Avocatul Poporului Pitești, sesizat după ce un copil nu a primit alocația de stat

Luni, 18 Iunie 2018 22:53

# Coordonatorul Biroului în Pitești, Mihaela Stănciulescu, despre problema Serviciului de Expertiză Medicală: „Este o situație foarte serioasă”

Circa 400 de persoane au trecut pragul instituţiei Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Pitești, în primele cinci luni ale anului. Avocatul Poporului este cel care mediază între cetățean și administrația publică, încercând să rezolve conflictele prin buna înțelegere și să găsească acea soluție de compromis, încât interesele persoanelor să fie satisfacute.

Serviciul de Ambulanță i-a suspendat contractul șoferului prins băut în timpul intervenției

Luni, 18 Iunie 2018 22:38

# Maşinile vechi şi deficitul de personal – marile probleme de la Ambulanţă

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Argeș i-a suspendat contractul individual de muncă șoferului depistat beat la volan de polițiști în timp ce venea de la o intervenție. Pe 17 mai, în jurul orei 22.30 un ambulanțier de la SJA Argeș a fost oprit în trafic de polițiști, fiind depistat cu o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i s-a reţinut permisul de conducere.

 

Bordel în saloanele de masaj erotic din Argeș! Responsabilul cu ordinea şi siguranţa de la FCSB, martor într-un dosar de proxenetism

Luni, 11 Iunie 2018 23:05

# Este vorba despre dosarul lui Cristinel Daniel Lemnaru și Ramona Mihaeala Matei, patronii unor saloane de masaj erotic din Pitești și Bradu # Adrian Ianuli, membru în staff-ul administrativ al echipei lui Gigi Becali, a primit de la reprezentantul Magic Safe Security o fată la hotelul unde era cazat, pe vremea când FCSB disputa meciuri pe stadionul „Nicolae Dobrin” # În dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Pitești apare ca martor și italianul Nicola Inquieto, cel care apela la serviciile fetelor pentru a satisface „dorințele” partenerilor săi de afaceri străini

Dosarul doctoriței Anca Alexandrescu, în pronunțare

Luni, 11 Iunie 2018 23:02

Pe 11 iunie, Judecătoria Pitești urmează a se pronunța în dosarul în care Anca Alexandrescu, fosta șefă a DSP Argeș, este cercetată împreună cu alte trei persoane pentru abuz în serviciu. Aceasta este acuzată de procurori că prin Vital Pharmaceutica Plant, farmacia din Călinești al cărei asociat unic era, a prescris și apoi decontat, în 2009, sute de rețete fictive, unele dintre ele fiind chiar pe numele unor pacienți morți. Prin acest mecanism, bugetul CAS Argeș a fost prejudiciat cu peste 230.000 lei.

 

Patronul Agrolact, Lucică Comănescu, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Luni, 11 Iunie 2018 21:57

Cei doi asociați ai Agrolact Coșești, Lucică Comănescu și Constantin Marin, au fost trimiși în judecată, la începutul lunii mai a.c., de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș pentru fapte de evaziune fiscală. Este vorba despre fapte săvârșite în anul 2011, iar procurorii au constatat un prejudiciu adus bugetului statului de  peste 100.000 lei. Patronii societății ar fi înregistrat prin Agrolact Coșești, societate aflată în prezent în faliment, operațiuni comerciale fictive cu „lapte materie primă” alături de o societate din județul Slobozia.

Colaboratorii firmei lui ”Brânză”, audiaţi în dosarul Cheresteaua

Luni, 11 Iunie 2018 21:46

După ce au fost audiaţi, ca martori, în dosarul "Cheresteaua", angajaţii Andris SRL, firma lui Ion Andrei - zis „Brânză”, a venit și rândul audierii colaboratorilor  acestei societăți. O parte din administratorii firmelor, cu care Andris SRL a avut încheiate diverse contracte, au fost prezenți la termenul din 5 iunie. Este vorba despre Marius Niţu, Ion Ancuţa, Vasile Tudor şi Bogdan Baciu, reprezentanții unor societăți ce au ca obiect de activitate prelucrarea lemnului. Printre martorii s-a aflat și Ion Ancuța vărul inculpatului Ion Andrei, respectiv fratele inculpatului Mircea Ancuța. Acesta și-a menținut ultimele declarații date în fața procurorilor precizând în același timp că din cauza perioadei lungi de timp care a trecut și a problemelor de sănătate nu își mai aduce aminte exact ce a declarat.

 

Învățătorul acuzat de proxenetism, achitat pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală

Luni, 11 Iunie 2018 21:40

Acuzat de nouă infracțiuni de folosire a prostituției infantile în formă continuată, învățătorul Ion Popescu de la școala din satul Jugur, comuna Poienarii de Muscel, a fost achitat, pe fond, de judecătorul Tribunalului Argeș. Inculpatul a fost trimis în judecată în februarie 2017, sub acuzaţia de folosirea prostituţiei infantile, parte vătămată în acest dosar fiind o minoră. După mai bine de un an de judecată, soluția instanței a fost că „fapta nu este prevazută de legea penală (art. 10 lit. b C.P.P.). Decizia nu este definitivă.

Dovezi! Președintele CJ Argeș, prins cu o nouă minciună!

Luni, 04 Iunie 2018 22:56

# Dan Manu a sesizat Ministerul Afacerilor Interne ca să vină în control la Evidența Persoanelor Argeș # Ce spunea președintele CJ Argeș, Dan Manu, în momentul controlului din 2017: „Noi nu am cerut ajutorul de la nimeni”

Imaginea președintelui CJ Argeș, dr. Dan Manu, este din ce în ce mai șifonată! Spunem acest lucru deoarece au apărut mai multe documente oficiale care îi contrazic, în totalitate, declarațiile. De curând, Dan Manu a fost acuzat că l-a filat pe Viorel Badea, fostul director de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor Argeş, semnând un document în care recunoaște, în mod indirect, că a urmărit o persoană.

 

Cinci mașini ale proxeneților din Curtea de Argeș urmează a fi scoase la licitație

Luni, 04 Iunie 2018 22:47

# Cel mai scump autoturism din cele cinci este un Porsche Panamera, cu o valoare de circa 36.000 euro # Procurorii cer în instanță valorificarea bunurilor sechestrate a altor 15 suspecți de proxenetism # Doar doi dintre cei 24 de suspecți au încheiat acord de recunoaștere a vinovăției

După aproape un an de la perchezițiile și primele rețineri din dosarul proxeneților de la Curtea de Argeș nu a fost trimis în judecată nici un inculpat, dar cercetările procurorilor se apropie de final. Doi dintre cei 24 de suspecți de proxenetism din Curtea de Argeș sau din localitățile limitrofe au încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

Un nou dosar de proxenetism! Argeșeni, patroni de bordeluri în Anglia

Luni, 04 Iunie 2018 22:45

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea DIICOT, au desfășurat, săptămâna trecută, 15 percheziții domiciliare, la locuințele membrilor unei grupări infracționale, bănuiți de proxenetism. În Argeș s-au desfășurat percheziții în Leordeni și Pitești. Este a patra acţiune de amploare a poliţiştilor, în ultimii ani, în privința cazurilor de proxenetism, fiind aduse în spatele gratiilor tot atâtea grupuri de proxeneţi. Reamintim că au fost destructurate reţele importante care acţionau în zonele Câmpulung, Curtea de Argeş şi Piteşti.

 

Pădurea lui Nicolae Ivănescu, scoasă la vânzare de executori

Luni, 04 Iunie 2018 22:43

# Este vorba despre o parte din Pădurea Trivale, suprafață ce a fost cumpărată de Ivănescu de la Ileana Brătianu

Executorii scot la vânzare, prin licitație publică, 7,14 hectare de pădure, suprafață ce aparține omului de afaceri Nicolae Ivănescu. Conform publicației de vânzare a BEJ Marius Gabriel Paraschivescu, pădurea respectivă este situată în Pitești, Tarlaua 36, Parcela 611. Cu alte cuvinte, este vorba despre restul de pădure care i-a rămas magnatului Ivănescu din tranzacția încheiată cu Ileana Brătianu, iar mai apoi cu mai multe firme ale unor evrei. De asemenea, pentru cele 32,8 ha cumpărate de Ivănescu de la moștenitoarea Brătienilor, suprafață din care face parte și

Scoaterea din fond forestier și PUZ-ul amână realizarea pârtiei de schi de la Molivișu

Marţi, 29 Mai 2018 23:32

# Nu se va schia la Molivișu nici în această iarnă! # Gabriel Dică (foto), președinte ADI Molivișu: „Într-o lună se va realiza scoaterea din fond forestier și apoi se va scoate lucrarea la licitație”

Obținerea de avize amână construirea pârtiei de schi A1 de la Molivișu. Deși s-a dorit ca la sfârșitul acestui an să funcționeze pârtia A1 și argeșenii să schieze în voie, în realitate sunt șanse mici pentru ca obiectivul să mai fie materializat în acest termen. Una dintre problemele care amână realizarea pârtiei este scoaterea suprafeței construibile din fond forestier. O altă situație cu „probleme” este realizarea Planului de Urbanistică Zonal de către Primăria Arefu, plan care are ca termen final februarie 2019.

 

Șofer de la Serviciul de Ambulanță Argeș, prins băut la volan în timp ce revenea de la o intervenție

Marţi, 29 Mai 2018 23:29

# Directorul Marian Hiru: „Mi-a spus că a fost înscenare, că i s-a pus alcool pe acea porțiune a etilotestului pe care se suflă” # Sursele noastre vorbesc
de faptul că polițiștii au acționat la pont

Un șofer de la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș (SJA) a fost depistat beat la volan. Cazul nu a fost prezentat în buletinul zilnic de presă al Inspectoratului de Poliție Argeș, fiind voci care susțin că astfel s-a încercat mușamalizarea faptei.

Trei locuitori ai străzii Aleea Seneslau, prezenți la procesul lui Tudor Pendiuc

Marţi, 29 Mai 2018 23:16

Încă o amânare în dosarul drumului asfaltat ilegal la solicitarea lui Tudor Pendiuc. Pe 24 mai, la Tribunalul Argeș, în dosarul în care fostul primar al Piteștiului a fost trimis în judecată pentru asfaltarea ilegală a drumului care duce la vila fostei sale secretare, au fost citați, pentru a fi audiați de către judecător, patru locuitori de pe strada „problemă” – Aleea Seneslau.
Deși, trei dintre aceștia au fost prezenți în sala de judecată, procesul a fost amânat din cauza lipsei apărătorului inculpatului Mircea Braniște, directorul ADP Pitești. Lipsa avocatului a fost motivată de faptul că acesta participa la aceeași oră la un proces desfășurat la Curtea de Apel Pitești, solicitând amânarea procesului cu câteva ore.

 

De la achitare, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa şi un asistent universitar de la UPIT au fost condamnaţi definitiv

Luni, 21 Mai 2018 22:06

Mirela-Isabela Popescu, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din Pitești,  și Petre Mustaţă, preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa”, au fost condamnați definitiv pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influență. Tribunalul Argeş a judecat dosarul, iar în decembrie 2017, a dispus achitarea celor doi inculpaţi. Imediat după sentinţă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a atacat decizia. Procesul s-a mutat la Curtea de Apel Piteşti, acolo unde magistraţii au întors decizia, pe 15 mai, condamnându-i pe cei doi.

Dosar penal pentru furt și purtare abuzivă în urma incidentului de la Centrul Bascovele

Luni, 14 Mai 2018 13:27

# În urma anchetei interne, directoarea Maria Cîrstea a fost sancționată cu reducerea salariului cu 10%, timp de trei luni # Dispus la solicitarea ministrului Olguța Vasilescu, corpul de control al Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială a formulat mai multe recomandări conducerii Centrului Bascovele # În urma incidentului, Direcția pentru Protecția Copilului Argeș a primit o amendă de circa 6.000 de lei

Recent, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bascovele, unitate aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, s-a aflat în mijlocul unui scandal, după ce în presa națională au apărut informații potrivit cărora agentul de pază al instituției ar fi bătut

 

Nereguli pe bandă rulantă comise de angajații DGASPC Argeș

Luni, 14 Mai 2018 13:20

# Infirmier de la Protecția Copilului Argeș condamnat definitiv pentru purtare abuzivă

Pe 18 aprilie, Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat în dosarul în care un infirmier (foto) din cadrul DGASPC Argeș era acuzat că a agresat trei copii instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani. Instanța i-a respins apelul lui Alin Giani Martin. Acesta a fost condamnat definitiv la un an şi trei luni de închisoare, cu suspendare. Cu toate că infirmierul a fost mutat până la terminarea cercetărilor de la un centru pentru copii la un centru pentru adulţi, după condamnarea acestuia conducerea DGASPC Argeș urmează să îi rezilieze contractul de muncă.

Ministerul Mediului supraveghează situația deșeurilor de la Ștefănești

Luni, 14 Mai 2018 13:18

# Nereguli descoperite la o altă societate ce desfășoară activități de colectare a deșeurilor nepericuloase

Ministerul Mediului s-a autosesizat față de situaţia îngrijorătoare a deşeurilor depozitate direct pe pământ în zona Gării Florica din Ştefăneşti. La începutul lunii mai, din dispoziția viceprim-ministrului Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, o echipă comună de control, formată din comisari ai Gărzii Naționale de Mediu (GNM) – Comisariatul General și reprezentanți ai Corpului de Control al Ministrului, s-a deplasat în localitatea Ștefănești pentru a verifica dacă au fost îndeplinite măsurile dispuse Societății Comerciale CXA ECO PLAST CLEAR SRL cu ocazia controalelor precedente.

 

Martorii din dosarul „Cheresteaua”, reaudiați pentru a spune… același lucru

Luni, 14 Mai 2018 13:01

Schimbarea compunerii completului de judecată în dosarul cunoscut sub numele „Cheresteaua” a adus și la readministrarea unor probe. Așa se face că martorii, foști angajați ai firmei Andris, condusă de Ion Andrei, zis Brânză, au fost audiați din nou pentru a spune același lucru, adică… nimic împotriva foștilor patroni. La ultimul termen al procesului desfășurat la Tribunalul Argeș, pe 8 mai, au fost reaudiați cinci martori. Aceștia au explicat judecătorului în ce a constat activitatea lor în cadrul Andris Srl. Foștii angajați nu au văzut și nici nu au auzit de existența unor tăieri ilegale de lemn. Cu toate acestea, procurorii au arătat în rechizitoriu un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ: 23.000 de copaci tăiaţi fără drept pe o suprafaţă de 504 ha de teren forestier.

Nicola Inquieto, aproape de trimitere în judecată, la Buzău, pentru spălare de bani

Luni, 14 Mai 2018 12:42

Magistrații Curții de Apel Pitesti s-au pronunțat cu privire la acordul de predare temporara a cetățeanului italian Nicola Inquieto. Acesta va fi predat autorităților italiene în cel mai scurt timp. „Admite cererea autorităţilor judiciare italiene, respectiv Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli - Italia şi dispune predarea temporară a persoanei solicitate INQUIETO NICOLA, către autorităţile italiene, pe o perioadă de 180 de zile, calculate de la data predării efective a acestuia, conform acordului încheiat de Curtea de Apel Piteşti şi Judecătorul de Cameră preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli - Italia şi care face parte din prezenta hotărâre”, se arată în sentința Curții de Apel Pitești.

 

Pagina 10 din 59

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea