Zeci de inculpați și-au recunoscut vinovăția în dosarul de corupție de la Spitalul Județean Argeș

Joi, 10 Decembrie 2020 08:15

La începutul anului 2019 un dosar de corupție zguduia din temelii Spitalul Județean de Urgență Pitești. Nu mai puțin de 50 de inculpați, printre ei regăsindu-se medici, infirmiere, îngrijitoare sau pacienți, erau trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Vorbim despre un dosar al şpăgilor pentru adeverinţe medicale. Cauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Argeș în ianuarie 2019. Iar de atunci au fost acordate, pe fond, doar 10 termene de judecată.
Cererile avocaților de amânare a cauzei pentru pregătirea apărării, protestul magistraților și pandemia de COVID-19 au făcut imposibilă judecarea cauzei.

Adrian Macovei, fostul șef de la DGASPC, citat în dosarul penal al florăresei Olga

Joi, 10 Decembrie 2020 07:09

La sfârșitul lunii decembrie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis-o în judecată pentru trafic de influență în formă continuată pe Gherghina (Olga) Panaete, o cunoscută florăreasă din Pitești. Aceasta este acuzată că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui post la Centrul ”Sf. Andrei”, aflat în subordinea DGASPC Argeș.

 

E ceva putred la… Moșoaia! Primăria plătește câte 6.000 lei/lună pentru… depozitarea unor utilaje de deszăpezire

Miercuri, 02 Decembrie 2020 11:40

# Pentru a le folosi trebuie să plătească separat tarif pe ora de funcționare # Până și primarul Ion Necula recunoaște că e ceva în neregulă: „Stați un pic, că nu plătim și abonamentul lunar, și orele! Ori una, ori alta!” # Descrierea achiziției pe SEAP îl contrazice pe edil

Se anunță iarnă grea la Moșoaia! Conducerea Primăriei se pare că s-a pregătit din timp, iar pe 17 noiembrie a achiziționat de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), prin cumpărare directă, servicii de deszăpezire pentru următoarele patru luni. Vorbim de câte un buldoexcavator dotat cu lamă și un autogreder dotat cu lamă și cauciuc. Doar că în descrierea achiziției se menționează că utilajele au un:

Moștenire din mandatul lui Manu! CJ Argeș - bun de plată în procesul de la Tribunalul Sibiu

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 09:35

# Decizie în dosarul angajatului care nu a făcut cum a zis șefu`

Procesul dintre Viorel Badea, directorul executiv de la Evidența Persoanelor, și Dan Manu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, este aproape de final. Pe 18 noiembrie, Tribunalul Sibiu s-a pronunțat, în primă instanță, în acest dosar. Concluziile magistraților sunt că Viorel Badea a fost destituit abuziv de Consiliul Județean. Drept urmare, administrația județeană a fost obligată la plata unor despăgubiri pentru perioada în care acesta a fost dat afară din instituție, dar și a unor daune morale în valoare de 10.000 lei, respectiv a cheltuielilor de judecată. CJ Argeş a fost obligat și la publicarea hotărârii judecătoreşti pe site. Hotărârea instanței nu este definitivă!

 

Procesul în care judecătorul Rebeca cere anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măștii - declinat de la Curtea de Apel la Tribunal

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 08:59

În luna octombrie, judecătorul argeșean Ion Rebeca, preşedinte al Secţiei Civile din cadrul Curţii de Apel Piteşti şi purtător de cuvânt al instituţiei, a solicitat public anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş. În cele din urmă acesta a dat în judecată Instituția Prefectului Argeș și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș. Dosarul în care cerea anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş a fost înregistrat pe 19 octombrie, la Curtea de Apel Bucuresti, sectia Contencios administrativ şi fiscal.

Afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu - din nou executat silit

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 07:53

# Terenurile scoase la licitație însumează peste 100.000 m.p. # Din lipsă de clienți, valoarea de pornire a licitațiilor a fost redusă

Nicolae (Nenea) Ivănescu își vede, din nou, proprietățile din Rătești, de lângă Autostradă, scoase la licitație. Firma care a îndrăznit este  SCPEx. Jud. Emilia Mateescu și Andronache Ion-Florin. Proprietățile au mai fost scoasă la vânzare de Emilia Mateescu, inițial prin 2018, dar și în toamna acestui an.  Este vorba de două loturi distincte, astfel:

 

Condamnați pentru că au luat ilegal de la APIA suma de 200.000 euro

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 07:23

# Dosarul se judecă la Curtea de Apel Pitești

În ianuarie 2018, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată a doi afaceriști vâlceni, după ce aceștia ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 895.519 lei (circa 200.000 euro). Conform procurorilor DNA, au fost trimiși în judecată Apostoloiu L. Lazăr - pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea de fonduri europene în formă continuată, și Apostoloiu Lazăr - pentru săvârșirea

Tel Drum SA - în judecată cu Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:51

# Miza proceselor: Insula Belina! # Brațul Pavel și Insula Belina au revenit în domeniul public al statului și în ograda ABAAV # „Avem în discuție un proiect mare pe care să-l facem în zonă”, susține consilierul județean Marius Postelnicescu, director adjunct la ANAR

În Ședința de Guvern din 5 noiembrie 2020, Executivul a aprobat o hotărâre prin care Insula Belina și Brațul Pavel, din județul Teleorman, au revenit în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române, prin Administrația Bazinală de Apă (ABA) Argeș-Vedea. Insula Belina şi Braţul Pavel au intrat în 2013 în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, care le-a închiriat, la doar câteva zile după ce a intrat în administrare, firmei Tel Drum.

 

Electrician din Argeș, donator de plasmă pentru a patra oară

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:44

# Argeșul este pe locul doi, după București, în ceea ce privește numărul donatorilor

Solidaritate în pandemie! Un electrician din Argeș a donat, recent, pentru a patra oară plasmă pentru cei infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Bărbatul, de 57 de ani, din Curtea de Argeș, a donat plasmă de patru ori în aproape trei luni, fiind singurul argeșean care a făcut acest lucru. Acesta a avut o formă moderată de COVID-19, fiind internat pentru două săptămâni la Spitalul din Valea Iașului.

După ce a luat 11 milioane de lei, Orentex va mai primi peste 1,8 milioane de lei de la Primăria Pitești

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 08:09

# Tribunalul Argeș a obligat municipalitatea la plata unor noi despăgubiri

Încă o decizie nefavorabilă Primăriei Pitești în procesul cu  SC Orentex SRL, reprezentată de Ștefan Lință. După ce în 2019 societatea a executat silit administrația locală pentru suma de aproximativ 11 milioane de lei, săptămâna trecută, pe 4 noiembrie, Tribunalul Argeș a obligat municipiul Pitești, prin primar, la plata unei sume în valoare de peste 1,8 milioane lei. Este vorba de penalități pentru neacordarea în timp legal a despăgubirilor stabilite de justiţie, încă din anul 2017. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel.

 

 

Fost polițist argeșean - condamnat pentru că a falsificat acte într-un dosar penal

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 08:02

# Găsit vionovat după ce ar fi întocmit în fals procesul verbal într-un dosar privind furtul unor iepuri și pui de găină

Un fost agent de poliție din Argeș a fost condamnat, în primă instanță, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals. Judecătoria Costești l-a condamnat pe Cătălin Constantin Albulescu, de la Postul de Poliție Bârla (la momentul săvârșiri faptelor),  la 10 luni de închisoare cu suspendare. Polițistul era cercetat pentru că a falsificat un proces verbal într-un dosar penal, ceea ce a condus și la clasarea cauzei. Din anul 2017, acesta nu mai lucrează în cadrul IPJ Argeș.

 

Înregistrările video - proba cheie în dosarul preotului cercetat pentru tentativă de omor

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 07:06

Ion-Ștefan Toroabă, preotul paroh de la Parohia  Mărăcineni 2, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. În urma unui conflict spontan izbucnit pe 1 octombrie 2019, preotul ar fi dat cu mașina intenționat peste un bărbat, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal.

 

Depozitul de deșeuri toxice de la ARO ajunge, din nou, în Parlamentul României

Marţi, 10 Noiembrie 2020 13:13

# Deputatul Dănuț Bica acuză: „Depozitul continuă să fie o bombă ecologică în zonă”

Deputatul  PNL Dănuț Bica îi întreabă pe guvernanți dacă vor lua măsuri în scandalul depozitului de deșeuri toxice de la ARO Câmpulung. Este foarte bine, doar că... răspunsul este, oarecum, cunoscut. Pentru că, abia luna trecută, Judecătoria Curtea de Argeș s-a pronunțat, pe fond, în dosarul „Global Eco Center”. Vasile Tofan, patronul societății, a primit 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, în formă continuă.

În luna noiembrie proiectul Molivișu ar putea să intre în ședința de Guvern

Miercuri, 04 Noiembrie 2020 08:33

# Este nevoie de un HG pentru scoaterea din fond forestier

A doua tentativă de realizare a proiectului Molivișu ar putea fi readusă la viață, în luna noiembrie, în plină campanie electorală.  Și asta după ce un proiect de hotărâre, ce vizează situația de la Molivișu, ar trebui să intre într-o ședință de Guvern. Reamintim că investiția are nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru scoaterea din fond forestier. După care, proiectul ar intra in linie dreaptă, conform celor precizate de conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivișu. Sperăm să nu fie totul doar o gogoașă electorală.

 

 

Administratorul judiciar a scos la licitație blocul și piscina italianului Nicola Inquieto

Miercuri, 04 Noiembrie 2020 07:23

# În dosarul de insolvență al firmei, 214 creditori așteaptă despăgubiri

Daniela Construcții, cea mai mare firmă a italianului Nicola Inquieto înoată în apele tulburi ale insolvenței. Italianul a fost condamnat, în primă instanță, în țara natală, la 16 ani de închisoare  pentru asociere la gruparea mafiotă Camorra și spălare de bani. La masa credală s-au înscris circa 150 de persoane fizice care au plătit avansuri la apartamente pe care nu au mai apucat să le vadă, dar și numeroase firme, preponderent de construcții, la care firma italianului nu a mai plătit.

Vești de la Sibiu, după plecarea lui Manu din fruntea administrației argeșene!

Marţi, 03 Noiembrie 2020 09:50

# Procesul dintre directorul executiv de la Evidența Persoanelor și fostul președinte al CJ Argeș – în pronunțare

Tribunalul Sibiu se va pronunța, pe fond, miercuri - 4 noiembrie, în dosarul dintre Viorel Badea, directorul executiv de la Evidența Persoanelor, și conducerea Consiliului Județean Argeș. Dacă Badea va obține câștig de cauză se va anula hotărârea prin care a fost destituit din funcție, iar CJ Argeș va trebui să-l despăgubească cu salariul indexat, majorat şi recalculat precum şi cu alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere, pentru perioada în care a fost suspendat.

 

Fostul primar din Bradu, Costel Zamfir, retrimis în judecată în dosarul terenurilor din zona Metro

Luni, 02 Noiembrie 2020 23:31

# Cauza, cu un prejudiciu de aproape 8,5 milioane de euro, datează din 2003 # Fostul edil, rămas, acum, singur vinovat pentru actele întocmite

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus retrimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului primar din Bradu, Costel Zamfir, pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Pagubele materiale produse de fostul edil din Bradu depășesc 8 milioane de euro.

Primar depistat transportând lemne ilegal. Edilul de la Vlădești - cu dosar penal, iar firma familiei - amendată

Luni, 02 Noiembrie 2020 23:22

Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns! Un primar din Argeș a fost depistat de polițiști în timp ce transporta, personal, lemne fără documente legale. Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, era la volanul unui camion, încărcat cu lemne, când a fost oprit de un echipaj de poliție, pe raza localității Corbi. În urma controlului, oamenii legii au constatat că întregul transport ar fi fost ilegal. Materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești. De asemenea, camionul a fost indisponibilizat de oamenii legii până la finalizarea cercetărilor. În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal.

 

 

Primar din Argeș depistat în timp ce transporta lemne cu autocamionul, fără documente

Joi, 29 Octombrie 2020 10:29

 

Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, a fost depistat la volanul unui autocamion în timp ce transporta lemne, fără documente legale. S-a întâmplat pe 27 octombrie, pe raza localității Corbi. Edilul s-a ales cu dosar penal. Materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești. De asemenea, camionul a fost indisponibilizat de oamenii legii până la finalizarea cercetărilor.

# Primarul de la Vlădești: „Eu am fost la volan”

 

Primarul Cristian Dică Hristu a confirmat întâmplarea petrecută pe 27 octombrie. Acesta susține că evenimentul s-a produs în afara programului de muncă de la Primărie.

Condamnare în dosarul „Global Eco Center”

Miercuri, 28 Octombrie 2020 13:32

 

Judecătoria Curtea de Argeș s-a pronunțat, pe fond, în dosarul „Global Eco Center”. Vasile Tofan, patronul societății, a primit 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, în formă continuă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Totodată, inculpatului i-au fost interzise drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

 

În hotărârea Judecătoriei Curtea de Argeș s-a dispus și condamnarea SC GLOBAL ECO CENTER SRL IAŞI: „la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 600.000 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 240 zile amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instanţă la 2500 lei pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, în formă continuă”

 

Pagina 2 din 72

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea