Primăria Piteşti în instanţă cu Montan Star. Miza - un teren de 15.000 mp

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:56

#  Viceprimarul Cornel Ionică: ”Este un proces imaginar (…). Au venit cu un fals grosolan”

La Tribunalul Argeş a fost  depus, în numele Primăriei Piteşti,  un document pe care municipalitatea nu-l recunoaşte, potrivit căruia  administraţia locală nu ar avea pretenţii legate de terenul situat între cartierul rezidenţial şi  unitatea militară din Trivale,  teren  pe care  municipalitatea ar trebui să-l preia de la Ministerul Apărării Naţionale, dar nu poate din cauza pretenţiilor ridicate de  Montan Star. Autorităţile locale au cerut constatatrea nulităţii respectivului act.

BRD cere declararea falimentului firmei lui Adrian Prodănel

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:39

# Banca contestă planul de reorganizare al SC Motor AG.

La sfârşitul lunii trecute, BRD a depus la Tribunalul Specializat Argeş o contestaţie împotriva hotărârii Adunării Creditorilor  SC Motor AG din  20 octombrie 2014 de aprobare a planului de  reorganizare  propus de  debitoare.  Banca cere desfiinţarea  hotărârii şi, în consecinţă, respingerea planului de reorganizare  şi intrarea în  faliment a firmei lui Adrian Prodănel.

 

Fabrica de mobilă ar putea reintra în posesia terenurilor înstrăinate de gruparea Chelu

Luni, 03 Noiembrie 2014 00:00

# Acţiune de anulare a transferurilor frauduloase făcute de Alprom sub conducerea lui Chelu.

Proinsolvenţa IPURL şi Legal Tax,  administratorii judiciari ai Alprom, au formulat, în instanţă, acţiune de anulare a actelor şi transferurilor frauduloase din patrimoniul fabricii de mobilă, făcute de  gruparea Chelu. Creditorii Alprom vor şti însă abia în ianuarie 2015 dacă respectivele active se întorc în patrimoniul din care urmăresc să-şi recupereze creanţele.

Război la groapa de gunoi!

Luni, 03 Noiembrie 2014 00:00

#  De 6 ani, Consiliul  Local Piteşti şi Lea Internaţional se războiesc în instanţă pe marginea contractului de  construire şi exploatare a unităţii de tratare a  deşeurilor urbane # Primăria Piteşti vrea servicii de consultanţă pentru încheierea litigiului

Cel mai vechi dintre  dosarele nesoluţionate  care au ca părţi Consiliul  Local  Piteşti şi Lea Internaţional a fost deschis în 2008, iar anul  acesta au mai fost deschise alte două procese   având ca obiect constatarea nulităţii unui proces verbal de predare-primire a unor suprafeţe de teren şi respectiv unele pretenţii ridicate de Lea Internaţional, care a dat în judecată autorităţile locale.

 

În Războieni, construcție ilegală!

Luni, 03 Noiembrie 2014 00:00

# În atenția Primăriei Pitești și a Inspectoratului de Stat în Construcții! # Haiducia în construcții continuă! Până când?!

Locatarii unui bloc din Războieni asistă la construirea unui balcon care va deservi apartamentele scării vecine. Numai că… balconul se întinde și peste o parte din proprietatea lor, ceea ce nu este nici normal, nici legal. O parte dintre cei ale căror drepturi au fost lezate ne-au contactat și ne-au invitat să vedem și noi. Iar noi nu am putut decât să le dăm dreptate, pentru că balcoanele care se construiesc acum intră și pe proprietatea vecinilor, cu 10-15 cm.

BCR şi ceilaţi creditori ai Montan Star nu reuşesc s-ajungă la consens

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

# Scandalul vânzării activelor Montan Star, tranşat în instanţă # Contestatarii sunt de părere că se urmăreşte intrarea în faliment a SC Montan Star, următorul pas (în cazul în care reorganizarea nu funcţioneză) după deschiderea procedurii insolvenței.

Creditorii minoritari ai S.C. Montan Star Agency S.R.L, colosul imobiliar intrat în insolvenţă în aprilie 2010, contestă în instanţă o hotărâre a Adunării Creditorilor de la

 

Aplicația ”Radarul pădurilor” produce primele efecte

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

# Scândura a ajuns, la depozitele de materiale de construcții din Argeș, la 850 lei/m.c. # Lemnul de foc se fură, în continuare, la liber. Cu binecuvântarea poliției?!

Mult trâmbițata aplicație ”Radarul pădurilor” a intrat în funcțiune. Nu se mai pot transporta materiale lemnoase fără înregistrarea mașinii și a cantității transportate. Toate informațiile ajung într-un server și pot fi verificate atât de lucrătorii silvici cât și de polițiști. Numai că… orice minune ține, în continuare, trei zile. Iar în pădurile din Argeș se fură, în continuare, ca-n codru. ”Nici pomeneală! Furturile au scăzut, estimativ, cu 70%” opinează un oficial.

E oficial: licitaţia forțată de ADP Piteşti în favoarea firmei General Trust a fost deconspirată în instanţă

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

# Fără nicio legătură… Soția directorului ADP, Mircea Braniște, lucrează pentru Cătălin Spătaru (foto).

În timp ce piteştenii îşi rupeau maşinile prin gropile din oraş, alţii îşi frecau mâinile pregătindu-se a mai da un tun financiar din banii publici. Aşadar, în luna martie a acestui an, Administraţia Domeniului Public Piteşti (ADP) a scos la licitaţie asfaltarea

 

CS Mioveni este în insolvenţă, dar îşi păstrează dreptul de administrare

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

# Totalul datoriilor depășește 30 miliarde lei vechi! # Cea mai mare sumă o au de recuperate Finanţele  # Motivul  insolvenţei - deblocarea  conturilor! Obiectivul – reorgazizarea!

Cererea de intrare în insolvenţă a CS Mioveni  a   fost depusă  la Tribunalul Specializat Argeş  chiar de preşedintele executiv al clubului şi a fost înregistrată pe 22 octombrie 2014.  Constantin Stancu  a cerut intrarea în procedura generală de insolvenţă cu păstrarea dreptului de administrare.

În dosarul insolvenţei Alprom apar noi dezvăluiri despre devalizarea fabricii de mobilă de către gruparea Chelu

Luni, 20 Octombrie 2014 00:00

# Gigi Văsîi contestă în instanţă tabelul creanţelor ALPROM # Alprom, îndatorată pentru servicii de consultanţă... inexistente!

Câţiva dintre creditorii  ALPROM, printre care şi S.C. Financiar Urban, firma omului de afaceri Gigi Văsîi, au depus în instanţă  contestaţii la tabelul creanţelor ALPROM publicat în septembrie. Printre motivări se numără şi unele aspecte care completează imaginea strategiei prin care controversatul Cătălin Chelu, cel care controlează, de ani buni, ALPROM, a reuşit să devalizeze fabrica de mobilă, făcându-se referire la o serie de servicii fictive efectuate de către SC Management Board şi la un leasing financiar suspect cu Alp Market Complex.

 

Se întâmplă la Pitești! Polițiștii au prins un traficant de heroină în timp ce acesta își vindea marfa

Luni, 20 Octombrie 2014 00:00

Un traficant de droguri recidivist a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul Serviciului Teritorial Pitești al DIICOT, pentru infracțiunea de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. După ce s-au sesizat ca urmare a unui denunț, polițiștii de la BCCO Pitești l-au prins în flagrant pe Marius Mihai Muraru distribuind heroină în Pitești. Cel care l-a turnat pe Muraru organelor legii a menționat în denunțul său că acesta distribuie heroina cu precădere în București și Pitești.

Bunurile TC Systems Cons, scoase la licitaţie

Luni, 20 Octombrie 2014 00:00

Firma argeşeană a intrat în procedura insolvenţei încă din luna mai a anului 2011, iar de atunci  au avut loc mai multe licitaţii pentru valorificarea activelor sale, ultima dintre ele,  în iulie 2014. Multe dintre active au rămas însă nevândute.
Tribunalul Specializat Argeş a stabilit termen pentru continuarea procedurii insolvenţei  în cazul  SC  TC Systems Cons, data de  21 octombrie 2014.
Ce bunuri sunt scose la licitaţia ce va fi programată în cadrul acestei proceduri?  Cazane,  ciocane (rotopercutoare), motosape, fierăstraie, calculatoare şi nu numai, bunuri care la licitaţiile din  lunile aprilie, mai şi iulie 2014 n-au putut fi vândute.

 

Război în dosarul Insolvenţei Dumalex! DGFP Argeş şi Unicredit Ţiriac Bank se regăsesc cu sume consistente în tabelul preliminar al creanţelor Dumalex

Luni, 20 Octombrie 2014 00:00

Niculae Ciungu,  în prezent asociat unic al SC Dumalex (producătorul  cunoscutei îngheţate Class) s-a înscris la masa credală a propeiei sale firme cu o creanţă peste 595,4 mii lei. Fostul său asociat, Sorinel Duminică, administratorul firmei, acuzat în 2011 de evaziune fiscală în formă continuată,  a soclicitat şi el înscrierea la masa credală a SC Dumalex cu peste 2 mil lei, însă creanţa sa a fost respinsă. La începutul acestei luni, Tribunalul Specializat Argeş a acordat, în dosarul însolvenţei Dumalex  Ice Cream,  termen pentru  promovarea unei  acţiuni în răspundere împotriva administratorului  debitoarei.

Ori la bal, ori la spital! Săptămâna aceasta se decide, definitiv, proprietatea asupra pârtiei Băbana

Luni, 13 Octombrie 2014 22:45

Procesul dintre Primăria Băbana și omul de afaceri Toma Constantin (Bebe de la Metropol) a ajuns la final. Tribunalul Argeș se va decide, în principiu, în data de 14 octombrie, în această cauză, iar decizia va fi definitivă și irevocabilă. În 2003, Bebe Toma (Metropol) a fost pus în posesie cu peste 7 ha păşune. Ilegal din punctul de vedere al edililor. De ce? Pentru că, în actele primăriei Băbana,  Bebe Toma  figura, în 2002,  înscris cu 0,13 ha păşune, 0,61 ha livezi, 0,03 ha curţi construcţii, având o suprafaţă totală de 0,77 ha. În anul 2003, la rolul agricol Bebe Toma apare însă cu o suprafaţă de 0,92 ha teren arabil, 7,43 ha păşune, 0,61 ha livezi, 0,03 ha curţi construcţii, având o suprafaţă totală de 8,99 ha.  Terenul de 7,43 ha păşune a fost înscris în registrul

 

Şi creditorii Turism Muntenia iau în calcul schimbarea lichidatorului Argeş Insolv SPRL, firma aceluiaşi Petre Motrun

Luni, 13 Octombrie 2014 22:41

# După contestaţiile creditorilor Silva Grup la adresa lichidatorul Petre Motrun… Radu Cătăniciu, avocatul creditorilor - foşti salariaţi ai SC Turism Muntenia (una dintre firmele insolvente ale omului de afaceri Nicolae Ivănescu),  şi-a rezervat dreptul de a cere schimbarea lichidatorului Argeş Insolv SPRL după ce a argumentat în faţa instanţei că  s-ar fi încheiat o serie de tranzacţii frauduloase cu scopul de a devaliza societatea debitoare. Acelaşi  drept şi-l rezervă şi AJFP Argeş din postura de creditor, după ce a solicitat lichidatorului, fără succes, raportul asupra cauzelor care au dus la insolvenţa SC Turism Muntenia. Interesant este că firma de lichidări judiciare a lui Petre Motrun (foto) este contestată în instanţă şi de creditorii celeilalte societăţi comerciale insolvente patronate de  Nicolae Ivănescu,  Silva Grup.

Un nou termen în dosarul insolvenței Argecom

Luni, 13 Octombrie 2014 22:21

# Omul de afaceri și-a împrumutat propria firmă cu 17 milioane lei
După ultima rundă dezbateri pe marginea expertizelor din dosarul falimentului Argecom (fostul Trust de Construcţii Industriale Argeş), dosar în care  firma lui Gh. Axinte este procontestator,  S.C. Polystart IMPEX SRL, unul dintre  creditorii Argecom (care în dosar are calitate de intimat), cere unele clarificări legate suma pe care Gh. Axinte o revendică drept creanţă, sumă în funcţie de defalcarea căreia ar putea fi gândit un eventual plan de reorganizare a societăţii debitoare.

 

Creditorii Silva Grup se consideră lezaţi de către lichidatorul Petre Motrun

Luni, 06 Octombrie 2014 13:33

S.C. Bergerat Monnyeur, cel mai mare  dintre creditorii Silva Grup, arată cum se fac jocurile falimentului firmei controversatului om de afaceri Nicolae Ivănescu: “a menţine lichidatorul Argeş Insolv SPRL nu face decât să prejudicieze şi mai  mult interesele creditorilor  prin tergiversarea îndeplinirii obligaţiilor în cadrul unei proceduri  în care celeritatea este esenţială”. Şi, totuşi, în ciuda protestelor creditorilor Silva Grup,  Artinsolv SPRL (fosta Argeş Insolv SPRL), firma bunului amic al lui Nicolae Ivănescu a rămas, potrivit deciziei Tribunalului Specializat Argeş să tranşeze mai departe insolvenţa Silva Grup. 

Mircea Georgescu a băgat NORDCO în insolvenţă

Luni, 06 Octombrie 2014 13:31

Firma fondată de fostul consilier judeţean Mircea Georgescu se confruntă, de ceva vreme, cu probleme financiare. Până în septembrie a tot amânat plata restanţelor, însă la sfârşitul lunii trecute, patronul şi managerul societăţii comerciale de construcţii a cerut intrarea în insolvenţă a propriei firme. Şi, culmea, nici nu vrea reorganizarea  activităţii! ”Societatea nu intenţionează să întocmească şi să propună un plan de reorganizare în condiţiile art.132 din Legea 85/2014. Menţionăm că  societatea nu poate să-şi continue activitatea şi suntem de acord cu intrarea în procedura simplificată de insolvenţă”, explică preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Nordco.

 

Fostul director adjunct al ARPM, Sorina Marin, a câştigat procesul cu Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti

Luni, 06 Octombrie 2014 13:02

# Şi lui Zoltan Kalman instanţa i-a dat câştig de cauză în procesul cu Mariana Ionescu, actualul director executiv al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului. Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului trebuie să-i dea Sorinei Marin cei 10 mii de lei care i-au fost reţinuţi ilegal din salariu, în urma unei decizii de imputare, având ca subiect un presupus consum de combustibil nejustificat. Decizia de imputare a fost semnată de actualul director executiv al APM Piteşti.

În octombrie se va şti exact cine intră la masa credală a Alprom

Luni, 29 Septembrie 2014 14:11

Tribunalul Specializat Argeş a fixat pentru data  de 5 octombrie 2014  afişarea tabelului definitiv al creanţelor Alprom, contestaţiile înregistrate până acum urmând a fi soluţionate până miercuri, 1 octombrie.  Potrivit tabelului preliminar  întocmit în septembrie, peste 42% (aproape 8 mil. lei) din totalul revendicat de creditorii fabricii de mobilă îi revine Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş.
Cu toate că din  creanţele revendicate de SC Financiar Urban, acţionar majoritar de drept şi creditor al Alprom, administratorul  judiciar n-a reţinut în tabelul  preliminar decât 7,33 mii lei, nu şi celelalte peste 6,5 milioane creanţe chirografare revendicate,  Gigi Văsîi  merge înainte. Deocamdată…doar cu planuri mari pentru fabrica de mobilă pe care  vrea să o readucă printre primii producători din ţară.

 

Pagina 81 din 102

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea