Educatoarea acuzată că a agresat trei copii, condamnată. Nu mai are voie să lucreze cu minori

Miercuri, 07 Februarie 2024 08:24

 

Petruța I., educatoare la Creșa nr. 6 Trivale din municipiul Pitești, a fost condamnată definitiv, pe 30 ianuarie 2024, la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, pentru purtare abuzivă. Curtea de Apel Pitești i-a interzis inculpatei și dreptul de a exercita profesia de educator și de a desfășura vreo activitate care implică contactul direct cu persoane minore, din învăţământul timpuriu şi din învăţământul primar, pe o perioadă de 4 ani.

Educatoarea a fost acuzată că, între aprilie - mai 2022, a strâns de gât și trântit cu fundul de oliță o fetiță, că a lovit cu palma în zona feței un băiețel, iar pe un alt băiat l-a făcut nesimțit. Cei trei copilași nu împliniseră în momentul producerii evenimentului vârsta de patru ani.

 

Atenție piteșteni! Primăria aplică tratamente fitosanitare!

Luni, 05 Februarie 2024 14:07

# Pe timpul efectuării tratamentului, populaţia este rugată să evite scoaterea animalelor în parcuri şi pe străzi # Iată, mai jos, programul pe cartiere

5 - 13 februarie 2024: tratamente fitosanitare de iarnă (etapa a II-a), în Pitești! În baza buletinului de avertizare numărul 19 din 12.09.2023, emis de Unitatea Fitosanitară Argeș, Societatea Salpitflor Green SA va executa tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre împotriva dăunătorilor la plante (tratament de iarnă, etapa a II-a).

Tratamentele se efectuează la arborii și arbuștii din parcuri / grădini publice / aliniamente stradale şi în zonele verzi din Pitești pentru combaterea formelor hibernante de dăunători, când temperaturile sunt cuprinse între 5°-10°C.

 

Viața în penitenciar! Gheorghe Văsîi, mai harnic decât Tudor Pendiuc și Constantin Scarlat în pușcărie

Miercuri, 31 Ianuarie 2024 13:21

# Văsîi a achitat și peste 6 milioane de lei din prejudiciul stabilit în dosarul „Publitrans”

# Pendiuc, despre greşelilor făcute: „Le asum şi le regret”

Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești, și oamenii de afaceri Constantin Scarlat, patronul CNCD, și Gheorghe Văsîi, patronul Girexim Universal, continuă să ispășească la Penitenciarul Mioveni pedepsele de patru ani de închisoare în urma condamnării din 5 mai 2023 din dosarul Publitrans. Cei trei au fost obligați și la plata prejudiciului de 23.279.706,03 lei. Dacă în pușcărie aceștia lucrează și obțin recompense, în afara unității de detenție au fost începute demersurile pentru recuperarea prejudiciului, iar o parte a și fost achitat.

Firma lui Pănescu a contestat licitația pentru construirea podului de la Poiana Lacului

Marţi, 30 Ianuarie 2024 16:35

Continuă odiseea reparării podului de la Poiana Lacului. În mai 2024 se împlinesc zece ani de când podul, aflat pe DN 67B Scoarța – Pitești, a fost surpat de inundații. De atunci, se circulă alternativ, pe o singură bandă, pe structura metalică provizorie amplasată în localitate.

La începutul anului, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) trebuia să desemneze constructorul care va realiza lucrarea „Pod pe DN 67B km 175+822 Poiana Lacului din cadrul obiectivului de investiții Modernizare DN 67B Scoarța-Pitești km 0+000-km 188+200”, doar că procedura de licitație a fost afectată de o contestație depusă de Metabet CF SA Pitești, firma omului de afaceri Constantin Pănescu.

 

Avocatul Sabie - plângere penală împotriva șefilor Baroului Argeș

Marţi, 30 Ianuarie 2024 13:30

 

# Decanul Dragoș Nicolescu: ”Oricine are acest drept, de a formula o plângere...”

Avocații Dragoș Nicolescu (foto stânga) și Luminița Ioana (foto dreapta), decanul și prodecanul Baroului Argeș, au fost reclamați la Parchet de avocatul Florin Sabie. Pentru o chestie ce poate să sune halucinant: folosirea, într-un grup de WhatsApp, a denumirii Baroul Argeș și pentru alte câteva minuni. De fapt, plângerea dă, cu mantă, ca la biliard, spre faptul că domnul avocat a fost exclus din acest grup. Că acolo ar fost denigrat și, nefiind în grup, nu s-ar fi putut apăra.

 

Omul de afaceri Paraschiv Andreescu, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Joi, 25 Ianuarie 2024 08:13

 

# Prejudiciu de peste 1,3 milioane de lei

După ce în 2023 a scăpat de acuzații în unul dintre dosarele „Cheresteaua”, după ce faptele au fost prescrise, Paraschiv Andreescu, zis și Paul Andreescu, administratorul societății Stania Bar, va fi judecat pentru evaziune fiscală într-un alt dosar. Afaceristul argeșean a fost trimis în judecată, alături de Crenguța Ioana Andreescu, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș la sfârșitul anului trecut. Pe 18 ianuarie 2024, instanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul procurorilor și a dispus începerea judecății cauzei.

 

 

Primarul din Priboieni, Sorin Lupu, la judecată!

Miercuri, 24 Ianuarie 2024 11:20

 

 

# Un cetățean din localitate - pus de instanță să plătească 50.000 de lei primarului, pentru postări defăimătoare

La începutul anului trecut, primarul comunei Priboieni, Sorin Lupu (foto), înregistra, la Tribunalul Argeș, un dosar privind ”acţiune în constatare caracter ilicit postări; obligarea la publicare a hotărârii judecătorești într-un ziar de circulație locală; plată despăgubiri morale de 100.000 lei”.

 

Patronii argeșeni, interesați să angajeze deținuți: „Sunt cu două clase peste angajații pe care îi am”

Marţi, 23 Ianuarie 2024 13:04

 

Persoanele private de libertate pot fi o variantă pentru firmele aflate în căutare de forță de muncă. Pe lângă stabilitate, angajatorii beneficiază și de mai multe avantaje dacă angajează deținuți.

Trei firme din Argeș au încheiate contracte de prestări servicii cu Penitenciarul Mioveni, în urma cărora persoanele private de libertate lucrează fie în interiorul unității de detenție, fie în cadrul societăților. Leoni oferă o linie de producție pentru realizarea de cablaje auto, iar Anepal Ambalaje pentru recondiționarea paleților din lemn.

 

 

Avocatul Alin Anton a fost denunțat la DNA în 2023 pentru fapte care ar fi avut loc în 2019

Marţi, 23 Ianuarie 2024 08:16

 

# Pus în libertate de judecători după ce a fost reținut pentru 24 de ore

# Nu are interdicție în a-și desfășura activitatea de avocat

Cunoscutul avocat Alin Anton, din cadrul Baroului Argeș, a fost reținut, pe 17 ianuarie 2023, pentru 24 de ore de procurorii DNA Pitești pentru trafic de influență. Acesta este acuzat că a luat 10.000 de euro de la un client pentru a influența decizia judecătorilor ÎCCJ într-un dosar. Avocatul este acuzat că în primăvara anului 2019 ar fi cerut și primit de la o femeie 10.000 de euro pentru a interveni la judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a o ajuta. Acesta ar fi primit banii de la clientă prin „Western Union”.

 

Penitenciarul Mioveni a obţinut peste 1,5 milioane de lei din munca persoanelor private de libertate

Marţi, 23 Ianuarie 2024 08:09

 

În jur de 300 de deţinuţi de la Penitenciarul Mioveni prestează activităţi remunerate financiar, iar acest lucru se vede în bilanţul făcut de unitate la finalul lui 2023. Anul trecut, Penitenciarul Mioveni a obţinut 1.567.565 lei fără TVA din munca persoanelor private de libertate. În acest an, un număr dublu de deţinuţi ar putea fi angajați.

“Cum anul s-a încheiat, am efectuat niște calcule privind veniturile obținute prin munca cu persoanele private de libertate. În 2023, am realizat un venit de 1.567.565 lei, fără TVA, iar viziunea pentru anul curent ne îndreaptă speranțele către o dublare a acestor venituri.

 

 

Dosarul vaccinurilor loveşte din nou! Pfizer cere României să cumpere cele 28 de milioane de vaccinuri anti-COVID pe care le-au comandat Cîţu & Co.!

Marţi, 23 Ianuarie 2024 07:00

 

Scandalul vaccinurilor anti-COVID e departe de a se încheia. România este dată în judecată de compania Pfizer care cere ţării noastre să cumpăre cele 28 de milioane de vaccinuri anti-COVID pe care le-au comandat fostul ministru, Florin Cîţu, foştii miniştri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi Ioana Mihăilă, cu participarea argeşeanului Valeriu Gheorghiţă, care a coordonat campania naţională de vaccinare.

Potrivit G4media.ro, România a fost dată în judecată într-un proces care ne-ar putea costa cel puțin jumătate de miliard de euro. Compania Pfizer, cea care produce vaccinuri anti-COVID, ne cere în instanță să cumpărăm 28 de milioane de doze de ser pe care le-am comandat.

 

Metoda atragerii victimei în capcana unor false investiţii face ravagii în Argeș

Luni, 22 Ianuarie 2024 15:35

Procurorii argeșeni atrag atenția asupra numărului mare de persoane care sunt înșelate printr-o nouă metodă care circulă pe rețelele de socializare. Au fost depuse numeroase plângeri penale la poliție sau la unitățile de parchet din Argeș.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş susțin că, în ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cauze având ca obiect infracţiuni săvârşite prin intermediul internetului, utilizând ca mod de operare specific „metoda atragerii victimei în capcana unor false investiţii”.

 

Administratorul Alpitex-ului, dat în judecată de lichidator

Miercuri, 17 Ianuarie 2024 12:42

 

 

# Acesta este acuzat că a ”dosit” bunurile firmei pentru a nu fi vândute

Anul trecut, prin luna noiembrie, ne întrebam: ”Cine se mai servește din cadavrul firmei Alpitex?” Ei bine, se pare că de atunci am răspuns corect. Iar acum ni s-au și confirmat bănuielile. Administratorul special, Iorguș Grigore, a fost dat în judecată de firma desemnată ca lichidator. Iorguș este acuzat că a dosit bunurile firmei aflate în lichidare, pentru a nu putea fi vândute. Am avut un mare producător și exportator de mobilă în Argeș: Alprom. Am avut și un mare producător și exportator de mobilier masiv: Alpitex.

 

Caz grav în Argeș! Gheorghe Voicu, primarul din Bârla, a fost lovit și amenințat de un cetățean: „Îți dau în cap și te omor”

Miercuri, 17 Ianuarie 2024 07:42

 

# Agresorul edilului a fost trimis în judecată

Primarul comunei Bârla, Gheorghe Voicu, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu, a fost șicanat în trafic, amenințat cu moartea și lovit de către un consătean. Incidentul șocant a avut loc în noiembrie 2020, la scurt timp după ce acesta a obținut al doilea mandat de primar. Alături de edil a fost agresată și o altă persoană. La sfârșitul anului 2023, doi bărbați, în vârstă de 27 de ani și de 48 de ani, au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și ultraj.

 

 

De la distracție la închisoare! Marius Manole, primarul de la Aninoasa, încarcerat la Penitenciarul Mioveni

Joi, 21 Decembrie 2023 07:30

# Cu o zi înainte de condamnare, edilul a participat la „Ignatul de la Golești”

# Inculpatul și procurorul au susținut că faptele s-au prescris, dar Curtea de Apel Pitești i-a contrazis

Primarul comunei Aninoasa, Marius Nicolae Manole, a trecut, săptămâna trecută, de la extaz la agonie. Miercuri, 13 decembrie, Marius Manole a participat alături de alți 25 de edili din Argeș la evenimentul caritabil „Ignatul la Golești”, prin care peste o tonă de carne de porc a ajuns la centrele de copii și bătrâni aflate în subordinea DGASPC Argeș. La eveniment, primarul de la Aninoasa s-a prezentat și cu un purcel la proțap. Era o ultimă clipă de fericire pentru că a doua zi, pe 14 decembrie, Curtea de Apel Pitești l-a condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în formă continuată și agravată. Iar edilul a fost săltat de polițiști direct de la serviciu, din Primăria Aninoasa.

Firma de la Topoloveni a fraților Murad, executată silit de Finanțe

Marţi, 19 Decembrie 2023 08:22

 

Compania MGC International Investments, din Topoloveni, face parte dintr-un grup select, fiind una din proprietatățile fraților de origine libaneză Mohammad, Hassan și Ahmed Murad. Frații Murad sunt și proprietarii lanțului hotelier Phoenicia, fabricii de pateuri Mandy, lanțului de restaurante fast-food Spring Time, derulând în ultimii ani și o serie de afaceri imobiliare. Deși parte a acestui grup – cu avantajele care decurg din el (o parte din desfacere asigurată prin lanțul de hoteluri și prin unitățile de alimentație publică), MGC International Investments a ajuns, la finele acestui an, pe mâna ANAF-ului, probabil pentru impozite și taxe datorate și neplătite.

 

Argeşeanul Valeriu Gheorghiţă ar fi întocmit documentaţia pentru vaccinurile cumpărate de premierul Florin Cîţu

Luni, 18 Decembrie 2023 13:20

 

Apar informaţii interesante despre persoanele implicate în “Dosarul Vaccinurilor”. La prima strigare, DNA-ul i-a incriminat pe fostul premier, Florin Câţu, şi pe foştii miniştri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. Dar Voiculescu a vorbit şi despre argeşeanul Valeriu Gheorghiţă, care, la vremea faptelor, era coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare. De altfel, am scris despre acest subiect, admiţând că numele lui Gheorghiţă a fost dezvăluit de fostul ministru al Sănătății, dar că nu se cunoaşte dacă medicul militar are vreun rol în dosar.

 

Val de proteste în prag de sărbători

Luni, 18 Decembrie 2023 12:52

În ultima perioadă, în întreaga țară nu a fost zi fără protest. Tot mai mulți bugetari își strigă nemulțumirile. Polițiști, grefieri, angajați din sănătate, cultură, de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), de la Institutul Național de Statistică sunt nemulțumiți de salarizare și de condițiile de muncă. Forme de protest au avut loc și la sediul instituțiilor din județul Argeș. Angajații APIA Argeș avertizează că, în lipsa rezolvării situaţiei de discriminare salarială, vor intensifica măsurile. Și salariații din Direcțiile de Sănătate Publică au continuat protestele pentru a patra săptămână.

 

După ce a delapidat 4 milioane de lei, fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș a vrut să fie judecată doar pentru neglijență în serviciu

Joi, 14 Decembrie 2023 09:03

 

Fosta contabilă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, Amalia Elena Bozkurt (fostă Dumitraşcu), acuzată că a delapidat din conturile unității medicale suma de aproximativ 4 milioane de lei, a făcut, recent, o cerere de schimbare a încadrării juridice din dosar. Inculpata a solicitat să fie judecată doar pentru infracțiunea de neglijenţă în serviciu. Tribunalul Argeș i-a respins cererea pe 15 noiembrie.

 

Tudor Pendiuc va afla abia la sfârșitul anului dacă iese din închisoare

Joi, 14 Decembrie 2023 07:55

 

Abia pe 21 decembrie a fost stabilit primul termen de judecată în ceea ce privește cererea de liberare condiționată formulată de Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești. Dosarul a ajuns din nou pe masa magistraților de la Judecătoria Pitești după ce, în primă fază, aceștia i-au respins cererea pentru că petentul nu ar fi primit recompense pe parcursul deținerii. Pendiuc a contestat hotărârea, iar Tribunalul Argeș i-a admis-o. Instanța a desființat sentința și a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare.

 

 

Pagina 3 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea