Țeapă imobiliară, la Pitești. Bărbat trimis în judecată pentru înșelăciune

Marţi, 20 Octombrie 2020 21:35

Au vrut să închirieze apartamente, dar au fost înșelați. Este situația prin care au trecut trei persoane, cărora le-a fost cerută chiria în avans, de căte un bărbat care a susținut că intermediază închirierea imobilelor. La două persoane chiar le-a fost închiriat același apartament, la cinci zile distanță. În cele din urmă, oamenii și-au dat seama că au fost înșelați și au anunțat organele penale. După câteva luni de la săvârșirea faptelor, inculpatul a fost trimis în judecată.

Scandal la Spitalul Județean Argeș. Un ONG acuză că unei persoane vulnerabile i-a fost refuzată asistența medicală

Marţi, 20 Octombrie 2020 11:23

# UDTATE: Presupusul comportament neadecvat al personalului medical, semnalat în petiție, va fi analizat și de către Consiliul de Etică din cadrul Spitalului Județean

Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS)  a sesizat, printr-o adresă oficială, conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești despre o situație gravă petrecută în unitatea medicală. ONG-ul acuză faptul că unei persoane vulnerabile i-a fost refuzată asistența medicală în spital.
În sesizare se menționează că,  pe data de 13 octombrie, un asistent social al organizației Reaching Out Romania a mers împreună cu trei fete care trecuseră prin experiența traficului de persoane la Serviciul de medicină legală din cadrul Spitalului Pitești.

 

Decizie în dosarul „Amfora”! Omul de afaceri George Dumitrescu, condamnat la 6 ani de închisoare

Marţi, 20 Octombrie 2020 07:00

# Instanța a dispus confiscarea specială de la inculpat a sumei de 12,59 milioane lei # Parcursul dosarului: achitare – rejudecare – condamnare

George Dumitrescu, zis și George „Hoțu”, patronul de la Amfora Plus Trans SRL, a fost condamnat în dosarul de la Tribunalul Argeş în care era acuzat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și executare de activităţi miniere fără permis sau licență. Pe 22 septembrie, instanța l-a condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel.

 

Miuțescu, despre Apostoliceanu: „Va avea o misiune importantă la nivelul administrației din Argeș”

Luni, 19 Octombrie 2020 13:39

 

Sorin Apostoliceanu a terminat pe locul doi la alegerile pentru Primăria Pitești. Cu toate acestea, el nu a fost desemnat de PNL pentru funcția de viceprimar, fiind preferat un alt coleg liberal. Prezent la o emisiune TV la postul Antena 3 Pitești, Adrian Miuțescu – președintele PNL Argeș - a făcut câteva precizări despre viitoarea „misiune” a lui Apostoliceanu în cadrul partidului și județului.

 

„Am văzut în Apostoliceanu specialistul în administrație care vine alături de noi ca să ne ajute să putem face ceva pentru Pitești. (…) Sorin Apostoliceanu este un coleg bun care va demonstra prin capacitatea și prin experiența lui acest lucru. Îl vom folosi în continuare, chiar dacă nu la Primărie, dar acolo unde se pricepe și unde poate fi util pentru noi, pentru piteșteni și argeșeni. Va avea o misiune destul de importantă la nivelul administrației din Argeș”, a precizat Miuțescu.

 

Percheziții la OMV Petrom Pitești. S-a deschis un dosar penal pentru fals în înscrisuri

Miercuri, 14 Octombrie 2020 17:10

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, au desfăşurat, miercuri, o activitate de percheziţie la OMV Petrom Pitești. Este vorba despre un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri. Cercetările vizează modul în care o persoană ar fi dobândit o suprafață de teren.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind o activitate de percheziție domiciliară realizată de polițiștii argeșeni la ,,biroul” unui funcţionar din cadrul unei companii petroliere cu activitate pe raza județului Argeş, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

În cursul zilei de 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, au desfăşurat o activitate de percheziţie la sediul regional al unei societăţi comerciale, situat în municipiul Piteşti.

Activitatea s-a desfăşurat în scopul administrării de probatoriu, într-un dosar penal în care se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, iar în urma activității de percheziție, au fost ridicate mai multe documente.

La acest moment, cercetările vizează modul în care o persoană fizică ar fi dobândit o suprafață de teren, pentru care ulterior a avut o relație contractuală cu societatea comercială în cauză, ce activează în domeniul petrolier”, informează IPJ Argeș.

Afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu - executat silit

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:58

# Terenurile scoase la licitație însumează peste 100.000 m.p.

Campionul executărilor silite din Argeș, probabil (exact ca în reclama la berea Carlsberg) este Nicolae (Nenea) Ivănescu. Desigur, nu este de plâns, pentru că aceste executări silite au în spate credite bancare, proprietăți serioase și rulaje financiare amețitoare.
În cazul de față, este pus în executare, din nou, de SCPExJud. Emilia Mateescu și Andronache Ion-Florin, în joc fiind pădurea pe care afaceristul o deține, încă, la Rătești.

 

Amalia Dumitrașcu - obligată de instanță la plata a 1 milion de euro către Spitalul Județean Argeș

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:56

# Decizia este executorie

În septembrie 2020 s-au împlinit trei ani de la descinderile procurorilor DIICOT  Pitești într-un dosar privind o delapidare de aproape 4 milioane lei, comisă la Spitalul Judeţean de Urgență Pitești de către fosta contabilă Amalia Dumitrașcu. În paralel, unitatea medicală a acţionat-o în instanţă pe fosta angajată pentru a recupera prejudiciul uriaş. După doi ani de judecată, Tribunalul Argeș i-a dat câștig de cauză spitalului, pe 7 octombrie, obligând-o pe Amalia Dumitrașcu să plătească prejudiciul produs.

Tudor Pendiuc - trimis în judecată pentru infracțiuni la regimul silvic

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:35

# Disjungere în dosarul asfaltării ilegale către vila secretarei.

# Procurorii susțin că nu au fost respectate dispozițiile legale care reglementează cazurile în care poate fi redus fondul forestier național

Necazurile se țin lanț de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. La fel și dosarele penale! Pendiuc a fost trimis, din nou, în judecată de procurori. După ce a fost acuzat și apoi condamnat pentru luare de mită, abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu, acum Pendiuc este cercetat și pentru infracțiuni la regimul silvic.  Este al treilea dosar penal în care acesta încearcă, în instanță, să-și arate nevinovăția. Până acum nu a avut noroc! În iunie 2019, a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru că a asfaltat ilegal, cu banii piteștenilor, un drum privat care ducea către locuința fostei sale secretare - Carmen Lis. În februarie 2020, a venit o veste și mai rea în dosarul „Publitrans”, de la Tribunalul București.

 

Procesul ”Cheresteaua”, în așteptarea unei adrese de la minister

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:18

S-au împlinit 4 ani și jumătate de când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat dosarul numit generic ”Cheresteaua 1” și au trimis cauza pe rolul instanței. Fiind, însă, vorba de un dosar complex, cauza este departe de o soluție finală, fiind, încă, în primă instanță. Este vorba despre dosarul în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris. Alături de acesta au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai firmei Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului, în total fiind 16 inculpați.

Partenerul de imobiliare al lui Mircea Drăghici, trimis în judecată de DNA

Marţi, 13 Octombrie 2020 13:33

# Acuzația - o presupusă mită de un milion de euro # Terenul deținut în coproprietate, trecut pe numele fetei deputatului

Fostul director general al Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită de un milion de euro, a anunțat, recent, Direcția Națională Anticorupție (DNA).
Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Victor Sandu, la data faptei director general al Administrației Naționale „Apele Române”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

 

Comisarul sef Gabriel Gherghe, împuternicit la IPJ Harghita

Luni, 12 Octombrie 2020 11:49

De luni, 12 octombrie, comisarul șef Gabriel Gherghe, adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, a fost detașat de IGPR, la IPJ Harghita. Astfel, IPJ Argeș a rămas temporar cu un singur adjunct în persoana comisarului șef Florin Mocanu, care este titular pe post, funcție pe care a obținut-o în urma unui concurs organizat în urmă cu doi ani. Florin Mocanu este adjunctul pe linie de Ordine Publică și Poliție Rutieră.

„Unul dintre colegii noștri a fost împuternicit, pe o perioadă limitată, la un alt inspectorat pentru a acorda sprijin acolo, întrucât aveau probleme cu personalul. Încă nu s-a decis cine va prelua atribuțiile de conducere ale acestuia”,  ne-a declarat Mihai Neagoe, comandantul poliției argeșene.

Comisarul-șef Mihai Neagoe – încă trei luni la conducerea IPJ Argeș

Luni, 12 Octombrie 2020 11:23

 

Inspectoratul General al Poliției Române i-a prelungit cu încă trei luni împuternicirea comisarului-șef Mihai Neagoe în fruntea poliției județene. Numirea a fost făcută miercuri, 7 octombrie.

Comisarul șef Mihai Neagoe a fost împuternicit inspector-şef al IPJ Argeș cu data de 7 aprilie a.c., printr-un ordin al ministrului Afacerilor Interne, după pensionarea lui Tudorel Pieleanu, fostul inspector șef. De atunci împuternicirea i-a mai fost prelungită de două ori, cu câte trei luni. Urmează de văzut dacă se va scoate postul la concurs la începutul anului viitor sau se va merge tot cu interimat.

Mihai Neagoe este absolvent al Academiei de Poliţie, având o vechime de peste 25 de ani în structurile IPJ Argeş. Acesta a îndeplinit funcţia de şef al Secţiei 3 Poliţie Piteşti în perioadele 2005-2008 şi 2013 – până în prezent, precum şi şef al Poliţiei Municipiului Piteşti, în perioada 2008-2013.

 

Update - Percheziții la Câmpulung pentru destructurarea unor grupări de trafic de droguri

Joi, 08 Octombrie 2020 09:52

 

 

UPDATE: În urma celor 13 percheziții din această dimineață au fost indisponibilizate droguri, arme și bani. Astfel, au fost ridicate pentru cercetări: 30 de grame de substanță vegetală, susceptibilă a fi cannabis, 2 comprimate de ecstasy, semințe de cannabis, un pistol cu gaz și cartușele aferente, deținute ilegal, mai multe arme albe, precum și aproximativ 400 de euro, 23.000 de lei, ustensile și cântare folosite la porționarea și prepararea drogurilor, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice.

Nouă persoane au fost audiate de procurori

Acțiunea a vizat locuințele a 10 persoane din municipiul Câmpulung, bănuite de constituirea unor grupări infracționale specializate în trafic de droguri de risc. Nouă persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 57 de ani, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, pentru audieri.

La șapte ani de la izbucnirea incendiului de pe fosta platformă ARO, continuă să fie depozitate peste 1.500 tone de deșeuri

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:44

#Bombă ecologică, la Câmpulung!

# „Se judecă! Problema este că instanța tărăgănează foarte mult”, susține Ioan Ene, șeful Gărzii de Mediu Argeș

În această săptămână, pe 2 octombrie, se împlinesc 7 ani de la izbucnirea incendiului din depozitul pentru deșeuri periculoase și nepericuloase al SC Global Eco Center SRL, amplasat în incinta unui punct de lucru de pe platforma fostei uzine ARO din Câmpulung. Și acum continuă să existe o “bombă ecologică”, aproape de a exploda, în municipiul Câmpulung, din cauza unei companii care se ocupă cu neutralizarea deșeurilor, a tergiversării procesului sau a nepăsării autorităților. Peste 1500 tone deșeuri sunt adunate în incinta locației, în acest moment, iar nimeni nu face nimic pentru a le elimina, de 7 ani!!!

 

Deputatul Mircea Drăghici a ajuns de la Mercedes... la Dacie!

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:40

Așa apare chiar în declarația de avere, ultimă, pe care domnul deputat a depus-o, la Camera Deputaților, în vara acestui an: o singură Dacie, pe care o împarte cu soția, Georgiana Drăghici.
Iată cum au evoluat lucrurile, din cauza lupei de putere mare prin care s-a uitat DNA-ul: în 2017, familia Drăghici se mișca în trei automobile, un Renault cu an de fabricație 2009, un Mitsubishi fabricat în 2012 și un Mercedes produs în 2016. Destul de bine. În anul 2018, pe lângă Mercedesul fabricat în 2016, în garajul familiei Drăghici mai apare un altul (Mercedes!) cu același an de primă înmatriculare, 2016. 

Spitalele din Argeș depun proiecte pentru a primi bani europeni pentru gestionarea crizei sanitare

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:15

# Valoarea totală a proiectelor este de peste 13 milioane de euro

În ultima ședință de Consiliu Județean Argeș, din 29 septembrie, s-a aflat pe ordinea de zi mai multe puncte cu privire la consolidarea capacității  sau dotarea de echipamente pentru patru spitale din județ pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19. Este vorba despre Spitalul de Recuperare Brădet, Spitalul de Pediatrie Pitești, Spitalul Județean de Urgență Pitești și Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” Vedea. După ce au fost aprobate de CJ Argeș, proiectele umează să fie depuse în Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. În cazul în care proiectele sunt aprobate ele vor fi finanțate prin fonduri europene.

 

Cheltuielile partidelor pentru localele din 2020 au fost de peste 220 mil. lei

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:11

#  Cea mai mare parte a sumei este suportată de cetățeni, pentru că se decontează de la bugetul de stat!

Duminica trecută a fost a opta rundă de alegeri locale de la Revoluţie încoace. Partidele au investit, potrivit estimărilor Autorităţii Electorale Permanente (AEP), peste 200 de mil. lei în campania electorală, bani care vor fi decontaţi ulterior de la bugetul de stat, dacă acestea trec de pragul electoral de 3%.
Legea 334/2006, care reglementează finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, face o distincţie între subvenţia acordată de la bugetul de stat partidelor politice pentru campania electorală şi subvenţia acordată anual.

Dosarul Publitrans – amânat din lipsă de… apărare

Miercuri, 30 Septembrie 2020 10:25

Apelul în procesul Publitrans, desfășurat la Curtea de Apel București, a debutat, pe 22 septembrie, cu o amânare. O parte dintre inculpați nu și-au angajat, la timp, avocat. Este un proces de ”totul sau nimic” pentru 10 dintre inculpați, care au primit, pe fond, pedepse cu executare, cuprinse între 4 ani și 6 luni și 8 ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. De condamnare nu au scăpat nici oamenii de faceri Valentin Vișoiu - 7 ani și 8 luni închisoare, Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi – 6 ani închisoare.

 

PSD - triumfător în Argeș

Luni, 28 Septembrie 2020 13:58

Alegerile locale din 27 septembrie au fost câștigate în Argeș de către PSD. În urma alegerilor de duminică, PSD Argeș a obținut peste 70 de mandate de primar, dintre care șase în orașe și municipii, și a obținut aproape 45% din voturile pentru Consiliul Județean. Dintre orașe sau municipii, doar Cămpulungul a fost pierdut, fiind câștogat de Elena Lasconi, candidatul USR PLUS.

S-a dispus efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane în dosarul „TeddyCare”

Miercuri, 23 Septembrie 2020 11:00

# Printre cei vizați se află medicul anestezist Adrian Dinescu # „Cercetările sunt în derulare. Avem mai mulți suspecți”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești continuă cercetările în dosarul „TeddyCare”. Este vorba despre dosarul penal privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în cazul copilului care a murit pe 12 februarie 2020 după o anestezie la cabinetul stomatologic TeddyCare din Pitești. Procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane.

 

Pagina 6 din 75

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea