Polițiști argeșeni, dați pe mâna judecătorilor

Miercuri, 11 Octombrie 2023 08:48

 

Mai mulți polițiști au fost trimiși în judecată, în luna septembrie, de către procurorii argeșeni. În ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă prezentam că doi polițiști de la Secția nr 4 Pitești, la data săvârșirii faptelor, vor fi judecați în dosarul bărbatului care a murit după intervenția brutală a forțelor de ordine. De această dată, vă prezentăm alte cazuri care îi au ca „protagoniști” pe oamenii legii.

Primarul de la Morărești, vizat într-un dosar de abuz în serviciu

Marţi, 10 Octombrie 2023 09:44

 

Poliţiştii argeșeni au efectuat, săptămâna trecută, patru percheziţii la sediile și punctele de lucru ale unor firme, dar şi una la Primăria comunei Morăreşti. În dosar se suspectează că reprezentanţi ai administraţiei locale din Morărești au făcut măsurători nereale pentru ca o firmă care a realizat o lucrare la un drum să fie scutită de restituirea unei sume de bani. Dosarul vizează, de asemenea, lucrări la dispensarul din localitate, care ar fi fost supraevaluate de opt sau chiar de zece ori, susțin anchetatorii.

 

 

Maistru militar - condamnat pentru trafic de droguri

Joi, 05 Octombrie 2023 12:33

 

# Argeșeanul a introdus droguri chiar în incinta unităţii militare în care a fost cazat

Un maistru militar a fost condamnat, pe 27 septembrie 2023, la Tribunalul Argeș, pentru trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată. Argeșeanul a primit 2 ani de închisoare cu executare. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Argeșeanul Constantin Răducu Stancu, maistru militar specialist în cadrul Unității Militare 01912 Borcea, din județul Călărași, a fost trimis în judecată, în iunie 2023, de procurorii DIICOT Pitești după ce s-a constatat că acesta ar fi comercializat droguri către mai multe persoane.

Omul de afaceri Ioan Predică, zis și „Semaca”, trimis în judecată alături de soție pentru evaziune fiscală

Joi, 05 Octombrie 2023 11:11

 

Afaceristul Ioan Predică, zis şi „Semaca”, fost vicepreşedinte PDL Argeş şi fost director la Îmbunătăţiri Funciare Argeş, a fost trimis în judecată, alături de soția sa, Maria Predică, pentru evaziune fiscală. Dosarul a fost înregistrat, pe 30 august, pe rolul Tribunalului Argeș

Cei doi soți sunt acuzați că în perioada iulie 2014 - decembrie 2016, în calitate de administratori ai unei firme de transport, ar fi înregistrat achiziții de carburanți care nu aveau la bază operaţiuni reale.

 

 

Consilierul local Tiberiu Irimia, în sfârșit, recunoaște: „Da, am și eu interese în Pădurea Trivale!...”

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:25

 

 

Consilierul local liberal Tiberiu Irimia este inițiator al proiectului Trivale-pădure parc. Și a reușit să fie făcut în toate felurile de politrucii care au găsit o cauză falsă de care să se agațe. Vreo doi chiar mai au să își pună cenușă în cap și să iasă, cu pieptul dezgolit, la intrarea în pădure. De ce? Păi… așa își mai fac și ei ceva publicitate. Nu-i bai, subiectul se va stinge și nimeni nu va ști de ei în continuare…

Rechizitoriu. Ultimele minute din viața inginerului care a murit sub genunchiul polițistului Daniel Drăghici

Luni, 02 Octombrie 2023 12:55

Stingerea unui incendiu izbucnit, pe 16 aprilie 2021, la o friteuză într-un restaurant din zona Autogării Sud Pitești s-a terminat cu o tragedie. Un bărbat a murit după intervenția brutală a agenților de poliție.

Dosarul a fost finalizat la doi ani și jumătate de la momentul săvârșirii faptei. Doi polițiști, care își desfășurau activitatea în cadrul Secției de Poliție nr. 4 Pitești, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș.

 

După trei ani și jumătate de la tragedie, începe judecata în dosarul TeddyCare, în care un copil a murit după o intervenţie stomatologică

Joi, 28 Septembrie 2023 13:08

Pe 10 octombrie 2023, adică la trei ani și opt luni de la moartea unui copilaș după o anestezie în cabinetul stomatologic TeddyCare din Piteşti, începe judecata, pe fond, a dosarului la Judecătoria Pitești. Medicul anestezist și cei doi administratori, atât cel economic, cât și cel medical, ai firmei Medical Tours Company SRL, ce deține cabinetul stomatologic, au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă, în ultimele zile ale anului 2022, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Viceprimarul Gelu Tofan a dat, din nou, în judecată PNL-ul

Miercuri, 27 Septembrie 2023 13:50

 

 

Viceprimarul Gelu Tofan nu este o nucă ușor de spart. Dacă, în februarie 2023, a dat în judecată PNL-ul reprezentat de Alina Gorghiu pentru a anula decizia de excludere din partid, acum o face din nou. Dar a luat-o pe altă cale. Cel de-al doilea proces, înregistrat tot la Tribunalul Argeș, are ca obiect: ”ordonanță președințială – obligarea Comisiei de Arbitraj, de pe lângă PNL filiala Argeș, să soluționeze contestația formulată împotriva deciziilor...” de excludere din partid de la începutul anului curent.

 

Autobuzele (penale) care au circulat prin Pitești, pe vremea lui Pendiuc, de vânzare cu (aproape!) orice preț!

Miercuri, 27 Septembrie 2023 11:00

 

Autobuzele CNCD, scoase la vânzare în dosarul de insolvență, ar putea fi vândute la cel mai bun preț oferit, după ce au trecut, fără succes, de-a lungul câtorva ani, printr-un carusel de ieftiniri.

Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014, cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului privind transportul public local de călători, scandal în care a fost implicat și directorul societății, Constantin Scarlat, alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc.

 

Biroul de Siguranță Școlară Argeș funcționează doar cu șase polițiști

Marţi, 26 Septembrie 2023 09:57

 

# Un agent se ocupă cu aproximativ 100 de unități de învățământ

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș a desfășurat o conferință de presă, săptămâna trecută, în care au prezentat activitățile derulate pentru creșterea gradului de siguranță în școli. Alături de cei doi purtători de cuvânt ai IPJ Argeș, agentul șef adjunct Florin Popa și de subcomisarul Mădălina Epure, a participat și inspectorul principal Cristina Pătru, șeful Biroul de Siguranță Școlară Argeș. Acest compartiment funcționează doar cu șase polițiști. „Fiecare polițist are în responsabilitate aproximativ 100 de unități de învățământ. Acoperim întreg județul pentru că avem și sprijinul colegilor din teritoriu”, informează Cristina Pătru.

 

Un polițist argeșean, acuzat pe nedrept că a consumat droguri

Marţi, 26 Septembrie 2023 08:55

 

Un polițist din Argeş, detașat în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, testat pozitiv la două substanţe psihoactive cu ajutorul aparatului drugtest, nu ar fi consumat de fapt droguri, conform rezultatelor venite în urma expertizării probelor biologice.

Incidentul s-a petrecut luni, 18 septembrie, la ora 13.35, pe DN 15D, pe raza comunei Ştefan cel Mare, din Vaslui, când în cadrul unei acţiuni pe linia depistării conducătorilor de autovehicule care conduc în timp ce se află sub influenţa substanţelor psihoactive, poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui l-au verificat pe colegul lor, care conducea o motocicletă, înmatriculată provizoriu în municipiul Bucureşti, informează ziarul Adevărul.

 

Argeșean judecat pentru dublă evadare!

Joi, 21 Septembrie 2023 07:23

 

# A plecat din arestul la domiciliu pentru a-și vedea câinele și pentru a-și cumpăra mâncare de la McDonald’s

Dragostea pentru un câine sau pentru o masă bună sunt normale. Ba chiar de lăudat. Nu însă și când ești în arest la domiciliu având, așadar, obligația de a nu părăsi locuința. Un argeșean a făcut-o, de două ori, iar acum are o notă de plată destul de piperată de achitat. Notă de plată care constă în zile de închisoare.

 

Lista directorilor școlari din Argeș care au fost detașați în funcție

Miercuri, 20 Septembrie 2023 15:10

 

Deși s-au organizat mai multe concursuri pentru funcțiile vacante de director și director adjunct, foarte puțini profesori argeșeni au fost interesați de acestea. Iar alții nu au putut să promoveze concursul. Au rămas, astfel, multe posturi neocupate. La nivelul județului Argeș doar 78% dintre posturile de director sunt ocupate prin concurs.

Odată cu începerea noului an școlar au fost detașați în funcție 40 de directori școlari și patru directori adjuncți de către conducerea ISJ Argeș. Săptămânalul „Atitudine în Argeș” vă pune la dispoziție lista unităților de învățământ unde funcția de director s-a ocupat prin detașare, dar și numele celor care vor conduce frâiele acestor unități în următorul an.

 

Paranghelie pe bani mulți la Bogați

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:50

 

# Oamenii se plâng de drumuri, de curățenie, de utilități. Dar au parte… de spectacol!

# În atenția Curții de Conturi: ședință de Consiliu Local pentru Ziua Comunei cu cheltuieli făcute anterior

Ca în fiecare an, petrecere de zile mari, de bani la fel de mari, la Bogați. Intrați în era internetului, mulți localnici se plâng, pe canale electronice, de lipsa drumurilor, a podurilor, de mizerie, de lipsa utilităților. Nu e bai, le face primăria. Cândva. Primăria organizează însă, cu regularitate de ceas elvețian, petrecerea anuală. În ziua de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, zi în care biserica rânduiește post și rugăciune. Pe mesele întinse au dansat micii, cârnăciorii și băutura. Băutura, e drept, de post. În fiecare an, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

 

 

Copiii din Tufanu vor merge pentru prima dată la grădiniță

Marţi, 19 Septembrie 2023 10:36

# Preșcolarii vor învăța în containere

Situația elevilor și preșcolarilor din satul Tufanu, comuna Mălureni, va fi rezolvată. După ce în noul an școlar s-a înființat în această localitate pentru prima data învățământ gimnazial, elevii fiind nevoiți să parcurgă în jur de 10 km dus-întors, prin pădure, pentru a participa la ore, a venit și rândul preșcolarilor de a merge la grădiniță. Deși grupa mare și grupa mijlocie sunt obligatorii, copiii din Tufanu nu aveau o grădiniță amenajată. După lungi eforturi a fost găsită o soluție privind acești preșcolari.

Prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, opt containere modulare urmează a fi amplasate în satul Tufanu pentru ca cei de acolo să meargă la grădiniță la ei în sat, în condiții decente. Vor fi înființate, astfel, două săli de clasă, grupuri sanitare și un spatiu pentru depozitarea laptelui și cornului.

Drăghici a scăpat de urmărirea penală într-un dosar de evaziune fiscală

Luni, 18 Septembrie 2023 16:28

 

Omul de afaceri Gheorghe Drăghici, administratorul firmei S.C. MONDO IMPEX DALINA S.R.L. a scăpat de acuzațiile de evaziune fiscală. În rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În fapt, s-a arătat că acesta, în calitate de administrator al S.C. Mondo Impex Dalina S.R.L., în luna noiembrie 2014, acţionând cu intenţie, a înregistrat în evidența contabilă a societății cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale, în cuantum de 183.658 lei, atestate de facturi fiscale în care erau menţionate achiziții de imobile (apartamente).

 

 

România educată. Satul din Argeș unde preșcolarii au fost uitați de autorități

Joi, 14 Septembrie 2023 15:11

 

# UPDATE: Situația elevilor și preșcolarilor din satul Tufanu, comuna Mălureni, va fi rezolvată în perioada următoare. Prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, opt containere modulare, care provin de la Arhivele Statului, urmează a fi amplasate în localitate pentru ca cei de acolo să meargă la grădiniță la ei în sat, în condiții decente.

Grupa mare și grupa mijlocie la grădiniță sunt, ambele, obligatorii din această toamnă. Cu toate acestea, sunt zone din țară unde nu se respectă acest lucru. O situație este întâlnită și în cătunul Tufanu cu Icoană, din comuna Mălureni, unde zeci de copilași nu merg nicăieri pentru că nu au o grădiniță amenajată.

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației. Iar în Tufanu, până și 60 de elevi de gimnaziu erau nevoiți, până în acest an, să meargă prin pădure, în jur de 10 kilometri dus întors, pentru a participa la ore. Noul an școlar a adus măcar rezolvarea acestei probleme.

Auchan va aduce produse deținuților de la Mioveni

Miercuri, 13 Septembrie 2023 08:05

 

Deținuții din Penitenciarul Mioveni vor putea face shopping online, scăpând astfel de prețurile piperate de la chioșcul din incinta unității. Conducerea închisorii a inițiat implementarea unei abordări în materie de cumpărături online. Comisia de evaluare a decis să acorde statutul de câștigător operatorului economic S.C. Auchan România S.A.

În sistemul penitenciarelor, inițiativa de a introduce achizițiile online ca alternativă a debutat la Penitenciarul Arad sub forma unui proiect pilot, devenind o opțiune din ce în ce mai solicitată în întregul sistem.

În prezent, se regăsesc unități penitenciare care au adoptat exclusiv această modalitate online pentru aprovizionarea cu bunuri necesare persoanelor private de libertate.

 

 

Firma de construcții Electrovâlcea va realiza secția exterioară a Penitenciarului Mioveni

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:27

 

# Contract de peste 20 de milioane de lei, fără TVA

Deținuții de la Penitenciarul Mioveni reclamă des condițiile de trai. În primele șapte luni din 2023, au fost înregistrate peste 800 de reclamații. Persoanele private de libertate de la Mioveni susțin că în camere sunt ploșnițe și gândaci, acuzând și supraaglomerarea din închisoare. De exemplu, la data de 11 august 2023 în custodia Penitenciarului Mioveni se afla un număr de 688 de persoane private de libertate. Gradul de ocupare, în acel moment, fiind de 142%.

„Principalele aspecte reclamate sunt cele privind condițiile de cazare, asigurarea dreptului la învățământ, calitatea hranei și transferul la unități apropiate de domiciliu”, informează Penitenciarul Mioveni într-o informare de presă.

 

Polițistul acuzat că i-a cerut favoruri sexuale unei tinere este nemulțumit de durata procesului

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:09

 

Judecătoria Topoloveni funcționează în regim de avarie, doar cu doi judecători detașați de la alte instanțe din Argeș. Din acest motiv s-au acordat termene de judecată mai îndelungate, spre nemulțumirea oamenilor. Mai multe persoane au depus cereri de preschimbare a termenului pentru ca procesul să se judece mai repede. Printre aceștia se află și un polițist de la Curtea de Argeș, trimis în judecată, în iunie 2021, pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Agentul de poliție Viorel Derviş este acuzat că, în aprilie 2020, a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea asupra ei declaraţia pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgenţă.

 

 

Pagina 6 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea