Au pus pe jar autoritățile din Argeș. Prejudiciu de peste 300.000 de lei, produs unei bijuterii din Pitești

Miercuri, 13 Octombrie 2021 09:58

 

# Suspecții au fost arestați preventiv. Referatul procurorilor: „Modul de acțiune al celor doi este deosebit de periculos” # Pentru a intra în bijuterie, au spart și o agenție de turism

 

Doi bărbaţi din Argeș, care au spart un magazin de bijuterii, de unde au sustras peste un kilogram de bijuterii din aur, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei Judecătoriei Pitești. Aceștia au pus pe jar autoritățile după ce, în ultimul timp, au dat mai multe spargeri.

Atenție de la cine închiriați locuințe! Agent imobiliar, cercetat pentru înșelăciune

Miercuri, 13 Octombrie 2021 09:57

# A creat un prejudiciu de 55.000 de lei

Atenție, argeșeni, de la cine închiriați locuințe! Un agent imobiliar a pus pe jar mai multe persoane din Argeș reușind să încheie mai multe contracte de închiriere sau de comision, însă imobilele pe care le-a prezentat ca fiind disponibile, în realitate erau deja închiriate sau nu făceau obiectul închirierii. Prin această modalitate a creat prejudicii în valoare de aproximativ 55.000 de lei.

Agentul imobiliar Mihai Ionuț Jurubiță a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în luna august 2021, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

 

Pedeapsă uriașă pentru un argeșean care și-a batjocorit propria fată

Luni, 11 Octombrie 2021 10:04

 

Un caz înfiorător a fost descoperit de anchetatori, pe parcursul anilor 2019-2020, în comuna Poiana Lacului, unde o fetiță ar fi fost batjocorită în mai multe rânduri de tatăl și fratele mai mare.  Curtea de Apel Pitești l-a condamnat, la sfârșitul lunii septembrie 2021 pe Ionel Marin, tătăl a șapte copii, la o pedeapsă de 26 de ani și cinci luni de închisoare, cu executare.

 

Acesta este acuzat că și-a batjocorit fata, timp de mai mulți ani. Inculpatul a fost acuzat de viol și rele tratamente aplicate minorului, probele de la dosarul penal fiind zdrobitoare împotriva lui.

Trimiși în judecată, în Argeș, pentru înșelăciune prin metoda „COVID”

Miercuri, 06 Octombrie 2021 13:05

# A dat 10.000 de lei unui escroc crezând că fiul său este grav bolnav

Infractorii își diversifică metodele de lucru în funcție de cum evoluează viața de zi cu zi. Aceștia au găsit o nouă medodă de înțelăciune: caută potențiale victime pe care le sună și le solicită diverse sume de bani pe motiv că cineva din familie a fost diagnosticat cu COVID-19 și necesită tratament. Un fel de metodă a „Accidentului”, doar că una mai apropiată de… pandemie.

 

 

Începe judecata în dosarul polițistului din Curtea de Argeș cercetat pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual

Miercuri, 06 Octombrie 2021 06:02

# Procesul se desfășoară la Judecătoria Topoloveni, după ce agentul a cerut strămutarea cazului

Pe parcursul anului 2020, în plină stare de urgență, un polițist din Curtea de Argeș era acuzat că a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea completată declarația pe propria răspundere. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș au finalizat dosarul, în mai puțin de un an de la sesizare, și l-au trimis în judecată pe agentul de poliție Viorel Derviș pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș pe 26 februarie 2021.

Tineri amenințați cu bătaia. Inculpații- trimiși în judecată

Marţi, 05 Octombrie 2021 13:02

Doi argeșeni a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj și complicitate la șantaj, Inculpații ar fi amenințat cu acte de violență doi tineri din Pitești, în vârstă de 16 ani și 21 de ani. Mai exact, aceștia au solicitat tinerilor să le dea o sumă de bani ca să îi lase în pace pentru că i-ar fi vorbit de rău, astfel nu vor mai putea ieși din casă decât însoțiți de familie. Unul dintre inculpați le-a cerut acestora chiar să-și amaneteze telefoanele mobile pe care le foloseau, iar banii obținuți să îi predea lui.

 

Avocatul Copae, preotul Pușcașu și executorul Gigoi au rămas fără bunuri de zeci de mii de lei

Marţi, 05 Octombrie 2021 11:58

# Condamnări în dosarul „furturi  din locuințe de lux”

# Doi hoți au pus pe jar mai mulți oameni cunoscuți din Pitești

Doi bărbaţi au fost condamnați la Judecătoria Pitești, pe 20 septembrie 2021, după ce au comis 14 spargeri la locuinţe de lux din Piteşti. Apartamentele sau casele unor oameni importanți din Pitești au fost sparte, pe rând, de către cei doi inculpați în perioada 2014-2016. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că Lucian Cătălin Pricop, din București, care are sute de furturi la activ şi mai mulţi ani petrecuţi după gratii, primea ponturile de la piteșteanul Ionuţ Daniel Neculae, fost subofițer în cadrul ISU Argeş, care avea multe conexiuni importante.

Mircea Drăghici contestă în instanţă condamnarea la cinci ani de închisoare

Miercuri, 29 Septembrie 2021 19:56

# Din penitenciar, fostul deputat argeșean a apelat la două căi de atac la Înalta Curte

Fostul deputat Mircea Drăghici a fost condamnat definitiv, pe 1 iulie 2021, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cinci ani închisoare cu executare pentru delapidare, într-un dosar în care este acuzat că a folosit subvenţiile primite de PSD de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil. În urma sentinței, Mircea Drăghici a primit patru ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate şi trei ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Cele două pedepse au fost contopite, iar în final fostul parlamentar a primit cinci ani închisoare cu executare. Drăghici a fost acuzat de procurorii DNA că, în calitate de trezorier al PSD, şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvențiile primite de partid pentru a-și cumpăra o casă.

 

Proprietarul blocului de lângă Centrul de Afaceri cere despăgubiri uriașe doctorului Irimia

Miercuri, 29 Septembrie 2021 15:38

Blocul de 10 etaje din centrul orașului, de lângă Centrul de Afaceri, construit de S.C. Titidan S.R.L., ESTE  FINALIZAT. Nu s-au terminat însă procesele, ceea ce este curios. În 20 martie 2018, firma TITIDAN a obținut, de la Primăria Pitești, Autorizație de Construcție pentru un bloc situat pe Bd. I.C. Brătianu. Construcție căreia i s-au opus mai mulți vecini, în frunte cu Dr. Irimia. Și de aici o serie întreagă de procese care s-au întins până în ziua de azi și care vor mai dura, probabil, ani…

 

Rromii din Costești cer primăriei 230.000 lei în instanță

Miercuri, 29 Septembrie 2021 10:48

Afacerea ”Șanțul”, în care actorii principali sunt romii din Costești, este departe de a se fi încheiat. Așa cum am mai scris deseori, totul a pornit prin 2011, când CJ Argeș, condus pe atunci de Constantin Nicolescu, a promovat un proiect de integrare socială și de creștere al gradului de ocupare  pentru minorități. Romii trebuiau să sape câțiva kilometri de șanțuri. Aceștia  însă nu au mai așteptat ordinele de începere pentru lucrări, ci s-au apucat de treabă, pe unde li s-a părut loc că ar trebui, chiar și pe drumurile naționale, unde nu aveau voie și nici CJ-ul nu avea jurisdicție.

 

Aeroclubul României a pierdut un nou teren în zona Tancodrom-Turcești

Miercuri, 22 Septembrie 2021 15:56

# Tribunalul Argeș l-a obligat să lase în deplină proprietate şi posesie un teren în suprafaţă de 12.500 mp # Terenul a fost cumpărat de o firmă cu suma de 250.000 de euro

Aeroclubul României, prin Aeroclubul Teritorial „Henri Coandă” Piteşti, pierde suprafețe de teren pe bandă rulantă, în instanțe, în dosarele de revendicări imobiliare. Totul a început în 1990, atunci când s-a realizat un contract de schimb de terenuri, de la Geamăna la Turcești, privind înființarea unui nou aeroport, urmând ca instituția să aibă 16 hectare la Geamăna și 114  ha la Turcești. Din păcate, contractul nu a fost dus la bun sfârșit, Aeroclubul continuând și în prezent să-și desfășoare activitatea doar la Geamăna.

Firma familiei liberalului Alecsei – continuă contractele pe bandă rulantă cu primăria (liberală) Moșoaia

Luni, 20 Septembrie 2021 11:46

# August s-a dus... septembrie-i mai sus!

# Conducerea Primăriei: „S-a luat de pe SEAP! Până la urmă care e problema?”

Aqua Termo Sanit, firma familiei liberalului Gheorghe Alecsei (în prezent preşedintele Administraţiei  Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, cu rang de secretar de stat) se ocupă, în continuare, de școlile și grădinițele din Moșoaia.

După ce  în luna august, prin atribuire directă, firmei respective i s-au dat lucrări de circa 40.000 lei, în luna septembrie lucrărilor atribuite aceleași firme au ajuns la 58.000 lei.

 

Avocat argeșean - condamnat pentru trafic de influență

Miercuri, 15 Septembrie 2021 11:40

Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat, pe 7 septembrie 2021, în dosarul avocatului argeșean acuzat de trafic de influență. Ionel Ilie, avocat în Baroul Argeș, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este una definitivă, fiind, deja, atacată cu apel de către inculpat.

Decizia instanței

Dacă va fi condamnat definitiv, inculpatul riscă să fie exclus din avocatură. În plus, acesta va presta și muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Piteşti sau Consiliului Local Piteşti.

Garda Forestieră Argeș a făcut șapte sesizări penale în 2021

Miercuri, 15 Septembrie 2021 11:34

# A fost depistat un volum de peste 380 mc de arbori tăiați ilegal # Și personalul silvic a fost amendat

Fondul forestier din județul Argeș este administrat sau are asigurată paza și alte servicii silvice în baza unor contracte de prestări servicii, de un număr de 23 de ocoale silvice, din care: 11 ocoale silvice de stat aflate în subordinea Direcției Silvice Argeș (Șuici, Vidraru, Curtea de Argeș, Mușătești, Domnești, Aninoasa, Campulung, Topoloveni, Costești, Pitești, Cotmeana); Baza experimentala Mihăești (fostul O.S.E. Mihăești) din cadrul I.N.C.D.S „Marin Dracea” și 12 ocoale silvice de regim / private (Papușa Rucăr, Dragoslavele, Codrii Verzi, Stejarii Muscelului, Carpathia, Ingleby, Greengold Vest, Clăbucet, Muntenia, Poiana Cerbului, Iri, Ingka).

 

Pronunțarea în dosarul „Cheresteaua” – amânată timp de trei luni

Luni, 13 Septembrie 2021 09:52

Tribunalul Argeș a rămas în pronunțare, încă din 25 iunie 2021, în dosarul „Cheresteaua”. Judecătorii au amânat până acum pronunțarea de trei ori, ultima data stabilită fiind 11 octombrie. În acest dosar, anchetatorii susţin că firma Andris a tăiat ilegal 23.000 de copaci pe care i-ar fi cărat cu peste 1000 de camioane.

Dosarul „Cheresteaua” a fost trimis în judecată, în aprilie 2016, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. După cinci ani de procese, cauza a ajuns la final. Doar că pronunțarea a fost amânată timp de trei luni. La ultimul termen de judecată, din 10 septembrie, judecătorul a amânat pronunţarea la data de 11 octombrie.

Firma familiei liberalului Alecsei - contracte pe bandă rulantă cu primăria (liberală) Moșoaia

Joi, 09 Septembrie 2021 07:19

# Conducerea Primăriei: „S-a luat de pe SEAP! Până la urmă care e problema?”

Aqua Termo Sanit, firma familiei liberalului Gheorghe Alecsei (în prezent preşedintele Administraţiei  Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, cu rang de secretar de stat) se ocupă de școlile și grădinițele din Moșoaia. Numai  în luna august, prin atribuire directă, firmei respective i s-au dat următoarele lucrări:

 

Începe procesul în care Tudor Pendiuc este cercetat pentru infracțiuni la regimul silvic

Joi, 09 Septembrie 2021 07:14

# Fostul primar este acuzat de instigare la reducerea fondului forestier național # Primul termen de judecată se va desfășura în noiembrie, la Judecătoria Pitești

Se anunță un sfârșit de an cu foarte multe emoții în sălile de judecată pentru Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului! Spunem acest lucru pentru că apelul dosarului „Publitrans”, în care Pendiuc a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare, avansează în ritm rapid, urmând ca pe 23 septembrie să se desfășoare un nou termen la Curtea de Apel București. Necazurile pentru fostul primar al municipiului Pitești se dublează, mai ales că, de la sfârșitul toamnei, acesta va trebui să de-a cu subsemnatul și la Judecătoria Pitești.

Au reînceput procesele între Sonimpex Topoloveni și MCG International, una dintre firmele fraților Murad

Miercuri, 08 Septembrie 2021 10:28

# Arena leilor – emisiune în care Mohammad Murad are un rol principal – pare că s-a mutat undeva între Tribunal București și Curtea de Apel

Război în instanțe, război ce pare fără sfârșit, între doi producători de produse alimentare din Topoloveni. Unul – Sonimpex -  firmă ce a obținut, de-a lungul timpului, premii  și recunoașteri naționale dar și pe diverse continente. Altul  - MCG Internațional – firmă controlată de frații  libanezi Mohammad, Ahmed şi Hassan Murad, investitori cunoscuţi în principal ca antreprenorii din spatele unor branduri precum Spring Time (restaurante/fast-food) sau Mandy (preparate din carne).

 

În loc de drumuri se fac parcuri! CJ Argeș propune și „o fântână cu un perete cascadă ce va conține nuferi cu pești”

Miercuri, 01 Septembrie 2021 10:39

# CJ Argeș vrea să dea 1,7 milioane de lei pentru proiectul "Amenajare Parc și Alei U.A.M.S Şuici“

# Investiția include și „o fântână cu un perete cascadă ce va conține plante subacvatice și nuferi cu pești”

Dacă la Consiliul Județean Argeș, condus de pesedistul Ion Mînzînă, investițiile în drumurile județene sau în sănătate par că bat pasul pe loc, nu același lucru se întâmplă și la alte lucrări, ceva mai extravagante.

Spunem acest lucru după ce la ședința din 29 iulie 2021 a fost pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care prevedea o investiție care conținea „fântână cu perete cascadă” sau „nuferi cu pești” – expresie regăsită integral în raportul proiectului. Lucrările ar urma să se deruleze într-o comună din nordul județului.

Cristian Dolofan, trimis în judecată pentru complicitate la fals intelectual și la abuz în serviciu

Marţi, 10 August 2021 23:59

# În dosar este cercetat și un polițist de la Biroul Rutier Pitești

Un agent din cadrul Biroului Rutier Piteşti și patronul firmei de transport Dolo Trans Olimp au fost trimiși în judecată după ce ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au stabilit că aceștia ar fi comis mai multe infracţiuni. Pe 20 septembrie 2020, subofiţerul Adrian Dobriță l-a oprit în trafic pe Cristian Gheorghe Dolofan, patronul Dolo Trans Olimp, care a fost depistat de aparatul radar al unui echipaj de poliţie cu o viteză de peste 50 de km/oră în localitate, pe strada Fraţii Goleşti, din Pitești.

 

Pagina 10 din 87

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea