Auchan va aduce produse deținuților de la Mioveni

Miercuri, 13 Septembrie 2023 08:05

 

Deținuții din Penitenciarul Mioveni vor putea face shopping online, scăpând astfel de prețurile piperate de la chioșcul din incinta unității. Conducerea închisorii a inițiat implementarea unei abordări în materie de cumpărături online. Comisia de evaluare a decis să acorde statutul de câștigător operatorului economic S.C. Auchan România S.A.

În sistemul penitenciarelor, inițiativa de a introduce achizițiile online ca alternativă a debutat la Penitenciarul Arad sub forma unui proiect pilot, devenind o opțiune din ce în ce mai solicitată în întregul sistem.

În prezent, se regăsesc unități penitenciare care au adoptat exclusiv această modalitate online pentru aprovizionarea cu bunuri necesare persoanelor private de libertate.

 

Firma de construcții Electrovâlcea va realiza secția exterioară a Penitenciarului Mioveni

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:27

 

# Contract de peste 20 de milioane de lei, fără TVA

Deținuții de la Penitenciarul Mioveni reclamă des condițiile de trai. În primele șapte luni din 2023, au fost înregistrate peste 800 de reclamații. Persoanele private de libertate de la Mioveni susțin că în camere sunt ploșnițe și gândaci, acuzând și supraaglomerarea din închisoare. De exemplu, la data de 11 august 2023 în custodia Penitenciarului Mioveni se afla un număr de 688 de persoane private de libertate. Gradul de ocupare, în acel moment, fiind de 142%.

„Principalele aspecte reclamate sunt cele privind condițiile de cazare, asigurarea dreptului la învățământ, calitatea hranei și transferul la unități apropiate de domiciliu”, informează Penitenciarul Mioveni într-o informare de presă.

 

 

Polițistul acuzat că i-a cerut favoruri sexuale unei tinere este nemulțumit de durata procesului

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:09

 

Judecătoria Topoloveni funcționează în regim de avarie, doar cu doi judecători detașați de la alte instanțe din Argeș. Din acest motiv s-au acordat termene de judecată mai îndelungate, spre nemulțumirea oamenilor. Mai multe persoane au depus cereri de preschimbare a termenului pentru ca procesul să se judece mai repede. Printre aceștia se află și un polițist de la Curtea de Argeș, trimis în judecată, în iunie 2021, pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Agentul de poliție Viorel Derviş este acuzat că, în aprilie 2020, a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea asupra ei declaraţia pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgenţă.

 

Se prescriu faptele până la soluționare? Începe apelul în dosarul primarului de la Vlădești - condamnat pentru transport ilegal de lemne

Joi, 07 Septembrie 2023 10:38

 

# Curtea de Apel Pitești a dat un termen de judecată mai rapid

Săptămânalul „Atitudine în Argeș” a semnalat, în urma cu câteva luni, că primul termen de judecată stabilit la data de 6 noiembrie 2023 de Curtea de Apel Pitești, în dosarul primarului de la Vlădești, este unul prea îndelungat. Mai ales că la acea dată faptele de care este acuzat edilul s-ar fi prescris deja. Instanța de judecată se pare că a analizat această situație și a preschimbat termenul la data de 11 septembrie, cu aproape două luni mai devreme.

 

 

Ordinul care dă liber la omorât urși a fost publicat în Monitorul Oficial: în Argeș vor fi împușcați cel puțin nouă

Miercuri, 30 August 2023 16:32

 

Ordinul ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru aprobarea nivelului de intervenţie şi de prevenţie în cazul speciei urs brun, a fost publicat, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial. Astfel, numărul maxim de derogări aplicabile la nivel national la urși este de 220 de exemplare, din care nivel de prevenţie - 140 de exemplare și nivel de intervenţie - 80 de exemplare.

Motivarea instanţei pentru decizia de eliberare condiţionată a lui Cristian Cioacă: „Nu mai e un pericol pentru ordinea publică”

Luni, 28 August 2023 20:38

 

# Fostul polițist, la ieșirea din pușcărie: „Lăsați-mă să îmi văd de viață!”

# Din pedeapsa de 16 ani a executat doar 10 ani

Fostul polițist Cristian Cioacă a fost liberat condiționat de Tribunalul Argeș în data de 22 august 2023. Deși a fost condamnat la o pedeapsă de 16 ani și 8 luni pentru săvârșirea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, profanarea de cadavre sau morminte şi acces ilegal la un sistem informatic, Cioacă a stat doar puțin peste 10 ani la închisoare. Acesta a fost liberat condiționat pentru că a ispășit trei pătrimi din pedeapsă. Cristian Cioacă a fost condamnat pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. Corpul ei n-a fost găsit niciodată.

 

 

Bucureștean arestat preventiv în Argeș pentru trafic de droguri. Drugtestul i-a ieșit negativ

Luni, 28 August 2023 20:36

 

# Un procuror atrage atenția: „E aproape imposibil ca un drugtest să recunoască toate tipurile de droguri“

După cazul de la Constanța când un tânăr drogat a accidentat mortal cu mașina doi pietoni există toleranță zero față de consumatorii de substanțe psihoactive. Săptămâna trecută, un bucureștean a fost oprit în trafic pe DN 7 de polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu după ce a observat că mașina condusă de acesta circula haotic. Cum bărbatul avea un comportament ciudat, oamenii legi au efectuat un control asupra autoturismului. Iar în trusa medicală din portbagaj au descoperit mai multe tipuri de droguri, precum și instrumente pentru cântărire și porționare.

 

Argeșean acuzat de de evaziune fiscală cu fier vechi

Joi, 24 August 2023 12:09

 

 

Un argeșean este acuzat că în calitate de administrator al unei societăți din comuna Buzoești a înregistrat în contabilitatea firmei cheltuieli fictive. Omul de afaceri ar fi înregistrat peste 400 de facturi fiscale reprezentând achiziții nereale de bunuri, în principal fier vechi, de la șapte societăți comerciale.

Dănuț C. a fost trimis în judecată, recent, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Acesta este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 50.000 de lei. Cercetările în cauză au plecat de la o sesizare penală formulată de ANAF în ianuarie 2020.

 

 

Trei piteșteni, condamnați pentru că au înscenat un accident pentru a obține despăgubiri ilegale

Miercuri, 23 August 2023 12:54

 

# Au vrut bani de la firma de asigurări

Trei argeșeni au înscenat un accident pentru a primi despăgubiri de la firma de asigurări. Nu au primit banii mult doriți, iar săptămâna trecută au fost și condamnați la închisoare pentru faptele săvârșite. Presupusul accident a fost demontat de reprezentanții societății de asigurări, în urma verificărilor făcute în cauză. S-a stabilit că acesta nu s-a produs așa cum a fost relatat de cei trei inculpați. Judecătoria Pitești a dat pe 17 august 2023 hotărârea în cauză.

Cosmin Cristian P. a fost condamnat la 2 ani și 20 de zile de închisoare cu executare. Bărbatul este cunoscut cu antecedente penale. Instanța a stabilit că infracțiunile au fost săvârșite în termenul de supraveghere stabilit într-o altă cauză în care a fost condamnat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Uite că se poate! Hoți de lemne condamnați pentru că au atacat pădurarii cu drujba și toporul

Luni, 21 August 2023 22:03

 

# Inculpații au fost condamnați la șase luni de la săvârșirea faptelor

Au fost scene șocante, în această iarnă, într-o pădure din Argeș, după ce cinci lucrători silvici au prins mai multe persoane în timp ce furau lemne. Hoții i-au amenințat pe pădurari cu drujba, toporul și bâta. La doar șase luni de la săvârșirea faptelor, agresorii au fost condamnați.

Judecătoria Câmpulung a condamnat, pe 11 august, trei persoane pentru ultraj. Un bărbat care a atacat cu drujba personalul silvic a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. Un alt bărbat care i-a amenințat pe pădurari cu toporul a primit un an și 4 luni de închisoare cu suspendare, iar o femeie care a ridicat bâta la aceștia s-a ales cu o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare.

 

 

Medicii reacționează în urma controalelor de la Spitalul Județean Argeș: „Nu a căzut secția pe noi”

Luni, 21 August 2023 21:57

 

Din 10 august, prin ordinul prefectului Radu Perianu, a fost constituită o comisie de control pentru a verifica unitățile medicale din Argeș. Controalele au început cu Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești. Iar în urma verificărilor din această perioadă au fost constatate mai multe probleme, dar nu la fel de grave ca în cazul celor descoperite la centrele pentru vârstnici unde au fost dispuse mai multe măsuri urgente și au fost acordate amenzi pe bandă rulantă.

Pe lângă faptul că în urma controlului desfășurat la spital, la nivelul județului Argeș s-a iscat un conflict mocnit între PNL și PSD, unde reprezentanții celor două partide au încercat să le mai crească un pic imaginea publică, trebuie spus că verificările au adus și ceva bun.

 

Hai, pe 15 august, la Săpata, la Ziua Comunei

Vineri, 11 August 2023 11:27

Luna august aduce, în mod tradițional, o nouă ediție a Zilei Comunei Săpata. Sărbătoarea locală se va ține pe 15 august (Praznicul Adormirii Maicii Domnului), pe terenul de sport din satul Bănărești. Autoritățile locale invită cetățenii să participe în număr cât mai mare la evenimentul festiv. Alături de echipa pe care o conduce, primarul Laurențiu Micu a pregătit localnicilor o zi cu momente artistice deosebite, precum și o festivitate dedicată premierii cuplurilor longevive din localitate. Muzica și voia bună nu vor lipsi, așa cum se întâmplă în fiecare an la sărbătoarea comunei.

 

Primarul din Bradu, Dan Stroe, a fost cercetat de ANI pentru incompatibilitate!

Luni, 24 Iulie 2023 12:40

# Cercetarea s-a încheiat în luna iulie 2023, după patru ani!

Așa cum am mai scris, primarul comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe, nu a avut zile ușoare în instituția pe care o conduce. În special din cauza golanilor și a golănelilor pe care aceștia le gândesc. Plângeri peste plângeri, în general șicane, doar, doar îl prinde cineva, cu ceva. Șicane venite, probabil, de la persoane care au pierdut puterea și încă mai speră să o recâștige. Sau de la cei care vor să ajungă la putere, la Bradu. Scriind reclamații. Este unul din puținii edili care a reușit performanța de a avea reclamații și plângeri depuse la toate instituțiile de forță ce se ocupă cu dosarele, civile sau penale, inclusiv la DNA.

Exclusiv! Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a venit să se reculeagă la biserica din satul natal

Luni, 24 Iulie 2023 12:33

# Alături i-au fost nepoții, strănepoții și stră-strănepoții, adunați din întreaga lume

La numai câteva zile după sărbătorirea de care a avut parte, la împlinirea a 100 de ani, în Aula Academiei Române, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a sosit, împreună cu o parte a familei, într-o vizită fulger, în comuna natală.

Motivul vizitei? Venirea, din alte țări ale Europei, unde locuiesc, a nepoților, strănepoților și stră-strănepoților. Academicianul a ținut să le arate biserica din satul natal – ctitorie a familiei – dar și fostele proprietăți ale boierilor Bălăceanu-Stolnici din localitate: conacul, moara etc.

 

Cazul educatoarei care a agresat trei copii. Șefa Serviciului Creșe Pitești: „O să prezint soluția de condamnare personalului ca să înțeleagă că nu există loc de așa ceva”

Luni, 24 Iulie 2023 12:29

# Educatoarea condamnată a contestat decizia instanței

O educatoare de la Creșa nr. 6 Trivale din municipiul Pitești a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru purtare abuzivă. Judecătoria Pitești i-a interzis inculpatei și dreptul de a exercita profesia de educator. Hotărârea nu este definitivă. Femeia a constestat, deja, hotărârea instanței. Trei copii, în vârstă de trei ani, au fost agresați la creșă de cea care trebuia să îi îngrijească. Totul a ieşit la iveală după ce un părinte a observat răni pe corpul copilului.

Petruța I., educatoare de la Creșa nr. 6 Trivale, este acuzată că, între aprilie - mai 2022, a strâns de gât și trântit cu fundul de oliță o fetiță, că a lovit cu palma în zona feței un băiețel, iar pe un alt băiat l-a făcut nesimțit. Cei trei copilași nu împliniseră în momentul producerii evenimentului vârsta de patru ani.

Fostul polițist Cristian Cioacă mai rămâne cel puțin câteva luni în închisoare

Luni, 24 Iulie 2023 12:05

# Următoarea cerere de liberare condiționată poate fi făcută în noiembrie 2023

Fostul polițist Cristian Cioacă mai rămâne la închisoare câteva luni. Judecătoria Pitești a respins, pe 19 iulie, propunerea de liberare condiționată, considerând că nu au fost îndeplinite condițiile. Unul dintre motivele care au condus la această decizie este faptul că acesta nu a plătit niciun bănuț din despăgubirile civile datorate familiei Ghinescu. Hotărârea instanței nu este definitivă!

Deși Comisia Penitenciarului Mioveni l-a propus pentru liberare condiționată, Judecătoria Pitești a respins cererea. Următoare cerere de liberare condiționată poate fi făcută abia în noiembrie 2023.

 

Romsilva și ANAF-ul vor să recupereze prejudiciile din dosarele Cheresteaua II și III

Luni, 24 Iulie 2023 12:03

# Patru dosare, cu o miză totală de peste 31 milioane lei, au fost înregistrate la Tribunalul Argeș

Faptele din dosarele Cheresteaua II și III au fost prescrise înainte ca dosarele să fie trimise în judecată! Suspecții au scăpat de dosarele penale, dar față de aceștia au fost menținute măsurile asiguratorii dispuse în cauze. Acum, părțile vătămate încearcă să recupereze prejudiciile constatate de procurori. Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, împreună cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva, prin Direcția Silvică Argeș, au introdus în instanță mai multe cereri care au ca obiect acțiuni în răspundere delictuală.

Șoferi judecați după ce au înscenat un accident rutier

Joi, 20 Iulie 2023 11:50

 

În județul Argeș se observă o creștere a persoanelor trimise în judecată după ce au înscenat accidente rutiere ca să primească despăgubiri, în mod fraudulos, de la firme de asigurări. În ultimii ani, polițiștii argeșeni s-au confruntat cu mai multe astfel de cazuri. Din nefericire, acestea sunt greu de observat la fața locului de polițiști putând fi depistate abia în urma unor verificări mai amănunțite. Astfel, lucrătorii de poliție ajung să consemneze, fără intenție, date necorespunzătoare adevărului în cuprinsul procesului verbal de contravenție, care îi avantajează pe inculpați.

 

 

Fals contabil - judecat pentru exercitarea fără drept a profesiei

Joi, 20 Iulie 2023 11:50

 

# A recunoscut că a deținut calitatea de expert contabil fără drept

O femeie din Argeș a desfășurat activități de contabilitate, timp de opt ani, fără a deţine calitatea de expert sau contabil autorizat. Inculpata și-a recunoscut faptele și a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. Acordul a fost trimis Judecătoriei Pitești pentru soluționare.

 

Decizie în dosarul vaccinărilor fictive! Registrator din Argeș, condamnat la închisoare cu executare

Miercuri, 19 Iulie 2023 12:37

 

# 19 pacienți au primit pedepse de închisoare cu suspendare

Un registrator din Argeș a fost condamnat, la Tribunalul Argeș, la 2 ani și 4 luni închisoare cu executare în dosarul „Vaccinare la chiuvetă”. Dănuț Costin Ivănoiu, în vârstă de 27 de ani, registrator în cadrul Centrului de Vaccinare Bradu, la data săvârșirii faptelor, a fost acuzat că a eliberat, în mod fictiv, certificate de vaccinare şi voucherele aferente unor persoane care, în fapt, nu au urmat schema de vaccin. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

Pagina 7 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea