Trimiși în judecată, în Argeș, pentru înșelăciune prin metoda „COVID”

Miercuri, 06 Octombrie 2021 13:05

# A dat 10.000 de lei unui escroc crezând că fiul său este grav bolnav

Infractorii își diversifică metodele de lucru în funcție de cum evoluează viața de zi cu zi. Aceștia au găsit o nouă medodă de înțelăciune: caută potențiale victime pe care le sună și le solicită diverse sume de bani pe motiv că cineva din familie a fost diagnosticat cu COVID-19 și necesită tratament. Un fel de metodă a „Accidentului”, doar că una mai apropiată de… pandemie.

 

Începe judecata în dosarul polițistului din Curtea de Argeș cercetat pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual

Miercuri, 06 Octombrie 2021 06:02

# Procesul se desfășoară la Judecătoria Topoloveni, după ce agentul a cerut strămutarea cazului

Pe parcursul anului 2020, în plină stare de urgență, un polițist din Curtea de Argeș era acuzat că a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea completată declarația pe propria răspundere. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș au finalizat dosarul, în mai puțin de un an de la sesizare, și l-au trimis în judecată pe agentul de poliție Viorel Derviș pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș pe 26 februarie 2021.

 

Tineri amenințați cu bătaia. Inculpații- trimiși în judecată

Marţi, 05 Octombrie 2021 13:02

Doi argeșeni a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj și complicitate la șantaj, Inculpații ar fi amenințat cu acte de violență doi tineri din Pitești, în vârstă de 16 ani și 21 de ani. Mai exact, aceștia au solicitat tinerilor să le dea o sumă de bani ca să îi lase în pace pentru că i-ar fi vorbit de rău, astfel nu vor mai putea ieși din casă decât însoțiți de familie. Unul dintre inculpați le-a cerut acestora chiar să-și amaneteze telefoanele mobile pe care le foloseau, iar banii obținuți să îi predea lui.

Avocatul Copae, preotul Pușcașu și executorul Gigoi au rămas fără bunuri de zeci de mii de lei

Marţi, 05 Octombrie 2021 11:58

# Condamnări în dosarul „furturi  din locuințe de lux”

# Doi hoți au pus pe jar mai mulți oameni cunoscuți din Pitești

Doi bărbaţi au fost condamnați la Judecătoria Pitești, pe 20 septembrie 2021, după ce au comis 14 spargeri la locuinţe de lux din Piteşti. Apartamentele sau casele unor oameni importanți din Pitești au fost sparte, pe rând, de către cei doi inculpați în perioada 2014-2016. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că Lucian Cătălin Pricop, din București, care are sute de furturi la activ şi mai mulţi ani petrecuţi după gratii, primea ponturile de la piteșteanul Ionuţ Daniel Neculae, fost subofițer în cadrul ISU Argeş, care avea multe conexiuni importante.

 

Mircea Drăghici contestă în instanţă condamnarea la cinci ani de închisoare

Miercuri, 29 Septembrie 2021 19:56

# Din penitenciar, fostul deputat argeșean a apelat la două căi de atac la Înalta Curte

Fostul deputat Mircea Drăghici a fost condamnat definitiv, pe 1 iulie 2021, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cinci ani închisoare cu executare pentru delapidare, într-un dosar în care este acuzat că a folosit subvenţiile primite de PSD de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil. În urma sentinței, Mircea Drăghici a primit patru ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate şi trei ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Cele două pedepse au fost contopite, iar în final fostul parlamentar a primit cinci ani închisoare cu executare. Drăghici a fost acuzat de procurorii DNA că, în calitate de trezorier al PSD, şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvențiile primite de partid pentru a-și cumpăra o casă.

Proprietarul blocului de lângă Centrul de Afaceri cere despăgubiri uriașe doctorului Irimia

Miercuri, 29 Septembrie 2021 15:38

Blocul de 10 etaje din centrul orașului, de lângă Centrul de Afaceri, construit de S.C. Titidan S.R.L., ESTE  FINALIZAT. Nu s-au terminat însă procesele, ceea ce este curios. În 20 martie 2018, firma TITIDAN a obținut, de la Primăria Pitești, Autorizație de Construcție pentru un bloc situat pe Bd. I.C. Brătianu. Construcție căreia i s-au opus mai mulți vecini, în frunte cu Dr. Irimia. Și de aici o serie întreagă de procese care s-au întins până în ziua de azi și care vor mai dura, probabil, ani…

 

 

Rromii din Costești cer primăriei 230.000 lei în instanță

Miercuri, 29 Septembrie 2021 10:48

Afacerea ”Șanțul”, în care actorii principali sunt romii din Costești, este departe de a se fi încheiat. Așa cum am mai scris deseori, totul a pornit prin 2011, când CJ Argeș, condus pe atunci de Constantin Nicolescu, a promovat un proiect de integrare socială și de creștere al gradului de ocupare  pentru minorități. Romii trebuiau să sape câțiva kilometri de șanțuri. Aceștia  însă nu au mai așteptat ordinele de începere pentru lucrări, ci s-au apucat de treabă, pe unde li s-a părut loc că ar trebui, chiar și pe drumurile naționale, unde nu aveau voie și nici CJ-ul nu avea jurisdicție.

Aeroclubul României a pierdut un nou teren în zona Tancodrom-Turcești

Miercuri, 22 Septembrie 2021 15:56

# Tribunalul Argeș l-a obligat să lase în deplină proprietate şi posesie un teren în suprafaţă de 12.500 mp # Terenul a fost cumpărat de o firmă cu suma de 250.000 de euro

Aeroclubul României, prin Aeroclubul Teritorial „Henri Coandă” Piteşti, pierde suprafețe de teren pe bandă rulantă, în instanțe, în dosarele de revendicări imobiliare. Totul a început în 1990, atunci când s-a realizat un contract de schimb de terenuri, de la Geamăna la Turcești, privind înființarea unui nou aeroport, urmând ca instituția să aibă 16 hectare la Geamăna și 114  ha la Turcești. Din păcate, contractul nu a fost dus la bun sfârșit, Aeroclubul continuând și în prezent să-și desfășoare activitatea doar la Geamăna.

 

Firma familiei liberalului Alecsei – continuă contractele pe bandă rulantă cu primăria (liberală) Moșoaia

Luni, 20 Septembrie 2021 11:46

# August s-a dus... septembrie-i mai sus!

# Conducerea Primăriei: „S-a luat de pe SEAP! Până la urmă care e problema?”

Aqua Termo Sanit, firma familiei liberalului Gheorghe Alecsei (în prezent preşedintele Administraţiei  Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, cu rang de secretar de stat) se ocupă, în continuare, de școlile și grădinițele din Moșoaia.

După ce  în luna august, prin atribuire directă, firmei respective i s-au dat lucrări de circa 40.000 lei, în luna septembrie lucrărilor atribuite aceleași firme au ajuns la 58.000 lei.

Avocat argeșean - condamnat pentru trafic de influență

Miercuri, 15 Septembrie 2021 11:40

Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat, pe 7 septembrie 2021, în dosarul avocatului argeșean acuzat de trafic de influență. Ionel Ilie, avocat în Baroul Argeș, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este una definitivă, fiind, deja, atacată cu apel de către inculpat.

Decizia instanței

Dacă va fi condamnat definitiv, inculpatul riscă să fie exclus din avocatură. În plus, acesta va presta și muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Piteşti sau Consiliului Local Piteşti.

 

Garda Forestieră Argeș a făcut șapte sesizări penale în 2021

Miercuri, 15 Septembrie 2021 11:34

# A fost depistat un volum de peste 380 mc de arbori tăiați ilegal # Și personalul silvic a fost amendat

Fondul forestier din județul Argeș este administrat sau are asigurată paza și alte servicii silvice în baza unor contracte de prestări servicii, de un număr de 23 de ocoale silvice, din care: 11 ocoale silvice de stat aflate în subordinea Direcției Silvice Argeș (Șuici, Vidraru, Curtea de Argeș, Mușătești, Domnești, Aninoasa, Campulung, Topoloveni, Costești, Pitești, Cotmeana); Baza experimentala Mihăești (fostul O.S.E. Mihăești) din cadrul I.N.C.D.S „Marin Dracea” și 12 ocoale silvice de regim / private (Papușa Rucăr, Dragoslavele, Codrii Verzi, Stejarii Muscelului, Carpathia, Ingleby, Greengold Vest, Clăbucet, Muntenia, Poiana Cerbului, Iri, Ingka).

Pronunțarea în dosarul „Cheresteaua” – amânată timp de trei luni

Luni, 13 Septembrie 2021 09:52

Tribunalul Argeș a rămas în pronunțare, încă din 25 iunie 2021, în dosarul „Cheresteaua”. Judecătorii au amânat până acum pronunțarea de trei ori, ultima data stabilită fiind 11 octombrie. În acest dosar, anchetatorii susţin că firma Andris a tăiat ilegal 23.000 de copaci pe care i-ar fi cărat cu peste 1000 de camioane.

Dosarul „Cheresteaua” a fost trimis în judecată, în aprilie 2016, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. După cinci ani de procese, cauza a ajuns la final. Doar că pronunțarea a fost amânată timp de trei luni. La ultimul termen de judecată, din 10 septembrie, judecătorul a amânat pronunţarea la data de 11 octombrie.

 

Firma familiei liberalului Alecsei - contracte pe bandă rulantă cu primăria (liberală) Moșoaia

Joi, 09 Septembrie 2021 07:19

# Conducerea Primăriei: „S-a luat de pe SEAP! Până la urmă care e problema?”

Aqua Termo Sanit, firma familiei liberalului Gheorghe Alecsei (în prezent preşedintele Administraţiei  Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, cu rang de secretar de stat) se ocupă de școlile și grădinițele din Moșoaia. Numai  în luna august, prin atribuire directă, firmei respective i s-au dat următoarele lucrări:

Începe procesul în care Tudor Pendiuc este cercetat pentru infracțiuni la regimul silvic

Joi, 09 Septembrie 2021 07:14

# Fostul primar este acuzat de instigare la reducerea fondului forestier național # Primul termen de judecată se va desfășura în noiembrie, la Judecătoria Pitești

Se anunță un sfârșit de an cu foarte multe emoții în sălile de judecată pentru Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului! Spunem acest lucru pentru că apelul dosarului „Publitrans”, în care Pendiuc a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare, avansează în ritm rapid, urmând ca pe 23 septembrie să se desfășoare un nou termen la Curtea de Apel București. Necazurile pentru fostul primar al municipiului Pitești se dublează, mai ales că, de la sfârșitul toamnei, acesta va trebui să de-a cu subsemnatul și la Judecătoria Pitești.

 

Au reînceput procesele între Sonimpex Topoloveni și MCG International, una dintre firmele fraților Murad

Miercuri, 08 Septembrie 2021 10:28

# Arena leilor – emisiune în care Mohammad Murad are un rol principal – pare că s-a mutat undeva între Tribunal București și Curtea de Apel

Război în instanțe, război ce pare fără sfârșit, între doi producători de produse alimentare din Topoloveni. Unul – Sonimpex -  firmă ce a obținut, de-a lungul timpului, premii  și recunoașteri naționale dar și pe diverse continente. Altul  - MCG Internațional – firmă controlată de frații  libanezi Mohammad, Ahmed şi Hassan Murad, investitori cunoscuţi în principal ca antreprenorii din spatele unor branduri precum Spring Time (restaurante/fast-food) sau Mandy (preparate din carne).

În loc de drumuri se fac parcuri! CJ Argeș propune și „o fântână cu un perete cascadă ce va conține nuferi cu pești”

Miercuri, 01 Septembrie 2021 10:39

# CJ Argeș vrea să dea 1,7 milioane de lei pentru proiectul "Amenajare Parc și Alei U.A.M.S Şuici“

# Investiția include și „o fântână cu un perete cascadă ce va conține plante subacvatice și nuferi cu pești”

Dacă la Consiliul Județean Argeș, condus de pesedistul Ion Mînzînă, investițiile în drumurile județene sau în sănătate par că bat pasul pe loc, nu același lucru se întâmplă și la alte lucrări, ceva mai extravagante.

Spunem acest lucru după ce la ședința din 29 iulie 2021 a fost pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care prevedea o investiție care conținea „fântână cu perete cascadă” sau „nuferi cu pești” – expresie regăsită integral în raportul proiectului. Lucrările ar urma să se deruleze într-o comună din nordul județului.

 

Cristian Dolofan, trimis în judecată pentru complicitate la fals intelectual și la abuz în serviciu

Marţi, 10 August 2021 23:59

# În dosar este cercetat și un polițist de la Biroul Rutier Pitești

Un agent din cadrul Biroului Rutier Piteşti și patronul firmei de transport Dolo Trans Olimp au fost trimiși în judecată după ce ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au stabilit că aceștia ar fi comis mai multe infracţiuni. Pe 20 septembrie 2020, subofiţerul Adrian Dobriță l-a oprit în trafic pe Cristian Gheorghe Dolofan, patronul Dolo Trans Olimp, care a fost depistat de aparatul radar al unui echipaj de poliţie cu o viteză de peste 50 de km/oră în localitate, pe strada Fraţii Goleşti, din Pitești.

Edilul de la Merișani face ce spun firmele: „Au spus clar: domn primar, dacă reduceți taxa vă ajutăm, nu o reduceți ne ducem la vecini”

Marţi, 10 August 2021 23:59

# Prețul de exploatare al terenurilor închiriate a fost scăzut de la 15 lei/mp la 1 leu/mp

Scandal la Merișani! Consiliul local al localității a adoptat în ședința din luna iulie o hotărâre prin care prețul exploatării terenurilor închiriate a fost scăzut de la 15 lei/mp la 1 leu/mp. Proiectul de hotărâre a trecut cu ajutorul voturilor consilierilor locali de la PSD (șase) și PNL (trei), în timp ce consilierii de la USR (trei) și un independent au votat împotriva.

 

Consilierii județeni încalcă legea!

Miercuri, 04 August 2021 12:46

# Șmecheria a atins cote maxime! De la volanul autoturismului – live la ședința CJ Argeș

# Liberalii Marius Postelnicescu și Narcis Sofianu fac opoziție în Consiliul Județean din mașină

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, ședințele CJ Argeș se desfășoară prin mijloace electronice. Consilierii județeni  argeșeni votează on-line proiectele importante ale județului, fiecare cum poate. Fie de la birou, de la locul de muncă, din vacanță, din grădină sau din mașină. De când cu pandemia, implicarea consilierilor județeni față de proiectele pe care le votează a scăzut dramatic: unii fumează în timp ce stau live pe platformă cu colegii lor, alții sunt șoferi sau pasageri, după caz, în timpul ședințelor. Iar asta și din cauza președintelui CJ Argeș, Ion Mînzînă, care nu pune punctul pe „i”, ca să îi cheme fizic, pe toți, la ședințe, așa cum fac, de altfel, majoritatea consiliilor locale din județ.

Decizie în dosarul „CAR”. Nouă inculpați – condamnați la închisoare cu executare

Marţi, 03 August 2021 23:36

# Alte 16 persoane au primit condamnări la închisoare cu suspendare

Decizie în dosarul „CAR”, la Tribunalul Argeș. Este vorba despre un dosar, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în care au fost trimiși în judecată 28 de persoane, în august 2018, pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Inculpații sunt acuzați că ar fi obținut în mod fraudulos sume de bani, cu titlu de împrumut, de la mai multe instituții financiare nebancare de tip C.A.R. (Case de Ajutor Reciproc) de pe raza județelor Argeș și Mehedinți, pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit.

 

Pagina 7 din 84

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea