Primăria Bogați școlește un funcționar la Mamaia, la Hotel Ambasador

Marţi, 03 August 2021 23:31

# Costul cursului: 950 lei, hotelul – 5000 lei

Da, e clar, Primăria Bogați este… bogată! Pe banii adunați în contul instituției, o persoană se va ”școli” în materie de ”Noul cod administrativ”. În a doua jumătate a lunii august, la Hotel Ambasador din Mamaia. Cursul costă 950 lei, cazarea și organizarea – peste 5000 lei. La mare, la soare, avantaje bugetare…

Corpul „B” al Universității din Pitești - în continuare fără autorizație ISU

Miercuri, 28 Iulie 2021 19:40

# Dumitru Chirleșan: „Suntem la a doua reziliere. Căutăm contractant ca să terminăm”

Universitatea din Pitești pare urmărită de ghinion! Deși încearcă de mai mulți ani să obțină avizul de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arges la Corpul „B” al instituției, lângă Rectorat, acest lucru nu a putut fi dus la capăt din cauza constructorilor neserioși. Deși sunt bani pentru lucrare, nu se găsesc meseriași care să o realizeze. Conform rectorului Dumitru Chirleșan, UPIT a reziliat deja al doilea contract pentru acest obiectiv. Deși contractul a fost atribuit, conform SEAP,  firmei Lumida SRL din Pitești, în vara anului trecut, cu suma de 2.056.631,72 lei (fără TVA), lucrările au bătut pasul pe loc. Pe 31 martie 2021, contractul a fost reziliat.

 

Blamată de Manu, promovată de Mînzînă! Consilierul juridic Tatiana Eftime - director general la DGASPC Argeș

Marţi, 27 Iulie 2021 15:42

# În 2016, și-a dat demisia din fruntea Spitalului de Pediatrie după ce a cumpărat un telefon de serviciu din donațiile spitalului # „Am cerut un telefon în care eu să pot vedea imaginile de pe camerele de supraveghere de la spital. Acum că știu că sunt camerele pe telefon îi mai disciplinez puțin (pe angajaţi)”, declara aceasta

Schimbare la conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. Iuliana Matei, cea care a îndeplinit funcția de director general interimar al instituției în ultimul an, de când Adrian Macovei a ieșit la pensie,  se întoarce de la 1 august în funcția de director adjunct,  în locul ei urmând să fie numită o nouă persoană de către Consiliului Județean Argeș.

Dosarul executorilor din Argeș cercetați pentru abuz în serviciu a ajuns la Înalta Curte

Marţi, 27 Iulie 2021 15:09

# Parte civilă în dosar este OMV Petrom

La sfârșitul anului trecut, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată a lui Eugen Fieraru (foto) și Damaschin Marius, la data faptelor executori judecătorești, pentru fapte de corupție. Eugen Fieraru este cercetat pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, iar Marius Damaschin pentru infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu producerea de consecințe deosebit de grave, și spălarea banilor. Parte civilă în dosar este constituită compania OMV Petrom SA.

 

Vestigii de 8.500 de ani descoperite pe șantierul Secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești

Miercuri, 21 Iulie 2021 10:36

# Managerul Muzeului Brukenthal, despre descoperirea făcută la Merișani: „Este una dintre cele mai vechi stațiuni ale neoliticului din România!” # Descoperiri importante și pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești

Vestigii arheologice foarte vechi au fost descoperite pe șantierul secțiuni 5 a autostrăzi Sibiu – Pitești, dar și pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești. Săpăturile arheologice începute pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești a autostrăzii Sibiu-Pitești, în punctul Capul Piscului - Merișani, au scos la suprafață vestigii arheologice din neolitic. Săpăturile sunt efectuate de arheologii de la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, care au marcat în zonă șapte situri arheologice. Două situri au fost deja închise, fiind făcute descoperiri uluitoare.

Cristian Gentea, despre marcajele făcute de firma lui Alin Rainea: „Lucrările parcă ar fi fost făcute de o persoană băută”

Luni, 19 Iulie 2021 10:39

# Primarul Piteştiului a dat de pământ cu constructorul care a făcut marcajele pe I.C Brătianu


A ieşit scandal din cauza lucrărilor realizate de pe Bulevardul I.C. Brătianu, din Piteşti. Marcajele rutiere au fost executate în mare bătaie de joc, iar asta l-a scos din sărite pe primarul Cristian Gentea care a anunţat public faptul că e nemulţumit de lucrări. Executantul şi-a cerut scuze şi a promis să refacă marcajele.

 

Procesul pentru 32,8 hectare din Pădurea Trivale se judecă de peste un an la Curtea de Apel București

Miercuri, 14 Iulie 2021 07:41

# Cazul terenurilor transferate de la Rătești în Pădurea Trivale # Până acum s-au desfășurat doar cinci termene de judecată

În această toamnă, se împlinește un an și jumătate de când se judecă procesul pentru cele 32,8 hectare din Pădurea Trivale, la Curtea de Apel București. Suprafața de pădure a aparținut Ilenei Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu, cea care a revendicat terenurile forestiere care aparținuseră familiei sale), fiind transferată  de la Rătești tocmai în Pădurea Trivale. O parte dintre terenuri au fost cumpărate de la Ileana Brătianu de omul de afaceri Nicolae Ivănescu, fiind vândute ulterior de acesta către trei firme, patronate de cetățeni israelieni. O poveste imobiliară care s-a lăsat cu mai multe dosare, în instanță. Mai ales după ce Tribunalul Argeș a decis, printr-o hotărâre definitivă, pe 3 decembrie 2015, anularea titlului de proprietate pentru suprafața menționată. A urmat apoi solicitarea în instanță a anulării a nu mai puțin de 14 contracte de vânzare-cumpărate, încheiate, în perioada 2007-2014, în urma retrocedării pădurii.

 

CJ Argeș se judecă cu directorul de la Evidența Persoanelor Argeș tocmai la Curtea de Apel Alba Iulia

Marţi, 06 Iulie 2021 22:51

# Președintele CJ Argeș a făcut recurs în dosarul „angajatului care nu a făcut cum a zis șefu`” # Administrația județeană – bună de plată în primă instanță!

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, a făcut recurs, la începutul lunii iunie, în procesul cu Viorel Badea, directorul executiv de la Evidența Persoanelor Argeș. Procesul este o moștenire rămasă de pe vremea lui Dan Manu, pe care Mînzînă se pare că vrea să îl ducă la... bun sfârșit. Rămâne de văzut pentru cine! Recursul procesului dintre CJ Argeș și Viorel Badea se judecă tocmai la Curtea de Apel Alba Iulia, acolo unde a fost înregistrat dosarul la data de 14 iunie 2021. Până în acest moment nu s-a stabilit primul termen în cauză. Se anunță o toamnă și o iarnă lungă pentru conducerea administrației județene, cu multe drumuri spre Alba Iulia!

 

Primăria Pitești a pierdut și apelul în procesul cu Orentex pentru plata unor penalități de întârziere de 1,85 milioane de lei

Marţi, 06 Iulie 2021 22:10

Încă o victorie pentru firma Orentex în procesele cu Primăria Pitești! Pe 23 iunie, Curtea de Apel Pitești le-a respins municipalității apelul ca nefondat.  Hotărârea nu este nici de această dată definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Vă reamintim că în noiembrie 2020, Tribunalul Argeș decidea, în primă instanță, ca Primăria Pitești  să plătească către Orentex penalități de întârziere de 1,85 milioane de lei.

Dosarul de corupție al psihiatrului Azamfire, în pronunțare

Marţi, 06 Iulie 2021 21:33

Dosarul de corupţie de la Laboratorul de Sănătate Mintală Argeș este în pronunțare, în primă instanță, la Tribunalul Argeș. Inculpaţi în cauză sunt medicii Eli Morman şi Valerian Azamfire şi asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Carmen Constantinescu. Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, psihiatrul Valerian Azamfire ar fi săvârşit 483 de fapte penale, medicul Eli Morman – 14, asistenta Eleonora Stoicescu – 99 şi Carmen Constantinescu - 25 de fapte.

 

Adrian Miuțescu - de la 3.200 de lei pe lună în 2019 la 34.000 de lei pe lună în 2020

Marţi, 06 Iulie 2021 08:46

# I-a priit în perioada Guvernului Orban! # Drept mulțumire, Miuțescu declară tare și răspicat: „Îl susțin pe Ludovic Orban, indiferent ce se va întâmpla!” # Venituri mari, rezultate politice puține!

Anul 2020 a fost un an fast din punct de vedere financiar pentru Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș. Revenirea la guvernare a Partidului Național Liberal și prietenia sa cu Ludovic Orban a făcut ca Miuțescu să-și mărească de 10 ori veniturile financiare pe lună, comparativ cu anul 2019. Conform ultimei sale declarații de avere, semnată pe 8 iunie 2021, reiese că pe parcursul anului trecut Miuțescu a obținut venituri de peste 406.000 lei. Dacă împărțim veniturile totale la 12 luni, înseamnă că acesta a obținut aproape 34.000 de lei pe lună, venituri provenite exclusiv din diverse funcții la stat.

 

Argeșean - trimis în judecată după ce a amenințat o polițistă pe Facebook

Miercuri, 30 Iunie 2021 12:39

# „Nu o mai suport, dacă nu o mută, o mut eu la cimitir", scria bărbatul într-una dintre postări # „O jumuleam fir cu fir şi unghie cu unghie pe viu, să vadă ce poate face un analfabet”, mai preciza acesta # Bărbatul ar fi fost supărat de faptul că polițista Denisa G. (foto) i-ar fi reținut permisul de conducere cu o zi înainte.

Un bărbat din comuna argeșeană Cocu a fost trimis în judecată de procurorii Pachetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru ultraj, după ce ar fi postat amenințări la adresa unei polițiste prin intermediul unei rețele de socializare. La aproape patru ani de la săvârșirea faptelor, bărbatul va trebui acum să explice judecătorilor ce l-a determinat să reacționeze în acest fel.

 

 

Noi informații în dosarul tirului dispărut, în 2019, cu televizoare în valoare de 200.000 de euro

Miercuri, 30 Iunie 2021 08:29

# Patronii firmei de transport - trimiși în judecată pentru înșelăciune # Din cele peste 300 de televizoare furate au fost recuperate doar câteva

Administratorii unei societăţi din Argeş au contractat, în octombrie 2019, o firmă de transport din Dâmboviţa pentru a livra peste 300 de televizoare în Franța. Iar de aici au apărut toate problemele. TIR-ul cu televizoare, în valoare de 200.000 de euro, a plecat din localitatea Chitila, de lângă Bucureşti, acolo unde se afla depozitul, şi ar fi trebuit să ajungă într-o localitate din Franța. Din păcate, transportul  nu a mai ajuns niciodată la destinaţie. Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au finalizat dosarul și au trimis în judecată trei persoane.

Un traficant de icre negre va fi judecat în Argeș

Miercuri, 30 Iunie 2021 08:27

În august 2020, mai mulți bărbaţi din Mehedinţi au fost prinşi în flagrant delict, la un popas turistic din Argeş, în timp ce încercau să comercializeze ilegal icre de sturion. În urma cercetărilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au trimis în judecată o singură persoană. A.G. este acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de pescuitul, deținerea, transportul, comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

 

Instanța a rămas în pronunțare în dosarul „Cheresteaua”

Marţi, 29 Iunie 2021 19:22

# Emoții mari pentru membrii clanului „Brânză”

După 82 de termene de judecată, Tribunalul Argeș a râmas în pronunțare în dosarul „Cheresteaua”. În Argeș, între 2008-2012, s-a întâmplat unul dintre cele mai revoltătoare dezastre din pădurile județului, fiind rase de pe suprafața pământului sute de hectare ilegal. Anchetatorii susţin că firma Andris a tăiat ilegal 23.000 de copaci pe care i-ar fi cărat cu peste 1000 de camioane.

 

Noi informații în dosarul preotului din Argeș acuzat că a dat cu mașina intenționat peste o persoană

Marţi, 29 Iunie 2021 18:21

# Instanța va decide dacă se va schimba încadrarea juridică

Un preot din Argeș este judecat pentru tentativă de omor.  În urma unui conflict spontan izbucnit pe 1 octombrie 2019, preotul este acuzat că ar fi dat cu mașina intenționat peste un bărbat, care traversa regulamentar strada. Ion-Ștefan Toroabă, preotul paroh de la Parohia  Mărăcineni 2, a fost trimis în judecată, în martie 2020, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Pe imaginile video surprinse în momentul producerii accidentului, petrecut în Pitești, pe Calea București, se observă cum preotul, aflat la volanul unei mașini, frânează brusc lăsând să treacă pe trecere un bărbat. Acesta din urmă se pare că îl jignește pe șofer.

 

Fost deputat de Argeş - acuzat într-un DOSAR GREU!

Marţi, 29 Iunie 2021 16:35

Se fac valuri la Bucureşti pe tema unui mare dosar de corupţie. În joc sunt nume grele cum ar fi fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu şi fostul ministru, Radu Berceanu. Audierile continuă pe 1 şi 7 iulie, în pofida faptului că magistraţii se află în vacanţă, potrivit Stiripesurse.ro.

Parchetul Curții de Apel Pitești are un nou procuror general

Luni, 28 Iunie 2021 14:21

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât, în şedinţa din 22 iunie a Secţiei pentru procurori, delegarea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti pe magistratul Alin Stoica. Începând cu 1 iulie, acesta îl va înlocui în funcţie pe cunoscutul procuror Mihail Aldea, care şi-a dus cu succes la final cele două mandate de procuror general.

 

 

După 18 ani de la sesizarea organelor penale, începe judecarea cauzei în dosarul „Metro”

Miercuri, 16 Iunie 2021 13:55

# Este cercetat doar Costel Zamfir (foto), fostul primar de la Bradu. În cauză, nu s-a putut pune sechestru pentru că inculpatul nu deține bunuri

S-au împlinit 18 ani de la sesizarea organelor penale privind cazul „Metro”, în care 150 de hectare de teren ar fi fost retrocedate ilegal. Iar în toată această perioadă, au fost depuse sute de sesizări pe la toate organele competente. Dosarul a  fost trimis în judecată, în ianuarie 2019, de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești. După multe luni petrecute în cameră preliminară, la Tribunalul Argeș, cauza a fost restituită, după aproximativ un an, către DNA Pitești fiind ridicată problema neregularității rechizitoriului.

EXCLUSIVITATE! Unul dintre constructorii tunelului de pe Transfăgărășan ne-a povestit cum a lucrat acolo pe ierni năpraznice!

Miercuri, 16 Iunie 2021 12:52

# Gheorghe Iordache: În iarna anului 1972 am fost nevoiți să oprim lucrările din cauza iernii foarte grele….

Tunelul unește rutier văile glaciare  Bâlea – situată la nord și Capra (prin intermediul circului glaciar drenat de pârâul Pisica) – situată la sud , asigurând la nivelul Munților Făgăraș trecerea între sudul Transilvaniei și nordul Munteniei. Tunelul – care se află la distanța 116 km și 300 m de la originea argeșeană a DN7C, străbate creasta Făgărașului între vârfurile Paltinul (2398 m) și Iezerul Caprei (2417 m)  pe sub muntele Paltinul, între cotele 2.025 și 2.042 metri.  Spre vest se găsește Pasul Lainici iar spre est Pasul Giuvala.

 

Pagina 8 din 84

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea