Președintele PNL Argeș, consilier de director general la o firmă cu... un angajat!

Luni, 27 Iulie 2020 13:09

# Adrian Miuțescu: „Verificați-le CV-urile celor care, într-adevăr, au probleme, că al meu este prea curat...”

Adrian Miuțescu este, anul acesta, pe cai mari. Președinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii ROMAERO S.A., protejat al prim-ministrului Ludovic Orban, președinte al organizației județene a PNL. Are de toate, de la bani la notorietate, așa că, pe bună dreptate, se poate spune că a avut un an bun.

Deputatul Mircea Drăghici câștigă mai mult din chirii decât din Parlamentul României

Luni, 20 Iulie 2020 13:39

# Familia Drăghici a făcut, în 2020, donații către membrii familiei de aproape 750.000 lei

Mutații interesante în declarația de avere a deputatului Mircea Drăghici. Acesta, pe vremea când era cercetat în dosarul ”Consultanța”, a redus averea foarte mult prin donații către membrii familiei. Se pare că donațiile au reînceput, cel puțin așa arată cea mai recentă declarație de avere depusă la Camera Deputaților. Familia Drăghici deține, în momentul de față, un singur autoturism.

 

Constantin Istrătescu, după ce a fost condamnat pentru braconaj: „A fost o greșeală!”

Luni, 20 Iulie 2020 13:28

# Acesta nu mai are dreptul de a ocupa funcţia de director la AJVPS Argeş

Pe 16 iulie, Curtea de Apel Pitești a dat sentința în dosarul lui Constantin Istrătescu, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Argeș. Acesta și alți doi angajați ai instituției, inginerii Horia Tănase și Sorin Bulimac, au fost condamnați la pedepse cu suspendare pentru braconaj cinegetic. Cei trei nu mai au dreptul de a ocupa în cadrul instituției funcţiile pe care le-au deținut în timpul săvârşirii infracţiunii.

Grupul ce acționa prin metoda ”Accidentul” în Pitești, condamnat, la Tribunalul Argeș

Luni, 20 Iulie 2020 13:26

 

# Cel mai mare prejudiciu produs unei familii din Pitești, în acest dosar, a fost de  20.000 lei, 400 de dolari și 20 de euro # Printre păgubiți se află mama senatoarei Cristina Stocheci, care va primi daune materiale de 10.000 lei

Judecătorii  Tribunalului Argeș s-au pronunțat, pe 16 iulie, în dosarul grupului infracțional organizat din Medgidia, care acţiona prin metoda „Accidentul”, în Pitești. Șase inculpați au înșelat prin această metodă mai mulți piteșteni. Victimele au picat în „plasa” escrocilor pe parcursul a trei zile, în 2018. Inculpații au acționat inclusiv în noaptea de Înviere.

 

În această toamnă, începe apelul în dosarul „Publitrans”

Luni, 20 Iulie 2020 13:23

Vin vremuri grele pentru Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului. Dacă în urmă cu câțiva ani, Pendiuc  se pregătea, în această perioadă, de campania electorală, acum acesta își pregătește apărarea în apelul dosarului „Publitrans”. Cauză în care a primit, pe fond, o condamnare de 8 ani cu executare. Pe 22 septembrie, cu cinci zile înainte de alegerile locale, a fost stabilit primul termen de judecată în dosarul „Publitrans” la Curtea de Apel București.

Ce au făcut anul trecut greii construcțiilor din Argeș

Luni, 13 Iulie 2020 15:59

# Valah Construct, firma lui Cătălin Nicolau (foto), a produs 250.000 lei/angajat!

Recent, pagina electronică oficială a Ministerului de Finanțe, mfinante.ro, a cunoscut creșteri spectaculoase ale traficului. Pentru că au apărut rezultatele financiare ale anului trecut. Curioșii, DNA-ul, oamenii de afaceri, toți s-au îmbulzit să vadă cine-ce a mai produs și, mai ales, cât. Vă prezentăm câteva rezultate care privesc firme cu greutate ale mediului de afaceri argeșean.

 

 

Preot din Argeș - trimis în judecată pentru tentativă de omor

Luni, 13 Iulie 2020 15:56

Un preot argeșean este judecat pentru tentativă de omor, după ce a dat cu mașina intenționat peste o persoană. Este vorba de Ion-Ștefan Toroabă, preotul paroh de la Parohia  Mărăcineni 2.  Acesta ar fi dat cu mașina intenționat peste un bărbat, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal, în urma unui conflict spontan izbucnit pe 1 octombrie 2019. Preotul a fost reținut atunci pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv.

Săptămână grea pentru șeful vânătorilor și pescarilor din Argeș

Luni, 13 Iulie 2020 15:48

# Constantin Istrătescu și alți doi învinuiți așteaptă decizia judecătorilor Curții de Apel Pitești

Pe 14 noiembrie 2019, la Curtea de Apel Pitești, a început judecarea apelului în dosarul în care Constantin Istrătescu, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Argeș, este acuzat de braconaj cinegetic. Acesta și alți doi angajați ai instituției, inginerii Horia Tănase și Sorin Bulimac, au primit, pe fond, pedepse cu suspendare.

 

 

Procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale - mutat la Curtea de Apel București

Luni, 13 Iulie 2020 15:47

# Primul termen de judecată a fost stabilit în această toamnă

Apelul în procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale a fost mutat de la o instanță la alta. Deși trebuia să înceapă în această primăvară la Curtea de Apel Pitești, judecătorii au decis pe 18 martie 2020, scoaterea cauzei de pe rol şi înaintarea dosarului către Curtea de Apel București. Primul termen de judecată a fost stabilit pe 14 septembrie.

A început judecarea apelului în dosarul „Bordel la saloanele de masaj erotic”

Luni, 13 Iulie 2020 14:18

La Curtea de Apel Pitești a reînceput apelul în procesul în care inculpații Ramona Mihaela Matei și Cristinel Daniel Lemnaru sunt acuzați de proxenetism. Anchetatorii au stabilit că cei doi, sub paravanul unor saloane de masaj, administrau adevărate bordeluri, angajatele practicând prostituţia, atât în cadrul acestora, cât şi în alte locaţii din județ.

 

Continuă jaful din pădurile Argeșului. Șeful Ocolului Silvic Pitești, trimis în judecată pentru omisiunea sesizării

Luni, 06 Iulie 2020 16:30

# Procurorii îl acuză că, deși a luat la cunoștință despre comiterea unor infracțiuni de tăiere fără drept și furt de arbori, nu a sesizat organele de urmărire penală

Sorin Marius Balaș, șeful Ocolului Silvic Pitești, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, sub acuzația de omisiunea sesizării. Acesta este acuzat că în calitate de șef de ocol silvic nu a sesizat organele de poliție și nici unitatea de parchet competentă despre comiterea unor infracțiuni de tăiere fără drept și furt de arbori. Dosarul său a fost înregistrat la Judecătoria Pitești în data de 19 martie. Instanța a stabilit primul termen de judecată, în camera preliminară, pe 15 iulie. Inginerul Sorin Balaş este șeful Ocolului Silvic Pitești din anul 2013.

Dosarul fostului primar de la Nucșoara se află în pronunțare la Tribunalul Argeș

Luni, 06 Iulie 2020 16:28

# Fostul edil a fost condamnat  în 2019 la 3 ani de închisoare cu suspendare

La Tribunalul Argeș se află în pronunțare unul dintre dosarele lui Corneliu Berevoianu, fostul primar al comunei argeșene Nucșoara. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a depus o contestație la executare. Instanța urmează să dea o hotărâre în acest caz pe 14 iulie, după ce pe 7 iunie a fost amânată cauza.  Reamintim că pe 25 iunie 2019 fostul edil a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care APIA era constituită parte civilă cu suma de 987.616,54 lei.

 

 

S-a dat drept administrator de firmă și a păcălit zeci de persoane

Luni, 06 Iulie 2020 16:24

Un bărbat, de 31 de ani, din Pitești, a fost trimis în judecată, recent, de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de înşelăciune în formă continuată, fals informatic şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În intervalul noiembrie 2019 – februarie 2020, Marius Florin D. a păcălit nu mai puțin de 16 persoane, din toată țara, creând un prejudiciu de aproximativ 35.000 de lei. Se dădea drept administrator de firmă, iar în schimbul unor sume de bani le promitea oamenilor că le va furniza servicii de transport marfă și vânzări auto.

Sorina Honțaru le-a stricat planurile liberalilor argeșeni

Luni, 06 Iulie 2020 11:15

# Tribunalul Argeș a repus-o în drepturi în fruntea DSP Argeș

După ce PNL și PSD și-au smuls din mâini șefia spitalelor din Argeș, a urmat o nouă confruntare, de această data la mijloc căzând conducerea Direcției de Sănătate Publică Argeș. După ce liberalii argeșeni s-au „luptat” pentru a-l menține la suprafață pe dr. Alexandru Guiță (președintele Comisiei de Sănătate din PNL Argeș), reușind să o detașeze, prin ordin de ministru, pe dr. Sorina Honțaru tocmai la DSP Galați, săptămâna trecută, pe 2 iulie, fostul comandant al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Pitești și-a dat demisia, invocând motive personale.

 

Răsturnare de situație în dosarul sutelor de hectare din Rociu transferate la Căteasca şi Suseni

Luni, 29 Iunie 2020 22:43

# Expertul care a întocmit raportul de expertiză tehnică în cauză - trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă # Primăria Rociu - parte civilă în proces cu suma de peste 100.000 lei

Răsturnare de situație, la Rociu, în dosarul celor aproape 800 de hectare din terenurile localităţii, care au fost transferate, în urma hotărârii instanței, la comunele Căteasca şi Suseni. Deși, administrația locală din Rociu  a apelat, rând pe rând, la toate căile legale pentru a anula hotărârea judecătorească, judecătorii i-au respins cererile. Când totul părea pierdut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești l-au trimis în judecată, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă, chiar pe inginerul expert Florin Cristinel Mihăilescu, cel care a întocmit raportul de expertiză tehnică în dosarul civil în urma căruia Unitatea Administrativ Teritorială Rociu a pierdut sute de hectare de teren în dauna celorlalte două localități.

Șeful de post a fost trimis de două ori în judecată, într-un an, pentru că a falsificat acte în dosare penale

Luni, 29 Iunie 2020 22:41

Acuzații grave în cazul unui polițist argeșean. Agentul de poliție nu este la prima abatere, fiind trimis în judecată, de două ori într-un interval de 1 an, pentru că a falsificat acte în dosarele penale instrumentate de el. După ce a fost acuzat că a scăpat pe cineva de cercetarea penală încercând să claseze dosarul, acum omul legii este acuzat că i-a falsificat semnătura unei persoane, atestând în mod nereal că i-a fost adusă la cunoștință calitatea de inculpat. Polițistul este acuzat pentru fapte săvârșite între anii 2016-2017.

 

Partea neagră a învățământului argeșean: școli cu niciun elev prezent la Evaluarea Națională

Luni, 29 Iunie 2020 22:10

# Unitățile școlare unde elevii nu au luat nici măcar o notă de 5 la Capacitate! # Școala din Argeș cu patru medii de 1

În urma rezultatelor înainte de contestații, înregistrate de către absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională, Argeșul a ocupat locul 3, la nivel național, ca număr de elevi de 10 pe linie. Au fost 42 de elevi argeșeni care au încheiat examenul cu media generală 10. Au fost unități școlare cu rezultate extraordinare, dar au existat și școli în care situaţia este una dramatică. La două unități de învățământ din judeţ niciun elev nu a promovat, iar la alte două școli elevii nu s-au prezentat la examen.

Tribunalul București a publicat motivarea în dosarul „Publitrans”: „Tudor Pendiuc a săvârșit faptele în calitate de primar, folosindu-se de influența pe care o avea asupra persoanelor subordonate”

Luni, 22 Iunie 2020 14:45

# Arată judecătorii Tribunalului București # Despre Ema Pendiuc: „Nu a recunoscut săvârșirea faptelor în ciuda unor apărări contradictorii și neadevărate” # Despre Valentin Vișoiu: „Susținerile sale nu urmăresc tot timpul un parcurs logic”

A fost publicată motivarea Tribunalului București în dosarul „Publitrans”. Reamintim că pe 12 februarie,  Tudor Pendiuc, fostului primar al Piteștiului, a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare. Și fiica acestuia, Emanuela (Ema) Elena Pendiuc, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. Tribunalul a dat pedepse grele și celorlalți inculpați. Afaceriștii implicați în această afacere au primit sentințe între 6 ani, respectiv 7 ani și 8 luni, iar funcționarii și directorii Primăriei Pitești au fost condamnați la pedepse între 4 ani și 6 luni, respectiv 5 ani și 6 luni.

 

Două monumente de o valoare inestimabilă, din Argeș, se sting sub ochii autorităților

Luni, 22 Iunie 2020 14:38

# Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului caută, de 20 de ani, …fonduri europene. Și se vaită că nu are bani, dar a avut, în 2019, profit de circa o jumătate de million de euro. # Salvați Mănăstirea Râncăciov și Biserica Golești de la dispariție!

Despre cele două monumente am mai scris. Și, începând de acum, vom scrie necontenit, până, cineva, din Arhiepiscopie, le va pune pe o listă a priorităților, listă pe care, acum, nu sunt! În timp ce românii dau bani, prin toată Europa și aiurea, ca să viziteze te miri ce pietre, cele două lăcașe de cult din Argeș - chiar în vecinătatea Piteștiului, se sting din cauza indiferenței. O indiferență criminală chiar, pentru că este vorba de două monumente atât de încărcate de istorie, cum rar se mai găsesc.

 

La patru luni de la tragedia de la TeddyCare, Medical Tours Company a contestat în instanță sancțiunile aplicate de Direcția de Sănătate Publică

Luni, 22 Iunie 2020 14:26

Medical Tours Company SRL, compania care administrează clinica stomatologică TeddyCare din Pitești, unde a avut loc tragicul caz al copilului de patru ani și opt luni mort după o anestezie, a dat în judecată Direcția de Sănătate Publică Argeș. Pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat în data de 10 iunie, exact la 4 luni distanță de la nefericitul incident, un dosar, la Secția Civilă, care are ca obiect anulare act administrativ. Se solicită Direcției de Sănătate Publică Argeș „anularea răspunsului formulat împotriva deciziei suspendării activității nr.2/12.02.2020 şi  procesul verbal nr.117/12.02.2020”. Reprezentanții Medical Tours Company SRL vor să se reabiliteze, în instanță.

 

Pagina 8 din 75

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea