Procesul dintre proprietarii Fermei Florica și Ministerul Culturii se judecă abia în toamnă

Vineri, 05 Mai 2023 13:11

Ministerul Culturii continuă să se judece cu foștii sau actualii proprietari ai fermei Florica, care a aparţinut familiei Brătienilor, pentru procedura de exercitare a dreptului de preempțiune.  Mai exact, a fost contestat actul de vânzare prin care Vernel Crăciunescu și alte persoane și-au înstrăinat partea lor de proprietate (de 50% din clădire n. red.) firmei EGP, pe motiv că, fiind monument istoric, proprietarul trebuia să înștiințeze și Ministerul Culturii ca să poată să își exercite dreptul de preemțiune.

Deși Ministerul a pierdut în primă instanță, s-a făcut recurs, iar procesul va fi reluat abia în toamnă, pe 26 septembrie, la Curtea de Apel Pitești.

Până atunci, însă, Ferma Florica se degradează pe zi ce trece!

Schimbare de ultim moment! Fără cămin studențesc în campusul din Târgu din Vale

Joi, 04 Mai 2023 22:35

Consiliul de Administrație al Universității din Pitești a aprobat, la începutul lunii aprilie, schimbarea amplasamentului construcției Căminului Studențesc de la Târgu din Vale în locația Campusului B – Aleea Școlii Normale, nr. 7.

Mutarea vine în condițiile în care realizarea căminului studențesc este finanțată de Compania Națională de Investiții, lucrarea fiind chiar atribuită încă din aprilie 2021. Câștigătoarea licitației este o asociere de firme SPS Petrolservice S.R.L. (lider), Costruzioni Generali Sud, Photovoltaic Systems SRL, cu 12.089.886,59 lei, fără TVA.

 

 

Omul de afaceri Constantin Pănescu a renunțat la procesul cu Agenția de Mediu Argeș

Joi, 04 Mai 2023 22:28

La sfârșitul anului 2022, omul de afaceri Constantin Pănescu a dat în judecată Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș după ce instituția a refuzat, în doi ani consecutivi, să emită acorduri de mediu pentru patru proiecte de scoatere definitivă din fond forestier a unor terenuri aflate în UP II Trivale. Familia Pănescu dorea să scoată din fond forestier mai multe terenuri pe care le deține în Pădurea Trivale, în zona Găvana, pentru ca apoi să construiască  pensiuni turistice.

Constantin Pănescu cerea la Tribunalul Argeș anularea deciziei de respingere a solicitării acordului de mediu. În plus, acesta mai solicita de la Agenția pentru Protecția Mediului și despăgubiri în valoare de 25.000 de euro. După două termene de judecată, omul de afaceri argeșean a renunțat în cele din urmă la cererea sa. „Ia act de renunţarea reclamantului la judecata cererii. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș. Rămâne de văzut ce l-a convins pe afacerist să renunțe la judecată!

A.V.

Procesul dintre CJ Argeș și constructorii podului de la Cătesca se mută la Curtea de Apel Pitești

Joi, 04 Mai 2023 22:27

În aprilie 2022, Consiliul Județean Argeș acționa în instanță constructorii podului de la Căteasca, care au refuzat să efectueze lucrările de reparații, ținând cont că lucrarea avea termen de garanție o perioadă de 50 de ani! Alături de constructori, au fost chemați în judecată și proiectantul,verificatorul de proiect și dirigintele de șantier.

La un an distanță de la înregistrarea dosarului, judecătorii de la Tribunalul Argeș au declinat competența de soluționare a cauzei de la un complet la altul. S-a constatat ivit conflictul negativ de competenţă, iar pe 24 aprilie 2023 dosarul a fost trimis Curţii de Apel Piteşti pentru soluţionarea conflictului.

 

 

PNL Argeș - reclamat că folosește minori la strângerea de semnături în proiectul stimulentului pentru nou-născuți

Miercuri, 03 Mai 2023 10:31

# Ce transmite Alina Gorghiu elevilor: „Pentru voi e o experiență bună că interacționați cu lumea!”

Liberalii argeșeni au fost reclamați la Instituția Avocatul Poporului pentru că au folosit minori la strângerea de semnături pentru proiectul privind stimulentul financiar pentru nou-născuți.  Alina Gorghiu, președinta PNL Argeș, chiar a postat pe rețelele de socializare un clip video în care mai mulți elevi minori sunt felicitați pentru semnăturile pe care le-au strâns!

Până în prezent, proiectul a fost introdus de două ori în Consiliul Local al municipiului Pitești. De fiecare dată au votat „pentru” doar cei patru inițiatori: Sorin Apostoliceanu, Mihai Coteţ, Cătălina Dumitraşcu şi Răzvan Şerbănoiu. Nu a fost susținut nici măcar de toți consilierii locali liberali, principala problemă ridică de ceilalți consilieri fiind legalitatea proiectului, fapt care a creat numeroase discuții.

Fostul șef al PNL Argeș a fost ACHITAT în ultimul dosar ANRP!

Miercuri, 03 Mai 2023 09:00

# Cătălin Teodorescu, despre cauza în care a fost anchetat fără vină: Procurorul de caz mi-a motivat că am fost în locul nepotrivit la momentul nepotrivit!

Unul dintre cele mai cunoscute dosare ale Directiei Nationale Anticorupție s-a facut praf și pulbere joi, 27 aprilie 2023, prin achitări definitive la Înalta Curte de Casație si Justiție. Și nu orice fel de cauză, ci una fabricată de către DNA în colaborare cu SRI. Este vorba despre celebrul dosar ANRP 5, vizând retrocedarea unui teren din Constanța.

Așadar, veste de mare bucurie pentru fostul șef al PNL Argeș, Cătălin Teodorescu. Politicianul a fost achitat în acest ultim dosar ANRP, în care era cercetat. Achitat după ani buni de judecată, de presiune psihică. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis achitarea tuturor inculpaților cercetați în dosar, pe motiv că fapta nu există.

 

 

Proiectul de comasare a Universităţii Politehnica Bucureşti şi a Universităţii din Piteşti - în consultare publică!

Marţi, 02 Mai 2023 10:25

# Apare noua Universitate Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București

Universitatea din Piteşti a făcut un pas uriaş în dezvoltarea sa. La începutul acestui an, rectorul Dumitru Chirleşan a semnat fuziunea cu Universitatea Politehnica Bucureşti, un centru academic de prestigiu. În acest sens, chiar din această toamnă, UPIT va funcţiona ca Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Piteşti. Proiectul a fost pus în consultare publică.

Potrivit Edupedu.ro, proiectul de lege prevede că sediul principal al UNST Politehnica București va fi în Bucureşti, iar în cadrul noii universități va funcționa, la Pitești, Centrul Universitar Pitești.

 

Război, în instanță, pe terenul Catedralei din Costești

Miercuri, 26 Aprilie 2023 12:19

# Printr-o Hotărâre de Consiliu Local, Primăria a trecut terenul în domeniul public  # Atât Parohia Costești cât și Arhiepiscopia se luptă să anuleze actul

Luptă absurdă pe terenul de sub Catedrala cu hramul ”Sfântul Prooroc Ilie”, din Costești. În 2017, Consiliul Local Costești trece terenul, în suprafață de peste 8000 m.p., în domeniul public al localității. Parohia a contestat decizia autorităților locale. Dosarul a ajuns la Tribunalul Argeș, apoi la Curtea de Apel Pitești. În cele din urmă, acesta a ajuns, pentru rejudecare, din nou, la Tribunalul Argeș.

 

Ce se întâmplă cu prejudiciile din dosarele „Cheresteaua 2 și 3”

Miercuri, 26 Aprilie 2023 08:57

# Cauzele au fost afectate de prescripția răspunderii penale

Spuneam într-o ediție recentă a săptămânalului „Atitudine în Argeș” că trimiterea în judecată a posibililor inculpați din dosarele „Cheresteaua 2 și 3” a devenit imposibilă, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale. În această situație, procurorul urmează, conform legii în vigoare, să dispună clasarea cauzelor.

Amintim că dosarul „Cheresteaua 2” își are originea încă din anul 2011, atunci când organele de cercetare penală din cadrul IPJ Arges - Serviciul de Investigare a Fraudelor s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și tăiere ilegală de arbori. În schimb, dosarul „Cheresteaua 3” a fost deschis încă din anul 2012. Anii au trecut, cercetările au bătut pasul pe loc! Lipsa rapoartelor de expertiză silvică în cele două cazuri a îngreunat activitatea anchetatorilor.

Primarul de la Bogaţi - scandal de proporţii cu firma furnizoare de apă a comunei!

Marţi, 25 Aprilie 2023 10:53

Mare jupân pe moşia lui, primarul Ion Gârleanu a mai făcut o aroganţă la Bogaţi, spre disperarea locuitorilor care sunt primii ce au de suferit.

Recent, a fost reziliat contractul de furnizare apă cu firma Pama SRL, din cauza neîndeplinirii obligaţiilor contractuale faţă de societatea cu pricina. În speţă, Gârleanu încearcă să ascundă gunoiul sub preş, dar consilierii locali liberali strigă cu şapte guri ca să se afle manevrele primarului de la Bogaţi, care se vede că a pus stăpânire pe comună.

 

Dosarul "Consultanța" - la final de drum. Nicio persoană nu a fost condamnată

Marţi, 25 Aprilie 2023 08:46

Fostul deputat Mircea Drăghici şi Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, au fost achitaţi definitiv, luni - 24 aprilie, în dosarul "Consultanța" de către completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cei doi au fost acuzaţi de fapte de corupţie privind încheierea unor contracte de consultanţă cu zeci de primării din Argeş.

În acelaşi dosar au fost achitate alte 35 de persoane - primari şi viceprimari de comune, la momentul săvârșirii faptelor, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă.

Marius Manole, primarul de la Aninoasa, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Luni, 24 Aprilie 2023 16:48

# Este acuzat de evaziune fiscală!

În Săptămâna Mare, pe 13 aprilie, Marius Nicolae Manole, primarul de la Aninoasa, a fost condamnat, la Tribunalul Argeș, la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind, deja, atacată cu apel de inculpat. Se va ajunge, astfel, cu dosarul la Curtea de Apel Pitești, unde judecătorii vor da, cel mai probabil, o decizie finală!

Marius Nicolae Manole a fost trimis în judecată în decembrie 2019 pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. În dosar au mai fost trimiși în judecată Bratu Toma și societatea SC Comet Total Center SRL, aceștia fiind acuzați de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. În cele din urmă, Tribunalul Argeș a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatei SC Comet Total Center SRL și a inculpatului Toma Bratu ca urmare a faptului că a intervenit prescripţia penală. În schimb, actualul primar de la Aninoasa a fost condamnat la închisoare cu executare.

 

Comisari de la Protecția Consumatorului Argeș condamnați definitiv pentru fapte de corupție

Joi, 13 Aprilie 2023 11:56

Dosarul „Corupție la Protecția Consumatorilor Argeș” a ajuns la final de drum!

Pe 12 aprilie, Curtea de Apel Pitești a respins, ca nefondate, apelurile declarate de Dumitru-Constantin Boboc și Paul-Constantin Zamfir, comisari superiori în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș la momentul săvârșirii faptelor. A rămas, astfel, ca la Tribunalul Argeș.

Dumitru Boboc a primit 2 ani şi 11 luni închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită și fals intelectual. În schimb, Paul Zamfir a primit 2 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită, tot cu suspendare.

Primarul de la Bogaţi a construit un pod cu dedicaţie!

Miercuri, 12 Aprilie 2023 18:59

# Inspectoratul Judeţean în Construcţii – sesizat în acest caz!

Ce vrăji a mai făcut primarul Ion Gârleanu, la Bogaţi? După cum am aflat dintr-o postare pe social media, edilul a atribuit direct o lucrare unei firme de casă, abonată la multe lucrări din comună. După cum se plâng chiar oamenii din localitate, societatea cu pricina lucrează prost, iar podul de la Ciorchinești nu face excepţie.

Consilierii locali PNL din Consiliul Local Bogaţi au sesizat Inspectoratul Judeţean în Construcţii, care a constatat că nu s-a respectat legea, ba chiar firma a fost obligată să execute cum trebuie lucrarea. S-a lăsat şi cu sancţiuni.

 

 

Fermierii din Argeș au venit, cu tractoarele, să protesteze la Pitești

Marţi, 11 Aprilie 2023 13:03

#  Printre participanți, deputatul Aurel Bălășoiu,  Ionel Moloiu - primarul din Hârsești și afaceristul Hadi Khoury

Peste o sută de fermieri, cooperative agricole și societăți din Argeș, din domeniul agriculturii, au protestat, vineri, împotriva deciziilor luate de guvernanți, care au dus la căderea prețului cerealelor românești. Fermierii au venit la volanul utilajelor agricole cu care lucrează pământul, în special tractoare.

Ruta pe care s-au deplasat  mașinile  și utilajele  agricole a fost: Siloz Costești – centura Costești – orașul Costești (centru), dreapta spre Pârvu Roșu, în comuna Bradu (centru), dreapta spre Auchan, sens giratoriu Vama Pitești și retur (Bradu, Costești).

Isabela Din: „Am întrebat-o: «Amalia, de ce ai făcut asta?» Mi-a răspuns: «Ca să îmi cresc copilul!»”

Joi, 06 Aprilie 2023 09:06

# Directoarea financiară a unității medicale a povestit cum a motivat fosta contabilă furtul de 4 milioane de lei

Proces maraton, pe 29 martie, la Tribunalul Argeș! Peste șase ore a durat termenul de judecată din procesul în care Amalia Dumitrașcu, fosta contabilă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, este acuzată că a delapidat din conturile unității medicale suma de aproximativ 4 milioane de lei. A fost o ședință în care au fost audiate, ca martore, mai multe persoane care au lucrat/lucrează în cadrul departamentului financiar contabil de la SJU Pitești. Următorul termen de judecată a fost stabilit în data de 26 aprilie.

 

Fost polițist condamnat la închisoare pentru trafic de influență

Miercuri, 05 Aprilie 2023 08:38

# Martor în dosar a fost și Dragoș Mecu, șeful de la Permise Argeș

Un fost polițist din Argeș a fost condamnat, în data de 31 martie, la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Decizia Tribunalului Argeș nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Dacă hotărârea instanței va rămâne definitivă, inculpatul va presta și muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Albești de Argeș sau în cadrul Primăriei Valea Iașului, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

EXCLUSIV. Faptele din dosarele ”Cheresteaua 2 și 3” s-au prescris

Joi, 30 Martie 2023 09:01

# Parchetul Tribunalului Argeș: „Trimiterea în judecată a inculpaților devine imposibilă”

Dosarele cunoscute sub numele de „Rețeaua Cheresteaua” au ajuns la final de drum! Un dosar a fost soluționat, iar în alte două a intervenit prescripția răspunderii penale, conform celor precizate într-o informare emisă redacției noastre de conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Mai multe firme sunt considerate părtașe la dezastrul din munții Argeșului. Singura „grupare” găsită vinovată a fost cea condusă de Ion Andrei, zis „Brânză”, patronul firmei Andris SRL. De altfel, Ion Andrei împreună cu cei doi fii ai săi și cu doi foști angajați ai Ocolului Silvic Valea Oltului își ispășesc, în prezent, pedepsele primite în dosarul „Cheresteaua 1”. În celelalte două dosare privind tăierile ilegale de lemne din județ, deschise încă din anul 2012, faptele s-au prescris, iar trimiterea în judecată a inculpaților a devenit imposibilă.

 

Noutăți în dosarul delapidării celor 4 milioane de lei de la Spitalul Județean Argeș

Miercuri, 29 Martie 2023 08:46

# În această săptămână vor fi audiate fosta și actuala directoare financiară a unității medicale

Noutăți în dosarul în care trei persoane şi o societate comercială sunt acuzate că au constituit un grup infracțional organizat, în scopul delapidării Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești cu suma de aproape 4 milioane de lei. În septembrie 2022, Amalia Elena Dumitrașcu, fosta contabilă a Spitalului Județean, oamenii de afaceri Nicolae Iordache și Cătălin Adrian Iordache-Dincă, respectiv firma S.C. Rivertex Project S.R.L.  au fost trimiși în judecată de procurorii argeșeni. Pe 29 martie, în procesul de la Tribunalul Argeș, urmează să fie audiați atât actualul cât și fostul director financiar contabil al spitalului. Declarațiile acestora vor fi foarte importante mai ales că Isabela Din, actualul director financiar, a fost cea care a descoperit frauda uriașă.

Tribunalul Argeș a anulat zeci de probe în dosarul „fraudelor bancare prin skimming”

Miercuri, 29 Martie 2023 08:40

# Cazul a fost instrumentat de procurorii DIICOT Pitești

Mai mulți români au creat o grupare specializată în furtul banilor de la bancomate prin intermediul unor dispozitive de skimming. Îți scoteai banii de pe card, iar datele aferente cardului îți erau înregistrate și ulterior clonate. Până să-ți dai seama ce se întâmplă, rămâneai fără bani în cont. Șase bărbați au fost trimiși în judecată, în vara anului 2022, pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat. S-a stabilit de procurori că gruparea specializată în infracțiuni de fraudă bancară opera pe teritoriul Cehiei, Sloveniei sau Slovaciei, unde au creat prejudicii de zeci de mii de euro. Dosarul a fost înregistrat în iunie 2022 pe rolul Tribunalului Argeș. Trei bănci s-au constituit părți vătămate în cauză.

 

Pagina 10 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea