Informare ADI Molivișu: „Întârzierea birocratică creează impresia că proiectul nu evoluează”

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 10:09

A solicitat mere, dar a primit pere! Cam așa a decurs o cerere a consilierului județean Dumitru Grecu către administrația județeană privind proiectul Molivișu. După trei luni de așteptări, Consiliul Județean Argeș a pus la dispoziție, în sfârșit, lui Dumitru Grecu „ceva” despre Molivișu.

De fapt, planul de acțiune solicitat de consilierul județean s-a transformat peste noapte într-o simplă... informare despre stadiul proiectului și despre cum o să devină el „un obiectiv clar pe agenda de lucru a Consiliului Județean Argeș”.

Ionuț Popescu, fost consilier local la Pitești, este sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru delapidare

Luni, 22 Noiembrie 2021 17:05

# Ar fi creat un prejudiciu estimat la peste 675.000 de lei # Primarul Cristian Gentea a depus plângere penală în acest caz

Ionuţ Popescu, fost economist la  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Argeș (ADIA)  și fost consilier local la Pitești, a fost reţinut săptămâna trecută, pentru 24 de ore, de către poliţişti, într-un dosar de delapidare. În cele din urmă, față de acesta s-a luat măsura controlului judiciar. Conform anchetatorilor, Ionuț Popescu, în timp ce a avut calitatea de șef al departamentului economic în cadrul ADIA, și-ar fi însușit sume de bani din gestiunea asociaţiei, atât prin

 

Fostul contabil al Protoieriei Câmpulung – cercetat pentru delapidare

Luni, 22 Noiembrie 2021 15:02

# Este acuzat că și-ar fi însușit peste 475.000 de lei

Fostul contabil al Protoieriei Câmpulung Muscel este acuzat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș de sâvârșirea infracțiunii de delapidare. Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, și-ar fi însușit suma de 475.000 de lei, în perioada 2011-2014, prin neînregistrarea sau înregistrarea în registrul de casă a unor sume mult mai mici. Polițiști argeșeni au finalizat cercetările în cauză și au dispus înaintarea dosarului către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată. Oamenii legii au pus sechestru pe toate bunurile bărbatului, valoarea totală a acestora fiind de peste 500.000 de lei.

Inspectoratul Școlar Județean Argeș, un director și un profesor - daune morale de 15.000 de euro pentru o elevă

Miercuri, 17 Noiembrie 2021 07:27

# Aceștia au fost găsiți responsabili de producerea unui incident, în care o fetiță a fost rănită la școală # Copila a stat mai multe luni la pat, după ce un dulap a căzut peste ea

Inspectoratul Școlar Județean Argeș, o unitate de învățământ din comuna Recea, un director școlar și un profesor au fost obligați de instanță la plata unor despăgubiri către o elevă, care a fost rănită grav la școală după ce un dulap a căzut peste ea. Părinții elevei au cerut daune de 100.000 de euro în urma incidentului, dar Tribunalul Argeș a admis despăgubiri de 15.000 de euro.

 

Primarul de la Vlădești - trimis în judecată pentru transport ilegal de lemne

Luni, 15 Noiembrie 2021 13:23

 

Edilul a fost fotografiat în timp ce conducea camionul încărcat cu lemne# Premieră printre primarii din țară! # Dosarul a fost înregistrat, pe 2 noiembrie, la Judecătoria Curtea de Argeș. # Cazul a ajuns și în atenția ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor

Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, a fost trimis în judecată, la începutul lunii noiembrie, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, pentru infracțiuni la regimul silvic. Acesta a devenit primul primar din țară cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport.

Miuțescu, Tofan și Mitrofan – urmăriți penal de DNA

Vineri, 12 Noiembrie 2021 10:21

Vin vremuri grele pentru tabăra lui Miuțescu! După ce a făcut cam tot ce a vrut în fruntea PNL Argeș, pentru Adrian Miuțescu vine acum și nota de plată. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de acesta.

Printre persoanele aflate în vizorul DNA se află și Gelu Tofan, președintele PNL Pitești și viceprimarul municipiului, Cristian Mitrofan, vicepreședinte al PNL Argeș și președinte al CAS Argeș, și Ovidiu Chiru - comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș.

 

Dumitru Grecu, despre proiectul Molivișu: „Se trenează în continuare fără să avem nici măcar un orizont”

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 10:16

# Dumitru Grecu (foto), consilier județean, a cerut de trei luni ca CJ Argeș să ofere un plan de acțiune pentru Molivișu

Că proiectul Molivișu bate pasul pe loc nu mai este o noutate de foarte mult timp. În fiecare an se pleacă cu speranță la drum, dar la sfârșitul lunii decembrie nu se remarcă nimic notabil. În acest an, liberalii argeșeni, prin vocea lui Adrian Miuțescu,  se lăudau cu faptul că „proiectul pârtiei de la Molivişu va deveni un fapt împlinit”. Deocamdată, o mare minciună! Într-adevăr, Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului «Construire pârtie de schi A1 Ghițu Molivișu»”, doar că mai erau numeroși pași de făcut pentru ca obiectivul să intre în linie dreaptă. Acum, proiectul s-a „rătăcit” în căutarea unei surse de finanțare.

Exclusivitate! Reprezentantul mafiei italiene din Argeș avea două case de vacanță la Corbeni!

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 09:11

# Ambele imobile sunt situate într-un vârf de munte, departe de ochii curioșilor

Confuzie și nelămurire, săptămâna trecută, în branșa firmelor de insolvență dar și în cea a executorilor judecătorești. Pentru că BEJ Pisculungeanu oferea, spre vânzare, casa de vacanță de la Corbeni a lui Nicola Inquieto. În același timp, firma de insolvență INSOLVENTA SM SPRL – FILIALA București scotea, la licitație, casa de vacanță de la Corbeni ce a aparținut firmei Daniela Construcții, firma italianului sus menționat – tot de la Corbeni.

Misterul s-a lămurit însă prin compararea numerelor de carte funciară ale imobilelor: Inquieto avea, la Corbeni, în proprietate, două case de vacanță. Una pe persoană fizică, una pe firmă. Ambele în același vârf de munte, departe de ochii curioșilor.

 

Un profesor din Argeș s-a înscris pentru postul de director în șase școli

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 08:07

# Cele mai disputate posturi de conducere sunt înregistrate la școlile din Pitești # Vezi lista privind opțiunile candidaților

Concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Argeș intră în etapa a doua. Concurența este una acerbă, existând școli unde pentru postul de director sunt depuse și patru candidaturi. De asemenea, există și situații în care actuala conducere încearcă să-și asigure continuitate pe posturi pentru următorii patru ani, fără a avea concurență.

 

38 de primari sau viceprimari, fostul președinte al CJ Argeș, dar și fostul trezorier al PSD își află viitorul pe 23 noiembrie

Miercuri, 03 Noiembrie 2021 07:06

# Dosarul ”Consultanța” este în pronunțare

Celebrul dosar ”Consultanța” este, din nou, în pronunțare. Pentru că, în el, s-a pronunțat, o dată, un complet de trei judecători de la ICCJ, apoi un complet de cinci judecători, care a dispus rejudecarea cauzei. La sfârșitul acestei luni, așadar, se așteaptă decizia unui nou complet de trei judecători. Apoi dosarul (cărucioare întregi ale dosarului!) va pleca spre completul de cinci. Cu avocați, cu cheltuieli, cu primari, foști primari, cu procurori, cu martori și o întreagă – nouă – punere în scenă…

În vara anului 2018, Mircea Drăghici şi Constantin Nicolescu au fost achitaţi în cauzaîn care au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Piteşti pentru fapte de corupţie alături de 38 de primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă.

 

Peste 40 de persoane – condamnate în dosarul „şpăgilor pentru adeverinţe medicale” de la Spitalul Județean

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:57

 

# Doi medici din Argeș – pedepse cu suspendare

# Infirmiera Daniela Moca – șase ani și jumătate de închisoare cu executare

S-a lăsat cu zeci de condamnări în dosarul de corupție de la Tribunalul Argeș, care a zguduit din temelii sănătatea argeșeană. Mai mulți angajați de la Spitalul Județean Argeș sau de la alte unități medicale și zeci de pacienți au fost condamnați, săptămâna trecută, în dosarul „şpăgilor pentru adeverinţe medicale”. Dintre cei 50 de inculpați trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, 42 au fost condamnați, trei au primit avertisment, față de doi inculpați s-a dispus încetarea procesului penal și doar trei au fost achitați. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Directori de nota 4, în Argeș! Profesorii au obținut note mai mici decât elevii!

Miercuri, 27 Octombrie 2021 08:10

# Cinci cadre didactice au obținut note sub cinci # Întrebarea care i-a pus în dificultate pe candidați: „Prin ce se aseamănă manualul și culegerea?” # Atenție! Aproape 100 de posturi de directori de școală vor rămâne neocupate în Argeș, după concurs!

Profesorii argeșeni nu au fost foarte interesați de concursul de directori școlari. Pentru cele 242 de posturi scoase la concurs, de directori şi directori adjuncţi din cadrul şcolilor din Argeş, au fost validați pentru a participa la examen un număr de doar 238 de profesori. Problema s-a accentuat mai ales după proba scrisă a concursului atunci când profesorii argeșeni au picat… pe capete. În Argeș, doar 143 de candidați au promovat proba scrisă, eliminatorie, și merg mai departe la interviu.

 

Condamnări în dosarul şpăgilor pentru pensionare pe caz de boală de la Laboratorul de Sănătate Mintală Pitești

Miercuri, 27 Octombrie 2021 07:39

# Medicul Valerian Azamfire (foto) - 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare # Doctorița Eli Morman a fost achitată

Tribunalul Argeș s-a pronunțat vineri, 22 octombrie, în dosarul de corupţie de la Laboratorul de Sănătate Mintală Pitești. Trei dintre inculpați au fost condamnați pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, iar al patrulea achitat.

Medicul psihiatru Valerian Azamfire a primit doi ani și șase luni de închisoare, cu suspendare, în timp ce asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Carmen Constantinescu au primit câte 2 ani de închisoare, tot cu suspendare. Î

Paza la Gara Pitești și la Depoul Pitești costă aproape 100.000 de euro

Marţi, 26 Octombrie 2021 19:06

Sucursala Regională Craiova a achiziționat, recent, servicii de pază la Depoul de cale ferată Pitești și la Gara Pitești în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro. Câștigătoarea contractului „Servicii de Pază la Depoul CF Pitești” a fost desemnată firma Fortuna Security, reprezentată de Sergiu-Cicerone Grigoras. Prin acest contract se urmărește asigurarea integrității și inventarului locomotivelor, clădirilor precum și evitarea sustragerii de combustibil și uleiuri. De asemenea este necesară asigurarea pazei bunurilor și persoanelor din incinta unității și reglementarea accesului persoanelor și mijloacelor de transport auto. Valoarea contractului,  valabil un an, este de 233.892 lei, fără TVA, acesta fiind semnat la sfârșitul lunii august.

 

Noi martori, audiaţi în dosarul în care e anchetat fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu!

Luni, 25 Octombrie 2021 19:46

# Boureanu ar fi obţinut ilegal 2.111.799 euro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a audiat noi martori în dosarul de mare corupție în care sunt cercetaţi fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu, fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu și cumnatul lui Mircea Geaonă, fost angajat în minister și fost director al unei bănci. La data faptelor, Boureanu era preşedinte al PDL Argeş, vicepreşedinte PDL la nivel naţional, dar şi parlamentar de Argeş.

PSD a fost citat în dosarul fostului deputat Mircea Drăghici

Luni, 25 Octombrie 2021 12:21

Începe judecarea recursului în casaţie declarat de Mircea Drăghici, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Fostul parlamentar argeșean a fost condamnat definitiv, pe 1 iulie 2021, la cinci ani închisoare cu executare pentru delapidare, într-un dosar în care este acuzat că a folosit subvenţiile primite de PSD de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil.Drăghici a fost acuzat de procurorii DNA că, în calitate de trezorier al PSD, şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvențiile primite de partid pentru a-și cumpăra o casă.

Fostul deputat a apelat la toate căile posibile pentru a-și dovedi nevinovăția și pentru a fi repus în libertate. Acesta a contestat în instanță condamnarea primită. Săptămâna trecută, ÎCCJ a admis în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de Drăghici.

 

Alba-neagra cu demolarea garajelor în comuna Moșoaia

Miercuri, 20 Octombrie 2021 11:10

# Demersul a picat după ce un avocat a atras atenția conducerii Primăriei Moșoaia că face o ilegalitate # Primarul Ion Necula și Gelu Tofan, inițiatorii proiectului, buni doar la postat… pe Facebook

Primarul de la Pitești, Cristian Gentea, a dispus ca toate garajele amplasate ilegal pe domeniul public al municipiului să fie demolate. Rolul acestei inițiative a fost de a înlătura de pe domeniul public construcțiile inestetice și ilegale. Măsura a fost rapid preluată și de alți primari din județ. Cu toate că la Pitești se poate, la alții inițiativa a murit în fașă. Acest lucru s-a întâmplat la Moșoaia, unde edilul Ion Necula a anunțat, cu mare tam-tam, iniţiativa demolării garajelor ilegale. Ajutat și de Gelu Tofan, viceprimarul liberal de la Pitești, proiectul părea a se mișca cu pași rapizi. Doar că cei doi liberali au dovedit că sunt slabi la pus în practică!

Viceprimarul de la Vlădești a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate

Marţi, 19 Octombrie 2021 23:00

# Hotărârea este definitivă! Emil Bușescu ar putea să rămână fără mandat

Emil Bușescu, viceprimarul de la Vlădești, a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Pe 23 septembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de reclamant. Hotărârea este definitivă! În urma deciziei, acesta ar putea să își piardă mandatul de consilier local, ci implicit funcția de viceprimar al comunei Vlădești, după ce a fost găsit în stare de incompatibilitate.

 

 

A schimbat autoturismul cu TIR-ul pentru a transporta țigări de contrabandă. Prejudiciu de peste 1 milion de lei

Marţi, 19 Octombrie 2021 22:58

# Prinși în flagrant cu aproape 1,5 milioane de țigarete

Traficul cu ţigări de contrabandă este un fenomen care se menţine în continuare la cote alarmante. O captură impresionantă de țigări netimbrate a fost făcută de polițiștii din cadrul Secţiei Rurale Bascov, în martie 2020, în plină pandemie de coronavirus. Oamenii legii au depistat în flagrant mai mulți bărbaţi în timp ce descărcau de zor, marfă dintr-un TIR. Indivizii erau contrabandişti, fiind depistați cu 148 de baxuri de ţigări netimbrate, adică 1.480.000 de țigarete.  Procuorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au finalizat dosarul și au trimis în judecată trei persoane, un cetățean străin, din Belarus, și doi argeșeni pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Dosarul a fost înregistrat pe 8 octombrie 2021 pe rolul Judecătoriei Pitești.

Câștig definitiv al Direcției Silvice Argeș. Retrocedare uriașă a Primăriei Bogați, anulată de instanță!

Miercuri, 13 Octombrie 2021 10:58

# Aproape 800 de hectare de pădure se întorc în patrimoniul statului român

Proces cu miză uriașă încheiat în favoarea Direcției Silvice Argeș. Sute de hectare de pădure – cele mai multe dintre acestea plimbate spre nordul județului, spre a le spori valoarea - se întorc în patrimoniul statului. Culmea, așa cum veți putea citi în edițiile viitoare, la mijlocul afacerii necurate apare și un prosper om de afaceri din Argeș, specialist în combinații și permutări de fond funciar.

 

 

Pagina 9 din 87

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea