Va lua naștere Legea Savaste. Cristian Gentea, la înmormântarea polițistului local: „Voi cere parlamentarilor să schimbe Legea Poliției Locale”

Luni, 27 Noiembrie 2023 22:32

 

Momente emoționante în Pitești, săptămâna trecută, la înmormântarea polițistului local care a murit după ce a fost lovit, în timpul serviciului, de un tânăr care a avut un comportament agresiv.

Zeci de polițiști locali din întreaga țară au fost prezenți la Pitești pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Condoruș Savaste, colegul lor. Joi, 23 noiembrie, mașinile cu însemnele Poliției Locale au salutat cu girofarurile aprinse, urlând din sirene.

 

PNL nu se dezminte! Liberalii argeșeni continuă să folosească copiii pentru imagine politică

Joi, 23 Noiembrie 2023 08:47

 

# Vocea unei fetițe - folosită în telenovela Pădurii Trivale. Dragi copii, voi știți diferența dintre pădure parc și arie protejată?

Un videoclip în care se aude vocea unei fetițe care încearcă să explice că Pădurea Trivale arie protejată este mult mai importantă decât pădure parc, circulă în mediul online, de la începutul lunii noiembrie. Postarea a fost publicată de Mihai Coteț, președintele PNL Pitești. Nu e pentru prima dată în acest an, probabil nici ultima, când liberalii argeșeni folosesc copiii pentru promovarea proiectelor lor.

 

 

Direcția Silvică Argeș a câștigat procesul cu Erbașu

Joi, 23 Noiembrie 2023 08:33

 

# Peste 150.000 m.p. de pădure se întorc în proprietatea statului

La data de 26.10.2015, la Judecătoria Curtea de Argeș, reclamanta, R.N.P. Romsilva, prin Direcţia Silvică Argeș, a chemat în judecată pe pârâtul Erbașu Ion Cornel, solicitând ca prin hotărârea ce se va pronunţa, să se dispună obligarea pârâtului să îi lase în deplină proprietate şi posesie terenul aflat în raza administrativ teritorială a comunei Arefu. În motivarea acţiunii, s-a arătat că terenul cu vegetaţie forestieră, în suprafaţă de peste 15 ha., se află în administrarea Direcţiei Silvice, teren care este proprietatea publică a statului.

 

Inculpații din dosarul unui fost deputat de Argeș nu scapă de sechestru

Marţi, 21 Noiembrie 2023 12:35

 

# La unul din termene, sala a fost evacuată pentru o amenințare cu bombă

La Curtea de Apel București se judecă dosarul privind falsul în declarații ce îl are, în prim plan, pe fostul deputat de Argeș, Cătălin Rădulescu, supranumit deputatul mitralieră.

După cum se știe, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

 

Fraudă de peste 5 milioane de dolari, descoperită de FBI. Unul dintre liderii grupării a fost arestat în Argeș

Marţi, 21 Noiembrie 2023 12:30

 

O grupare de crimă organizată, înfiinţată de români, numită „Sandu Syndicate” este anchetată de FBI într-un caz de fraudă cu ajutoare sociale de peste 5 milioane de dolari obținute în statul California. Încă din timpul pandemiei aceștia ar fi pus la cale mai multe ilegalități, respectiv au făcut demersuri astfel încât să primească ajutoare de șomaj administrate de Departamentul pentru dezvoltarea ocupării forței de muncă.

Trei oameni de afaceri și un angajat de la DSVSA Argeș au scăpat de dosarele penale

Luni, 20 Noiembrie 2023 12:05

Instanțele din Argeș au dispus încetarea procesului penal în alte trei dosare, după ce s-a constatat că faptele inculpaților au fost prescrise. Trei oameni de afaceri au scăpat de acuzațiile de evaziune fiscală, dar nu și de prejudiciile din dosare. Într-un alt dosar, unui consilier superior din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor Argeș i-a fost încetat procesul penal pentru infracțiunea privind falsul în declarații.

 

Pădurar din Argeș, trimis în judecată pentru fals intelectual

Vineri, 17 Noiembrie 2023 10:15

 

# Șmecherii cu „cerneală simpatică”

Un pădurar a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru fals intelectual, în formă continuată. Andrei Nicolae O., pădurar în cadrul unui ocol silvic din Argeș este acuzat că, în perioada septembrie 2017-noiembrie 2018, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a emis mai multe avize care atestau fapte necorespunzătoare adevărului.

 

Cine se mai servește din cadavrul firmei Alpitex?

Joi, 16 Noiembrie 2023 12:42

 

Am avut un mare producător și exportator de mobilă în Argeș: Alprom. Am avut și un mare producător și exportator de mobilier masiv: Alpitex. Și de amândouă s-a ales praful după ce, în firme, și-au băgat coada necurată tot felul de șobolani, care nu au știut decât să roadă și să profite, până nu a mai rămas nimic din ele. Argeșul devenise aproape la fel de cunoscut, datorită mobilei, pe cât de cunoscut era datorită automobilelor. Nemții, francezii și alți occidentali făceau coadă să cumpere mobilă de aici, de la Alprom și, ceva mai târziu, de la Alpitex.

 

 

Urmărire ca în filme. O tânără fără permis, judecată pentru că a fugit de polițiști

Joi, 16 Noiembrie 2023 11:56

 

O tânără din Argeș va ajunge în fața judecătorilor după ce a condus o mașină fără să aibă permis de conducere și nu a oprit la semnalul polițiștilor.

Incidentul a avut loc pe 26 ianuarie 2022, aproape de mieul nopții, pe DJ 679, când tânăra, care circula cu mașina pe raza localității Stolnici, nu s-a conformat la semnalul de oprire efectuat de polițiști. Agenții au plecat în urmărirea ei, șoferița reușind să fie blocată abia pe strada Lânăriei din Pitești. S-a stabilit că femeia nu avea permis de conducere, fiind însoțită în automobil de doi bărbați.

 

Afacerist judecat că a desfășurat activități de contabilitate fără drept

Joi, 16 Noiembrie 2023 11:16

 

Un administrator al unei firme din Argeș a fost trimis în judecată, la începutul lunii noiembrie 2023, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi. Gheorghe S. este acuzat că desfășoară activități de contabilitate, audit financiar și consultanță în domeniul fiscal, fără a deține calitatea de expert contabil sau contabil autorizat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

 

 

Argeșeni judecați pentru că și-au cumpărat permise de conducere false

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 11:32

 

Patru persoane au fost trimise, recent, în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, conducere fără permis sau pentru uz de fals.

Au obținut, contra cost, permise de conducere false, care erau aparent eliberate de către autoritățile din Suedia. Mai mulți argeșeni au intrat în atenția organelor penale după ce au prezentat polițiștilor, în timp ce erau opriți în trafic, permise de conducere care erau eliberate tocmai în Suedia.

 

Scump, domne’, scump… Cât costă mâncarea la conacul Monicăi Anghel din Berevoeşti?

Marţi, 14 Noiembrie 2023 07:18

 

Cântăreaţa Monica Anghel are pensiune în Argeş, la Berevoeşti, de care se ocupă cu mare interes, după cum chiar ea a mărturisit. Cu toate acestea, preţurile sunt piperate, iar clienţii i-au lăsat deja recenzii negative. De exemplu, un păstrăv prăjit cu mămăligă şi usturoi costă 45 de lei.

Mâncarea tradiţională este pe gustul argeşenilor, motiv pentru care oamenii au poposit la pensiunea Monicăi Anghel. Dar au comentat negativ preţurile practicate de artistă. \

 

Primarul demis de la Vlădești își joacă ultima carte

Joi, 09 Noiembrie 2023 11:07

 

# A făcut o cerere de contestație în anulare

Cristian Dică Hristu, fostul primar de la Vlădești, nu s-a obișnuit cu ideea pierderii mandatului. Acesta a formulat, pe 30 octombrie, la Curtea de Apel Pitești, o contestație în anulare împotriva hotărârii prin care a fost condamnat pentru transport ilegal de lemne și prin care i s-a interzis dreptul de a ocupa sau de a fi ales într-o funcție publică pe o perioadă de doi ani. Primul termen de judecată a fost stabilit de instanță abia pe 6 martie 2024.

 

Pendiuc, Scarlat și Văsîi încearcă să scape de plata celor 23 de milioane de lei din dosarul penal ”autobuzele Publitrans-CNCD-Girexim”

Miercuri, 08 Noiembrie 2023 13:32

 

# Două procese au fost deschise, în acest sens, la Curtea de Apel București

Dosarul Publitrans a ajuns, după ani de zbateri, la final, la începutul verii! Tudor Pendiuc, Gheorghe Scarlat (CNCD) și Gheorghe Văsîi (Girexim Universal) au fost încarcerați, pe 5 mai 2023, la Penitenciarul Mioveni. Așadar, persoanele găsite vinovate au fost pedepsite. Cu prejudiciul… încă se mai discută. Au existat opinii - chiar ale unor experți - conform cărora nu există prejudiciu și, prin urmare, nu ar exista nici fapte penale. Asta decid, însă, judecătorii. Cei trei inculpați - și cele două firme - încearcă, mai nou, să scape de cele 23 de milioane de lei de plată.

 

 

Judecătoria Pitești a explicat de ce Tudor Pendiuc nu poate fi eliberat condiționat: „Nu a înregistrat dovezi evidente de îndreptare”

Luni, 06 Noiembrie 2023 14:55

 

Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești rămâne la Penitenciarul Mioveni deși a executat o treime din pedeapsă. Judecătoria Pitești i-a respins, pe 1 noiembrie, cererea de liberare condiționată și i-a fixat ca termen de reînnoire a cererii abia anul viitor, pe 20 mai. Fostul edil a contestat decizia instanței. Pendiuc a fost condamnat pe 5 mai 2023 la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Acesta a arătat instanței de judecată că la data de 15 octombrie 2023 s-ar fi împlinit fracţia pe care trebuie să o execute în condiţiile legii pentru a deveni propozabil pentru liberare consiţionată.

 

Doar „avertisment” pentru judecătoarea de la Tribunalul Argeș acuzată de hotărâri copy-paste

Luni, 06 Noiembrie 2023 14:25

 

Consiliul Superior al Magistraturii a dat decizia în dosarul în care judecătoarea Mihaela Badea de la Tribunalul Argeș era acuzată de „exercitarea funcției cu rea-credință”. Deși, pe 1 noiembrie, Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară, judecatoarea Mihaela Badea de la Tribunalul Arges a primit doar „avertisment”. Hotărârea nu este definitivă. Inspecția Judiciară o acuza pe judecătoarea Mihaela Badea de comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art. 271 lit. s) teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor, abatere constând în „exercitarea funcției cu rea-credință".

 

 

Piața din Ceair va fi închisă pentru câteva zile

Luni, 06 Noiembrie 2023 10:28

 

În perioada 5-8 noiembrie, Piața Calea București (Ceair) va fi închisă pentru lucrări de dezinfecţie, dezinsecţie și deratizare.

Cetățenii municipiului Pitești își pot face aprovizionarea, în perioada în care această piață este închisă, din celelalte piețe din municipiu și anume: Trivale, Găvana, Smârdan, Traian.

Piețele funcționează după următorul program:

• luni - vineri: 06:30-19:30;

• sâmbătă: 06:30 - 14:30;

• duminică: 06:30 - 13:30.

 

Începe judecata în dosarul blocului construit ilegal în Pitești

Joi, 02 Noiembrie 2023 07:32

 

# Trei apartamente în acte, dar zece în realitate

Încă din ianuarie 2023, la Judecătoria Pitești a fost înregistrat un dosar în care un inspector de la Serviciul Urbanism și Autorizații de Construire din cadrul Primăriei Pitești, un diriginte de șantier, un om de afaceri și firma sa sunt acuzați că au întocmit, în mod nelegal, mai multe documente prin care au atestat că un bloc ar fi fost realizat conform autorizației municipalității. Este vorba despre dosarul blocului construit ilegal în zona Tancodrom din Pitești. În loc de trei apartamente, așa cum era scris în acte, s-au realizat zece.

 

 

Viceprimarul a fost ales la Vlădești cu o zi înainte de demiterea primarului

Marţi, 31 Octombrie 2023 16:19

 

# Schimb de putere între PSD și PNL # Primarul Cristian Dică Hristu (foto sus) și-a pierdut mandatul

Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, și-a pierdut funcția după ce a a fost condamnat pentru transport ilegal de lemne. Prefectului județului Argeș a emis vineri, 27 octombrie, ordinul de încetare a mandatului edilului înainte de termen. Este pentru a doua oară, în acest mandat, când prefectul Radu Perianu demite un ales local la Vlădești. A fost afectată întreaga conducere a Primăriei. În noiembrie 2021 a fost emis un ordin de demitere pe numele lui Emil Bușescu din Consiliul Local Vlădești, nimeni altul decât viceprimarul localității și finul primarului Cristian Dică Hristu, după ce a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI).

Consilier local condamnat pentru trafic de influență

Luni, 30 Octombrie 2023 19:38

 

Un consilier local de la Aninoasa a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență. Mihai Alexandru Chiţimia, consilier local din partea PMP, este acuzat că a cerut unei femei 2.100 euro pentru a ajuta pe fiica acesteia să obțină permisul de conducere. Alesul local i-a spus că ar avea relaţii la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeş. După ce a dat banii, eleva a picat examenul, iar mama sa a făcut denunț. Cazul a avut loc în primăvara anului 2021.

La un an distanță, în martie 2022, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Alexandru Chiţimia pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

 

 

Pagina 6 din 103

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea