Pedeapsă drastică primită de un argeșean după ce a lovit cu BMW-ul mai mulți polițiști

Miercuri, 19 Iulie 2023 08:04

 

În anul 2022, în ziua de Paște, doi poliţişti din Argeș au fost loviţi cu maşina de un bărbat care încerca să scape de un dosar penal pentru conducere fără permis. Incidentul s-a întâmplat în zona târgului anual organizat în comuna Poiana Lacului. În loc să le prezinte polițiștilor documentele la control, șoferul a încercat să scape de ei, deși avea în mașină și trei copii minori. Săptămâna trecută, inculpatul a fost condamnat de către Judecătoria Pitești la 4 ani şi 8 luni închisoare. Decizia instanței nu este definitivă!

Familia inspectorului de la Urbanism a ridicat o uriașă „anexă gospodărească”, la doi pași de râul Doamnei

Miercuri, 12 Iulie 2023 12:33

# Soțul, care lucrează la Compartimentul Urbanism, a redactat autorizația de construire pentru soție # Terenul a fost achiziționat de la comuna Corbi în 2018 # „Am luat terenul pe numele soției”, spune inspectorul principal Daniel Moisescu

Am primit la „poșta redacției” mai multe reclamații cu privire la activitățile desfășurate de angajații Primăriei Corbi. După ce contabila a fost trimisă în judecată, la sfârșitul anului 2022, fiind acuzată că a virat 1,5 milioane de lei, timp de cinci ani, către societatea administrată de către fiica sa, se pare că, între timp, s-a deschis „cutia pandorei” în comuna Corbi.

 

Filmul evaziunii fiscale uriașe de la Capitol

Miercuri, 12 Iulie 2023 12:29

# Din sacii de bani vehiculați, după expertiză… nu a mai rămas nimic! # În dosar, ANAF-ul se constituise parte civilă pentru 7,64 milioane de lei!

Patroana lanțului de firme care gestioneză afacerea numită, generic, Capitol, a scăpat, recent, basma curată. În timpul unui proces răsunător, a reușit să demonstreze că sumele uriașe de bani ce i s-au pus în seamă - ca urmare a unei presupuse evaziuni fiscale în formă continuată și spălare de bani – nu au un fundament real. O victorie de etapă, procesul fiind în primă instanță, însă o victorie importantă. Pentru că sumele date jos au, în spate, expertize de specialitate și declarații de martori.

Un angajat de la Agenția pentru Protecția Mediului, condamnat pentru delapidare

Miercuri, 12 Iulie 2023 12:24

 

# A furat bani din încasări

Un consilier de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Argeș a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru delapidare și fals intelectual. Inculpatul a luat bani din încasările instituției şi a făcut plăţi nereale către Trezorerie.

Dragoș B., fost angajat la APM Argeș, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul. Pe 27 iunie 2023, Judecătoria Pitești a admis acordul și l-a condamnat pe inculpat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare. Hotărârea instanței nu este definitivă.

 

Șase persoane, trimise în judecată de DNA Pitești pentru fapte de corupție

Luni, 10 Iulie 2023 22:27

 

# Afacerist judecat pentru că a depus o expertiză semnată de un inginer mort

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați, în trei dosare, pentru infracțiuni de corupție. Aceștia sunt acuzați că au obținut pe nedrept fonduri europene. Cauzele se judecă la Tribunalul Argeș.

A început recuperarea prejudiciului de peste 23 de milioane de lei din dosarul „Publitrans”

Miercuri, 05 Iulie 2023 14:45

 

În ultima ședință a Consiliului Local Pitești, din luna iunie, s-a aprobat hotărârea  privind achiziționarea de către Publitrans 2000 SA a unor servicii juridice. Se dorește punerea în executare a deciziei penale pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul numit chiar „Publitrans”. De la patru persoane fizice și două persoane juridice trebuie să se recupereze un prejudiciu de 23.279.706,03 lei. Fostul primar Tudor Pendiuc, oamenii de afaceri Gheorghe Văsâi și Constantin Scarlat, împreună cu cele două societăți ale lor Girexim Universal și CNCD SA, respectiv Emilian Nechita, fost director executiv în cadrul primăriei Pitești, sunt buni de plată.

 

Afaceristul câmpulungean Mihai Bosoiu cere 2,5 milioane de lei pentru că a stat două luni în pușcărie

Miercuri, 05 Iulie 2023 14:42

 

# Penitenciarul Mioveni, Spitalul Penitenciar Jilava și Statul Român – vinovații, în opinia lui Bosoiu

Omul de afaceri câmpulungean Mihail Bosoiu a fost trimis, recent, în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Bărbatul a mai fost condamnat definitiv, în septembrie 2022, la 6 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare cu executare, tot pentru evaziune fiscală. Afaceristul nu este închis, obținând eliberarea din motive medicale. Acum, cere 2,5 milioane de lei de la statul român pentru cele două luni în care a fost încarcerat

Filarmonica Pitești va da angajaților banii din perioada în care au fost trimiși în șomaj tehnic

Marţi, 04 Iulie 2023 16:52

 

A venit nota de plată! Filarmonica Pitești este încă bântuită de greșelile trecutului. Conducerea instituției trebuie să plătească angajaților banii din perioada în care au fost trimiși în șomaj tehnic. Angajații au câștigat procesul pentru cele două luni din anul 2020 când au primit doar 75% din salariu. Curtea de Apel Pitești a stabilit, recent, că măsura luată de fostul manager al Filarmonicii, a fost una abuzivă și a admis, în parte, acţiunea Sindicatului Filarmonicii Pitești. Decizia instanței este definitivă!

 

Mai e mult de așteptat! Podul de la Poiana Lacului ar putea fi realizat abia la sfârșitul anului 2024

Marţi, 04 Iulie 2023 16:47

 

# S-au împlinit 9 ani de când podul a fost distrus de inundații

Podul de peste Valea Răchita, din comuna Poiana Lacului, a fost distrus în urma inundațiilor din luna mai 2014. Au trecut de atunci NOUĂ ani, iar vechiul pod arată la fel ca atunci, deși se află pe un DRUM NAȚIONAL. Nu s-a realizat absolut nimic! Tot din 2014 circulația se realizează în zonă, pe o singură bandă, pe un pod metalic care ar trebui să fie provizoriu.

În data de 28 mai 2014, pe DN 67B, care face legătura între Piteşti şi Drăgăşani, structura de rezistenţă a podului peste pârâul Teleormănel a cedat, acesta devenind impracticabil. A trebuit să treacă câteva luni și să se organizeze un protest pentru a fi găsită o soluție de avarie, iar oamenii să nu mai ocolească 30 de kilometri.

 

Om de afaceri din Mioveni - judecat pentru evaziune fiscală

Marţi, 04 Iulie 2023 16:40

 

# Mai mulți afaceriști din județ – martori în dosarul său penal

În luna septembrie a anului trecut, a fost trimis în judecată omul de afaceri Vasile Cristinel Manolescu, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Acesta a fost acuzat de procurori că, în calitate de administrator al unei firme din Mioveni, ar fi înregistrat în documentele financiar contabile ale societății și a declarat la organele fiscale cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale.

 

 

Primarul de la Vlădești va scăpa de dosarul penal

Miercuri, 28 Iunie 2023 12:10

 

# Curtea de Apel Pitești a stabilit primul termen de judecată abia în noiembrie, când faptele sunt deja prescrise

Cristian Hristu-Dică, primarul de la Vlădești, a făcut apel în dosarul în care a fost condamnat pentru transport ilegal de lemne. Cauza a fost înregistrată la Curtea de Apel Pitești care a stabilit primul termen de judecată abia pe 6 noiembrie 2023. Un lucru e clar! Edilul va scăpa, astfel, mai mult ca sigur de dosarul penal. În cazul infracțiunii pentru care a fost condamnat, termenul de prescripţie a răspunderii penale este de doar trei ani, iar acesta se împlinește la sfârșitul lunii octombrie. Adică înainte de a se începe judecata la Curtea de Apel Pitești.

La jumătatea anului, la Valea Iașului, jumătate din banii atribuiți direct au fost pentru firma de (din!) casă, Aliflor!

Miercuri, 28 Iunie 2023 12:06

 

# De la vărul primar, să trăiască!

Se întâmplă la Primăria Valea Iașului, fenomen despre care am scris de mai multe ori. Despre cum, după venirea pe fotoliul de primar a lui Cristian Enescu, firma favorită de construcții a primăriei a devenit, brusc, Aliflor Invest 2008 SRL, condusă de nimeni altcineva decât de … Bogdan Enescu, vărul primar al… primarului, iar am mai scris. Se spune că presa este câinele de pază al democrației. Noi lătrăm, însă, iar contractele cu atribuire directă se duc, în continuare, la vărul primar de la Aliflor! Săptămâna trecută, a fost escaladat un nou vârf… financiar!

Din 2020, la Valea Iașului, în locul lui Nicolae Barbu (PNL), pe fotoliul de primar s-a suit Cristian Enescu, cel care a fost viceprimarul lui Barbu în ultimele două mandate (ultimii opt ani). Printre măsurile vitejești luate de noul – dar vechiul – venit, s-a numărat și trimiterea în judecată a fostului primar pentru diverse.

 

 

Copiii lui „Brânză” rămân la închisoare. Curtea de Apel Pitești le-a respins solicitările

Miercuri, 28 Iunie 2023 08:12

 

# Aceștia sunt încarcerați la Penitenciarul Craiova

Inculpații din dosarul „Cheresteaua 1” au cerut desființarea hotărârii prin care au fost condamnați. Fără succes, însă! Curtea de Apel Pitești a respins, pe 12 iunie, ca nefondate contestațiile în anulare formulate de frații Daniel Ionuț și Liviu Ghoerghiță Andrei, cei doi copii ai lui Ion Andrei, zis și Brânză, patronul firmei Andris. De asemenea, au fost respinse și contestațiile formulate de pădurarul Vasile Uță și Mihai Gheorghe, fost șef de district în cadrul Ocolului Silvic Valea Oltului. Decizia instanței este definitivă!

Patroana de la Capitol a fost achitată în mega-dosarul de evaziune fiscală

Marţi, 27 Iunie 2023 22:14

 

Deși sistemul de justiție funcționează, în momentul de față, cu avariile aprinse, iată că, pentru patroana Mariana Rambela, de la restaurantul Capitol, a fost de bine. Magistrații Tribunalului Argeș au achitat-o pentru infracțiunile de care era acuzată, printre care evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani. Hotărârea nu este definitivă.

Mariana Rambela, managerul complexului-restaurant „Capitol”, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, fiind cercetată pentru evaziune fiscală și spălare a banilor.

 

 

Soţul Alinei Gorghiu, noul ministru al Justiţiei, se judecă cu o bancă! Are de plată 1,7 milioane de lei

Marţi, 27 Iunie 2023 10:48

 

# Dosarele în care este implicat Lucian Isar se vor judeca pe 12 septembrie 2023

Şefa PNL Argeş, Alina Gorghiu, este noul ministru al Justiţiei în Guvernul Ciolacu. De la numirea în funcţie, ea toată lumea are ochii aţintiţi spre ea, tocmai pentru că Justiţia e un domeniu greu şi sensibil. Şi în timp ce Gorghiu se străduieşte să facă faţă provocărilor, apar informaţii picante despre soţul său, Lucian Isar, cu care este căsătorită din anul 2016.

Patronul de la Genicom, deși în pușcărie, nu scapă de acuzațiile de evaziune fiscală

Marţi, 27 Iunie 2023 10:19

 

# Magistrații Curții de Apel au dispus rejudecarea dosarului

Mihai Marian, patronul cunoscutei firme Genicom, este în pușcărie, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Pitești, într-un dosar în care au fost judecați mai mulți patroni argeșeni. Între ei, soțul unei procuroare și al unei directoare de instituție din Argeș. Din cei 11 inculpati care au declarat apel, numai patru au fost condamnați. Ceilalți au scăpat de acuzații după ce a intervenit prescripția faptei. Mihail Marian, patronul firmei Genicom, a primit o pedeapsă cu executare, de 6 ani si 8 luni pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Săptămâna trecută, într-un alt dosar, în care este acuzat de infracțiuni de evaziune fiscală, magistrații Curții de Apel Pitești au decis rejudecarea dosarului.

 

Decizie definitivă în dosarul „şpăgilor pentru adeverinţe medicale” de la Spitalul Județean Argeș

Luni, 26 Iunie 2023 12:22

 

# O infirmieră a fost condamnată la 6 ani și 6 luni de închisoare

# Deși a primit o pedeapsă cu suspendare, doctorița Nicoleta Nistor lucrează în continuare la SJU Pitești

Pe 12 iunie, Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă în cel mai mare dosar de corupţie, privind acordarea de concedii medicale fictive. Un număr de 50 de inculpați, dintre care cinci medici argeșeni, mai mulți angajați din sistemul sanitar și peste 30 de pacienți ai Spitalului Județean au fost judecați pentru trafic de influenţă, uz de fals, abuzuri, instigare, complicitate şi alte infracţiuni.

Deși trebuie să controleze drumurile din județ, Inspectoratul de Stat în Construcții Argeș nu are niciun specialist în domeniu!

Miercuri, 21 Iunie 2023 21:36

 

Drumurile din județul Argeș - mai bine-zis felul în care au fost construite – au făcut, recent, record de audiență într-un reportaj marca ”România, te iubesc!”. De asemenea, este cunoscut faptul că, cu puțin timp în urmă, Direcția Națională Anticorupție a ridicat documente de la mai multe primării din Argeș, documente care vizează și construirea de drumuri.

Mai este cunoscut faptul că județul nostru ocupă al doilea loc, la nivel național, în ceea ce privește lungimea rețelei de drumuri județene. Numeroase primării din județ sunt campioane la atragerea de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii.

 

Urșii au produs pagube de peste 81.000 de lei în Argeș. Două animale au fost împușcate în acest an

Miercuri, 21 Iunie 2023 16:15

 

În anul 2023, în județul Argeș au fost înregistrate la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș mai multe incidente provocate de urși. Valoarea pagubelor create de animalele sălbatice se ridică la suma de peste 81.000 de lei. În primele luni ale anului au fost păgubite un număr de 38 de persoane din Argeș, însă numărul acestora poate fi multe mai mare, referindu-ne strict la persoanele care au anunțat autoritățile și au cerut să fie despăgubite. De la începutul anului și până în prezent, doi urși au fost extrași prin împușcare în județul Argeș.

Piteșteanca Elena Maria Pîrlici, performanță de aur la Olimpiada Națională de Biologie

Miercuri, 21 Iunie 2023 12:19

 

# Va fi primul doctor din familia sa

Elevii argeșeni s-au întors cu rezultate extraordinare de la olimpiadele și concursurile școlare naționale. Performanță de aur a fost și pentru pentru o elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești. Elena Maria Pîrlici, în vârstă de 18 ani, a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Biologie. A fost pentru a doua oară consecutiv când tânăra piteșteancă a reușit să se califice în această etapă a olimpiadei, de fiecare dată obținând rezultate de excepție.

 

 

Pagina 8 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea