Primarul din Bradu și șeful poliției locale - la Curtea de Apel - cu Gabi Matei

Miercuri, 09 Februarie 2022 08:32

# Dan Stroe: ”Toți banii pe care îi voi primi pentru daune morale vor fi donați bisericilor din localitate”

Începe altă etapă – faza pe Curtea de Apel (fază finală!), în procesele în care Dan Stroe (foto) – primarul localității Bradu și Gheorghe Militaru - șeful poliției locale se războiesc cu Gabi Matei. Cel din urmă a folosit facebook-ul pentru a posta, pe contul său, comentarii considerate injurioase la adresa primilor doi.

În primul proces, reclamant este Gabi Matei, nemulțumit că trebuie să îl despăgubească pe Gheorghe Militaru, șeful poliției locale Bradu. În al doilea, reclamant este Dan Stroe, nemulțumit și el de hotărârile anterioare.

Preot din Pitești - condamnat la doi ani de închisoare

Marţi, 08 Februarie 2022 11:34

Un preot din Argeș a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, după ce a dat cu mașina intenționat peste o persoană. Este vorba de Ion-Ștefan Toroabă, preotul paroh de la Parohia Mărăcineni 2 din municipiul Pitești.

Acesta este acuzat că ar fi dat cu mașina intenționat peste un bărbat, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal, în urma unui conflict spontan izbucnit pe 1 octombrie 2019. Decizia Tribunalului Argeș nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

Polițiștii argeșeni au finalizat cercetările în dosarul primarului de la Beleți-Negrești

Sâmbătă, 05 Februarie 2022 12:47

# Urmează ca Parchetul Judecătoriei Topoloveni să dispună trimiterea cauzei în judecată

# Edilul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de violare a sediului profesional, distrugere și sustragere de înscrisuri

Polițiștii de la investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au finalizat cercetările în dosar penal în care este implicat Mihai Marin, primarul de la Beleți-Negrești. Edilul este cercetat de săvârșirea infracțiunilor de violare a sediului profesional, distrugere și sustragere sau distrugere de înscrisuri. Mihai Marin este acuzat că în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, ar fi pătruns în Primărie, unde ar fi incendiat mai multe înscrisuri. Acesta ar fi pus intenționat focul ca să distrugă documente din arhiva instituției.

Argeșul și mașinile de lux. Infrastructură proastă, dar pe străzile județului circulă Lamborghini și Ferrari

Joi, 03 Februarie 2022 07:59

# Peste 250 de argeșeni au Porsche # 27 de autoturisme, cu motoare de peste 5000 cmc, înscrise la Pitești

Argeșul are cea mai proastă infrastructură de drumuri din România. Conform informațiilor publicate de Consiliul Județean, 21% din rețeaua de drumuri naționale care traversează județul nostru este în stare “BUNĂ”, “MEDIOCRĂ” - 11,5%, “REA” - 30,9% și “FOARTE REA” - 35%. Argeșul nu are niciun kilometru de drum național în stare ”FOARTE BUNĂ”. Ca un paradox, deși drumurile sunt foarte proaste , vedem zilnic bolizi de lux, de parcă străzile cu gropi din Argeș sunt show-room-uri internaționale. Opulență și lux atunci când vorbim de moda de pe șosele. Autoturismele cu mulți cai putere sunt vizibile în mai toate zonele județului.Argeșenii plătesc impozite pentru mașini precum Ferrari, Lamborghini, Rolls Royce, Maserati, Aston Martin sau Bentley. Cei mai mulți dintre iubitorii „cailor putere” au, însă, autoturisme Porsche.

 

Primăria Pitești vrea să cumpere 1.000 de mp din terenul retrocedat în curtea ADP

Joi, 03 Februarie 2022 07:58

# Apostoliceanu și Ionică fac echipă în comisia de negociere

Mai multe obiective importante din Pitești au făcut sau fac obiectul unor cereri de retrocedare. Instanța este cea care decide dacă acestea rămân la autoritățile locale sau ajung în proprietatea celor care le revendică. De-a lungul timpului, Primăria Pitești a pierdut în instanțe zeci de terenuri importante. În urma unor procese în care municipalitatea a fost implicată mai mulți ani, o parte din curtea Administrației Domeniului Public Pitești, împreună cu terenul de sub mai multe sere, a fost retrocedată unor persoane. Acum autoritățile locale încearcă să cumpere de la proprietari o suprafață de 1.000 de mp, situată în curtea ADP.

Biserica Brătienilor, din Ștefănești, salvată de o interpretare a legii!

Joi, 03 Februarie 2022 07:48

# Lăcașul nu putea fi renovat pentru că nu deținea terenul aferent

Luptă pe viață și pe moarte, în instanțe, pentru terenul de sub Biserica Florica, lăcaș în care se află mormintele Brătienilor. Totul a pornit de la nevoia de a renova clădirea, monument istoric, Pentru aceste renovări era nevoie, însă, de  titlu de proprietate, document pe care Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului nu l-a putut obține. De ce? Pentru că nu avea acte pentru terenul de sub biserică.

Pentru a obține, cu acte, terenul. Arhiepiscopia s-a adresat Primăriei Ștefănești. Primăria a fost de acord, însă lucrurile s-au împotmolit la Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș, care a considerat că lucrurile nu stau așa. Comisia a respins documentația. Așa s-a ajuns la Judecătoria Pitești.

 

Membru ISU decedat, în timpul serviciului, la Băbana

Miercuri, 02 Februarie 2022 11:37

# Firma de asigurări a refuzat să plătească daune

Eveniment tragic petrecut, în anul 2018, la Băbana. Un membru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a murit în timpul unei misiuni. Deși Primăria le făcuse, tuturor, asigurare de viață – firma asiguratoare a refuzat să plătească daune. În urma bărbatului au  rămas o soție și trei copii. Primarul Bebe Ivan nu a lăsat lucrurile așa. Și a dat în judecată firma cu pricina.

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Pitești la data de 12.09.2019, reclamanții COMUNA BĂBANA prin primarul Bebe Ivan și Matei Mihaela au solicitat instanței, în contradictoriu cu o firmă de asigurări de viață, ca prin hotărârea ce se va pronunța să fie obligată aceasta să le achite indemnizația de asigurare ca urmarea a producerii evenimentului asigurat cu privire la decedatul Gheorghe Matei - persoana asigurată, cu cheltuieli de judecată.

Trei monumente istorice din Pitești, în atenția consilierilor locali

Miercuri, 02 Februarie 2022 10:24

# Ana Stan: „Sunt bijuterii arhitectonice și trebuie salvate cu orice efort!”

# Casa „Dimitrie Gh. Dima” – refuzată de Primărie

Consiliul Local Pitești nu și-a exercitat dreptul de preempțiune pentru achiziționarea casei “Dimitrie Gh. Dima”, clădire construită în 1901, fiind situată pe strada “Sfânta Vineri” . Altre trei monumente istorice sunt însă în atenția municipalității. Pe parcursul ultimilor ani, Consiliului Local Pitești i s-a solicitat de mai multe ori  ca să-și exercite dreptul de preempțiune pentru imobilul “Dimitrie Gh. Dima”, în anul 2017 chiar pentru 225.000 de euro, dar de fiecare dată nu s-a dorit cumpărarea sa.

 

Casa Studentului, din centrul Piteștiului, stă pe un teren pentru care nu are drept de administrare

Miercuri, 02 Februarie 2022 09:34

Încurcate sunt căile privitoare la terenuri, fondul funciar fiind, în continuare, în România, o cenușăreasă. Iată că nici Casa Studentului din Pitești nu e lămurită, aceasta solicitând, în instanță, dreptul de administrare asupra terenului pe care se află construit imobilul. Doar că instanța a decis că nu se poate. Hotărârea a fost atacată deja la Tribunalul Argeș care, însă, nu a acordat dosarului un prim termen.

Privitor la cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta CASA  DE CULTURA A STUDENTILOR – la Judecătoria Pitești - prin care s-a solicitat sa se constate un  drept de administrare pentru terenul  în suprafață de 1376,32 mp situat în mun. Pitești, instanța reține că dreptul de administrare este un drept real corespunzător proprietății publice.

Tribunalul Argeș declină dosarul pensiilor speciale ale parlamentarilor la Curtea de Apel

Miercuri, 02 Februarie 2022 09:26

# Zece foști parlamentari de Argeș își vor pensiile speciale înapoi

Mai mulți foști parlamentari își apără, în fața instanțelor de judecată, pensiile speciale. Este și cazul a zece foşti parlamentari de Argeş, care cer suspendarea legii care îi lasă fără indemnizațiile speciale de care beneficiau la retragerea din activitate.

Astfel, pe rolul Tribunalului Argeș au fost deschise, în 2021, trei acțiuni având ca obiect „obligația de a face”. Cei zece foști parlamentari care își revendică drepturile în instanță sunt: Constantin Tămagă, Ion Burnei, Iulian Cristache, Adrian Duţă, Filip Georgescu, Gheorghe Marin, Nicolae Ionescu, Georgiu Gingăraş, Vasile Nițu și Nichita Sandu. Potrivit documentelor, foștii parlamentari au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a-și recupera pensiile.

 

Omul de afaceri Constantin Pănescu a vrut să defrișeze din Pădurea Trivale

Miercuri, 26 Ianuarie 2022 11:39

# Agenția pentru Protecția Mediului Argeș a refuzat solicitările # Constantin Pănescu: „Mergem în instanță”

Omul de afaceri Constantin Pănescu și soția sa, Elena Pănescu, au depus, în noiembrie 2021, în total, un număr de patru solicitări de acord de mediu pentru proiecte privind scoaterea definitivă din fondul forestier național a unor terenuri, proprietate personală, situate în UP (unitate de producție) II Trivale. Familia Pănescu dorea să scoată din fondul forestier diferite suprafețe de teren, ca să construiască mai multe pensiuni turistice în Pădurea Trivale, în zona Găvana.

Florăreasa Olga a fost condamnată definitiv la închisoare!

Miercuri, 26 Ianuarie 2022 11:19

# Concurs de infracțiuni printre lalelele din centrul Piteștiului # Condamnările: anul trecut pentru furt de curent și anul acesta pentru trafic de influență!

Săptămâna trecută a luat sfârșit procesul răsunător al celebrei florărese Olga Panaete, în dosarul în care a fost acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru intervenţii pe lângă funcţionari publici, în vederea obţinerii permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui post la Centrul „Sf. Andrei“, aflat în subordinea DGASPC Argeş. Condamnarea la închisoare, cu suspendare, vine după o altă condamnare, definitivă, tot cu suspendare, anul trecut, pentru furt de curent.

 

Gigi Becali a pierdut procesul de la Judecătoria Pitești

Marţi, 25 Ianuarie 2022 09:26

Gigi Becali, patronul de la FCSB a încercat, la Judecătoria Pitești, să-și recupereze permisul de conducere pierdut în primăvara anului 2021. Radarul l-a surprins atunci gonind cu 106 km/h, pe raza localității Drăganu.

Becali se îndrepta, când a fost oprit de polițiștii argeșeni, către Vâlcea, pentru a participa la o înmormântare.  ”În ziua de 03 mai 2021, pe DN 7, pe raza localității Drăganu, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au oprit în trafic, în cadrul unei acțiuni privind combaterea nerespectării regimului legal de viteză, un conducător auto care circula cu viteză de 106 km/h, în localitate.

La Spitalul Județean a devenit funcțional centrul de evaluare și tratare a pacienților COVID

Luni, 24 Ianuarie 2022 18:33

Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP) a înființat un centru de evaluare și tratare a pacienților COVID, în pavilionul Secției de Boli Infecțioase. Acesta a primit avizul Direcției de Sănătate Publică Argeș (DSP), iar din 21 ianuarie 2022 a devenit funcțional.

În contextul situației epidemiologice actuale și având avizul DSP, în cadrul SJU Pitești, a fost înființat centrul de evaluare și tratament pentru pacienții potențiali instabili cu forme ușoare de infecție cu virusul SARS–CoV-2 și factor de risc sau forme medii care nu necesită oxigenoterapie. Centrul este funcțional în pavilionul SECȚIEI BOLI INFECȚIOASE din Bulevardul I. C. Brătianu, nr. 56,  și este coordonat de doamna doctor Constantin Camelia.

 

Polițiștii argeșeni - amenințați cu bătaia sau cu moartea

Miercuri, 19 Ianuarie 2022 11:26

# Trei dosare de ultraj au fost trimise în judecată, într-o lună, de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești

 

Atenție, argeșeni! Înjurăturile la adresa oamenilor legii vă pot face rost de un dosar penal! Puteți comite ultraj dacă ofensați, insultați, amenințați, înjurați sau folosiți violența împotriva unui reprezentant al autorității publice aflat în exercițiul funcțiunii. Iar numărul acestor cazuri pare a fi în creștere în județul Argeș.

A început judecata în dosarul polițistului din Curtea de Argeș cercetat pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual

Miercuri, 19 Ianuarie 2022 09:43

# Procurorul a solicitat proba cu test poligraf

Pe parcursul anului 2020, în plină stare de urgență, un polițist din Curtea de Argeș era acuzat că a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea completată declarația pe propria răspundere. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș au finalizat dosarul, în mai puțin de un an de la sesizare, și l-au trimis în judecată pe agentul de poliție Viorel Derviș pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș pe 26 februarie 2021. O lună mai târziu, pe 26 martie, inculpatul a cerut la Curtea de Apel Pitești

 

Dosarul „reglare de conturi în stil mafiot” - în pronunțare la Curtea de Apel Pitești

Miercuri, 19 Ianuarie 2022 08:55

Judecătorii Curții de Apel Pitești urmează să se pronunțe, într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul infracțiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei (art.274 NCP). Din rechizitoriul procurorilor rezultă că doi inculpați, din Vâlcea, au incendiat mașina unei alte persoane ca să se răzbuna pe aceasta.  Cei doi au dat dovadă de un grad ridicat de periculozitate și nepăsare față de normele legale.

Rromii din Costești mai câștigă puțin de la Primăria Recea

Marţi, 18 Ianuarie 2022 11:33

# Au solicitat 800.000 de lei dar au primit abia 12.000 lei

Una din firmele rromilor din Costești s-a judecat, până la sfârșitul anului trecut, cu Primăria din Recea. Firma cerea, de la instituție, peste 800.000 lei, reprezentând dobândă capitalizată conform unor contracte încheiate în urmă.

Procesul a început la Tribunalul Argeș, judecătorii de aici hotărând, la începutul verii anului trecut:

 

Mihai Alexandru Lucian – victorie de etapă la Tribunalul Argeș

Luni, 17 Ianuarie 2022 17:31

Consilierul local PER de la Moșoaia, Mihai Alexandru Lucian, fost șef al organizației PNL locale a obținut, la Tribunalul Argeș, o victorie de etapă. La jumătatea lunii noiembrie a anului 2021, în urma unei demiteri dubioase din partid (PER), prefectul a dispus eliberarea sa din funcția de consilier local. Consilierul demis și-a căutat dreptatea în justiție. Dosarul de fond se judecă la Tribunalul Argeș. Între timp, vineri, Mihai Alexandru Lucian a obținut suspendarea ordinului prefectului. Victoria este una de etapă, pentru că atât Prefectura cât și conducerea națională a Partidului Ecologist Român pot ataca hotărârea instanței.Exclusiv! Motivarea instanței în dosarul „Cheresteaua 1”

Miercuri, 12 Ianuarie 2022 14:57

#Ion Andrei și firma sa, Andris SRL, au creat un adevărat dezastru ecologic. #Au fost condamnați și cei doi copii al lui „Brânză”, dar și tatăl său.

 

Peste 200 de pagini are motivarea judecătorilor Tribunalului Argeș în dosarul „Cheresteaua 1”, în care Ion Andrei, zis „Brânză”, a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare. Patronul firmei Andris a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de participaţie improprie, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier național, de evaziune fiscală în formă continuată și de spălare a banilor, în formă continuată. Au mai fost condamnați la închisoare cu executare Gheorghe Mihai, șef district în cadrul Ocolului Silvic Valea Oltului la momentul săvârșirii faptelor și pădurarul Vasile Uță la câte 4 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier naţional. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel de inculpați.

 

Pagina 4 din 84

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea