Argeșeni păcăliți cu saltele magnetice, în loc de tratamente gratuite

Luni, 11 Februarie 2019 23:26

# Capcana comercianţilor de produse „miraculoase“!

În această perioadă, mai mulți argeșeni primesc apeluri pe telefoanele mobile de la diferite companii care îi invită să participe la diverse evenimente de sănătate. Li se promit examinări medicale gratuite cu aparate performante. În conversația telefonică avută de un argeșean cu un reprezentant al unei astfel de companii, se pune accentul pe faptul că oamenii vor primi rezultatele medicale pe loc și că nu îi va costa absolut nimic. Tentați de cuvintele „gratuit” și „examinări medicale”, oamenii acceptă să participe la astfel de evenimente. Este și cazul unui

Martorii din dosarul fostului primar al Piteștiului vor fi aduși cu mandate

Luni, 11 Februarie 2019 23:22

# Acuzații sunt suspectați că încearcă să lungească procesul
Un nou termen, fără rezultate, în procesul în care fostul primar al Piteștiuluiu, Tudor Pendiuc, a fost acuzat de procurorii anticorupție că a asfaltat strada fostei secretare a Primăriei Pitești. Deși în primă instanță a fost achitat, procesul merge greu. La primul termen de la Curtea de Apel Pitești, inculpații au cerut amânare pentru angajarea de apărători. Apoi, la al doilea termen, s-a dispus reaudierea unor martori. Care martori, la termenul din ultima zi a lunii ianuarie 2019, nu s-au prezentat. Drept pentru care, instanța

 

Procesul podului de la Căteasca, la capăt de… pod

Luni, 11 Februarie 2019 23:19

# Constantin Nicolescu a fost condamnat, de Curtea de Apel București, la 8 ani de închisoare

Miercuri, 13 februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea rămâne în pronunțare în dosarul numit, generic, ”Podul Căteasca”. Un dosar complicat, care s-a judecat, mai întâi, la Curtea de Apel București, apoi la ICCJ, care a casat prima sentință și l-a trimis spre rejudecare. Și totul a reînceput.

Fugarul cu Porsche Panamera, trimis în judecată

Luni, 11 Februarie 2019 23:10

# A gonit cu poliţia pe urmele sale din Piteşti până în judeţul Dâmboviţa

Pe 11 decembrie 2018, Cosmin Viorel Bălșanu din Ștefănești, conducând un Porsche Panamera fără a avea permis de conducere, nu a oprit la semnalele polițiștilor. Drept urmare, acesta a devenit protagonistul unei urmăriri ca în filme! A gonit cu poliţia pe urmele sale din Piteşti până în judeţul Dâmboviţa. În timpul urmăririi, bărbatul de 34 de ani a spart trei filtre de poliţie şi a lovit mai multe maşini, rănind o persoană.

 

De necrezut! Salarii de 5.500 lei pentru angajați cu studii gimnaziale la instituțiile subordonate Consiliului Județean Argeș

Luni, 04 Februarie 2019 15:15

Au crescut din nou salariile pentru angajații din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Argeș și pentru cei din unitățile subordonate instituției. Pe 31 ianuarie, în ședința Consiliului Județean Argeș s-au aprobat noile salarii de bază, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru funcționarii publici și personalul contractual. Printre salariile modificate ne-au atras atenția cele ale angajaților cu studii medii sau chiar cele… gimnaziale. Așa se face că un angajat cu studii GIMNAZIALE ar putea să aibă și un salariu de 5.500 lei. Ca să facem o comparație cu angajații cu studii superioare de la Consiliul Județean, salariul este comparativ cu cel al unui consilier juridic, grad profesional asistent, care obține un salariu de bază de… doar 5.387 lei.

Conducerea Agenției de Mediu ignoră deciziile judecătorilor

Luni, 04 Februarie 2019 14:43

# Salariații instituției au dat în judecată conducerea și au câștigat!

Un scandal amplu a izbucnit la Agentia pentru Protecția Mediului Argeș! Angajații instituției au intrat în conflict cu conducerea instituției după ce li s-a refuzat punerea în aplicare a două hotărâri judecătorești de la Tribunalul și Curtea de Apel București pentru recalcularea salariilor.

 

Omul de afaceri Constantin Pănescu a fost scos de sub urmărire în dosarul de evaziune cu bitum

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:59

# Constantin Pănescu: „Am primit hotărârea de clasare a dosarului întrucât nu există fapta, nici la mine, nici la Alcadibo, nici la Metabet”
La începutul lui februarie 2015, Constantin Pănescu, patronul de la Alcadibo și Metabet, a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, într-un mega-dosar, fiind acuzat de evaziune fiscală privind achiziţii de bitum și spălare de bani. Deși inițial a fost eliberat, procurorii Par-chetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub coordonarea cărora se afla dosarul, au contestat decizia, iar în cele din urmă față de omul de afaceri argeșean s-a luat măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cei patru autopsieri condamnați, dați afară de la Spitalul Județean Argeș

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:50

# Unitatea sanitară caută urgent autopsieri, fără experiență! # Conducerea spitalului a început „curățenia” în rândul angajaților cu probleme penale
Spre sfârșitul anului trecut, Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat în dosarul „autopsierilor”. Patru angajaţi de la morga Spitalului Judeţean au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare pentru luare de mită. Este vorba de Cristian Nedelcu, Maria Marinel, Vasile Stan și Marian Păun. Condamnarea i-a costat scump pe autopsieri, conducerea spitalului luând decizia de a rezilia contractele de muncă ale acestora.

 

Expertiza din dosarul fostului primar din Bradu a durat un an

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:31

# Expert în dosar: „Au fost mii de acte analizate... am luat, pe rând, atât hârtiile celor de la Oarja, cât și pe cele de la Bradu”

Dosarul complex, care îl vizează pe fostul primar din Bradu, Costel Zamfir, este pe cale să primească termen, la Tribunalul Argeș.  Dosarul dă fiori reci atât inculpatului, cât și anumitor funcționari din Prefectură, din OCPI dar și din Primăria Bradu. Pentru că, punerile în posesie, dar și eliberarea de alte acte, ulterior, s-a făcut cu largul concurs al unor funcționari din instituțiile amintite.

Fostul primar din Bradu trage, după el, o sumă întreagă de actuali și foști funcționari publici

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:26

# Costel Zamfir: „Nu am pus în posesie de capul meu...” # Fost prefect, reprezentant OCPI, dar și mulți angajați ai Primăriei Bradu, pasibili de urmărire penală

Primar al comunei argeşene Bradu între 2000 şi 2008, Costel Zamfir a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru 161 de acte de abuz în serviciu. 159 de hectare de teren au fost retrocedate ilegal, notează aceștia,  de către fostul primar. Procesul va începe în această primăvară la Tribunalul Argeş. După cum precizează procurorii anticorupţie în rechizitoriu,

 

Disjungeri în dosarul şpăgilor pentru adeverinţe medicale de la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:14

# Sunt anunțate și alte trimiteri în judecată!

În ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă precizam detalii din dosarul șpăgilor pentru adeverințe medicale de la Spitalul Județean Argeș! Cinzeci de inculpați sunt cercetați pentru fapte de corupție într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Printre inculpați se regăsesc și medici, infirmiere, îngrijitoare sau pacienți. De asemenea, în dosar sunt constituite douăzeci de părți vătămate.

Neconstituționalitatea protocoalelor SRI - salvarea lui Pendiuc în cele două dosare

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:08

Curtea Constituţională a admis existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Parchetul ICCJ în legătură cu protocoalele cu SRI. Această situație ar putea să-i aducă salvarea fostului primar Tudor Pendiuc.
Tudor Pendiuc ar putea scăpa de cel mai greu dosar în urma declarării neconstituționale a protocoalelor SRI. Mai exact, toate interceptările din dosar vor fi declarate nule, astfel încât dovezile strânse de procurorii DNA să fie desființate.

 

CEDO a scos din lista sa de cazuri procesul lui Florin Frătică contra României

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:37

# Fostul edil: „ Nu am continuat pentru că avocatul meu a plecat în Statele Unite și nu m-a anunțat” #  Frătică reclamase autorităţile la CEDO pentru condițiile inumane din perioada „Beciului Domnesc”.
Primul om - până în 2016 - al comunei Bradu, Florin Frătică, a dat în judecată statul român pentru condițiile improprii în care a fost cazat, la „Beciul Domnesc” din București. Florin Frătică, primarul din acel moment al localității, a fost arestat preventiv, în 2015, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, activități presupus infracționale, derulate în perioada 2009-2014, într-un circuit care implică 200 de firme din 10 judeţe ale țării, cu un prejudiciu de 30 de milioane de euro.

Mega dosar, în sănătatea argeșeană, cu 50 de inculpați! Doctori, infirmiere, îngrijitoare și pacienți ai Spitalului Județean Argeș, trimiși în judecată pentru corupție

Luni, 14 Ianuarie 2019 22:09

# Opt angajați în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe sunt inculpați în dosar # Un medic și o infirmieră, dați afară de la spital

Un dosar de corupție zguduie din temelii Spitalul Județean Argeș! Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au început anul în forță și au trimis în judecată un mega dosar. Cinzeci de inculpați sunt cercetați pentru fapte de corupție. De asemenea, în dosar s-au constituit douăzeci de părți vătămate. Doctori, infirmiere, îngrijitoare sau pacienți ai Spitalului Județean Argeș se regăsesc printre inculpați. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș, pe 7 ianuarie 2019.

 

S-a disjuns dosarul florăresei Olga! Florin Tecău, fostul președinte al CJ Argeș, cercetat pentru mărturie mincinoasă

Luni, 14 Ianuarie 2019 22:07

Se îngroașă gluma pentru fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău! Și totul i se trage după ce a picat pe interceptări în dosarul în care Gherghina Panaete, cunoscută ca Olga florăreasa, este acuzată de trafic de influență.
Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis în judecată dosarul în care Olga Panaete și alte cinci persoane sunt acuzate de fapte de corupție. Potrivit anchetatorilor, Olga florăreasa ar fi promis, contra unor sume de bani, la trei persoane că le va ajuta să obțină permisul de conducere, iar alteia că va fi angajată pe un post într-o instituție publică.

Nicola Inquieto, cercetat de DIICOT Buzău alături de alți doi italieni

Luni, 14 Ianuarie 2019 22:05

# Partea vătămată din dosar a atacat în instanță durata urmăririi penale în respectiva speță
Nicola Inquieto este cercetat de DIICOT Buzău pentru spălare de bani într-un dosar cu 12 suspecți. Alături de Inquieto, în dosar mai sunt cercetați alți doi italieni: Loreto Salvatore și Piccolo Pasquale. Și Loreto Salvatore este acuzat de asociere de tip mafiot de anchetatorii din Italia. Zis și Salvatore „Sicilianul”, acesta ar fi făcut investiţii în România şi la Piteşti în numele lui Michele Zagaria, şeful clanului mafiot Casalese, la fel ca Inquieto.

 

Consiliul Județean Argeș, sumă uriașă de plată către firma fostului patron de la Dinamo

Luni, 17 Decembrie 2018 15:48

# Administrația județeană, obligată de instanță să plătească peste 55.000 de euro către firma defunctului Vasile Turcu # Romconstruct Holding Grup va primi și penalități în valoare de aproape 122 lei/zi (pentru perioada 2017-2018, suma se ridică la circa 89.000 lei)
Consiliul Județean Argeș este bun de plată! Romconstruct Holding Grup, firma defunctului Vasile Turcu (foto), a dat în judecată CJ Argeș pentru recuperarea unor sume de bani ca urmare a realizării lucrării de reabilitare a complexului muzeal Golești. Pe 12 noiembrie a.c., Curtea de Apel Pitești a dat câștig de cauză societății condusă de moştenitorii milionarului Vasile Turcu.

Martorii din dosarul penal al lui Tudor Pendiuc se întorc în sala de judecată

Luni, 17 Decembrie 2018 15:44

# Magistrații Curții de Apel Pitești, au decis reaudierea acestora, la cererea procurorilor DNA
Dosarul în care Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, a fost trimis în judecată pentru asfaltarea ilegală a drumului care duce la vila fostei sale secretare, Carmen Lis, ia o nouă direcție. Pe 3 decembrie, la ultimul termen al procesului, care, acum, este în faza finală la Curtea de Apel Pitești, instanța a decis, la cererea procurorilor DNA, să reaudieze martorii din dosar. Următorul termen de judecată este fixat pentru data de 31 ianuarie 2019.

 

A fost soluționat dosarul de viol ce demonstrează că poliţia ştia încă din 2013 de sclavii de la Berevoeşti

Luni, 17 Decembrie 2018 14:24

# Condamnat la 2 ani de închisoare pentru un viol petrecut în urmă cu cinci ani

Un bărbat de 35 de ani a fost condamnat, pe 10 decembrie, la Curtea de Apel Pitești, la doi ani de închisoare pentru viol. Deși fapta a fost petrecută în 2013, dosarul a fost trimis în judecată abia în martie 2018. La câteva luni distanță, inculpatul a fost și condamnat.

Eșecul proiectului Molivișu și stadiul actual al lucrărilor, pe înțelesul tuturor

Luni, 10 Decembrie 2018 23:39

# ADI Molivișu a făcut o informare publică cu privire la stadiul proiectului „Pârtia de Schi Vidraru A1 și Vidraru A2”, până la data de 1 noiembrie 2018 # Achiziționarea de fosta conducere ADI Molivișu, în decembrie 2015, a instalației de transport pe cablu în valoare de peste 21 milioane de lei, a făcut ca proiectul să continue, cel puțin pe hârtie # De trei ani, echipamentul achiziționat zace, recent înfoliat, la Căminul Cultural de la Arefu # Emiterea unei Hotărâri de Guvern, singura soluție pentru realizarea proiectului

 

Pagina 2 din 56

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea