A reînceput procesul în dosarul „Consultanța”, la ÎCCJ

Luni, 22 Iunie 2020 14:25

Luni, 22 iunie, a fost reluat dosarul „Consultanța” la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce procesul a fost suspendat în urma instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României. La acest termen, judecătorii au amânat pronunțarea, pe probe, în dosar la data de 3 iulie.

Pe 27 iunie 2018, Curtea Supremă a achitat, pe fond,  42 dintre cei 43 inculpaţi, în dosarul ”Consultanţa”. A fost condamnat doar Iulian Cioflan, la data săvârşirii faptelor director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, la 2 ani, închisoare cu suspendare. Reamintim că pe 12 noiembrie 2019, completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia prin care au fost achitaţi inculpații.

Polițist argeșean bătut cu pumnii și picioarele. Agresorul - trimis în judecată pentru ultraj

Luni, 22 Iunie 2020 14:12

Argeșean trimis în judecată pentru ultraj de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Inculpatul Narcis D. este acuzat că ar fi agresat fizic și verbal un agent de poliție. Polițistul ar fi fost lovit cu pumnii, picioarele şi capu, inclusiv în Postul de Poliție.

„În fapt, la data de 08.02.2020, în jurul orelor 23.30, atât în faţa imobilului situat în...., cât și în interiorul Postului de Poliție M., inculpatul D.N. l-a agresat fizic şi verbal pe agentul de poliţie G.F.V.din cadrul P.P.M., aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin aplicarea mai multor lovituri cu pumnii, picioarele şi capul, ameninţându-l totodată cu acte de violenţă fizică şi cu moartea”, arată procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești.

 

Florin Frătică are termen, săptămâna aceasta, la Înalta Curte

Luni, 22 Iunie 2020 13:04

La Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Penală, este fixat, pentru data de 25 iunie, un termen nou în procesul în care Florin Frătică, fostul primar din Bradu, este acuzat de infracțiuni de corupție.
Anul trecut, în luna aprilie,  Curtea de Apel Bucureşti, prin sentinţa dată de Secţia a II-a Penală, în dosarul 9811/2/2017, l-a achitat pe Florin Frătică, fostul primar al comunei Bradu.

Țărăniștii au înfrânt definitiv în procesul cu Primăria Pitești

Luni, 22 Iunie 2020 13:02

Țărăniștii argeșeni, conduși de președintele Gheorghe Dinescu, au dat în judecată Primăria și Consiliul Local Pitești. Aceștia au solicitat instanței anularea unei hotărâri de Consiliu Local din decembrie (HCL 451/2018), prin care li s-a anulat contractul de închiriere pentru sediul din strada General Cristescu, din centru,  în locul căruia li s-a repartizat “o cămăruță” de 12 mp pe Calea București. Chiar și așa, contractul pentru cămăruța respectivă era doar pe trei luni, motiv pentru care Gheorghe Dinescu a refuzat să plece din sediul de pe Bulevard.

 

Frații ”Direct Autorom” acoperă fostul teren de săniuș din Craiovei cu blocuri turn

Luni, 15 Iunie 2020 23:38

# Bogdan Rădulescu:  „...Sunt patru niveluri de parcare. Ne-am nenorocit acolo! Patru niveluri de parcare! Vai de inima noastră!” # Șeful Serviciului Urbanism, Primăria Pitești, Cristian Marcel Glogojeanu: „Haide, lăsați asta cu încălcarea legii!...”

Pe site-ul Primăriei Pitești, în consultare publică, pe pagina de internet, se află un Referat de Aprobare pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea PUG (Plan Urbanisrtic de Detaliu) în vederea realizării investiției: ”Construire ansamblu de locuințe colective, spații comerciale, birouri și spații medicale, cu parcaj etajat, împrejmuire și organizare de șantier”, pe un teren de peste o jumătate de hectar, în zona centrală a Piteștiului, pe Craiovei.

 

Ce neconformități a descoperit DSP Argeș, în 2020, la apa potabilă distribuită populației din județ

Luni, 15 Iunie 2020 14:59

# Pe parcursul anului 2019, conform rezultatelor centralizate de „Recorder.ro”, 57 de localității argeșene erau „roșii” (apa fiind contaminată).

În urma materialului publicat pe site-ul „Recorder.ro” privind harta apei contaminate din țară, inclusiv din localitățile Argeșului, am făcut o solicitare către Direcția de Sănătate Publică Argeș pentru a ne preciza exact ce neconformități au fost descoperite în primele cinci luni ale anului. Chiar dacă, într-o ediție anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș”, dr. Alexandru Guiță (foto), directorul executiv al DSP Argeș, preciza că nu sunt neconformități la apa potabilă în județul nostru, răspunsul instituției pe care o conduce îl contrazice...

 

Proiectul de consolidare a Cetății Poenari - departe de realizare

Luni, 15 Iunie 2020 10:22

# Au trecut 8 luni de la ultima licitație anulată!

Conform contractului de finanţare, semnat pe 14 martie 2018, proiectul de “Conservare şi consolidare a Cetăţii Poenari Argeş” trebuia să fie deja finalizat, scriptic, încă din 13 mai 2020. Realitatea este, însă, total diferită. La Cetatea Poenari nu a fost schimbată nici măcar o cărămidă. Lucrarea s-a împotmolit în licitații, nefiind societăți serioase interesate de conservarea unui monument istoric de categorie A (de importanță naţională și internaţională). Pe rând, două societăți italiene au încercat să preia frâiele consolidării Cetății Poenari, dar de la „a vrea” la „a putea” s-a dovedit a fi cale lungă.

În cinci luni, un polițist de la IPJ Argeș a fost trimis de două ori în judecată pentru infracțiuni de corupție

Luni, 08 Iunie 2020 23:39

# Printre inculpați se mai află și alți doi agenți de poliție

Agentul Gabriel Bălășescu de la un post de poliție dintr-o comună din Argeș a reușit „performanța” de a fi trimis în judecată de două ori, într-un interval de doar cinci luni, pentru infracțiuni de corupție. Acesta a fost cercetat în două cazuri diferite, alături de alți doi polițiști. Dosarele au fost înregistrate pe rolul Tribunalului Argeș, pe 18 decembrie 2019 și pe 20 mai 2020. Cu toate acestea, până la o eventuală condamnare, acesta continuă să își desfășoare activitatea în cadrul IPJ Argeș.

 

Un nou dosar de corupție la Hidrocentrale Curtea de Argeș

Luni, 08 Iunie 2020 23:32

# Fostul director Constantin Metehoiu (foto), trimis din nou în judecată de procurorii DNA

Nici nu s-au liniștit bine apele în Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș, din cadrul Hidroelectrica, că un nou dosar de corupție a bătut cu „forță” la porțile societății. De această dată, procurorii DNA l-au trimis în judecată doar pe Constantin Metehoiu, la data faptelor, director al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș din cadrul Societății Comerciale de Producere a Energiei Electrice „Hidroelectrica” - S.A. București, sub acuzațiile de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată și participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

 

Începe judecata în dosarul avocatului argeșean Ionel Ilie

Luni, 08 Iunie 2020 23:21

# Curtea de Apel Pitești a respins cererile avocatului din Baroul Argeș

Pe 5 iunie, Curtea de Apel Pitești a respins ca nefondate cererile şi excepţiile invocate de avocatul argeșean Ionel Ilie, prin care a contestat legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi legalitatea efectuării actelor de către organele de urmărire penală în dosarul de trafic de influență în care a fost trimis în judecată. Instanța a dispus începerea judecății cauzei. Hotărârea nu este definitivă. Primul termen de judecată, pe fond, a fost stabilit pe 14 iulie.

 

Au mers să doneze plasmă după ce s-au vindecat de COVID-19

Luni, 01 Iunie 2020 14:52

# Solidaritate! Povestea unui polițist, a unei infirmiere și a unei asistente medicale care s-au vindecat de coronavirus # Agentul şef Cristian Dăscăliţa (foto) va dona și a doua oară plasmă

Oameni cu suflet mare! S-au vindecat de COVID-19 și acum încearcă să îi ajute pe cei încă infectați. Este cazul a șapte argeșeni care au donat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești, care poate fi folosită cu succes pentru tratarea pacienților, confirmați pozitiv, aflați în stare critică. Acest tratament s-a dovedit eficient în mai multe spitale din lume, în care se raportează zilnic cazuri grave vindecate prin această procedură.

Alexandru Guiță, directorul DSP Argeș, despre apa contaminată din județ: „O mare făcătură! Nu avem neconformități”

Luni, 01 Iunie 2020 14:02

Site-ul „Recorder.ro” a publicat, pe 25 mai, harta apei contaminate din țară, inclusiv din localitățile Argeșului. În investigația jurnalistică s-au solicitat DSP-urilor din fiecare județ rezultatele ultimelor seturi de analize efectuate la rețelele de apă din mediul rural și nu numai. Echipa „Recorder.ro” a centralizat rezultatele de pe tot cuprinsul țării și au alcătuit o hartă cu toate informațiile, astfel încât fiecare cetățean să poată afla ce fel de apă consumă.

 

Persoanele pozitive, cu forme asimptomatice, refuză internarea în unitatea de izolare și tratament din Câmpulung

Luni, 01 Iunie 2020 13:43

# DSP-ul va autoriza căminul Primăriei Pitești ca secție externă a Spitalului Județean

Direcția de Sănătate Publică Argeș a identificat, în luna mai, în județul Argeș mai multe unități de izolare și tratament destinate persoanelor cu infecție SARS-CoV-2, forme asimptomatice sau cu forme ușoare și fără factori de risc. O astfel de unitate a fost amenajată într-un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung.

Trei zile de scandaluri politice la Spitalul Județean Argeș

Luni, 25 Mai 2020 21:17

# Adriana Molfea: „Domnul Irimia a considerat că a fost penibil și ilegal că am revenit la serviciu. Dreptatea a fost de partea mea!”

Dan Manu versus Emanuel Soare sau cum să te joci cu sănătatea argeșenilor! Așa se poate intitula episodul politic petrecut săptămâna trecută în spațiul public argeșean, unde fiecare dintre cei menționați anterior au încercat să-și păstreze favoriții la conducerea Spitalului Județean Argeș, unii în mod abuziv, alții legal. Totul s-a derulat în „stare de alertă”, într-o perioadă în care numărul argeșenilor infectați cu COVID-19, mai ales în spitale, se află într-o continuă creștere. Și totuși, în cele din urmă, Ministerul Sănătății i-a dat dreptate lui Manu, în ciuda încercărilor prefectului și a liberalilor de a da vina pe conducerea Consiliului Județean pentru crearea de „blocaje, neliniște și incertitudine în Spitalul Județean de Urgență Pitești”.

 

Peste 400 de plângeri în instanțele argeșene împotriva amenzilor aplicate în starea de urgență

Luni, 25 Mai 2020 21:03

Sute de argeşeni au contestat deja amenzile date de Inspectoratul Judeţean de Poliţie sau de alte autorităţi, în perioada de urgenţă, privind lupta împotriva  Covid 19. Oamenii cer în instanță nulitatea absolută a proceselor verbale întocmite. Reamintim că, pe 6 mai, Curtea Constituțională a României (CCR) a admis sesizarea Avocatului Poporului privind neconstituționalitatea OUG nr. 34/2020. Judecătorii Curții au decis că actul normativ care a majorat chiar și de 20 de ori cuantumul amenzilor aplicate persoanelor fizice, de la începutul  lunii aprilie, este neconstituțional.

Hotelul de două stele al Primăriei Pitești, transformat în unitate de izolare și tratament pentru persoanele cu COVID asimptomatice

Luni, 25 Mai 2020 14:33

#  O asemenea unitate a fost amenajată și într-un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung

Conform ordinului nr. 753 din 7 mai, al ministrului Sănătății, se prevede ca Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ să identifice unități de izolare și tratament destinate persoanelor cu infecție SARS-CoV-2, forme asimptomatice, devenite asimptomatice sau cu forme ușoare și fără factori de risc. Astfel, în județul Argeș o astfel de unitate a fost amenajată într-un corp al Spitalului de de Pneumoftiziologie Câmpulung.

 

Din iunie vor fi introduși porci santinelă în două dintre fermele grupului DanBred din comuna Slobozia

Luni, 18 Mai 2020 14:33

# „Suntem optimiști. Nu putem să renunțăm”,ne- a precizat Ionel Chiriac, directorul complexului de ferme DanBred

Din luna iunie, în două dintre fermele grupului DanBred, din comuna argeșeană Slobozia, vor fi introduși porci santinelă pentru a se testa daca virusul a fost complet distrus. Vorbim de societățile Agro Consulting Chiriac SRL și Agropod Benta Nicu SRL. Dacă purceii vor supraviețui, atunci toate restricţiile instituite în momentul confirmării pestei porcine africane vor fi ridicate iar fermele își vor putea relua activitatea.

Se așteaptă un val de plângeri în instanțele din Argeș contra amenzilor date în perioada stării de urgență

Luni, 11 Mai 2020 22:08

# În județ au fost aplicate aproximativ 8.000 de amenzi în valoare totală de 13 milioane de lei # Surprinzător! În intervalul 16 martie – 6 mai 2020 au fost înregistrate mai puține plângeri contravenționale în instanțele argeșene comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Joaca de-a amenzile, aplicate în perioada stării de urgență, va continua în instanțe în perioada următoare. Și asta după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, pe 6 mai, sesizarea Avocatului Poporului privind neconstituționalitatea OUG nr. 34/2020. Judecătorii Curții au decis că actul normativ care a majorat chiar și de 20 de ori cuantumul amenzilor aplicate persoanelor fizice, de la începutul  lunii aprilie, este neconstituțional.

 

Războiul declarațiilor la Spitalul Județean Argeș

Luni, 04 Mai 2020 21:58

# Adriana Molfea, fost manager SJU Pitești:  „Este o nedreptate” # Tiberiu Irimia, actualul manager: „Eu în locul doamnei Molfea aș fi bucuros că am fost suspendat”

Pe 27 aprilie, Adriana Molfea, juristă de profesie, a fost înlocuită de la conducerea Spitalului Județean Argeș, pentru perioada stării de urgenţă, cu medicul stomatolog Tiberiu Irimia, candidat intern al PNL la Primăria Pitești.  Motivul schimbării a fost argumentat de prefectul Emanuel Soare care a susținut că apariția unui număr mare de cazuri de COVID-19 la SJU Pitești are la bază o serie de probleme ce țin de managementul defectuos al acestei unități.

Dosarele penale din Argeș ca urmare a nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19

Luni, 27 Aprilie 2020 22:52

# Cazul doctorului Felix Sârboiu de la Spitalul Județean Argeș. Dosarul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeș # Dosar de abuz în serviciu la o unitate spitalicească din Argeș # Plângere penală împotriva unor polițiști din Pitești. Sunt acuzați că ar fi contribuit la răspândirea coronavirusului # Cercetat penal după ce a scuipat o persoană în parcarea unui supermarket # Le-au prezentat polițiștilor adeverințe false de angajator

Încă din luna martie, la nivelul unităților de Parchet din județul Argeș au fost înregistrate mai multe dosare penale ca urmare a nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu COVID-19.

 

Pagina 9 din 75

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea