Dan Panțoiu, avocatul lui Tudor Pendiuc: „Speranța este că la Curtea de Apel completul va înțelege să judece, ci nu doar să condamne”

Luni, 17 Februarie 2020 23:29

# „Dacă se va ține cont de toate mijloacele de probe administrate, soluția va fi alta”, mai afirmă apărătorul fostului primar al Piteștiului # Zece condamnări cu executare și trei pedepse cu amendă penală, în primă instanță, în dosarul Publitrans # Fostul primar Tudor Pendiuc și omul de afaceri Valentin Vișoiu au primit cele mai mari pedepse

Condamnări grele în Dosarul Publitrans. Nu mai puțin de 10 inculpați au fost condamnați de Tribunalul București la pedepse cu executare, iar alți trei la amenzi penale. Dosarul Publitrans a fost trimis în judecată în martie 2015 de procurorii DNA.  La aproape 5 ani distanță, s-a dat sentința, în primă instanță. Inculpații au fost obligați și la plata prejudiciului de peste 23 de milioane de lei.

Continuă audierile în dosarul copilului care a murit în urma unei anestezii la stomatolog

Luni, 17 Februarie 2020 23:16

# „S-au făcut și se vor mai face astfel de activități”, a precizat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, Nicolae Argeşanu.

Concluziile medicilor de la INML după efectuarea autopsiei băiețelului, de 4 ani, care a murit în urma unei anestezii generale făcută la un cabinet stomatologic din Pitești, arată că acesta a făcut stop cardio-respirator în urma substanțelor administrate. Micuțul Petru nu suferea de vreo afecțiune medicală care să fi agravat starea lui de sănătate în timpul anesteziei, astfel că de vină ar fi substanțele administrate.

 

Polițist bătut cu biciul de un „cowboy” din comuna Teiu

Luni, 17 Februarie 2020 23:14

# Agresorul a fost trimis în judecată pentru ultraj

Un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din comuna argeșeană Teiu a fost trimis în judecată, recent, de procurori  pentru ultraj. Conform anchetatorilor, acesta a amenințat mai mulți polițiști și chiar a bătut pe unul dintre ei cu... biciul. Agresorul, înarmat cu un cuțit într-o mână și cu o șurubelniță în alta, chiar a încercat să atace pe unul dintre agenți. Nu a apucat, însă, să-l înjunghie, pentru că a fost împușcat în picior de un alt polițist.

Deși decanul Baroului Argeș crede în nevinovăția lui, avocatul Ionel Ilie a fost trimis în judecată pentru trafic de influență

Luni, 17 Februarie 2020 22:53

Avocatul Ionel Ilie, din cadrul Baroului Argeș, a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, de procurorii DNA Pitești pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Pitești. Pe 31 martie a fost stabilit primul termen al dosarului, în camera preliminară.

 

Autoritățile îngroașă din obraz, Biserica Goleștilor rezistă!

Luni, 17 Februarie 2020 21:48

# În campania din 2016, PSD Argeș promitea atragerea de fonduri europene pentru monumentele istorice
Campania trece, promisiunile… rămân!  Așa s-a cam întâmplat cu unul din jurămintele pe roșu (culoarea de partid) ale PSD Argeș, care, în urmă cu aproape patru ani, se angaja să ”conserve și renoveze monumentele bisericești prin fonduri europene”.

Situația celor 148 de români, care au sechestrate apartamentele contractate de la Inquieto, încă nesoluționată

Luni, 10 Februarie 2020 14:33

# Avocatul Liviu Stancu: „Acolo este efectiv un balamuc” # Acțiunile deschise în instanță de păgubiți sunt suspendate până la finalizarea procedurii insolvenţei societății „Daniela Construcții”

De aproape doi ani, 148 de români care au semnat promisiuni de cumpărare şi au plătit bani mulți pentru apartamente vândute în Piteşti de firma italianului Inquieto (foto), SC Daniela Construcţii, așteaptă ca bunurile plătite să fie scoase de sub sechestru de autorităţile judiciare italiene. Oamenii se tem că vor rămâne fără apartamente sau chiar fără sumele plătite în avans.

 

Săptămâna aceasta se reiau ostilitățile! Termen în procesul dintre deputatul PSD Mircea Drăghici și un ziar din Argeș

Luni, 10 Februarie 2020 14:30

# În vara anului trecut, Drăghici a câștigat, parțial, o luptă cu presa, în Argeș, onoarea sa pătată fiind spălată, însă, cu numai 10.000 lei # Între timp, deputatul PSD a fost trimis în judecată de DNA pentru delapidare

Dezastru în pădurile din Argeș! Aproape 120.000 de metri cubi de lemn au fost doborâți de vijelii

Luni, 10 Februarie 2020 14:22

# Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș: „O treime din cota de masă lemnoasă pe care o recoltăm anual este ruptă și doborâtă de vânt”

Fenomene meteo devastatoare au provocat un adevărat dezastru în zona înaltă a judeţului Argeș. Iarna a lovit în forţă într-o noapte!  Viscolul puternic, cu rafale de 100-120 km/h  a doborât  aproape 120.000 de metri cubi de lemn, în județ, în noaptea de 5 spre 6 februarie 2020.

 

Uluitor!!! Un argeșean nu își poate înmatricula mașina cumpărată, în 2018, de la statul român

Luni, 10 Februarie 2020 13:24

# De un an, statul o verifică... să nu fie furată! # Comisar șef Emil Angheloiu (foto), șef serviciu permise și înmatriculări: ”Avem chiar și cazuri cu mașini de poliție care sunt în aceeași situație”.
Un argeșean reclamă faptul că, încă de la sfârșitul anului 2018, nu își poate înmatricula mașina, cumpărată de la ANAF Argeș, pentru că poliția o verifică... să nu fie furată! 

Dosarul „Metro” a fost restituit DNA-ului

Luni, 10 Februarie 2020 13:23

La 17 ani de la primele sesizări ale organelor de urmărire penală cu privire la dosarul „Metro”, în care 159 de hectare de teren ar fi fost retrocedate ilegal, cauza este departe de a fi soluționată, ea ajungând din nou în mâna procurorilor DNA. Cu toate că dosarul în care fostul primar din Bradu, Costel Zamfir (foto), a fost trimis în judecată, la sfârșitul anului 2018, fiind acuzat de

 

Pronunțarea în dosarul lui Tudor Pendiuc a fost amânată pentru 12 februarie

Luni, 03 Februarie 2020 15:32

Tribunalul București a amânat pronunțarea în cazul lui Tudor Pendiuc pe 12 februarie. La termenul din 30 ianuarie, instanța a amânat pronunțarea în dosarul în care fostul primar al Piteștiului este acuzat că a făcut demersuri cu încălcarea prevederilor legale ca sa fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere în participațiune între firma municipalității, S.C. Publitrans 2000 S.A., și

Piteștean amendat, la Costești, pentru viteză, de un radar fantomă

Luni, 03 Februarie 2020 15:30

# Șoferul s-a întors să fotografieze mașina și a fost amendat din nou
Întâmplare neplăcută, săptămâna trecută, pentru un șofer din Pitești. Acesta a fost surprins de un aparat radar, pe șoseaua ce leagă orașul Costești de DN Pitești-Craiova, cu aproape 100 la oră. Polițiștii l-au oprit și amendat. Cum, însă, omul nu văzuse nici o mașină în zonă, s-a întors la ”locul faptei”, ca să se convingă că există, în arealul menționat de polițiști, un radar.

 

Bunurile firmei magnatului Prodănel, la licitație

Luni, 03 Februarie 2020 14:53

# Motor AG, odată dealer de mașini, a intrat în faliment

Adrian Prodănel nu a scăpat, iată, de problemele financiare. Acesta, de la momentul intrării în insolvență a firmei Motor AG, s-a luptat cu creditorii - în special cu băncile - atât ca entitate juridică, dar și ca persoană fizică.  S-a redresat, financiar, printr-o altă firmă, cu nume asemănător, care a preluat obiectul și calitatea de vânzător licențiat de autoturisme.

D`ale lui Vasilică. A promis că votează proiectul de eliminare a pensiilor speciale cu trei mâini, dar nu a votat cu niciuna

Luni, 03 Februarie 2020 12:47

# Deputatul Radu Vasilică, cu o zi înainte de sesiunea  extraordinară  privind eliminarea pensiilor:  „Eu voi vota cu trei mâini această lege” # În ziua decisivă: parlamentarul argeșean - marele absent de la vot

Deputatul argeșean Radu Vasilică, considerat pe vremuri tânără speranță a PSD Argeș, a dat dovadă, încă o dată, că se descurcă la aruncatul de vorbe „dulci” în spațiul public. Dar mai greu cu practica! Așa s-a întâmplat și săptămâna trecută, atunci când Vasilică a fost prezent, pe 27 ianuarie, la săptămânala conferință de presă a PSD Argeș.

 

Avocatul cercetat pentru trafic de influență, apărat în instanță de patru dintre colegii din Baroul Argeș

Luni, 27 Ianuarie 2020 14:47

# Avocații Dragoș Mateescu, Bogdan Dorcea, Valentin Pavelescu și Radu Nistor au sărit în apărarea colegului lor # Luminița Ioana, decanul Baroului Argeș: „Eu o să cred în nevinovăția lui până la sfârșit”

Săptămâna trecută, avocatul Ionel Ilie, din cadrul Baroului Argeș, a fost arestat pentru 24 de ore, fiind reţinut de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Piteşti pentru trafic de influență. Pe 22 ianuarie, Curtea de Apel Pitești a dispus față de acesta măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Avocatul argeșean este acuzat că ar fi pretins şi primit bani de la un client, de etnie romă, pentru a-i obţine de la instanţă o pedeapsă cu suspendare.

Plângere penală împotriva fostului procuror șef al DNA Pitești

Luni, 27 Ianuarie 2020 14:28

# Reprezentantul părților vătămate din dosarul „Metro” a depus plângerea la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Pe 30 ianuarie, la Curtea de Apel Pitești, urmează să se stabilească dacă începe judecata în dosarul cunoscut sub numele de „Metro” sau dacă acesta va fi retrimis la procurori. Reamintim că Tribunalul Argeș a dispus, pe 19 septembrie 2019, în cameră preliminară, restituirea cauzei către DNA Pitești ridicând problema neregularității rechizitoriului. S-a făcut apel, iar dosarul se află în pronunțare.

 

 

Doi judecători argeșeni - printre cei 328 de magistrați care au semnat o scrisoare deschisă prin care își apără pensiile speciale

Luni, 27 Ianuarie 2020 12:30

Nu mai puțin de 328 de magistrați de la instanțele și parchetele din întreaga țară, inclusiv de la DNA și DIICOT, au semnat o scrisoare deschisă prin care își apără pensiile de serviciu. Printre aceștia se află și doi judecători argeșeni, soții Adina și Ioan Fundătureanu, de la Curtea de Apel Pitești. Magistrații intenționează să trimită scrisoarea președintelui, premierului și președinților Camerelor Parlamentului.

Sursa izbucnirii pestei porcine la Grupul de ferme Danbred din Slobozia va rămâne o enigmă

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:30

# Din ancheta epidemiologică nu a rezultat cauza exactă a infectării porcilor # Patronii de la DanBred  au primit despăgubirile de 4, 5 milioane de euro pentru cei aproximativ 30.000 de porci uciși
Din ancheta epidemiologică, derulată de specialiștii Direcției Sanitar Veterinare Argeș, nu s-a putut stabili sursa concretă a apariției virusului pestei porcine africane în cele două ferme ale grupului DanBred din comuna argeșeană Slobozia. A rămas o enigmă totală modul în care a ajuns virusul în mijlocul fermei,  la trei dintre porci, în condițiile în care în exploatație existau măsuri de biosecuritate foarte bine puse la punct. Variantele posibile au fost multiple: de la un sabotaj economic și până la răspândirea virusului prin particule de praf.

 

Dosarul „Publitrans” - în pronunțare pe 30 ianuarie

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:28

Se anunță vremuri grele pentru Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului. Dosarul Publitrans, în care acesta este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, se află în pronunțare, în primă instanță, la Tribunalul București. La sfârșitul lunii ianuarie, pe 30, acesta urmează să-și afle sentința.

Șeful de la Permise Auto, citat în dosarul penal al florăresei Olga

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:06

# Alături de acesta, pe 29 ianuarie, este citat și fostul șef al Consiliului Județean Argeș

Se complică dosarul în care este cercetată celebra Olga Panaete. Și încep să fie citați martorii cu greutate, printre care Florin Tecău, fostul președinte al C.J. Argeș, dar și Emil Angheloiu, șeful de la Permise Auto.

 

Pagina 1 din 65

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea