Totul sau nimic, la Curtea de Apel București! A început apelul în dosarul ”Publitrans”

Miercuri, 23 Septembrie 2020 10:35

Marți, 22 septembrie, a început apelul în dosarul ”Publitrans”, la Curtea de Apel București. Primul termen al procesului a fost amânat pentru data de 22 octombrie, din lipsă de apărare. Este un proces de ”totul sau nimic” pentru 10 dintre inculpați, care au primit, pe fond, pedepse cu executare, cuprinse între 4 ani și 6 luni și 8 ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. În perioada următoare, inculpații vor încerca să-și dovedească nevinovăția la Curtea de Apel București.Reamintim că pe 12 februarie,  Pendiuc, a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare.

Se cer despăgubiri de 150.000 de euro omului de afaceri Nicolae Ivănescu

Miercuri, 16 Septembrie 2020 13:29

# Ivănescu este acuzat de procurori de ucidere din culpa

Nicolae Ivănescu a fost trimis în judecată, în iunie 2019, pentru ucidere din culpă. Procurorii argeșeni l-au trimis în judecată pe Ivănescu, sub acuzaţia de ucidere din culpă, în urma unui accident rutier petrecut acum mai bine de 4 ani. Incidentul a avut loc pe 14 aprilie 2015, pe Calea Bucureşti. Aflat în maşina personală, un SUV negru, omul de afaceri urca spre centrul municipiului.

 

De noaptea minții, în plină zi! Fostul primar din Bradu avea de gând să facă pistă pentru curse de cai

Miercuri, 16 Septembrie 2020 13:28

Campanie electorală din ce în ce mai răsunătoare, la Bradu. Aici, fostul și demult apusul primar încă se luptă pentru putere, îmbătat, probabil, de șoaptele unor consilieri nerealiști, care îl mână într-o luptă déjà pierdută. Actualul primar, Dan Stroe, are, în contradicție cu primul, o carte de vizită clară: patru ani de realizări, de asfalt, gaze, canalizare, apă, iluminat public, școli și multe altele. Din perioada în care a fost consilier local, încă se ridică surprize.

Proces important la Curtea de Apel București. Se decide soarta a 32,8 hectare din Pădurea Trivale

Marţi, 15 Septembrie 2020 23:59

# Direcția Silvică Argeș: „Totul este o nebuloasă… Sperăm să nu pierdem procesul!” # Cazul terenurilor transferate de la Rătești în Pădurea Trivale. O parte dintre ele a fost cumpărată de Nicolae Ivănescu și vândută ulterior unor evrei

În plină campanie electorală, cu promisiuni care de care mai tentante privind declararea Pădurii Trivale în arie protejată, Piteștiul ar putea să rămână fără câteva zeci de hectare din aceasta. Luni, 14 septembrie, s-a desfășurat, la Curtea de Apel București, primul termen al apelului în dosarul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale, transferate din Rătești tocmai în Pădurea Trivale. Vorbim despre procesul pentru care Direcția Silvică Argeș duce, de ani buni, o luptă grea, în instanțe, pentru a intra în deplină proprietate și posesie. Procesul s-a amânat, din lipsă de procedură,  la data de 12 octombrie 2020.

 

Peste 110.000 de porții din programul „Lapte și corn” au ajuns la persoanele defavorizate din Argeș

Luni, 07 Septembrie 2020 23:58

# Aproximativ 40.000 de cutii de lapte au fost aruncate pentru că au expirat

Consilierii judeţeni din Argeș au aprobat repartizarea a peste 110.000 cutii cu lapte, livrate în programul „lapte şi corn“ şi aflate în depozit, având în vedere că nu s-au mai ţinut cursurile şcolare din martie, către beneficiarii de venit minim garantat și către centre rezidențiale din subordinea DGASPC Argeș.

Răspunsul Guvernului la scrisoarea deschisă a CJ Argeș pentru ca banii de la “Lapte si corn” să fie folosiți pentru achiziționarea de tablete: „Adresați-vă Ministerului Agriculturii”

Luni, 07 Septembrie 2020 23:52

La sfârșitul lunii aprilie 2020, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, solicita Guvernului, printr-o scrisoare deschisă, să dea posibilitatea consiliilor județene să folosească banii disponibili după suspendarea programului "Lapte și corn" pentru achiziția de tablete, calculatoare și conexiune la internet pentru elevi. CJ Argeș a primit ca răspuns doar că adresa a fost înaintată către Ministerul Agriculturii. În rest, niciun răspuns concret.

 

Peste 11.000 de elevi argeșeni au nevoie de tablete sau internet

Luni, 07 Septembrie 2020 23:39

# Numărul elevilor care nu dispun de mijloace de comunicare la distanţă sau rețea de internet aproape s-a dublat față de statistica realizată în aprilie

Licitația Ministerului Educației pentru tabletele școlare promise la începutul verii nu s-a finalizat nici acum, cu o săptămână înainte de începutul școlii în context pandemic. Doar trei dintre cele 9 loturi de tablete pentru elevi au fost adjudecate, conform site-ului edupedu.ro. Mai precis au fost adjudecate doar 82.826 de tablete școlare din cele 250.000 anunțate.  O parte dintre ele va ajunge și în Argeș.

Corona-Tracer – noua modă în firmele argeșene! Angajații de la Steinel Curtea de Argeș trebuie să poarte, la muncă, dispozitivele agățate de gât

Luni, 31 August 2020 23:10

# Aparatul trebuie luat și acasă!!! # În cazul în care dispozitivul este pierdut sau deteriorat, salariatul e bun de plată

Pandemia de coronavirus  a reprezentat un șoc major pentru activitatea economică. Societățile argeșene sunt în căutare de noi măsuri de protecție și vin cu tot felul de soluții. De exemplu, la societatea Steinel Electronic din Curtea de Argeș au fost cumpărate niște mici dispozitive, numite Corona-Tracer, care reprezintă soluții digitale concepute pentru a ajuta angajații să respecte protocoalele de distanțare socială, avertizându-i pe aceștia dacă se apropie la o distanță mai mică de doi metri unul de celălalt.

 

Argeșean amendat abuziv de două ori, în aceeași zi, pe o distanță de câțiva kilometri

Luni, 31 August 2020 23:07

# Acesta a contestat procesul verbal

Nu de puține ori, polițiștii au reușit să ne șocheze după ce ne-au oprit în trafic, profitând în mod abuziv de statutul și dreptul lor. Așa s-a întâmplat și cu argeșeanul Ion M., care a fost oprit de oamenii legii, săptămâna trecută, de două ori în aceeași zi, pe o distanță de câțiva kilometri, între Moșoaia și Poiana Lacului. Totul a pornit pe raza comunei Moșoaia, unde șoferul, însoțit în mașină de soția sa, a fost oprit de un filtru de poliție, de la postul de poliție din localitate, sub pretextul că nu a avut centură.

Consiliul Concurenţei a publicat lista neagră a 35 de companii implicate în investigaţii privind trucarea unor licitaţii

Luni, 31 August 2020 13:21

#  Unele dintre acestea au derulat afaceri în Argeș

Consiliul Concurenţei a publicat lista neagră a companiilor implicate în investigaţii privind trucarea unor licitaţii, fiind menţionate în total 35 de firme în şapte anchete derulate de instituţia de control.

 

Depistați în flagrant, în Argeș, în timp ce vindeau ilegal icre negre

Marţi, 25 August 2020 15:37

Polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Delta Dunării, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, au depistat în flagrant delict trei bărbați, cu vârste cuprinse între 41 și 46 de ani, toți din județul Mehedinți, care ofereau spre vânzare subproduse din sturion (caviar), altor trei bărbați, cu vârste cuprinse între 51 și 55 de ani, din județul Galați.

Polițiștii au desfășurat acțiunea de prindere în flagrant delict a celor 6 persoane în județul Argeș și au indisponibilizat 23.6 de kilograme de icre negre (caviar) transportate în 40 de recipiente din sticlă. Subprodusele din sturion au o valoare de piață de aproximativ 50.000 de euro. Produsele au fost ridicate în vederea expertizării, iar autoturismul a fost ridicat în vederea confiscării.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

DSP Argeș a acordat ilegal ore suplimentare și majorări salariale angajaților

Luni, 17 August 2020 23:46

# Raportul Curții de Conturi - în perioada stării de urgenţă # 17,8 milioane lei - bani de cheltuială în Argeș, în timpul pandemiei # În județul nostru carantinarea a costat
2.950 de lei/persoană # Argeșul – pe locul 25 în țară în privința banilor donați de cetățeni sau persoane juridice

Curtea de Conturi a înaintat Parlamentului României raportul special privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență. În document sunt prezentate mai multe nereguli, atât în țară, cât și în Argeș. Printre cele semnalate, la nivelul județului nostru, cele mai multe s-au petrecut în curtea Direcției de Sănătate Publică Argeș, după cum se arată în raportul Curții de Conturi.

 

Treizeci de argeșeni, vindecați de COVID-19, au donat plasmă

Luni, 17 August 2020 23:39

# Noi condiții pentru donarea de sânge total/plasmă

A fost simplificată procedura de donare a plasmei. Ministerul Sănătății a stabilit noi condiții pentru donarea de sânge total/plasmă de la persoanele vindecate de COVID 19. Transferul plasmei convalescente este considerat un tratament revoluționar, însă numărul celor care se prezintă pentru donarea acesteia este încă unul destul de mic. De aceea, medicii fac apeluri publice pentru creșterea numărului de donatori.  Un lucru îmbucurător este că, odată cu aprobarea Ordinului, în Argeș a început să crească numărul donatorilor.

Soția deputatului Andrei Gerea obligată de instanță să plătească 12 milioane de lei pentru firma pe care a băgat-o în faliment

Luni, 17 August 2020 22:02

# Aceasta a declarat apel împotriva sentinței # Gerea - moștenire de 200.000 de euro, în acest an

Faliment cu cântec pentru firma familiei Gerea – Valahia Investments SRL Piteşti, fost dealer local/regional HONDA. Ayten Guler, soția deputatului argeșean Andrei Gerea, a fost obligată să plătească aproximativ 12 milioane de lei printr-o decizie judecătorească. Pe 18 iunie, Tribunalul Specializat Argeș a admis cererea de atragere a răspunderii pentru intrarea în insolvenţă a societății și a obligat-o, printr-o decizie executorie, pe Ayten Guler Gerea (fost administrator al firmei) să aducă la masa credală a debitorului suma de 11.883.147,41lei.

 

Ionuț Moșteanu: „Vom face din Pitești un oraș din care niciun tânăr să nu mai vrea să plece”

Luni, 17 August 2020 14:05

 

 

Deputatul Ionuț Moșteanu, candidatul USR PLUS la Primăria Pitești, a depus luni, 17 august, dosarul de candidatură. Astfel, Moșteanu a intrat oficial în cursa pentru Pitești. „Aceasta este echipa care va schimba acest oraș. Îl vom moderniza, îl vom face un oraș european, un oraș în care să ne placă să îmbătrânim cu toții și din care niciun tânăr să nu mai vrea să plece”, a precizat Moșteanu, după lansarea candidaturii sale.

USR PLUS are candidați în 85 dintre cele 102 localități din Argeș. „Avem 85 de localități din Argeș în care Alianța USR PLUS are candidați. Le mulțumesc colegilor mei pentru munca de teren depusă în acești ani.”, a mai adăugat Moșteanu.

Argeșul, locul ȘASE pe țară în infracțiuni privind tăierea ilegală din păduri

Luni, 17 August 2020 13:41

Un număr de 1.052 de dosare penale au fost deschise pentru tăieri ilegale în pădurile României, în primele şase luni ale anului, potrivit Ministerului Mediului.
Conform raportului de control, judeţele unde au fost identificate cele mai multe infracţiuni din România şi au fost încheiate cele mai multe dosare penale sunt: Braşov (131 de dosare), Cluj (95), Bacău (72), Covasna (71), Timiş (68), Argeş (61) şi Mureş (58).

 

Cinci primari argeșeni au fost confirmați cu COVID-19

Luni, 10 August 2020 23:12

# Edilii de la Valea Iașului, Brăduleț, Slobozia și Pietroșani - externați, iar cel de la Mălureni, încă în spital

# Petre Funie: „Am stat două săptămâni și două zile în terapie intensivă” # Nicolae Barbu: „Atât eu, cât și soția am fost depistați cu COVID” # Florian Bucălie: „E un virus care te pune jos, cât ești de mare!”

Mai mulți primari din Argeș au fost diagnosticați cu COVID-19, în ultima perioadă. Cinci edili au fost internați pentru recuperare în spitalele din județ sau din  Capitală. Unul singur mai este sub tratament în spital, în acest moment, ceilalți fiind externați. Primarii argeșeni depistați cu noul coronavirus sunt: Nicolae Barbu – Valea Iașului, Eugeniu Pătru – Pietroșani, Petre Funie – Slobozia, Florian Bucălie – Mălureni și Evlampie Alecu – Brăduleț.

Ministerul Mediului: ”Nu putem estima un termen pentru declararea Pădurii Trivale ca rezervație naturală”

Luni, 27 Iulie 2020 21:19

# Ministrul Costel Alexe a confundat Primăria Moșoaia cu cea din... Mogoșoaia

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a răspuns, recent, la întrebarea formulată de parlamentarul Dănuț Bica despre stadiul proiectului privind „Declararea Pădurii Trivale drept arie protejată de interes național”. Ministrul liberal nu a putut estima un termen pentru declararea Pădurii Trivale ca rezervație naturală. În plus, în răspunsul postat pe Camera Deputaților și semnat de ministrul Alexe, se confundă Primăria Moșoaia cu cea din… Mogoșoaia.

 

 

Documente clasificate - depuse de SRI în dosarul „Alcoolemiilor”

Luni, 27 Iulie 2020 21:15

# Printre cei cercetați pentru fapte de corupție în cauză se află și medicul Nicușor Stănculeț (foto), șeful interimar de la Serviciul de Medicină Legală Argeș

Încă din anul 2017 se judecă, la Tribunalul Argeș, o disjungere a dosarului „Alcoolemiilor”  În cauză sunt cercetați Gheorghe Milandru, care în 2013 a fost condamnat la trei ani de închisoare în regim de detenție pentru fapte asemănătoare, medicul Nicușor Stănculeț, șeful interimar de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, precum și patru foști sau actuali polițiști.

Fostul primar de la Nucșoara - bun de plată în dosarul „fondurilor ilegale de la APIA”

Luni, 27 Iulie 2020 21:11

# La un an de la condamnare, instanța a lămurit situația plății despăgubirilor

În iunie 2019, Corneliu Berevoianu, fostul primar al comunei argeşene Nucşoara, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie în „dosarul fondurilor obținute ilegal de la APIA”.

 

Pagina 7 din 75

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea