Rromii din Costești mai câștigă puțin de la Primăria Recea

Marţi, 18 Ianuarie 2022 11:33

# Au solicitat 800.000 de lei dar au primit abia 12.000 lei

Una din firmele rromilor din Costești s-a judecat, până la sfârșitul anului trecut, cu Primăria din Recea. Firma cerea, de la instituție, peste 800.000 lei, reprezentând dobândă capitalizată conform unor contracte încheiate în urmă.

Procesul a început la Tribunalul Argeș, judecătorii de aici hotărând, la începutul verii anului trecut:

Mihai Alexandru Lucian – victorie de etapă la Tribunalul Argeș

Luni, 17 Ianuarie 2022 17:31

Consilierul local PER de la Moșoaia, Mihai Alexandru Lucian, fost șef al organizației PNL locale a obținut, la Tribunalul Argeș, o victorie de etapă. La jumătatea lunii noiembrie a anului 2021, în urma unei demiteri dubioase din partid (PER), prefectul a dispus eliberarea sa din funcția de consilier local. Consilierul demis și-a căutat dreptatea în justiție. Dosarul de fond se judecă la Tribunalul Argeș. Între timp, vineri, Mihai Alexandru Lucian a obținut suspendarea ordinului prefectului. Victoria este una de etapă, pentru că atât Prefectura cât și conducerea națională a Partidului Ecologist Român pot ataca hotărârea instanței. 

Exclusiv! Motivarea instanței în dosarul „Cheresteaua 1”

Miercuri, 12 Ianuarie 2022 14:57

#Ion Andrei și firma sa, Andris SRL, au creat un adevărat dezastru ecologic. #Au fost condamnați și cei doi copii al lui „Brânză”, dar și tatăl său.

 

Peste 200 de pagini are motivarea judecătorilor Tribunalului Argeș în dosarul „Cheresteaua 1”, în care Ion Andrei, zis „Brânză”, a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare. Patronul firmei Andris a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de participaţie improprie, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier național, de evaziune fiscală în formă continuată și de spălare a banilor, în formă continuată. Au mai fost condamnați la închisoare cu executare Gheorghe Mihai, șef district în cadrul Ocolului Silvic Valea Oltului la momentul săvârșirii faptelor și pădurarul Vasile Uță la câte 4 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier naţional. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel de inculpați.

Începe judecata în dosarul omului de afaceri Cristian Dolofan

Miercuri, 12 Ianuarie 2022 11:28

# Patronul Dolo Trans este cercetat pentru complicitate la fals intelectual și la abuz în serviciu

Cristian Gheorghe Dolofan, patronul firmei de transport Dolo Trans Olimp, a fost trimis în judecată, în iunie 2021, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea faptei de complicitate  la infracțiunea de fals intelectual și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu. Alături de omul de afaceri argeșean a fost trimis în judecată și Adrian Dobriță, agent în cadrul Biroului Rutier Piteşti, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și abuz în serviciu.

 

Condamnări în dosarul „Cheresteaua”. Ion Andrei, zis „Brânză” - 7 ani și 6 luni de închisoare

Joi, 23 Decembrie 2021 12:32

 

Tribunalul Argeș a dat sentința în dosarul „Cheresteaua 1”. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Amintim că Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au dispus trimiterea în judecată, în aprilie 2016, a mai multor persoane acuzate de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, evaziune fiscală şi spălare a banilor.

În cauză au fost cercetați 16 inculpați: Ion Andrei, zis „Brânză”, în calitate de administrator la S.C. Andris S.R.L., dar și o parte dintre rudele sale: Daniel Ionuț Andrei, Liviu Gheorghiță Andrei, Livioara Andrei, Gheorghe Andrei, firmele SC Andris SRL și SC Ioni Liv Forest SRL, trei funcţionari silvici în cadrul Ocolului Silvic Valea Oltului, la momentul săvârșirii faptelor: Ion Trăistaru, Gheorghe Mihai şi Vasile Uţă, dar și inculpații Elena Dobrinoiu, Nicolae Lixandru, Cătălina Maria Matei, Petre Păduraru, Mircea Ancuța și Marius Virgil Oancea.

Primăriei Pitești i-a trecut glonțul pe la ureche!

Miercuri, 22 Decembrie 2021 14:56

# Proces cu miză de peste 3.860.000 lei câștigat de edili. Deocamdată!...

Toamnă de foc pentru Primăria Pitești. Fricțiuni politice, uniunea la vârf dintre PSD și PNL care a îngrozit unii politicieni locali. Un viceprimar – Gelu Tofan – urmărit penal. Și, mai nou, un glonț de calibru mare – 3.860.000 lei mărime – care era să nimerească instituția.

Hotel ultracentral pe un teren mai mic de 300 m.p.

Ce s-a întâmplat? Ei bine, o cunoscută firmă din Pitești a întocmit documentație pentru construirea unui hotel. Doar că hotelul era prevăzut pentru a fi ridicat pe strada Ana Ipătescu, una din cele mai aglomerate străzi din oraș, cu sens unic, cu probleme de trafic. Terenul de care dispune firma este de sub 300 metri pătrați, spațiu în care ar fi trebuit să existe

 

Dosarul fostului polițist Dan Săndulescu este în pronunțare

Miercuri, 22 Decembrie 2021 14:39

După doar șase termene de judecată, dosarul omului de afaceri Dan Eugeniu Săndulescu, fost polițist, este în pronunțare. Pe 11 februarie, Tribunalul Argeș ar putea să dea soluția în cauză.

Amintim că Dan Săndulescu a fost trimis în judecată, în februarie 2021, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Alături de omul de afaceri a fost trimisă în judecată și una dintre firmele pe care le controlează - SC Izometal Compozit SRL. Parte civilă în dosar s-a constituit Ministerul Finanțelor Publice, prin AJFP Argeș.

Dosarul Cheresteaua este de o jumătate de an în pronunțare la Tribunalul Argeș

Luni, 20 Decembrie 2021 14:44

# Hotărârea judecătorilor a fost amânată de șapte ori până acum

Magistrații Tribunalului Argeș au amânat pronunțarea în dosarul „Cheresteaua” de șapte ori până în prezent. În decembrie se împlinesc șase luni de când dosarul a rămas în pronunțare.  În această vară, pe 25 iunie 2021, a avut loc prima amânare, judecătorul stabilind atunci deliberarea, redactarea şi pronunţarea hotărârii la data de 13 august. De atunci a trecut vara, apoi și toamna, iar în cele din urmă am intrat în iarnă. Pronunțarea a fost amânată de la o lună la alta, ultima dată pe 15 decembrie atunci când s-a stabilit o nouă dată, cea de 21 decembrie. Va ajunge judecătorul Tribunalului Argeș, în sfârșit, la o decizie finală? Vă vom ține la curent.

 

Camera Deputaților dă undă verde pentru vânătoarea ursului brun!

Luni, 20 Decembrie 2021 14:42

# În 2021, mai multe gospodării din Argeș au fost devastate de urși

Săptămâna trecută, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care ursul brun poate fi eliminat de urgență de către autorități. Se iau în dicuție exemplarele care provoacă probleme oamenilor sau provoacă pagube materiale. Urșii vor putea fi eliminați atât în intravilan, cât și în extravilan, de către autoritățile competente și echipe specializate de vânători. Vestea este îmbucurătoare pentru argeșeni! Anul acesta, mai multe gospodării din Argeș au fost devastate de urși și din punct de vedere legal, nu s-a putut face nimic.

Exclusivitate! Marian Niță a fost scos de sub urmărirea penală!

Miercuri, 15 Decembrie 2021 08:20

# DIICOT ȘI PARCHETUL COSTEȘTI  au clasat cauzele, considerându-l nevinovat!

Marian (Mimi) Niță, fost viceprimar la Costești, consilier local în mai multe mandate, în prezent președinte al filialei Costești al PPUSL, a fost scos de sub urmărirea penală, atât de DIICOT cât și de Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești. Totul a început în 2015, când mai mulți angajați ai Complexului de Locuințe Protejate Costești l-au reclamat pe Mimi Niță pentru fapte pretins a fi comise în perioada când acesta era administrator al Complexului de Locuințe Protejate. S-a dispus, astfel, începerea urmăririi penale atât pentru abuz în serviciu, cât și pentru delapidare. La începutul anului următor, cazul a ajuns în presa națională.

 

A treia oară când a luat cuvântul în Camera Deputaților. Adrian Miuțescu a vorbit parlamentarilor despre dosarul de la DNA

Marţi, 14 Decembrie 2021 18:30

# Liderul AUR i-a luat apărarea parlamentarului argeșean: „A fost cercetat pentru că a dat votul greşit în congresul partidului”

Săptămâna trecută, Camera Deputaților a încuviinţat percheziţia în cazul lui Adrian Miuţescu. Dintre deputații argeșeni doar doi au absentat la votul privind  cererea ministrului justiţiei de încuviinţare a percheziţiei. A lipsit de la ședința Camerei Depuților, din 6 decembrie, Daniel Constantin, fostul coleg de partid al lui Adrian Miuțescu, și parlamentarul PSD Nicolae Pavelescu. Nu se știe exact cum au votat deputații argeșeni pentru că votul a fost secret, cert este că s-au înregistrat în total 227 voturi ”pentru”, 23 ”contra” și 9 ”abțineri”.

Sfârșit de etapă în procesele dintre primarul din Bradu, șeful poliției locale și Gabi Matei. Ultimul - bun de plată!

Marţi, 14 Decembrie 2021 17:09

# ATENȚIE! Postările jignitoare pe facebook pot dăuna grav sănătății... financiare!

Sfârșit de etapă, faza pe Tribunal, în procesele în care Dan Stroe (foto) – primarul localității Bradu și Gheorghe Militaru - șeful poliției locale se războiesc cu Gabi Matei. Cel din urmă a folosit facebook-ul pentru a posta, pe contul său, comentarii considerate injurioase la adresa primilor doi.  Și așa s-a ales cu două procese la Judecătoria Pitești.

La primul, judecătorii au decis ca Gabi Matei să îi plătească actualului primar suma de 5.000 lei daune morale, cheltuieli de judecată și să își ceară scuze în mod public

 

Serviciul de Ambulanță Argeș are nevoie de salvare

Miercuri, 08 Decembrie 2021 11:57

# Aproape 70% dintre autosanitare au norma de casare îndeplinită # Mașini vechi și personal insuficient. Plata de ore în regim de gardă ajunge la aproximativ 200.000 de lei/lună # Octombrie – luna cu cele mai multe solicitări de urgență și cu cei mai mulți kilometri parcurși

În primele unsprezece luni ale anului 2021, mașinile Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Argeș au parcurs peste 2,7 milioane de kilometri. Și asta în ciuda faptului că aproximativ 70% dintre autosanitarele existente în parcul auto al instituției au îndeplinit, deja, norma de casare.

Cinci unități sanitare din Argeș - amenzi de 73.000 de lei. Vezi ce nereguli au fost constatate

Miercuri, 08 Decembrie 2021 10:55

În primele unsprezece luni ale anului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeș a fost solicitat pentru a interveni la 14.791 evenimente (dintre care 5.740 acţiuni privind situaţiile de urgenţă din competenţă și 9.051 acţiuni SMURD).

În urma acestor intervenții s-a constatat că 136 dintre ele au fost alerte false. În ceea ce privește Inspecţia de Prevenire au fost verificate 117 avize de securitate la incendiu și 64 autorizaţii de securitate la incendiu.

 

Deputatul PSD Nicolae Georgescu propune taxarea bogăției. Ghinion: cei mai bogați politicieni din Argeș sunt… în PSD!!!

Miercuri, 01 Decembrie 2021 07:58

# Ghinion: cei mai bogați politicieni din Argeș sunt… în PSD!!!

Ascultăm din nou, zilele acestea, una din melodiile preferate ale politicienilor: taxarea bogăției. Fără se se specifice, în refren, cam cât trebuie ca să fii bogat, sau cum se taxează această bogăție. Detaliile produsului nu apar pentru că este doar o melodie comercială. Așa cum au mai fost taxarea pensiilor speciale, Parlament de 300 de persoane, bunăstarea poporului, interesul național, niciodată cu PNL, niciodată cu PSD  etc. Albumul e mare, cântăreții sunt cam aceiași. Neștiind cum să tratăm acest nou șlagăr politic, am analizat, pe scurt, averile parlamentarilor județului. Cei din PSD stau, detatașat, cel mai bine. Îi taxăm, domnu´ Georgescu?

Discuții aprinse pe tema proiectului Molivișu în Consiliul Județean Argeș

Miercuri, 01 Decembrie 2021 07:54

# 20 de milioane de euro pentru realizarea a două pârtii de schi # Consilierul județean Dumitru Grecu (foto stânga): „Dl Dică (președintele ADI Molivișu) a luat proiectul pe persoană fizică”

Săptămâna trecută, în ședința online a Consiliului Județean Argeș a fost prezentată o informare despre proiectul Molivișu. Totul a plecat de la solicitarea făcută de consilierul județean Dumitru Grecu în urmă cu trei luni. După lungi așteptări a venit, în sfârșit, și răspunsul. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Molivișu, reprezentată prin președintele Gabriel Dică (foto dreapta), a făcut mai multe precizări despre viitorul proiect.

 

”Nenea” Ivănescu încă se judecă cu Leza Yosef și cu Valerica Stoian

Marţi, 30 Noiembrie 2021 14:44

Relațiile celebrului afacerist local Nicolae ”Nenea” Ivănescu și ceilalți doi datează din deceniul trecut, când Nenea le-a vândut, pe bani mulți, o bucată din Pădurea Trivale, bucată ce tocmai fusese transferată de la Rătești, pe căi numai de Nenea cunoscute. Pe fir a intrat, imediat după înstrăinare, Direcția Dilvică Argeș, care a cerut anularea tuturor actelor încheiate. Iar acum, după 11 ani (vânzările către firmele evreilor s-au făcut în anul 2010), încă există, pe rol, procese. Atât la Tribunalul Argeș cât și la Curtea de Apel Pitești.

Mircea Drăghici rămâne în închisoare! Instanța i-a respins contestația la executarea pedepsei

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:57

 

Fostul deputat Mircea Drăghici rămâne în închisoare! Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins pe 22 noiembrie, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată împotriva sentinţei din data de 1 iulie 2021, în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în dosarul subvențiilor primite de la PSD. Drăghici trebuie să plătească și suma de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

 

Fostul parlamentar argeșean a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare cu executare pentru delapidare, într-un dosar în care este acuzat că a folosit subvenţiile primite de PSD de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil.

 

CJ Argeș - obligat să afișeze pe site hotărârea judecătorească prin care a pierdut procesul cu directorul de la Evidența Persoanelor

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 12:15

# Umilință totală pentru CJ Argeș: învins și cu banii luați

#Viorel Badea, directorul DGEP Argeș, a câștigat confruntarea cu administrația județeană

Dosarul dintre Viorel Badea, directorul executiv al Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor Argeș și Consiliul Județean Argeș a ajuns la final, după trei ani de procese. Pe 16 noiembrie 2021, Curtea de Apel Alba Iulia a dat soluția definitivă în cauză. Instanța a respins recursul declarat de pârâții CJ Argeș, președintele CJ Argeș și secretarul general al județului Argeș. Concluziile magistraților sunt că Viorel Badea a fost destituit abuziv.

Vechiul Spital Călinești va fi demolat

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 11:19

# Firma desemnată va primi 258.000 lei de la C.J. Argeș

În această toamnă, câteva buldozere și un cont bine alimentat cu numerar vor reuși să facă ceea ce nu au reușit două războaie mondiale, câteva cutremure majore și peste 100 de ani de existență. Demolarea vechiului Spital Călinești este iminentă. Una din instituțiile care au lăsat o puternică amprentă asupra întregii localități, dar și a localităților învecinate, cu zeci de mii de pacienți tratați și vindecați, vechiul Spital Călinești poate fi considerat un reper al regiunii. Puțini știu însă ce istorie zbuciumată ascunde ridicarea sa și, mai ales, faptul că a fost la un pas de a fi construit în altă comună, datorită implicării primarului de atunci, alături de săteni, în vâltoarea Răscoalei anului 1907.

 

Pagina 8 din 87

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea