Doctorița Natașa Nenițoiu a fost trimisă în judecată pentru tâlhărie și lipsire de libertate

Miercuri, 24 Februarie 2021 13:55

Doctorița Natașa Dorina Nenițoiu, din Piteşti, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal și de lovire sau alte violențe. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești pe 1 februarie 2021. Doctorița este acuzată că pe parcursul lunii iulie 2020 ar fi bătut şi sechestrat o pacientă, apoi i-ar fi luat acesteia rucsacul, în care avea mai multe obiecte. Incidentul s-ar fi petrecut în clinica privată a inculpatei, după ce pacienta şi medicul nu s-au înţeles asupra sumei de plată pentru o întrerupere de sarcină. În luna decembrie, Natașa Nenițoiu a fost reținută pentru 24 de ore, ulterior fiind cercetată sub control judiciar. Recent, Tribunalul Argeș a stabilit obligația ca inculpata să nu părăsească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar.

 

Argeșean acuzat de ultraj. A aruncat cu o butelie pe gaz după polițiști

Miercuri, 24 Februarie 2021 13:42

Un argeșean a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a patru infracțiuni de ultraj. Mai exact, bărbatul este acuzat că, la data de 15 noiembrie 2020, a adresat unor agenți de poliție din cadrul Secția de Poliție Rurală nr. 11 Poiana Lacului, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, amenințări cu acte de violențe, aruncând cu o butelie pe gaz în direcția autospecialei de poliție.

 

Decizie importantă în dosarul ”Publitrans”, la Curtea de Apel București

Marţi, 23 Februarie 2021 07:43

# Instanța se va pronunța asupra cererilor de probe și a măsurilor asiguratorii din dosar

Continuă judecarea dosarului ”Publitrans”, la Curtea de Apel București! Următorul termen a fost stabilit pe  18 martie atunci când instanța se va pronunța asupra cererilor de probe și a cererii de măsuri asiguratorii. Amintim faptul că pe 12 februarie 2020, la Tribunalul București, 10 dintre inculpați au primit, pe fond, pedepse cu executare.

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, sub presiune în procesele cu Tel Drum

Miercuri, 17 Februarie 2021 12:33

# Instanța a dispus evacuarea societății din imobilele situate în zona centrală a Insulei Belina și în albia minoră a Brațului Pavel # A picat și legea ce dădea deduceri fiscale pentru Insula Belina

Continuă șirul de procese pe care Tel Drum SA le-a intentat împotriva Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea pentru Brațul Pavel și Insula Belina. Amintim că cele două obiective au intrat în 2013 în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, care le-a închiriat în cele din urmă către Tel Drum, firmă considerată ca fiind una apropiată de Liviu Dragnea. În Ședința de Guvern din 5 noiembrie 2020, Executivul a aprobat

 

Semnătură falsificată pentru deschiderea unui dosar în instanță. Judecătoria Pitești a anulat cererea

Miercuri, 17 Februarie 2021 11:26

# Din ciclul: golăneli dedicate echipei de conducere a primăriei din Bradu # Primarul și viceprimarul s-au „trezit” că s-au dat singuri în judecată

Alegerile locale s-au terminat. Lucrurile par să intre într-un făgaș normal, oamenii își văd de treburi,  se feresc de COVID 19. Nu și la Bradu, unde golăneala de nedescris a unor infractori pune la muncă, prin falsurile realizate, până și pe judecători.

 

Patronul Hotelului Muntenia, suspect într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor

Marţi, 16 Februarie 2021 19:31

# Dragoș Diaconescu: „Nu am fost audiat, nu știu detalii...Cred că este o eroare” # În cauză, a fost instituită măsura sechestrului asigurător pentru bunuri în valoare totală de 2.500.000 lei

Omul de afaceri Dragoș Diaconescu, patronul Atu Casino și al Hotelului Muntenia, este vizat într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălarea banilor.  În această cauză, pe 10 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Argeş, Constanţa şi Iaşi.

 

Procese fără sfârșit între Sonimpex Topoloveni și MCG International, una dintre firmele fraților Murad

Miercuri, 10 Februarie 2021 23:55

Război, în instanțe, ce pare fără sfârșit, între doi producători de produse alimentare din Topoloveni. Unul – Sonimpex -  firmă ce a obținut, de-a lungul timpului, premii  și recunoașteri naționale dar și pe diverse continente. Altul  - MCG Internațional – firmă controlată de frații  libanezi Ahmed şi Hassan Murad, investitori cunoscuţi în principal ca antreprenorii din spatele unor branduri precum Spring Time (restaurante/fast-food) sau Mandy (preparate din carne). Milioane de euro investiți, de ambele firme, în localitate. Oameni angajați, ceea ce este bine. Și procese, preponderent în Capitală, într-o luptă ce pare fără sfârșit.

Primarul de la Vlădești va fi trimis în judecată pentru transport ilegal de lemne

Miercuri, 10 Februarie 2021 07:56

# Polițiștii au finalizat cercetările în dosar

Cristian Dică Hristu, edilul de la Vlădești,  va fi trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport. Recent, polițiștii argeșeni au finalizat cercetările în cauză, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

 

Procesul florăresei Olga, în pronunțare!

Miercuri, 10 Februarie 2021 07:53

# Florin Tecău, Gheorghe Davidescu, Emil Angheloiu și Adrian Macovei -  citați ca martori în dosar

Procesul celebrei florărese Olga este în pronunțare. Judecătorii Tribunalului Argeș, la termenul din 27 ianuarie a.c.,  au stabilit  ”termen în vederea deliberării și pronunțării la data de 10.02.2021”. La sfârșitul lunii decembrie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis-o în judecată pentru trafic de influență în formă continuată pe Gherghina (Olga) Panaete, cunoscuta florăreasă din Pitești. Aceasta este acuzată că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui post la Centrul ”Sf. Andrei”, aflat în subordinea DGASPC Argeș.

Sorina Honțaru, directoarea DSP Argeș, a dat în judecată Curtea de Conturi

Miercuri, 10 Februarie 2021 07:52

# Este contestat raportul Camerei de Conturi Argeș din perioada stării de urgenţă

În august 2020, Curtea de Conturi a României a făcut public raportul privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgenţă. Documentul avea la bază un control amplu, desfăşurat în perioada mai-iulie 2020, la 949 de entităţi din administraţia publică centrală şi locală. Au fost prezentate mai multe nereguli descoperite, atât în țară, cât și în Argeș. Conform raportului, la nivelul județului nostru cele mai multe abateri s-ar fi petrecut în curtea Direcției de Sănătate Publică Argeș, instituție care era acuzată că ar fi acordat ilegal ore suplimentare și majorări salariale.

 

Procesul penal al psihiatrului Azamfire se apropie de sfârșit, la Tribunalul Argeș

Miercuri, 10 Februarie 2021 07:50

# Pe 1 martie sunt citați ultimii opt martori din dosar

Unul dintre procesele care a făcut valuri în județ se apropie de sfârșit. Reamintim că pe 17 februarie 2016, la Tribunalul Argeş, a fost înregistrat un dosar de corupţie care îi are ca inculpaţii pe patru salariaţi ai Laboratorului de Sănătate Mintală Argeş, medicii Eli Morman şi Valerian Azamfire şi asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Carmen Constantinescu. Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, psihiatrul Valerian Azamfire ar fi săvârşit 483 de fapte penale, medicul Eli Morman – 14, asistenta Eleonora Stoicescu – 99 şi Carmen Constantinescu 25 de fapte.

 

Primarul argeșean care transporta lemne ilegal - primul caz din țară în care s-au aplicat noile prevederi din Codul Silvic

Miercuri, 03 Februarie 2021 14:00

# Cercetările din dosar sunt în curs de finalizare

În septembrie 2020, a intrat în vigoare Legea 197/2020, care aduce modificări importante Codului Silvic. Printre acestea se numără și încadrarea ca infracțiune a transporturilor de materiale lemnoase fără acte specifice (volume mai mari de 10 mc) dublată de confiscarea mijloacelor de transport și a altor bunuri utilizate folosite pentru săvârșirea infracțiunii.  La o lună distanță de la aplicarea noilor prevederi, a fost depistat în trafic, de polițiștii argeșeni, primarul de la Vlădești – Cristian Dică Hristu – în timp ce transporta lemne fără documente legale, cu autocamionul care aparținea firmei familiei sale. Dosarul de cercetare penală deschis de organele legii ca urmare a acestor constatări reprezintă primul caz din țară, în care s-a aplicat noile prevederi ale Codului Silvic.

 

Alin Mihai, șeful Gărzii Forestiere Argeș: „Am descoperit tăieri ilegale, de 900 mc, la o structură silvică de stat și la una privată”

Miercuri, 03 Februarie 2021 13:06

# În cauză, au fost deschise dosare penale # În 2020, a fost descoperit un volum total de 1.537 de mc de lemn tăiat ilegal în Argeș # Au fost acordate amenzi de 900.000 de lei

Garda Forestieră a județului Argeș a efectuat în 2020 foarte multe controale în fondul forestier. Verificările au fost diversificate fiind acoperite o paletă largă de obiective:cele legate de exploatarea pădurii, circuitul lemnului, precum și documentațiile de ajutor de stat și de minimis.  În județul nostru își desfășoară activitatea doar 12 inspectori ai Gărzii Forestiere Argeș..

Garda de Mediu Argeș a acordat amenzi de peste 2 milioane de lei, în 2020

Marţi, 02 Februarie 2021 14:56

# În județ, au fost produse 12 poluări accidentale

Pe parcursul anului trecut, Comisariatului Judeţean (CJ) Argeş al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), instituție condusă de comisarul șef Alexandru Vâjan (foto), a desfășurat sute de controale, fiind aplicate amenzi uriașe. Astfel, în județul nostru au fost acordate 51 de avertismente și  82 de amenzi contravenţionale. valoarea amenzilor a fost de 2.069.500 lei. De asemenea, Comisariatul Județean Argeș a sistat activitatea la două societăți, se arată în raportul de activitate al instituției pe anul 2020.

 

A reînceput drumul celor 40 de primari argeșeni spre București, în dosarul ”Consultanța”

Miercuri, 27 Ianuarie 2021 12:11

# S-au scurs 20 de termene la Înalta Curte. Următorul - 29 ianuarie 2021

Pe data de  15 ianuarie 2020, a fost reluat dosarul „Consultanța” la Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe 27 iunie 2018, Curtea Supremă a achitat, pe fond,  42 dintre cei 43 inculpaţi, în dosarul ”Consultanţa”. A fost condamnat doar Iulian Cioflan, la data săvârşirii faptelor director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, la 2 ani, închisoare cu suspendare.

Un scandal provocat de amplasarea unei camere video la o școală din Argeș a ajuns în Parlamentul României

Marţi, 26 Ianuarie 2021 10:21

# Interpelare către Ministerul Educației! # Mihai Goțiu, fost senator de Cluj, a fost înștiințat de un profesor că în cancelaria unei școli din Curtea de Argeș ar fi fost instalată o cameră video cu microfon

La sfârșitul anului trecut, pe 23 noiembrie, Mihai Goțiu, fost parlamentar (USR) de Cluj, formula în ședința Senatului o interpelare către ministrul Educației privind o problemă, apărută în județul Argeș, având ca obiect „Solicitare anchetă a Corpului de Control cu privire la legalitatea amplasării de camere audio-video în cancelaria școlii „Regina Maria” din Curtea de Argeș”. Senatorul primise o sesizare de la un profesor din Curtea de Argeș despre existența unei camere video în cancelaria Școlii „Regina Maria”, care ar fi fost instalată, fără informarea prealabilă și acordul cadrelor didactice.

 

Liberalii argeșeni s-au împrumutat de zor între ei în campania electorală

Marţi, 19 Ianuarie 2021 23:55

# Prefectul Emanuel Soare - unul dintre împrumutați

Campaniile electorale din 2020 au trecut, liberalii argeșeni s-au lăudat că au învins. Opinia generală este că au înfrânt, însă e numai o chestiune de procente. Aleșii locali din toate partidele au fost nevoiți să își depună declarațiile de avere la început de mandat. Și din ele au apărut ceva surprize, ba chiar anomalii pe care le prezentăm mai jos

Procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale continuă la Curtea de Apel București

Marţi, 19 Ianuarie 2021 14:56

# Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 8 martie

Dosarul în care se decide soarta a 32,8 hectare din Pădurea Trivale se judecă, în continuare, la Curtea de Apel București. Este vorba despre procesul pentru care Direcția Silvică Argeș duce, de ani buni, o luptă, în instanțe, pentru a intra în deplină proprietate și posesie. Pe parcursul ultimilor ani, judecarea dosarului a trecut prin mâinilor judecătorilor de la două Tribunale, Argeș și Vâlcea, fiecare dând o soluție total opusă. Soarta acestor hectare, din cea mai importantă pădure din municipiul Pitești, este acum în mâinile magistraților Curții de Apel București. Este vorba despre cele 32,8 hectare transferate din Rătești tocmai în Pădurea Trivale.

 

Procesul pentru delapidarea ALPROM bate pasul pe loc

Miercuri, 13 Ianuarie 2021 08:28

# Prejudicii de zeci de milioane lei – puse sub semnul întrebării de inculpați # În calcularea sumelor, este implicat și un dosar pe rolul Tribunalului Comercial Argeș

Pe data de 26 noiembrie 2019, la Tribunalul Argeș a început un proces cu miză mare, în care foștii directori ai societății Alprom, din gruparea ”Chelu”, sunt acuzați de prejudicii uriașe. Astfel, pe  rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat, încă din iunie 2018, un dosar cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și delapidare pe numele a două persoane din conducerea Alprom SA  și alți doi oameni de afaceri prin care era devalizată societatea.

Tribunalul Specializat Argeș a respins cererea de deschidere a insolvenței împotriva fostei firme a lui Cătălin Rădulescu

Marţi, 12 Ianuarie 2021 15:24

După ce nu a mai obținut un nou mandat de parlamentar, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Cătălin Rădulescu pentru titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției”. După mai multe vești neplăcute, a venit și una bună pentru fostul deputat argeșean. Tribunalul Specializat Argeș a respins cererea de deschidere a procedurii de insolvență a societății Concordia Con. Strade SRL Pitești, fosta firmă a lui Cătălin Rădulescu, în prezent administrată de familia sa.

 

Pagina 7 din 79

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea