Un funcționar din Primăria Rătești – prejudiciu de peste 370.000 lei

Joi, 02 Iunie 2022 08:17

# Funcționarul a declarat că ”a folosit suma de bani sustrasă în interes personal și pentru a împrumuta colegi”

Un fost funcționar din Primăria Rătești a dat iama prin banii instituției. Când a fost prins, a recunoscut că a pus mâna pe anumite sume în interes personal și chiar a returnat o parte din bani. A fost dat afară din primărie. Acum, se judecă pentru a nu mai plăti diferența financiară, care se ridică la peste 220.000 lei.

 

Primăria Rucăr încearcă, în ultima instanță, să închidă robinetul cu bani pentru o lucrare făcută pe fonduri europene

Joi, 02 Iunie 2022 07:37

# Ministerul Dezvoltării – obligat de o instanță argeșeană să plătească diferențe de peste 850.000 lei unui SRL # Ionel Dulamă (foto), primar Rucăr: ”Cu cei de la firmă nu am mai discutat, discuțiile s-au mutat în instanță.”

Proces cu miză financiară serioasă între Primăria Rucăr, pe de o parte, și Inoveco (fostă Iridex), de alta. Inoveco SRL a chemat în judecată pe pârâta Comuna Rucăr solicitând obligarea acesteia la plata sumei de 854.011, 61 lei, plus TVA, reprezentând diferenţa de valoare de încasat. În motivare a arătat că, între părţi, s-a încheiat un contract de achiziţie publică, ce a avut ca obiectiv – investiţiile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, denumit „Reţeaua nouă de canalizare şi staţie de epurare”.

 

Paranghelie la Costești pe banii cetățenilor!

Marţi, 31 Mai 2022 10:38

# Clejanii cântă la Ziua Orașului, două ore, cu 36.000 lei, TVA inclus # Foc de artificii de 7.100 lei, TVA inclus, pentru 4-6 minute

De 1 iunie, de ziua copilului, în orașul Costești se pune de petrecere. Dacă e vreme bună, localnicii își vor scoate nevestele la un mic și la o bere, mai ales că Primăria vine cu ceva muzică de calitate. Nu din buzunarul funcționarilor, ci tot din banii cetățenilor care, astfel, vor fi privați de drumuri, apă, canalizare sau ce le-ar mai fi necesar. E drept că trebuie și câteva melodii ca să intre băutura mai bine.

Bătaie de joc! Probleme mari în expertiza realizată pentru Podul de la Poiana Lacului. Expertul spune că podul se află în județul GORJ

Joi, 26 Mai 2022 08:59

# S-a greșit până și numele obiectivului expertizat # Podul nu va fi reconstruit nici anul acesta!

La sfârșitul lunii mai se împlinesc opt ani de când podul peste Valea Răchita din comuna Poiana Lacului s-a surpat în urma inundațiilor. Circulația pe DN 67B, în zona localității argeșene Poiana Lacului, a fost întreruptă în 2014 pentru câteva luni, autoritățile fiind nevoite să devieze circulația pe rute alternative. Abia după ce locuitorii au reclădit podul din… hârtii, în semn de protest, au apărut și măsurile din partea autorităților statului, care au montat în zonă un pod metalic provizoriu, paralel cu amplasamentul podului distrus de inundații. Deși era unul provizoriu, iată că au trecut opt ani și tot pe acesta se circulă și în prezent. Administrația județeană și locală a făcut zeci de solicitări la nivel național pentru refacerea podului. Au rămas în urmă doar promisiunile.

 

 

Reîncepe procesul terenurilor de la Metro – faza pe Curtea de Apel

Joi, 26 Mai 2022 08:25

Pe data de 7 aprilie 2022, Costel Zamfir - primar al comunei Bradu în perioada 2000-2008, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Argeș la 13 ani și jumătate de închisoare în regim de detenție pentru abuz în serviciu în așa numitul Dosar Metro. Este vorba despre dosarul hectarelor de teren care au fost retrocedate ilegal, suprapuse cu terenurile aflate în proprietatea unor persoane din Oarja care aveau titluri de proprietate valabile. Culmea, deși cetățenii din Bradu au luat terenurile – cei mai mulți le-au și vândut, Costel Zamfir este singurul inculpat și este obligat să plătească daune de peste

A lovit doi polițiști în timp ce conducea un BMW X6

Miercuri, 25 Mai 2022 13:41

# Argeșean - trimis în judecată pentru ultraj

Doi poliţişti din Argeș au fost loviţi cu maşina de un bărbat care fugea ca să nu-i fie întocmit dosar penal pentru conducere fără permis. Incidentul s-a întâmplat, în ziua de Paște, în zona târgului anual organizat în comuna Poiana Lacului. La aproape o lună de la săvârșirea faptei, Ion S., din Poiana Lacului, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru ultraj și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Polițist din Argeș - strâns de gât de un bărbat supărat că a fost oprit în trafic

Miercuri, 25 Mai 2022 10:30

Un polițist de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Pitești a fost strâns de gât de un șofer nemulțumit că a fost oprit în trafic după ce nu a respectat semnificația indicatorului „Obligatoriu la dreapta”. În plus, a încălcat marcajul longitudinal continuu și a trecut pe roșu la semafor. Și cu toate acestea, bărbatul a fost tare indignat de faptul că a fost oprit de poliție. A refuzat în mod repetat să se legitimeze și a adus injurii polițiștilor. Incidentul a avut loc pe 24 ianuarie 2022, pe raza municipiului Pitești.

Pentru faptele sale, inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Dosarul a fost înregistrat, în aprilie, pe rolul Judecătoriei Pitești.

 

Detalii din dosarul lui Stelică Crăciun, în care este acuzat de violare a sediului profesional

Miercuri, 25 Mai 2022 08:56

# Inculpatul a depus la dosar o înregistrare audio-video, care cuprinde doar o parte din accident # S-a disjuns cauza

În luna martie, Stelian Crăciun a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de violare a sediului profesional. Inculpatul este acuzat că a intrat fără drept, pe 11 februarie, în Primăria Mioveni unde s-a iscat un conflict între acesta și primarul Ion Georgescu. Edilul de la Mioveni a sesizat organele de poliție despre acest incident, susținând că a fost agresat de Stelian Crăciun.

 

 

Patru ilfoveni au dat spargeri în trei județe

Miercuri, 25 Mai 2022 08:50

# Bărbații au fost trimiși în judecată de procurorii argeșeni

O grupare din Găneasa-Piteasca (județul Ilfov), specializată în furturi din societăți comerciale, care acţiona în cel puțin trei judeţe, a fost destructurată de polițiștii argeșeni. Patru ilfoveni au reușit să dea spargeri, în ultimele șapte luni, în județele Argeș, Brăila și Buzău. Pe 29 martie 2022, aceștia au fost prinși în flagrant de lucrătorii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Argeș. În autoturismul în care se aflau cei patru bărbați au fost identificate de polițiști mai multe produse bănuite a fi furate. De asemenea, s-au găsit cagule, mănuși, levier și patent, de care se foloseau pentru a sparge diferite societăți comerciale.

Fost şef de post – condamnat pentru luare de mită!

Luni, 23 Mai 2022 10:23

# De la 4 ani cu executare… la 3 ani cu suspendare!

# Fostul polițist trebuie să presteze 120 de zile de muncă la primăria condusă de Elena Lasconi

Fostului șef de post de la Bughea de Sus i-a trecut glonțul pe la ureche. Condamnat, în primă instanță, la 4 ani și 2 luni de închisoare cu executare, joia trecută, Curtea de Apel s-a pronunțat definitiv, scăpându-l pe fostul polițist de pușcărie.

 

Luna trecută, Primăria Pitești a mai plătit 1,8 milioane de lei despăgubiri către firma Orentex

Joi, 19 Mai 2022 08:55

# În urma unor greșeli din mandatul lui Pendiuc, municipalitatea a trebuit să plătească aproape 13 milioane de lei # S-a pierdut procesul și la Înalta Curte

Procesul dintre Primăria Pitești și firma Orentex, reprezentată de Ștefan Lință, a ajuns, în sfârșit, la final. Municipalitatea a înregistrat numai înfrângeri! Ultima dintre ele a fost la Înalta Curte de Casație și Justiție pe 17 martie 2022. După ce în 2019 a executat silit Primăria Pitești pentru suma de 11 milioane de lei, Orentex a mai primit de la administrația locală  în luna aprilie a acestui an peste 1,8 milioane de lei, reprezentând penalități pentru neacordarea la timp a despăgubirilor stabilite de justiţie. În urma unor greșeli din mandatul lui Pendiuc, s-au golit conturile Primăriei cu aproape 13 milioane de lei.

 

Procurorii trebuie să finalizeze urmărirea penală în dosarul TeddyCare până în martie 2023

Joi, 19 Mai 2022 08:03

Judecătoria Pitești a admis contestaţia privind durata procesului formulată de familia copilului mort după o anestezie la cabinetul stomatologic TeddyCare din Pitești. În urma acestei decizii, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cei care desfășoară cercetări în acest dosar, au ca termen pentru finalizarea urmăririi penale data de 29.03.2023.

 

 

Tudor Pendiuc contestă declarațiile martorilor în dosarul său penal

Marţi, 17 Mai 2022 10:22

Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, și Mircea Braniște, fostul director al Administrației Domeniului Public, contestă declarațiile martorilor în dosarul în care sunt acuzați de infracțiuni la regimul silvic. Cei doi inculpați ar fi dispus asfaltarea unei suprafețe de teren ce se afla în fondul forestier național. Cauza este o disjungere a dosarului asfaltării ilegale către vila fostei secretare a lui Pendiuc, în perioada când era primar al municipiului.

De asemenea, Pendiuc și Braniște nu au dat încă nicio declarație în cauză, preferând să facă acest lucru după administrarea probelor. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 7 iunie 2022.

Reabilitarea drumului național Scoarța - Pitești este blocată în instanță

Joi, 12 Mai 2022 11:28

# Sorin Grindeanu: „În prezent, se află pe rol un dosar privind rezilierea contractului” # După soluționarea cauzei ar putea să înceapă și lucrările la podul de la Poiana Lacului

Drumul Național Scoarța – Pitești (DN 67B) este un drum pe care autoritățile din patru județe tot încearcă să îl modernizeze. Deși au trecut 12 ani de la semnarea contractului de lucrări, obiectivul de investiții nu a depășit faza proiectului tehnic. Din 2010 și până în prezent, nu a fost an în care să nu se promită alocarea de fonduri de la bugetul de stat. În afară de mici lucrări de reparații, „drumul fantomă”, de 188 de kilometri, nu a beneficiat de o reabilitare complexă care să asigure condiții normale de trafic. În Argeș, drumul arată ca după război!

 

Primăria Câmpulung – proces împotriva unei decizii a Curții de Conturi. Litigiu început de Țâroiu și continuat de Elena Lasconi

Joi, 12 Mai 2022 08:46

Deși s-a luptat pentru a-l da jos, în 2020, pe Liviu Țâroiu de la Primăria Câmpulung Muscel, Elena Lasconi a preluat, din mers, unele proiecte ale acestuia. Și chiar unele dintre procese. Este și cazul unui litigiu cu Curtea de Conturi a României. Instituția, în urma unor verificări, a tăiat din veniturile încasate de trei funcționari de la Câmpulung, pentru că erau prea mari, peste limita stabilită prin lege. Municipiul, prin (încă!) primarul Țâroiu a atacat, în 2020, decizia de imputare a sumelor. Tribunalul Argeș a dat dreptate, însă, Curții de Conturi. Primărița Lasconi a preluat din mers... și a mers la Curtea de Apel Pitești. Fără succes însă, dar unitatea de gândire a celor doi edili merită salutată. Să vedem, acum, cine pune și banii înapoi...

 

UPDATE! Educatoare de la o creșă din Pitești – acuzată că a agresat mai mulți copii. Femeia a fost plasată sub control judiciar

Marţi, 10 Mai 2022 15:32

 

UPDATE:  Pe timpul cât se află sub control judiciar, femeia trebuie să respecte și obligația de a nu exercita profesia de educator puericultor și să nu desfășoare vreo activitate care implică controlul direct și sistematic cu persoane minore, se arată în ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. În baza măsurilor dispuse de organele competente, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitesti poate dispune încetarea contractului de muncă al salariatei.

 

TEXTUL INIȚIAL: Situație revoltătoare la Creșa Nr. 6 din cartierul piteștean Trivale! O educatoare, în vârstă de 44 de ani, a fost reținută pentru 8 ore de polițiștii argeșeni, după ce a agresat fizic și verbal mai mulți copii. Ulterior, în cauză s-a dispus măsura controlului judiciar. Femeia este acuzată de purtare abuzivă.

 

O nouă condamnare. „Mitu Chinezu” - șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Joi, 05 Mai 2022 10:34

# Prejudiciu de peste 13 milioane de lei # Afaceristul este dat în urmărire internațională de șapte ani


Constantin Mitu zis „Mitu Chinezu”  a fost, din nou, condamnat definitiv de Curtea de Apel Pitești. În Săptămâna Patimilor, pe 21 aprilie 2022, omul de afaceri argeșean a primit şapte ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

În urma faptelor sale, inculpatul a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 13.102.191 lei. „Mitu Chinezu” este urmărit internaţional din anul 2015, pentru ispăşirea unei pedepse de şase ani şi patru luni cu închisoarea.

Începe judecarea dosarului primarului incendiator din Beleți-Negrești

Joi, 05 Mai 2022 09:30

A fost stabilit, la Judecătoria Topoloveni, un prim termen în procesul în care este judecat, pentru ”violarea sediului profesional, distrugere, sustragere sau distrugere de înscrisuri ” primarul din Beleți-Negrești.

În ziua de 03 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au finalizat cercetările în dosarul penal privind faptele de mai sus.  Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021,  edilul ar fi pătruns în clădirea administrativă din localitatea de domiciliu, unde ar fi incendiat mai multe încăperi și înscrisuri.

 

Întorsătură de cascadorii râsului la Primăria Valea Iașului

Miercuri, 04 Mai 2022 11:51

# Edilii au refuzat o firmă - acceptată anterior - pe motiv de... neconcordanțe # Primarul Enescu (foto) - dribling în declarații: ”Le-am pus în Consiliul Local și ... a trebuit să renunțăm la ele...”

În urmă cu câteva numere am scris, cu amănunte, despre lucrările date, fără licitație, de primarul Cristian Enescu. În ecuație a intrat – fără să fie vinovată cu ceva – o firmă care este condusă de vărul primar al lui Enescu. Firmă care lucrează însă și cu multe alte primării sau persoane juridice, așa încât nu aștepta, flămândă, la poarta edilului. Care edil însă, se cam grăbește, în opinia noastră, să se scuze... reușind, mai mult să se acuze...

 

Focar de infecție în curtea Bisericii Domnești din Curtea de Argeș

Miercuri, 04 Mai 2022 08:49

# Este singura toaletă din incinta lăcașului # Municipalitatea susține că în curte se face curățenie o dată la două zile și că WC-ul a fost dezafectat de 4 ani # În ruinele caselor domnești găsim: haine, sticle de băutură, măști de protecție, chiștoace de țigări.

Când vorbim de Curtea de Argeș ne referim la fosta cetate de scaun a Țării Românești, la actualul „oraș regal”, în care regii României își dorm somnul de veci. Vorbim de municipiul ce adăpostește comori importante ale istoriei noastre. Pe lângă bijuteria arhitecturală cunoscută sub numele de Mănăstirea Curtea de Argeș, aici putem vizita și Biserica Domnească Sfântul Nicolae, ctitoria lui Basarab I, unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii românești medievale, după cum a afirmat Nicolae Iorga. Și ne oprim, deocamdată, la acest monument istoric. Biserica Domnească este unul dintre principalele obiective turistice din orașul Basarabilor. Este locul care îmbină istoria cu credința, trecutul cu prezentul. Cu toate acestea, după cum veți vedea din reportajul următor, autoritățile locale nu îi dau importanța cuvenită.

 

Pagina 9 din 92

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea