Parteneri de afaceri ai lui George Dumitrescu și Florin Frătică - trimiși în judecată pentru evaziune fiscală

Luni, 27 August 2018 13:51

Un alt mega dosar de evaziune fiscală a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Un dosar cu 10 inculpați și alți șapte în calitate de persoane juridice, firme de construcţii, a fost înregistrat la Tribunalul Argeș. Față de alți 54 de inculpați sau suspecți din dosar, procurorul de caz a aplicat amenda administrativă de câte 1.000 lei și obligarea lor la cheltuieli judiciare în cuantum de câte 100 lei, după ce aceștia au achitat prejudiciul adus bugetului statului. Printre inculpații trimiși în judecată se regăsesc două persoane cercetate și în dosarul „Balastiera”, Carmen Bulimar și Răzvan Șerbănoiu, alături de omul de afaceri George Dumitrescu, zis și George „Hoțu”, iar o altă persoană, Radu Silviu Tonghioiu, este cercetată alături de Florin Frătică, într-un alt dosar de evaziune.

Omul de afaceri Daniel Otobîcu a încercat să păcălească poliția într-un dosar penal

Luni, 27 August 2018 13:49

# S-a ales cu două acuzații de instigare la mărturie mincinoasă și o infracțiune de sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

Daniel Otobîcu, patronul restaurantului „Casa Argeșeană”, trece printr-o situație mai delicată după ce, de curând, a fost trimis în judecată de procurorii argeșeni, după ce a fost anchetat într-un dosar penal întocmit de polițiștii din Mioveni pentru că s-a sustras de la prelevarea de mostre biologice. Acesta a încercat să ducă în eroare organele de poliție stabilind împreună cu doi prieteni să declare lucruri care să-l scoată „basma curată”.

 

Curtea de Apel București blochează averea fostului primar din Bradu

Luni, 27 August 2018 13:42

La sfârșitul lui 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a fostului primar de la Bradu, Florin Frătică. Pe rolul Curții de Apel București se află un dosar în care procurorii DNA îi acuză de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave pe Florin Frătică și pe Daniela Manolache, fost jurist al Primăriei Bradu și fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni. Cei doi sunt judecați în dosarul acordării unei despăgubiri ilegale de peste 35 de milioane lei primite de la ANRP.

Începe apelul dosarului în care Pendiuc este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu

Luni, 27 August 2018 12:20

Pe rolul Curții de Apel Pitești a fost înscris, cu un prim termen 05.11.2008, dosarul în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a fost cercetat pentru instigare la abuz în serviciu, iar șeful ADP Pitești, Mircea Braniște, pentru abuz în serviciu.
La Tribunalul Argeș s-a judecat, între anii 2017-2018,  dosarul în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, era  acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum ce duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis.

 

Proiectele imobiliare ale lui Nicola Inquieto, răspândite în tot Piteștiul, bat pasul pe loc

Luni, 20 August 2018 14:22

# În șantierul de pe strada Negru Vodă poate să intre orice curios, iar la lucrarea de pe Țepeș Vodă există o junglă a nepăsării # Lista lucrărilor stabilite de italian pentru a fi realizate în 2018, dar blocate de anchetatori
Față de SC Daniela Construcții SRL, firma italianului Nicola Inquieto, s-a luat măsura ordinului de indisponibilizare pentru ca prin acest mod să se împiedice orice operațiune de distrugere, transformare, deplasare, transfer sau înstrăinare a bunului. Acest lucru a contribuit în mod direct și la deschiderea procedurii de insolvență față de societatea în cauză, pe 12 iulie, la Tribunalul Specializat Argeș.

Procesul primăriei Băbana cu Apele Române intră în linie dreaptă

Luni, 20 August 2018 13:47

# Administrațiile locale din județ, cu ochii pe procesul cu pricina
Așa cum am mai scris, în primăvara  anului trecut, o hotărâre judecătorească emisă de Judecătoria Pitești venea să strice calculele Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea. Hotărârea cu pricina a pus, în sarcina instituției amintite, cheltuielile provocate de ieșirea unui pârâu din albie, pârâu care a distrus, pe o porțiune însemnată, un drum proaspăt asfaltat. Primăriile din județ sunt cu ochii pe procesul cu pricina, pentru că, în multe localități, apele ale căror cursuri au fost neîngrijite au produs pagube similare.

 

Colegiul Brătianu, încă în litigiu cu firma care i-a început reabilitarea

Luni, 20 August 2018 13:42

# Instanța a schimbat șase experți pentru întârzierea depunerii expertizelor

Deși au început în 2016, litigiile dintre firma care a început reabilitarea Colegiului Brătianu, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești dar și Colegiul amintit continuă, la Tribunalul Argeș. Ambele procese sunt în faza de expertize, și au termen pe data de 13 septembrie. Trebuie văzut, în acea zi, de pertea cui va fi ghinionul.

Noul director adjunct de la DJST Argeş face, ca funcționar public, activitate politică, deși legea îi interzice

Luni, 20 August 2018 13:24

Prin plecarea lui Adrian Bughiu în funcţia de subprefect al Argeşului, funcţia de adjunct la Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeş a fost preluată de Dan Oprea, funcționar în cadrul serviciului de achiziții. Dan Oprea, noul adjunct al DJST Argeş este de departe un mare fan ALDE, în special după ce a fost numit adjunct în instituţie. Dovadă stau prezenţele acestuia la evenimentele în care participă persoanele din conducerea ALDE Argeş (şi ne referim aici în special la zilele de comună), dar şi activitatea acestuia pe reţelele de socializare – aici unde noul adjunct de la DJST Argeş distribuie toate activităţile ALDE Argeş.

 

150 de persoane au achitat bani în avans pentru firma italianului în vederea achiz iționării de locuințe

Luni, 13 August 2018 23:47

# Noi detalii din dosarul de insolvență a societății lui Inquieto # Ioana Inquieto-Petrescu (foto stânga), soția omului de afaceri: „Sunt construcții în valoare de 12.905.856,18 lei valorificate celor 150 de persoane, fiind plătite în proporție de 46-50%”
Continuă problemele pentru cumpărătorii care şi-au achiziţionat apartamente de la italianul Nicola Inquieto. După ce bunurile Daniela Construcţii SRL, firma prin care s-a dezvoltat imperiul imobiliar al italianului, au fost puse sub sechestru de Parchetul Tribunalului Napoli, situația s-a complicat și mai mult după ce societatea a intrat în insolvență.

Spitalul Călinești, la un pas să se dărâme, prin grija Consiliului Județean Argeș

Luni, 13 August 2018 23:39

# Iată clădirea pe lângă care trec bolnavii spre tratament!

Despre acest spital am mai scris, și vom mai scrie până când cineva, responsabil, de la Consiliul Județean Argeș, va lua măsuri. Spitalul vechi, cel din imagini, este, la ora actuală, un focar de infecție. Pe lângă care trec, de nevoie, bolnavii, ori veniți pentru tratament în aripa nouă a instituției, ori la medicii de familie sau la tratament stomatologic.

 

Conducerea Direcției de Sport și Tineret are unele dintre cele mai mari salarii din sport

Luni, 13 August 2018 23:24

A fost grevă generală în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului la nivel de angajați. Greva s-a resimțit și la nivel de Argeș, aici unde activitatea a fost întreruptă la DJST Argeș, CSM Pitești, CS Pitești și CSN Bascov. Printre cei mai nemulțumiți angajați ai MTS la nivel de Argeș sunt cei de la DJST Argeș. Dacă ne uităm însă pe salarii, nu ar trebui să afirmăm acest lucru. Salariile conducerii Direcției sunt și de aproape 6.000 de lei, în condițiile în care în instituție nu se omoară deloc cu munca.

Proiectul „Pădurea Trivale - arie protejată” a picat

Luni, 30 Iulie 2018 14:37

# Primarul Cornel Ionică: „Cu aria protejată, în sensul că să îi punem doar un titlu, nu sunt de acord. Pădurea Trivale este protejată maxim acum”.
În anul 2010, prin ordinul prefectului județului Argeș, mai multe instituții s-au întrunit într-un grup de lucru pentru a alcătui documentaţia de declarare a Pădurii Trivale ca arie naturală protejată de interes naţional. Documentaţia ştiinţifică a rezervaţiei naturale Pădurea Trivale a fost întocmită de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti şi avizată de Academia Română care a eliberat avizul favorabil nr. 3378/09.02.2011. Documentaţia a fost depusă la Guvern, mai precis la Ministerul Mediului, dar nu s-a făcut nimic ani la rând, motivul fiind acela că ea este incompletă.

 

Grevă generală în sport!

Luni, 30 Iulie 2018 14:27

# CSM Pitești, DJST Argeș și CSN Bascov continuă greva!
Angajaţii din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului intenţionează să intre în grevă generală. Nemulţumiţi de salariile destul de mici pe care le primesc luna, cei peste 3500 de salariaţi din Sport si Tineret au anunţat prin vocea Sindicatului Național de Sport și Tineret că s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului.

Câștigurile și pierderile parlamentarilor din Argeș după doi ani de mandat

Luni, 23 Iulie 2018 13:49

# Deputatul Rădulescu a achiziționat un apartament de peste 500.000 lei de la firma familiei sale # Cristina Stocheci și-a mărit de câteva ori conturile bancare de când a devenit senatoare # Deputații Nicolae Georgescu și Andrei Gerea – conturi bancare cu 100.000 de lei mai… mici
Parlamentarii argeșeni s-au îmbogățit vizibil după o perioadă de aproape doi ani de zile de când și-au preluat mandatele. Declarațiile lor de avere din 2018 sunt foarte diferite de cele redactate la început de „drum” în Parlament, respectiv cele din decembrie 2016 sau ianuarie 2017.

 

Peste 10 mașini de gunoi au fost cărate din interiorul și exteriorul Casei Universitarilor

Luni, 23 Iulie 2018 13:47

# UPIT a luat „atitudine” în urma reportajului nostru!
Săptămâna trecută, timp de cinci zile, s-a făcut curat „lună” atât în interiorul, cât și exteriorul „Casei Universitarilor”, clădire aflată în administrarea Universității Pitești. În urma unui contract semnat între UPIT și Salpitflor, societatea Primăriei Pitești, au fost cărate tone de gunoi menajer. S-a făcut curățenie, s-au măturat scările, a fost aranjat spațiul verde, s-a blocat și accesul către etajul clădirii, acolo unde oamenii străzii își făcuse adăpost în ultimii anii.

Fostul rector Gheorghe Barbu, despre starea în care se află Casa Universitarilor: „Nu sunt vinovat cu nimic de situația de acolo”

Luni, 23 Iulie 2018 13:44

Despre situația actuală a Casei Universitarilor și despre modul în care o clădire impunătoare a fost lăsată în paragină am stat de vorbă și cu fostul rector al Universității din Pitești, Gheorghe Barbu, o parte din măsurile care au condus la aceste lucruri fiind pornite în timpul mandatului său. Acesta a rememorat pas cu pas modul în care locația a ajuns o ruină și susține, tare și răspicat și acum, după mai mulți ani de acuzații, că nu este vinovat cu absolut nimic de starea deplorabilă în care se află clădirea. Și totuși nu se găsește niciun vinovat. Gheorghe Barbu arată cu degetul către fosta conducere, care l-a înlocuit în fruntea Universității, în timp ce aceasta a arătat, la timpul respectiv, degetul acuzator către fostul rector Barbu.

 

Corneliu Berevoianu, cercetat pentru delapidarea bugetului Primăriei Nucșoara

Luni, 16 Iulie 2018 13:49

# Fostul primar de la Nucșoara, un nou dosar penal #  După ce a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție într-un dosar cu fonduri europene, fostul edil este acuzat acum că alături de alte persoane au creat un prejudiciu UAT Nucșoara de aproape 400.000 lei

Corneliu Berevoianu, fostul primar pedelist de la Nucşoara, a fost trimis în judecată, în luna iunie 2018, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru delapidare în formă continuată și angajare a cheltuielilor din buget peste limita creditelor bugetare aprobate. Alături de acesta a fost trimis în judecată și Mihai Tița, fostul inspector cu atribuții financiar contabile al Primăriei Nucșoara, dar și omul de afaceri Florin Petrescu.

Ministrul Mediului i-a precizat senatorului Valeca concluziile scandalului deșeurilor de la Ștefănești

Luni, 16 Iulie 2018 13:10

# Nu au fost identificate cazuri în care deșeurile colectate/deținute să provină din alte țări

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, i-a răspuns, în luna iunie, senatorului Șerban Valeca la interpelarea făcută de acesta privind situația deșeurilor din orașul Ștefănești. Interpelarea parlamentarului a fost făcută după ce 1.000 de locuitori ai oraşului au semnat încă din aprilie o petiţie adresată mai multor autorităţi locale şi centrale, în care

 

Patronul saloanelor oferea „serviciile” fetelor și în schimbul datoriilor către firma de pază MSS

Luni, 16 Iulie 2018 13:07

# Noi detalii din dosarul „Bordel în saloanele de masaj erotic din Argeș” # Magic Safe Security  asigura paza saloanelor de masaj erotic

La Judecătoria Pitești se află dosarul în care inculpații Ramona Mihaela Matei și Cristinel Daniel Lemnaru sunt trimişi în judecată sub acuzaţia de proxenetism. Anchetatorii au stabilit că cei doi sub paravanul unor saloane de masaj administrau, în realitate, adevărate bordeluri, angajatele practicând prostituţia, atât în cadrul acestora, cât şi în alte locaţii din județ. Prin societatea Alim Euroten au fost dechise două saloane de masaj erotic pe raza municipiului Pitești și a comunei Bradu.

UPIT face curățenie la Casa Universitarilor și restricționează accesul în clădire

Luni, 09 Iulie 2018 13:41

# Un prim pas spre normalitate # Rectorul Dumitru Chirleșan: „S-a realizat expertiza tehnică. Ne încadrăm în banii alocați de la Minister pentru readucerea clădirii în forma inițială” # Conflictul dintre Universitatea din Pitești și Daniel Otobîcu continuă! „Acesta ne cere daune de aproape 3 milioane de lei pe tema Casei Universitarilor, cu contractul ei minunat de sponsorizare, cu tot ce este acolo”, mai precizează rectorul.

Într-o ediție anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă prezentam situația incredibilă prin care trece „Casa Universitarilor”, clădire aflată în administrarea Universității Pitești. Imobilul situat în strada Eroilor oferă o imagine dezolantă. Aici găsești sute

 

Pagina 10 din 61

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea