În ziua în care se judeca procesul său penal, primarul de la Oarja se interna la spital

Luni, 26 Iunie 2017 12:10

Pe 20 iunie s-a judecat la Tribunalul Argeș un nou termen al procesului în care primarul de la Oarja, Constantin Bîlea, este acuzat de procurorii din cadrul DNA Pitești de abuz în serviciu și complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Primarul liberal de la Oarja şi apropiații săi au produs Primăriei Oarja un prejudiciu de peste două miliarde de lei vechi. Edilul Bîlea ar fi achitat peste 200.000 de lei pentru lucrări ce constau în montarea unei instalaţii pentru o sală frigorifică la Căminul Cultural din comună şi pentru nu mai puţin de cinci centrale termice la Şcoala Gimnazială „Dumitru Rădulescu” din Oarja, lucrări ce au fost făcute doar pe hârtie.

Deputatul Mircea Drăghici despre dosarul soției: „Georgiana nu era niciodată cercetată dacă nu era soția mea”

Luni, 26 Iunie 2017 11:55

Chestorul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici, a fost prezent săptămâna trecută la conferința de presă a PSD Argeș. Deputatul Drăghici a precizat că în timpul desfășurării moțiunii de cenzură a primit mesaje de amenințare cu dosare penale.
”Am primit un SMS imediat ce primul ministru Grindeanu a refuzat să demisioneze, de pe un număr de telefon necunoscut în care mi se spunea: «Felicitări, în foarte scurt timp, Sorin Grindeanu va triumfa. Știu că veți fi alături de dumnealui» (...) N-am băgat în seamă un astfel de SMS.

 

Lotul din dosarul „Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeş”- faţă în faţă cu judecătorii, pe 29 iunie

Luni, 26 Iunie 2017 11:51

Pe 29 iunie, la Tribunalul Argeş, va avea loc un nou termen în procesul “Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeş”, din cauza faptului că atât Octavian Florian Oprea, cât şi mama acestuia, Filoftia Oprea, nu s-au putut prezenta la termenul de judecată de la începutul lunii mai şi magistraţii au admis cererea avocatului lui Ştefan Vulparu de amânare a cauzei până la termenul ce va avea loc săptămâna aceasta. De asemenea, judecători au decis la termenul anterior ca toţi cei incupaţi în dosar să fie citaţi din nou pentru a se putea prezenta la proces.

Tudor Pendiuc, inculpat în două dosare în aceeași zi

Luni, 19 Iunie 2017 23:16

# La Tribunalul București - nou termen din dosarul „Publitrans”, la Tribunalul Argeș - asfaltarea drumului ce duce la vila fostei sale secretare.
Joi, 15 iunie, Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești, a fost citat în două dosare, care se judecau în două instanțe aflate la peste 100 de km distanță una de alta. La Tribunalul București se judeca un nou termen din dosarul „Publitrans”, în care Tudor Pendiuc este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce la Tribunalul Argeș fostul primar este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum ce duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis.

 

Administratorii din Baia Mare s-au prezentat la creditorii argeșeni din dosarul Muntenia

Luni, 19 Iunie 2017 23:14

# Continuă dosarul de insolvență al Turism Muntenia la Tribunalul Maramureș!
Dosarul de insolvenţă al SC Turism Muntenia, una dintre firmele controlate de omul de afaceri Nicolae Ivănescu, se judecă la Tribunalul Maramureş încă de la sfârșitul anului 2015, când a fost strămutat de la Tribunalul Specializat Argeș! Zeci de dosare conexe, ce au legătură cu firma din Argeș, s-au judecat până acum la instanța din județul Maramureș.

CSM-ul a respins acţiunea disciplinară împotriva judecătoarei Irina Lazăr

Luni, 19 Iunie 2017 23:12

Miercuri, 14 iunie, secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a publicat ordinea de zi a şedinţei din data de 24 mai, unde, cu vot majoritar, a fost respinsă acţiunea disciplinară formulată de către Inspecţia Judiciară împotriva magistratului de la Tribunalul Argeş, Irina Lazăr.Această decizie poate fi contestată cu recurs în termen de 15 zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Primul termen din dosarul “Taberei PSD” va avea loc pe 26 septembrie la Tribunalul Bucureşti

Luni, 19 Iunie 2017 22:52

De câțiva ani, procurorii DNA din structura centrală au ca obiect de studiu un dosar ce are ca temă tabăra politică organizată de social-democraţi în Poiana Braşov, prin anul 2013, tabără ce a fost plătită cu banii publici ai Ministerului Tineretului şi Sportului, la care au participat zeci de tineri dar şi câţiva membrii ai organizaţiei PSD Argeş. Săptămâna trecută, judecătorii Tribunalului Bucureşti au stabilit ca primul termen de judecată în acest dosar instrumentat de procurorii anticorupţie, să fie la sfârşitul lunii septembrie.

Fosta șefă de la Mediu, Mariana Ionescu, a câștigat, pentru a treia oară, procesul pentru repunerea în funcție

Luni, 19 Iunie 2017 12:37

Argeșul este la un pas de intrarea în Cartea Recordurilor. Bineînțeles, tot cu un record negativ, că cele pozitive se duc pe la alții. Iată însă recordul: Mariana Ionescu, director executiv la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș a câștigat, pentru a treia oară, un process pentru repunerea în funcție. Cu salariul și majorările din urmă, cu cheltuielile de judecată și cu toate cele. Așteptăm, la obținerea unei decizii definitive, să îi vedem, prin zonă, pe reprezentanții Guiness World Records.
Pe 29 mai, la Tribunalul Argeș, a avut loc primul termen al procesului. Mariana Ionescu a fost însoțită de avocatul său Dorin Puiu Stancu, au cerut  în instanță anularea

 

Flavius Panțurescu și-a dat demisia de la DJST Argeș și s-a angajat jurist la Centrul Cultural Pitești

Luni, 19 Iunie 2017 12:28

# Neînțelegerile cu Achimescu duc la demisii! # Panțurescu a promovat concursul de consilier juridic la Centrul Cultural, după ce a luat proba scrisă cu 75,6 puncte, iar interviul cu punctaj maxim
Au început să plece angajații din cadrul Direcției pentru Sport și Tineret Argeș în urma neînțelegerilor și problemelor cu conducerea instituției, în speță cu directorul Laurențiu Achimescu. Juristul Flavius Panțurescu, fost director la DJST Argeș, a promovat miercuri, 14 iunie, concursul de consilier juridic la Centrul Cultural Pitești, iar în următoarea zi a înaintat demisia către conducerea Direcției pentru Sport.  Panțurescu a promovat concursul de consilier juridic gradul IA la Centrul Cultural, după ce a trecut de proba scrisă cu 75,6 puncte, iar interviul cu maximul de puncte.

Celebrul dosar ”Consultanța” se pregătește să devină istorie

Luni, 12 Iunie 2017 12:23

# Ministrul Justiției, Tudorel Toader: „Conținutul infracțiunii de abuz în serviciu urmează a fi reconfigurat prin consacrarea unui prag valoric”
Dosarul ”Consultanța”, poate cel mai răsunător dosar instrumentat de procurorii DNA, în care 40 de primari argeșeni sunt judecați alături de fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, și de deputatul Mircea Drăghici, se pregătește să devină istorie. Pentru că, în urma recentelor decizii, mai ales cea a Curții Constituționale, abuzul în serviciu este (aproape) dezincriminat, iar stabilirea unui anume prag valoric îi va situa, cu siguranță, pe primarii cercetați penal tocmai în afara acestei răspunderi penale, urmând ca, dacă vor fi găsiți, totuși, vinovați, aceștia să plătească o amendă administrativă, de genul celei pentru depășirea vitezei legale.

 

Dosarul lui Brânză face victime printre funcționarii publici argeșeni

Luni, 12 Iunie 2017 12:19

Din dosarul supranumit „Cheresteaua 1”, în care este cercetat și Ion Andrei, zis Brânză, patronul firmei Andris, există mai multe disjungeri aflate în cercetare la Parchetele județene. Sunt vizați mai mulți funcționari publici, nume grele din domeniul silvic argeșean și nu numai, care i-ar fi dat o mână de ajutor lui „Brânză” în tăierea ilegală a arborilor din Argeș. Am consultat dosarul în care a fost trimis în judecată Ion Andrei, iar din „dosarul mamă” s-au făcut disjungeri, fiind cercetați, printre alții, fostul şef al ITRSV Ploieşti, Sever Stanciu, dar şi angajaţi ai Ocolului Silvic Muşăteşti şi Vidraru, în frunte cu Radu Dumitrache, fost şef al ocolului Vidraru, actual şef la Muşăteşti, dar şi Marcel Tudor, de asemenea, fost şef de ocol la Vidraru.

Farmacistele din dosarul penal al fostei șefe de la DSP Argeș și-au recunoscut faptele

Luni, 12 Iunie 2017 11:30

# Se anunță „nori negri” pentru doctorița Anca Alexandrescu (foto)
În august 2016, Anca Alexandrescu, fosta șefă a DSP Argeș, asociat unic la farmacia Vital Pharmaceutica Plant SRL, colega ei, Diana Modoacă, administrator al societăţii, și două farmaciste, Andreea Ioana Tudor şi Elena Luminiţa  Mihăilă, au fost trimise în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș pentru înșelăciune, abuz în serviciu și fals.

 

Ion Andrei, patronul Andris: „Lasă dracu’ restricţia ta...”

Luni, 05 Iunie 2017 23:58

# Stenograme! Prins pe interceptări în dosarul ”Cheresteaua 1” când aproba tăieri de lemne pe perioadă de restricție
A trecut mai bine de un an de când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat dosarul ”Cheresteaua 1”,  în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris. Alături de acesta au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai firmei Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. Procurorii au arătat în rechizitoriu un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ: 23.000 de copaci tăiaţi fără drept de pe o suprafaţă de 504 ha de teren forestier. Trei sferturi dintre martorii audiaţi până în prezent de magistraţii Tribunalul Argeş sunt angajaţi sau foşti angajaţi ai lui ”Brânză”. În urma declaraţiilor, niciunul dintre ei nu a văzut nici urmă de tăieri de arbori sănătoşi, ci doar de arbori accidentali. Următorul termen an procesului de la Tribunalul Argeș va avea loc pe 6 iunie. Vă prezentăm în continuare noi amănunte din dosar.

Canalizarea de 5 milioane de euro de la Bălilești angrenează lupte subterane serioase

Luni, 05 Iunie 2017 23:58

Licitație uriașă, cu bani mulți și interese pe măsură, la Bălilești. Contractul, postat pe portalul electronic de achiziții, poartă  denumirea  următoare: Servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări aferente proiectului „Înfiintare sistem centralizat de canalizare în comuna Bălilești, județul Argeș și extindere rețea de alimentare cu apă în comuna Bălilești, județul Argeș”

 

Fosta șefă de la Mediu, Mariana Ionescu, atac direct la adresa ministrului Energiei, Toma Petcu

Luni, 05 Iunie 2017 23:57

# Avocatul Marianei Ionescu: „Decizia de suspendare a fost întocmită cu rea credință de Toma Petcu, președintele de atunci al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului ”
Mariana Ionescu, fosta directoare a Agenției pentru Protecția Mediului Argeș, încă mai speră să revină în funcție. Aceasta a cerut în instanță anularea deciziei prin care a fost destituită din funcție în primăvara lui 2016 de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

Oameni de afaceri trimişi în judecată pentru evaziune fiscală prin achiziţii de cuie

Luni, 05 Iunie 2017 23:34

În martie 2016, IPJ Argeş a organizat mai multe percheziţii în Argeş şi Olt la persoane bănuite de evaziune fiscală, după derularea mai multor operaţiuni prin firme de prelucrare şi exploatare a lemnului. Printre cei vizaţi se număra şi Marian Zaharia, patronul unei societăţi din comuna Coşeşti, şi Ovidiu Becheanu, un om de afaceri din Slatina. După mai bine de un an de zile de la percheziţii, cei doi au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală.

 

Pe 11 septembrie, primul termen în procesul lui Tudor Pendiuc cu Autoritatea Electorală

Luni, 05 Iunie 2017 20:44

Toamna aceasta, pe rolul instanţei Tribunalului Argeş va avea loc primul termen de judecată între fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, şi Autoritatea Electorală Permanentă pentru nerambursarea cheltuielilor din campania electorală. Fostul primar Tudor Pendiuc nu a reuşit să primească înapoi toţi banii cheltuiţi în campania electorală pentru alegerile locale din vara anului trecut, acesta mai având de recuperat suma de 9.500 de lei. Pentru nerambursarea în totalitate a cheltuielilor electorale, Tudor Pendiuc a dat în judecată Autoritatea Electorală la sfârşitul lunii martie, instanţa stabilind primul termen de judecată la începutul lunii septembrie. A.N.

Constantin Nicolescu - eliberat condiționat

Luni, 29 Mai 2017 23:30

# În mod paradoxal, eliberarea i-ar putea aduce mulți ani de pușcărie în plus # Luni, 29 mai, s-a judecat, la Tribunalul Argeș, cererea de eliberare condiționată a fostului președinte al Consiliului Județean Argeș.

Săptămână de foc pentru fostul președinte al Consiliului Județean, Constantin Nicolescu. Acesta a avut, luni, 29 mai, la Tribunalul Argeș, termen pentru judecarea cererii de eliberare condiționată din Penitenciarul Colibași. Cererea sa, avizată pozitiv de conducerea închisorii, a fost respinsă, pe data de 19 aprilie, de instanța Judecătoriei Pitești. Avocații săi au atacat decizia la Tribunalul Argeș, care a decis eliberarea condiționată.

"Admite contestaţia declarată de condamnatul Nicolescu Constantin împotriva sentinţei penale nr. 763 din data de 19.04.2017 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 6901/280/2017. Desfiinţează în parte sentinţa, iar pe fond admite propunerea şi dispune liberarea condiţionată a contestatorului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 675 din data de 05.02.2015 emis de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală (...). Definitivă", se arată în hotărârea postată pe portalul instanţelor de judecată.

 

 

Culmea combinațiilor în afaceri! Într-un dosar la Tribunalul Comercial Argeș, Nicolae (Nenea) Ivănescu este și creditor, și debitor și contestator. În același timp!!!

Luni, 29 Mai 2017 13:17

Nu știu dacă omul de afaceri Nicolae Ivănescu are facultate, masterat, doctorat sau alte studii academice. La școala vieții însă, clar, este campion. Un obișnuit al sălilor de judecată, ”Nenea” s-a specializat în  combinații judecătorești atât de tare, încât până și magistrații ar putea să mai învețe una-două chestii de la acesta.
Ultima ”minune”, probabil unicat la nivel local, dacă nu și național, este dosarul 60/1259/2015/a9, aflat pe rolul Tribunalului Comercial Argeș. În acesta se judecă o contestație împotriva hotărârii comitetului/.adunării creditorilor împotriva unui proces verbal al adunării din aprilie 2017. Cine contestă? Firma DB PROIECT AG S.R.L., firmă

Florin Frătică nu mai are dreptul de a fi viceprimar și nici consilier local la Bradu

Luni, 22 Mai 2017 23:20

# Legea este clară, chiar dacă unii bat câmpii!
Sfârșit de carieră, în vârful sacului cu bani denumit Primăria Bradu, pentru Florin Frătică. Deși acesta susține, sus și tare, că nu este așa. Doar că legea este lege, și trebuie respectată chiar și de persoanele care au ocolit-o și jonglat-o până acum așa cum au vrut ei.

În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel Pitești a decis condamnarea viceprimarului din Bradu, Florin Frătică, la un an de închisoare cu suspendare. Hotărârea lasă loc de ambiguități, însă numai pentru cineva care dorește să se mai agațe de câte o formulare alambicată. Sau pentru proști. În rest, lucrurile sunt clare: un condamnat, conform mai multor legi în vigoare ale statului român, nu mai poate ocupa funcțiile publice cu care a fost investit la alegeri.

 

Pagina 61 din 101

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea