George Diaconescu, fostul șef al secției „Revistă” de la ”Davila”: „Acolo nu mai este teatru. Este un talcioc”

Luni, 16 Martie 2020 23:11

# A contestat în instanță desființarea postului său, iar procesul a fost strămutat la Curtea de Apel București

Nicolae Poghirc, directorul Teatrului Alexandru Davila, a desființat încă din 2018 cele trei secții consacrate ale teatrului (Dramă, Așchiuță și Revistă/Estradă) creând un singur compartiment artistic. Desființarea secțiilor, care acum nu mai există în organigramă, nu a rămas nesancționată de unii dintre angajații teatrului. Fostul șef al secției „Revistă”, George Diaconescu, a contestat în instanță desființarea postului său încă de la sfârșitul anului 2018, iar procesul este, încă, departe de a fi soluționat.

Familia copilului care a decedat la 24 de ore de la internarea în Spitalul din Curtea de Argeș solicită daune de 500.000 de euro

Luni, 09 Martie 2020 23:11

# Informații noi din dosarul medicilor acuzați de ucidere din culpă # Probele recoltate băiatului au fost efectuate la două zile de la moartea sa # „Investigațiile clinice efectuate au fost insuficiente pentru diagnosticarea corectă a pacientului, provocând din culpă decesul minorului”, sunt concluziile anchetatorilor

Informații noi din dosarul copilului care a murit la spitalul din Curtea de Argeș, în aprilie 2015, la mai puțin de 24 de ore de la internarea în unitatea medicală. Pe 9 aprilie 2020 se va judeca în camera preliminară, un prim termen în procesul în care medicii Sanda Cernat si Tomiță Perju au fost trimiși în judecată, de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș, pentru ucidere din culpă. Conform anchetatorilor, cei doi medici pediatri sunt

 

A reînceput războiul între Dan Stroe și Florin Frătică, la Bradu!

Luni, 09 Martie 2020 23:06

# Primarul Dan Stroe: ”Domnule Frătică, este aberant să afirmați că, la nivelul anului 2020, încă se mai continuă proiecte începute de dvs în anul 2016!

Au ieșit, ca în fiecare an electoral, cuțitele la vedere, la Bradu. Cuțite electorale și ele, desigur, însă la fel de ascuțite și tăioase ca unele reale. Florin Frătică l-a atacat, într-o emisiune, pe actualul primar, Dan Stroe. Acesta i-a răspuns, de curând, pe o rețea de socializare. Răspunsul este, însă, documentat, chiar plin de surprize (sume astronomice), demne de analizat de către cercetători mai avizați:

Minora bătută într-un centru școlar din Argeș, mutată în altă instituție

Luni, 09 Martie 2020 22:31

# Directorii DGASPC Argeș și ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă  Ștefănești au primit mai multe recomandări din partea Avocatului Poporului

Pe 16 ianuarie 2020, o fată, în vârstă de 16 ani, din Pitești, aflată în plasament la Complexul de Tip Familial (CTF) Valea Mare Ștefănești, a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătută de doi colegi.

 

Teatrul „Alexandru Davila” - executat silit de foști angajați

Luni, 02 Martie 2020 14:56

# Balerina Andreea Dragnea a dat în judecată instituția condusă de Nicolae Poghirc și a câștigat printr-o hotărâre definitivă # Umilită acasă, dar recunoscută la nivel internațional, unde a obținut zeci de medalii

La Teatrul „Alexandru Davila” continuă problemele. Instituția manageriată de Nicolae Poghirc a început să piardă în instanță o parte din procesele deschise de foști angajați, care consideră că au fost dați afară din instituție în mod abuziv.  Recent, pe 22 ianuarie 2020, balerina Andreea Dragnea a câștigat definitiv un prim proces cu teatrul din Pitești.

Începe apelul în procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale

Luni, 02 Martie 2020 14:55

# Primul termen de judecată a fost stabilit la finalul acestei primăveri

Procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale pentru care Direcția Silvică Argeș duce, de ani buni, o luptă grea, în instanțe, pentru a intra în deplină proprietate și posesie, a ajuns la Curtea de Apel Pitești. Judecarea dosarului a trecut, în ultima perioadă, prin mâinilor judecătorilor de la două Tribunale, Argeș și Vâlcea, fiecare dând o soluție total opusă.

 

Filiala Teritorială a Surzilor din Pitești - 60 de ani de existență

Luni, 02 Martie 2020 14:23

Cu prilejul împlinirii a 60 de ani de existență a Filialei Teritoriale a Surzilor din Pitești, a fost desfășurat un eveniment la care a participat întreaga Comunitate a credincioșilor deficienți de auz din cuprinsul Argeșului. Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, biserica Comunității surzilor a fost din totdeauna alături de membrii Filialei Surzilor din Pitești, constituind astfel un tot unitar ca fiind Marea Familie unită și de Dumnezeu binecuvântată, aducându-I mulțumire pentru purtarea de grijă prin limbajul semnelor. De asemenea, au fost împărțite credincioșilor surzi prezenți la Eveniment, Cartea de Rugăciune pe Înțelesul Surzilor.

Medicii Sanda Cernat și Tomiță Perju - trimiși în judecată pentru ucidere din culpă, după cinci ani de cercetări

Luni, 02 Martie 2020 14:07

# Cazul copilului care a murit la Spitalul Curtea de Argeş, fiind diagnosticat greșit

Doi medici ai Spitalului Municipal din Curtea de Argeș, Sanda Cernat si Tomiță Perju, au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă, de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe 27 februarie a.c., pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș. Este vorba de cazul copilașului de 7 ani, care a murit la doar 24 de ore de la internarea la spitalul din Curtea de Argeș, în aprilie 2015.  Andrei a murit la o zi după ce a fost greşit diagnosticat cu gastroenterocolită, deşi suferea de o infecţie la inimă şi la plămâni.

 

Un examen controversat! Avem subiectele concursului prin care prefectul Emanuel Soare a devenit funcționar public

Luni, 24 Februarie 2020 23:52

# Acesta  a obținut 99 de puncte la proba scrisă și 98,66 la proba interviului pentru postul de la Casa de Pensii a Municipiului București

Pe 4 februarie, cu o zi înainte de căderea Guvernului Orban, Emanuel Soare a fost numit prefectul județului Argeș. Numirea a fost posibilă după ce acesta a participat la un concurs organizat pentru ocuparea unui post de inspector clasa I grad profesional superior la Casa de Pensii a Municipiului București, devenind funcționar public. Deși a avut trei contracandidați, Soare a obținut funcția  en-fanfare cu 197,66 puncte dintr-un total de 200 de puncte.

Tribunalul București i-a respins cererea de revizuire lui Constantin Nicolescu

Luni, 24 Februarie 2020 22:47

Recent, pe 27 ianuarie, Tribunalul București i-a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de Constantin Nicolescu privind sentința din dosarul denumit generic „Podul de la Căteasca”. Reamintim că anul trecut fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită.

 

Fostul șef al Consiliului Județean și șeful de la Permise Auto, citați într-un dosar penal

Luni, 24 Februarie 2020 22:29

În această săptămână, pe 26 februarie, Florin Tecău, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, dar și Emil Angheloiu, șeful de la Permise Auto, sunt citați, ca martori, în dosarul penal al florăresei Gherghina (Olga) Panaete. Cei doi au fost citați și la data de 29 ianuarie doar că a fost amânată judecarea cauzei ca urmare a grevei magistraților.

Proprietarul clinicii TeddyCare: „Singurele lucruri pe care le poți oferi părinților sunt liniștea și compasiunea”

Luni, 24 Februarie 2020 14:50

Reprezentanții clinicii TeddyCare din Pitești au transmis un mesaj prin care își manifestă încă o dată regretul cu privire la tragicul eveniment, în urma căruia un copilaș, în vârstă de 4 ani și 8 luni, a murit în urma unei anestezii generale la dentist. La mai bine de o săptămână de la moartea micuțului Petru, administratorul TeddyCare, medicul Răzvan Savu, a avut, pe Facebook, o primă reacție publică legată de tragedia petrecută la clinica sa. Medicul a povestit și o întâmplare tragică din copilăria sa, care i-a marcat existența. Răzvan Savu are o experiență de 14 ani ca medic stomatolog, dintre care 2 în Germania și 4 în clinici din Isle of Man și Liverpool.

 

Dan Panțoiu, avocatul lui Tudor Pendiuc: „Speranța este că la Curtea de Apel completul va înțelege să judece, ci nu doar să condamne”

Luni, 17 Februarie 2020 23:29

# „Dacă se va ține cont de toate mijloacele de probe administrate, soluția va fi alta”, mai afirmă apărătorul fostului primar al Piteștiului # Zece condamnări cu executare și trei pedepse cu amendă penală, în primă instanță, în dosarul Publitrans # Fostul primar Tudor Pendiuc și omul de afaceri Valentin Vișoiu au primit cele mai mari pedepse

Continuă audierile în dosarul copilului care a murit în urma unei anestezii la stomatolog

Luni, 17 Februarie 2020 23:16

# „S-au făcut și se vor mai face astfel de activități”, a precizat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, Nicolae Argeşanu.

Concluziile medicilor de la INML după efectuarea autopsiei băiețelului, de 4 ani, care a murit în urma unei anestezii generale făcută la un cabinet stomatologic din Pitești, arată că acesta a făcut stop cardio-respirator în urma substanțelor administrate.

 

Polițist bătut cu biciul de un „cowboy” din comuna Teiu

Luni, 17 Februarie 2020 23:14

# Agresorul a fost trimis în judecată pentru ultraj

Un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din comuna argeșeană Teiu a fost trimis în judecată, recent, de procurori  pentru ultraj. Conform anchetatorilor, acesta a amenințat mai mulți polițiști și chiar a bătut pe unul dintre ei cu... biciul. Agresorul, înarmat cu un cuțit într-o mână și cu o șurubelniță în alta, chiar a încercat să atace pe unul dintre agenți. Nu a apucat, însă, să-l înjunghie, pentru că a fost împușcat în picior de un alt polițist.

Deși decanul Baroului Argeș crede în nevinovăția lui, avocatul Ionel Ilie a fost trimis în judecată pentru trafic de influență

Luni, 17 Februarie 2020 22:53

Avocatul Ionel Ilie, din cadrul Baroului Argeș, a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, de procurorii DNA Pitești pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Pitești. Pe 31 martie a fost stabilit primul termen al dosarului, în camera preliminară.

 

Autoritățile îngroașă din obraz, Biserica Goleștilor rezistă!

Luni, 17 Februarie 2020 21:48

# În campania din 2016, PSD Argeș promitea atragerea de fonduri europene pentru monumentele istorice
Campania trece, promisiunile… rămân!  Așa s-a cam întâmplat cu unul din jurămintele pe roșu (culoarea de partid) ale PSD Argeș, care, în urmă cu aproape patru ani, se angaja să ”conserve și renoveze monumentele bisericești prin fonduri europene”.

Situația celor 148 de români, care au sechestrate apartamentele contractate de la Inquieto, încă nesoluționată

Luni, 10 Februarie 2020 14:33

# Avocatul Liviu Stancu: „Acolo este efectiv un balamuc” # Acțiunile deschise în instanță de păgubiți sunt suspendate până la finalizarea procedurii insolvenţei societății „Daniela Construcții”

De aproape doi ani, 148 de români care au semnat promisiuni de cumpărare şi au plătit bani mulți pentru apartamente vândute în Piteşti de firma italianului Inquieto (foto), SC Daniela Construcţii, așteaptă ca bunurile plătite să fie scoase de sub sechestru de autorităţile judiciare italiene. Oamenii se tem că vor rămâne fără apartamente sau chiar fără sumele plătite în avans.

 

Săptămâna aceasta se reiau ostilitățile! Termen în procesul dintre deputatul PSD Mircea Drăghici și un ziar din Argeș

Luni, 10 Februarie 2020 14:30

# În vara anului trecut, Drăghici a câștigat, parțial, o luptă cu presa, în Argeș, onoarea sa pătată fiind spălată, însă, cu numai 10.000 lei # Între timp, deputatul PSD a fost trimis în judecată de DNA pentru delapidare

Dezastru în pădurile din Argeș! Aproape 120.000 de metri cubi de lemn au fost doborâți de vijelii

Luni, 10 Februarie 2020 14:22

# Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș: „O treime din cota de masă lemnoasă pe care o recoltăm anual este ruptă și doborâtă de vânt”

Fenomene meteo devastatoare au provocat un adevărat dezastru în zona înaltă a judeţului Argeș. Iarna a lovit în forţă într-o noapte!  Viscolul puternic, cu rafale de 100-120 km/h  a doborât  aproape 120.000 de metri cubi de lemn, în județ, în noaptea de 5 spre 6 februarie 2020.

 

Pagina 8 din 72

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea