Dosar uriaș de fraudă informatică pe rolul Tribunalului Argeș!
Joi, 24 Noiembrie 2022 15:04
# În cauză, 157 de părți vătămate
Dosar de proporții, înregistrat săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș. În acesta, 157 de părți vătămate dar și 16 inculpați. Rechizitoriul care a stat la baza deschiderii dosarului, depus de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Vâlcea. Aglomerația pe sălile Tribunalului va începe, cel mai probabil, în primăvara anului viitor.
De la florărie la pușcărie? Olga Panaete se luptă pentru a rămâne în libertate
Miercuri, 16 Noiembrie 2022 13:01
# Olga Panaete se luptă, la Curtea de Apel, pentru a rămâne în libertate
Vremuri destul de tulburi pentru celebra florăreasă a Piteștiului, Olga Panaete. Aceasta a fost condamnată, definitiv, în decurs de mai puțin de un an (în iunie 2021 și în ianuarie 2022), de două ori la închisoare cu suspendare. Prima dată pentru furt de curent iar a doua dată pentru trafic de influență în formă continuată. Însă specialiștii Serviciului de Probațiune Argeș au considerat că cele două tipuri de infracțiuni sunt concurente. Tribunalul Argeș a decis să ridice suspendarea pedepselor, arătându-i Olgăi Panaete direcția spre penitenciar. Ultima carte se joacă, acum, la Curtea de Apel Pitești.
Primarul din Morărești a scăpat și de acuzațiile penale, și de obligațiile de plată!
Miercuri, 16 Noiembrie 2022 11:00
Proces, cu fapte de natură penală, ce au venit din vremuri cam îndepărtate. Fapte pentru care primarul din Morărești, Gheorghe Purcaru, a scăpat, într-un final, datorită prescripției, atât de urmărirea penală, cât și de obligațiile de plată.
Prima instanţă a reţinut că, prin rechizitoriul întocmit la data de 16.10.2021 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, inculpatul – primarul comunei Morărești - a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată. Potrivit rechizitoriului, în fapt, s-a reţinut că inculpatul, având calitatea de funcţionar public - primar al comunei Morăreşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în mod repetat, a achiziţionat (cu încălcarea obligației de a nu încheia un act juridic sau a emite o dispoziţie,
Primăria Stolnici câștigă un proces cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale
Miercuri, 16 Noiembrie 2022 09:32
# Miza: 150.000 lei
În anul 2017, Primăria Stolnici a încheiat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) un contract în urma căruia a obținut o finanţare nerambursabila pentru proiectul „Modernizare drum comunal DC 139”. Au fost derulate procedurile specifice încheierii unui contract de achiziţie publică, iar în anul 2018 contractul a fost atribuit unei firme. Fiecare procedură, document sau acțiune întreprinsă a fost verificată și avizată de AFIR, tranșele de plată fiind acordate conform prevederilor impuse prin contractul de finanţare și a eligibilităţii cheltuielilor efectuate. Contractul a fost dus la bun sfârșit, fiind încheiate procesele verbale de recepţie la terminarea lucrărilor în cursul anului 2019.
Gospodăria Agrozootehnică Micești se transformă în ansamblu de „dormitoare” pentru deținuți
Marţi, 15 Noiembrie 2022 10:49
# Proiect de peste 22 de milioane lei
Proiect important al Penitenciarului Mioveni! La Gospodăria Agrozootehnică Micești se dorește realizarea unui ansamblu de 190 de spații de cazare a persoanelor private de libertate. Este vorba despre obiectivul de investiții „Ansamblu Dormitoare Deținuți – Gospodăria Agrozootehnică Micești”, care face parte din Planul de acțiune 2020-2025, aprobat de către Guvern prin Memorandum la data de 16.11.2020, având termen de finalizare luna decembrie 2024. Recent, la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru acest proiect. Am consultat și noi memoriul de prezentare al proiectului și am constatat că la Micești se dorește realizarea unui ansamblu de spații de cazare pentru deținuți, adaptat la normele și standardele europene.
Fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș și doi administratori de firmă, trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat
Luni, 14 Noiembrie 2022 11:36
# Cinci ani au durat cercetările # Au creat unității medicale un prejudiciu de 4 milioane de lei
Peste cinci ani. Atât au durat cercetările în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Pitești în care trei persoane şi o societate comercială sunt acuzate că au constituit un grup infracțional organizat, ce a funcționat până la sfârșitul lunii martie 2017, în scopul delapidării Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești. În septembrie 2022, adică exact la cinci ani distanță de la primele percheziții efectuate în cauză, dosarul a fost trimis în judecată de procurorii argeșeni. Amalia Elena Dumitrașcu, fosta contabilă a Spitalului Județean, oamenii de afaceri Nicolae Iordache și Cătălin Adrian Iordache-Dincă, respectiv firma S.C. Rivertex Project S.R.L. au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș.
Foștii proprietari ai bazei sportive „Aripi” nu renunță. Cer, în continuare, despăgubiri
Miercuri, 09 Noiembrie 2022 14:12
Continuă procesul dintre Comisia Locală de Fond Funciar Pitești, primarul municipiului și foștii proprietari de la baza sportivă „Aripi”! În anul 2019, un teren, în suprafață de 2.483 mp, situat în cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, a fost retrocedat către trei persoane, în urma unei sentinţe definitive şi irevocabile. Pentru a reintra în posesia terenului, Primăria Pitești a plătit, în 2020, suma de 484.850 euro către trei persoane. Nu a fost însă de ajuns ținând cont că proprietarii de atunci cer și acum, în instanță, obligarea pârâţilor la plata sumei de 199.236 lei, reprezentând lipsa de folosinţă pentru acel teren, pe ultimele 34 de luni, aferentă perioadei 17.09.2016 - 14.05.2019, plus cheltuieli de judecată.
Primăria Moșoaia trasă de „urechi” de ONG-ul care a renovat școala gimnazială din localitate
Miercuri, 09 Noiembrie 2022 11:42
# Episodul doi al reabilitării unei școli deja reabilitate # Dacă se distruge din lucrare se va solicita returnarea întregii investiții
Vă precizam, recent, că „Primăria Moșoaia vrea să reabiliteze o școală deja reabilitată”. Pe scurt, după ce Asociația BookLand a renovat în decembrie 2021 Școala Gimnazială Moșoaia, în octombrie 2022, la 10 luni distanță, Primăria vrea să realizeze un proiect de eficientizare energetică pentru aceeași unitate de învățământ. Un proiect estimat la peste 1 milion de lei, fără TVA, care a fost depus în cadrul apelului de proiecte din Planul național de redresare și Reziliență (PNRR). Problema e că o parte dintre lucrări, conform documentelor, sunt prevăzute a fi realizate din nou, deși ele au fost proaspăt făcute. Ca urmare a materialului publicat în „Atitudine în Argeș”, Asociația BookLand, ONG-ul care a renovat școala gimnazială pentru prima dată de la înființare, a avut o reacție virulentă la adresa autorităților locale.
Judecătorii Curții de Apel din Pitești cer Guvernului și Parlamentului să fie consultați înainte de a lua ”măsuri intempestive și populiste”!
Miercuri, 09 Noiembrie 2022 10:45
# Instanțe fără judecători – avertismentul lansat de președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România
Curtea de Apel Pitești somează Guvernul și Parlamentul să nu facă modificări la sistemul de calcul al pensiilor magistraților fără o consultare reală cu sistemul judiciar. La Curtea de Apel Pitesti a avut loc marți, 1 noiembrie 2022, Adunarea Generală a judecătorilor unde au fost analizate discuțiile din spațiul public referitoare la salarizarea magistraților, la nivelul pensiilor acestora cât și la modificarea vârstei de pensionare. Hotărârea adoptată de judecătorii Curții de Apel Pitești conține chiar exprimări ce pot fi considerate mai dure, precum ”... măsuri intempestive și populiste care ar afecta grav echilibrul sistemului judiciar și garanțiile de independență ale acestuia.”
Medicul ORL-ist Andrei Găitan a plecat de la Spitalul Județean de Urgență Pitești!
Luni, 07 Noiembrie 2022 14:25
# În vară, Găitan anunța public că nu i s-a acordat locuință de serviciu, deși face naveta de la București
Săptămâna trecută, medicul ORL-ist Andrei Găitan a anunțat pe pagina sa de Facebook că și-a încheiat activitatea la Spitalul Județean de Urgență Pitești, dar și de la Regina Maria, Pitești.
Pentru tânărul doctor, plecarea a fost eliberatoare, dar pacienții care au reacționat la postare și-au exprimat regretul și dezamăgirea. În luna iulie, Andrei Găitan scria pe contul său de socializare un amplu mesaj în care critica conducerea Spitalului de Urgență Pitești care a refuzat să-i repartizeze o locuință de serviciu. Scandalul a fost gata, iar Găitan a devenit oaia neagră. La scurt timp, același medic spunea presei că își caută alt loc de muncă.
Început de săptămână cu emoții, la Curtea de Apel București, pentru fostul deputat Cătălin Rădulescu
Luni, 07 Noiembrie 2022 12:46
# Acesta e acuzat de fals în declarații cu privire la calitatea sa de revoluționar
După aproape un an de la înregistrare (20 decembrie 2021), s-a dat primul termen, la Curtea de Apel București, în dosarul în care fostul deputat de Argeș, Cătălin Rădulescu, e acuzat de fals în declarații. Cu încă un an înainte, în 16 decembrie 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
Sfârșit de proces între Universitatea din Pitești și afaceristul Daniel Otobîcu. Miza: 3 milioane de lei
Joi, 03 Noiembrie 2022 08:47
# Cinci ani de judecată. Casa Universitarilor este și acum încuiată și adună praf, frunze și ani…
De cinci ani, la Tribunalului Argeș, s-a judecat dosarul în care omul de afaceri Daniel Otobîcu cere despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru afacerea eșuată ”Casa Universitarilor”. Povestea începe în urmă cu mulți ani, prin 2008, atunci când la fostul restaurant Panoramic au fost realizate mai multe lucrări de construcții, recompartimentare, modernizare etc., în urma unui contract de sponsorizare încheiat cu Otobîcu. S-a constatat că respectivele lucrări au fost făcute fără autorizații legale. Pe fir a intrat Primăria Piteşti care a dispus atunci fie oprirea executării lucrărilor și intrarea lor în legalitate, fie aducerea imobilului la starea iniţială. De atunci Casa Universitarilor a rămas în conservare, până în anul 2021 când au fost desfășurate ample lucrări de reabilitare, clădirea fiind, în sfârșit, readusă la starea inițială.
Un nou caz similar cu Bulevardul Pardon, la Câmpulung. Bloc de locuințe sociale - construit ilegal
Joi, 03 Noiembrie 2022 08:42
Situația se repetă la Câmpulung! Prefectul Radu Perianu a cerut în instanţă anularea autorizaţiei de construcţie a Bulevardului Pardon, după un control al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), care constata în martie 2022 nereguli în documentația necesară realizării investiției. La câteva luni distanță, prefectul susține că la Câmpulung a apărut o nouă situație de nelegalitate. Și tot în urma sesizării ISC. Primărița Elena Lasconi a fost amendată cu 10.000 de lei.
Dosarul vaccinărilor fictive în Argeș. Și-au recunoscut faptele
Miercuri, 02 Noiembrie 2022 14:22
Continuă cercetările în dosarele vaccinărilor fictive din Argeș. Deși procurorii argeșeni au deschis mai multe dosare penale, în care se fac cercetări asupra unor persoane acuzate că pretindeau sau ofereau, după caz, diverse sume de bani pentru a elibera sau primi certificat verde, până în acest moment niciunul nu a fost trimis în judecată. Vaccinarea la chiuvetă ar fi avut loc în mai multe centre din județ. Este vorba de un centru de vaccinare din Mioveni, unul din Mărăcineni și la cel din comuna Bradu. Recent, au fost încheiate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș trei acorduri de recunoaștere a vinovăției în dosarul vaccinărilor fictive de la Centrul de vaccinare Bradu.
Trei școli din Argeș au fost renovate de asociația BookLand
Miercuri, 02 Noiembrie 2022 08:12
# Investiție totală de aproximativ 175.000 de euro
„Împreună construim oameni” e deviza asociației BookLand, care în ultimii doi ani a renovat trei unități de învățământ din județul Argeș. Acum elevii se bucură de școli noi pentru un viitor mai bun! În anul 2021, ONG-ul a reabilitat Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din Domneşti și Școala Gimnazială Moșoaia, iar în acest an a fost renovată Școala Primară Metofu din comuna Poiana Lacului.
Primăria Moșoaia vrea să reabiliteze o școală deja reabilitată
Joi, 27 Octombrie 2022 08:34
# În urmă cu 10 luni, Școala Gimnazială Moșoaia a fost renovată de un ONG # Directorul școlii: „Nu putem să dărâmăm un lucru bun și să îl înlocuim cu un lucru la fel de bun”
Un ONG a reabilitat, în decembrie 2021, Școala Gimnazială Moșoaia. O investiție de peste 70.000 de euro, prin care a fost adusă școala de la nivelul secolului XX la cel al secolului XXI. De fapt a fost și prima renovare mare făcută la unitatea de învățământ din Moșoaia de la înființarea acesteia, din 1952. Timp de trei luni, între octombrie și decembrie 2021, au fost realizate de către Asociația BookLand lucrări ample de renovare a unității școlare. A fost amenajată curtea școlii și a fost modernizat un teren de sport. S-a schimbat acoperișul cu unul nou nouț, mai ales că înainte existau zone unde ploua prin acesta. Au fost termoizolați pereții, reparați și zugrăviți, s-a înlocuit pardoseala, s-a pus parchet, s-au pus termopane, au fost înlocuite corpurile de iluminat cu unele moderne, iar lista poate continua.
Vânzătorii de lemn din Argeș au găsit soluția pentru a evita plafonarea
Joi, 27 Octombrie 2022 08:34
# Facturarea separată și umflată a transportului și tăierii, compensează interdicția de a vinde la maxim 400 lei/m.c. # Școala Moșoaia a cumpărat lemn de foc cu o zi înainte de plafonare, cu 700 lei + TVA/m.c. # Școala gimnazială ”Marin Braniște” din Suseni a cumpărat, pe data de 12 octombrie, peleți, 3960 kg la prețul de 2,94 lei/kg, adică 2940 lei+ TVA /tonă
Lucrătorii din industria lemnului au găsit soluție la plafonarea impusă de Guvern. Cei 400 de lei/m.c. pentru lemnul de foc, preț depășit cu mult timp în urmă, sunt respectați. Ca să se încadreze în acesta, prețul facturat însă pentru transport, manipulare, despicare etc. a crescut corespunzător, cam cu atât cât trebuia ca să iasă prețul real.
Garda Forestieră Argeș a dat amenzi de 278.000 de lei în ultimele trei luni
Miercuri, 26 Octombrie 2022 14:36
# Șef district - acuzat de folosire fără drept a dispozitivului silvic de marcat
Garda Forestieră Județeană Argeș, prin șeful de birou Eugen Antonescu (foto), a prezentat activitatea instituției pentru trimestrul III al anului 2022. Astfel, în perioada 1 iulie-30 septembrie, inspectorii din cadrul biroului județean au verificat un număr de 55 acte de punere în valoare întocmite de ocoalele silvice autorizate, masă lemnoasă provenită din doborâturi de vânt/fenomene de uscare (produse accidentale I și II). De asemenea, în cele trei luni inspectorii Gărzii Forestiere Județene Argeș au efectuat preluarea în pază prin structuri silvice autorizate (ocoale silvice de stat și de regim-private), a unei suprafațe de 741,84 ha fond forestier neasigurat cu servicii silvice/pază pe raza județului.Un fost angajat cere despăgubiri uriașe Consiliului Județean Argeș
Joi, 20 Octombrie 2022 23:53
# A primit peste 280.000 de lei, dar vrea mai mult!
Codruța Lavinia Mercea cere daune uriașe Consiliului Județean Argeș. Fosta directoare executivă de la Direcţia Tehnică şi de Dezvoltare a fost trimisă în judecată, în cursul anului 2013, pentru presupusa săvârşire a unor fapte penale în legătură cu serviciul. Aceasta a fost cercetată alături de Constantin Nicolescu, fostul președinte al CJ Argeș, în dosarul „Podul Căteasca”. CJ Argeș a dispus suspendarea acesteia din funcţie, începând cu 12 februarie 2013 şi până la rămânerea definitivă a hotărârii penale. La șase ani distanță, în martie 2019, a venit și sentința definitivă. Constantin Nicolescu a fost singurul inculpat condamnat în cauză, la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut o decizie anterioară privind eliberarea condiţionată din penitenciar. În ceea ce o privește pe Codruța Mercea, aceasta a fost achitată de instanță pentru infracţiunile pentru care a fost trimisă în judecată.
Dezastru la concursul de directori școlari: 35 de posturi au rămas vacante
Joi, 20 Octombrie 2022 09:00
# Doar 15 funcții de director au fost ocupate în Argeș după a treia sesiune a concursului
La sfârșitul lunii septembrie s-a terminat în Argeș a treia sesiune a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ din județ. Interesul profesorilor pentru funcțiile de conducere a fost unul scăzut. Numărul candidaților înscriși la concurs a fost mai mic decât numărul de funcții vacante. Conform Inspectoratului Școlar Județean Argeș, au fost scoase la concurs 50 de funcții de conducere, dintre care 46 pentru funcția de director și 4 pentru cea de director adjunct. Pentru acestea s-au înscris 41 de candidați. La proba scrisă s-au prezentat doar 34, după susținere fiind admiși 18 profesori. În final, după proba interviului, doar 15 profesori și-au îndeplinit obiectivul stabilit.
Mai multe articole..
- Consiliul Județean a recepționat o bucată dintr-o șosea… catastrofală!
- Inculpații din dosarul „Cheresteaua” au vrut să îl schimbe pe judecătorul Fundătureanu
- Vânzător de mașini second-hand, din Pitești, pus să plătească impozit pe veniturile obținute din tranzacții
- Un judecător de la Curtea de Apel Pitești iese la pensie
Pagina 9 din 96
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»