Procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale - mutat la Curtea de Apel București

Luni, 13 Iulie 2020 15:47

# Primul termen de judecată a fost stabilit în această toamnă

Apelul în procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale a fost mutat de la o instanță la alta. Deși trebuia să înceapă în această primăvară la Curtea de Apel Pitești, judecătorii au decis pe 18 martie 2020, scoaterea cauzei de pe rol şi înaintarea dosarului către Curtea de Apel București. Primul termen de judecată a fost stabilit pe 14 septembrie.

A început judecarea apelului în dosarul „Bordel la saloanele de masaj erotic”

Luni, 13 Iulie 2020 14:18

La Curtea de Apel Pitești a reînceput apelul în procesul în care inculpații Ramona Mihaela Matei și Cristinel Daniel Lemnaru sunt acuzați de proxenetism. Anchetatorii au stabilit că cei doi, sub paravanul unor saloane de masaj, administrau adevărate bordeluri, angajatele practicând prostituţia, atât în cadrul acestora, cât şi în alte locaţii din județ.

 

Continuă jaful din pădurile Argeșului. Șeful Ocolului Silvic Pitești, trimis în judecată pentru omisiunea sesizării

Luni, 06 Iulie 2020 16:30

# Procurorii îl acuză că, deși a luat la cunoștință despre comiterea unor infracțiuni de tăiere fără drept și furt de arbori, nu a sesizat organele de urmărire penală

Sorin Marius Balaș, șeful Ocolului Silvic Pitești, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, sub acuzația de omisiunea sesizării. Acesta este acuzat că în calitate de șef de ocol silvic nu a sesizat organele de poliție și nici unitatea de parchet competentă despre comiterea unor infracțiuni de tăiere fără drept și furt de arbori. Dosarul său a fost înregistrat la Judecătoria Pitești în data de 19 martie. Instanța a stabilit primul termen de judecată, în camera preliminară, pe 15 iulie. Inginerul Sorin Balaş este șeful Ocolului Silvic Pitești din anul 2013.

Dosarul fostului primar de la Nucșoara se află în pronunțare la Tribunalul Argeș

Luni, 06 Iulie 2020 16:28

# Fostul edil a fost condamnat  în 2019 la 3 ani de închisoare cu suspendare

La Tribunalul Argeș se află în pronunțare unul dintre dosarele lui Corneliu Berevoianu, fostul primar al comunei argeșene Nucșoara. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a depus o contestație la executare. Instanța urmează să dea o hotărâre în acest caz pe 14 iulie, după ce pe 7 iunie a fost amânată cauza.  Reamintim că pe 25 iunie 2019 fostul edil a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care APIA era constituită parte civilă cu suma de 987.616,54 lei.

 

 

S-a dat drept administrator de firmă și a păcălit zeci de persoane

Luni, 06 Iulie 2020 16:24

Un bărbat, de 31 de ani, din Pitești, a fost trimis în judecată, recent, de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de înşelăciune în formă continuată, fals informatic şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În intervalul noiembrie 2019 – februarie 2020, Marius Florin D. a păcălit nu mai puțin de 16 persoane, din toată țara, creând un prejudiciu de aproximativ 35.000 de lei. Se dădea drept administrator de firmă, iar în schimbul unor sume de bani le promitea oamenilor că le va furniza servicii de transport marfă și vânzări auto.

Sorina Honțaru le-a stricat planurile liberalilor argeșeni

Luni, 06 Iulie 2020 11:15

# Tribunalul Argeș a repus-o în drepturi în fruntea DSP Argeș

După ce PNL și PSD și-au smuls din mâini șefia spitalelor din Argeș, a urmat o nouă confruntare, de această data la mijloc căzând conducerea Direcției de Sănătate Publică Argeș. După ce liberalii argeșeni s-au „luptat” pentru a-l menține la suprafață pe dr. Alexandru Guiță (președintele Comisiei de Sănătate din PNL Argeș), reușind să o detașeze, prin ordin de ministru, pe dr. Sorina Honțaru tocmai la DSP Galați, săptămâna trecută, pe 2 iulie, fostul comandant al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Pitești și-a dat demisia, invocând motive personale.

 

Răsturnare de situație în dosarul sutelor de hectare din Rociu transferate la Căteasca şi Suseni

Luni, 29 Iunie 2020 22:43

# Expertul care a întocmit raportul de expertiză tehnică în cauză - trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă # Primăria Rociu - parte civilă în proces cu suma de peste 100.000 lei

Răsturnare de situație, la Rociu, în dosarul celor aproape 800 de hectare din terenurile localităţii, care au fost transferate, în urma hotărârii instanței, la comunele Căteasca şi Suseni. Deși, administrația locală din Rociu  a apelat, rând pe rând, la toate căile legale pentru a anula hotărârea judecătorească, judecătorii i-au respins cererile. Când totul părea pierdut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești l-au trimis în judecată, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă, chiar pe inginerul expert Florin Cristinel Mihăilescu, cel care a întocmit raportul de expertiză tehnică în dosarul civil în urma căruia Unitatea Administrativ Teritorială Rociu a pierdut sute de hectare de teren în dauna celorlalte două localități.

Șeful de post a fost trimis de două ori în judecată, într-un an, pentru că a falsificat acte în dosare penale

Luni, 29 Iunie 2020 22:41

Acuzații grave în cazul unui polițist argeșean. Agentul de poliție nu este la prima abatere, fiind trimis în judecată, de două ori într-un interval de 1 an, pentru că a falsificat acte în dosarele penale instrumentate de el. După ce a fost acuzat că a scăpat pe cineva de cercetarea penală încercând să claseze dosarul, acum omul legii este acuzat că i-a falsificat semnătura unei persoane, atestând în mod nereal că i-a fost adusă la cunoștință calitatea de inculpat. Polițistul este acuzat pentru fapte săvârșite între anii 2016-2017.

 

Partea neagră a învățământului argeșean: școli cu niciun elev prezent la Evaluarea Națională

Luni, 29 Iunie 2020 22:10

# Unitățile școlare unde elevii nu au luat nici măcar o notă de 5 la Capacitate! # Școala din Argeș cu patru medii de 1

În urma rezultatelor înainte de contestații, înregistrate de către absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională, Argeșul a ocupat locul 3, la nivel național, ca număr de elevi de 10 pe linie. Au fost 42 de elevi argeșeni care au încheiat examenul cu media generală 10. Au fost unități școlare cu rezultate extraordinare, dar au existat și școli în care situaţia este una dramatică. La două unități de învățământ din judeţ niciun elev nu a promovat, iar la alte două școli elevii nu s-au prezentat la examen.

Tribunalul București a publicat motivarea în dosarul „Publitrans”: „Tudor Pendiuc a săvârșit faptele în calitate de primar, folosindu-se de influența pe care o avea asupra persoanelor subordonate”

Luni, 22 Iunie 2020 14:45

# Arată judecătorii Tribunalului București # Despre Ema Pendiuc: „Nu a recunoscut săvârșirea faptelor în ciuda unor apărări contradictorii și neadevărate” # Despre Valentin Vișoiu: „Susținerile sale nu urmăresc tot timpul un parcurs logic”

A fost publicată motivarea Tribunalului București în dosarul „Publitrans”. Reamintim că pe 12 februarie,  Tudor Pendiuc, fostului primar al Piteștiului, a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare. Și fiica acestuia, Emanuela (Ema) Elena Pendiuc, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. Tribunalul a dat pedepse grele și celorlalți inculpați. Afaceriștii implicați în această afacere au primit sentințe între 6 ani, respectiv 7 ani și 8 luni, iar funcționarii și directorii Primăriei Pitești au fost condamnați la pedepse între 4 ani și 6 luni, respectiv 5 ani și 6 luni.

 

Două monumente de o valoare inestimabilă, din Argeș, se sting sub ochii autorităților

Luni, 22 Iunie 2020 14:38

# Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului caută, de 20 de ani, …fonduri europene. Și se vaită că nu are bani, dar a avut, în 2019, profit de circa o jumătate de million de euro. # Salvați Mănăstirea Râncăciov și Biserica Golești de la dispariție!

Despre cele două monumente am mai scris. Și, începând de acum, vom scrie necontenit, până, cineva, din Arhiepiscopie, le va pune pe o listă a priorităților, listă pe care, acum, nu sunt! În timp ce românii dau bani, prin toată Europa și aiurea, ca să viziteze te miri ce pietre, cele două lăcașe de cult din Argeș - chiar în vecinătatea Piteștiului, se sting din cauza indiferenței. O indiferență criminală chiar, pentru că este vorba de două monumente atât de încărcate de istorie, cum rar se mai găsesc.

 

La patru luni de la tragedia de la TeddyCare, Medical Tours Company a contestat în instanță sancțiunile aplicate de Direcția de Sănătate Publică

Luni, 22 Iunie 2020 14:26

Medical Tours Company SRL, compania care administrează clinica stomatologică TeddyCare din Pitești, unde a avut loc tragicul caz al copilului de patru ani și opt luni mort după o anestezie, a dat în judecată Direcția de Sănătate Publică Argeș. Pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat în data de 10 iunie, exact la 4 luni distanță de la nefericitul incident, un dosar, la Secția Civilă, care are ca obiect anulare act administrativ. Se solicită Direcției de Sănătate Publică Argeș „anularea răspunsului formulat împotriva deciziei suspendării activității nr.2/12.02.2020 şi  procesul verbal nr.117/12.02.2020”. Reprezentanții Medical Tours Company SRL vor să se reabiliteze, în instanță.

 

A reînceput procesul în dosarul „Consultanța”, la ÎCCJ

Luni, 22 Iunie 2020 14:25

Luni, 22 iunie, a fost reluat dosarul „Consultanța” la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce procesul a fost suspendat în urma instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României. La acest termen, judecătorii au amânat pronunțarea, pe probe, în dosar la data de 3 iulie.

Pe 27 iunie 2018, Curtea Supremă a achitat, pe fond,  42 dintre cei 43 inculpaţi, în dosarul ”Consultanţa”. A fost condamnat doar Iulian Cioflan, la data săvârşirii faptelor director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, la 2 ani, închisoare cu suspendare. Reamintim că pe 12 noiembrie 2019, completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia prin care au fost achitaţi inculpații.

Polițist argeșean bătut cu pumnii și picioarele. Agresorul - trimis în judecată pentru ultraj

Luni, 22 Iunie 2020 14:12

Argeșean trimis în judecată pentru ultraj de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Inculpatul Narcis D. este acuzat că ar fi agresat fizic și verbal un agent de poliție. Polițistul ar fi fost lovit cu pumnii, picioarele şi capu, inclusiv în Postul de Poliție.

„În fapt, la data de 08.02.2020, în jurul orelor 23.30, atât în faţa imobilului situat în...., cât și în interiorul Postului de Poliție M., inculpatul D.N. l-a agresat fizic şi verbal pe agentul de poliţie G.F.V.din cadrul P.P.M., aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin aplicarea mai multor lovituri cu pumnii, picioarele şi capul, ameninţându-l totodată cu acte de violenţă fizică şi cu moartea”, arată procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești.

 

Florin Frătică are termen, săptămâna aceasta, la Înalta Curte

Luni, 22 Iunie 2020 13:04

La Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Penală, este fixat, pentru data de 25 iunie, un termen nou în procesul în care Florin Frătică, fostul primar din Bradu, este acuzat de infracțiuni de corupție.
Anul trecut, în luna aprilie,  Curtea de Apel Bucureşti, prin sentinţa dată de Secţia a II-a Penală, în dosarul 9811/2/2017, l-a achitat pe Florin Frătică, fostul primar al comunei Bradu.

Țărăniștii au înfrânt definitiv în procesul cu Primăria Pitești

Luni, 22 Iunie 2020 13:02

Țărăniștii argeșeni, conduși de președintele Gheorghe Dinescu, au dat în judecată Primăria și Consiliul Local Pitești. Aceștia au solicitat instanței anularea unei hotărâri de Consiliu Local din decembrie (HCL 451/2018), prin care li s-a anulat contractul de închiriere pentru sediul din strada General Cristescu, din centru,  în locul căruia li s-a repartizat “o cămăruță” de 12 mp pe Calea București. Chiar și așa, contractul pentru cămăruța respectivă era doar pe trei luni, motiv pentru care Gheorghe Dinescu a refuzat să plece din sediul de pe Bulevard.

 

Frații ”Direct Autorom” acoperă fostul teren de săniuș din Craiovei cu blocuri turn

Luni, 15 Iunie 2020 23:38

# Bogdan Rădulescu:  „...Sunt patru niveluri de parcare. Ne-am nenorocit acolo! Patru niveluri de parcare! Vai de inima noastră!” # Șeful Serviciului Urbanism, Primăria Pitești, Cristian Marcel Glogojeanu: „Haide, lăsați asta cu încălcarea legii!...”

Pe site-ul Primăriei Pitești, în consultare publică, pe pagina de internet, se află un Referat de Aprobare pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea PUG (Plan Urbanisrtic de Detaliu) în vederea realizării investiției: ”Construire ansamblu de locuințe colective, spații comerciale, birouri și spații medicale, cu parcaj etajat, împrejmuire și organizare de șantier”, pe un teren de peste o jumătate de hectar, în zona centrală a Piteștiului, pe Craiovei.

 

Ce neconformități a descoperit DSP Argeș, în 2020, la apa potabilă distribuită populației din județ

Luni, 15 Iunie 2020 14:59

# Pe parcursul anului 2019, conform rezultatelor centralizate de „Recorder.ro”, 57 de localității argeșene erau „roșii” (apa fiind contaminată).

În urma materialului publicat pe site-ul „Recorder.ro” privind harta apei contaminate din țară, inclusiv din localitățile Argeșului, am făcut o solicitare către Direcția de Sănătate Publică Argeș pentru a ne preciza exact ce neconformități au fost descoperite în primele cinci luni ale anului. Chiar dacă, într-o ediție anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș”, dr. Alexandru Guiță (foto), directorul executiv al DSP Argeș, preciza că nu sunt neconformități la apa potabilă în județul nostru, răspunsul instituției pe care o conduce îl contrazice...

 

Proiectul de consolidare a Cetății Poenari - departe de realizare

Luni, 15 Iunie 2020 10:22

# Au trecut 8 luni de la ultima licitație anulată!

Conform contractului de finanţare, semnat pe 14 martie 2018, proiectul de “Conservare şi consolidare a Cetăţii Poenari Argeş” trebuia să fie deja finalizat, scriptic, încă din 13 mai 2020. Realitatea este, însă, total diferită. La Cetatea Poenari nu a fost schimbată nici măcar o cărămidă. Lucrarea s-a împotmolit în licitații, nefiind societăți serioase interesate de conservarea unui monument istoric de categorie A (de importanță naţională și internaţională). Pe rând, două societăți italiene au încercat să preia frâiele consolidării Cetății Poenari, dar de la „a vrea” la „a putea” s-a dovedit a fi cale lungă.

În cinci luni, un polițist de la IPJ Argeș a fost trimis de două ori în judecată pentru infracțiuni de corupție

Luni, 08 Iunie 2020 23:39

# Printre inculpați se mai află și alți doi agenți de poliție

Agentul Gabriel Bălășescu de la un post de poliție dintr-o comună din Argeș a reușit „performanța” de a fi trimis în judecată de două ori, într-un interval de doar cinci luni, pentru infracțiuni de corupție. Acesta a fost cercetat în două cazuri diferite, alături de alți doi polițiști. Dosarele au fost înregistrate pe rolul Tribunalului Argeș, pe 18 decembrie 2019 și pe 20 mai 2020. Cu toate acestea, până la o eventuală condamnare, acesta continuă să își desfășoare activitatea în cadrul IPJ Argeș.

 

Pagina 6 din 72

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea