DTO RALLY vinde mașina de curse Mitsubishi Lancer EVO 9

Luni, 16 Ianuarie 2023 11:42

Se vinde Mitsubishi Lancer EVO 9 - mașina campioană Gr. H 2019, 2022.

„Complet revizuită după sezonul 2022. Revopsit exterior.

Electronica motor Link, 2 stage ALS

Electronica diferential Motec

Cutie viteze Drenth Secventiala, rapoate Gr. N

Turbo OEM TD05HR, Gr. N spec, 36 mm restrictor - 600 km

Diferentiale Ralliart cu pinion si coroana Brena Corse - 600 km

Planetare - 600 km

Ambreiaj AP Racing

Cei cinci inculpați, condamnați în dosarul „Cheresteaua”, au fost încarcerați

Miercuri, 04 Ianuarie 2023 12:41

Marți, 3 ianuarie, Curtea de Apel Pitești a dat decizia definitivă în dosarul „Cheresteaua”. Ion Andrei, zis și „Brânză”, patronul firmei Andris, cei doi copii ai săi, Ionuț Daniel Andrei și Liviu Gheorghiță Andrei, și doi foști angajați ai Ocolului Silvic Valea Oltului, șeful de district Gheorghe Mihai și pădurarul Vasile Uță, au primit pedepse cuprinse între 4 ani și 10 ani, cu executare.

Marți seara, polițiștii argeșeni au pus în aplicare mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Curtea de Apel Pitești, privind pe cei cinci bărbați. Aceștia au fost încarcerați la Penitenciarul Mioveni.

 

UPDATE! Decizie finală în dosarul „Cheresteaua 1”. Ion Andrei și doi copii ai săi - pedepse cu executare

Marţi, 03 Ianuarie 2023 18:35

Curtea de Apel Pitești a dat marți, 3 ianuarie, decizia definitivă în dosarul numit „Cheresteaua 1”, în care mai mulți inculpați au fost trimiși în judecată încă din aprilie 2016.

Deși a fost afectată și această cauză de prescrierea faptelor, o parte dintre inculpați au primit, la apel, pedepse mai mari decât cele date la Tribunalul Argeș.

Decizie drastică! Atât Ion Andrei, patronul firmei Andris, cât și cei doi copii ai săi, Ionuț Daniel Andrei și Liviu Gheorghiță Andrei, au primit pedepse de închisoare cu executare. Alături de cei trei membri ai familiei Andrei au mai fost condamnați la închisoare Gheorghe Mihai, șef district la momentul săvârșirii faptelor și pădurarul Vasile Uță.

La Curtea de Apel Pitești, omului de afaceri Ion Andrei, zis și „Brânză”,  i s-a încetat condamnările, dispuse în primă instanță, pentru infracţiunilor de participaţie improprie, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier national şi infracțiunea de spălare a banilor pentru că a intervenit amnistia sau prescripția. În schimb i s-a dublat pedeapsa primită pentru evaziune fiscală.

Argeșeancă pedepsită pentru că vindea produse contrafăcute

Joi, 22 Decembrie 2022 10:03

Deseori, argeșenii cumpără produse cu etichete de mărci celebre, chiar dacă știu că acestea sunt contrafăcute. Comercializarea acestora, însă, este interzisă și constituie infracțiune. Într-o astfel de situație s-a aflat și o argeșeancă, pedepsită, săptămâna trecută, pentru faptele sale, de magistrații Judecătoriei Pitești.

Atașamentul față de produse și servicii, fidelizarea consumatorilor se realizează, așadar, prin intermediul mărcilor. Conștienți de această forță a mărcii, ea devine, în mod necesar pentru întreprinzători nucleul, punctul forte al strategiilor și al studiilor de marketing care încearcă să ne câștige pentru și apoi să ne facă să fim loiali unui anume „brand”.

O argeșeancă (nu este prima, nu va fi nici ultima) a fost prinsă comercializând produse contrafăcute. Nouă părți civile au acționat-o în judecată (reprezentanți ai New Balance, Adidas, Versace, Armani, Tomi Hilfiger, Nike etc.) pentru infracțiuni la legea privind mărcile și indicațiile geografice.

 

 

Cătălin Rădulescu află abia în 2023 dacă rămâne ”Luptător cu Rol Determinant” la Revoluție

Joi, 22 Decembrie 2022 09:40

# Procurorii DNA susțin că acesta a mințit în declarații

Curtea de Apel Bucureşti a început, în noiembrie a.c.,  procesul pe fond în care deputatul de Argeș, zis „Mitralieră”, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite şi fals în declarații în formă continuată.

În rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a fostului deputat Cătălin Rădulescu, procurorii DNA susţin că cererea sa de acordare a titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” ar fi fost soluţionată, deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute „până la fuga dictatorului”.

 

Afaceristul Constantin Pănescu a dat în judecată Agenția de Mediu pentru a tăia în Pădurea Trivale

Miercuri, 14 Decembrie 2022 20:42

# Dorește și despăgubiri de 25.000 de euro

S-a ajuns în instanță! După ce Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș a refuzat, pentru al doilea an la rând, să emită acorduri de mediu pentru patru proiecte de scoatere definitivă din fond forestier a unor terenuri aflate în UP II Trivale, omul de afaceri Constantin Pănescu a dat instituția în judecată! Dosarul a fost înregistrat pe 5 decembrie la Tribunalul Argeș. Pănescu cere anularea deciziei de respingere a solicitării acordului de mediu nr. 638/4.11.2022 pentru proiectul „Scoatere definitivă din fondul forestier național, cu defrișare și compensare echivalentă cu suprafață și bonitate a terenului în suprafață de 220 mp aflat în fond forestier proprietate privată a persoanei fizice Pănescu Constantin, localizat în U.P. II Trivale, u.a. 21 A% în raza de activitate a Ocolului Silvic Pitești, Direcția Silvică Argeș, în vederea construirii unui obiectiv turistic cu funcțiuni de cazare (pensiune turistică). De asemenea, acesta cere, în instanță, de la Agenția pentru Protecția Mediului și despăgubiri în valoare de 25.000 de euro.

 

 

Denunțuri penale făcute de Garda Forestieră Județeană Argeș

Miercuri, 14 Decembrie 2022 09:05

Inspectorii din cadrul Gărzii Forestiere Județene Argeș au efectuat mai multe controale, în luna noiembrie, în care au urmărit modul de respectare și aplicare a regimului silvic în fondul forestier national și în suprafețele cu vegetație forestieră din afara fondului forestier național din județul Argeș.

Astfel, au fost efectuate, în această lună, 44 de verificări  în urma sesizărilor primite de la persoane fizice și juridice, instituții și autorități publice centrale și locale, care au urmărit modul de administrare/asigurare cu servicii silvice a fondului forestier, tăieri ilegale de arbori în fondul forestier național/vegetația situată pe terenuri din afara fondului forestier național, integritatea și permanența padurilor.

Fost lider al PNL Argeș, achitat într-un mare dosar de corupție

Marţi, 13 Decembrie 2022 13:39

# Cătălin Teodorescu a fost achitat nu pentru că a intervenit prescripția, ci pentru că a fost găsit nevinovat!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, săptămâna trecută, încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri Dorin Cocoş, care avea în primă instanţă o condamnare de trei ani închisoare pentru trafic de influenţă într-un dosar privind retrocedări ilegale la ANRP, deoarece faptele s-au prescris.

De condamnări au scăpat şi Crinuţa Dumitrean (fost membru în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP - 7 ani şi 6 luni de închisoare în primă instanţă), Sergiu Diacomatu (fost membru în aceeaşi comisie - 7 ani şi 6 luni în primă instanţă), dar şi omul de afaceri Gheorghe Stelian, care primise 6 ani de detenţie.

 

Un consilier liberal de la Rătești a ajuns director la Școala Gimnazială Moșoaia

Luni, 12 Decembrie 2022 12:19

 

# Fără concurs și fără să predea vreo oră la această unitate școlară!

Vă precizam, recent, că autoritățile locale de la Moșoaia vor să reabiliteze o școală deja reabilitată. Atât directorul de atunci, Iulian Costeleanu, cât și ONG-ul care a renovat Școala Gimnazială Moșoaia (lucrările fiind finalizate în decembrie 2021 n. red.) s-au declarat consternați de proiectul administrației locale. În cele din urmă, conducerea Primăriei a dat asigurări că nu se va strica nimic din lucrarea proaspăt realizată, ci doar se vor aduce îmbunătățiri. Dar asta o vom afla abia când vor începe lucrările!

Cert este că în urma acestor discuții s-a rupt lanțul de prietenie între directorul Iulian Costeleanu și conducerea Primăriei. Iar în cele din urmă directorul școlar a fost înlocuit din funcție. În luna noiembrie, Costeleanu a fost schimbat cu profesorul Alexandru Marin, un vechi membru liberal, fost viceprimar la Rătești și actual consilier local în această localitate.

Crăciun de pomină pentru inculpații din dosarul ”Cheresteaua”

Miercuri, 07 Decembrie 2022 14:30

# Pe 20 decembrie s-ar putea da decizia finală!

Dosarul „Cheresteaua”, unul din cele mai longevive dosare penale din Argeș, a ajuns la final, la Curtea de Apel Pitești.  Pe 20 decembrie, în preajma Crăciunului, instanța ar putea să dea hotărârea definitivă în cauză.  Amintim că mai mulți inculpați au primit, în acest caz, pedepse cu executare la Tribunalul Argeș. La instanța de fond s-a lăsat cu mai multe condamnări. Ion Andrei, zis și „Brânză”, patronul firmei Andris, a primit o pedeapsă de 7 ani și 6 luni închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de participaţie improprie, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier național, de evaziune fiscală în formă continuată și de spălare a banilor, în forma continuată.

 

Fost polițist din Argeș trimis în judecată pentru trafic de influență

Miercuri, 07 Decembrie 2022 14:10

# Și-a dat demisia din IPJ Argeș după ce a fost reținut

Alexandru Ionuț Chițu, agent șef la Postul de poliție Cicănești, a fost trimis în judecată, la sfârșitul lunii noiembrie, pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș. Inclpatul este acuzat de procurori că a cerut și primit o sumă de bani de la un bărbat pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș ca să ajute o persoană să obțină permisul auto. Polițistul a fost reținut pe 14 octombrie, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu, măsura care este valabilă și în prezent.

Instanța i-a respins primarului de la Aninoasa cererea privind prescrierea faptelor în dosarul de evaziune

Miercuri, 07 Decembrie 2022 13:13

Decizie importantă a Tribunalului Argeș în dosarul de evaziune fiscală în care este acuzat Nicolae Marius Manole, primarul comunei Aninoasa! La ultimul termen de judecată, pe 25 noiembrie, instanța i-a respins inculpatului cererea privind constatarea intervenirii prescripţiei. Astfel, cauza a fost repusă pe rol în vederea reluării cercetării judecătorești.  Următorul termen de judecată a fost stabilit abia la anul, pe 19 ianuarie. În decembrie 2019, Nicolae Marius Manole, actualul primar al comunei Aninoasa și  fost consilier județean, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (17 acte materiale). Alături de acesta, mai este acuzată o persoană pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată (12 acte materiale) și firma SC Comet Total Center. Parte civilă în dosar s-a constituit ANAF. De asemenea, în cauză procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra unui imobil care aparține primarului Marius Manole.

 

Fostul lider al Partidei Romilor Argeș - dat în judecată de 12 branduri celebre. A vândut produse falsificate!

Marţi, 06 Decembrie 2022 14:07

Tommy Hilfiger, Louis Vuitton, Puma, Adidas, Armani, Reebok - sunt doar o parte dintre firmele care s-au îndreptat în instanţă împotriva lui Marian Mareș, fostul lider al Partidei Romilor, pe care îl acuză de comercializarea unor produse contrafăcute sub mărcile lor.

Mai exact, Marian Mareș este judecat pentru infracţiuni la legea privind mărcile şi indicaţiile geografice, şi anume pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 102 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 84/1998, constând în punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

După ce a montat un cort pentru petreceri în Pădurea Trivale, patronul de la Rehoma vrea să construiască un complex de agrement

Joi, 01 Decembrie 2022 13:20

Nicolae Popescu, patronul de la Rehoma, a montat, în această vară, o terasă pentru evenimente în Pădurea Trivale, în zona străzii Zamfirești, pe un teren pe care îl deținea. A ieșit un mare tam-tam, piteștenii fiind nemulțumiți de faptul că Pădurea Trivale nu este protejată așa cum trebuie. Autoritățile locale s-au sesizat, iar proprietarul a fost amendat, pentru că nu ar fi avut autorizație de construire, și obligat să desființeze construcția. Cortul a fost demontat la începutul lunii octombrie, nu înainte de a fi organizate evenimente private în locația cu pricina. Între timp, omul de afaceri Nicolae Popescu a cerut Primăriei Pitești un certificat de urbanism în scopul obținerii unui aviz de oportunitate pentru scoaterea din fond forestier și aprobare PUZ pentru înființarea unui complex de agrement în Pădurea Trivale, în zona de pădure cuprinsă între străzile Zamfirești și Grigorești. Mai exact unde a fost montată, până de curând, și terasa pentru petreceri.

 

Ministerul Culturii pierde, în primă instanță, procesul cu frații Prodănel și cu Vernel Crăciunescu pentru Ferma Florica

Joi, 01 Decembrie 2022 12:50

Abia s-au stins aplauzele de după faptele glorioase ale PNL-iștilor, fapte care au dus, într-un final apoteotic, la schimbarea denumirii mizerei gări de la Ștefănești. Încă mai răsună palma primită de primarul localității, fostul deputat Nicolae Velcea, cel care s-a grăbit (ca fata mare la măritat!) să își asume aceleași merite. Ei bine, în tot acest vuiet de fapte vitejești, Ferma Florica își permite, încet-încet, să se dărâme. Intrată pe mâinile unor afaceriști dezinteresați, o parte din istoria Brătienilor - și o parte din istoria acestui neam – se transformă, treptat, în țărână. Nu prea contează, marii oameni politici au schimbat ce era mai important: denumirea unei gări!

Se încearcă, din nou, vânzarea autobuzelor penale din afacerea Publitrans-Girexim-CNCD

Joi, 01 Decembrie 2022 12:00

Autobuzele CNCD, scoase la vânzare în dosarul de insolvență, ar putea fi ieftinite din nou, după ce au trecut printr-un carusel de ieftiniri.

Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014,  cererea de deschidere a procedurii  de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului  privind transportul public local de călători, scandal în care, este implicat și directorul  societății, Constantin Scarlat, alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Până în prezent, administratorul judiciar al CNCD a organizat mai multe licitații pentru vânzarea bunurilor mobile aflate în patrimoniul societății.

 

 

APM Argeș a respins, din nou, omului de afaceri Constantin Pănescu solicitarea de a defrișa din Pădurea Trivale

Joi, 01 Decembrie 2022 11:20

Familia omului de afaceri Constantin Pănescu a încercat, din nou, să scoată din fond forestier mai multe terenuri pe care le deținea în Pădurea Trivale. Și în acest an, la fel ca în 2021, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș a respins solicitările de emitere a unor acorduri de mediu pentru proiectele de scoatere definitivă din fond forestier, cu defrișare și compensare echivalentă cu suprafață și bonitate, a patru terenuri, cuprinse între 220 mp și 300 mp, aflate în UP II Trivale.

După ce scoteau terenurile din domeniul silvic, Constantin Pănescu și soția sa, Elena Pănescu, doreau să construiască mai multe pensiuni turistice în Pădurea Trivale, zona Găvana. Primul pas pentru realizarea obiectivelor a fost solicitarea emiterii unui acord de mediu.

Angajații sistemului sanitar din Argeș - cercetați sau condamnați în dosare penale

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:43

De-a lungul ultimilor ani, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești a fost implicat în mai multe scandaluri penale provocate de angajații săi. Fie că vorbim de medici, personal medical sau chiar personal TESA. Cel mai recent dintre ele a avut loc la începutul lunii noiembrie 2022, atunci când medicul Liliana Berca a redeschis la nivelul unității medicale un subiect tabu, cel al șpăgii. Acuzată că a luat mită de la cel puțin 20 de pacienți, doctorița a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Cutia pandorei a fost, din nou, deschisă. Iar comentariile pacienților SJU Pitești au curs în șiruri pe rețelele de socializare. Dacă le analizezi pe toate, ai putea să faci un adevărat studiu de caz despre șpaga la nivelul celei mai mari unități medicale din Argeș. Un lucru este clar, în rândul românilor continuă să existe ideea de a oferi ceva în schimb pentru serviciile primite, de la un simplu cadou până la o sumă de bani.

 

Exclusivitate! Cum e viața, azi, la Penitenciarul Mioveni

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:38

# Avem meniul: ce mănâncă, zilnic, cei închiși aici!

De multe ori au apărut, pe canalele media, știri alarmante despre situația grea pe care o au cei închiși. Supraaglomerare, mizerie, insecte, frig, lipsa apei calde, mâncare proastă – sunt numai câteva din nemulțumirile celor încarcerați. Nici Penitenciarul Mioveni nu face excepție. Penitenciarul de aici deserveşte instanţele aflate în judeţele Argeş şi Vâlcea. Dintr-o solicitare adresată instituției, am aflat că, în momentul de față, la Mioveni sunt custodiate 685 de persoane private de libertate. Poate părea o cifră mare, însă cifrele trecutului spun altceva: la 30 septembrie 1987 se aflau în custodie 2688 de persoane, iar la 20 decembrie 1989 erau 1123 deţinuţi din care 63 femei şi 7 minori. Regulile ONU și Uniunii Europene au dus, și în România, la alocarea unui spațiu mai mare pentru fiecare deținut, astfel că numărul celor închiși la Mioveni a scăzut.

Argeșean judecat pentru înșelăciune prin metoda „Accidentul”

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:37

# Familia medicului Cătălin Ușurelu - victima escrocheriei

La patru luni după ce a fost eliberat condiţionat din pușcărie, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Mioveni a ajuns, din nou, în spatele gratiilor după ce a păcălit o femeie prin metoda „Accidentul”. Printr-o poveste lacrimogenă, individul a convins o bătrână de 82 de ani să îi dea 5.500 de euro și peste 21.000 de lei. Inculpatul Marius Constantin Zăvoianu a fost prins la patru zile distanță de la săvârșirea faptei. A fost de ajuns, însă, ca să cheltuie toți banii. Inculpatul a fost trimis în judecată, în luna octombrie, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Parte civilă în dosar s-a constituit doctorul Cătălin Ușurelu și familia sa.

 

Pagina 10 din 98

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea