la cea civilă. Asta după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a lăsat, în dosarul denumit generic ”Podul Căteasca”, nesoluționată acțiunea civilă, exercitată împotriva inculpaților Nicolescu Constantin, Dobre Grigore şi Nicoară Mihail-Gabriel de partea

 

Pagina 1 din 62

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea