VIDEO - Hoții de lemne au atacat pădurarii cu drujba și cu toporul

Vineri, 17 Februarie 2023 15:14


Update: În urma informațiilor apărute cu privire la o stare conflictuală ce a avut loc între reprezentanții unui ocol silvic și mai multe persoane, pe raza localității Dragoslavele,  IPJ Argeș a precizat următoarele:

"La data de 17 februarie a.c.,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au fost sesizați,  prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, între cinci lucrători silvici și mai multe persoane a izbucnit un conflict.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii, iar din verificările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele, cinci lucrători silvici au depistat patru adulți și un minor, care transportau material lemnos, cu două atelaje hipo, fără documente legale.

Fiii lui „Brânză”, condamnați în dosarul „Cheresteaua”, vor să iasă din închisoare

Miercuri, 15 Februarie 2023 21:21

# Și doi foști angajați ai Ocolului Silvic Valea Oltului cer desființarea sentinței

Patru dintre cei cinci inculpați condamnați la închisoare, cu executare, în dosarul „Cheresteaua 1”, la începutul acestui an, au făcut contestații în anulare. Aceștia susțin că au fost condamnați deși ar fi existat probe cu privire la o cauză de încetare a procesului penal. Pădurarul Vasile Uță și Mihai Gheorghe, fost șef de district în cadrul Ocolului Silvic Valea Oltului, au formulat la Curtea de Apel Pitești câte o contestație în anulare prin care au cerut ca sentința prin care au fost condamnați la patru ani de închisoare, respectiv 8 ani de închisoare, să fie desființată. La scurt timp, acțiunea în instanță a fost repetată și de Liviu Gheorghiță și Daniel Ionuț Andrei, cei doi copii ai lui Ion Andrei, zis și „Brânză”, patronul firmei Andris.

 

Firma lui Gheorghe Văsâi cere despăgubiri uriașe de la Salubris

Miercuri, 15 Februarie 2023 08:42

# Litigiu cu miză de 5.000.000 de lei

La sfârșitul anului 2021, la Tribunalul Specializat Argeș a fost înregistrat un dosar  în care Financiar Urban, firmă aparținând afaceristului Gheorghe Văsâi (foto), solicită despăgubiri de aproximativ 5 milioane de lei de la Salubris S.A. Suma reprezintă profitul pentru ultimii trei ani (2017-2020) dintr-un contract încheiat în 2012, la o licitație la care au participat, împreună, Financiar Urban, Salubris S.A., Edilul Câmpulung și Salubritate 2000 S.A.

Procesul se derulează la Tribunalul Comercial Argeș și este departe de a se termina. Abia s-a terminat efectuarea unei expertize tehnice în specializarea contabilitate. Expertul a fost solicitat să efectueze raportul de expertiză cu următoarele obiective:

 

Primarul Ștefăneștiului a pierdut procesul cu jurnalista Luiza Dobrescu!

Marţi, 14 Februarie 2023 16:35

# Instanța i-a dat de l-a julit: fără scuze, fără publicarea hotărârii. Și bun de plată pentru cheltuieli de judecată!

Final de etapă în conflictul dintre sensibilul primar al orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, și nemiloasa jurnalistă, Luiza Dobrescu. Scorul este, deocamdată, 2-0 pentru colega noastră. Adică a câștigat, atât la  Judecătoria Pitești cât și la Tribunalul Argeș. Deocamdată, pentru că primarul mai are o cale de atac. Dacă însă îți spun două instanțe că tragi cu gloanțe oarbe…

 

Se oprește apa în comuna Bascov

Luni, 13 Februarie 2023 11:30

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Bascov, în ziua de miercuri 14.02.2023, între orele 9 - 17, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe străzile Serelor şi Mierluşeşti.

Oprirea furnizării apei este necesară pentru execuţia lucrărilor de racordare a conductei noi de apă DN 110 Nod Rutier Bascov – Km 121+260 la reţeaua existentă.

Trei spitale din Argeș - zero solicitări pentru restituirea cheltuielilor plătite de pacienți pentru medicamente

Miercuri, 08 Februarie 2023 13:48

# Ești pacient și plătești asigurări de sănătate? Vezi ce drepturi ai

Pacienții din România se confruntă din ce în ce mai des cu lipsa unor medicamente din spitale fapt pentru care sunt nevoiți să le achiziționeze din surse proprii, la recomandarea medicilor. Aparținătorii ajung să dea fuga în farmaciile din afara unităților medicale pentru a le procura apropiaților tratamentele necesare. Acest lucru se întâlnește și la nivelul județului Argeș. Se demonstrează, astfel, că foarte mulți dintre pacienții care plătesc asigurări de sănătate nu-și cunosc drepturile pentru că pe parcursul perioadei în care sunt internați pentru a primi asistență medicală nu trebuie să plătească medicamentele înscrise pe fișa de tratament din spital și nici investigațiile paraclinice.

 

Ministerul Mediului are obligația de a înlătura deşeurile periculoase depozitate pe fosta platformă ARO din Câmpulung

Miercuri, 08 Februarie 2023 12:24

# Afaceristul Vasile Tofan trebuie să plătească statului 2 milioane de lei până în aprilie 2024

Noutăți în cazul celor aproximativ 1.600 de tone de deşeuri periculoase abandonate pe fosta platformă ARO de la Câmpulung Muscel. În iulie 2022, Ministerul Mediului, prin Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș, a câștigat procesul în care Global Eco Center SRL și Tofan Vasile, patronul societății, au fost obligați, în solidar, la plata a 2.000.000 lei. Suma reprezintă cuantumul pagubei exprimate prin preţul serviciilor destinate evacuării şi eliminării, în condiţiile legii, a cantităţii de deşeuri periculoase şi nepericuloase din cadrul depozitului din Câmpulung. Hotărârea Curții de Apel Pitești a fost, însă, o sabie cu două tăișuri. În primul rând, s-a constatat suma necesară pentru evacuarea deșeurilor, iar în al doilea rând, această acțiune a căzut în sarcina Ministerului Mediului, prin instituțiile din subordine, urmând să se recupereze apoi și banii de la inculpați. Așadar, APM Argeș are obligația, încă din vara anului 2022, de a înlătura deşeurile periculoase depozitate pe fosta platformă ARO.

S-a dublat numărul de rechizitorii emise de DNA Pitești, față de 2021

Miercuri, 08 Februarie 2023 08:11

Direcția Națională Anticorupție a prezentat, săptămâna trecută, raportul de activitate pe anul 2022. La Serviciul Teritorial Pitești activitatea a fost desfășurată cu un procuror șef serviciu (Marius Ștefan - foto) și cu trei procurori de execuție. Cei patru magistrați au asigurat atât activitatea de urmărire penală cât și sectorul judiciar la nivelul județelor Argeș și Vâlcea. La DNA Pitești au fost emise anul trecut 7 rechizitorii și un acord de recunoaștere a vinovăției față de anul 2021 atunci când au fost emise doar 3 rechizitorii și un acord  de recunoaștere a vinovăției.

 

Argeșean acuzat de fraude bancare scapă de extrădarea din SUA

Miercuri, 08 Februarie 2023 08:05

# Are peste 1.000 de victime!

Un argeșean arestat în SUA pentru fraude informatice a scăpat, deocamdată, de a fi extrădat în România. Procurorii DIICOT Pitești au probat că, împreună cu alți trei bărbați, acesta ar fi clonat peste 1.000 de carduri bancare, ale unor cetățeni străini. Ulterior, suspecții fie au golit cărțile de credit ale victimelor, fie au cumpărat, on line, diverse mărfuri de valoare, pe care le-au vâdut în țară. Pănă ca procurorii români să intre pe fir, unul dintre acești pirați cibernetici (argeșeanul nostru) a reușit să ajungă ilegal în SUA, unde a fost arestat pentru același gen de infracțiuni.

Motivarea instanței în dosarul „Ferma Florica”: „Ministerul Culturii – atitudine… excesivă!”

Joi, 02 Februarie 2023 12:00

# Ministerul Culturii folosește ultima cale de atac în dosar

# S-a pierdut, în primă instanță, procesul cu frații Prodănel și cu Vernel Crăciunescu pentru Ferma Florica

După ce a înfrânt, în primă instanță, Ministerul Culturii a plecat, cu dosarul, de la Tribunalul Argeș, la Curtea de Apel Pitești. Este vorba de ferma care a aparţinut familiei Brătienilor și care este, din anul 2020, subiectul unui proces intentat de Ministerul Culturii împotriva firmei EGP International Investments SRL și a oamenilor de afaceri Cristian Prodănel și Vernel Crăciunescu. Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș, având ca obiect constatarea nulității unui act juridic.

 

13 argeșeni - trimiși în judecată în dosarul „traficului cu alcool”

Joi, 02 Februarie 2023 08:56

Un număr de 13 persoane au fost trimise în judecată, la sfârșitul anului 2022, după ce anchetatorii au constat că fiecare dintre ei au deținut în cursul anului 2021 cantități mari de alcool etilic, peste limita de 40 de litri stabilită de codul fiscal pentru a departaja răspunderea penală de cea contravențională. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de „deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”.

Trimiși în judecată după ce au braconat un căprior

Marţi, 31 Ianuarie 2023 09:06

Patru argeșeni au fost trimiși în judecată, la sfârșitul anului 2022, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic.  Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Costești. Inculpații sunt acuzați de uciderea unui căprior evaluat la 5.000 de euro.

Cei patru bărbați au fost opriți de polițiști în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2019 în timp ce se deplasau cu un auturism pe raza comunei Lunca Corbului. Oamenii legii i-au oprit pentru verificare după ce au observat că sunt însoțiți de mai mulți câini din rasa ogar. Iar bănuielile polițiștilor s-au adeverit, în interiorul autoturismului fiind identificat cadavrul unui căprior.

 

 

Bani virați pentru morți printr-o manevră informatică!

Joi, 26 Ianuarie 2023 09:07

# Angajatul Direcției de Asistență Socială a fost trimis în judecată. Prejudiciu de peste 91.000 lei! # Acesta și-a recunoscut faptele!

Pe la sfârșitul anului 2016, opinia publică a fost zguduită de un scandal care l-a avut în prim plan pe un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, Gabriel Dinescu. Se vorbea, atunci, de un prejudiciu de circa 40.000 lei și de 13 asistați social la care angajatul a ”umblat” în calculator, modificând gradul de handicap și sumele primite. După o săptămână-două de zgomot, treburile s-au liniștit. Doar aparent. Dinescu a ”umblat” pe mai multe planuri, așa cum susțin procurorii argeșeni care, în decembrie 2022 l-au trimis, pe acesta, în judecată!

Dragoș Mecu, șeful de la Permise Argeș, martor într-un dosar penal al unui fost coleg polițist

Joi, 26 Ianuarie 2023 08:32

În octombrie 2022, un agent din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a fost reținut pentru 24 de ore într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. În cele din urmă, față de inculpatul Alexandru Ionuț Chițu, agent șef la Postul de poliție Cicănești, s-a dispus, la sfârșitul lunii noiembrie, trimiterea în judecată a acestuia pentru trafic de influență. După ce a fost reținut, agentul de poliție și-a dat demisia de la IPJ Argeș.  Se pare că în urma acestui caz s-a deschis cutia pandorei la nivelul poliției argeșene.

 

După ce s-a fript cu ING (condamnare la închisoare), fostul executor Eugen Fieraru scapă, doar parțial, de dosarul OMV-PETROM

Miercuri, 25 Ianuarie 2023 09:25

# Judecătorii de la Înalta Curte au menținut prescripția dată de Curtea de Apel Pitești dar și obligarea la plata a peste 1,6 milioane lei!

Final de proces pentru fostul executor judecătoresc Eugen Fieraru, în cauza în care a fost acuzat că a poprit, nelegal, sume uriașe din contul OMV-PETROM. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au decis, definitiv, săptămâna trecută, că a intervenit prescrierea faptelor. Eugen Fieraru rămâne, însă, bun de plată pentru o sumă de peste 1,6 milioane de lei. Procesul lui Marius Damaschin – acuzat și el de abuz în serviciu și spălare de bani în aceeași speță, continuă, la Curtea de Apel Pitești, cauza fiind disjunsă de aceeași instanță argeșeană. În alt dosar, Eugen Fieraru a făcut pușcărie pentru inginerii financiare ce au dus la golirea conturilor ING Bank.

Florăreasa Olga a scăpat de închisoare

Luni, 23 Ianuarie 2023 14:20

Vești foarte bune pentru Olga (Gherghina) Panaete, cunoscuta florăreasă a Piteștiului! Aceasta a scăpat de închisoare, după ce în primă instanță, la Tribunalul Argeș, a fost condamnată la 3 ani și 4 luni cu executare.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Pitești i-a admis contestația și a desființat sentința penală anterioară. Și asta după ce, cu aproximativ o lună înainte, pe 5 decembrie 2022, aceeași instanță de judecată i-a admis contestația în anulare formulată de florăreasa Olga în dosarul în care era condamnată pentru furt de curent. Judecătorul Curții de Apel a constatat că în dosar a intervenit prescripția și a dispus încetarea procesului penal faţă de aceasta în ceea ce priveşte infracţiunile de furt și de folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea pentru a sustrage energie electrică.

 

 

S-a cerut demolarea totală a construcției din Tancodrom

Miercuri, 18 Ianuarie 2023 12:47

# Rechizitoriul din dosarul blocului construit ilegal în Pitești # Trei apartamente în acte, dar zece în realitate

La începutul anului 2023 a fost trimis în judecată dosarul blocului construit ilegal în zona Tancodrom din Pitești. Trei persoane și o societate comercială sunt acuzate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești că au întocmit, în mod nelegal, mai multe documente prin care au atestat că blocul ar fi fost realizat conform autorizației emise de Primăria Pitești, că au falsificat procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor și că au ajutat la înscrierea construcției în cartea funciară, fără a fi îndeplinite condițiile legale. Deși obiectivul de investiții, aprobat spre construire, trebuia să cuprindă „Locuință P+2E (3 unități locative și 4 locuri de parcare)”, în cele din urmă acolo s-a realizat o construcție cu regim de înălțime de D+P+2E+M, cu 10 spații locative și 11 locuri de parcare. Pe fir a intervenit Primăria Pitești, iar investiția a ajuns în atenția anchetatorilor. Între timp, s-a dispus și dărâmarea ultimului nivel!

Prescripția bate la ușă în dosarul în care afaceristul Nicolae Ivănescu este acuzat de ucidere din culpă

Miercuri, 18 Ianuarie 2023 11:15

# Abia după 20 de termene de judecată, instanța a admis proba cu expertiza medico-legală

Procesul omului de afaceri Nicolae („Nenea”) Ivănescu, care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, este departe de a fi finalizat la Curtea de Apel Pitești. Pe 9 ianuarie 2023, abia după 20 de termene de judecată, instanța de apel a admis în cauză proba cu expertiza medico-legală. Prescripția se pare că bate la ușă, în acest caz, mai ales că în luna aprilie a acestui an se împlinesc opt ani de la săvârșirea faptei.

 

DNA Pitești a încheiat anul 2022 cu trei dosare de corupție

Luni, 16 Ianuarie 2023 12:21

 

 

În luna decembrie 2022, DNA Pitești a trimis în judecată trei dosare având ca obiect fraudarea fondurilor europene. Șapte persoane și o societate comercială sunt acuzate de infracțiuni de corupție.

Printre inculpații vizați s-a aflat și Virgil Remo Mateescu, fostul primar al comunei Corbeni, care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată. Alături de fostul edil, în cauză mai sunt judecate și alte trei persoane fizice pentru complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.

DTO RALLY vinde mașina de curse Mitsubishi Lancer EVO 9

Luni, 16 Ianuarie 2023 11:42

Se vinde Mitsubishi Lancer EVO 9 - mașina campioană Gr. H 2019, 2022.

„Complet revizuită după sezonul 2022. Revopsit exterior.

Electronica motor Link, 2 stage ALS

Electronica diferential Motec

Cutie viteze Drenth Secventiala, rapoate Gr. N

Turbo OEM TD05HR, Gr. N spec, 36 mm restrictor - 600 km

Diferentiale Ralliart cu pinion si coroana Brena Corse - 600 km

Planetare - 600 km

Ambreiaj AP Racing

 

Pagina 7 din 96

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea