Constantin Pănescu și soția sa au pierdut procesul cu Agenția pentru Protecția Mediului Argeș

Joi, 14 Decembrie 2023 07:44

 

De mai mulți ani, omul de afaceri Constantin Pănescu și soția sa, Elena Pănescu, încearcă să scoată din fond forestier mai multe terenuri pe care le dețin în Pădurea Trivale, în zona Găvana. Dar de fiecare dată, cererile lor sunt blocate de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș care refuză să emită acorduri de mediu pentru mai multe proiecte de scoatere definitivă din fond forestier a unor terenuri aflate în UP II Trivale. Unul din motivele invocate de APM Argeș este că suprafața respectivă face parte din „zonă de pădure-parc cu valoare peisagistică, pentru care nu există reguli de construire aprobate”. Așa că s-a ajuns în instanță. Doar că și acolo soții Pănescu nu au avut câștig de cauză. Pe 23 octombrie, Tribunalul Argeș le-a respins acțiunea.

 

 

Un polițist din Argeș se judecă cu Agenția Națională de Integritate

Miercuri, 13 Decembrie 2023 08:31

 

Un polițist din Argeș a fost găsit în stare incompatibilate, în această vară, de către Agenția Națională de Integritate (ANI). În prezent, George Șerban Tănase, funcţionar public cu statut special în cadrul IPJ Argeş, se judecă cu ANI la Curtea de Apel Pitești. Polițistul cere în instanță anularea raportului de evaluare întocmit de ANI. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 30 ianuarie. Dacă va fi găsit vinovat, acesta nu va mai putea deține timp de trei ani nicio funcție publică.

 

 

Primarul din Aninoasa află, în decembrie, dacă va fi condamnat pentru evaziune fiscală

Miercuri, 13 Decembrie 2023 08:27

 

Procesul în care Marius Manole, primarul comunei Aninoasa, este acuzat de evaziune fiscală se apropie de final. După ce inculpatul a fost condamnat, în primă instanță, la 4 ani de închisoare cu executare, Curtea de Apel Pitești ar putea da hotărârea finală în cauză pe 14 decembrie. Pe la colțuri se vorbește că dosarul va fi afectat de prescripția răspunderii penale, dar adevărata decizie e doar în mâna judecătorilor. Marius Nicolae Manole a fost trimis în judecată în decembrie 2019 pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

 

Judecătorii Curții de Apel Pitești vor reduce activitatea, în semn de protest, de la 1 ianuarie 2024

Luni, 11 Decembrie 2023 18:44

 

Pe 11 decembrie, în cadrul Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Curții de Apel Piteşti, s-a hotărât ca formă de protest reducerea activităţii de judecată de la 1 ianuarie 2024. Această măsură va fi luată în cazul în care nu vor fi plătite drepturile salariale care fac obiectul revendicărilor. Judecătorii sunt nemulțumiți de nerespectarea hotărârilor judecătorești de către Guvernul României în ceea ce privește plata drepturilor salariale restante obținute pe cale judecătorească si de neachitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023. O primă formă de protest a avut loc pe 8 decembrie atunci când angajații Curții de Apel Pitești au protestat în fața instanței. 

 

Un piteștean s-a trezit cu bani în cont și a refuzat să îi returneze. Cum și-a recuperat victima paguba

Luni, 11 Decembrie 2023 16:49

 

Un bărbat din Pitești s-a trezit cu o sumă de bani în contul societății pe care o administra. În loc să îi returneze, acesta și-a însușit pe nedrept suma, retrăgând rapid banii din bancomat și refuzând să îi mai dea înapoi. Pentru fapta sa, bărbatul a fost trimis în judecată, în martie 2023, pentru săvârşirea infracţiunii de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. În vara anului 2020, o angajată a unei bănci din Pitești a efectuat din greșeală o depunere a sumei de 12.379 lei în contul unei alte societăți decât celei căreia îi erau adresați banii respectivi.

 

Ion Andrei, patronul firmei Andris, s-a întors acasă după 10 luni petrecute în penitenciar

Vineri, 08 Decembrie 2023 07:38

 

# „Brânză” trebuia să ispășească o pedeapsă de 10 ani închisoare cu executare

# Dosarul „Cheresteaua 1” - trimis spre rejudecare de Înalta Curte, dar faptele s-au prescris

A fost agitație mare, săptămâna trecută, în satul Gănești din comuna Pietroșani după ce Ion Andrei, zis „Brânză”, patronul firmei Andris SRL, a fost eliberat din penitenciar. Sătenii au fost surprinși să îl vadă în libertate pe „Brânză”, mai ales că știau că acesta trebuie să stea în închisoare 10 ani. Instanța a stabilit însă altceva, iar după 10 luni de închisoare, Ion Andrei s-a întors acasă.

 

 

Gala AOA - 20 ani de la înființarea Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș

Miercuri, 06 Decembrie 2023 10:54

 

Joi, 14 decembrie, la Hotel Ramada Pitești - sala Ballroom, are loc Gala AOA Argeș. Ediția din acest an a evenimentului va marca împlinirea a 20 ani de la înființarea Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș.

„Vor fi alături de noi reprezentanți ai celor mai importante companii din județ și din țară, reprezentanții start up-urilor înființate în cadrul proiectelor implementate de AOA Argeș, oficialități locale, lideri ai organizațiilor patronale din țară, presă.

Ion Georgescu, despre denunțul directorului Poliției Locale Pitești: „Este ireal și face jocul cuiva”

Miercuri, 06 Decembrie 2023 07:56

 

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni rămâne în arest preventiv, după ce Tribunalul Argeș i-a respins, pe 29 noiembrie, cererea de înlocuire a măsurii. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind atacată de către Georgescu. Urmează ca joi, 7 decembrie, să se judece contestația acestuia la Curtea de Apel Pitești.

DNA Pitești l-a trimis în judecată, la sfârșitul lunii noiembrie, pe Ion Georgescu pentru trafic de influență, în dosarul în care ar fi primit 10.000 de euro pentru a ajuta pe fiica directorului Poliției Locale Pitești, Nicolae Valerică, să se angajeze la spitalul din localitate.

 

 

Afaceristul Traian Tămagă - trimis în judecată pentru extragerea agregatelor minerale, fără autorizaţie

Joi, 30 Noiembrie 2023 13:37

 

Omul de afaceri Marius Traian Tămagă a fost trimis în judecată, alături de societatea SC Logistic Agregate Muntenia SRL, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru săvârșirea infracțiunii de extragere a agregatelor minerale, fără autorizaţia de gospodărire a apelor. Dosarul în care este cercetat fiul fostului senator și fost prefect Constantin Tămagă a fost înregistrat pe 7 noiembrie pe rolul Judecătoriei Pitești. Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea este parte vătămată în dosar.

 

Autobuzele CNCD au ajuns la preț de fier vechi

Joi, 30 Noiembrie 2023 08:10

 

# 8.000 lei/bucată pentru vânzarea, în bloc, a celor 40 de vehicule

Afacerea penală denumită ”Autobuzul”, afacere pentru care primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, încă este în pușcărie, împreună cu afaceriștii Gheorghe Văsîi și Constantin Scarlat, încă ridică semne de întrebare. Între timp, celebrele autobuze ruginesc copios. După nenumărate încercări de a le vinde pe cele ale CNCD, 40 la număr, iată, s-a găsit un ofertant. Pentru că, la acest moment, nu mai există un preț fixat, se adjudecă celui care oferă… ceva. Și cineva a oferit, pentru cele 40 de autobuze, 320.000 lei, adică…. 8.000 lei (opt mii lei pe un autobuz).

 

 

Eugen Antonescu, șeful Gărzii Forestiere Argeș: „Vin vremuri foarte grele pentru hoții de lemne”

Joi, 30 Noiembrie 2023 08:02

 

 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat, pe 22 noiembrie, câștigătorul contractului pentru dezvoltarea sistemului de monitorizare a pădurilor prin intermediul imaginilor satelitare. Este vorba despre proiectul “Capacitatea sporită de supraveghere, control și monitorizarea pădurilor prin intermediul unui sistem informatic integrat”, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență 2020-2026.

Comisia de evaluare a desemnat oferta prezentată de asocierea Rartel S.A. (Leader), Essensys Software Terrasigna Srl, e-GEOS S.p.A ca ofertă câștigătoare. În această săptămână expiră termenul legal pentru depunerea contestațiilor.

 

Un fost primar cere anularea ordinului emis de prefect prin care i-a fost încetat mandatul

Miercuri, 29 Noiembrie 2023 08:45

 

# Prefectul a cerut strămutarea dosarului

Cristian Dică Hristu, fostul primar de la Vlădești, a apelat la toate căile legale pentru a-și recupera mandatul de edil. În instanțele din Argeș au fost înregistrate mai multe cereri: contestație în anulare, anulare și suspendare a ordinului emis de prefect prin care i-a fost încetat mandatul de primar. Totul după ce Cristian Dică Hristu a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Pitești, pe 24 octombrie 2023, la plata unei amenzi de 15.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice.

 

 

Decizie uluitoare dată de Înalta Curte în dosarul Cheresteaua. Ion Andrei - achitat și pus în libertate, deși ispășea o pedeapsă de 10 ani de închisoare

Marţi, 28 Noiembrie 2023 16:50

 

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis marți, 28 noiembrie, o parte dintre recursurile în casaţie declarate de inculpații din dosarul „Cheresteaua 1”. Dintre cei cinci inculpați condamnați de Curtea de Apel Pitești, pe 3 ianuarie 2023, la pedepse de închisoare cu executare, trei dintre ei au fost achitați și puși în libertate. Decizia este definitivă.

Prin intermediul recursului în casație este analizată conformitatea hotărârilor definitive atacate cu regulile de drept, prin raportare la cazurile expres și limitativ prevăzute de lege. Inculpații au apelat la această cale extraordinară de atac în anulare, iar ÎCCJ a admis recursul în casație la o parte dintre ei.

Garda Forestieră Județeană Argeș: Controalele privind respectarea regimului silvic s-au intensificat

Marţi, 28 Noiembrie 2023 08:20

 

Inspectorii din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – biroul Garda Forestieră Județeană (GFJ) Argeș au efectuat mai multe controale în perioada august – octombrie, aferentă trimestrului al III-lea al anului 2023. S-a urmărit modul de respectare și aplicare a regimului silvic în fondul forestier național și în suprafețele cu vegetație forestieră din afara fondului forestier național din județul Argeș.

 

 

Va lua naștere Legea Savaste. Cristian Gentea, la înmormântarea polițistului local: „Voi cere parlamentarilor să schimbe Legea Poliției Locale”

Luni, 27 Noiembrie 2023 22:32

 

Momente emoționante în Pitești, săptămâna trecută, la înmormântarea polițistului local care a murit după ce a fost lovit, în timpul serviciului, de un tânăr care a avut un comportament agresiv.

Zeci de polițiști locali din întreaga țară au fost prezenți la Pitești pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Condoruș Savaste, colegul lor. Joi, 23 noiembrie, mașinile cu însemnele Poliției Locale au salutat cu girofarurile aprinse, urlând din sirene.

 

PNL nu se dezminte! Liberalii argeșeni continuă să folosească copiii pentru imagine politică

Joi, 23 Noiembrie 2023 08:47

 

# Vocea unei fetițe - folosită în telenovela Pădurii Trivale. Dragi copii, voi știți diferența dintre pădure parc și arie protejată?

Un videoclip în care se aude vocea unei fetițe care încearcă să explice că Pădurea Trivale arie protejată este mult mai importantă decât pădure parc, circulă în mediul online, de la începutul lunii noiembrie. Postarea a fost publicată de Mihai Coteț, președintele PNL Pitești. Nu e pentru prima dată în acest an, probabil nici ultima, când liberalii argeșeni folosesc copiii pentru promovarea proiectelor lor.

 

 

Direcția Silvică Argeș a câștigat procesul cu Erbașu

Joi, 23 Noiembrie 2023 08:33

 

# Peste 150.000 m.p. de pădure se întorc în proprietatea statului

La data de 26.10.2015, la Judecătoria Curtea de Argeș, reclamanta, R.N.P. Romsilva, prin Direcţia Silvică Argeș, a chemat în judecată pe pârâtul Erbașu Ion Cornel, solicitând ca prin hotărârea ce se va pronunţa, să se dispună obligarea pârâtului să îi lase în deplină proprietate şi posesie terenul aflat în raza administrativ teritorială a comunei Arefu. În motivarea acţiunii, s-a arătat că terenul cu vegetaţie forestieră, în suprafaţă de peste 15 ha., se află în administrarea Direcţiei Silvice, teren care este proprietatea publică a statului.

 

Inculpații din dosarul unui fost deputat de Argeș nu scapă de sechestru

Marţi, 21 Noiembrie 2023 12:35

 

# La unul din termene, sala a fost evacuată pentru o amenințare cu bombă

La Curtea de Apel București se judecă dosarul privind falsul în declarații ce îl are, în prim plan, pe fostul deputat de Argeș, Cătălin Rădulescu, supranumit deputatul mitralieră.

După cum se știe, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

 

Fraudă de peste 5 milioane de dolari, descoperită de FBI. Unul dintre liderii grupării a fost arestat în Argeș

Marţi, 21 Noiembrie 2023 12:30

 

O grupare de crimă organizată, înfiinţată de români, numită „Sandu Syndicate” este anchetată de FBI într-un caz de fraudă cu ajutoare sociale de peste 5 milioane de dolari obținute în statul California. Încă din timpul pandemiei aceștia ar fi pus la cale mai multe ilegalități, respectiv au făcut demersuri astfel încât să primească ajutoare de șomaj administrate de Departamentul pentru dezvoltarea ocupării forței de muncă.

Trei oameni de afaceri și un angajat de la DSVSA Argeș au scăpat de dosarele penale

Luni, 20 Noiembrie 2023 12:05

Instanțele din Argeș au dispus încetarea procesului penal în alte trei dosare, după ce s-a constatat că faptele inculpaților au fost prescrise. Trei oameni de afaceri au scăpat de acuzațiile de evaziune fiscală, dar nu și de prejudiciile din dosare. Într-un alt dosar, unui consilier superior din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor Argeș i-a fost încetat procesul penal pentru infracțiunea privind falsul în declarații.

 

Pagina 4 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea