Un nou dosar de corupție la Hidrocentrale Curtea de Argeș

Luni, 08 Iunie 2020 23:32

# Fostul director Constantin Metehoiu (foto), trimis din nou în judecată de procurorii DNA

Nici nu s-au liniștit bine apele în Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș, din cadrul Hidroelectrica, că un nou dosar de corupție a bătut cu „forță” la porțile societății. De această dată, procurorii DNA l-au trimis în judecată doar pe Constantin Metehoiu, la data faptelor, director al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș din cadrul Societății Comerciale de Producere a Energiei Electrice „Hidroelectrica” - S.A. București, sub acuzațiile de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată și participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

 

Începe judecata în dosarul avocatului argeșean Ionel Ilie

Luni, 08 Iunie 2020 23:21

# Curtea de Apel Pitești a respins cererile avocatului din Baroul Argeș

Pe 5 iunie, Curtea de Apel Pitești a respins ca nefondate cererile şi excepţiile invocate de avocatul argeșean Ionel Ilie, prin care a contestat legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi legalitatea efectuării actelor de către organele de urmărire penală în dosarul de trafic de influență în care a fost trimis în judecată. Instanța a dispus începerea judecății cauzei. Hotărârea nu este definitivă. Primul termen de judecată, pe fond, a fost stabilit pe 14 iulie.

 

Au mers să doneze plasmă după ce s-au vindecat de COVID-19

Luni, 01 Iunie 2020 14:52

# Solidaritate! Povestea unui polițist, a unei infirmiere și a unei asistente medicale care s-au vindecat de coronavirus # Agentul şef Cristian Dăscăliţa (foto) va dona și a doua oară plasmă

Oameni cu suflet mare! S-au vindecat de COVID-19 și acum încearcă să îi ajute pe cei încă infectați. Este cazul a șapte argeșeni care au donat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești, care poate fi folosită cu succes pentru tratarea pacienților, confirmați pozitiv, aflați în stare critică. Acest tratament s-a dovedit eficient în mai multe spitale din lume, în care se raportează zilnic cazuri grave vindecate prin această procedură.

Alexandru Guiță, directorul DSP Argeș, despre apa contaminată din județ: „O mare făcătură! Nu avem neconformități”

Luni, 01 Iunie 2020 14:02

Site-ul „Recorder.ro” a publicat, pe 25 mai, harta apei contaminate din țară, inclusiv din localitățile Argeșului. În investigația jurnalistică s-au solicitat DSP-urilor din fiecare județ rezultatele ultimelor seturi de analize efectuate la rețelele de apă din mediul rural și nu numai. Echipa „Recorder.ro” a centralizat rezultatele de pe tot cuprinsul țării și au alcătuit o hartă cu toate informațiile, astfel încât fiecare cetățean să poată afla ce fel de apă consumă.

 

Persoanele pozitive, cu forme asimptomatice, refuză internarea în unitatea de izolare și tratament din Câmpulung

Luni, 01 Iunie 2020 13:43

# DSP-ul va autoriza căminul Primăriei Pitești ca secție externă a Spitalului Județean

Direcția de Sănătate Publică Argeș a identificat, în luna mai, în județul Argeș mai multe unități de izolare și tratament destinate persoanelor cu infecție SARS-CoV-2, forme asimptomatice sau cu forme ușoare și fără factori de risc. O astfel de unitate a fost amenajată într-un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung.

Trei zile de scandaluri politice la Spitalul Județean Argeș

Luni, 25 Mai 2020 21:17

# Adriana Molfea: „Domnul Irimia a considerat că a fost penibil și ilegal că am revenit la serviciu. Dreptatea a fost de partea mea!”

Dan Manu versus Emanuel Soare sau cum să te joci cu sănătatea argeșenilor! Așa se poate intitula episodul politic petrecut săptămâna trecută în spațiul public argeșean, unde fiecare dintre cei menționați anterior au încercat să-și păstreze favoriții la conducerea Spitalului Județean Argeș, unii în mod abuziv, alții legal. Totul s-a derulat în „stare de alertă”, într-o perioadă în care numărul argeșenilor infectați cu COVID-19, mai ales în spitale, se află într-o continuă creștere. Și totuși, în cele din urmă, Ministerul Sănătății i-a dat dreptate lui Manu, în ciuda încercărilor prefectului și a liberalilor de a da vina pe conducerea Consiliului Județean pentru crearea de „blocaje, neliniște și incertitudine în Spitalul Județean de Urgență Pitești”.

 

Peste 400 de plângeri în instanțele argeșene împotriva amenzilor aplicate în starea de urgență

Luni, 25 Mai 2020 21:03

Sute de argeşeni au contestat deja amenzile date de Inspectoratul Judeţean de Poliţie sau de alte autorităţi, în perioada de urgenţă, privind lupta împotriva  Covid 19. Oamenii cer în instanță nulitatea absolută a proceselor verbale întocmite. Reamintim că, pe 6 mai, Curtea Constituțională a României (CCR) a admis sesizarea Avocatului Poporului privind neconstituționalitatea OUG nr. 34/2020. Judecătorii Curții au decis că actul normativ care a majorat chiar și de 20 de ori cuantumul amenzilor aplicate persoanelor fizice, de la începutul  lunii aprilie, este neconstituțional.

Hotelul de două stele al Primăriei Pitești, transformat în unitate de izolare și tratament pentru persoanele cu COVID asimptomatice

Luni, 25 Mai 2020 14:33

#  O asemenea unitate a fost amenajată și într-un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung

Conform ordinului nr. 753 din 7 mai, al ministrului Sănătății, se prevede ca Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ să identifice unități de izolare și tratament destinate persoanelor cu infecție SARS-CoV-2, forme asimptomatice, devenite asimptomatice sau cu forme ușoare și fără factori de risc. Astfel, în județul Argeș o astfel de unitate a fost amenajată într-un corp al Spitalului de de Pneumoftiziologie Câmpulung.

 

Din iunie vor fi introduși porci santinelă în două dintre fermele grupului DanBred din comuna Slobozia

Luni, 18 Mai 2020 14:33

# „Suntem optimiști. Nu putem să renunțăm”,ne- a precizat Ionel Chiriac, directorul complexului de ferme DanBred

Din luna iunie, în două dintre fermele grupului DanBred, din comuna argeșeană Slobozia, vor fi introduși porci santinelă pentru a se testa daca virusul a fost complet distrus. Vorbim de societățile Agro Consulting Chiriac SRL și Agropod Benta Nicu SRL. Dacă purceii vor supraviețui, atunci toate restricţiile instituite în momentul confirmării pestei porcine africane vor fi ridicate iar fermele își vor putea relua activitatea.

Se așteaptă un val de plângeri în instanțele din Argeș contra amenzilor date în perioada stării de urgență

Luni, 11 Mai 2020 22:08

# În județ au fost aplicate aproximativ 8.000 de amenzi în valoare totală de 13 milioane de lei # Surprinzător! În intervalul 16 martie – 6 mai 2020 au fost înregistrate mai puține plângeri contravenționale în instanțele argeșene comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Joaca de-a amenzile, aplicate în perioada stării de urgență, va continua în instanțe în perioada următoare. Și asta după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, pe 6 mai, sesizarea Avocatului Poporului privind neconstituționalitatea OUG nr. 34/2020. Judecătorii Curții au decis că actul normativ care a majorat chiar și de 20 de ori cuantumul amenzilor aplicate persoanelor fizice, de la începutul  lunii aprilie, este neconstituțional.

 

Războiul declarațiilor la Spitalul Județean Argeș

Luni, 04 Mai 2020 21:58

# Adriana Molfea, fost manager SJU Pitești:  „Este o nedreptate” # Tiberiu Irimia, actualul manager: „Eu în locul doamnei Molfea aș fi bucuros că am fost suspendat”

Pe 27 aprilie, Adriana Molfea, juristă de profesie, a fost înlocuită de la conducerea Spitalului Județean Argeș, pentru perioada stării de urgenţă, cu medicul stomatolog Tiberiu Irimia, candidat intern al PNL la Primăria Pitești.  Motivul schimbării a fost argumentat de prefectul Emanuel Soare care a susținut că apariția unui număr mare de cazuri de COVID-19 la SJU Pitești are la bază o serie de probleme ce țin de managementul defectuos al acestei unități.

Dosarele penale din Argeș ca urmare a nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19

Luni, 27 Aprilie 2020 22:52

# Cazul doctorului Felix Sârboiu de la Spitalul Județean Argeș. Dosarul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeș # Dosar de abuz în serviciu la o unitate spitalicească din Argeș # Plângere penală împotriva unor polițiști din Pitești. Sunt acuzați că ar fi contribuit la răspândirea coronavirusului # Cercetat penal după ce a scuipat o persoană în parcarea unui supermarket # Le-au prezentat polițiștilor adeverințe false de angajator

Încă din luna martie, la nivelul unităților de Parchet din județul Argeș au fost înregistrate mai multe dosare penale ca urmare a nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu COVID-19.

 

Aparatul de testat COVID-19 va fi amplasat, la Pitești, într-un laborator înființat între blocuri

Luni, 13 Aprilie 2020 20:33

# Cele două aparate promise de CJ Argeș și de Ministerul Sănătății sunt încă blocate în licitații pe SEAP # Dan Manu: „Doamne, ajută să avem un câștigător!”

Ceea ce nu fac autoritățile județene, face mediul privat. Dan Manu a promis argeșenilor, încă de la decretarea stării de urgență, achiziționarea a două aparate Real Time PCR, pentru depistarea rapidă a infecțiilor cu coronavirus, unul din bugetul de stat și altul din fonduri de la Consiliul Județean Argeș. Timpul a trecut și de atunci numărul argeșenilor infectați cu COVID-19 a crescut considerabil. Lipsa echipamentelor de protecție, a testelor și a unui aparat de testare a făcut ca virusul să-și facă prezența și în Spitalul Municipal Câmpulung, acolo unde numărul cadrelor medicale infectate este în creștere. Iar situația se poate înrăutăți din ce în ce mai tare.

Bloc nou, între Bibliotecă, Tribunal și Registrul Comerțului, la kilometrul zero al Piteștiului!

Luni, 13 Aprilie 2020 20:30

# Construcția, 2Sb+P+5+6E cu 27 de apartamente, este a omului de afaceri Sorin Văcaru

Construcțiile în zona ultracentrală a orașului par să se înmulțească în ultima perioadă. Afaceriștii locali forțează limitele legale sau normale cînd vine vorba de profit. Frații Rădulescu se luptă cu regimul de înălțime pe Victoriei, Emil Enescu, patronul hotelului Victoria,  numai ce a terminat de ridicat un ”bloculeț” într-o fundătură, în spatele Teatrului Așchiuță – încă cercetăm cum. Iată că se apropie și termenul pentru începerea construirii unui bloc, destul de mare, în altă zonă sufocată total de trafic, cea a fostei parcări ”Argeșul”.

 

Stadiul dosarelor din lotul proxeneților de lux din Câmpulung

Luni, 06 Aprilie 2020 22:19

# Câştigurile obţinute au fost estimate la circa trei milioane de euro # Două condamnări cu executare, treisprezece cu suspendare și o achitare # Alți 8 inculpați urmează să-și afle sentința. În martie a fost trimis în judecată ultimul dosar # Cea mai mare pedeapsă primită a fost de 4 ani și 4 luni închisoare cu executare

Din cauza pestei porcine, peste 100.000 de porci au fost omorâți la cele mai importante ferme din Argeș

Luni, 30 Martie 2020 22:39

# Macro Suin - despăgubiri de 27,4 milioane lei, iar DanBred - de 67,4 milioane lei

Un număr de 102.241 de porci din patru exploatații comerciale din Argeș, una a societății Macro Suin din Costești și trei de la grupul de ferme DanBred din Slobozia, au fost sacrificați și îngropați din cauza pestei porcine africane. Cu toate acestea veștile de la cele două firme din Argeș sunt pozitive, ambele dorind să repopuleze fermele după ridicarea restricțiilor.

 

Apel al președintelui CJ Argeș către transportatori! Dan Manu: „Domnilor patroni, treziți-vă și ajutați-ne!”

Luni, 30 Martie 2020 22:36

În județul Argeș, în plină criză COVID-19, o parte dintre operatorii de transport public de persoane nu au mai respectat condițiile stabilite în contract și au suspendat cursele. Ținând cont că s-au produs blocaje în mai multe zone ale județului, săptămâna trecută, atât președintele Consiliului Județean Argeș, cât și reprezentanții Prefecturii Argeș, au transmis un mesaj transportatorilor prin care le explică că sunt obligați, potrivit legii, să asigure transportul persoanelor, în baza contractelor semnate și asumate.

Marile dosare penale ale Argeșului, amânate de criza coronavirus

Luni, 23 Martie 2020 23:47

Activitatea de judecată a fost afectată în acest an atât de protestele magistraților, cât și de pandemia de coronavirus.  Deși au trecut aproape trei luni din acest an,  în mai multe cauze, care nu au caracter urgent, termenele de judecată au fost amânate în repetate rânduri. Este și cazul unor dosare penale, în care sunt implicate nume importante din Argeș.
Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție a preschimbat termenul de judecată în mai multe cazuri care au avut termene în această perioadă. Printre cele mai mediatizate procese, cu argeșeni implicați, care au fost amânate amintim:

 

„Stăpâni de sclavi” din Berevoești - eliberați din penitenciar

Luni, 16 Martie 2020 23:21

# Au executat pedepse de doar 2 ani de închisoare # Persoanele vătămate erau lipsite de libertate și nu primeau de mâncare decât o pâine pe zi

În vara anului 2016, în satul Gămăcești din comuna Berevoești s-a înregistrat, probabil, cel mai grav caz de sclavagism din România postdecembristă. Un număr de 38 de persoane, din mai multe clanuri de etnie romă, își construiseră  un fel de rețea de „torționari”. Autoproclamați „stăpâni de sclavi”, aceștia și-au bătut joc de mai multe persoane, pe care le exploatau la muncă sau, în funcție de caz, le batjocorau punându-i să mănânce de pe pământ,  în timp ce erau ținuți în lanțuri, să se bată între ei și să doarmă dezbrăcați, pe ger. I-au bătut cu biciul și chiar le-au smuls părul din cap cu patentul.

Proces fără sfârșit între Universitatea Pitești și afaceristul Otobîcu

Luni, 16 Martie 2020 23:18

# Casa Universitarilor încă rezistă

Alăturat, fotografii de săptămâna trecută ale celebrului imobil, o perlă arhitectonică a Piteștiului, scufundată, de un timp, în noroi. Pierderea ar putea fi declarată definitivă, pentru că apa se infiltrează fără a ține cont de termenele de judecată sau de experții care nu se grăbesc. Legea-i lege însă, și nu ține cont de betoanele care se crapă, de acoperișurile care au căzut déjà. Păcat!

 

Pagina 7 din 72

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea