Nici vorbă de un concurs nou la Apele Române

Luni, 07 Mai 2018 13:21

# Gorunescu - în continuare șef la Argeș, Victor Sandu (foto dreapta) - în continuare mare șef la București

În urmă cu aproape o lună, a fost scos la concurs pentru un apropiat al PSD, postul de director de la Administrație Bazinală de Apă Argeș-Vedea. După ce concursul a fost anulat din cauza opoziției ”prestate” de un contracandidat, acum nicio vorbă de competiție nouă la mult-corupta instituție.

La începutul lunii aprilie, cu funcția de director oferită câștigătorului, în competiție s-a înscris directorul mare de la București, Victor Sandu, făcându-l pe șeful sucursalei Argeș, Gorunescu, să se retragă. Totul părea o cursă gata câștigată, când s-a găsit și un liberal, Adrian Moisescu, să se înscrie la grila de start. Și nu numai atât. Acesta a contestat, imediat, rezultatele (eliminatorii) probei de dosare, arătând că Victor Sandu nu se poate

Pe 8 mai, Nicola Inquieto află dacă va fi predat autorităților italiene

Luni, 07 Mai 2018 13:08

La Curtea de Apel Pitești, pe 8 mai, se judecă un nou termen în dosarul ce are ca obiect predarea omului de afaceri Nicola Inquieto către autoritățile italiene.  În respectivul dosar se găsesc părți: ca petent - judecătorul de anchetă preliminară de pe lângă Tribunalul din Napoli și Nicola Inquieto – intimat. Conform surselor noastre procesul s-ar putea amâna, motivul fiind faptul că anchetatorii nu au încheiat cercetările în țară pe numele italianului.
Pe 26 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis

 

Tribunalul Argeș a soluționat dosarele „stăpânilor de sclavi” de la Berevoești

Luni, 07 Mai 2018 13:02

# Inculpații au primit și pedepse de 20 de ani şi 8 luni închisoare # Clanul„ Feraru” bătea victimele minore cu vătraiul peste gură și îi ardea pe piele după care le dădea cu ulei pe rană

Pe 2 mai, la Tribunalul Argeș au fost soluționate, pe fond, ultimele două dosare cu romii din Gămăcești acuzați de trafic de persoane. Cel mai periculos inculpat a primit 20 de ani și 8 luni de închisoare, după ce procurorii au demonstrat cum își bătea joc de victimele sale, o parte dintre ei minori.

Marinică Fologea, angajat în cadrul ADR Sud Muntenia, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Luni, 07 Mai 2018 13:01

# Fostul consilier local de la Câmpulung a primit o amendă penală de 10 ori mai mare decât cea inițială

Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă într-un dosar de corupție, instrumentat de procurorii DNA Pitești. Marinică Fologea, fost consilier local la Câmpulung, angajat la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud – Muntenia, alături de Mihai Baciu, un om de afaceri din Bucureşti, şi-au primit pedepsele.
Marinică Fologea a fost condamnat la sfârșitul anului 2017 de către Tribunalul Argeș  la un an şi 11 luni închisoare cu suspendare şi amendă în cuantum de 3.000 lei pentru că, în calitate de manager de proiect, ar fi făcut mențiuni care nu corespund realității pe marginea unui proiect cu fonduri europene.

 

Din neatenție, doi angajați ai Primăriei Pitești au executat o asfaltare pe un drum privat

Luni, 30 Aprilie 2018 22:25

# Cazul drumului asfaltat ilegal la solicitarea lui Tudor Pendiuc a creat un precedent # n De această dată, fapta a fost descoperită imediat. Angajații au plătit contravaloarea lucrării realizată pe Aleea Negoiu, pe un teren viran, iar asfaltarea a fost… demolată # Noi amănunte din dosarul în care Tudor Pendiuc a fost trimis în judecată pentru asfaltarea ilegală a drumului care duce la vila fostei sale secretare

Un nou termen a avut loc, săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș, în dosarul în care Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, a fost trimis în judecată pentru asfaltarea ilegală a drumului care duce la vila fostei sale secretare, Carmen Lis. În dosar este judecat și

Filajul Consiliului Județean Argeș asupra fostului director de la Evidența Persoanelor, rămas fără rezultat

Luni, 30 Aprilie 2018 22:20

# Procesele dintre Viorel Badea și Dan Manu continuă la Tribunalul Sibiu

Continuă în instanță neînțelegerile dintre fostul director de la Evidența Populației, Viorel Badea, și președintele CJ Argeș, Dan Manu. După ce a fost suspendat din funcția de director la Evidența Populației, iar în cele din urmă destituit din funcție, Viorel Badea încearcă să arate, în instanță, la Tribunalul Sibiu, că i s-a făcut o mare nedreptate.

 

Omul de afaceri Nicola Inquieto a fost eliberat

Luni, 30 Aprilie 2018 21:57

# După ce vor fi încheiate cercetările în dosarele deschise de organele legii în țară, acesta urmează să fie extrădat
Nicola Inquieto, afaceristul din Pitești acuzat că spăla banii mafiei italiene a fost eliberat. Joi, 26 aprilie, la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a judecat recursul dosarului în care italianul a fost reținut timp de 30 de zile în baza unui mandat european emis de autorităţile judiciare din Italia, respectiv de către Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli.

„Sunt polițiști din județ susținuți de mediul politic, de la mine din partid sau de la alții”

Luni, 23 Aprilie 2018 14:27

# Acuzații grave aduse de parlamentarul Rădulescu conducerii IPJ Argeș # „Am avut niște întâlniri cu oameni din sistemul polițienesc care au vrut să îmi spună ce se întâmplă în Poliția Județeană Argeș”, a mai precizat Cătălin Rădulescu # S-a creat o mafie și o rețea de crimă organizată în cadrul Poliției Județene Argeș”, arată deputatul și într-o interpelare către Ministerul Afacerilor Interne

În noiembrie 2017, parlamentarul Cătălin Rădulescu, cel căruia organizația PSD Argeș i-a retras sprijinul politic, a făcut o interpelare către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în care acuza reaua credință și neexercitarea atribuțiilor de serviciu ale conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, precum și a unor polițiști din cadrul instituției.

 

Se lasă cu plângeri penale! Adrian Moisescu, singurul candidat la concursul de director la Administrația Bazinală Argeș Vedea, s-a retras!

Luni, 23 Aprilie 2018 14:24

# Moisescu (foto) a contestat comisia de examinare și nu a dorit să dea concursul cu aceasta!

Deși directorul general de la Apele Române, Victor Sandu, a încercat să-și aranjeze postul de director la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea, calculele acestuia au fost deranjate și încurcate de contracandidatul său. Contracandidat care nu s-a lăsat călcat în picioare de sistem, iar îndârjirea sa l-a lăsat de unul singur la concursul pentru funcția de director. Adrian Moisescu, că despre el este vorba, a făcut un pas pentru a deveni din nou director la ABAAV, după ce Victor Sandu a fost forțat să se retragă pentru că nu îndeplinea condițiile de concurs.

„Ibrahim” din Mușătești a fost condamnat definitiv la Înalta Curte

Luni, 23 Aprilie 2018 14:11

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat joi, 19 aprilie, sentința definitivă în dosarul argeșeanului acuzat de terorism. Ionuţ Cătălin Bălan, zis „Ibrahim”, din Muşăteşti, a fost condamnat la sfârșitul lunii februarie, în primă instanţă, de Curtea de Apel Piteşti, la trei ani de închisoare cu executare, pentru infracţiunea de terorism. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca nefondat, apelul declarat de inculpat, fiind alocat în acest caz un singur termen de judecată.

 

Dosarul de corupție al patronului Vicexpert din Vâlcea, în pronunțare la Curtea de Apel Pitești

Luni, 23 Aprilie 2018 12:33

Pe rolul Curții de Apel Pitești se judecă apelul lui Victor Petcu, patronul Vicexpert SRL Vâlcea, societate specializată în lucrări de construcţii ale drumurilor şi autostrăzilor. Victor Petcu și alți doi inculpați, foști angajați ai acestuia, sunt acuzați de folosirea sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la aceste fapte.
În primă instanță, Tribunalul Vâlcea l-a condamnat, în octombrie 2017, pe Victor Petcu la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare. Ceilalți doi inculpați din dosar, Adriana Miorița Dinu și Dragoș Marius Vîrje, au primit câte 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare. Societatea Vicexpert SRL a primit o amendă de 45.000 lei.

Pe 16 mai, inculpații din dosarul Consultanța află ce pedepse vor primi

Luni, 23 Aprilie 2018 12:30

Săptămâna trecută, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a aflat din nou dosarul „Consultanţa”, în care deputatul PSD de Argeş, Mircea Drăghici, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, dar şi 38 de foşti sau actuali primari argeşeni au fost trimişi în judecată pentru presupuse fapte de corupţie.
La termenul din 17 aprilie au avut loc dezbaterile şi ultimul cuvânt al tuturor inculpaţilor. Procesul a durat de dimineață până în jurul orei 19.00. Printre altele, avocaţii lui Mircea Drăghici și Constantin Nicolescu au cerut achitarea celor pe care-i reprezintă.

 

Evreii care au cumpărat terenurile din Pădurea Trivale de la Ivănescu cer strămutarea dosarului

Luni, 16 Aprilie 2018 14:59

# Instanța: „Prin contractele încheiate ulterior, respectiv, 2009, 2010, 2011, 2012 și 2014, prezumția bunei credințe este răsturnată și de împrejurarea că terenul făcea obiectul unui litigiu” # Noi detalii din dosarul în care Direcția Silvică Argeș a cerut anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru terenurile din Pădurea Trivale vândute de Ivănescu

Magnatul Nicolae Ivănescu riscă să plătească despăgubiri de milioane de euro evreilor cărora le-a vândut zeci de hectare în Pădurea Trivale. Asta după ce Direcția Silvică Argeș a câștigat în instanță, pe fond, anularea contractelor de vânzare-cumpărare. Hotărârea nu este definitivă. De altfel, cele trei firme ale evreilor care au achiziționat mai multe hectare de teren de la Nicolae Ivănescu au cerut strămutarea dosarului, cu pricina, din Argeș. Luni, 16 aprilie, are loc primul termen la Curtea de Apel Pitești în ceea ce privește strămutarea dosarului.

Ilegalități pe bandă rulantă la Direcția Apelor

Luni, 16 Aprilie 2018 14:56

# Directorul în funcție, Victor Sandu, este jurizat de directorul adjunct # Mai multe legi au fost încălcate în etapa selectării dosarelor

Continuă concursul cu probleme, de care am mai scris, la Direcția Apelor Argeș. Directorul general, Victor Sandu, și-a aranjat o prostie de concurs, în care președintele comisiei este chiar adjunctul său. Din păcate, a mai apărut un concurent, care le-a stricat treaba penală a celor doi. Care treabă penală rămâne, chiar dacă Victor Sandu, deținător de teren împreună cu Mircea Drăghici, se retrage. Acceptând  candidatura  lui Victor Sandu,  membrii comisiei trebuiau să se revoce, comițând o faptă penală.

 

Curtea de Apel Pitești desființează aberația produsă de Noul Cod Penal

Luni, 16 Aprilie 2018 14:52

# Datorită acesteia, un hacker a primit, la Tribunalul Vâlcea, un an condamnare la închisoare și... 25 de ani sporuri!
Pe rolul instanței Curții de Apel Pitești, s-a  judecat  celebrul proces al unor copii acuzați de mai multe tipuri de fraude  informatice. Dosarul a fost instrumentat de D.I.I.C.O.T. – biroul teritorial Vâlcea și judecat, în primă instanță, de magistrații Tribunalului Vâlcea. Aceștia, aplicând prevederile noului cod penal, i-au dat, unuia dintre copiii învinuiți de infracțiuni informatice și constituire de grup infracțional organizat, o pedeapsă halucinantă: peste 25 de ani de detenție!

Magistrații Curții de Apel Pitești au soluționat dosarul privind introducerea în țară a peste 300 de kg de droguri

Luni, 16 Aprilie 2018 13:38

Pe rolul Curţii de Apel Piteşti s-a aflat, în apel, un dosar în care inculpații, doi cetățeni turci și doi români din județul Vâlcea, sunt acuzați de introducerea în țară a 310 kg de heroină. Pe 6 martie, Curtea de Apel Pitești a decis majorarea pedepselor la trei dintre inculpați. Este a doua cea mai mare captură de droguri înregistrată la noi în țară, după ce în vara anului 2016, au fost descoperite de autorităţile române 2,45 de tone de cocaină în patru containere în Portul Constanţa.

 

Romii din Costești se judecă cu Regia de Drumuri pentru 9 miliarde de lei vechi

Luni, 16 Aprilie 2018 13:37

Regia Autonomă de Drumuri Argeș se află de doi ani în proces cu miză mare: 9 miliarde de lei vechi. De unde suma? Din  cesionări de facturi. Mai pe scurt, S.C. Venus Holdrung S.R.L. a săpat (așa susține) șanțuri pentru Consiliul Județean de valoarea menționată mai sus. Cele 12 facturi emise, au fost cesionate firmei surori, S.C. Argecom Metal S.R.L. Lucrările se pare că  nu au în spate contract și nici situație de lucrări. Instanța a decis efectuarea unei  expertize de specialitate, nominalizându-l ca responsabil pe expertul  Mușătescu Dumitru.

Concurs amânat la ABAAV! Subalternul directorului general a prezidat comisia de concurs a ”șefului” de la Apele Române

Luni, 02 Aprilie 2018 13:25

#  Concursul pentru postul de director la Administrația Bazinală Argeș-Vedea i-ar fi adus fa ță în față pe Adrian Moisescu și pe Victor Sandu, șeful interimar de la ANAR #  Legalitate sau abuz în serviciu? Directorul adjunct a admis dosarul directorului general  #  Comisia de soluţionare a contestaţiilor a amânat desfășurarea concursului

Concurs cu scântei la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea! Decizia șefului interimar de la Apele Române, Victor Sandu, de a candida în județul nostru pentru postul de director la ABAAV a creat confuzie și tensiune. Spunem acest lucru pentru că Victor Sandu a încercat „să centreze, să dea cu capul și să marcheze”, toate în același timp. Semnătura șefului de la Apele Române apărea pe anunțul în care sunt specificate condițiile de participare sau bibliografia la concursul pentru care el însuși candida.

 

Dr. Nicușor Stănculeț, șeful de la Medicină Legală, acuzat de infracțiuni de corupție din cauza unor apropiați

Luni, 02 Aprilie 2018 13:22

#  Fiind audiat timp de o oră și jumătate, medicul a demontat acuzațiile aduse de procurori în fața judecătorului Tribunalului Argeș #  „Nu intră în atribuțiile mele expertizele de calcul ale alcoolemiei. Nici nu se fac la nivelul Serviciului de Medicină Legală, ci doar la IML”, a precizat doctorul

Pe rolul Tribunalului Argeș se află un dosar în care sunt vizate fapte de coruptie anchetate încă din 2011. Doi dintre inculpați sunt chiar condamnați pentru respectivele infracțiuni, iar dosarul actual reprezintă o disjungere din vechea speță. Medicul Nicușor Stănculeț, actual șef interimar la Serviciul de Medicină Legală Argeș, a fost trimis în judecată împreună cu alte șase persoane, dintre care patru dintre inculpați sunt polițiști sau foști polițiști, într-un dosar al alcoolemiilor. Inculpații sunt acuzați că se ocupau cu falsificarea unor date din buletinele de alcoolemie.

Costel Zamfir, fostul primar din Bradu, chemat în fața Curții de Conturi pentru un contract păgubos

Luni, 02 Aprilie 2018 13:21

Primăria Bradu este călcată, din nou, de Curtea de Conturi. De data aceasta, este avut în vedere, probabil în urma uneai reclamații, contractul prin care primarul Costel Zamfir a închiriat, pentru o perioadă de 49 de ani, sediul fostei unități militare. Oficialii veniți în control l-au chemat inclusiv pe fostul primar Zamfir, ca să îl întrebe detalii cu privire la acest contract. Apoi, au recomandat edilului în funcție, Dan Stroe, să îl rezilieze, pentru că a fost încălcat. Dan Stroe a formulat o propunere de Hotărâre a Consiliului Local. Dar, surpriză: consilierii au fost de altă părere. Iată cum s-au desfășurat ”ostilitățile”, povestite, pe pagina de socializare, chiar de un consilier local, Andrei Niță.

 

Pagina 8 din 56

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea