O argeșeancă, pedepsită pentru comercializarea de produse ale unor mărci celebre

Marţi, 27 Aprilie 2021 14:06

# În dosar, companii precum Lacoste, Tommy Hilfinger, Puma și Zara

La Judecătoria Pitești a fost înregistrat, anul trecut, un dosar în care firme cu renume din domeniul confecțiilor s-au îndreptat împotriva unei argeșence. De ce? Pentru că aceasta ar deține sau comercializa produse etichetate ca fiind ale acestor firme.
Săptămâna trecută, Florentina Delcea a fost pedepsită cu zile de amendă. Dosarul s-a judecat în primă instanță, așadar hotărârea nu e definitivă.

 

Fostul polițist Dan Săndulescu – trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:05

# ANAF s-a constituit parte civilă în dosar

Necazuri pentru omul de afaceri Dan Eugeniu Săndulescu.  Acesta a fost trimis în judecată, în februarie 2021, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Alături de fostul polițist Dan Săndulescu a fost trimisă în judecată și una dintre firmele pe care le controlează SC Izometal Compozit SRL. Parte civilă în dosar s-a constituit Ministerul Finanțelor Publice, prin AJFP Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș în data de 25 februarie 2021 și se află în acest moment în Cameră Preliminară.

 

De la condamnare la achitare, după ce au fost acuzați de fapte de corupție

Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:04

# Lovitură pentru DNA, la Curtea de Apel Pitești

# Judecătorii susțin că „fapta nu prezintă pericolul social al unei infracțiuni”

La sfârșitul anului 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi vâlceni, tată și fiu, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire/complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea de fonduri europene în formă continuată. Este vorba despre un dosar în care se cercetau fapte petrecute în urmă cu mai bine de 13 ani.

Trimis în judecată după ce a plătit pentru sex cu bani falși

Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:03

Un bărbat, în vârstă de 30 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, la începutul lunii martie 2021, pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În urma cercetărilor, s-a constatat că inculpatul a introdus în circuitul comercial mai multe bancnote false.

 

 

Pensie mare, griji mari! Gheorghe Bălăşoiu a câștigat primul proces pentru recalcularea pensiei

Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:01

Fostul procuror Gheorghe Bălășoiu, cunoscut ca ”magistratul cu cea mai mare pensie din România”, a înregistrat două acțiuni la Tribunalul Argeș, împotriva Casei de Pensii Argeș, prin care contestă o decizie de pensionare, iar în alta cere recalcularea pensiei.
Gheorghe Bălășoiu, fost comandant al penitenciarului din Colibași, primește cea mai mare pensie din țară. Argeșeanul încasează o sumă lunară uriașă, dar cu toate acestea este nemulțumit de veniturile sale.

Pe 28 noiembrie 2019 acesta a cerut la Tribunalul Argeș recalcularea pensiei, dând în judecară Casa Județeană de Pensii.
Nici în cel de-al doilea proces intentat situația nu este mai diferită. Tribunalul Argeș a stabilit ca dosarul să se judece pe 4 iunie. Acest proces are ca obiect contestaţie la executare în ceea ce privește decizia cu numărul 277340/25.10.2019 a Casei Județene de Pensii Argeș, Bălășoiu nefiind mulțumit de această măsură. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanței încă de la sfârșitul anului trecut.

Celebra florăreasă Olga Panaete a formulat apel la hotărârea Tribunalului Argeș

Marţi, 13 Aprilie 2021 10:22

# În total patru din cei șapte inculpați vor continua judecata, la Curtea de Apel Pitești
Așa cum am mai scris, s-a lăsat cu condamnări, în primă instanță, în dosarul în care Olga Panaete, cunoscuta  florăreasă din Piteşti, a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influență. Olga Panaete a fost acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere sau pentru obţinerea unui post în instituţii publice. Ea a fost condamnată, în primă instanță, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

 

Proces între Ministerul Culturii și foștii sau actualii proprietari ai Fermei Florica

Miercuri, 07 Aprilie 2021 08:50

# Cristian Prodănel: „Totul este o mascaradă politică!” # Vernel Crăciunescu: „A fost o eroare din partea noastră, a vânzătorilor, și suportăm consecințele”

Ferma care a aparţinut familiei Brătienilor este, de anul trecut, subiectul unui proces intentat de Ministerul Culturii, prin ministrul Bogdan Gheorghiu, împotriva firmei EGP International Investments SRL și a oamenilor de afaceri Cristian Prodănel și Vernel Crăciunescu. Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș, pe 19 mai 2020, având ca obiect constatarea nulității unui act juridic. Mai exact, a fost contestat actul de vânzare prin care Vernel Crăciunescu și alte persoane și-au înstrăinat partea lor de proprietate (de 50% din clădire n. red.) firmei EGP, pe motiv că, fiind monument istoric, proprietarul trebuia să înștiințeze și Ministerul Culturii ca să poată să își exercite dreptul de preemțiune. Fapt care nu ar fi fost realizat în această situație.

În procesul penal „Capitol” intră și fostul șef al Gărzii Financiare Argeș

Miercuri, 07 Aprilie 2021 08:39

Mișcare-surpriză în dosarul ”Capitol”, care se judecă la Tribunalul Argeș. Pentru că, la ultimul termen, cel din 18 martie, la suplimentarea raportului de expertiză întocmit de expertul desemnat,  instanța  a decis că va participa și expertul Valeriu Mincă, la recomandarea inculpatului. Acesta a fost șef al Gărzii Financiare Argeș și este o autoritate în materie de fiscalitate și operațiuni economice. Raportul de expertiză a fost depus la dosarul cauzei încă de la sfârșitul anului trecut.
Procurorul de caz a solicitat suplimentarea acestuia iar instanța

 

După ancheta deschisă la Serviciul de Ambulanță Argeș, au fost făcute publice contractele atribuite în SEAP

Marţi, 06 Aprilie 2021 21:48

La o zi de la percheziția desfășurată de polițiștii argeșeni la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Argeș, conducerea instituției a publicat, pe site, acordurile cadru/contractele subsecvente și actele adiționale atribuite prin proceduri în SEAP/aflate în derulare și atribuite în 2020-2021.
Precizăm că miercuri, 10 martie, angajații SJA Argeș s-au trezit dis-de-dimineață cu mascații la ușă. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș,  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au desfășurat o percheziție în cadrul instituției, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.

ULUITOR! Localitățile cu cei mai mulți elevi ce nu au putat participa la școala online sunt Costești și Pitești

Marţi, 06 Aprilie 2021 21:22

La începutul lunii martie deputatul Ionuț Moșteanu a adresat, în scris, ministrului educației, Sorin Câmpeanu, două întrebări. Le reproducem mai jos:
1. Numărul elevilor fără posibilități, care nu au putut participa la școala online, detaliat pentru fiecare localitate din Argeș
2. Numărul tabletelor livrate de Ministerul Educației și numărul tabletelor distribuite în județul Argeș până la data de 1 martie 2021, detaliat pentru fiecare localitate din Argeș
Culmea, cei mai mulți elevi care nu au putut participa la școala online sunt din orașele Costești (664 elevi)  și Pitești (470 elevi)

 

 

Schimbare de încadrare juridică pentru inculpații din dosarul „Cheresteaua”

Marţi, 06 Aprilie 2021 10:40

Continuă procesul în dosarul „Cheresteaua”, la Tribunalul Argeș. La ultimul termen de judecată, din 29 martie, instanța a analizat schimbarea încadrării juridice a inculpaților. În contextul analizării legii penale mai favorabile, judecătorul Tribunalului Argeș a dispus schimbarea încadrării juridice pentru inculpații Ion Andrei, Gheorghe Mihai, Ion Trăistaru, Vasile Uță, ELena Dobrinoiu, Maria Cătălina Matei, Nicolae Lixandru, Mircea Ancuță, Marius Virgil Oancea, Gheorghe Andrei, Livioara Andrei și firmele SC Andris SRL, respectiv SC Ioni Liv Forest SRL.

 

100.000 de euro - suma pe care Teatrul ”Al. Davila” trebuie să o plătească angajaților concediați abuziv

Marţi, 30 Martie 2021 22:57

# Isprăvile lui Poghirc! Patru angajați ai teatrului au fost repuși în drepturi de instanță după ce au fost dați afară de fostul manager

A devenit o obișnuință în instituțiile publice ca angajații care nu sunt pe placul șefilor să fie înlăturați. Conducerea își impune „preferații” în funcții cheie și scapă de nemulțumiți, pe care îi concediază. „Răzvrătiții” nu renunță și atacă instituția în instanță, iar peste un timp sunt reîncadrați pe funcție în urma unei decizii  judecătorești. Drept urmare, sunt și despăgubiți pentru perioada în care au stat „pe tușă”. Singurul pierzător devine instituția, care este nevoită să scoată bani mulți din buget pentru a plăti pentru greșelile unor persoane. Și cam aici se îngroapă, de cele mai multe ori, securea războiului, pentru că sunt rare cazurile (aproape deloc) când instituția publică se reîntoarce în instanță împotriva adevăraților vinovați pentru a recupera prejudiciul produs.

 

 

Adrian Macovei, fostul șef de la DGASPC Argeș, a contestat decizia prin care a fost eliberat din funcție

Marţi, 30 Martie 2021 13:33

Adrian Macovei, fostul șef de la DGASPC Argeș, a constestat  hotărârea Consiliului Județean Argeș prin care a fost eliberat din funcție. Acesta s-a pensionat, după punerea în practică a dispoziției instituției, din 29 iulie 2020. Cu toate acestea, în septembrie 2020 a dat în judecată Consiliul Județean Argeș, solicitând reintegrarea sa în muncă, dar și plata drepturilor salariale cuvenite de la data emiterii dispoziției până la

Dr. Nicușor Stănculeț, de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, condamnat în dosarul „Alcoolemiilor”

Luni, 29 Martie 2021 22:57

# Medicul a primit doi ani de închisoare cu suspendare

Condamnări în dosarul „Alcoolemiilor”! Pe 25 martie, Tribunalul Argeș i-a condamnat, în primă instanță, pe șase dintre cei șapte inculpați pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.
Pe rolul instanței argeșene s-a aflat un dosar în care sunt vizate fapte de coruptie anchetate încă din 2011. Dosarul actual reprezintă o disjungere din vechea speță, în care doi dintre actualii inculpați au mai fost condamnați pentru fapte similare. În iunie 2017 au fost trimiți în judecată de procurorii DNA, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, șapte inculpați:

 

Piesă de teatru cu Mînzînă, Bughiu și Cotimanis, la Davila

Miercuri, 24 Martie 2021 15:25

 

Sunt pe cale de finalizare neînțelegerile, din ultima perioadă, dintre Consiliul Județean Argeș și Teatrul Alexandru Davila. Și asta după ce lui Constantin Cotimanis i-a fost prelungit mandatul în fruntea instituției de cultură cu încă 60 de zile.

 

Precizăm că, recent, zeci de angajaţi ai teatrului au realizat un amplu memoriu, pe care l-au depus la Consiliul Judeţean Argeş, Consiliul Local Piteşti, Instituţia Prefectului, Direcţia Judeţeană de Cultură, Ministerul Culturii şi Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, în care cer continuarea mandatului actualului manager interimar, Constantin Bebe Cotimanis. Mai mult, a fost lansată inclusiv o petiţie online: “Teatrul ,,Davila” este al piteștenilor, nu al politicienilor! Bebe Cotimanis nu pleacă!”, de către susţinătorii actorului. Petiția a fost semnată de peste 1500 de persoane, inclusiv de întreaga conducere a Consiliului Judeţean Argeş.

Avocații care nu sunt avocați, luați în vizorul Baroului Argeș

Miercuri, 24 Martie 2021 14:41

# Prodecanul Dragoș-Andrei Nicolescu (foto):  „Avem din ce în ce mai multe cazuri de persoane care ne exercită profesia fără drept”

Un fenomen care a luat amploare, nu numai în Argeș, va fi dezbătut la Adunarea Generală a Baroului Argeș de săptămâna aceasta: situația avocaților care nu sunt avocați. Consilieri juridici, contabili sau simpli împuterniciți notarial vin să pledeze în instanță. Fără a fi regăsiți în Tabloul avocaților din județul Argeș.
Nicolescu Dragoș-Andrei, prodecanul Baroului Argeș:

 

A început judecarea apelului în dosarul „Global Eco Center”

Miercuri, 24 Martie 2021 10:20

# Pe 31 martie, un nou termen la Curtea de Apel Pitești

A început judecarea în dosarul „Global Eco Center”, la Curtea de Apel Pitești! Vasile Tofan (foto) și firma pe care o deținea, Global Eco Center, au făcut apel la decizia Judecătoriei Curtea de Argeș. Precizăm că, la instanța de fond,  Vasile Tofan a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, în formă continuă.

Fosta contabilă nu renunță! Amalia Dumitrașcu a contestat decizia instanței prin care a fost obligată la plata a 1 milion de euro către Spitalul Județean Argeș

Miercuri, 17 Martie 2021 14:26

Dosarul fraudei de la Spitalul Județean de Urgență Pitești este încă în lucru la procurorii DIICOT Pitești, deși au trecut mai bine de trei ani și jumătate de la perchezițiile desfășurate în cadrul acestui caz. Amintim că printre suspecți se află și Amalia Dumitrașcu, fosta contabilă a unității spitalicești. Cum cercetările întârzie să fie finalizate, conducerea spitalului a acţionat-o în instanţă pe fosta angajată pentru a recupera prejudiciul uriaş, de circa 4 milioane de lei. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș, în august 2018, la Secția pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale având ca obiect „acţiune în răspundere patrimonială”.

 

Anchetă la Serviciul de Ambulanță Argeș. Se verifică servicii de reparare și întreținere a autovehiculelor, în valoare de aproape 4 milioane de lei

Miercuri, 17 Martie 2021 14:17

A fost agitație mare la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, miercuri, 10 martie, când angajații s-au trezit dis-de-dimineață cu mascații la ușă. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat o percheziție în cadrul instituției, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2018 – 2020, angajații din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, împreună cu reprezentanți ai unor societăți comerciale din domeniul reparațiilor auto, ar fi obținut foloase

Raed Arafat a dat curs unei solicitări a Avocatului Poporului Pitești

Miercuri, 17 Martie 2021 10:55

# Cazul minorei din Argeș care s-a ales cu dosar penal pentru că a mințit în pandemie

În aprilie 2020, polițiștii argeșeni au deschis un dosar penal in rem pentru fals în declarații după ce o fată în vârstă de 15 ani, din Micești, a mințit că nu a intrat în contact cu  persoane care au venit recent de peste hotare. Minora s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie Pitești, cu simptome asociate îmbolnăvirii cu COVID-19.

În urma verificărilor s-a stabilit că părinții acesteia se aflau în izolare la domiciliu, în urma revenirii din Suedia. Cazul a făcut multă vâlvă în acea perioadă, în contextul în care era debutul pandemiei în județul nostru.

Ulterior, în legătură cu răspunsurile oferite la întrebările primite, minora a susținut că „nu s-a putut concentra asupra lor invocând starea sa de sănătate precară, succesiunea rapidă a acestora, neînțelegerea sensului lor justificându-și raspunsurile prin lipsa unei intenții rău voite”, se precizează în ancheta Avocatului Poporului.

 

Pagina 10 din 84

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea