Florin Frătică, un nou eșec în instanță

Luni, 18 Decembrie 2017 10:15

# După ce a pierdut, la Tribunal, procesele în care solicita suspendarea hotărârii de demitere a sa, acum le pierde și pe cele prin care solicită anularea
Așa cum am mai scris, fostul primar al comunei Bradu, Florin Frătică, a fost scos din instituția pe care a patronat-o, într-o zi de joi (pentru el, probail, joia neagră), 25 mai 2017. În urma unei condamnări penale, atunci, în acea zi de joi, în ședința ordinară de Consiliu Local, ultimul punct pe ordinea de zi a fost cel prin care s-a comunicat încetarea mandatului său de consilier local și, implicit, de viceprimar.

Litigiul dintre Cătălin Bulf și Dan Manu - în pronunțare

Luni, 18 Decembrie 2017 10:12

Pentru refuzul de a i se furniza informaţii referitoare la o investiţie publică, consilierul judeţean PMP, Cătălin Bulf, l-a dat în judecată pe președintele Consiliului Judeţean Argeș, Dan Manu. Conflictul a început de la raportul de audit efectuat asupra proiectului pârtiei de schi de la Ghiţu Molivișu. Deși a fost realizat din bani publici, conducerea Consiliului Judeţean Argeș a refuzat să înmâneze copii după respectivul raport chiar consilierilor judeţeni. Consilierul județean Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș, l-a dat în judecată, din acest motiv, pe Dan Manu. Astfel, în luna mai s-a constituit, la Tribunalul Argeș, dosarul cu obiectul „refuz soluţionare cerere nr. 5026/07.04.2017”. Dosarul a rămas în pronunțare pe data de 18 decembrie, după ce a fost amânat de două ori de magistrații Tribunalului Argeș. A.V.

 

Bustul lui Constantin Stroe a fost dezvelit la Mioveni la un an de la moartea sa

Luni, 18 Decembrie 2017 09:57

Sâmbătă, 16 decembrie, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor de la Mioveni, a fost dezvelit bustul lui Constantin Stroe, omul care se confundă cu istoria şi evoluţia Dacia şi de la a cărui trecere în neființă s-a împlinit un an.
Bustul a fost dezvelit în prezenţa familiei, a oficialilor locali și județeni, parlamentarilor de Argeș, a cunoscuţilor şi a foştilor directori de la Dacia. La eveniment a participat și Christophe Dridi, directorul francez al uzinei de vehicule Dacia Mioveni, care a susținut un discurs în limba română.

Deputatul Gerea, în proces cu Poliția Rutieră Argeș

Luni, 18 Decembrie 2017 09:53

Deputatul Andrei Gerea, fost ministru al economiei, s-a luat la „trântă” cu IPJ Argeș. În aprilie 2016, deputatul Andrei Gerea (ALDE), aflat în trafic pe drumurile din județ, a fost oprit de un echipaj de poliție. Acesta a fost tras pe dreapta pentru că, în localitatea Vâlcelele, din comuna Merișani, mergea cu mașina peste limita legală de viteză stabilită pe acel sector de drum. 

 

Hotărâre definitivă în dosarul patronului acuzat de evaziune fiscală prin videochat

Luni, 18 Decembrie 2017 09:46

# Curtea de Apel Pitești a respins ca nefondat apelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș # Mircea Nicolescu: „Eu banii îi primesc afară și urez statului român multă stimă și respect”
În martie 2017, Tribunalul Argeș l-a condamnat pe Mircea Corneliu Nicolescu  la doi ani închisoare cu suspendare. Deși procurorii, în rechizitoriu, au precizat că „prin activitatea infracţională, inculpatul Nicolescu  Mircea Corneliu a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 1.327.969 lei”, instanța argeșeană a constatat un prejudiciu în valoare de

Stăpânii de sclavi din Berevoești condamnați - contestă executarea

Luni, 18 Decembrie 2017 09:43

În septembrie a.c., Curtea de Apel Pitești a respins apelurile a cinci inculpați din dosarul Sclavie la Berevoești. Astfel, cei cinci stăpâni de sclavi din localitatea argeşeană Berevoeşti, care au îngrozit o ţară întreagă prin metodele de tortură folosite, au primit pedepse cu închisorea cuprinse între 3 și 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, din care li se va deduce perioada petrecută în arest preventiv. Ciprian Onică a primit 4 ani şi 4 luni de închisoare, Aurel Onică - 5 ani şi 4 luni, Viorel Grancea - 4 ani şi 4 luni, Silvia Grancea - 3 ani, Ionuţ Cătălin Grancea - 4 ani şi 4 luni.

 

Patru autopsieri de la morga Spitalului Județean - condamnați la închisoare cu executare pentru luare de mită

Luni, 11 Decembrie 2017 13:13

Decizie aspră a judecătorului Tribunalului Argeș, în dosarul autopsierilor. Cei patru autopsieri acuzați de luare de mită au fost condamnați la pedepse cuprinse între 4 – 7 ani închisoare cu executare. Totul a început în aprilie 2016 când  procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis în judecată pentru luare de mită patru angajați de la morga Spitalului Județean Argeș. Este vorba de Cristian Nedelcu, Maria Marinel, Vasile Stan și Marian Păun. De asemenea, trebuie precizat că la morga Spitalului Județean din cei cinci autopsieri, doar unul singur nu a fost cercetat pentru luare de mită.

Directorul DJST Argeș a ignorat total raportul corpului de control al Ministerului Tineretului şi Sportului

Luni, 11 Decembrie 2017 13:11

# Laurențiu Achimescu: „Sunt prostii spuse de cei de la control, nimic nu este adevărat”

Vine controlul, pleacă controlul, dar directorul Achimescu de la DJST Argeș rezistă. Așa se rezumă, în ultimii ani, situația de la Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș. Raportul corpului de control al Ministerului Tineretului şi Sportului, raport întocmit de specialişti în urma verificărilor efectuate la Direcţie în vara acestui an, s-a întins pe 38 de pagini și a scos la iveală numeroase nereguli.

 

Inculpată în dosarul „Sclaviei de la Berevoești”: „Ne mor copiii acasă de foame. Nu a venit nici Moșu’”

Luni, 11 Decembrie 2017 13:09

A trecut mai bine de un și jumătate de la reținerea romilor de la Berevoești acuzați de procurorii DIICOT de sclavagism și trafic de persoane. Cinci dosare cu 31 de inculpați se mai află pe rolul Tribunalului Argeș. Până în prezent doar un singur dosar a fost soluționat. În septembrie, cinci persoane au fost condamnate la închisoare cu executare în cazurile de sclavie de la Berevoeşti. Pedepsele au fost cuprinse între trei ani, respectiv cinci ani şi patru luni.

Firme ale unor cunoscuți oameni de afaceri din Argeș, datorii de milioane de lei către Primăria Pitești

Luni, 04 Decembrie 2017 23:43

# Nicolae Ivănescu - liderul datornicilor, ca persoană fizică, la bugetul primăriei
La sfârșitul lunii septembrie a.c., Primăria Pitești a făcut publică lista debitorilor - persoane juridice și persoane fizice - care înregistrează obligații fiscale restante la bugetul local al Municipiului Pitești. Totalul firmelor neplătitoare de impozit este de 190, iar datoriile societăților către administrația locală sunt cuprinse între minim - 20.000 de lei și maxim – peste 4,2 milioane de lei. În schimb, 89 de persoane fizice au datorii la bugetul Primăriei. De departe, primul pe lista datornicilor, ca persoană fizică, se află nimeni altul decât omul de afaceri Nicolae Ivănescu, având datorii de 132.661,86 lei.

 

Pase ca la fotbal, între Tribunalul Argeș și Tribunalul Comercial, cu dosarul CNCD-Publitrans

Luni, 04 Decembrie 2017 23:41

# CNCD cere despăgubiri de peste 20 miliarde lei vechi pentru folosința autobuzelor sale
La Tribunalul Argeș, în luna septembrie s-a judecat un proces între CNCD SA prin lichidator SC Bio Consult SRL, ca reclamant, și Publitrans 2000 SA, ca pârât. CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, a cerut, în instanță, plata a peste 2,1 milioane de lei reprezentând  profit aferent perioadei 1.10.2014 – 1.10.2015. Tribunalul Argeș a decis, pe 12 septembrie, declinarea competenței de soluționare în favoarea Tribunalului Specializat Argeș.

„Ibrahim” din Argeș - trimis în judecată pentru terorism

Luni, 04 Decembrie 2017 23:39

# Într-o discuție telefonică avută cu un prieten, Ionuț Cătălin Bălan îl amenința că „Eu pe tine o să-ţi iau gâtu' ca la puiu de găină!”
Pe 20 noiembrie a fost înregistrat la Curtea de Apel Pitești dosarul în care Ionuţ Cătălin Bălan, zis „Ibrahim”, este cercetat pentru infracţiuni la legea privind combaterea terorismului.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Pitești au finalizat cercetările și l-au trimis pe „Ibrahim” din Argeș în judecată.

 

ANPM a atacat decizia prin care Mariana Ionescu ar putea fi repusă în funcție

Luni, 04 Decembrie 2017 23:35

# Pe 5 decembrie va avea loc primul termen al recursului
Continuă joaca de-a șeful la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș. După ce Mariana Ionescu a câștigat procesul prin care ar putea fi repusă în funcția de director la instituție, marți, 5 decembrie se va judeca, la Curtea de Apel Pitești, primul termen al recursului intentat de Agenția Națională pentru Protecția Mediului. În urma deciziei din iunie a.c. a Tribunalului Argeș, Mariana Ionescu a revenit în funcția de director la APM Argeș, câștigând pentru a treia oară acest drept.

Cornel Penescu, din nou în sălile instanțelor

Luni, 04 Decembrie 2017 15:24

# În așteptarea procesului în care este acuzat de infracțiuni privind delapidarea, Cornel Penescu a făcut glume pe holurile instanței cu avocații pe care îi cunoștea
Nici nu a ieșit bine din închisoare, că omul de afaceri Cornel Penescu, fostul patron al FC Argeș și Pic, este din nou prezent în holurile și sălile instanțelor din Argeș. De această dată, Cornel Penescu a fost trimis în judecată pentru delapidare, alături de fratele său, Ilie Penescu, de fostul director economic al firmei PIC, Gheorghiţă Pieca, dar și de Lucia Weiss, director economic la aceeași firmă.

 

Titoașcă - condamnat definitiv de magistrații Curții de Apel Pitești

Luni, 04 Decembrie 2017 15:09

Cornel Alexandru, zis „Titoaşcă”, împreună cu alți doi inculpați, Adrian Ionuţ Baronescu, zis Parfum, şi Adrian Ionuţ  Popescu, au fost cercetați pentru lipsirea de libertate în mod ilegal, șantaj, lipsire de libertate și loviri și alte violențe. Totul a plecat de la o plângere la poliție a persoanei vătămate, Constantin Lucian Manda, în octombrie 2016, care a susținut că a fost reţinut într-o locuinţă unde ar fi fost ameninţat cu moartea şi lovit de mai multe ori cu biciul. După mai bine de un an de zile de la sesizare, dosarul a fost soluționat.

După ce nu a plătit paza la pădure, Nicolae Ivănescu a fost executat silit

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:49

# Ocolului Silvic Clăbucet i s-a admis încuviințarea executării silite pentru suma de peste 27.000 lei
Avalanșă de executări silite pe numele omului de afaceri Nicolae Ivănescu sau pe firmele deținute de acesta. „Nenea” s-a specializat în procese. Așa se face că numele său apare în zeci de dosare, aflate pe rolul instanțelor argeșene, ce au ca obiect încuviinţare executare silită sau, după caz, suspendare executare.

 

Directorul Armand Chiriloiu: ”Nu am nicio emoție! Totul s-a făcut perfect legal!”

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:47

# Scandalul controlului de la Direcția Silvică Argeș, furtună într-un pahar cu apă!
Controlul venit în urma reclamației enciclopedice, de 672 de pagini, la Direcția Silvică Argeș, s-a încheiat. Inspectorii au strâns documentele necesare și s-au dus la treaba lor. Peste ceva timp, va fi trimis raportul Corpului de Control, document în care se va constata dacă au fost semnalate încălcări ale legii. Discuțiile în spațiul public au rămas însă. Voci de diverși specialiști în de toate au afirmat ba faptul că

În așteptarea pedepsei, la Curtea de Apel Pitești! un tânăr hacker, condamnat la 1 an de închisoare și sporuri de… 24 de ani!!!

Luni, 27 Noiembrie 2017 13:31

Pe rolul instanței Curții de Apel Pitești, în fază finală, se judecă celebrul proces al unor copii acuzați de mai multe tipuri de fraude  informatice. Dosarul a fost instrumentat de D.I.I.C.O.T. – biroul teritorial Vâlcea și judecat, în primă instanță, de magistrații Tribunalului Vâlcea. Aceștia, aplicând prevederile noului cod penal, i-au dat, unuia dintre copiii învinuiți de infracțiuni informatice și constituire de grup infracțional organizat, o pedeapsă halucinantă: peste 25 de ani de detenție!

 

Dosarul agresorilor subcomisarului Iordache a fost amânat

Luni, 27 Noiembrie 2017 13:29

Curtea de Apel Pitești a decis ca recursul celor celor agresori ai subcomisarului Laurenţiu Iordache (foto) şi ai agentul principal Cornel Oprescu să se reia anul viitor, pe 29 ianuarie.  La ultimul termen al dosarului, pe 13 noiembrie, instanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive față de cei doi inculpați, Cosmin Dincuță și Mucenic Curpaș. Ultima întâlnire din acest an a celor doi inculpați cu magistrații va avea loc pe 11 decembrie când se va desfășura un nou termen pentru verificarea măsurilor preventive.

Zeci de martori audiați în dosarul penal al fostei șefe de la DSP Argeș

Luni, 27 Noiembrie 2017 13:19

Treizeci de martori au fost citați la termenul din 24 noiembrie de la Judecătoria Pitești în dosarul în care doctorița Anca Alexandrescu, fosta șefă a DSP Argeș, este inculpată, alături de alte trei persoane, fiind acuzată de abuz în serviciu. Aproape jumătate dintre martorii citați au fost prezenți la ultimul termen.
Deoarece  în dosar s-a solicitat audierea unui număr foarte mare de martori, sala Judecătoriei Pitești s-a umplut doar de persoane din acest caz. Anca Alexandrescu este acuzată că, prin farmacia

 

Pagina 9 din 54

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea