Zeci de ani de închisoare în dosarul ”furturi din locuințele de lux din Pitești”

Luni, 02 Mai 2022 19:41

# Doi hoți au pus pe jar mai mulți oameni cunoscuți ai urbei: preoți, executori judecătorești, avocați etc. # Piteșteanul are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 8 ani, 10 luni şi … 663 zile!

Verdict final, în Săptămâna Patimilor, în dosarul în care au fost cercetate spargerile de locuințe date unor persoane cunoscute din Argeș. Doi bărbaţi au fost condamnați, inițial,  la Judecătoria Pitești, pe 20 septembrie 2021, după ce au comis 14 spargeri la locuinţe de lux din Piteşti. Tot într-o zi de 20 (aprilie 2022) celor doi li s-a respins recursul la Curtea de Apel Pitești. Așadar, a rămas… ca la Judecătorie.

 

Doctorița Mioara (Motoc) Pavelescu, trimisă în judecată pentru înșelăciune și delapidare

Joi, 21 Aprilie 2022 10:18

# I se impută un prejudiciu de peste 1,1 milioane de euro

Doctorița Mioara Pavelescu (fostă Motoc) a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și delapidare în formă continuată. Prejudiciul total stabilit în cauză este de de peste 5,7 milioane de lei (aproximativ 1,1 milioane de euro). Inculpata este cercetată pentru fapte săvârșite în perioada 2014-2016, când a îndeplinit calitatea de administrator al societății Andreea Motoc SRL.

 

Doctorița este acuzată de procurori că a dus în eroare pe reprezentantul a două societăți comerciale, fapt ce i-a produs acestuia un prejudiciu de circa 3 milioane de lei. Inculpata este acuzată și că în calitate de administrator al societății Andreea Motoc SRL și-ar fi însușit în interes personal din încasările societății suma de aproximativ 2,7 milioane de lei. Dosarul a fost înregistrat în martie 2022 la Tribunalul Argeș.

 

Statul român pierde procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale

Joi, 21 Aprilie 2022 09:33

# Totul se va decide la Înalta Curte de Casație și Justiție

Al doilea proces consecutiv pierdut de statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, și de Regia Națională a Pădurilor Romsilva în cazul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale, cumpărate de omul de afaceri Nicolae Ivănescu de la Ileana Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu, cea care a revendicat terenurile forestiere care au aparținut familiei sale) și vândute ulterior către trei firme patronate de cetățeni israelieni. După Tribunalul Vâlcea și Curtea de Apel București a respins cererea de anulare a contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 ha din Pădurea Trivale. Hotărârea nu este definitivă nici de această dată.

Astfel că ultima șansă ca statul român să intre  în deplină proprietate și posesie cu cele 32,8 hectare, care au fost transferate din Rătești în Pădurea Trivale, se va duce la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce părțile implicate vor declara recurs.

 

Omul de afaceri Dan Săndulescu scapă de condamnare după ce a plătit prejudiciul în dosarul de evaziune fiscală

Marţi, 19 Aprilie 2022 08:34

# Acesta a beneficiat de un proiect de lege inițiat de fostul deputat Cătălin Rădulescu

Fostul polițist Dan Eugeniu Săndulescu a scăpat de închisoare în dosarul în care era trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Tribunalul Argeș a dispus, săptămâna trecută, încetarea procesului penal pornit împotriva omului de afaceri Dan Săndulescu și a firmei sale, SC Izometal Compozit SRL, după ce inculpatul a achitat prejudiciul în cauză. Săndulescu a beneficiat de efectele unei legi care prevedea că fapta de evaziune fiscală nu se mai pedepsește dacă inculpatul plătește prejudiciul, plus un bonus de 20%.

 

 

Direcția Silvică Argeș pune piedică vânzării pădurii de 148 hectare a lui Nicolae (Nenea) Ivănescu

Joi, 14 Aprilie 2022 08:09

# Aceasta era scoasă la licitație, de executori, pentru o datorie neonorată a afaceristului. Prețul de pornire: 705.000 lei

Direcția Silvică Argeș mai reușește o victorie de etapă, cu atât mai importantă însă cu cât, în meci, sunt implicați un executor judecătoresc dar și un creditor și, mai ales, alunecosul afacerist Nicolae (Nenea) Ivănescu.

Este vorba de o pădure pe care Nenea se pregătește să o piardă. Câștigătorul rămâne încă necunoscut. Pentru că, pe același teren cu vegetație forestieră se bat atât Direcția Silvică Argeș cât și un creditor, persoană fizică.

Începe judecata în dosarul primarului de la Vlădești, acuzat de transport ilegal de lemne

Marţi, 12 Aprilie 2022 10:04

Săptămâna trecută, Judecătoria Curtea de Argeș a dispus începerea judecăţii cauzei privind pe Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documentele specifice de transport. Instanța a stabilit primul termen al procesului pe 14 iunie 2022. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel.

 

 

A început rejudecarea în procesul dintre ANAF și inculpații din dosarul „Podul Căteasca”

Joi, 07 Aprilie 2022 11:35

# Miza – prejudiciul de aproape 5 milioane de lei

La sfârșitul lunii martie 2022, a început la Tribunalul Argeș rejudecarea în procesul dintre ANAF și inculpații din dosarul „Podul de la Căteasca”. Statul Român, prin Agenția Națională de Administrație Fiscală, reprezentată de Direcția Generală a Finanțelor Publice București, solicită obligarea inculpaților din dosar la plata a 4.973.065,75 lei, sumă considerată a fi prejudiciu în cauză.  Deși în primă fază, în septembrie 2020, Tribunalul Argeș a respins acțiunea introdusă de Statul Român ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă, în aprilie 2021 Curtea de Apel Pitești a admis recursul reclamantului și a dispus rejudecarea cauzei.

Nicolae (Nenea) Ivănescu - executat silit cu pădurile de la Arefu și Nucșoara

Joi, 07 Aprilie 2022 10:39

# Ghinion - se pare că cea mai mare suprafață este urmărită și de Direcția Silvică Argeș

Cutremur în mediul de afaceri din Argeș. Nicolae (Nenea) Ivănescu este executat silit prin intermediul Societății profesionale de executori judecătorești ”Petroaica și asociații”. Aproape două sute de hectare de teren cu vegetație forestieră (păduri) din localitățile Arefu și Nucșoara sunt oferite spre vânzare. Doar că situația este, pentru unele din suprafețe, cam încurcată. Pentru că Direcția Silvică a reușit, în instanță, anularea Hotărârilor Comisiei Județene de Fond Funciar dar și a proceselor verbale de punere în posesie. Urmează, tot în instanță, solicitarea de anulare a contractelor de vânzare-cumpărare, pentru că anumite suprafețe de pădure vin tocmai... de la Primăria Bogați!

 

Falsul transportator - trimis, din nou, în judecată

Joi, 07 Aprilie 2022 08:22

Nu trece anul fără ca piteșteanul Marius Florin Dragomirescu, în vârstă de 32 de ani, să nu fie trimis în judecată, măcar o dată, pentru infracțiuni de înșelăciune. Deși este dat în urmărire internațională de Poliția Română de peste un an și jumătate, nici până în acest moment inculpatul nu a fost prins. Falsul transportator Marius Florin Dragomirescu a și fost condamnat definitiv în noiembrie 2020 la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru înșelăciune, fals informatic și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Iar din momentul dispariției și până în prezent, argeșeanul a mai fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești în două dosare penale, în care este acuzat de înșelăciune, o dată în aprilie 2021 și ultima dată în februarie 2022.

De la văru´ primar, fără număr, să trăiască! La Valea Iașului, lucrările mari se dau în familie. Că se poate!...

Miercuri, 06 Aprilie 2022 11:41

# Lucrări de peste 550.000 lei  cu TVA – date direct, într-o singură zi, pe autostrada Primăria Valea Iașului – Aliflor Invest # Primarul Cristian Enescu (foto) încearcă un dribling nereușit: ”Sunt contracte... care s-a prelungit contractele...”

Din 2020, la Valea Iașului s-a schimbat conducerea primăriei. În locul lui Nicolae Barbu (PNL), pe fotoliul de primar s-a suit (cocoțat?) Cristian Enescu, cel care a fost viceprimarul lui Barbu  în ultimele două mandate (ultimii opt ani). După puțin timp, mai exact din 2021, la lucrările cu atribuire directă s-a instalat, în poziție de premiant, și vărul primar al... primarului, Bogdan Enescu, managerul firmei Aliflor Invest SRL. Mai pe românește, de la văru´ primar fără număr, să trăiască!...

Lucrări cu atribuire directă, că la licitații e mai complicat. Aliflor Invest SRL, firma vărului primar al edilului de la Valea Iașului, firmă care  până în 2020 nu prea a avut ce să caute în primăria cu pricina, a devenit, brusc, favorită.

 

 

Polițiști argeșeni - condamnați pentru luare de mită

Luni, 04 Aprilie 2022 13:10

Un polițist din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş și un fost agent de poliție au fost condamnați, săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș, într-un dosar de corupție. Silviu Marian Loţan a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar fostul polițist George Gabriel Bălăşescu a primit 4 ani și 4 luni de închisoare, cu executare, pentru luare de mită și  pentru instigare la infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Cei doi bărbați riscă acum să ajungă la închisoare după ce au cerut și primit, în mod ilegal, câteva sute de lei de la un șofer depistat conducând o mașină cu numere de înmatriculare fără valabilitate.

Primăria Pitești nu va reuși niciodată să recupereze prejudiciul de 6,3 milioane de euro din afacerea „Autobuzul”

Miercuri, 30 Martie 2022 07:37

# Cele 80 de autobuze, achiziționate ilegal în perioada 2007 – 2008, bune de vândut la fier vechi

Dosarul în care este judecat fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a fost strigat marți, 22 martie, în complet de continuitate, după ce unul dintre judecători, Alin-Benone Răduinea, a fost detașat la CSM. Un alt judecător va fi desemnat prin procedura aleatorie, pentru a-l înlocui pe magistratul detașat, dar – așa cum scriam în numărul trecut – surse judiciare vorbesc despre faptul că cercetarea judecătorească trebuie reluată tocmai pe fondul detașării magistratului Răduinea. Până la noi ordine, presa centrală a deschis un alt subiect sensibil din dosarul lui Pendiuc – cele 80 de autobuze, achiziționate ilegal în perioada 2007 – 2008 sunt bune de vândut la fier vechi. Ceea ce înseamnă că Primăria Pitești nu va reuși niciodată să își recupereze prejudiciul de 6,3 milioane de euro.

 

Expertul Florin Mihăilescu - condamnat definitiv pentru că a delimitat ilegal hotarul între comunele Rociu, Căteasca și Suseni

Marţi, 29 Martie 2022 20:39

# Inculpatul nu mai poate să își exercite profesia de expert timp de doi ani # Deputatul Aurel Bălășoiu, fost primar la Rociu: „Au fost patru ani de calvar și de chin” # Se solicită acum ca suprafețele de teren să revină la forma inițială

Punct și de la capăt. Așa se poate rezuma „episodul” condamnării expertului tehnic judiciar Florin Cristinel Mihăilescu în „serialul” celor peste 600 de hectare din Rociu transferate la Căteasca și Suseni. Nu s-a rezolvat, încă, nimic. Dar după condamnarea expertului, care a întocmit raportul de expertiză tehnică în dosarul civil în care Unitatea Administrativ Teritorială Rociu a rămas fără respectivele terenuri, primarul de la Rociu poate să ceară acum, din nou, revizuirea hotărârii pronunțată în cauză.

Dosarul „reglare de conturi în stil mafiot” - finalizat de Curtea de Apel Pitești

Marţi, 29 Martie 2022 14:34

Judecătorii Curții de Apel Pitești să s-au pronunțat  în dosarul  în care câteva persoane au fost cercetate sub aspectul infracțiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei (art.274 NCP). Din rechizitoriul procurorilor a rezultat că doi inculpați, din Vâlcea, au incendiat mașina unei alte persoane ca să se răzbuna pe aceasta.  Cei doi au dat dovadă de un grad ridicat de periculozitate și nepăsare față de normele legale.

Autoturismul unei familii a fost incendiat de rudele unui proxenet

Răzbunare ca în filme! Familia unui bărbat din localitatea vâlceană Berbeşti, care a salvat o fată, forţată să se prostitueze în Occident, a fost terorizată de rudele proxeneților. Ca să să răzbune, doi bărbați au incendiat maşina celui care a salvat fata. Victima a sunat la 112, iar poliţia a plecat în urmărirea făptaşilor pe care i-a prins după o cursă nebună ca-n filme, pe străzile din localitate.

 

Fostul deputat de Argeș, Cristian Boureanu, condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare!

Luni, 28 Martie 2022 15:21

Cristian Boureanu, fost deputat de Argeș și președinte al organizației județene a PDL, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru pentru trafic de influenţă în legătură cu reabilitarea unor tronsoane de cale ferată. Decizia nu este definitivă. De asemenea, ÎCCJ a decis confiscarea de la Cristian Boureanu a sumei de 2.111.799,71 euro.

De asemenea, fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, nașul lui Boureanu, a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare cu executare, în același dosar., potrivit hotnews.ro.

 

Un nou complex mănăstiresc la Corbii de Piatră

Joi, 24 Martie 2022 08:19

# Starețul Ignatie Gorunescu: „O să fie o nouă incintă de mănăstire” # Ansamblul propus va forma un spațiu cu patru laturi, având în centru biserica # Se dorește realizarea unei stăreții + capelă, unor chilii și unei cantine

La începutul acestui an la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș a fost depusă o solicitare de emitere a unui acord de mediu pentru proiectul „Ansamblu de clădiri Mănăstirea Corbii de Piatră cu anexe și împrejmuire”, propus a fi amplasat în comuna Corbi, sat Jgheaburi. Săptămâna trecută, APM Argeș a anunțat că s-a luat decizia etapei de încadrare fără evaluare de impact pentru proiectul respectiv.

 

 

Vești proaste pentru Nicolae Ivănescu. Instanța îi respinge cererile din dosarul penal pe bandă rulantă

Joi, 24 Martie 2022 08:07

# Lui „Nenea” i-a fost respinsă cererea de recuzare a judecătorilor din dosarul său penal

În februarie 2021, omul de afaceri Nicolae Ivănescu a fost condamnat, în primă instanță, la Judecătoria Pitești, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Hotărârea instanței nu era definitivă, iar inculpatul a declarat apel. Dosarul a fost reluat la Curtea de Apel Pitești, unde, după o jumătate de an de procese, avocatul lui Ivănescu a formulat o cerere de recuzare a completului de judecată,  compus din magistraţii Diana Muşuroiu şi Cătălina Dan. Anterior cererii, judecătorii i-au respins inculpatului mai multe cereri în dosar.

Surse judiciare: Cercetarea judecătorească în dosarul lui Tudor Pendiuc trebuie reluată!

Miercuri, 23 Martie 2022 14:06

Se întâmplă lucruri interesante pentru fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, care încă trăiește intens din cauza cercetărilor la care este supus în dosarul „Publitrans”, pe seama căruia a fost condamnat la închisoare cu executare, în primă instanță. Ei bine, judecătorul Benone Alin Răduinea de la Curtea de Apel București a fost detașat la CSM, Răduinea fiind unul dintre membrii completului care judeca dosarul lui Pendiuc. Surse judiciare au anunțat că, după transferul judecătorului la CSM, cercetarea judecătorească trebuie reluată.

 

 

Delapidare de 500.000 de lei la o casă de amanet și de schimb valutar

Miercuri, 23 Martie 2022 12:50

 

O femeie din Argeș şi-a însuşit din gestiunea a două firme din Pitești, în calitatea de operator amanet şi schimb valutar, mai multe sume de bani şi bunuri. În acest fel, inculpata a creat un prejudiciu de peste 500.000 lei.

Mihaela Ș. a fost trimisă în judecată, în luna februarie 2022, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată.

Cinci inculpați trimiși în judecată în dosarul creditelor cu adeverinţe false de la CAR Automobile Dacia

Miercuri, 23 Martie 2022 07:51

# Dosarul a fost disjuns # Aproape 100 de contracte de împrumut – bănuite a fi ilegale

Cinci persoane au fost trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals. Este vorba despre dosarul creditelor cu adeverinţe false obţinute de la Casa de Ajutor Reciproc (CAR) Automobile Dacia - Asociație. În urma cercetărilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au stabilit că prejudiciul este de peste 360.000 lei. În cauză a fost pus sechestru pe bunurile inculpaţilor. Dosarul a fost înregistrat, în februarie 2022, la Judecătoria Pitești.

 

Pagina 10 din 92

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea