Procese fără sfârșit între Sonimpex Topoloveni și MCG International, una dintre firmele fraților Murad

Miercuri, 10 Februarie 2021 23:55

Război, în instanțe, ce pare fără sfârșit, între doi producători de produse alimentare din Topoloveni. Unul – Sonimpex -  firmă ce a obținut, de-a lungul timpului, premii  și recunoașteri naționale dar și pe diverse continente. Altul  - MCG Internațional – firmă controlată de frații  libanezi Ahmed şi Hassan Murad, investitori cunoscuţi în principal ca antreprenorii din spatele unor branduri precum Spring Time (restaurante/fast-food) sau Mandy (preparate din carne). Milioane de euro investiți, de ambele firme, în localitate. Oameni angajați, ceea ce este bine. Și procese, preponderent în Capitală, într-o luptă ce pare fără sfârșit.

Primarul de la Vlădești va fi trimis în judecată pentru transport ilegal de lemne

Miercuri, 10 Februarie 2021 07:56

# Polițiștii au finalizat cercetările în dosar

Cristian Dică Hristu, edilul de la Vlădești,  va fi trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport. Recent, polițiștii argeșeni au finalizat cercetările în cauză, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

 

Procesul florăresei Olga, în pronunțare!

Miercuri, 10 Februarie 2021 07:53

# Florin Tecău, Gheorghe Davidescu, Emil Angheloiu și Adrian Macovei -  citați ca martori în dosar

Procesul celebrei florărese Olga este în pronunțare. Judecătorii Tribunalului Argeș, la termenul din 27 ianuarie a.c.,  au stabilit  ”termen în vederea deliberării și pronunțării la data de 10.02.2021”. La sfârșitul lunii decembrie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis-o în judecată pentru trafic de influență în formă continuată pe Gherghina (Olga) Panaete, cunoscuta florăreasă din Pitești. Aceasta este acuzată că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui post la Centrul ”Sf. Andrei”, aflat în subordinea DGASPC Argeș.

Sorina Honțaru, directoarea DSP Argeș, a dat în judecată Curtea de Conturi

Miercuri, 10 Februarie 2021 07:52

# Este contestat raportul Camerei de Conturi Argeș din perioada stării de urgenţă

În august 2020, Curtea de Conturi a României a făcut public raportul privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgenţă. Documentul avea la bază un control amplu, desfăşurat în perioada mai-iulie 2020, la 949 de entităţi din administraţia publică centrală şi locală. Au fost prezentate mai multe nereguli descoperite, atât în țară, cât și în Argeș. Conform raportului, la nivelul județului nostru cele mai multe abateri s-ar fi petrecut în curtea Direcției de Sănătate Publică Argeș, instituție care era acuzată că ar fi acordat ilegal ore suplimentare și majorări salariale.

 

Procesul penal al psihiatrului Azamfire se apropie de sfârșit, la Tribunalul Argeș

Miercuri, 10 Februarie 2021 07:50

# Pe 1 martie sunt citați ultimii opt martori din dosar

Unul dintre procesele care a făcut valuri în județ se apropie de sfârșit. Reamintim că pe 17 februarie 2016, la Tribunalul Argeş, a fost înregistrat un dosar de corupţie care îi are ca inculpaţii pe patru salariaţi ai Laboratorului de Sănătate Mintală Argeş, medicii Eli Morman şi Valerian Azamfire şi asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Carmen Constantinescu. Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, psihiatrul Valerian Azamfire ar fi săvârşit 483 de fapte penale, medicul Eli Morman – 14, asistenta Eleonora Stoicescu – 99 şi Carmen Constantinescu 25 de fapte.

 

Primarul argeșean care transporta lemne ilegal - primul caz din țară în care s-au aplicat noile prevederi din Codul Silvic

Miercuri, 03 Februarie 2021 14:00

# Cercetările din dosar sunt în curs de finalizare

În septembrie 2020, a intrat în vigoare Legea 197/2020, care aduce modificări importante Codului Silvic. Printre acestea se numără și încadrarea ca infracțiune a transporturilor de materiale lemnoase fără acte specifice (volume mai mari de 10 mc) dublată de confiscarea mijloacelor de transport și a altor bunuri utilizate folosite pentru săvârșirea infracțiunii.  La o lună distanță de la aplicarea noilor prevederi, a fost depistat în trafic, de polițiștii argeșeni, primarul de la Vlădești – Cristian Dică Hristu – în timp ce transporta lemne fără documente legale, cu autocamionul care aparținea firmei familiei sale. Dosarul de cercetare penală deschis de organele legii ca urmare a acestor constatări reprezintă primul caz din țară, în care s-a aplicat noile prevederi ale Codului Silvic.

 

Alin Mihai, șeful Gărzii Forestiere Argeș: „Am descoperit tăieri ilegale, de 900 mc, la o structură silvică de stat și la una privată”

Miercuri, 03 Februarie 2021 13:06

# În cauză, au fost deschise dosare penale # În 2020, a fost descoperit un volum total de 1.537 de mc de lemn tăiat ilegal în Argeș # Au fost acordate amenzi de 900.000 de lei

Garda Forestieră a județului Argeș a efectuat în 2020 foarte multe controale în fondul forestier. Verificările au fost diversificate fiind acoperite o paletă largă de obiective:cele legate de exploatarea pădurii, circuitul lemnului, precum și documentațiile de ajutor de stat și de minimis.  În județul nostru își desfășoară activitatea doar 12 inspectori ai Gărzii Forestiere Argeș..

Garda de Mediu Argeș a acordat amenzi de peste 2 milioane de lei, în 2020

Marţi, 02 Februarie 2021 14:56

# În județ, au fost produse 12 poluări accidentale

Pe parcursul anului trecut, Comisariatului Judeţean (CJ) Argeş al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), instituție condusă de comisarul șef Alexandru Vâjan (foto), a desfășurat sute de controale, fiind aplicate amenzi uriașe. Astfel, în județul nostru au fost acordate 51 de avertismente și  82 de amenzi contravenţionale. valoarea amenzilor a fost de 2.069.500 lei. De asemenea, Comisariatul Județean Argeș a sistat activitatea la două societăți, se arată în raportul de activitate al instituției pe anul 2020.

 

A reînceput drumul celor 40 de primari argeșeni spre București, în dosarul ”Consultanța”

Miercuri, 27 Ianuarie 2021 12:11

# S-au scurs 20 de termene la Înalta Curte. Următorul - 29 ianuarie 2021

Pe data de  15 ianuarie 2020, a fost reluat dosarul „Consultanța” la Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe 27 iunie 2018, Curtea Supremă a achitat, pe fond,  42 dintre cei 43 inculpaţi, în dosarul ”Consultanţa”. A fost condamnat doar Iulian Cioflan, la data săvârşirii faptelor director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, la 2 ani, închisoare cu suspendare.

Un scandal provocat de amplasarea unei camere video la o școală din Argeș a ajuns în Parlamentul României

Marţi, 26 Ianuarie 2021 10:21

# Interpelare către Ministerul Educației! # Mihai Goțiu, fost senator de Cluj, a fost înștiințat de un profesor că în cancelaria unei școli din Curtea de Argeș ar fi fost instalată o cameră video cu microfon

La sfârșitul anului trecut, pe 23 noiembrie, Mihai Goțiu, fost parlamentar (USR) de Cluj, formula în ședința Senatului o interpelare către ministrul Educației privind o problemă, apărută în județul Argeș, având ca obiect „Solicitare anchetă a Corpului de Control cu privire la legalitatea amplasării de camere audio-video în cancelaria școlii „Regina Maria” din Curtea de Argeș”. Senatorul primise o sesizare de la un profesor din Curtea de Argeș despre existența unei camere video în cancelaria Școlii „Regina Maria”, care ar fi fost instalată, fără informarea prealabilă și acordul cadrelor didactice.

 

Liberalii argeșeni s-au împrumutat de zor între ei în campania electorală

Marţi, 19 Ianuarie 2021 23:55

# Prefectul Emanuel Soare - unul dintre împrumutați

Campaniile electorale din 2020 au trecut, liberalii argeșeni s-au lăudat că au învins. Opinia generală este că au înfrânt, însă e numai o chestiune de procente. Aleșii locali din toate partidele au fost nevoiți să își depună declarațiile de avere la început de mandat. Și din ele au apărut ceva surprize, ba chiar anomalii pe care le prezentăm mai jos

Procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale continuă la Curtea de Apel București

Marţi, 19 Ianuarie 2021 14:56

# Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 8 martie

Dosarul în care se decide soarta a 32,8 hectare din Pădurea Trivale se judecă, în continuare, la Curtea de Apel București. Este vorba despre procesul pentru care Direcția Silvică Argeș duce, de ani buni, o luptă, în instanțe, pentru a intra în deplină proprietate și posesie. Pe parcursul ultimilor ani, judecarea dosarului a trecut prin mâinilor judecătorilor de la două Tribunale, Argeș și Vâlcea, fiecare dând o soluție total opusă. Soarta acestor hectare, din cea mai importantă pădure din municipiul Pitești, este acum în mâinile magistraților Curții de Apel București. Este vorba despre cele 32,8 hectare transferate din Rătești tocmai în Pădurea Trivale.

 

Procesul pentru delapidarea ALPROM bate pasul pe loc

Miercuri, 13 Ianuarie 2021 08:28

# Prejudicii de zeci de milioane lei – puse sub semnul întrebării de inculpați # În calcularea sumelor, este implicat și un dosar pe rolul Tribunalului Comercial Argeș

Pe data de 26 noiembrie 2019, la Tribunalul Argeș a început un proces cu miză mare, în care foștii directori ai societății Alprom, din gruparea ”Chelu”, sunt acuzați de prejudicii uriașe. Astfel, pe  rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat, încă din iunie 2018, un dosar cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și delapidare pe numele a două persoane din conducerea Alprom SA  și alți doi oameni de afaceri prin care era devalizată societatea.

Tribunalul Specializat Argeș a respins cererea de deschidere a insolvenței împotriva fostei firme a lui Cătălin Rădulescu

Marţi, 12 Ianuarie 2021 15:24

După ce nu a mai obținut un nou mandat de parlamentar, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Cătălin Rădulescu pentru titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției”. După mai multe vești neplăcute, a venit și una bună pentru fostul deputat argeșean. Tribunalul Specializat Argeș a respins cererea de deschidere a procedurii de insolvență a societății Concordia Con. Strade SRL Pitești, fosta firmă a lui Cătălin Rădulescu, în prezent administrată de familia sa.

 

Averile noilor parlamentari de Argeș

Marţi, 12 Ianuarie 2021 10:00

# Competiție de case uriașe, terenuri, apartamente și bijuterii scumpe

Alegerile parlamentare din decembrie 2020 au venit, atât la nivel național cât și la nivel local, cu surprize. PSD Argeș a reușit să scape de câțiva dinozauri politici și să vină în fața electoratului cu figuri noi. Cătălin Rădulescu a fost exclus din partid și a candidat din partea verzilor, însă scorul obținut, de 1 (și ceva)% l-a trimis direct pe marginea terenului politic pentru minim patru ani, probabil însă pentru totdeauna. Mircea Drăghici, urmărit penal, s-a retras singur. Gheorghe Marin,  Șerban Valeca și Radu Vasilică  nu au mai candidat nici ei, lăsând loc pentru câteva nume demne de urmărit. După cum este de urmărit și ascensiunea Simonei Bucura în partid, cea din urmă remarcându-se prin buna organizare a celor două rânduri de alegeri de anul trecut. La PNL s-au schimbat candidații, însă s-au schimbat numai între ei, deci nu s-a schimbat nimic. Golul de schimbare a permis, poate, apariția unor figuri politice noi, AUR reușind să bifeze, în Argeș, un deputat, iar USR un senator. Iată, mai jos, cum stau noile fețe publice la bani.

Situație alarmantă! Doar două localități din Argeș respectă dreptul elevilor la burse

Miercuri, 30 Decembrie 2020 14:56

# În 58 de localități din județ nu se acordă niciun fel de bursă pentru elevi # Majorarea cuantumului burselor ar putea scădea dramatic numărul elevilor beneficiari # Școlile din Pitești – cu cele mai multe burse acordate elevilor

În septembrie 2020 a fost publicat un raport, realizat de Societatea Academică din România și Avocatul Poporului, privind acordarea burselor pentru elevi la nivel naţional, în anul şcolar 2019-2020. Obiectul raportului a fost reprezentat de situaţia respectării dreptului la burse şcolare al elevilor de către autorităţile publice locale din România în anul şcolar trecut, având la bază date din 3182 de unităţi şi subdiviziuni administrativ-teritoriale în sarcina cărora există obligaţia de a acorda burse şcolare pentru elevi. În urma raportului, s-a constatat că doar 5,66% dintre autorităţile publice locale din România respectă dreptul elevilor la burse şcolare.

Din acest punct de vedere, Argeșul se clasează pe locul 31 la nivel național (doar 1,96% dintre localitățile județului n. red) având doar două localități, Pitești și Câmpulung, care acordă toate tipurile de burse şcolare: de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social. Din nefericire sunt și 58 de localități argeșene care nu acordă niciun fel de bursă elevilor. Printre acestea se regăsesc municipiul Curtea de Argeș și orașul Costești.

 

Discuții aprinse în ședința CJ Argeș! Vicepreședinții vor avea câte doi consilieri

Miercuri, 30 Decembrie 2020 14:55

# Adrian Bughiu (foto sus), despre noile posturi: „Un lucru decent, normal și absolut legal” # S-a modificat organigrama! Se înființează Direcția Cultură Turism și Tineret - dispare Compartimentul Corp Control

Discuții aprinse în ședința Consiliului Județean Argeș, din data de 23 decembrie, pe tema  aprobării organigramei și a statului de funcţii ale aparatului de specialitate al instituției. Consilierii județeni PNL, USR PLUS și PRO România nu au fost de acord ca vicepreședinții CJ Argeș, Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu, să-și ia câte doi consilieri.

Firma Orentex a mai primit 1,8 milioane de lei despăgubiri de la Primăria Pitești

Marţi, 29 Decembrie 2020 13:47

După ce a luat 11 milioane de lei, Orentex a mai primit de la Primăria Pitești peste 1,8 milioane de lei. Conform primarului Cristian Gentea, banii au fost deja plătiți societății, chiar dacă hotărârea instanței nu este una definitivă. „Se dăduseră banii și am fost acționați în instanță pentru alte despăgubiri. S-au plătit și acești bani. 11 milioane de lei, plus penalizări de 1,8 milioane de lei”, a precizat Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești.

 

Maria Dinu - favorită pentru a deveni administrator public al comunei Drăganu

Miercuri, 23 Decembrie 2020 23:14

De la sfârșitul lunii octombrie 2020, odată cu preluarea de către Ion Mînzînă a funcției de președinte al Consiliului Județean Argeș,  Maria Dinu nu mai este administratorul public al județului.   Fosta consilieră a lui Constantin Nicolescu pare că și-a găsit rapid un nou loc de muncă. Tot ca administrator public, dar nu al CJ Argeș, ci al comunei Drăganu.

Primarul de la Drăganu, despre posibila colaborare cu Maria Dinu: „E o variantă!”

Claudiu Lucian Stan, primarul PSD din Drăganu, pregătește terenul, în acest sfârșit de an, pentru ca Maria Dinu să ajungă noul administrator public al comunei. Se pregătește modificarea organigramei și trecerea ei prin Consiliul Local pentru ca numirea să se facă legal.

Peste 20 de mii lei pe an - suma câștigată de Cătălin Rădulescu ca Luptător cu Rol Determinant la Revoluție

Miercuri, 23 Decembrie 2020 22:10

# Sumele câștigate ca Luptător cu Rol Determinant la Revoluție apar în ultimele sale declarații de avere # „Am fost arestat și bătut în sediul securității cu bestialitate la mâini și picioare două zile și două nopți ! Și pentru ce…”, susține fostul deputat # Scorul electoral obținut cu Partidul Ecologist, în Argeș, de numai 1%, l-a trimis acasă pe fostul chestor al Camerei Deputaților

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de fostul deputat argeșean Cătălin Rădulescu și mai mulți membri ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant. Rădulescu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații în formă continuată.

 

 

Pagina 3 din 75

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea