Dosarul şpăgilor de la Județean pentru adeverinţele medicale - în pronunțare

Marţi, 15 Iunie 2021 18:18

Un dosar de corupție zguduia din temelii Spitalul Județean de Urgență Pitești. La începutul anului 2019,procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș trimiteau în judecată peste 50 de inculpați, printre ei regăsindu-se medici, infirmiere, îngrijitoare, pacienți etc.Vorbim despre un dosar al şpăgilor pentru adeverinţe medicale. După doi ani de cercetări, dosarul se apropie de final. Pe 16 iulie, Tribunalul Argeș se va pronunța în acest caz. În timpul procesului, peste 30 dintre inculpați au depus cereri de judecare a cauzei în baza procedurii simplificate, fiind recunoscute faptele reținute în sarcina lor.

Dosarul agentului de poliție din Curtea de Argeș acuzat de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual - strămutat la Judecătoria Topoloveni

Miercuri, 09 Iunie 2021 13:21

# Polițistul a cerut, instanța a admis! # Magistrații Curții de Apel Pitești au admis cererea „pentru a fi înlăturată orice suspiciune asupra modului de soluționare a cauzei”

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș l-au trimis în judecată, în februarie 2021, pe agentul șef principal de poliție Viorel Derviș, din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Polițistul este acuzat că ar fi cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea declarația pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgență. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș pe 26 februarie 2021. O lună mai târziu, pe 26 martie, inculpatul a cerut la Curtea de Apel Pitești strămutarea dosarului de la Judecătoria Curtea de Argeș. Interesant este că, pe 5 mai,  instanța i-a admis cererea.

 

Casa Universitarilor arată, din nou, ca o perlă arhitecturală a Piteștiului

Miercuri, 09 Iunie 2021 12:16

# Litigiul dintre Universitatea Pitești și afaceristul Daniel Otobîcu, însă, continuă. A fost, recent, schimbat  - pentru a câta oară!!! - expertul # Lemnele montate de Daniel Otobîcu au fost date jos și aruncate la gunoi

De patru ani, pe rolul Tribunalului Argeș, se judecă dosarul în care omul de afaceri Daniel Otobîcu cere despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru afacerea eșuată ”Casa Universitarilor”.

Avocat fals descoperit la Pitești

Marţi, 08 Iunie 2021 18:01

# Pe numele acestuia a fost redactată o plângere penală
Deși am ajuns spre jumătatea anului 2021, la Pitești încă apar surprize... cu avocați care nu sunt avocați. După cum se știe, există un UNBR.EU – ”Site-ul oficial al lui Bota Pompiliu, al Uniunii Naționale a Barourilor din România și a Sindicatului Independent al Juriștilor din România”. Site și uniune nerecunoscute de Uniunea Națională a Barourilor din România. La Pitești, numai ce s-a mai descoperit un astfel de avocat care, însă, a încasat deja o plângere penală.

 

Judecătoria Pitești a dispus începererea judecății cauzei în dosarul doctoriței Natașa Nenițoiu

Marţi, 08 Iunie 2021 13:41

Doctorița Natașa Dorina Nenițoiu, din Piteşti, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal și de lovire sau alte violențe.Pe 27 mai, Judecătoria Pitești a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul și a dispus începerea judecății cauzei. Hotărârea instanței nu este definitivă.

 

Fost deputat PSD - condamnat la Curtea de Apel Pitești

Miercuri, 02 Iunie 2021 11:09

# Trafic de influență în Parlament! # A recunoscut că a făcut trafic de influentă, după ce a promis că rezolvă alocarea unor bani din PNDL către primării din Argeș și Vâlcea

Decizie importantă la Curtea de Apel Pitești! Florin Costin Pâslaru, fost deputat PSD de Galați, în perioada 2008-2016, a fost condamnat, pe 22 aprilie, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență.  Judecătorii Curții de Apel Pitești au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între DNA şi inculpat. Fostul parlamentar a recunoscut că a făcut trafic de influență, promițând că rezolvă alocarea unor bani din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)  către primari din Vâlcea și Argeș.

 

Rușine PSD Argeș! Proiectul Molivișu - o palmă pentru marele partid roșu care conduce județul de trei decenii!

Miercuri, 02 Iunie 2021 08:14

În urma demersurilor făcute de mai mulți liberali argeșeni, Proiectul Molivișu a intrat în ședință de Guvern  joia trecută, reușindu-se scoaterea din fondul forestier a suprafeței  necesare construcției pârtiei de schi. Domeniul schiabil Ghițu-Molivișu a fost introdus, tot de liberali, anul trecut, în Master Planul de Turism al României.  ”Transformarea zonei Ghițu într-o staţiune turistică de interes naţional va atrage după sine dezvoltarea  zonei de nord a județului nostru și alături de marile proiecte de infrastructură rutieră va crea o rampă de creștere economică deosebită pentru Argeș”, a declarat președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu.  Și asta după ani și ani de inactivitate din partea majorității PSD din Consiliul Județean Argeș.

 

Decizie definitivă! Fosta contabilă a Spitalului Județean - obligată de instanță la plata a 1 milion de euro

Miercuri, 26 Mai 2021 15:10

 

# Adriana Molfea, managerul de la Județean: „Vom valorifica absolut orice mijloc legal de a recupera această creanță”

Instanțele argeșene i-au dat câștig de cauză Spitalului Județean de Urgență Pitești în procesul cu Amalia Dumitrașcu, fosta contabilă a unității medicale. Judecătorii au obligat-o pe aceasta să plătească prejudiciul produs. În total, aproximativ 1 milion de euro, cu tot cu dobânzi și alte penalități.

Decizia instanței este definitivă! Săptămâna trecută, pe 17 mai 2021, Curtea de Apel Pitești a respins apelul ca nefondat.

 

Cazul elevei, care a fost bătută de un coleg într-o școală din Argeș, a ajuns în atenția Avocatului Poporului

Miercuri, 26 Mai 2021 15:08

# Directorul unității de învățământ a fost schimbat # Fosta conducere nu a putut să pună la dispoziția echipei de control a Inspectoratului Școlar nici măcar Regulamentul Intern al școlii

Biroul Teritorial Pitești al instituției Avocatului Poporului s-a sesizat cu privire la faptul că la Școala Gimnazială nr. 1, din localitatea Dobrești, o elevă a fost filmată în timp ce era bătută fără milă de un coleg, în timp ce restul copiilor se bucurau, râdeau sau chiar aplaudau. Imaginile șocante cu fata, lovită cu pumnii şi picioarele de un coleg mai mare, au făcut înconjurul țării. Filmarea a ajuns în atenția profesorilor, a părinților și autorităților care au demarat o ancheta.

Din verificări s-a stabilit că starea conflictuală s-ar fi petrecut în data de 4 martie 2021, în pauză, între un băiat de clasa a VI-a și o fată din clasa a VII-a, elevi ai respectivei unități de învățământ. Cazul s-a lăsat în cele din urmă și cu o demisie.

Inculpații din dosarul „Cheresteaua” au rămas cu buza umflată

Luni, 24 Mai 2021 19:06

# Judecătorii au respins cererea de strămutare a  judecării cauzei # Procesul de la Tribunalul Argeș se apropie de final

Lovitură pentru inculpații din dosarul „Cheresteaua”! Curtea de Apel Pitești le-a respins cererea de strămutare a judecării cauzei, solicitare care a venit după 78 de termene de judecată și cinci ani de procese. Opt dintre cei 16 inculpați, majoritatea membri ai familiei Andrei, au făcut cerere de strămutare a dosarului din județ. Pe 17 mai, instanța a decis, printr-o hotărâre definitivă, următoarele:

 

Comisarul Marius Aioanei își promova afacerile pe rețelele de socializare

Luni, 24 Mai 2021 13:20

 

# Fostul adjunct al Poliţiei Mioveni este cercetat pentru efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia

A fost o săptămână grea pentru comisarul argeșean Marius Aioanei, adjunct al Poliției Mioveni. Pe 20 mai 2021, dis-de-dimineață, acesta s-a trezit cu procurorii și polițiștii anticorupție la domiciliul său și la firmele familiei sale. În urma cercetărilor, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând tot cu data de 20 mai. În sarcina sa a fost reținută comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția. După ce s-a început urmărirea penală împotriva sa, comisarul Marius Aioanei şi-a dat demisia din funcţia de adjunct al Poliţiei Mioveni.

După ce Primăria Pitești a plătit 485.000 de euro pentru terenul de la „Aripi”, foștii proprietari mai cer despăgubiri de 42.000 de euro

Miercuri, 19 Mai 2021 11:48

# Pretenții pentru lipsa de folosință a terenului.

Primăria Pitești a plătit, anul trecut, suma de 484.850 euro pentru terenul, în suprafață de 2.483 mp, de la baza sportivă „Aripi”, situat în cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”. Amintim că terenul a fost retrocedat către trei persoane, pe 14 mai 2019, în urma unei sentinţe definitive şi irevocabile. Deși acesta a fost răscumpărat, în instanță se afla un proces, în care Mircea Toma, Zoie Toma și Sofia Coșuleț (foștii proprietari) cer suma de 199.236 lei (echivalentul a 42.000 euro, în acel moment n.red) reprezentând lipsa de folosinţă pentru suprafaţa respectivă. Între timp, în septembrie 2020, Judecătoria Pitești a aprobat proba cu expertiză, în care reclamanții au solicitat următoarele:

 

Dosarul Cheresteaua! După cinci ani de procese la Tribunalul Argeș, inculpații cer strămutarea dosarului

Luni, 17 Mai 2021 12:12

Decizie importantă luni, 17 mai, la Curtea de Apel Pitești! După 78 de termene de judecată și cinci ani de procese, opt dintre cei 16 inculpați au solicitat strămutarea  dosarului de la Tribunalul Argeș. Cei care au depus cerere de strămutare sunt: Ion Andrei, zis și Brânză,  administratorul societății Andris SRL  la momentul săvârșirii faptelor, Daniel Ionuț Andrei, Liviu Gheorghiță Andrei, Elena Dobrițoiu, Maria Cătălina Matei, Gheorghe Andrei și firmele SC ANDRIS SRL - prin reprezentant legal Andreea Andrei și SC IONI LIV FOREST SRL reprezentată de Livioara Andrei.

Primăria Pitești a făcut apel în procesul cu Orentex. Miza - 1,85 milioane de lei

Miercuri, 12 Mai 2021 11:42

Primăria Pitești, prin primarul Cristian Gentea, a depus apel în procesul cu societatea Orentex. Pe 4 noiembrie 2020, Tribunalul Argeș a dispus ca Primăria Pitești să plătească firmei, reprezentată de Ștefan Lință (fost lucrător SRI n. red.), peste 1,85 milioane de lei (dobânzi penalizatoare).  Și asta după ce în 2019,  SC Orentex SRL a executat silit administrația locală pentru suma de aproximativ 11 milioane de lei.

 

 

Deputatul de Argeș Mircia Chelaru are o poprire de la ANAF de 852.000 de lei

Miercuri, 12 Mai 2021 09:13

# Partidului Neamul Românesc se dezice de Chelaru

Mircia Chelaru, deputat de Argeș - până acum doar cu numele, este unul dintre parlamentarii aflați în funcție care au avut de-a lungul timpului probleme cu justiția. Acesta a fost condamnat definitiv, în 2016, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Judecătorii Curții de Apel Bucureşti  l-au găsit vinovat într-un dosar ce era disjuns din cel în care erau inculpaţi fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi alţi zece generali şi colonei acuzaţi că şi-au cumpărat locuinţele de serviciu ilegal.

Au fost desemnați directorul financiar contabil și cel de îngrijire la Spitalul Județean Argeș

Marţi, 11 Mai 2021 19:25

În luna aprilie, Spitalul Județean de Urgență Pitești a organizat concurs pentru ocuparea funcțiilor de director de îngrijiri și de director financiar contabil. Nu a fost nicio surpriză! Câștigătoare au fost desemnate aceleași persoane care erau numite interimar pe funcție, încă din noiembrie 2016. Astfel, Florina Isabela Din a rămas director financiar contabil, obținând nota finală de 9,71, fiind singura înscrisă la concurs. În schimb, Andreea Irina Georgescu a rămas director de îngrijiri la Județean, obținând 9,52 – rezultat final.

 

Mihai Coteț și-a recuperat doar o parte din banii dați Administrației Fondului pentru Mediu

Marţi, 11 Mai 2021 13:12

Pe 18 martie 2021, Curtea de Apel Pitești a respins recursurile făcute atât de firma Radical Zero SRL administrată de liberalul Mihai Coteț, actual consilier local la Pitești, cât și de Administrația Fondului pentru Mediu. Este vorba despre un proces care se judecă din anul 2016, având ca obiect anulare act administrativ. Mihai Coteț  a contestat o decizia de impunere a Administrației Fondului pentru Mediu, prin care au fost stabilite în sarcina firmei sale obligaţii suplimentare în sumă totală de 559.713 lei. În primă instanță, Tribunalul Argeș a admis în parte acțiunea.

Tudor Pendiuc va fi audiat, abia în toamnă, în dosarul „Publitrans”

Luni, 10 Mai 2021 15:55

Curtea de Apel Pitești a decis, săptămâna trecută, când va fi audiat Tudor Pendiuc în dosarul „Publitrans”. În această toamnă, pe 23 septembrie, va fi ultima șansă de apărare pentru fostul primar al Piteștiului, care a primit, în primă instanță, 8 ani de închisoare. Tot atunci va fi audiat și Emilian Nichita, fost director executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Pitești.

 

Cristian Gentea: „Așa se întâmplă când profesioniștii sunt dați la o parte!”

Luni, 10 Mai 2021 14:53

Primarul Cristian Gentea, care a fost director general al RATEN, și-a exprimat dezamăgirea cu privire la faptul că, din cauza incompetenței actualilor guvernanți, România fost exclusă din cel mai mare program de cercetare nucleară în urma căruia ar fi urmat să fie realizat laserul de la Măgurele. Acest laser nu mai face însă parte din programul menționat.

„Așa se întâmplă când profesioniștii sunt dați la o parte! Ori, fostul ministru al Educației Monica Anisie l-a demis pe Nicolae Zamfir de la conducerea Institutului din Măgurele, un specialist de marcă. Ne-a mai rămas reactorul ALFRED care va asigura independența energetică a ICN și a loc alităților din jur.”, a spus Cristian Gentea.

Vești proaste pentru inculpații din dosarul ”Publitrans”

Miercuri, 28 Aprilie 2021 13:22

# Instanța le-a respins cererile de probe pe bandă rulantă
Continuă judecarea dosarului ”Publitrans”, la Curtea de Apel București! La termenul din 18 martie, instanța s-a pronunțat asupra cererilor de probe ale inculpaților. Au fost respinse cereri pe bandă rulantă. În schimb, instanța a dispus efectuarea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a comunica dacă există alte acte administrate în cursul urmăririi penale, care nu au fost ataşate la dosar. De asemenea, Emanuela Pendiuc, fiica fostului primar al Piteștiului - Tudor Pendiuc, a solicitat

 

Pagina 9 din 84

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea