Direcția Silvică Argeș - război total cu omul de afaceri Nicolae Ivănescu!

Miercuri, 08 Martie 2023 11:21

# Primăria Bogați – condusă de Ion Gîrleanu – implicată în compensări imobiliare dubioase

Luptă nebună între afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu și mai multe instituții ale statului. Luptă pentru o suprafață uriașă, de peste 300 de hectare de pădure. Care a migrat de la Bogați, localitate situată la marginea câmpiei – pănă hăt, sus pe munte, la Arefu și la Nucșoara. În horă, cu sau fără voia lor, au mai intrat, până acum: Primăria Bogați, Direcția Silvică Argeș, Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș, Garda Forestieră. Poate și alte instituții ale statului de care nu știm încă. Cert este că hora abia s-a încins!

Totul a pornit de la cererile de retrocedare inițiate, în urmă cu aproape 20 de ani, de Comuna Bogați. În anul 2002, Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș a dispus validarea dreptului de proprietate în favoarea localității amintite pentru o suprafață de 630 hectare, din care 595 ha. teren cu vegetație forestieră și 35 ha. teren agricol.

Pedepse mai blânde în dosarul „traficanților de valută”

Marţi, 07 Martie 2023 10:35

# În loc de pedepse cu executare, la apel inculpații au primit cu... suspendare

Traficanții de valută au scăpat de închisoare! Curtea de Apel Pitești a admis apelurile declarate de inculpați și a dispus față de aceștia suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor.

În anul 2019, trei persoane din București au fost trimise în judecată, de procurorii DIICOT Pitești, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație de valori falsificate. Punctul de plecare al cercetărilor a fost denunțul făcut de un argeșean, care s-a ales cu bani falși după ce a vândut o mașină.

 

Medici din Argeș, achitați după ce au fost acuzați de ucidere din culpă

Luni, 06 Martie 2023 17:00

Medicii Sanda Cernat si Tomiță Perju, de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, au fost achitați într-un dosar în care au fost judecați pentru ucidere din culpă. Cei doi au fost acuzați că au acordat asistență medicală în mod necorespunzător unui băiețel, în vârstă de 8 ani, provocând astfel, din culpă, decesul copilului. Judecătoria Curtea de Argeș i-a achitat, pe 12 februarie, pe doctori în baza art. 16 alin. 1, lit. b) din Codul de procedură penală: „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. Hotărârea nu este definitivă, fiind deja atacată cu apel de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș și de părinții copilului, părți civile în cauză.

Argeșean trimis în judecată după ce a amenințat cu moartea un polițist în secția de poliție

Joi, 02 Martie 2023 12:53

Un bărbat din Argeș, în vârstă de 65 de ani, a fost trimis în judecată, la începutul acestui an, pentru ultraj. Pensionarul ar fi făcut scandal într-o secție de poliție de pe raza municipiului Pitești. A adresat jigniri și a amenințat cu moartea un polițist, iar pe altul l-a lovit în zona pieptului. Conflictul dintre inculpat și polițisti ar fi continuat și pe drumul spre Spitalul Județean Argeș, secția de Psihiatrie, unde a fost transportat pentru un consult.

Incidentul a avut loc pe 12 aprilie 2021, atunci când inculpatul a apelat telefonic un inspector de poliție căruia i-a reproșat că este corupt, după ce agentul ar fi propus soluții nefavorabile bărbatului în două dosare pe care le-ar fi instrumentat anterior. Nemulțumit de cele discutate, inculpatul s-a prezentat și la secția de poliție, unde își desfășura activitatea polițistul cu pricina, cerând să vorbească cu el. Reproșurile bărbatului au continuat, iar situația a degenerat.

 

 

O familie cere daune uriașe doctorilor de la Spitalul de Pediatrie din Pitești

Joi, 02 Martie 2023 12:53

Proces cu miză serioasă, în care sunt implicați patru medici ai Spitalului de Pediatrie Pitești dar și instituția însăși. Părinții unei foste paciente (o fetiță pe atunci – în 2017 - în vârstă de 5 luni) au înaintat o acțiune în răspundere delictuală și solicită  plata unei prestaţii  în sumă de 3.000 lei/lună + contravaloarea în lei a sumei de 100.000 euro reprezentând daune morale și 15.000 lei daune mat.+contravaloarea  în lei a sumei de 50.000 euro daune morale.

Cu privire la situaţia de fapt reclamanţii au arătat că, în data de 17.12.2017, mămica s-a prezentat împreună cu fiica sa, care la acel moment avea 5 luni, la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie Piteşti, aceasta având febră, recoltându-i-se sânge pentru analize, efectuându-i-se mai multe investigații medicale, în urmă cărora s-a decis internarea la etajul 4 al spitalului.

Polițist acuzat că a falsificat acte într-un dosar penal. Judecătorii au încetat procesul penal

Joi, 02 Martie 2023 09:00

Judecătoria Pitești s-a pronunțat în dosarul în care un poliţist de la Postul de Poliție Ciomăgești a fost deferit justiției pentru fals intelectual în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și uz de fals în formă continuată. În februarie 2023, după aproape trei ani de procese, instanța a încetat procesul penal pornit împotriva inculpatului, ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale.  Faptele de care era acuzat polițistul s-au prescris încă din martie 2022. Decizia instanței nu este definitivă!

 

Incompatibilitatea primarului din Aninoasa, Marius Manole, a ajuns la Curtea de Apel Pitești

Miercuri, 01 Martie 2023 14:53

# Acesta are și un alt proces în care este acuzat de evaziune fiscală

Se anunță vremuri grele pentru Nicolae Marius Manole, actualul primar al comunei Aninoasa. După ce a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2019 pentru evaziune fiscală, în luna august a anului trecut, Marius Nicolae a fost găsit de Agenția Națională de Integritate (ANI) în stare de incompatibilitate. Dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Pitești.

 

Șeful Ocolului Silvic Pitești a scăpat de acuzații în dosarul penal

Miercuri, 01 Martie 2023 12:45

Judecătoria Pitești a dispus, pe 22 februarie,  încetarea procesului penal față de Sorin Marius Balaș, șeful Ocolului Silvic Pitești. S-a constatat că infracțiunea de omisiune a sesizării, pentru care a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, s-a prescris. Hotărârea instanței nu este definitivă! De asemenea, s-a disjuns acţiunea civilă formulată în cauză, pentru continuarea judecăţii.

Sorin Balaș este acuzat că în calitate de șef de ocol silvic nu a sesizat autoritățile competente despre comiterea unor infracțiuni de tăiere fără drept și furt de arbori. Alături de acesta, au mai fost trimiși în judecată și alte două persoane: Georgel Podeanu, angajat în cadrul ocolului silvic, și Gheorghe Zărescu, administrator al unei societăți.

 

 

Dosarul „Mită la Hidroelectrica”: s-a încetat procesul penal față de nouă inculpați, iar alți doi au fost achitați

Miercuri, 01 Martie 2023 08:39

# S-a dispus confiscarea sumei primită drept mită de Octavian Oprea de la Ștefan Vulparu

Tribunalul Argeș s-a pronunțat, pe 24 februarie, în dosarul „Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeș”, dosar de răsunet al DNA Pitești. Constantin Metehoiu, fost director al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, Octavian Florian Oprea, fost director adjunct al instituției, și alți nouă inculpați au scăpat de condamnări. Instanța a dispus față de aceștia fie încetarea procesului penal după ce s-au constatat că faptele pentru care DNA i-au trimis în judecată s-au prescris, fie achitarea întrucât fapele nu sunt prevăzute de legea penală.

Garda Forestieră Ploiești și Garda de Mediu Argeș au aplicat amenzi în cazul unei exploatări forestiere care ar fi afectat habitatul aspretelui

Marţi, 28 Februarie 2023 13:38

 

Cincisprezece voluntari ai ONG-ului Agent Green au protestat sâmbătă, 26 februarie, împotriva exploatării forestiere din Valea Vâlsanului care ar cauza mai multe probleme în râul unde trăiesc ultimele exemplare din lume de asprete. Reprezentanții ONG-ului susțin că exploatăriile forestiere din acea zonă conduc la o poluare masivă a râului Vâlsan.

Au fost făcute mai multe sesizări către autoritățile competente. Atât Garda de Mediu Argeș cât și Garda Forestieră Ploiești au aplicat amenzi față de agentul economic care a desfăşurat activităţi forestiere în acea zonă. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.000 de lei, astfel:

- o sancțiune în valoare de 8.000 de lei, conform OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, ca urmare a faptului că arborii exploatați erau trași de utilajele forestiere prin albia unui pârâu afluent al râului Vîlsan;

- două sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei fiecare, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, ca urmare a faptului că materialul lemnos a fost tras pe alte trasee față de cele aprobate, iar spațiul destinat depozitării temporare nu a fost împrejmuit.

 

Fostul consilier local, care și-a arătat organul genital în secția de poliție, a scăpat de dosarul penal

Marţi, 28 Februarie 2023 09:14

I-au fost prescrise faptele și consilierul local care şi-a arătat organul genital în secţia de poliţie. Bogdan Udroiu (foto) a fost trimis în judecată, în februarie 2019, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj contra bunelor moravuri. Pe 20 februarie, judecătoria Pitești a dispus încetarea procesul penal pornit împotriva inculpatului. Bogdan Udroiu a beneficiat de deciziile Curţii Constituţionale privind prescrierea faptelor. Hotărârea instanței nu este definitivă!

Amintim că pe 5 iunie 2017, Bogdan Udroiu, la acea vreme consilier local la Mioveni şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Regiei Judeţene de Drumuri Argeş, a făcut scandal într-un bar din Mioveni şi, ulterior, la sediul poliţiei din oraş, unde şi-a expus organul sexual.

 

Elvețian judecat pentru că a furat 17 câini de rasă de la o piteșteancă

Marţi, 28 Februarie 2023 09:06

# Prejudiciu de peste 16.000 de euro

Un cetățean elvețian, în vârstă de 25 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru tâlhărie. Bărbatul este acuzat că i-a furat unei piteștence portofelul, în care erau 300 de lei, dar și 17 căței din rasele pomeranian și buldog francez, cu o valoare de aproximativ 16.000 de euro.

Cu ceva timp în urmă, piteșteanca a vândut mai mulți câini de rasă unei familii din Iași. După un timp a fost contactată, din nou, de aceștia, dorind să cumpere, în continuare, mai mulți câini. Au stabilit prețul, data și locul întâlnirii numai că, la Pitești, nu a venit cea care a intermediat tranzacția, ci concubinul ei, Ryan C., cetățean elvețian.

 

Încă un imperiu din Argeș se prăbușește! Fostul colos C.N.C.D., scos la vânzare, pe bucăți

Miercuri, 22 Februarie 2023 11:24

# Se vând și mașinile folosite de conducerea firmei # Autobuzele penale din afacerea CNCD-Publitrans-Girexim, scoase la vânzare prin negociere directă. Adică se vor da aproape degeaba!

Istoria e plină de imperii care au devenit țărână. La o scară mult mai mică, și imperiul care s-a numit CNCD se destramă, fiind scos la vânzare, bucată cu bucată. Firmă care s-a scufundat economic odată cu acuzațiile de natură penală din afacerea transportului public de călători din Pitești, afacere în care au mai fost implicate și firmele Girexim și Publitrans.

Fostul șofer al șefului IPJ Argeș a vrut să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției

Miercuri, 22 Februarie 2023 09:47

# Cazul polițistului care a convins doi colegi să nu îi rețină permisul de conducere

Agentul de poliție Daniel Dogaru, fostul șofer al comandantului IPJ Argeș, a fost prins de radar, în ianuarie 2022, în timp ce mergea cu mașina cu 145 km/h, în Pitești. A fost oprit de agenții Emanuel Mihai Croitoru și Marius Cătălin Grigore. La rugămintele acestuia, în final, polițiștii de la Biroul Rutier nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu. Prevederile legale impuneau ca șoferul să fie sancționat cu amendă și să i se suspende dreptul de a conduce pentru 90 zile. Însă Daniel Dogaru a insistat să nu fie el cel sancționat, ci soția sa, pasager în mașină, iar polițiștii s-au conformat. Nu au luat un mic detaliu în calcul, ci anume că unii dintre ei erau, deja, urmăriți de către Direcția Generală Anticorupție  într-un dosar de luare de mită.

 

 

A recunoscut faptele! Afaceristul Mihail Derviș - condamnat pentru dare de mită

Luni, 20 Februarie 2023 13:37

# A dat șpagă în secția de poliție

Mihail Derviș, patronul firmei de panificație Pani Enterprise din Curtea de Argeș, a fost condamnat, la sfârșitul anului trecut, la 1 an și 10 luni închisoare, cu suspendare. Afaceristul a încheiat cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea un acord de recunoaștere a vinovăției. Acordul a fost admis pe 13 decembrie 2022 de Tribunalul Vâlcea. Inculpatului i s-a dispus suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. De asemenea, lui Mihail Derviș i s-a interzis, timp de doi ani, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Marcel Mogoș, președintele Obştii Moşnenilor Dragoslăveni: „Putea să fie cu victime”

Luni, 20 Februarie 2023 11:53

 

# Hoții de lemne au atacat pădurarii cu drujba și cu toporul

Au fost scene șocante într-o pădure din Argeș. Personalul silvic din cadrul ocolului Silvic Privat Dragoslavele împreună cu Obştea Moşnenilor Dragoslăveni au surprins vineri, 17 februarie, mai multe persoane în timp ce furau lemne din pădure. Prinși asupra faptului, hoții de lemne i-au atacat pe pădurari cu toporul și cu drujba. Incidentul a avut loc în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele. Conflictul a avut loc între cinci lucrători silvici și mai multe persoane.

 

Arestați preventiv după ce au atacat pădurarii cu toporul și cu drujba

Sâmbătă, 18 Februarie 2023 19:28

UPDATE: Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr și Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, a continuat cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj săvârșită asupra unor lucrători silvici, în ziua de 17 februarie a.c., pe raza localității Dragoslavele și a dispus, reținerea, pentru 24 de ore, a doi barbați, de 35, respectiv 60 de ani și a unei femei de 32 de ani, toți din localitatea Valea Mare Pravăț.

"Din cercetări s-a stabilit faptul că, în ziua de 17 februarie a.c., cele trei persoane ar fi tăiat fără drept arbori din fondul forestier național, situat pe raza localității  Dragoslavele, iar în momentul în care au fost surprinși de către lucrătorii silvici, nu s-au suspus somațiilor și  indicațiilor acestora, au devenit foarte agresivi și, folosind un topor și un motoferăstrău aflat în funcțiune, au adresat amenințări cu acte de violență, afirmând că vor folosi aceste obiecte împotriva lor. Ulterior, în ziua de 18 februarie a.c., cele trei persoane au fost prezentate Judecătoriei Câmpulung, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, pentru cei doi bărbați și a arestului la domiciliu pentru femeie", informează IPJ Argeș.

VIDEO - Hoții de lemne au atacat pădurarii cu drujba și cu toporul

Vineri, 17 Februarie 2023 15:14


Update: În urma informațiilor apărute cu privire la o stare conflictuală ce a avut loc între reprezentanții unui ocol silvic și mai multe persoane, pe raza localității Dragoslavele,  IPJ Argeș a precizat următoarele:

"La data de 17 februarie a.c.,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au fost sesizați,  prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, între cinci lucrători silvici și mai multe persoane a izbucnit un conflict.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii, iar din verificările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele, cinci lucrători silvici au depistat patru adulți și un minor, care transportau material lemnos, cu două atelaje hipo, fără documente legale.

 

Fiii lui „Brânză”, condamnați în dosarul „Cheresteaua”, vor să iasă din închisoare

Miercuri, 15 Februarie 2023 21:21

# Și doi foști angajați ai Ocolului Silvic Valea Oltului cer desființarea sentinței

Patru dintre cei cinci inculpați condamnați la închisoare, cu executare, în dosarul „Cheresteaua 1”, la începutul acestui an, au făcut contestații în anulare. Aceștia susțin că au fost condamnați deși ar fi existat probe cu privire la o cauză de încetare a procesului penal. Pădurarul Vasile Uță și Mihai Gheorghe, fost șef de district în cadrul Ocolului Silvic Valea Oltului, au formulat la Curtea de Apel Pitești câte o contestație în anulare prin care au cerut ca sentința prin care au fost condamnați la patru ani de închisoare, respectiv 8 ani de închisoare, să fie desființată. La scurt timp, acțiunea în instanță a fost repetată și de Liviu Gheorghiță și Daniel Ionuț Andrei, cei doi copii ai lui Ion Andrei, zis și „Brânză”, patronul firmei Andris.

Firma lui Gheorghe Văsâi cere despăgubiri uriașe de la Salubris

Miercuri, 15 Februarie 2023 08:42

# Litigiu cu miză de 5.000.000 de lei

La sfârșitul anului 2021, la Tribunalul Specializat Argeș a fost înregistrat un dosar  în care Financiar Urban, firmă aparținând afaceristului Gheorghe Văsâi (foto), solicită despăgubiri de aproximativ 5 milioane de lei de la Salubris S.A. Suma reprezintă profitul pentru ultimii trei ani (2017-2020) dintr-un contract încheiat în 2012, la o licitație la care au participat, împreună, Financiar Urban, Salubris S.A., Edilul Câmpulung și Salubritate 2000 S.A.

Procesul se derulează la Tribunalul Comercial Argeș și este departe de a se termina. Abia s-a terminat efectuarea unei expertize tehnice în specializarea contabilitate. Expertul a fost solicitat să efectueze raportul de expertiză cu următoarele obiective:

 

 

Pagina 6 din 96

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea