Viceprimarul a fost ales la Vlădești cu o zi înainte de demiterea primarului

Marţi, 31 Octombrie 2023 16:19

 

# Schimb de putere între PSD și PNL # Primarul Cristian Dică Hristu (foto sus) și-a pierdut mandatul

Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, și-a pierdut funcția după ce a a fost condamnat pentru transport ilegal de lemne. Prefectului județului Argeș a emis vineri, 27 octombrie, ordinul de încetare a mandatului edilului înainte de termen. Este pentru a doua oară, în acest mandat, când prefectul Radu Perianu demite un ales local la Vlădești. A fost afectată întreaga conducere a Primăriei. În noiembrie 2021 a fost emis un ordin de demitere pe numele lui Emil Bușescu din Consiliul Local Vlădești, nimeni altul decât viceprimarul localității și finul primarului Cristian Dică Hristu, după ce a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI).

Consilier local condamnat pentru trafic de influență

Luni, 30 Octombrie 2023 19:38

 

Un consilier local de la Aninoasa a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență. Mihai Alexandru Chiţimia, consilier local din partea PMP, este acuzat că a cerut unei femei 2.100 euro pentru a ajuta pe fiica acesteia să obțină permisul de conducere. Alesul local i-a spus că ar avea relaţii la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeş. După ce a dat banii, eleva a picat examenul, iar mama sa a făcut denunț. Cazul a avut loc în primăvara anului 2021.

La un an distanță, în martie 2022, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Alexandru Chiţimia pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

 

 

Mai multe cadre medicale au fost amendate în urma controlului de la Spitalul Județean Argeș

Sâmbătă, 28 Octombrie 2023 07:43

 

# Avem raportul Comisiei mixte de control

# Adriana Molfea, managerul SJU Pitești, a primit doar avertisment

Radu Perianu, prefectul județului Argeș, a înaintat către instituțiile abilitate raportul cu privire la acțiunea de verificare efectuată de comisia mixtă de control la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Au fost înștiințate Corpul de control al prim-ministrului, Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Argeș, care este și administratorul spitalului.

Au fost găsite mai multe nereguli și s-au dispus mai multe măsuri. Unele probleme au fost rezolvate pe loc, altele au termen de remediere până la sfârșitul acestui an.

 

Institutul de Vinificație de la Ștefănești, un trist faliment! Cercetare? Da. Administrare? BA!

Joi, 26 Octombrie 2023 11:49

# Rezultatele dezastruoase sunt egalate doar de nepăsarea celor aflați la butoane

Nu, I.N.C.D.B.H. Ștefănești (Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Biotehnologii în Horticultură Ștefănești) nu a intrat în faliment. Deși este! Pentru că statul român, fiecare contribuabil, pompează bani ca acolo să (nu!) se mai întâmple ceva, cel puțin în partea de administrare. Și nu se pompează bani puțini! Cu ce a înghițit după Revoluție, se putea face o șosea serioasă. Ba chiar o autostradă! Sau un alt proiect serios. Institutul de la Ștefănești, odată perlă a cercetării în domeniul horticol și vinicol, a ajuns o ruină.

 

 

Aspretele, cel mai rar pește din lume, blochează proiectul pârtiei de schi de la Molivișu

Vineri, 20 Octombrie 2023 07:12

 

 

# ADI Molivișu se suprapune în vârf de munte cu Rezervația Valea Vâlsanului

Un pas înainte și apoi mulți înapoi! Așa se derulează proiectul pârtiei de schi de la Molivișu! Când te aștepți ca investiția să intre, în sfârșit, pe făgașul normal, se găsește ceva, pe undeva, care să o blocheze. Mai nou, aspretele, peștele care a supraviețuit extincției dinozaurilor, pune bețe-n roate și bietei pârtii de schi de la Ghițu-Molivișu. În decembrie 2022 s-a constatat că proiectul se suprapune în vârf de munte cu Rezervația Valea Vâlsanului.

 

Primarul de la Vlădești nu a vrut să fie judecat de magistrații Fundătureanu și Stancu

Joi, 19 Octombrie 2023 14:34

 

# Dosarul edilului a rămas în pronunțare

Dosarul lui Cristian Dică-Hristu, primarul de la Vlădești, în care este judecat pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport a rămas în pronunțare. Curtea de Apel Pitești urmează să dea o soluție în acest caz pe 24 octombrie 2023, cu câteva zile înainte de prescrierea faptelor sale.

 

Răsturnare de situație în cazul polițistului acuzat că i-a cerut favoruri sexuale unei tinere

Miercuri, 18 Octombrie 2023 12:53

 

# Din victimă a devenit inculpată. Femeia nu a mai recunoscut că agentul i-a pretins sex

# Tânăra a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului

Elena M., tânăra care l-a acuzat pe un polițist din Curtea de Argeș că i-a pretins favoruri sexuale ca să nu fie sancţionată contravenţional, a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului. Din victimă, aceasta a devenit inculpată. Femeia a mințit în fața judecătorului susținând că agentul de poliţie Viorel Derviș nu i-a pretins favoruri de natură sexuală și că a înțeles în mod greşit intenția polițistului.

 

Argeșean condamnat pentru că a amenințat un polițist pe rețelele de socializare: „Te mardesc”

Marţi, 17 Octombrie 2023 07:35

 

Atenție la cum vă comportați pe rețelele de socializare. Orice cuvânt spus în online poate să se întoarcă împotriva dumneavoastră. Este și cazul unui argeșean, în vârstă de 42 de ani, care și-a arătat mușchii pe Facebook și a început să se filmeze în timp ce aducea injurii unui polițist și organelor de poliție în general.

Înregistrarea video a fost făcută la începutul anului 2022, chiar în fața sediului de poliție Mioveni, în loc public. Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat, pe 11 octombrie, de Judecătoria Pitești la șapte luni de închisoare cu suspendare.

 

 

Un consilier local piteștean nu are declarația de avere publică

Sâmbătă, 14 Octombrie 2023 12:46

 

De doi ani, consilierul local piteștean Răzvan Șerbănoiu (PNL) nu are declarația de avere pe site-ul Primăriei Pitești. Este singurul dintre consilierii locali care are depusă doar declarația de interese. Declarația sa de avere nu se găsește nici pe site-ul Agenției Naționale de Integritate.

Devenit cunoscut printre consilierii piteșteni ca fiind cel care are întotdeauna o întrebare de pus în Consiliul Local, Răzvan Șerbănoiu, administratorul grupului de Facebook „Pitești, orașul meu!”, nu știe de ce nu îi apare declarația de avere.

 

Cerșetorii fac bani frumoși. Strângea și 200 de lei pe zi din cerșit

Joi, 12 Octombrie 2023 12:10

 

# Argeșean condamnat pentru exploatarea cerșetoriei

„Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană! Fii profesionist, ce dracu’!”, spunea Gheorghe Dinică în filmul „Filantropica, în timp ce juca rolul liderului mafiei cerşetorilor din Bucureşti. Și în Pitești găsim multe persoane care își câștigă salariul în timp ce stau la colțul străzii și spun o poveste. Multe dintre ele sunt aduse în oraș de alții care profită de pe urma lor. Foarte puțini sunt cei care ajung să răspundă penal. Unul dintre aceștia a fost condamnat, pe 5 octombrie, la Curtea de Apel Pitești, primind un an și șase luni de închisoare cu executare pentru exploatarea cerșetoriei. Decizia este definitivă!

 

 

Fostul deputat Cătălin Teodorescu a intrat în AUR Argeș

Joi, 12 Octombrie 2023 11:46

 

Cătălin Teodorescu, fost deputat PDL și fost copreședinte al PNL Argeș, revină în politică după mai mulți ani de pauză. Acesta s-a înscris în Alianța pentru Unirea Românilor Filiala Argeș.

Cătălin Teodorescu a fost prezent joi, 12 octombrie, în conferința de presă a AUR Argeș. Bogdan Velcescu, coordonatorul AUR Argeș, a spus că fostul deputat a venit către organizația sa „singur, liber și deschis”.

Polițiști argeșeni, dați pe mâna judecătorilor

Miercuri, 11 Octombrie 2023 08:48

 

Mai mulți polițiști au fost trimiși în judecată, în luna septembrie, de către procurorii argeșeni. În ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă prezentam că doi polițiști de la Secția nr 4 Pitești, la data săvârșirii faptelor, vor fi judecați în dosarul bărbatului care a murit după intervenția brutală a forțelor de ordine. De această dată, vă prezentăm alte cazuri care îi au ca „protagoniști” pe oamenii legii.

 

Primarul de la Morărești, vizat într-un dosar de abuz în serviciu

Marţi, 10 Octombrie 2023 09:44

 

Poliţiştii argeșeni au efectuat, săptămâna trecută, patru percheziţii la sediile și punctele de lucru ale unor firme, dar şi una la Primăria comunei Morăreşti. În dosar se suspectează că reprezentanţi ai administraţiei locale din Morărești au făcut măsurători nereale pentru ca o firmă care a realizat o lucrare la un drum să fie scutită de restituirea unei sume de bani. Dosarul vizează, de asemenea, lucrări la dispensarul din localitate, care ar fi fost supraevaluate de opt sau chiar de zece ori, susțin anchetatorii.

 

Maistru militar - condamnat pentru trafic de droguri

Joi, 05 Octombrie 2023 12:33

 

# Argeșeanul a introdus droguri chiar în incinta unităţii militare în care a fost cazat

Un maistru militar a fost condamnat, pe 27 septembrie 2023, la Tribunalul Argeș, pentru trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată. Argeșeanul a primit 2 ani de închisoare cu executare. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Argeșeanul Constantin Răducu Stancu, maistru militar specialist în cadrul Unității Militare 01912 Borcea, din județul Călărași, a fost trimis în judecată, în iunie 2023, de procurorii DIICOT Pitești după ce s-a constatat că acesta ar fi comercializat droguri către mai multe persoane.

 

Omul de afaceri Ioan Predică, zis și „Semaca”, trimis în judecată alături de soție pentru evaziune fiscală

Joi, 05 Octombrie 2023 11:11

 

Afaceristul Ioan Predică, zis şi „Semaca”, fost vicepreşedinte PDL Argeş şi fost director la Îmbunătăţiri Funciare Argeş, a fost trimis în judecată, alături de soția sa, Maria Predică, pentru evaziune fiscală. Dosarul a fost înregistrat, pe 30 august, pe rolul Tribunalului Argeș

Cei doi soți sunt acuzați că în perioada iulie 2014 - decembrie 2016, în calitate de administratori ai unei firme de transport, ar fi înregistrat achiziții de carburanți care nu aveau la bază operaţiuni reale.

 

Consilierul local Tiberiu Irimia, în sfârșit, recunoaște: „Da, am și eu interese în Pădurea Trivale!...”

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:25

 

 

Consilierul local liberal Tiberiu Irimia este inițiator al proiectului Trivale-pădure parc. Și a reușit să fie făcut în toate felurile de politrucii care au găsit o cauză falsă de care să se agațe. Vreo doi chiar mai au să își pună cenușă în cap și să iasă, cu pieptul dezgolit, la intrarea în pădure. De ce? Păi… așa își mai fac și ei ceva publicitate. Nu-i bai, subiectul se va stinge și nimeni nu va ști de ei în continuare…

 

Rechizitoriu. Ultimele minute din viața inginerului care a murit sub genunchiul polițistului Daniel Drăghici

Luni, 02 Octombrie 2023 12:55

Stingerea unui incendiu izbucnit, pe 16 aprilie 2021, la o friteuză într-un restaurant din zona Autogării Sud Pitești s-a terminat cu o tragedie. Un bărbat a murit după intervenția brutală a agenților de poliție.

Dosarul a fost finalizat la doi ani și jumătate de la momentul săvârșirii faptei. Doi polițiști, care își desfășurau activitatea în cadrul Secției de Poliție nr. 4 Pitești, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș.

După trei ani și jumătate de la tragedie, începe judecata în dosarul TeddyCare, în care un copil a murit după o intervenţie stomatologică

Joi, 28 Septembrie 2023 13:08

Pe 10 octombrie 2023, adică la trei ani și opt luni de la moartea unui copilaș după o anestezie în cabinetul stomatologic TeddyCare din Piteşti, începe judecata, pe fond, a dosarului la Judecătoria Pitești. Medicul anestezist și cei doi administratori, atât cel economic, cât și cel medical, ai firmei Medical Tours Company SRL, ce deține cabinetul stomatologic, au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă, în ultimele zile ale anului 2022, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

 

Viceprimarul Gelu Tofan a dat, din nou, în judecată PNL-ul

Miercuri, 27 Septembrie 2023 13:50

 

 

Viceprimarul Gelu Tofan nu este o nucă ușor de spart. Dacă, în februarie 2023, a dat în judecată PNL-ul reprezentat de Alina Gorghiu pentru a anula decizia de excludere din partid, acum o face din nou. Dar a luat-o pe altă cale. Cel de-al doilea proces, înregistrat tot la Tribunalul Argeș, are ca obiect: ”ordonanță președințială – obligarea Comisiei de Arbitraj, de pe lângă PNL filiala Argeș, să soluționeze contestația formulată împotriva deciziilor...” de excludere din partid de la începutul anului curent.

Autobuzele (penale) care au circulat prin Pitești, pe vremea lui Pendiuc, de vânzare cu (aproape!) orice preț!

Miercuri, 27 Septembrie 2023 11:00

 

Autobuzele CNCD, scoase la vânzare în dosarul de insolvență, ar putea fi vândute la cel mai bun preț oferit, după ce au trecut, fără succes, de-a lungul câtorva ani, printr-un carusel de ieftiniri.

Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014, cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului privind transportul public local de călători, scandal în care a fost implicat și directorul societății, Constantin Scarlat, alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc.

 

 

Pagina 7 din 103

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea