Avocații care nu sunt avocați, luați în vizorul Baroului Argeș

Miercuri, 24 Martie 2021 14:41

# Prodecanul Dragoș-Andrei Nicolescu (foto):  „Avem din ce în ce mai multe cazuri de persoane care ne exercită profesia fără drept”

Un fenomen care a luat amploare, nu numai în Argeș, va fi dezbătut la Adunarea Generală a Baroului Argeș de săptămâna aceasta: situația avocaților care nu sunt avocați. Consilieri juridici, contabili sau simpli împuterniciți notarial vin să pledeze în instanță. Fără a fi regăsiți în Tabloul avocaților din județul Argeș.
Nicolescu Dragoș-Andrei, prodecanul Baroului Argeș:

A început judecarea apelului în dosarul „Global Eco Center”

Miercuri, 24 Martie 2021 10:20

# Pe 31 martie, un nou termen la Curtea de Apel Pitești

A început judecarea în dosarul „Global Eco Center”, la Curtea de Apel Pitești! Vasile Tofan (foto) și firma pe care o deținea, Global Eco Center, au făcut apel la decizia Judecătoriei Curtea de Argeș. Precizăm că, la instanța de fond,  Vasile Tofan a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, în formă continuă.

 

Fosta contabilă nu renunță! Amalia Dumitrașcu a contestat decizia instanței prin care a fost obligată la plata a 1 milion de euro către Spitalul Județean Argeș

Miercuri, 17 Martie 2021 14:26

Dosarul fraudei de la Spitalul Județean de Urgență Pitești este încă în lucru la procurorii DIICOT Pitești, deși au trecut mai bine de trei ani și jumătate de la perchezițiile desfășurate în cadrul acestui caz. Amintim că printre suspecți se află și Amalia Dumitrașcu, fosta contabilă a unității spitalicești. Cum cercetările întârzie să fie finalizate, conducerea spitalului a acţionat-o în instanţă pe fosta angajată pentru a recupera prejudiciul uriaş, de circa 4 milioane de lei. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș, în august 2018, la Secția pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale având ca obiect „acţiune în răspundere patrimonială”.

Anchetă la Serviciul de Ambulanță Argeș. Se verifică servicii de reparare și întreținere a autovehiculelor, în valoare de aproape 4 milioane de lei

Miercuri, 17 Martie 2021 14:17

A fost agitație mare la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, miercuri, 10 martie, când angajații s-au trezit dis-de-dimineață cu mascații la ușă. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat o percheziție în cadrul instituției, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2018 – 2020, angajații din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, împreună cu reprezentanți ai unor societăți comerciale din domeniul reparațiilor auto, ar fi obținut foloase

 

Raed Arafat a dat curs unei solicitări a Avocatului Poporului Pitești

Miercuri, 17 Martie 2021 10:55

# Cazul minorei din Argeș care s-a ales cu dosar penal pentru că a mințit în pandemie

În aprilie 2020, polițiștii argeșeni au deschis un dosar penal in rem pentru fals în declarații după ce o fată în vârstă de 15 ani, din Micești, a mințit că nu a intrat în contact cu  persoane care au venit recent de peste hotare. Minora s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie Pitești, cu simptome asociate îmbolnăvirii cu COVID-19.

În urma verificărilor s-a stabilit că părinții acesteia se aflau în izolare la domiciliu, în urma revenirii din Suedia. Cazul a făcut multă vâlvă în acea perioadă, în contextul în care era debutul pandemiei în județul nostru.

Ulterior, în legătură cu răspunsurile oferite la întrebările primite, minora a susținut că „nu s-a putut concentra asupra lor invocând starea sa de sănătate precară, succesiunea rapidă a acestora, neînțelegerea sensului lor justificându-și raspunsurile prin lipsa unei intenții rău voite”, se precizează în ancheta Avocatului Poporului.

Curtea de Apel Pitești le-a respins, definitiv, contestațiile la executare. Corneliu Berevoianu va plăti în doar două din cele trei fonduri

Marţi, 16 Martie 2021 14:15

# Fostul primar de la Nucșoara, funcționari din primărie și o Obște - buni de plată în dosarul „fondurilor ilegale de la APIA”

În iunie 2019, Corneliu Berevoianu, fostul primar al comunei argeşene Nucşoara, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie în „dosarul fondurilor obținute ilegal de la APIA”.
În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Leontina Veronica Berjea, fost consilier superior la Primăria Nucşoara, care a primit 2 ani cu suspendare, Nae Bălăianu - 3 ani cu suspendare şi Liviu Fulga - 2 ani cu suspendarea executării pedepsei. Inculpații au fost

 

Florăreasa Olga Panaete, condamnată la doi ani și opt luni de închisoare!

Marţi, 16 Martie 2021 10:31

# Condamnarea este în primă instanță și este cu suspendare

S-a lăsat cu condamnări, în primă instanță, în dosarul în care Olga Panaete, cunoscuta  florăreasă din Piteşti, a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe 21 decembrie 2018, la Tribunalul Argeș. Olga Panaete a fost acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere sau pentru obţinerea unui post în instituţii publice. Ea a fost condamnată, în primă instanță, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Avocatul Poporului a emis mai multe măsuri pentru conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială Piteşti

Marţi, 16 Martie 2021 09:54

# Au fost solicitate identificarea unor mijloace de verificare a modului de creștere și îngrijire a copiilor cu părinți plecați în străinătate

Direcției de Asistență Socială îi revine obligația să solicite anual, în ultimul trimestru al anului, unităților școlare care funcționează pe raza lor administrativ teritorială informații cu privire la copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. După primirea datelor, serviciul public de asistență socială are obligația de a se deplasa la adresa la care sunt îngrijiți copiii aflați în aceste situații și de a verifica dacă se respectă prevederile privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

 

Emilia Mateescu, noul prefect al județului, a executat Consiliul Județean Argeș

Miercuri, 10 Martie 2021 15:40

# Administrația județeană, obligată să plătească suma de 66.000 de lei

Între conducerea Consiliului Județean Argeș și noul prefect, Emilia Mateescu, există mai multe mici divergențe. Acest lucru face mult mai interesant modul în care vor colabora cele două instituții. Amintim că în 2015, Emilia Mateescu a participat la concursul organizat de administrația județeană pentru ocuparea funcției de secretar general al județului Argeș. Așa cum era de așteptat, ținând cont că nu era chiar pe placul conducerii CJ Argeș, aceasta nu a câștigat concursul, dar a contestat, însă fără rezultat, modul în care au fost redactate subiectele de către comisia de examen care ar fi strecurat, printre cele trei subiecte de specialitate, unul care făcea referire la o lege abrogată.

Percheziții la Serviciul de Ambulanță Argeș!

Miercuri, 10 Martie 2021 15:01

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat miercuri, 10 martie, mai multe percheziții la Serviciul de Ambulanță Argeș, la societăți comerciale din județ și la domiciliul unor persoane. Se fac cercetări într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.

"În ziua de 10 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au desfășurat 9 percheziții dimiciliare, pe raza județului Argeș, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.

 

Omul de afaceri Nicolae Ivănescu - condamnat pentru ucidere din culpă

Luni, 08 Martie 2021 18:43

Vești proaste pentru omul de afaceri Nicolae Ivănescu. Pe 18 februarie, argeșeanul a fost condamnat, în primă instanță, la Judecătoria Pitești la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
Nicolae Ivănescu a fost trimis în judecată, în iunie 2019, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru ucidere din culpă. Acesta a fost cercetat în urma unui accident rutier petrecut pe 14 aprilie 2015 în Pitești, pe Calea Bucureşti. Aflat în maşina personală, un SUV negru, Ivănescu a lovit cu autoturismul un pieton, în zona Pieţei Ceair.

Continuă vânzarea imobilelor din Pitești ale lui Nicola Inquieto

Luni, 08 Martie 2021 13:53

# La licitația de săptămâna trecută, câteva bunuri au fost preluate de o bancă
Joia trecută, INSOLVENŢA SM SPRL, în calitate de lichidator judiciar al soci-etăţii DANIELA CONSTRUCȚII SRL, în faliment, a organizat o nouă  licitație publică cu strigare pentru vânzarea următoarelor imobile:
-  Imobil situat în Mun. Pitești, str. Negru Vodă, FN, jud. Argeș, compus din teren situat în intravilanul localității, având categoria de folosință curți-construcții, cu o suprafață de 412 mp, - 604.893 euro + TVA

 

Polițist din Argeș trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual

Luni, 08 Martie 2021 11:38

 

# Omul legii este acuzat că ar fi negociat favoruri sexuale cu o tânără prinsă fără declaraţia pe propria răspundere

Un caz grav de abuz al unui polițist a zguduit din temelii Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, în anul 2020. Un polițist din Curtea de Argeș era acuzat că a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea declarația pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgență. Tânăra căreia agentul i-ar fi cerut favoruri sexuale pentru a nu o amenda pe ea și pe rudele sale, a depus plângere.

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș au finalizat dosarul, în mai puțin de un an de la sesizare, și l-au trimis în judecată pe agentul șef principal de poliție Viorel Derviș pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș pe 26 februarie 2021. Primul termen de judecată a fost stabilit, în cameră preliminară, pe 13 aprilie.

Se împlinesc 70 de termene în dosarul ”Cheresteaua”

Miercuri, 03 Martie 2021 13:50

# Instanța ar putea admite o expertiză tehnică în specialitatea fiscalitate

La  Tribunalul Argeș, se judecă, din anul 2016, dosarul cu greutate, supranumit ”Cheresteaua 1”. Lemnul, calculat ca prejudiciu, s-a dus de ceva vreme, dosarul, însă, este împotmolit... în descifrarea celebrelor protocoale, în lupta împotriva COVID 19 sau în cereri avocățești. Și, după cum se vede, nu sunt semne că se va termina curând. În plus, la ultimele termene, instanța a decis să amâne judecarea, ba din cauza lipsei martorilor, ba din cauza lipsei apărătorilor, ba pentru a judeca cereri suplimentare de probatorii.

 

Soția lui Cristian Mitrofan s-a angajat la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale

Marţi, 02 Martie 2021 18:32

De luni, 1 martie, Carmen Elena Mitrofan, soția lui Cristian Mitrofan – directorul executiv de la Casa de Asigurări de Sănătate Argeș, începe programul la noul său loc de muncă - Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale -  Unitatea Teritorială 360 Curtea de Argeș. Carmen Elena Mitrofan ar fi câștigat concursul pentru postul de consilier debutant în cadrul instituției, urmând a-și desfășura activitatea în cadrul unității teritoriale din Curtea de Argeș. Înainte de a obține un post la stat, aceasta a lucrat, până săptămâna trecută, la firma Steinel Electronic SRL, pe postul de pregătitor.

Primarul din Bascov a câștigat prima luptă împotriva Curții de Conturi

Marţi, 02 Martie 2021 17:54

# Litigiul se referă la bani cheltuiți pe norma de hrană, dar și la încasarea banilor pentru serviciul menajer

Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu (foto), dar și unitatea administrativă pe care acesta o conduce, au dat în judecată Curtea de Conturi a României. Litigiul are la bază un raport de audit financiar din octombrie 2019. În urma acestui audit, s-a încheiat procesul verbal de constatare nr. 21867/14.10.2019, proces verbal, deasemenea, contestat de cei menționați mai sus.

 

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești - în proces cu Primăria Valea Danului

Marţi, 02 Martie 2021 13:37

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești a dat în judecată Primăria Valea Danului pentru  recuperarea sumei de 9.000 de lei. Totul ar fi plecat în urma cu câțiva ani, pe vremea când instituția era condusă de Gabriela Pendiuc, soția fostului primar al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc. S-ar fi constatat faptul că  între Școala Populară de Arte și Meserii Secția Externă – Valea Danului (artă tradițională) și administrația locală nu a fost respectată  o clauză a unui contract, nefiind plătite o serie de facturi în valoare totală de 9.000 lei.

Trimis în judecată pentru ultraj. A amenințat un polițișt că va da cu mașina peste el dacă îl mai oprește în trafic

Marţi, 02 Martie 2021 13:36

Polițiștii argeșeni întâmpină în activitatea pe care o întreprind tot felul de situații, care mai de care mai ciudate și în care viața le este pusă de-a dreptul în pericol. După ce în ediția trecută vă prezentam cazul unui bărbat din Argeș care a aruncat după polițiști cu o butelie pe gaz, amenințând în același timp că va da foc secției de poliție, de această dată vă prezentăm o altă situație similară. La sfârșitul anului trecut, pe 21 decembrie, un agent de poliție din cadrul Secţiei nr. 2 de Poliţie Piteşti, aflat în

 

Familie din Argeş - trimisă în judecată pentru șantaj

Luni, 01 Martie 2021 13:34

O familie din Argeş a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu şi şantaj, după ce i-ar fi dat bani cu împrumut unui bărbat din judeţul Olt, apoi ar fi perceput dobânzi uriaşe. Cum cel care a luat banii nu şi-a mai putut plăti datoria, creditorul, însoțit de soţie şi fiu, i-a făcut o vizită. La începutul acestui an, pe parcursul lunii ianuarie, cei trei au pătruns fără drept în casa „datornicului” şi au refuzat să părăsească imobilul la cererea proprietarului.

Notărița Ana Stan a fost exclusă din PNL Pitești

Joi, 25 Februarie 2021 09:10

Notărița Ana Stan a fost exclusă din PNL Pitești. Propunerea de excludere a fost adoptată cu 18 de voturi pentru.

Decizia urmează să fie înaintată, în perioada următoare, spre validare Biroului Politic Județean al PNL.

"Reprezentanții Biroului Permanent Local al PNL Pitești au analizat cazul de indisciplină și de încălcare a statutului, respectiv a codului de etică al partidului de către doamna Ana Stan. În urma analizei interne a fost supusă la vot propunerea de excludere din partid a domniei sale.

 

Pagina 6 din 79

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea