Au fost desemnați directorul financiar contabil și cel de îngrijire la Spitalul Județean Argeș

Marţi, 11 Mai 2021 19:25

În luna aprilie, Spitalul Județean de Urgență Pitești a organizat concurs pentru ocuparea funcțiilor de director de îngrijiri și de director financiar contabil. Nu a fost nicio surpriză! Câștigătoare au fost desemnate aceleași persoane care erau numite interimar pe funcție, încă din noiembrie 2016. Astfel, Florina Isabela Din a rămas director financiar contabil, obținând nota finală de 9,71, fiind singura înscrisă la concurs. În schimb, Andreea Irina Georgescu a rămas director de îngrijiri la Județean, obținând 9,52 – rezultat final.

Mihai Coteț și-a recuperat doar o parte din banii dați Administrației Fondului pentru Mediu

Marţi, 11 Mai 2021 13:12

Pe 18 martie 2021, Curtea de Apel Pitești a respins recursurile făcute atât de firma Radical Zero SRL administrată de liberalul Mihai Coteț, actual consilier local la Pitești, cât și de Administrația Fondului pentru Mediu. Este vorba despre un proces care se judecă din anul 2016, având ca obiect anulare act administrativ. Mihai Coteț  a contestat o decizia de impunere a Administrației Fondului pentru Mediu, prin care au fost stabilite în sarcina firmei sale obligaţii suplimentare în sumă totală de 559.713 lei. În primă instanță, Tribunalul Argeș a admis în parte acțiunea.

 

Tudor Pendiuc va fi audiat, abia în toamnă, în dosarul „Publitrans”

Luni, 10 Mai 2021 15:55

Curtea de Apel Pitești a decis, săptămâna trecută, când va fi audiat Tudor Pendiuc în dosarul „Publitrans”. În această toamnă, pe 23 septembrie, va fi ultima șansă de apărare pentru fostul primar al Piteștiului, care a primit, în primă instanță, 8 ani de închisoare. Tot atunci va fi audiat și Emilian Nichita, fost director executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Pitești.

Cristian Gentea: „Așa se întâmplă când profesioniștii sunt dați la o parte!”

Luni, 10 Mai 2021 14:53

Primarul Cristian Gentea, care a fost director general al RATEN, și-a exprimat dezamăgirea cu privire la faptul că, din cauza incompetenței actualilor guvernanți, România fost exclusă din cel mai mare program de cercetare nucleară în urma căruia ar fi urmat să fie realizat laserul de la Măgurele. Acest laser nu mai face însă parte din programul menționat.

„Așa se întâmplă când profesioniștii sunt dați la o parte! Ori, fostul ministru al Educației Monica Anisie l-a demis pe Nicolae Zamfir de la conducerea Institutului din Măgurele, un specialist de marcă. Ne-a mai rămas reactorul ALFRED care va asigura independența energetică a ICN și a loc alităților din jur.”, a spus Cristian Gentea.

 

Vești proaste pentru inculpații din dosarul ”Publitrans”

Miercuri, 28 Aprilie 2021 13:22

# Instanța le-a respins cererile de probe pe bandă rulantă
Continuă judecarea dosarului ”Publitrans”, la Curtea de Apel București! La termenul din 18 martie, instanța s-a pronunțat asupra cererilor de probe ale inculpaților. Au fost respinse cereri pe bandă rulantă. În schimb, instanța a dispus efectuarea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a comunica dacă există alte acte administrate în cursul urmăririi penale, care nu au fost ataşate la dosar. De asemenea, Emanuela Pendiuc, fiica fostului primar al Piteștiului - Tudor Pendiuc, a solicitat

O argeșeancă, pedepsită pentru comercializarea de produse ale unor mărci celebre

Marţi, 27 Aprilie 2021 14:06

# În dosar, companii precum Lacoste, Tommy Hilfinger, Puma și Zara

La Judecătoria Pitești a fost înregistrat, anul trecut, un dosar în care firme cu renume din domeniul confecțiilor s-au îndreptat împotriva unei argeșence. De ce? Pentru că aceasta ar deține sau comercializa produse etichetate ca fiind ale acestor firme.
Săptămâna trecută, Florentina Delcea a fost pedepsită cu zile de amendă. Dosarul s-a judecat în primă instanță, așadar hotărârea nu e definitivă.

 

 

Fostul polițist Dan Săndulescu – trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:05

# ANAF s-a constituit parte civilă în dosar

Necazuri pentru omul de afaceri Dan Eugeniu Săndulescu.  Acesta a fost trimis în judecată, în februarie 2021, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Alături de fostul polițist Dan Săndulescu a fost trimisă în judecată și una dintre firmele pe care le controlează SC Izometal Compozit SRL. Parte civilă în dosar s-a constituit Ministerul Finanțelor Publice, prin AJFP Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș în data de 25 februarie 2021 și se află în acest moment în Cameră Preliminară.

De la condamnare la achitare, după ce au fost acuzați de fapte de corupție

Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:04

# Lovitură pentru DNA, la Curtea de Apel Pitești

# Judecătorii susțin că „fapta nu prezintă pericolul social al unei infracțiuni”

La sfârșitul anului 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi vâlceni, tată și fiu, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire/complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea de fonduri europene în formă continuată. Este vorba despre un dosar în care se cercetau fapte petrecute în urmă cu mai bine de 13 ani.

 

Trimis în judecată după ce a plătit pentru sex cu bani falși

Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:03

Un bărbat, în vârstă de 30 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, la începutul lunii martie 2021, pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În urma cercetărilor, s-a constatat că inculpatul a introdus în circuitul comercial mai multe bancnote false.

 

Pensie mare, griji mari! Gheorghe Bălăşoiu a câștigat primul proces pentru recalcularea pensiei

Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:01

Fostul procuror Gheorghe Bălășoiu, cunoscut ca ”magistratul cu cea mai mare pensie din România”, a înregistrat două acțiuni la Tribunalul Argeș, împotriva Casei de Pensii Argeș, prin care contestă o decizie de pensionare, iar în alta cere recalcularea pensiei.
Gheorghe Bălășoiu, fost comandant al penitenciarului din Colibași, primește cea mai mare pensie din țară. Argeșeanul încasează o sumă lunară uriașă, dar cu toate acestea este nemulțumit de veniturile sale.

Pe 28 noiembrie 2019 acesta a cerut la Tribunalul Argeș recalcularea pensiei, dând în judecară Casa Județeană de Pensii.
Nici în cel de-al doilea proces intentat situația nu este mai diferită. Tribunalul Argeș a stabilit ca dosarul să se judece pe 4 iunie. Acest proces are ca obiect contestaţie la executare în ceea ce privește decizia cu numărul 277340/25.10.2019 a Casei Județene de Pensii Argeș, Bălășoiu nefiind mulțumit de această măsură. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanței încă de la sfârșitul anului trecut.

 

Celebra florăreasă Olga Panaete a formulat apel la hotărârea Tribunalului Argeș

Marţi, 13 Aprilie 2021 10:22

# În total patru din cei șapte inculpați vor continua judecata, la Curtea de Apel Pitești
Așa cum am mai scris, s-a lăsat cu condamnări, în primă instanță, în dosarul în care Olga Panaete, cunoscuta  florăreasă din Piteşti, a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influență. Olga Panaete a fost acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere sau pentru obţinerea unui post în instituţii publice. Ea a fost condamnată, în primă instanță, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Proces între Ministerul Culturii și foștii sau actualii proprietari ai Fermei Florica

Miercuri, 07 Aprilie 2021 08:50

# Cristian Prodănel: „Totul este o mascaradă politică!” # Vernel Crăciunescu: „A fost o eroare din partea noastră, a vânzătorilor, și suportăm consecințele”

Ferma care a aparţinut familiei Brătienilor este, de anul trecut, subiectul unui proces intentat de Ministerul Culturii, prin ministrul Bogdan Gheorghiu, împotriva firmei EGP International Investments SRL și a oamenilor de afaceri Cristian Prodănel și Vernel Crăciunescu. Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș, pe 19 mai 2020, având ca obiect constatarea nulității unui act juridic. Mai exact, a fost contestat actul de vânzare prin care Vernel Crăciunescu și alte persoane și-au înstrăinat partea lor de proprietate (de 50% din clădire n. red.) firmei EGP, pe motiv că, fiind monument istoric, proprietarul trebuia să înștiințeze și Ministerul Culturii ca să poată să își exercite dreptul de preemțiune. Fapt care nu ar fi fost realizat în această situație.

 

În procesul penal „Capitol” intră și fostul șef al Gărzii Financiare Argeș

Miercuri, 07 Aprilie 2021 08:39

Mișcare-surpriză în dosarul ”Capitol”, care se judecă la Tribunalul Argeș. Pentru că, la ultimul termen, cel din 18 martie, la suplimentarea raportului de expertiză întocmit de expertul desemnat,  instanța  a decis că va participa și expertul Valeriu Mincă, la recomandarea inculpatului. Acesta a fost șef al Gărzii Financiare Argeș și este o autoritate în materie de fiscalitate și operațiuni economice. Raportul de expertiză a fost depus la dosarul cauzei încă de la sfârșitul anului trecut.
Procurorul de caz a solicitat suplimentarea acestuia iar instanța

După ancheta deschisă la Serviciul de Ambulanță Argeș, au fost făcute publice contractele atribuite în SEAP

Marţi, 06 Aprilie 2021 21:48

La o zi de la percheziția desfășurată de polițiștii argeșeni la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Argeș, conducerea instituției a publicat, pe site, acordurile cadru/contractele subsecvente și actele adiționale atribuite prin proceduri în SEAP/aflate în derulare și atribuite în 2020-2021.
Precizăm că miercuri, 10 martie, angajații SJA Argeș s-au trezit dis-de-dimineață cu mascații la ușă. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș,  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au desfășurat o percheziție în cadrul instituției, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.

 

ULUITOR! Localitățile cu cei mai mulți elevi ce nu au putat participa la școala online sunt Costești și Pitești

Marţi, 06 Aprilie 2021 21:22

La începutul lunii martie deputatul Ionuț Moșteanu a adresat, în scris, ministrului educației, Sorin Câmpeanu, două întrebări. Le reproducem mai jos:
1. Numărul elevilor fără posibilități, care nu au putut participa la școala online, detaliat pentru fiecare localitate din Argeș
2. Numărul tabletelor livrate de Ministerul Educației și numărul tabletelor distribuite în județul Argeș până la data de 1 martie 2021, detaliat pentru fiecare localitate din Argeș
Culmea, cei mai mulți elevi care nu au putut participa la școala online sunt din orașele Costești (664 elevi)  și Pitești (470 elevi)

 

Schimbare de încadrare juridică pentru inculpații din dosarul „Cheresteaua”

Marţi, 06 Aprilie 2021 10:40

Continuă procesul în dosarul „Cheresteaua”, la Tribunalul Argeș. La ultimul termen de judecată, din 29 martie, instanța a analizat schimbarea încadrării juridice a inculpaților. În contextul analizării legii penale mai favorabile, judecătorul Tribunalului Argeș a dispus schimbarea încadrării juridice pentru inculpații Ion Andrei, Gheorghe Mihai, Ion Trăistaru, Vasile Uță, ELena Dobrinoiu, Maria Cătălina Matei, Nicolae Lixandru, Mircea Ancuță, Marius Virgil Oancea, Gheorghe Andrei, Livioara Andrei și firmele SC Andris SRL, respectiv SC Ioni Liv Forest SRL.

 

 

100.000 de euro - suma pe care Teatrul ”Al. Davila” trebuie să o plătească angajaților concediați abuziv

Marţi, 30 Martie 2021 22:57

# Isprăvile lui Poghirc! Patru angajați ai teatrului au fost repuși în drepturi de instanță după ce au fost dați afară de fostul manager

A devenit o obișnuință în instituțiile publice ca angajații care nu sunt pe placul șefilor să fie înlăturați. Conducerea își impune „preferații” în funcții cheie și scapă de nemulțumiți, pe care îi concediază. „Răzvrătiții” nu renunță și atacă instituția în instanță, iar peste un timp sunt reîncadrați pe funcție în urma unei decizii  judecătorești. Drept urmare, sunt și despăgubiți pentru perioada în care au stat „pe tușă”. Singurul pierzător devine instituția, care este nevoită să scoată bani mulți din buget pentru a plăti pentru greșelile unor persoane. Și cam aici se îngroapă, de cele mai multe ori, securea războiului, pentru că sunt rare cazurile (aproape deloc) când instituția publică se reîntoarce în instanță împotriva adevăraților vinovați pentru a recupera prejudiciul produs.

 

Adrian Macovei, fostul șef de la DGASPC Argeș, a contestat decizia prin care a fost eliberat din funcție

Marţi, 30 Martie 2021 13:33

Adrian Macovei, fostul șef de la DGASPC Argeș, a constestat  hotărârea Consiliului Județean Argeș prin care a fost eliberat din funcție. Acesta s-a pensionat, după punerea în practică a dispoziției instituției, din 29 iulie 2020. Cu toate acestea, în septembrie 2020 a dat în judecată Consiliul Județean Argeș, solicitând reintegrarea sa în muncă, dar și plata drepturilor salariale cuvenite de la data emiterii dispoziției până la

 

Dr. Nicușor Stănculeț, de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, condamnat în dosarul „Alcoolemiilor”

Luni, 29 Martie 2021 22:57

# Medicul a primit doi ani de închisoare cu suspendare

Condamnări în dosarul „Alcoolemiilor”! Pe 25 martie, Tribunalul Argeș i-a condamnat, în primă instanță, pe șase dintre cei șapte inculpați pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.
Pe rolul instanței argeșene s-a aflat un dosar în care sunt vizate fapte de coruptie anchetate încă din 2011. Dosarul actual reprezintă o disjungere din vechea speță, în care doi dintre actualii inculpați au mai fost condamnați pentru fapte similare. În iunie 2017 au fost trimiți în judecată de procurorii DNA, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, șapte inculpați:

Piesă de teatru cu Mînzînă, Bughiu și Cotimanis, la Davila

Miercuri, 24 Martie 2021 15:25

 

Sunt pe cale de finalizare neînțelegerile, din ultima perioadă, dintre Consiliul Județean Argeș și Teatrul Alexandru Davila. Și asta după ce lui Constantin Cotimanis i-a fost prelungit mandatul în fruntea instituției de cultură cu încă 60 de zile.

 

Precizăm că, recent, zeci de angajaţi ai teatrului au realizat un amplu memoriu, pe care l-au depus la Consiliul Judeţean Argeş, Consiliul Local Piteşti, Instituţia Prefectului, Direcţia Judeţeană de Cultură, Ministerul Culturii şi Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, în care cer continuarea mandatului actualului manager interimar, Constantin Bebe Cotimanis. Mai mult, a fost lansată inclusiv o petiţie online: “Teatrul ,,Davila” este al piteștenilor, nu al politicienilor! Bebe Cotimanis nu pleacă!”, de către susţinătorii actorului. Petiția a fost semnată de peste 1500 de persoane, inclusiv de întreaga conducere a Consiliului Judeţean Argeş.

 

Pagina 11 din 85

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea