Patronul unei fabrici de pâine din Argeș, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Joi, 15 Iunie 2023 09:03

 

Omul de afaceri câmpulungean Mihail Bosoiu a fost trimis, recent, în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Bărbatul a mai fost condamnat definitiv, în septembrie 2022, la 6 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare cu executare, tot pentru evaziune fiscală.

Mihail Bosoiu, în vârstă de 54 de ani, este patronul unei societăţi care are ca obiect de activitate fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor de patiserie. În dosarul în care a fost trimis în judecată, inculpatul este acuzat că ar fi înregistrat în actele contabile ale societății sale, Mibos Project din Dragoslavele, cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale.

 

Primarul din Boteni, Vasile Leau, a mai scăpat de un dosar penal!

Miercuri, 14 Iunie 2023 08:51

 

# Și fiica sa a scăpat de acuzația de evaziune fiscală

Vasile Leau, primarul din Boteni, poate dormi, deocamdată, liniștit. Un proces în care erau urmăriți penal, atât el cât și fiica sa, este pe drumul cel bun, din perspectiva acestora. Adelina Georgeta Leau era urmărită pentru evaziune fiscală în formă continuată, iar tatăl acesteia, Vasile Leau, era acuzat de infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată. Tribunalul Argeș a constatat că faptele s-au prescris și au încetat procesul penal.

Prin rechizitoriu penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpați, tată și fiică, în noiembrie 2019. În actul de sesizare a instanței s-au reținut următoarele fapte: Adelina Leau, în calitate de administrator al unei firme de panificație, în perioada 2013-2014 nu a înregistrat în documentele contabile ale societății toate veniturile realizate, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

 

 

Pendiuc, Scarlat și Văsîi au primit pedepse mai mici pentru că s-a avut în vedere vârsta inculpaţilor și vechimea faptelor

Marţi, 13 Iunie 2023 10:23

 

# Motivarea instanței în dosarul „Publitrans” # Publitrans 2000 SA angajează avocat pentru a recupera prejudiciul de peste 23 de milioane de lei

La începul lunii mai 2023, Curtea de Apel București a dat sentința definitivă în dosarul „Publitrans”. Tudor Pendiuc - fostul primar al municipiului Pitești și oamenii de afaceri Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi au fost condamnați la câte patru ani de închisoare cu executare. Cei trei inculpați au fost obligați și la plata prejudiciului de peste 23 de milioane de lei către partea civilă Publitrans 2000 SA, în solidar și cu societățile SC Girexim Universal SA și SC CNCD SA. De asemenea, și inculpatul Emilian Nechita, fost director executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Pitești, a fost obligat de către instanță la plata unei părți din prejudiciu, deși i s-a încetat procesul penal ca urmare a prescrierii faptelor. Urmează ca societatea Publitrans 2000 SA să întreprindă demersurile necesare pentru a recupera de la inculpați prejudiciul în cauză.

Monumentul de la Piteşti, dedicat foştilor securişti, a fost modificat pe ici pe colo prin punctele esenţiale!

Marţi, 13 Iunie 2023 07:46

 

În septembrie anul trecut, în Cimitirul Militar din Piteşti a răsărit un monument controversat, dedicat eroilor de pe „frontul nevăzut”, adică foştilor lucrători în SRI şi fosta Securitate. Cei care au pus la cale acest proiect sunt membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din SRI - Sucursala Argeș.

În oraşul în care a avut loc „Experimentul Piteşti”, cele mai teribile acte de cruzime din închisorile comuniste, un asemenea monument a fost considerat o sfidare. Călăii să fie cinstiţi ca nişte eroi???

La presiunile mai multor asociaţii şi chiar a şefului SRI, Eduard Hellvig, textul scris pe placa memorială a fost schimbat, astfel încât să facă referire numai la cadrele din SRI care au activat după 1990.

 

Statul român încearcă să recupereze o parte din prejudiciul din dosarul Cheresteaua II

Joi, 01 Iunie 2023 08:49

 

# Proces cu miză de peste 4 milioane de lei la Tribunalul Argeș!

Celebrul dosar Cheresteaua II s-a închis, faptele din acesta fiind clasate recent, prin noua legislație adoptată. Sumele vehiculate sunt enorme și, iată, statul român încearcă, în instanță, să recupereze câte ceva. În cazul de față, este vorba de circa 4 milioane de lei suma calculată ca evaziune fiscală. În dosarul „Cheresteaua 2”, în care au fost implicați frații Ion și Gheorghe Ghilencea, de la SC Doi Brazi SRL din Pietroşani, s-a stabilit în sarcina suspecților un prejudiciu adus bugetului de stat în cuantum total de 22.810.372 lei. Prejudiciul este compus din valoarea materialului lemnos exploatat fără autorizații de exploatare plus valoarea materialului lemnos exploatat în baza autorizațiilor de exploatare emise ilegal, dar și cel aferent săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Un producător din Topoloveni se bate cu ANPC-ul!

Joi, 01 Iunie 2023 07:49

# Patroana firmei: „În Justiție am câștigat când ANPC a făcut abuz cu amendarea noastră”

Bibiana Stancioulov (foto), patroana fabricii de magiun de la Topoloveni, nu a avut, de când a reînviat vechea afacere tradițională, liniște. Deși firma sa a obținut prestigioase premii internaționale pentru calitate și înregistrarea ca produs cu Indicație Geografică Protejată la nivel european, apoi calitatea de furnizor al Casei Regale a României. Poate tocmai de aceea. Produsele fabricate aici sunt fără conservanți și fără zahăr adăugat. Iată că, mai nou, tocmai această mențiune de pe etichetă, deranjează. Și nu pe oricine!...

 

Dosarul de ucidere din culpă al fostului ministru al Finanţelor rămâne în Argeș

Miercuri, 31 Mai 2023 10:06

 

# Instanța i-a respins lui Daniel Chițoiu cererea de strămutare

Lui Daniel Chiţoiu, fostul ministru al Finanţelor, i-a fost respinsă, săptămâna trecută, cererea de strămutare a dosarului în care este acuzat de ucidere din culpă. Curtea de Apel Pitești i-a respins ca nefondată cererea. În luna aprilie, inculpatul a făcut și o cerere de recuzare a magistratului care se ocupă de soluționarea dosarului, dar și aceasta a fost fără succes. Astfel, cauza se va judeca în continuare la Judecătoria Pitești. Următorul termen a fost stabilit după vacanța judecătorească, abia pe 20 septembrie.

Cazul licitațiilor „aranjate”. Mai multe firme din Argeș - în vizorul procurorilor DIICOT Pitești

Marţi, 30 Mai 2023 10:40

 

# Au fost ridicate documente de la Spitalul Județean de Urgență Pitești

A fost agitație mare, săptămâna trecută, în județul Argeș! Pe 25 mai, procurorii DIICOT Pitești au descins la sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești, la șapte primării, dar și la șase persoane juridice de unde au ridicat mai multe documente. Procurorii susțin că, încă din anul 2019, pe raza județului, a fost constituit un grup infracțional organizat, specializat în trucarea licitațiilor publice. Grupul, care ar fi funcționat până în prezent, ar fi obținut sume importante de bani din contractele de lucrări publice, prin supraevaluarea costurilor. În vizorul anchetatorilor sunt și mai multe firme importante din județ.

 

Fostul deputat Cristian Boureanu a scăpat de condamnarea la patru ani şi trei luni de închisoare!

Luni, 29 Mai 2023 20:24

 

 

Fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu, a scăpat de condamnarea la patru ani şi trei luni de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța. Instanța a dispus încetarea procesului penal pentru că s-au prescris faptele.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat vineri, 26 mai, hotărârea definitivă într-un dosar legat de atribuirea unui contract de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată. Fostul ministul Sebastian Vlădescu (naşul lui Boureanu) a fost condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare, iar Mircea Costea (cumnatul lui Mircea Geoană) a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare.

Primăria Băiculești, raiul (vacanțelor) cursurilor plătite din bugetul local

Joi, 25 Mai 2023 14:57

 

# Hai la munte și la mare... și la cursuri de formare... și mai puțin la asfaltare!

Moda cursurilor de perfecționare, la munte sau la mare, în țară sau în străinatate, pe bani publici, mulți, a prins foarte bine în administrația publică din Argeș. Că tot a venit vara și s-a făcut frumos la mare și la munte, Primăria Băiculești s-a gândit să își trimită angajații să se perfecționeze. Să vedeți pe unde, și pe ce bani, vă cruciți!

 

Detalii noi din dosarul polițiștilor acuzați de moartea unui inginer pe care l-au imobilizat violent

Miercuri, 24 Mai 2023 13:14

 

# S-au clasat faptele față de jandarmii implicați în intervenție

Doi jandarmi argeșeni au scăpat de acuzații în dosarul în care inginerul Zaharia Barbu, din Pitești, a fost omorât în urma unei intervenții. Deși au luat parte la imobilizarea victimei, procurorii militari au dispus clasarea acuzațiilor aduse subofițerilor jandarmi.

Pe 16 aprilie 2021, a făcut ocolul țării cazul lui Zaharia Barbu, un bărbat de 63 de ani, care a murit după ce a fost imobilizat violent de doi polițiști, la intervenție participând și jandarmi. Patrula mixtă, formată din polițiști și jandarmi, a intervenit pentru a evacua persoanele de la un restaurant, din zona Autogării Sud Pitești, după ce în local izbucnise un incendiu.

„Ordonanța austerității” a blocat concursurile la cele mai mari spitale din județul Argeș

Luni, 22 Mai 2023 15:48

Peste 50 de posturi de la Spitalul de Pediatrie Pitești nu mai pot fi scoase la concurs

„Ordonanța austerității”, publicată pe 15 mai 2023 în Monitorul Oficial, a produs, deja, primele efecte în Argeș, blocând angajările în sistemul sanitar. În urma acestei decizii, Spitalul de Pediatrie Pitești nu mai poate să scoată la concurs în jur de 50 de posturi.

În schimb, la Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost blocate procedurile pentru trei posturi, deși acestea erau în desfășurare. S-a constatat că dosarele ar fi urmat sa fie verificate pentru îndeplinirea condițiilor de înscriere la câteva zile de la data intrarii în vigoare a actului normativ. Din fericire, continuă procedurile de ocupare pentru posturile la care s-a afișat rezultatul selecţiei dosarelor de concurs.

 

Război, în instanță, la Bradu, pe transportul local din comună!

Joi, 18 Mai 2023 12:39

# Fostul operator de maxi-taxi vrea 1,5 milioane de lei pentru că a fost dat afară!

Comuna Bradu a aderat, nu cu mult timp în urmă, la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești. E vorba de un proiect așteptat, de mult, de localitățile din jurul Capitalei Argeșului, proiect care le permite oamenilor să ajungă, în oraș, cu un singur mijloc de transport în comun. Până la constituirea Asociației, operatorii de maxi-taxi locali lăsau drumeții pe la intrările din Pitești, de unde aceștia erau nevoiți să schimbe mijlocul de transport pentru a ajunge în oraș. Noile rute de transport sunt mai avantajoase, inclusiv financiar. Doar că… vechii transportatori au rămas… fără obiectul muncii.

Judecați pentru distrugere. A aruncat cu levierul într-o mașină

Joi, 18 Mai 2023 12:34

Doi argeșeni au fost trimiși în judecată, recent, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru distrugere, fals în declarații și participație improprie la fals intelectual. Pe fondul unei stări conflictuale existente, în noaptea de  20 spre 21 iulie 2019, un bărbat, care conducea o autoutilitară, a fost blocat în trafic de două mașini.

Dintr-un autoturism au coborât doi bărbați, unul dintre ei având un levier în mână. Ambii strigau  amenințări la adresa șoferului autoutilitarei. În tot acest timp, nici persoana vătămată, nici martorii din autoturismul său, nu au coborât din mașină. „În momentul în care persoana vătămată a încercat să efectueze manevre pentru a scoate autoturismul dintre cele două mașini care îl blocaseră, inculpatul P.F.C. a aruncat levierul pe care îl avea în mână în autoturismul persoanei vătămate, găurindu-i aripa dreapta spate”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

 

 

Trei oameni de afaceri - trimiși în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 13 milioane de lei

Joi, 18 Mai 2023 07:33

Un om de afaceri din Argeș a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Acesta a fost acuzat că a evidențiat în actele contabile ale unor firme operațiuni economice fictive de execuție lucrări de termoizolație exterioară, lucrări de instalații și achiziții de materiale de construcții, pretins derulate prin intermediul mai multor societăți de timp „fantomă”. Cel acuzat este Valentin Amzăr, administratorul a două societățI comerciale. Alături de acesta, au mai fost trimiși în judecată Silviu Andrei Buzatu și Mihai Duțescu pentru complicitate la evaziune fiscală.

 

Avocatul Dan Panțoiu, despre ziua în care Pendiuc va fi, din nou, liber: „Prin noiembrie o să iasă”

Marţi, 16 Mai 2023 08:56

# Fostul primar al Piteștiului a fost condamnat la 4 ani de închisoare

Pe 5 mai, la câteva ore după ce au fost condamnați definitiv în dosarul „Publitrans”, fostul primar Tudor Pendiuc și oamenii de afacerii Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi s-au predat autorităților și au fost transferați la Penitenciarul Mioveni.

Curtea de Apel București i-a condamnat pe cei trei inculpați la câte patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu. În schimb, omul de afaceri Valentin Vișoiu a scăpat de condamnarea de 7 ani şi 8 luni de închisoare, dată în primă instanță. La apel, Vișoiu a fost achitat pentru spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu, iar pentru infracţiunea de dare de mită s-a dispus încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.

 

Șeful de la Urbanism și arhitectul șef au scăpat de acuzații în dosarul blocului de la Tancodrom

Joi, 11 Mai 2023 08:58

# Nu s-a putut demonstra că cei doi au săvârșit faptele cu intenție

Doi foști sau actuali angajați ai Primăriei Pitești au fost, până de curând, în vizorul anchetatorilor cu privire la construcția ilegală a unui bloc din municipiu. Este vorba despre dosarul blocului construit în zona Tancodrom, în care trei persoane și o societate comercială au fost trimise în judecată, la începutul anului 2023, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Inculpații Marius Adrian Drăguț,  inspector în cadrul Serviciului Urbanism și Autorizații de Construire din cadrul Primăriei Pitești, dirigintele de șantier Sorin Gheorghe Bărăscu, omul de afaceri Florian Țăpoi și societatea sa Florian Construct Invest Concept SRL sunt acuzați că au  întocmit, în mod nelegal, mai multe documente prin care au atestat că blocul ar fi fost realizat conform autorizației emise de Primăria Pitești.

Ursul - în bătaia puștii! În Argeș vor fi împușcate 30 de animale

Joi, 11 Mai 2023 08:51

# Lista zonelor din Argeș unde vor fi vânați

Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică un ordin prin care pot fi vânați 426 de urși, în scop de prevenție.  Pe lângă aceștia, se mai adaugă un număr de 60 de urși care pot fi împușcați în alte condiții, prin derogare. În Argeș vor fi vânate 30 de exemplare, județul fiind depășit doar de Mureș, cu 43 de exemplare, Brașov – 45, Covasna – 54 și Hunedoara – 73.

 

De la vărul primar, să trăiască! Din nou, la Valea Iașului, bani cu dedicație pentru firma de (din!) casă, Aliflor!

Marţi, 09 Mai 2023 10:01

Despre ceea ce se întâmplă la Primăria Valea Iașului, am mai scris. Despre cum, după venirea pe fotoliul de primar a lui Cristian Enescu, firma favorită de construcții a primăriei a devenit, brusc, Aliflor Invest 2008 SRL, condusă de nimeni altcineva decât de … Bogdan Enescu, vărul primar al… primarului, iar am mai scris. Se spune că presa este câinele de pază al democrației. Noi lătrăm, însă, iar contractele cu atribuire directă se duc, în continuare, la vărul primar de la Aliflor!

 

Tudor Pendiuc, Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi sunt obligați să plătească 23 de milioane de lei

Marţi, 09 Mai 2023 08:55

# Cei trei au fost încarcerați vineri, 5 mai, la Penitenciarul Mioveni

Dosarul Publitrans a ajuns la final! Deși în primă instanță au fost 10 inculpați condamnați, în urma apelului doar trei au primit pedepse de închisoare cu executare. Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Piteşti, a fost condamnat definitiv, pe 5 mai, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în legătură cu achiziţia de autobuze pentru transportul public local. La Tribunalul Bucureşti, Pendiuc primise o condamnare de 8 ani închisoare, pedeapsă redusă la jumătate de Curtea de Apel Bucureşti, după ce magistraţii au constatat că pentru infracţiunea de luare de mită faptele s-au prescris. Și oamenii de afaceri Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi, reprezentanţi ai SC Girexim Universal SA şi SC CNCD SA,  au primit tot câte patru ani de închisoare cu executare. Pendiuc, Scarlat și Văsîi au fost obligați la plata prejudiciului de 23.279.706,03 lei.

 

 

Pagina 9 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea