Interlopii „Parfum” și „Titoașcă” - condamnați

Luni, 24 Iulie 2017 12:15

Cornel Alexandru, zis „Titoaşcă”, Adrian Ioniţă Baronescu, zis „Parfum”, şi Adrian Popescu au fost condamnați de către instanțele argeșene pentru că au reţinut, fără voia lui, şi au torturat un bărbat, care se ocupă cu amenajări interioare, pentru că nu a executat lucrări pe placul lor. Pe 13 octombrie 2016, Poliţia Municipiului Piteşti a fost sesizată de Constantin Lucian Manda, că, pe parcursul aceleaşi zi, a fost reţinut într-o locuinţă unde ar fi fost ameninţat cu moartea şi lovit de mai multe ori cu biciul de către „Titoașcă”, „Parfum”, fiind prezent la întregul său coșmar și Adrian Popescu, un apropiat al celor doi interlopi, care în loc să îi ia apărarea arhitectului îl filma pe acesta în timp ce primea o „corecție”.

Dublu eșec în instanță! Florin Frătică a pierdut, săptămâna trecută, două procese într-o singură zi

Luni, 24 Iulie 2017 11:49

E clar! Frătică ori este prost sfătuit, ori, pur și simplu, e prost… informat. Deși instanțele îi resping, pe bandă rulantă acțiunile intentate, acesta nu se lasă și insistă, pe aceleași spețe, spre disperarea judecătorilor, probabil, sătui să îl vadă, toată ziua, prin sală. Ei bine, pentru că nu concepe, încă, deși a trecut ceva timp, că nu mai reprezintă nimic în Primăria Bradu, Frătică reușește să bată și noi recorduri. Unul dintre acestea s-a petrecut fix vineri, când, la interval de numai câteva minute, a aflat că a pierdut nu unul, ci două procese.

 

Record!!! Doi profesori de la Liceul Teoretic Costești au optat pentru șefia a unsprezece școli

Luni, 17 Iulie 2017 12:55

# Zeci de profesori dau examenul pentru posturile de director și director adjunct la unități școlare din Argeș # Lista profesorilor care candidează pentru aceste posturi # La Școala Gimnazială „Nicolae Simonide” Pitești - patru candidați pentru postul de director
Luni, 17 iulie, începe examenul pentru funcțiile de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din Argeș, sesiunea iulie 2017, după ce în urma concursului organizat în anul 2016 au rămas unități în care nu s-au ocupat aceste posturi.

Lichidatorul Laurenţiu Dumitrana, acuzat de bancrută frauduloasă

Luni, 17 Iulie 2017 12:42

Pe data de 7 iulie, la Judecătoria Pitești a fost înregistrat un dosar, cu obiectul bancrută frauduloasă, mai exact pentru infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, pe numele lichidatorului Laurențiu Dumitrana. Parte civilă în dosar este o fostă fabrică de cherestea din Curtea de Argeș, SC Rom Forest Exim SRL, reprezentată prin consorțiul Mit Insolv SPRL, Mincu și Asociații SP/RL și  SCP Lex Insolv SPRL.

 

Curtea de Conturi a făcut prăpăd în curtea Administrației Bazinale de Apă Argeș

Luni, 10 Iulie 2017 13:06

# Noua conducere, pusă în termen să remedieze dezastrul și să încaseze banii de la chiriașii la negru
La A.B.A.A.V. se schimbă directorii poate mai des decât șosetele unui anume deputat PSD, unul Mircea, bănuit a fi, de fapt, la originea jocurilor de culise de aici. Doar că, noii directori sunt recomandați mai mult de voce și talent decât de studiile în domeniu. Este și normal. În politică ai prietenii și afaceri cu anumiți oameni, care nu se potrivesc întotdeauna cu fișa postului respectiv. Post plătit însă, întotdeauna, foarte gras și, mai ales, din bani publici.

Băiatul lui Ion Andrei „a scăpat” de dosarul de braconaj

Luni, 10 Iulie 2017 13:06

# Curtea de Apel Pitești a respins, ca nefondate, prin hotărâre definitivă, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi de partea civilă Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva prin Direcţia Silvică Argeş # Daniel Ionuț Andrei este cercetat împreună cu tatăl său și într-un dosar de evaziune fiscală
Daniel Ionuț Andrei, băiatul lui Ion Andrei, patronul firmei Andris, a scăpat de unul dintre cele două dosare în care este cercetat. În anul 2014, în urma cercetărilor procurorilor din dosarul „Cheresteaua 1”, în care sunt cercetaţi

 

Activitatea Centrului de Agrement Corbeni a fost suspendată pentru condiții insalubre

Luni, 10 Iulie 2017 13:06

# Suspendarea Centrului, aflat în subordinea DJST Argeș, a amânat cu două zile sosirea unui grup de copii # Atenție, părinți! Apa de la Centrul de Agrement Corbeni a fost găsită nepotabilă din punct de vedere microbiologic de către DSP Argeș # Tipic românesc, după suspendarea centrului au fost remediate, pe repede înainte, toate deficiențele

După ce a fost dat afară de consilieri, Frătică a fost scos din Primăria Bradu de către instanțele argeșene

Luni, 03 Iulie 2017 12:45

# O spune avocatul: „Florin Frătică are nevoie de veniturile de viceprimar pentru că are copii mici de crescut”  # Tribunalul Argeș a respins acțiunea de suspendare a hotărârii prin care i s-a încetat mandatul de consilier local
Fostul primar din Bradu, Florin Frătică, a cerut la Tribunalul Argeș suspendarea actului administrativ, din 25 mai, prin care Consiliul Local Bradu a luat act de încetarea mandatului său de consilier local. Prefectura Argeş și Consiliul Local Bradu a constatat această decizie după ce Frătică a primit o condamnare cu suspendare în dosarul de incompatibilitate la Curtea de Apel Pitești.

 

 

Deși are datorii de sute de miliarde de lei vechi, o firmă din Pitești oferă, pentru Hotelul Muntenia, 4,9 milioane de euro

Luni, 03 Iulie 2017 12:40

# Lista completă a creditorilor Turism Muntenia
Zeci de procese, pe comercial, pe civil, strămutări, anulări de acte, insolvență. Așa poate fi descrisă, în câteva cuvinte, decăderea unui brand cum este cel al Hotelului Muntenia. Certurile între acționari, lupta pentru putere, pentru stăpânire, a dus la fragmentări, la certuri, la furturi. Totul în detrimentul unei afaceri altădată înfloritoare.
Recent a fost dată publicității lista creditorilor firmei de turism care deține, printre altele, Hotelul Muntenia. Sute de miliarde de lei vechi datorii, nume celebre printre cei care au, de aici, bani de recuperat. Printre păgubiți, firma Marelbo.

Campionatul Mondial de Kaiac Canoe pentru Juniori a blocat hotelurile din Pitești

Luni, 03 Iulie 2017 12:37

# Pentru că nu s-au mai găsit locuri, unele delegații au fost cazate la Micești sau chiar în Curtea de Argeș
În perioada 27 – 30 iulie, Complexul Naţional Sportiv Bascov-Budeasa va reuni, în competiția de nivel mondial de kaiac canoe, peste 1600 de sportivi, din 93 de țări. Totalul persoanelor care vor veni la Bascov, din străinătate, este însă mult mai mare, de peste 2000 de persoane. Ocazie cu care s-a înregistrat, poate pentru prima dată după Revoluție, un grad de ocupare de 100% la toate unitățile turistice ale Piteștiului. Ba, mai mult, nemaigăsindu-se loc pentru invitații străini, unii dintre aceștia au primit rezervări la o pensiune din Micești și chiar la un hotel din Curtea de Argeș.

 

Dosarul în care este cercetat Sever Stanciu, transferat de la Parchetul Judecătoriei Pitești la Parchetul Tribunalului Argeș

Luni, 03 Iulie 2017 12:35

Din dosarul supranumit „Cheresteaua 1”, în care a fost trimis în judecată printre alții și Ion Andrei, zis Brânză, patronul firmei Andris, se fac cercetări la Parchetele județene împotriva unor funcționari publici care le-ar fi dat o mână de ajutor acestora în tăierea ilegală a arborilor din Argeș. Un astfel de dosar aflat în cercetare îi vizează pe fostul şef al ITRSV Ploieşti, Sever Stanciu, actual director în cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, şi pe doi foşti ingineri silvici ai instituţiei, Constantina Miu şi Daniel Ionuţ Bănică.

Inculpaţii din dosarul Hidroelectrica Curtea de Argeş au scăpat de controlul judiciar

Luni, 03 Iulie 2017 11:31

Pe 29 iunie, la Tribunalul Argeş,  s-a desfăşurat un nou termen de judecată în dosarul Hidroelectrica Curtea de Argeş, în care sunt cercetaţi inculpaţii: Constantin Metehoiu, Vasile Oae, Ştefan Vulparu, Oprea Octavian Florian, Filoftia Oprea, Florian Nicolae Stoian şi Nicolae Arman. 
Aceştia sunt anchetaţi pentru o serie de contracte de achiziţii şi execuţie a unor lucrări de implementare a unor sisteme de monitorizare şi diagnosticare privind siguranţa instalaţiilor tehnologice la nivelul sucursalei Hidroelectrica din oraşul Curtea de Argeş. Potrivit unor surse judiciare, contractele ar fi fost atribuite fără a fi respectate procedurile legale. 

 

Apropiații stăpânilor de sclavi de la Berevoești riscă să fie cercetați pentru mărturie mincinoasă

Luni, 03 Iulie 2017 11:27

Săptămâna trecută, au avut loc noi termene în procesele romilor din satul Gămăcești, comuna Berevoești, acuzați de constituire de grup infracţional şi trafic de persoane.
Astfel, la termenul din 28 iunie, în dosarul în care sunt cercetați „clanul” Furdui: Ovidiu Cătălin, Vasile, Maria, Roxana, respectiv Maria Feraru, au fost audiați mai mulți martori. Printre aceștia s-au numărat și apropiați ai inculpaților. O parte dintre aceștia nu și-au menținut declarațiile date în fața procurorilor la urmărire penală atunci când au recunoscut din faptele inculpaților.

Argeșul - raiul proxeneților și prostituatelor

Luni, 26 Iunie 2017 20:41

# O fostă profesoară de franceză dusă să se prostitueze de soțul ei în Elveția # Căderea rețelei de prostituate de lux condusă de „Vader” din Pitești
Reţeaua de proxeneţi care exploata sexual tinere în Europa de Vest, mai precis în Spania (Ibiza) şi Elveţia (Zürich), în schimbul unor sume colosale de bani a fost destructurată de procurori. Printre victime s-ar regăsi inclusiv o persoană care înainte de a fi păcălită şi dusă cu forţa în Elveţia a fost profesoară de limba franceză. Proxeneţii foloseau în afaceri metoda „Loverboy”, sau „Casanova”, în care femeia acceptă să fie prostituată din dragoste pentru iubit.

 

Patron de videochat acuzat de un prejudiciu de 1,3 milioane lei, obligat de instanță la plata a doar 78.000 de lei

Luni, 26 Iunie 2017 20:38

O nouă decizie nefavoravilă Parchetului Tribunalului Argeș a fost dată de către judecătoarea Irina Lazăr la Tribunalul Argeș. În 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au dispus trimiterea în judecată a lui Mircea Corneliu Nicolescu, patronul unei societăţi în care erau realizate activități de videochat. Acesta era acuzat de trei infracțiuni de evaziune fiscală, de spălare de bani, dar și de nerespectarea codului muncii. În aprilie 2017, Tribunalul Argeș a dat verdictul condamnându-l pe Mircea Corneliu Nicolescu la 2 ani închisoare cu suspendare, dar acesta a fost achitat pentru două infracțiuni de evaziune fiscală și pentru spălare de bani.

Foști specialiști ai DNA în control la Direcția Județeană de Sport Argeș

Luni, 26 Iunie 2017 20:34

# Nu se știe ce caută, însă directorul Laurențiu Achimescu (foto) este, cu siguranță, vizat
De o săptămână, o echipă de control din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) scurmă prin actele Direcției Județene pentru Sport și Tineret Argeș (DJST). Aceștia au venit la Pitești cu o tematică bine stabilită, pe care, însă, nimeni nu a deslușit-o, mai ales că volumul de documente solicitat pentru control este enorm.
Interesant este și faptul că, dintre cei trei membri ai echipei de control, doi sunt foști specialiști ai DNA, pensionați și reîncadrați ulterior în actuala echipă. Așadar, cei veniți acum, spre deosebire de cei ce au mai controlat activitatea – pe alocuri extrem de dubioasă a direcției, vor ști exact ce și unde să caute, în baza experienței profesionale acumulate.

 

Trei generații de primari de la Lerești, prezenți la un singur proces

Luni, 26 Iunie 2017 20:26

Săptămâna trecută a avut loc la Tribunalul Argeș un nou termen al procesului în care doi foşti primari ai comunei Lereşti, Ion Năftănăilă şi Gheorghe Tonghioiu, au fost acuzați de procurorii DNA de săvârşirea de fapte de corupţie prin implicarea în depunerea cererilor de sprijin financiar de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Alături de cei doi foști primari, Ion Năftănăilă, edilul comunei între 2004-2008, și Gheorghe Tongoiu, între 2008-2012, a fost prezent ca reprezentant al Primăriei Lerești, parte responsabilă civilmente în dosar, și actualul edil, Marian Toader.

Ultimul termen la Înalta Curte în procesul avocatului Radu Nistor

Luni, 26 Iunie 2017 20:12

La Înalta Curte de Casație și Justiție se judecă luni, 26 iunie 2017, probabil ultimul termen în procesul de corupție intentat de către DNA avocatului Radu Nistor.
Avocatul argeşean Radu Nistor a fost condamnat în data de 11 august 2016, la 2 ani de închisoare cu suspendare de către judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti. Acesta a fost judecat sub acuzaţiile de trafic de influenţă, fals în însrisuri sub semnătură privată, instigare la mărturie mincinoasă. Decizia judecătorilor Curții de Apel a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Frătică, ultima încercare de a reveni în Primăria Bradu

Luni, 26 Iunie 2017 20:08

La Tribunalul Argeș se judecă, luni, primul termen al procesului care are ca obiect suspendarea hotărârii de Consiliu Local prin care viceprimarul comunei Bradu, Florin Frătică, a fost demis. Desigur, în postura de reclamant este chiar Frătică Dragomir Tudor Florin, fost primar al localității. Pârât este Consiliul Local al comunei.
Pe data de 25 mai a.c., în urma condamnării penale a lui  Frătică, C.L. al comunei Bradu a emis o hotărâre prin care s-a constatat pierderea calității de consilier local a acestuia.

Tot mai mulți avocați își reziliază contractele cu stăpânii de sclavi de la Berevoești

Luni, 26 Iunie 2017 12:15

În luna iulie a anului trecut, satul Gămăcești din comuna Berevoești a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce au ieşit la iveală ororile comise de romi asupra a zeci de persoane racolate, multe cu dizabilităţi psihice. Potrivit rechizitoriului procurorilor de la DIICOT Pitești, stăpânii de sclavi au exploatat prin muncă mai multe persoane, pe care le obligau să meargă la furat de lemne în pădure, să facă curăţenie în casă, în curte, să spele şi să presteze diverse alte munci. „Sclavii“ erau umiliţi şi batjocoriţi, pentru distracţia stăpânilor, iar de multe ori erau ținuți în lanțuri ca să nu fugă.

 

Pagina 60 din 101

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea