Frații Rădulescu au pierdut, la Curtea de Apel, procesul pentru blocul din Căpitan Cuțui

Miercuri, 28 Octombrie 2020 10:36

# Clădirea, deja ridicată, ar putea fi demolată # Proiectul a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, de consilierii locali piteșteni

Tribunalul Argeș a hotărât: blocul fraților Rădulescu, din Căpitan Cuțui, nu este construit cu acte în regulă. Autoritățile locale au dat autorizație de construire fără să obțină (nici măcar să ceară) un aviz de la MApN, deși imobilul este situat în apropierea Batalionului 49 Apărare Chimică, Biologică, Radiologică, Nucleară – CBRN și a depozitului de armament al Garnizoanei Pitești. Iar Curtea de Apel Pitești a menținut decizia de mai sus. DEFINITIV!

Un fost director general va fi audiat, cu mandat de aducere, în dosarul delapidării Alprom

Miercuri, 28 Octombrie 2020 10:35

Pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat, în iunie 2018, un dosar cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și delapidare pe numele a două persoane din conducerea Alprom SA  și alți doi oameni de afaceri, prin care era devalizată societatea. Gheorghe Ovidiu Șuță, director economic la Alprom între 2003 și 2012, este acuzat de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș de evaziune fiscală  și delapidare în formă continuată, iar Gabriel Constantinescu, director general Alprom între 2009 – 2014, este acuzat de complicitate la spălare a banilor, delapidare și evaziune fiscală. Alături de ei au fost trimiși în judecată și doi afaceriști.

 

 

Condamnare în dosarul „Bordel la saloanele de masaj erotic”

Miercuri, 28 Octombrie 2020 10:26

Decizie finală, la Curtea de Apel Pitești, în dosarul „Bordel la saloanele de masaj erotic”. Inculpații Ramona Mihaela Matei și Cristinel Daniel Lemnaru au fost condamnați fiecare la câte 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism.
Anchetatorii au stabilit că cei doi, sub paravanul unor saloane de masaj, administrau adevărate bordeluri, angajatele practicând prostituţia, atât în cadrul acestora, cât şi în alte locaţii din județ.

Schimbare de încadrare juridică în dosarul „Alcoolemiilor”

Miercuri, 28 Octombrie 2020 10:23

# Inculpații sunt judecați după vechiul cod penal

Continuă judecarea dosarului „Alcoolemiilor” la Tribunalul Argeș! În cauză sunt cercetați pentru corupție Gheorghe Milandru, care în 2013 a fost condamnat la trei ani de închisoare în regim de detenție pentru fapte asemănătoare, medicul Nicușor Stănculeț, șeful interimar de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, precum și patru foști sau actuali polițiști. La termenul din 15 octombrie, instanța a dispus schimbarea încadrării juridice. În contextul analizării în concret a legii penale mai favorabile, s-a dispus luarea în considerare a vechiului cod penal (din 1969).

 

Percheziție în Pitești! Femeie bănuită de contrabandă cu bijuterii

Marţi, 27 Octombrie 2020 12:41

Zeci de grame de aur și peste 5.000 de lei au fost descoperite în urma percheziției desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș. La data de 26 septembrie, polițiștii argeșeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Pitești, la locuința unei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de ”colectarea, deținerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”.

„Din cercetări s-a stabilit că, din august 2019 și până în prezent, o femeie de 35 de ani, din Pitești, ar fi introdus în țară, prin sustragere de la controlul vamal, diverse cantități de bijuterii din aur, achiziționate din Turcia, pe care le-ar fi comercializat, ulterior, prin intermediul platformelor on-line. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate aproximativ 60 de grame de bijuterii din aur de 14k și 18k, 6.000 de lei, 350 de euro, un telefon mobil și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, informează IPJ Argeș.

Dosarul „Consultanța” a reintrat în faza de audieri la ÎCCJ

Luni, 26 Octombrie 2020 23:59

Pe data de  22 iunie 2020, a fost reluat dosarul „Consultanța” la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce procesul a fost suspendat în urma instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României.
Pe 27 iunie 2018, Curtea Supremă a achitat, pe fond,  42 dintre cei 43 inculpaţi, în dosarul ”Consultanţa”. A fost condamnat doar Iulian Cioflan, la data săvârşirii faptelor director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, la 2 ani, închisoare cu suspendare.

 

Dosarul grupului ce acționa prin metoda ”Accidentul” se judecă, săptămâna aceasta, la Curtea de Apel Pitești

Luni, 26 Octombrie 2020 23:35

# Cel mai mare prejudiciu produs unei familii din Pitești, în acest dosar, a fost de  20.000 lei, 400 de dolari și 20 de euro

Judecătorii  Tribunalului Argeș s-au pronunțat, pe 16 iulie, în dosarul grupului infracțional organizat din Medgidia, care acţiona prin metoda „Accidentul”, în Pitești. Șase inculpați au înșelat prin această metodă mai mulți piteșteni. Victimele au picat în „plasa” escrocilor pe parcursul a trei zile, în 2018. Inculpații au acționat inclusiv în noaptea de Înviere.

 

Record local în instanță! Cinci ani de procese și 50 de termene în dosarul “Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeş”

Miercuri, 21 Octombrie 2020 09:48

# Dosarul este tergiversat și ca urmare a zecilor de cereri ale apărătorilor inculpaților pentru  imposibilitate de prezentare

Procesul dosarului “Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeş” este departe de finalizare, la peste cinci ani de la trimiterea în judecată a inculpaților din acest caz. În august 2015, Octavian Florian Oprea, fost director adjunct la Hidrocentrala Curtea de Argeș, sucursală a Hidroelectrica, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită și fals intelectual.

 

Anchetatorii cercetează cum a fost edificată o alee betonată de 25 mp către vila lui Carmen Lis

Miercuri, 21 Octombrie 2020 09:45

# O nouă disjungere în dosarul lui Tudor Pendiuc

În ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă precizam, în exclusivitate, informații din noul dosar a lui Tudor Pendiuc. Fostul primar al Piteștiului a fost trimis în judecată, la începutul lunii octombrie 2020, pentru infracțiuni la regimul silvic. Cauza a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, fiind o disjungere din dosarul „asfaltării ilegale către vila fostei sale secretare” (n. r. Carmen Lis).

Furt în pepiniera Salpitflor Green SA. Trimiși în judecată după ce au furat peste o sută de tuia

Miercuri, 21 Octombrie 2020 09:43

Salpitflor Green SA, societatea care amenajează spațiile verzi de pe raza municipiului Pitești, a fost călcată de hoți pe parcursul lunii mai a acestui an. Mai mulți bărbați au pătruns ilegal în pepiniera societății, din comuna Mărăcineni, de unde au plecat cu peste o sută de... tuia și mai multe ghivece goale. În urma acestei isprave, cinci persoane au fost trimise în judecată. Prejudiciul adus se ridică la peste 8.000 de lei.

 

Dosarul în care se decide soarta a 32,8 hectare din Pădurea Trivale - amânat până în ianuarie 2021

Miercuri, 21 Octombrie 2020 09:31

Decizie surprinzătoare la Curtea de Apel București în dosarul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale. Instanța a amânat cauza nu mai puțin de trei luni, până pe 11 ianuarie 2021. Decizia a fost luată la ultimul termen de judecată, din 12 octombrie, când judecătorul a constatat imposibilitatea de prezentare a avocatului intimatelor-pârâte în dosar.

INCREDIBIL!!! Până unde a mers disperarea unor brădeni. Semnătură falsificată pentru deschiderea unui dosar în instanță

Miercuri, 21 Octombrie 2020 06:53

# Primarul și viceprimarul s-au „trezit” că s-au dat singuri în judecată

Alegerile locale s-au terminat. Lucrurile par să intre într-un făgaș normal, oamenii își văd de treburi, de recolte, se pregătesc pentru iarnă, se feresc de COVID 19. Nu și la Bradu, unde golăneala de nedescris a unor infractori pune la muncă, prin falsurile realizate, până și pe judecători.

 

Țeapă imobiliară, la Pitești. Bărbat trimis în judecată pentru înșelăciune

Marţi, 20 Octombrie 2020 21:35

Au vrut să închirieze apartamente, dar au fost înșelați. Este situația prin care au trecut trei persoane, cărora le-a fost cerută chiria în avans, de căte un bărbat care a susținut că intermediază închirierea imobilelor. La două persoane chiar le-a fost închiriat același apartament, la cinci zile distanță. În cele din urmă, oamenii și-au dat seama că au fost înșelați și au anunțat organele penale. După câteva luni de la săvârșirea faptelor, inculpatul a fost trimis în judecată.

Scandal la Spitalul Județean Argeș. Un ONG acuză că unei persoane vulnerabile i-a fost refuzată asistența medicală

Marţi, 20 Octombrie 2020 11:23

# UDTATE: Presupusul comportament neadecvat al personalului medical, semnalat în petiție, va fi analizat și de către Consiliul de Etică din cadrul Spitalului Județean

Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS)  a sesizat, printr-o adresă oficială, conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești despre o situație gravă petrecută în unitatea medicală. ONG-ul acuză faptul că unei persoane vulnerabile i-a fost refuzată asistența medicală în spital.
În sesizare se menționează că,  pe data de 13 octombrie, un asistent social al organizației Reaching Out Romania a mers împreună cu trei fete care trecuseră prin experiența traficului de persoane la Serviciul de medicină legală din cadrul Spitalului Pitești.

 

Decizie în dosarul „Amfora”! Omul de afaceri George Dumitrescu, condamnat la 6 ani de închisoare

Marţi, 20 Octombrie 2020 07:00

# Instanța a dispus confiscarea specială de la inculpat a sumei de 12,59 milioane lei # Parcursul dosarului: achitare – rejudecare – condamnare

George Dumitrescu, zis și George „Hoțu”, patronul de la Amfora Plus Trans SRL, a fost condamnat în dosarul de la Tribunalul Argeş în care era acuzat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și executare de activităţi miniere fără permis sau licență. Pe 22 septembrie, instanța l-a condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel.

 

Miuțescu, despre Apostoliceanu: „Va avea o misiune importantă la nivelul administrației din Argeș”

Luni, 19 Octombrie 2020 13:39

 

Sorin Apostoliceanu a terminat pe locul doi la alegerile pentru Primăria Pitești. Cu toate acestea, el nu a fost desemnat de PNL pentru funcția de viceprimar, fiind preferat un alt coleg liberal. Prezent la o emisiune TV la postul Antena 3 Pitești, Adrian Miuțescu – președintele PNL Argeș - a făcut câteva precizări despre viitoarea „misiune” a lui Apostoliceanu în cadrul partidului și județului.

 

„Am văzut în Apostoliceanu specialistul în administrație care vine alături de noi ca să ne ajute să putem face ceva pentru Pitești. (…) Sorin Apostoliceanu este un coleg bun care va demonstra prin capacitatea și prin experiența lui acest lucru. Îl vom folosi în continuare, chiar dacă nu la Primărie, dar acolo unde se pricepe și unde poate fi util pentru noi, pentru piteșteni și argeșeni. Va avea o misiune destul de importantă la nivelul administrației din Argeș”, a precizat Miuțescu.

 

Percheziții la OMV Petrom Pitești. S-a deschis un dosar penal pentru fals în înscrisuri

Miercuri, 14 Octombrie 2020 17:10

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, au desfăşurat, miercuri, o activitate de percheziţie la OMV Petrom Pitești. Este vorba despre un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri. Cercetările vizează modul în care o persoană ar fi dobândit o suprafață de teren.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind o activitate de percheziție domiciliară realizată de polițiștii argeșeni la ,,biroul” unui funcţionar din cadrul unei companii petroliere cu activitate pe raza județului Argeş, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

În cursul zilei de 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, au desfăşurat o activitate de percheziţie la sediul regional al unei societăţi comerciale, situat în municipiul Piteşti.

Activitatea s-a desfăşurat în scopul administrării de probatoriu, într-un dosar penal în care se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, iar în urma activității de percheziție, au fost ridicate mai multe documente.

La acest moment, cercetările vizează modul în care o persoană fizică ar fi dobândit o suprafață de teren, pentru care ulterior a avut o relație contractuală cu societatea comercială în cauză, ce activează în domeniul petrolier”, informează IPJ Argeș.

Afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu - executat silit

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:58

# Terenurile scoase la licitație însumează peste 100.000 m.p.

Campionul executărilor silite din Argeș, probabil (exact ca în reclama la berea Carlsberg) este Nicolae (Nenea) Ivănescu. Desigur, nu este de plâns, pentru că aceste executări silite au în spate credite bancare, proprietăți serioase și rulaje financiare amețitoare.
În cazul de față, este pus în executare, din nou, de SCPExJud. Emilia Mateescu și Andronache Ion-Florin, în joc fiind pădurea pe care afaceristul o deține, încă, la Rătești.

 

Amalia Dumitrașcu - obligată de instanță la plata a 1 milion de euro către Spitalul Județean Argeș

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:56

# Decizia este executorie

În septembrie 2020 s-au împlinit trei ani de la descinderile procurorilor DIICOT  Pitești într-un dosar privind o delapidare de aproape 4 milioane lei, comisă la Spitalul Judeţean de Urgență Pitești de către fosta contabilă Amalia Dumitrașcu. În paralel, unitatea medicală a acţionat-o în instanţă pe fosta angajată pentru a recupera prejudiciul uriaş. După doi ani de judecată, Tribunalul Argeș i-a dat câștig de cauză spitalului, pe 7 octombrie, obligând-o pe Amalia Dumitrașcu să plătească prejudiciul produs.

Tudor Pendiuc - trimis în judecată pentru infracțiuni la regimul silvic

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:35

# Disjungere în dosarul asfaltării ilegale către vila secretarei.

# Procurorii susțin că nu au fost respectate dispozițiile legale care reglementează cazurile în care poate fi redus fondul forestier național

Necazurile se țin lanț de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. La fel și dosarele penale! Pendiuc a fost trimis, din nou, în judecată de procurori. După ce a fost acuzat și apoi condamnat pentru luare de mită, abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu, acum Pendiuc este cercetat și pentru infracțiuni la regimul silvic.  Este al treilea dosar penal în care acesta încearcă, în instanță, să-și arate nevinovăția. Până acum nu a avut noroc! În iunie 2019, a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru că a asfaltat ilegal, cu banii piteștenilor, un drum privat care ducea către locuința fostei sale secretare - Carmen Lis. În februarie 2020, a venit o veste și mai rea în dosarul „Publitrans”, de la Tribunalul București.

 

Pagina 3 din 72

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea