Florăreasa Olga Panaete, condamnată la doi ani și opt luni de închisoare!

Marţi, 16 Martie 2021 10:31

# Condamnarea este în primă instanță și este cu suspendare

S-a lăsat cu condamnări, în primă instanță, în dosarul în care Olga Panaete, cunoscuta  florăreasă din Piteşti, a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe 21 decembrie 2018, la Tribunalul Argeș. Olga Panaete a fost acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere sau pentru obţinerea unui post în instituţii publice. Ea a fost condamnată, în primă instanță, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Avocatul Poporului a emis mai multe măsuri pentru conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială Piteşti

Marţi, 16 Martie 2021 09:54

# Au fost solicitate identificarea unor mijloace de verificare a modului de creștere și îngrijire a copiilor cu părinți plecați în străinătate

Direcției de Asistență Socială îi revine obligația să solicite anual, în ultimul trimestru al anului, unităților școlare care funcționează pe raza lor administrativ teritorială informații cu privire la copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. După primirea datelor, serviciul public de asistență socială are obligația de a se deplasa la adresa la care sunt îngrijiți copiii aflați în aceste situații și de a verifica dacă se respectă prevederile privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

 

Emilia Mateescu, noul prefect al județului, a executat Consiliul Județean Argeș

Miercuri, 10 Martie 2021 15:40

# Administrația județeană, obligată să plătească suma de 66.000 de lei

Între conducerea Consiliului Județean Argeș și noul prefect, Emilia Mateescu, există mai multe mici divergențe. Acest lucru face mult mai interesant modul în care vor colabora cele două instituții. Amintim că în 2015, Emilia Mateescu a participat la concursul organizat de administrația județeană pentru ocuparea funcției de secretar general al județului Argeș. Așa cum era de așteptat, ținând cont că nu era chiar pe placul conducerii CJ Argeș, aceasta nu a câștigat concursul, dar a contestat, însă fără rezultat, modul în care au fost redactate subiectele de către comisia de examen care ar fi strecurat, printre cele trei subiecte de specialitate, unul care făcea referire la o lege abrogată.

Percheziții la Serviciul de Ambulanță Argeș!

Miercuri, 10 Martie 2021 15:01

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat miercuri, 10 martie, mai multe percheziții la Serviciul de Ambulanță Argeș, la societăți comerciale din județ și la domiciliul unor persoane. Se fac cercetări într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.

"În ziua de 10 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au desfășurat 9 percheziții dimiciliare, pe raza județului Argeș, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.

 

Omul de afaceri Nicolae Ivănescu - condamnat pentru ucidere din culpă

Luni, 08 Martie 2021 18:43

Vești proaste pentru omul de afaceri Nicolae Ivănescu. Pe 18 februarie, argeșeanul a fost condamnat, în primă instanță, la Judecătoria Pitești la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
Nicolae Ivănescu a fost trimis în judecată, în iunie 2019, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru ucidere din culpă. Acesta a fost cercetat în urma unui accident rutier petrecut pe 14 aprilie 2015 în Pitești, pe Calea Bucureşti. Aflat în maşina personală, un SUV negru, Ivănescu a lovit cu autoturismul un pieton, în zona Pieţei Ceair.

Continuă vânzarea imobilelor din Pitești ale lui Nicola Inquieto

Luni, 08 Martie 2021 13:53

# La licitația de săptămâna trecută, câteva bunuri au fost preluate de o bancă
Joia trecută, INSOLVENŢA SM SPRL, în calitate de lichidator judiciar al soci-etăţii DANIELA CONSTRUCȚII SRL, în faliment, a organizat o nouă  licitație publică cu strigare pentru vânzarea următoarelor imobile:
-  Imobil situat în Mun. Pitești, str. Negru Vodă, FN, jud. Argeș, compus din teren situat în intravilanul localității, având categoria de folosință curți-construcții, cu o suprafață de 412 mp, - 604.893 euro + TVA

 

Polițist din Argeș trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual

Luni, 08 Martie 2021 11:38

# Omul legii este acuzat că ar fi negociat favoruri sexuale cu o tânără prinsă fără declaraţia pe propria răspundere

Un caz grav de abuz al unui polițist a zguduit din temelii Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, în anul 2020. Un polițist din Curtea de Argeș era acuzat că a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea declarația pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgență. Tânăra căreia agentul i-ar fi cerut favoruri sexuale pentru a nu o amenda pe ea și pe rudele sale, a depus plângere.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș au finalizat dosarul, în mai puțin de un an de la sesizare, și l-au trimis în judecată pe agentul șef principal de poliție Viorel Derviș pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești pe 26 februarie 2021. Primul termen de judecată a fost stabilit, în cameră preliminară, pe 13 aprilie.

Se împlinesc 70 de termene în dosarul ”Cheresteaua”

Miercuri, 03 Martie 2021 13:50

# Instanța ar putea admite o expertiză tehnică în specialitatea fiscalitate

La  Tribunalul Argeș, se judecă, din anul 2016, dosarul cu greutate, supranumit ”Cheresteaua 1”. Lemnul, calculat ca prejudiciu, s-a dus de ceva vreme, dosarul, însă, este împotmolit... în descifrarea celebrelor protocoale, în lupta împotriva COVID 19 sau în cereri avocățești. Și, după cum se vede, nu sunt semne că se va termina curând. În plus, la ultimele termene, instanța a decis să amâne judecarea, ba din cauza lipsei martorilor, ba din cauza lipsei apărătorilor, ba pentru a judeca cereri suplimentare de probatorii.

 

Soția lui Cristian Mitrofan s-a angajat la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale

Marţi, 02 Martie 2021 18:32

De luni, 1 martie, Carmen Elena Mitrofan, soția lui Cristian Mitrofan – directorul executiv de la Casa de Asigurări de Sănătate Argeș, începe programul la noul său loc de muncă - Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale -  Unitatea Teritorială 360 Curtea de Argeș. Carmen Elena Mitrofan ar fi câștigat concursul pentru postul de consilier debutant în cadrul instituției, urmând a-și desfășura activitatea în cadrul unității teritoriale din Curtea de Argeș. Înainte de a obține un post la stat, aceasta a lucrat, până săptămâna trecută, la firma Steinel Electronic SRL, pe postul de pregătitor.

Primarul din Bascov a câștigat prima luptă împotriva Curții de Conturi

Marţi, 02 Martie 2021 17:54

# Litigiul se referă la bani cheltuiți pe norma de hrană, dar și la încasarea banilor pentru serviciul menajer

Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu (foto), dar și unitatea administrativă pe care acesta o conduce, au dat în judecată Curtea de Conturi a României. Litigiul are la bază un raport de audit financiar din octombrie 2019. În urma acestui audit, s-a încheiat procesul verbal de constatare nr. 21867/14.10.2019, proces verbal, deasemenea, contestat de cei menționați mai sus.

 

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești - în proces cu Primăria Valea Danului

Marţi, 02 Martie 2021 13:37

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești a dat în judecată Primăria Valea Danului pentru  recuperarea sumei de 9.000 de lei. Totul ar fi plecat în urma cu câțiva ani, pe vremea când instituția era condusă de Gabriela Pendiuc, soția fostului primar al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc. S-ar fi constatat faptul că  între Școala Populară de Arte și Meserii Secția Externă – Valea Danului (artă tradițională) și administrația locală nu a fost respectată  o clauză a unui contract, nefiind plătite o serie de facturi în valoare totală de 9.000 lei.

Trimis în judecată pentru ultraj. A amenințat un polițișt că va da cu mașina peste el dacă îl mai oprește în trafic

Marţi, 02 Martie 2021 13:36

Polițiștii argeșeni întâmpină în activitatea pe care o întreprind tot felul de situații, care mai de care mai ciudate și în care viața le este pusă de-a dreptul în pericol. După ce în ediția trecută vă prezentam cazul unui bărbat din Argeș care a aruncat după polițiști cu o butelie pe gaz, amenințând în același timp că va da foc secției de poliție, de această dată vă prezentăm o altă situație similară. La sfârșitul anului trecut, pe 21 decembrie, un agent de poliție din cadrul Secţiei nr. 2 de Poliţie Piteşti, aflat în

 

Familie din Argeş - trimisă în judecată pentru șantaj

Luni, 01 Martie 2021 13:34

O familie din Argeş a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu şi şantaj, după ce i-ar fi dat bani cu împrumut unui bărbat din judeţul Olt, apoi ar fi perceput dobânzi uriaşe. Cum cel care a luat banii nu şi-a mai putut plăti datoria, creditorul, însoțit de soţie şi fiu, i-a făcut o vizită. La începutul acestui an, pe parcursul lunii ianuarie, cei trei au pătruns fără drept în casa „datornicului” şi au refuzat să părăsească imobilul la cererea proprietarului.

Notărița Ana Stan a fost exclusă din PNL Pitești

Joi, 25 Februarie 2021 09:10

Notărița Ana Stan a fost exclusă din PNL Pitești. Propunerea de excludere a fost adoptată cu 18 de voturi pentru.

Decizia urmează să fie înaintată, în perioada următoare, spre validare Biroului Politic Județean al PNL.

"Reprezentanții Biroului Permanent Local al PNL Pitești au analizat cazul de indisciplină și de încălcare a statutului, respectiv a codului de etică al partidului de către doamna Ana Stan. În urma analizei interne a fost supusă la vot propunerea de excludere din partid a domniei sale.

 

Doctorița Natașa Nenițoiu a fost trimisă în judecată pentru tâlhărie și lipsire de libertate

Miercuri, 24 Februarie 2021 13:55

Doctorița Natașa Dorina Nenițoiu, din Piteşti, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal și de lovire sau alte violențe. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești pe 1 februarie 2021. Doctorița este acuzată că pe parcursul lunii iulie 2020 ar fi bătut şi sechestrat o pacientă, apoi i-ar fi luat acesteia rucsacul, în care avea mai multe obiecte. Incidentul s-ar fi petrecut în clinica privată a inculpatei, după ce pacienta şi medicul nu s-au înţeles asupra sumei de plată pentru o întrerupere de sarcină. În luna decembrie, Natașa Nenițoiu a fost reținută pentru 24 de ore, ulterior fiind cercetată sub control judiciar. Recent, Tribunalul Argeș a stabilit obligația ca inculpata să nu părăsească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar.

 

Argeșean acuzat de ultraj. A aruncat cu o butelie pe gaz după polițiști

Miercuri, 24 Februarie 2021 13:42

Un argeșean a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a patru infracțiuni de ultraj. Mai exact, bărbatul este acuzat că, la data de 15 noiembrie 2020, a adresat unor agenți de poliție din cadrul Secția de Poliție Rurală nr. 11 Poiana Lacului, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, amenințări cu acte de violențe, aruncând cu o butelie pe gaz în direcția autospecialei de poliție.

 

Decizie importantă în dosarul ”Publitrans”, la Curtea de Apel București

Marţi, 23 Februarie 2021 07:43

# Instanța se va pronunța asupra cererilor de probe și a măsurilor asiguratorii din dosar

Continuă judecarea dosarului ”Publitrans”, la Curtea de Apel București! Următorul termen a fost stabilit pe  18 martie atunci când instanța se va pronunța asupra cererilor de probe și a cererii de măsuri asiguratorii. Amintim faptul că pe 12 februarie 2020, la Tribunalul București, 10 dintre inculpați au primit, pe fond, pedepse cu executare.

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, sub presiune în procesele cu Tel Drum

Miercuri, 17 Februarie 2021 12:33

# Instanța a dispus evacuarea societății din imobilele situate în zona centrală a Insulei Belina și în albia minoră a Brațului Pavel # A picat și legea ce dădea deduceri fiscale pentru Insula Belina

Continuă șirul de procese pe care Tel Drum SA le-a intentat împotriva Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea pentru Brațul Pavel și Insula Belina. Amintim că cele două obiective au intrat în 2013 în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, care le-a închiriat în cele din urmă către Tel Drum, firmă considerată ca fiind una apropiată de Liviu Dragnea. În Ședința de Guvern din 5 noiembrie 2020, Executivul a aprobat

 

Semnătură falsificată pentru deschiderea unui dosar în instanță. Judecătoria Pitești a anulat cererea

Miercuri, 17 Februarie 2021 11:26

# Din ciclul: golăneli dedicate echipei de conducere a primăriei din Bradu # Primarul și viceprimarul s-au „trezit” că s-au dat singuri în judecată

Alegerile locale s-au terminat. Lucrurile par să intre într-un făgaș normal, oamenii își văd de treburi,  se feresc de COVID 19. Nu și la Bradu, unde golăneala de nedescris a unor infractori pune la muncă, prin falsurile realizate, până și pe judecători.

 

Patronul Hotelului Muntenia, suspect într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor

Marţi, 16 Februarie 2021 19:31

# Dragoș Diaconescu: „Nu am fost audiat, nu știu detalii...Cred că este o eroare” # În cauză, a fost instituită măsura sechestrului asigurător pentru bunuri în valoare totală de 2.500.000 lei

Omul de afaceri Dragoș Diaconescu, patronul Atu Casino și al Hotelului Muntenia, este vizat într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălarea banilor.  În această cauză, pe 10 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Argeş, Constanţa şi Iaşi.

 

Pagina 2 din 75

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea