„Ibrahim” din Mușătești a fost condamnat definitiv la Înalta Curte

Luni, 23 Aprilie 2018 14:11

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat joi, 19 aprilie, sentința definitivă în dosarul argeșeanului acuzat de terorism. Ionuţ Cătălin Bălan, zis „Ibrahim”, din Muşăteşti, a fost condamnat la sfârșitul lunii februarie, în primă instanţă, de Curtea de Apel Piteşti, la trei ani de închisoare cu executare, pentru infracţiunea de terorism. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca nefondat, apelul declarat de inculpat, fiind alocat în acest caz un singur termen de judecată.

Dosarul de corupție al patronului Vicexpert din Vâlcea, în pronunțare la Curtea de Apel Pitești

Luni, 23 Aprilie 2018 12:33

Pe rolul Curții de Apel Pitești se judecă apelul lui Victor Petcu, patronul Vicexpert SRL Vâlcea, societate specializată în lucrări de construcţii ale drumurilor şi autostrăzilor. Victor Petcu și alți doi inculpați, foști angajați ai acestuia, sunt acuzați de folosirea sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la aceste fapte.
În primă instanță, Tribunalul Vâlcea l-a condamnat, în octombrie 2017, pe Victor Petcu la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare. Ceilalți doi inculpați din dosar, Adriana Miorița Dinu și Dragoș Marius Vîrje, au primit câte 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare. Societatea Vicexpert SRL a primit o amendă de 45.000 lei.

 

Pe 16 mai, inculpații din dosarul Consultanța află ce pedepse vor primi

Luni, 23 Aprilie 2018 12:30

Săptămâna trecută, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a aflat din nou dosarul „Consultanţa”, în care deputatul PSD de Argeş, Mircea Drăghici, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, dar şi 38 de foşti sau actuali primari argeşeni au fost trimişi în judecată pentru presupuse fapte de corupţie.
La termenul din 17 aprilie au avut loc dezbaterile şi ultimul cuvânt al tuturor inculpaţilor. Procesul a durat de dimineață până în jurul orei 19.00. Printre altele, avocaţii lui Mircea Drăghici și Constantin Nicolescu au cerut achitarea celor pe care-i reprezintă.

Evreii care au cumpărat terenurile din Pădurea Trivale de la Ivănescu cer strămutarea dosarului

Luni, 16 Aprilie 2018 14:59

# Instanța: „Prin contractele încheiate ulterior, respectiv, 2009, 2010, 2011, 2012 și 2014, prezumția bunei credințe este răsturnată și de împrejurarea că terenul făcea obiectul unui litigiu” # Noi detalii din dosarul în care Direcția Silvică Argeș a cerut anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru terenurile din Pădurea Trivale vândute de Ivănescu

Magnatul Nicolae Ivănescu riscă să plătească despăgubiri de milioane de euro evreilor cărora le-a vândut zeci de hectare în Pădurea Trivale. Asta după ce Direcția Silvică Argeș a câștigat în instanță, pe fond, anularea contractelor de vânzare-cumpărare. Hotărârea nu este definitivă. De altfel, cele trei firme ale evreilor care au achiziționat mai multe hectare de teren de la Nicolae Ivănescu au cerut strămutarea dosarului, cu pricina, din Argeș. Luni, 16 aprilie, are loc primul termen la Curtea de Apel Pitești în ceea ce privește strămutarea dosarului.

 

Ilegalități pe bandă rulantă la Direcția Apelor

Luni, 16 Aprilie 2018 14:56

# Directorul în funcție, Victor Sandu, este jurizat de directorul adjunct # Mai multe legi au fost încălcate în etapa selectării dosarelor

Continuă concursul cu probleme, de care am mai scris, la Direcția Apelor Argeș. Directorul general, Victor Sandu, și-a aranjat o prostie de concurs, în care președintele comisiei este chiar adjunctul său. Din păcate, a mai apărut un concurent, care le-a stricat treaba penală a celor doi. Care treabă penală rămâne, chiar dacă Victor Sandu, deținător de teren împreună cu Mircea Drăghici, se retrage. Acceptând  candidatura  lui Victor Sandu,  membrii comisiei trebuiau să se revoce, comițând o faptă penală.

Curtea de Apel Pitești desființează aberația produsă de Noul Cod Penal

Luni, 16 Aprilie 2018 14:52

# Datorită acesteia, un hacker a primit, la Tribunalul Vâlcea, un an condamnare la închisoare și... 25 de ani sporuri!
Pe rolul instanței Curții de Apel Pitești, s-a  judecat  celebrul proces al unor copii acuzați de mai multe tipuri de fraude  informatice. Dosarul a fost instrumentat de D.I.I.C.O.T. – biroul teritorial Vâlcea și judecat, în primă instanță, de magistrații Tribunalului Vâlcea. Aceștia, aplicând prevederile noului cod penal, i-au dat, unuia dintre copiii învinuiți de infracțiuni informatice și constituire de grup infracțional organizat, o pedeapsă halucinantă: peste 25 de ani de detenție!

 

Magistrații Curții de Apel Pitești au soluționat dosarul privind introducerea în țară a peste 300 de kg de droguri

Luni, 16 Aprilie 2018 13:38

Pe rolul Curţii de Apel Piteşti s-a aflat, în apel, un dosar în care inculpații, doi cetățeni turci și doi români din județul Vâlcea, sunt acuzați de introducerea în țară a 310 kg de heroină. Pe 6 martie, Curtea de Apel Pitești a decis majorarea pedepselor la trei dintre inculpați. Este a doua cea mai mare captură de droguri înregistrată la noi în țară, după ce în vara anului 2016, au fost descoperite de autorităţile române 2,45 de tone de cocaină în patru containere în Portul Constanţa.

Romii din Costești se judecă cu Regia de Drumuri pentru 9 miliarde de lei vechi

Luni, 16 Aprilie 2018 13:37

Regia Autonomă de Drumuri Argeș se află de doi ani în proces cu miză mare: 9 miliarde de lei vechi. De unde suma? Din  cesionări de facturi. Mai pe scurt, S.C. Venus Holdrung S.R.L. a săpat (așa susține) șanțuri pentru Consiliul Județean de valoarea menționată mai sus. Cele 12 facturi emise, au fost cesionate firmei surori, S.C. Argecom Metal S.R.L. Lucrările se pare că  nu au în spate contract și nici situație de lucrări. Instanța a decis efectuarea unei  expertize de specialitate, nominalizându-l ca responsabil pe expertul  Mușătescu Dumitru.

 

Concurs amânat la ABAAV! Subalternul directorului general a prezidat comisia de concurs a ”șefului” de la Apele Române

Luni, 02 Aprilie 2018 13:25

#  Concursul pentru postul de director la Administrația Bazinală Argeș-Vedea i-ar fi adus fa ță în față pe Adrian Moisescu și pe Victor Sandu, șeful interimar de la ANAR #  Legalitate sau abuz în serviciu? Directorul adjunct a admis dosarul directorului general  #  Comisia de soluţionare a contestaţiilor a amânat desfășurarea concursului

Concurs cu scântei la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea! Decizia șefului interimar de la Apele Române, Victor Sandu, de a candida în județul nostru pentru postul de director la ABAAV a creat confuzie și tensiune. Spunem acest lucru pentru că Victor Sandu a încercat „să centreze, să dea cu capul și să marcheze”, toate în același timp. Semnătura șefului de la Apele Române apărea pe anunțul în care sunt specificate condițiile de participare sau bibliografia la concursul pentru care el însuși candida.

Dr. Nicușor Stănculeț, șeful de la Medicină Legală, acuzat de infracțiuni de corupție din cauza unor apropiați

Luni, 02 Aprilie 2018 13:22

#  Fiind audiat timp de o oră și jumătate, medicul a demontat acuzațiile aduse de procurori în fața judecătorului Tribunalului Argeș #  „Nu intră în atribuțiile mele expertizele de calcul ale alcoolemiei. Nici nu se fac la nivelul Serviciului de Medicină Legală, ci doar la IML”, a precizat doctorul

Pe rolul Tribunalului Argeș se află un dosar în care sunt vizate fapte de coruptie anchetate încă din 2011. Doi dintre inculpați sunt chiar condamnați pentru respectivele infracțiuni, iar dosarul actual reprezintă o disjungere din vechea speță. Medicul Nicușor Stănculeț, actual șef interimar la Serviciul de Medicină Legală Argeș, a fost trimis în judecată împreună cu alte șase persoane, dintre care patru dintre inculpați sunt polițiști sau foști polițiști, într-un dosar al alcoolemiilor. Inculpații sunt acuzați că se ocupau cu falsificarea unor date din buletinele de alcoolemie.

 

Costel Zamfir, fostul primar din Bradu, chemat în fața Curții de Conturi pentru un contract păgubos

Luni, 02 Aprilie 2018 13:21

Primăria Bradu este călcată, din nou, de Curtea de Conturi. De data aceasta, este avut în vedere, probabil în urma uneai reclamații, contractul prin care primarul Costel Zamfir a închiriat, pentru o perioadă de 49 de ani, sediul fostei unități militare. Oficialii veniți în control l-au chemat inclusiv pe fostul primar Zamfir, ca să îl întrebe detalii cu privire la acest contract. Apoi, au recomandat edilului în funcție, Dan Stroe, să îl rezilieze, pentru că a fost încălcat. Dan Stroe a formulat o propunere de Hotărâre a Consiliului Local. Dar, surpriză: consilierii au fost de altă părere. Iată cum s-au desfășurat ”ostilitățile”, povestite, pe pagina de socializare, chiar de un consilier local, Andrei Niță.

Începe judecarea dosarului de braconaj a șefului ITRSV Argeș

Luni, 02 Aprilie 2018 13:03

În această lună începe judecarea, pe fond, la Judecătoria Pitești a dosarului de braconaj în care este implicat alături de alți doi angajați și directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor (AJVPS) Argeş, Constantin Istrătescu. Pe 26 aprilie este stabilit primul termen al procesului după ce dosarul a ieșit din cameră preliminară.
În vara anului 2017, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş au finalizat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cercetările într-un dosar penal în care cele trei persoane sunt acuzate de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Direcția Silvică Argeș a câștigat terenurile din Pădurea Trivale vândute de Ivănescu evreilor

Luni, 26 Martie 2018 14:05

# Nicolae Ivănescu (foto) se victimizează: „Eu sunt cumpărător de bună credință. Unde mă situez eu? În pierzător!?”

Direcția Silvică Argeș a cerut în instanță, încă din 2016, anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 hectare teleportate de la Rătești în Pădurea Trivale și vândute de către Ileana Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu) magnatului Nicolae Ivănescu. După ce în  decembrie 2015, Tribunalul Argeș a decis anularea titlului de proprietate pentru respectivul teren, prin hotărâre definitivă și irevocabilă, de această dată, la aceeași instanță, Direcția Silvică Argeș a obținut și anularea contractelor de vânzare cumpărare. Hotărârea nu este definitivă.

Un ONG luptă împotriva braconierilor piscicoli din Argeș

Luni, 26 Martie 2018 13:56

# „S-a ajuns ca pescarul să își păzească peștele”, a precizat reprezentantul ANCBP Filiala Argeș # Cum sunt amenințați pe Facebook membrii ONG-ului: „Mâine bag eu plasa. Să vedeți bătaia dracu ce o luați… Să veniți, vă aștept cu pește la grătar și o sabie lângă el”
Un grup de argeșeni s-au asociat într-un ONG și au reușit să sperie… braconierii piscicoli. Nu s-au ales nici cu faimă, nici măcar cu recunoștință, ci, din contră, cu zeci de amenințări, dar pasiunea pentru pescuit i-a unit în încercarea lor de a salva fauna piscicolă din Argeș.

 

Noi trimiteri în judecată în dosarul de proxenetism din Câmpulung!

Luni, 19 Martie 2018 15:04

# Timp de 11 ani a figurat cu zero venituri, dar a deținut, prin apropiați, mașini de 360.000 euro și proprietăți de 500.000 euro # Din colecția de mașini de lux pe care inculpatul Petru Raia le-a deținut, pe numele celei trimise la prostituat, se află un Mercedes-Benz AMG G 63 (foto), din 2016, cu o valoare de 145.000 euro, asupra căruia organele legii au pus sechestru

Petru Raia, zis Inu, și Eusebi Samir Lăcătuș au fost trimiși în judecată la Tribunalul Argeș, în ianuarie 2018, pentru infracțiunea de proxenetism și spălare a banilor. Cei doi fac parte din lotul de 25 de persoane reținute la Câmpulung în octombrie 2016.

Dosarul în care Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea a dat în judecată aproximativ 300 de angajați a devenit istorie

Luni, 12 Martie 2018 15:06

# Proiectul de lege privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială și-a pus deja amprenta în Argeș # Cei 300 de angajați de la ABAAV au fost „eliberați” de la plata, în total, a peste 1,1 milioane lei

Săptămâna trecută, s-a adoptat în Camera Deputaților proiectul de lege privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială.

 

Florin Frătică - trimis în judecată pentru coruperea alegătorilor

Luni, 12 Martie 2018 15:02

# Fostul primar din Bradu a fost surprins pe camere video în timp ce oferea sume de bani la doi locuitori din comună

Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, face ce face că se mai alege cu un nou dosar. De această dată, Frătică a fost trimis în judecată pentru coruperea alegătorilor (art. 386 NCP). În preajma alegerilor locale din anul 2016, în timp ce era așteptat la o emisiune TV la un post local, fostul edil era adus pentru audieri la Poliţia Piteşti, într-un dosar penal în care era suspectat de abuz în serviciu, şantaj și coruperea alegătorilor, fiind și reținut pe o perioadă de 24 de ore.

Inculpații din dosarul „Cheresteaua” au ieșit de sub control judiciar

Luni, 12 Martie 2018 14:45

Săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș, a avut loc un nou termen în dosarul „Cheresteaua 1”, în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis „Brânză”, patronul firmei Andris. Pe lângă termenul de pe fond, s-a desfășurat un termen privind verificarea măsurilor preventive față de inculpații care se aflau încă sub control judiciar. La mai bine de doi ani de la trimiterea în judecată a acestora, magistratul Tribunalului Argeș  a admis cererea de revocare a controlului judiciar față de ultimii opt inculpați asupra cărora era dispusă această măsură. Parchetul Tribunalului Argeș a contestat decizia instanței.

 

Infirmier de la Protecția Copilului, condamnat la un an și 3 luni închisoare cu suspendare pentru că a agresat copii instituţionalizaţi

Luni, 12 Martie 2018 14:39

# Decizia nu este definitivă, primul termen al apelului având loc pe 14 martie
Alin Giani Martin, infirmier la DGASPC Argeş, a fost trimis în judecată, în ianuarie 2017, pentru trei infracțiuni de purtare abuzivă. Infirmierul era acuzat că a agresat trei copii instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, în timp ce îşi desfăşura activitatea la Complexul de Tip Familial „Casa Noastră” din Piteşti.

Autobuzele CNCD, aflate sub sechestru DNA, vor fi reevaluate

Luni, 12 Martie 2018 14:30

Continuă dosarul privind insolvența societății CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat. La ultimul termen, de la Tribunalul Specializat Argeș, desfășurat pe 22 ianuarie, s-a pus în discuție reevaluarea celor 40 de autobuze ale CNCD puse sub sechestru de DNA.
„Acordă termen administrativ la data de 25.04.2018, pentru finalizarea reevaluării bunurilor mobile, respectiv autobuzele debitorului, pentru finalizarea negocierilor purtate cu creditorul Banca Transilvania şi reconvocarea adunării creditorilor în vederea discutării aprobării planului de reorganizare”, se arată în hotărârea instanței.

 

Pagina 10 din 58

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea