Fostul deputat de Argeș, Cătălin Rădulescu, a ajuns la Înalta Curte cu dosarul de fals revoluționar!

Marţi, 05 Iulie 2022 08:03

Emoții mari pentru fostul deputat PSD Argeș, Cătălin Rădulescu. Săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casație și Justiție au început dezbaterile în cazul contestației pe care Rădulescu a făcut-o împotriva deciziei Curții de Apel București prin care instanța valida probele și dosarul procurorilor DNA de fapte de mare corupție, privind felul în care a obținut titlul de luptător anti-comunist. Iar Rădulescu nu stă pe roze, întrucât are la activ o condamnare la închisoare cu suspendare, într-un alt dosar, care s-ar putea să atârne greu.

În acest dosar fostul deputat argeșean a fost dat pe mâna justiției de către DNA, fapta invocată fiind complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și fals în declarații în formă continuată.

 

Peste 157.000 de euro - despăgubiri pentru familia unui argeșean, care a fost omorât de urs

Joi, 30 Iunie 2022 11:41

# Bărbatul a lăsat în urmă trei copii minori și o soție îndurerată

Tragedie la Aninoasa, în urma unei partide de vânătoare de vulpi! Vânătorul a devenit vânat, fiind omorât de un urs. Nenorocirea a avut loc pe 6 decembrie 2017, în pădurile din comuna Aninoasa, în zona Valea Siliştii, pe fondul de vânătoare nr. 17.

La scurt timp după începerea partidei de vânătoare, legal organizată, unul dintre participanți a fost atacat de un urs, împrejurare ce i-a cauzat decesul într-un interval de câteva minute. Victima avea 40 de ani și era din comuna Vlădești. Bărbatul a lăsat în urmă trei copii minori și o soție îndurerată. Șocul produs de moartea sa fulgerătoare a fost greu de suportat de către soţia acestuia, care, dintr-o dată s-a văzut mamă singură şi fără sprijin, reuşind, cu greu, să menţină echilibrul familiei sale.

 

Dosarul „Metro”- în pronunțare la Curtea de Apel Pitești

Joi, 30 Iunie 2022 11:23

# La Tribunal, fostul primar din Bradu a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Se apropie de final mega-dosarul cu 173 de păgubiți. La ședința de judecată din 20 iunie, s-a stabilit data pronunțării: pe 8 iulie. Dosarul se apropie de o hotărâre definitivă după ce, în primă instanță, Costel Zamfir, fostul primar de la Bradu, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Argeș la 13 ani și jumătate de închisoare și obligat să plătească peste un milion de euro persoanelor păgubite.

Fostul edil a fost acuzat de procurorii DNA că, în perioada în care a condus comuna, a emis acte de proprietate pe 150 de hectare de teren în apropierea autostrăzii Pitești – București, suprapunând suprafeţele cu cele ale unor cetăţeni din Oarja care aveau deja acte de proprietate pe acele terenuri.

 

Argeșul - terorizat de urși: zeci de animale sfâșiate

Miercuri, 29 Iunie 2022 10:58

# Au existat și pagube produse de lupi și râși

Animalele sălbatice au făcut ravagii în localitățile din județ. Au omorât vaci, oi, cai, capre, au fost distruși stupi etc. Argeșenii solicită ca autorităţile să ia măsuri pentru a-i proteja de urși, lupi sau chiar râși după ce şi-au găsit animalele din gospodării sfâşiate de aceștia.

De la începutul anului și până în luna iunie, în Argeș au fost întocmite 24 de procese verbale (P.V.) pentru pagubele provocate de urși. În 12 localități din județ au fost identificate animale din gospodăriile oamenilor, care au fost omorâte de urși. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a acordat/va acorda despăgubiri de peste 31.000 lei. Cele mai multe pagube au fost produse de urși pe raza comunei Corbi.

 

Instanța a decis! Constantin Nicolescu nu trebuie să plătească prejudiciul din dosarul „Podul Căteasca”

Miercuri, 29 Iunie 2022 09:30

A fost o săptămână cu vești bune pentru Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș. După ce a fost achitat de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul „Consultanța”, la două zile distanță judecătorii Tribunalului Argeș au respins și acțiunea Statului Român, prin Agenția Națională de Administrație Fiscală , reprezentată de Direcția Generală a Finanțelor Publice București, de obligare, în solidar, a inculpaților din dosarul „Podul Căteasca la plata sumei de 4.973.065,75 lei, considerată a fi prejudiciu în cauză.

O elevă a primit daune de 15.000 de euro, după ce un dulap a căzut peste ea la școală

Luni, 27 Iunie 2022 17:11

# Inspectoratul Școlar Județean Argeș, unitatea de învățământ, directorul și profesorii de serviciu – buni de plată

# Fata a stat mai multe luni la pat în urma incidentului

Un incident grav a avut loc în octombrie 2016, la Școala Gimnazială Deagurile, o structură a Școlii Gimnaziale nr. 1 Recea. O copilă de clasa a IV-a a ajuns în stare gravă la spital, după ce un dulap a căzut peste ea la şcoală. Părinții fetei au acționat în judecată Primăria Recea, instituția de învățământ, directorul, profesorii de serviciu și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, cerând daune de 100.000 de euro. Săptămâna trecută, pe 21 iunie, Curtea de Apel Pitești a admis, în parte cererea, acordând despăgubiri mult mai mici, de 15.000 de euro. Decizia instanței este definitivă!

 

 

Tensiune în spațiul cultural local. Cine dorește desființarea Fanfarei “Argeșul”?!

Luni, 27 Iunie 2022 13:48

Începând cu data de 1 februarie 2021, odată cu retragerea sprijinului financiar de către Consiliul Județean Argeș, Fanfara "Argesul" și-a întrerupt activitatea.  În tot acest timp au existat, la nivelul C.J. Argeș, demersuri, discuții rezultate cu promisiuni și amânări.

Reprezentanții fanfarei arată cu degetul spre Consiliul Județean

”Solicităm readucerea Fanfarei "Argeșul" în Cultura Argeșeană! La 30 mai a.c. am acceptat așa zisă ofertă a C.J. Argeș, numai din dorința de a reîncepe activitatea și publicul argeșean să beneficieze de serviciile acestei orchestre. Pentru o analiză și o discuție mai lărgită, în data de 15 iunie a.c. am fost convocați toți membrii Fanfarei de către Consiliul Județean Argeș, reprezentanți ai Centrului Județean de Cultura si Arte, Comisia pentru cultura educatie tineret și sport.

Doctorița Mioara Pavelescu Motoc – trimisă în judecată în trei dosare penale pe parcursul ultimilor doi ani

Vineri, 24 Iunie 2022 17:54

Continuă necazurile pentru doctorița Mioara Pavelescu (fostă Motoc). După ce în martie 2022 aceasta a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și delapidare, câteva luni mai târziu, în iunie, a fost trimisă, din nou, în judecată pentru înșelăciune.

Inculpata este cercetată pentru fapte petrecute în urmă cu câțiva ani, când îndeplinea calitatea de administrator al societății Andreea Motoc SRL. Ambele dosare sunt înregistrate la Tribunalul Argeș.

 

Municipiul Pitești trebuie să plătească noi despăgubiri pentru terenul de la „Aripi”

Joi, 23 Iunie 2022 17:42

Primăria Pitești va trebui să plătească noi despăgubiri pentru terenul, în suprafață de 2.483 mp, de la baza sportivă „Aripi”. În anul 2019, terenul respectiv, situat în cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, a fost retrocedat către trei persoane, în urma unei sentinţe definitive şi irevocabile.

Pentru a reintra în posesia terenului, municipalitatea a plătit, în 2020, suma de 484.850 euro către: Mircea Toma, Zoie Toma și Sofia Coșuleț. Aceștia au cerut Primăriei Pitești, în instanță, și alte pretenții, cu titlu de de contravaloare lipsă de folosinţă, aferentă perioadei 17.09.2016 – 14.05.2019. Deși proprietarii au cerut despăgubiri de 199.236 lei, instanța a obligat Comisia Locală de Fond Funciar Pitești la plata sumei de 48.867 lei, la care se adaugă și cheltuieli de judecată. Decizia instanței nu este definitivă!

 

Traficanții de valută - închisoare cu executare

Joi, 23 Iunie 2022 08:53

# „Cheliosu” a cumpărat cu bani falși o mașină de la un argeșean # Soția sa achita cu bancnote false nota la salonul de cosmetică

Au cumpărat mașini, telefoane, televizoare sau tratamente cu acid hialuronic cu bancnote false, iar acum plătesc pentru faptele lor. Trei persoane, din București, au fost trimise în judecată, în 2019, de procurorii DIICOT Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație de valori falsificate. Recent, în acest an, inculpații au fost condamnați la Tribunalul Argeș. Două persoane, soț și soție, au primit pedepse cu executare, iar cea de-a treia cu suspendare. Hotărârea instanței nu este definitivă. Inculpații au făcut apel, iar dosarul se judecă, în prezent, la Curtea de Apel Pitești. Următorul termen al procesului a fost stabilit luni, 20 iunie.

 

 

Un funcționar din Primăria Rătești trebuie să plătească instituției 223.000 lei

Miercuri, 22 Iunie 2022 13:37

# Funcționarul a declarat că ”a folosit suma de bani sustrasă în interes personal și pentru a împrumuta colegi”

Un fost funcționar din Primăria Rătești a dat iama prin banii instituției. Când a fost prins, a recunoscut că a pus mâna pe anumite sume în interes personal și chiar a returnat o parte din bani. A fost dat afară din primărie. Apoi, s-a judecat pentru a nu mai plăti diferența financiară, care se ridică la peste 220.000 lei. Atât Tribunalul, cât și – mai nou – Curtea de Apel l-au considerat bun de plată.

Decizie în dosarul „Consultanța”. Toți inculpații au fost achitați

Miercuri, 22 Iunie 2022 13:23

 

Toți cei 43 de inculpați acuzați de corupție, de procurorii DNA, în dosarul „Consultanța” au fost achitați. Decizia a fost dată miercuri, 22 iunie, de completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Față de Constantin Nicolescu, fostul șef al CJ Argeș, și de fostul deputat Mircea Drăghici, Instanța Supremă a ajuns, în ambele cazuri, la concluzia că "fapta nu există". La Constantin Nicolescu, magistrații au constatat și că „nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”. De asemenea, în dosar au fost achitați și foști sau actuali primari sau viceprimari. În plus, toate acțiunele civile au fost respinse, iar cheltuielile de judecată au rămas în sarcina statului.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

Pe 22 iunie - protest în fața Colegiului Medicilor Argeș

Marţi, 21 Iunie 2022 19:31

Dr. Geanina Hagimă (foto) va fi audiată miercuri, 22 iunie, de Colegiul Medicilor Argeș pentru că a participat la proteste împotriva măsurilor impuse în pandemie.

Medicul este anchetat disciplinar în urma unei sesizări făcute de Colegiul Medicilor din România (CMR). În ziua în care va fi audiată, în fața sediului Colegiului Medicilor Argeș, din Pitești, este anunțată o manifestare de susținere a doctoriței. O manifestare similară a avut loc și duminică, 19 iunie, în Piața Vasile Milea din municipiul Pitești.

Cristian Boureanu a atacat România la CEDO pentru condamnarea pentru ultraj!

Marţi, 21 Iunie 2022 11:47

# „Am stat 60 de zile în arestul central și două zile la Rahova”, spune fostul deputat

Fostul deputat Cristian Boureanu, ani buni președinte al PDL Argeș, a fost invitat la podcastul „Acasă la Măruță” care s-a difuzat săptămâna trecută. După 8 ani în care nu a mai dat interviuri în presă, Boureanu a vorbit despre subiecte sensibile din viața luni, de la dragoste, la condamnări penale. Fostul politician a povestit episoade care au făcut deliciul presei de scandal, de-a lungul vremii. Așa a dezvăluit că a dat România în judecată la CEDO, pentru condmnarea în dosarul de ultraj, considerându-se nevinovat.

 

Dosarul ”Consultanța” este în pronunțare de aproape opt luni!

Marţi, 21 Iunie 2022 09:50

# Judecătorii Inaltei Curți ar putea să se pronunțe în această săptămână

Celebrul dosar ”Consultanța” se află, în pronunțare, de aproape opt luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție. În cauză s-a pronunțat, o dată, un complet de trei judecători de la ÎCCJ, apoi un complet de cinci judecători a dispus rejudecarea cauzei. Procesul a fost reluat, iar dosarul a rămas în pronunțare încă din octombrie 2021. De atunci, lună de lună, se amână decizia! Luna trecută, pe 12 mai, instanța a amânat pronunțarea la data de 10 iunie. Apoi, s-a amânat pentru 21 iunie – prima amânare dată în aceeași lună, semn că se dorește finalizarea dosarului înaintea vacanței judecătorești. Așadar,  se așteaptă decizia noului complet de trei judecători. Apoi dosarul va pleca, odată pentru totdeauna,  spre completul de cinci. Cu avocați, cu cheltuieli, cu primari, foști primari, cu procurori, cu martori și o întreagă – nouă – punere în scenă…

 

Peste 430 de membri ai Sanitas Argeş au cerut, în Piaţa Victoriei, rezolvarea problemelor salariale

Marţi, 21 Iunie 2022 08:41

Federația SANITAS a organizat, săptămâna trecută, cel mai mare miting post-pandemie, în semn de protest față de nedreptatea cu care guvernanții ar fi tratat categoriile profesionale din Sănătate și Asistență socială. Aproximativ 10.000 de membri SANITAS și-au manifestau public nemulțumirile în Piața Victoriei. Din județul Argeș au participat la manifestare 430 de persoane. Angajații din sistemul sanitar și cei din domeniul asistenței sociale au cerut, printre altele, creșterea salariilor de bază, aplicarea sporurilor și plata gărzilor la salariul de bază aflat în plată. „430 de membri ai Sanitas Argeş, de la toate categoriile profesionale din cele două sisteme, sănătate și asistență socială, au luat parte la acest miting. Am plecat din tot județul”, ne-a precizat Doina Fănică, preşedinte Sanitas Argeş.

 

 

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Argeș cere, în instanță, sediul PNL Pitești

Joi, 09 Iunie 2022 14:31

# Judecătorii Tribunalului Argeș nu au fost de acord. AUR a ajuns la Curtea de Apel

Supărare mare la filiala Argeș a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Pentru că reprezentanții partidului au cerut, după ultimele alegeri locale, un sediu. Și nu oricare sediu, ci chiar sediul PNL Pitești. Nu l-au primit, așa că s-a ajuns la judecată. Partidul cu nume de metal prețios nu prea i-a impresionat pe judecătorii Tribunalului Argeș, care le-au respins acțiunea. Acum încearcă la Curtea de Apel.

Doctor din Argeș - cercetat disciplinar de Colegiul Medicilor pentru că a protestat față de măsurile anti-Covid

Miercuri, 08 Iunie 2022 14:34

# O manifestare de susținere a medicului a fost organizată în Capitală # Dr. Geanina Hagimă și-a dat demisia, în 2016, de la Spitalul Județean Argeș, fiind nemulțumită de condițiile de lucru

O doctoriță din Argeș este cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor pentru că a protestat, în data de 4 mai 2022, în fața acestei instituții față de măsurile anti-Covid. Dr. Geanina Hagimă, medic primar obstetrică-ginecologie, care deține un cabinet privat în municipiul Pitești, va fi chemată pe 22 iunie în fața Colegiului Medicilor Argeș și anchetată disciplinar în urma unei sesizări făcute de Colegiul Medicilor din România (CMR), motivul invocat fiind participarea la proteste împotriva măsurilor impuse în pandemie și contestarea eficienței vaccinării anti-Covid.

 

Rezultatele comisiei de control în unitățile de învățământ din Argeș

Miercuri, 08 Iunie 2022 13:55

 

# Prefectul Radu Perianu: „Cine nu își respectă obligațiile, nu are ce să caute în orice domeniu de business care implică unități de învățământ”

După informațiile legate de sesizarea unor incidente, care ar fi avut loc la Creșa nr. 6 din Pitești, la nivelul Instituției Prefectului Argeș s-a înființat o comisie mixtă de control în unitățile de învățământ. Au fost solicitate informații de la mai multe instituții din județ, fiind primite date pentru perioada anului trecut și până în prezent. Concluziile comisiei au fost prezentate, într-o conferință de presă, de prefectul Radu Perianu.

Gelu Tofan, viceprimarul Piteștiului, afaceri cu Parohia Florica din Ștefănești

Joi, 02 Iunie 2022 08:27

# Teren vândut cu 61.000 de euro  # Liberalul susține că a vândut terenul mult sub prețul pieței: „A fost mai mult o pomană pe care am făcut-o!”

Gelu Tofan, viceprimarul municipiului Pitești, face afaceri cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Tofan a vândut, în 2021, un teren intravilan Parohiei Florica din Ștefănești. Este vorba despre un teren, în suprafață de 3.202 mp, situat pe strada Mironescu din orașul Ștefănești. Deși între cele două părți a existat un precontract de vânzare-cumpărare încă din anul 2010, contractul s-a încheiat abia în martie 2021. Terenul a fost vândut cu suma de 61.000 de euro, conform declarației de avere a lui Gelu Tofan.

 

 

Pagina 8 din 92

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea