Executori judecătorești din Pitești - trimiși în judecată de DNA

Marţi, 22 Decembrie 2020 07:56

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: FIERARU EUGEN, la data faptelor executor judecătoresc în cadrul Biroul Executorului Judecătoresc „Fieraru Eugen”, din municipiul Pitești, județul Argeș, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul,  DAMASCHIN MARIUS, la data faptelor executor judecătoresc în cadrul Biroul Executorului Judecătoresc „Damaschin Marius”, din municipiul Pitești, județul Argeș, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de: - abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu producerea de consecințe deosebit de grave, - spălarea banilor.

Fostul deputat PSD Mircea Drăghici a formulat apel la condamnarea de 5 ani de închisoare

Luni, 21 Decembrie 2020 23:09

# Aceasta se va judeca tot la Înalta Curte de Casație și Justiție

Deputatul Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a fost condamnat, pe 15 octombrie, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare în dosarul subvențiilor primate de PSD. Decizia nu este definitivă. Drăghici a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, dar și pentru delapidare.

 

Dosarul ”Publitrans”, amânat de trei ori consecutiv la Curtea de Apel București

Luni, 21 Decembrie 2020 23:07

Pe data de 22 septembrie, a început apelul în dosarul ”Publitrans”, la Curtea de Apel București. Este un proces de ”totul sau nimic” pentru 10 dintre inculpați, care au primit, pe fond, pedepse cu executare, cuprinse între 4 ani și 6 luni și 8 ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Reamintim că, pe 12 februarie,  Pendiuc, a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare.

Dosarul grupului ce acționa prin metoda ”Accidentul” în fază finală, la Curtea de Apel Pitești

Luni, 21 Decembrie 2020 21:58

# Cel mai mare prejudiciu produs unei familii din Pitești, în acest dosar, a fost de  20.000 lei, 400 de dolari și 20 de euro

Judecătorii  Tribunalului Argeș s-au pronunțat, pe 16 iulie 2019, în dosarul grupului infracțional organizat din Medgidia, care acţiona prin metoda „Accidentul”, în Pitești. Șase inculpați au înșelat prin această metodă mai mulți piteșteni. Victimele au picat în „plasa” escrocilor pe parcursul a trei zile, în 2018. Inculpații au acționat inclusiv în noaptea de Înviere.

 

Argeșean trimis în judecată! A vândut ilegal articole pirotehnice, timp de trei ani, din același loc

Luni, 21 Decembrie 2020 21:57

Mai bine mai târziu decât niciodată! Un argeșean a fost trimis în judecată, recent, de procurorii argeșeni pentru că a vândut ilegal articole pirotehnice. În ultimii trei ani, în preajma sărbătorilor de iarnă, inculpatul s-a ales cu câte un dosar penal după ce a fost depistat de polițiști în timp ce comercializa articole pirotehnice, fără autorizație.
Dumitru S. își făcuse un obicei din a vinde artificii și petarde, fără drept, în zona Vivo Mall din Pitești. De fapt, argeșeanul a fost depistat în fapt de oamenii legii de mai multe ori între anii 2017-2019. Deși se alegea cu dosare penale, în următorul an se întorcea înapoi la locul faptei. În 2018 a fost depistat de jandarmi, timp de două zile consecutive, în același loc, comercializând ilegal articole pirotehnice. Anchetatorii arată următoarele:

Proces nebun între Universitatea Pitești și afaceristul Otobîcu. Experții fug de ”Casa Universitarilor” ca dracu de tămâie

Marţi, 15 Decembrie 2020 23:14

# Lemnele montate de Daniel Otobîcu (foto) au fost date jos și aruncate la gunoi

De trei ani și jumătate, pe rolul Tribunalului Argeș, se judecă dosarul în care omul de afaceri Daniel Otobîcu cere despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru afacerea eșuată ”Casa Universitarilor”.
Într-o ediție anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș” prezentam situația incredibilă prin care trece  imobilul, clădire aflată în administrarea Universității Pitești. Perla arhitectonică, situată în strada Eroilor, oferă o imagine dezolantă. Aici, până anul trecut,  se găseau sute de kilograme de gunoaie, un om al străzii, la un moment dat,  ”modernizând” Casa Universitarilor în propriul dormitor.

 

Piteștean acuzat de ultraj! A amenințat o polițistă că o va prinde și o va viola

Marţi, 15 Decembrie 2020 23:06

Procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești l-au trimis în judecată, în luna octombrie, pe I. Petrișor, din Pitești, pentru ultraj și amenințare. Bărbatul, în momentul în care se află sub influenţa băuturilor alcoolice, este cunoscut ca având un comportament turbulent, agresiv şi imprevizibil, generând de multe ori o stare de panică printre locatarii blocului unde acesta locuieşte.  Inculpatul este acuzat de săvârşirea a 6 infracţiuni de ultraj și trei infracțiuni de amenințare, toate în concurs real. Conform procurorilor: „În data de 23.05.2020..., numitul I.P. a adresat în mod direct şi nemijlocit ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea poliţiştilor aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, toţi având exerciţiul autorităţii de stat şi personalului ISU Argeş – SMURD, aflat în exerciţiul funcţiunii şi făcând parte din sistemul sanitar. (...).

Medicul ginecolog acuzat că ar fi sechestrat două persone - sub control judiciar, cu obligația de a nu profesa

Sâmbătă, 12 Decembrie 2020 12:04

Medicul ginecolog Natașa Nenițoiu a fost reţinută pentru 24 de ore pentru că ar fi lovit şi sechestrat o pacientă. Incidentul de care este acuzată doctorița s-ar fi întâmplat, în luna iulie, în clinica privată a suspectei, după ce pacienta şi medicul nu s-au înţeles asupra sumei de plată pentru o întrerupere de sarcină.

„În ziua de 10 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate, tâlhărie, lovire sau alte violențe și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, şi au reținut o femeie de 65 de ani, din Pitești. Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 22 iulie a.c., în calitate de medic, după exercitarea unui act medical, cea în cauză nu s-ar fi înțeles cu pacienta în privința onorariului, împrejurare în care ar fi încuiat-o, alături de persoana care o însoțea, în sala de aşteptare a cabinetului medical, timp de aproximativ 30 de minute, ulterior agresându-le fizic.

 

Zeci de inculpați și-au recunoscut vinovăția în dosarul de corupție de la Spitalul Județean Argeș

Joi, 10 Decembrie 2020 08:15

La începutul anului 2019 un dosar de corupție zguduia din temelii Spitalul Județean de Urgență Pitești. Nu mai puțin de 50 de inculpați, printre ei regăsindu-se medici, infirmiere, îngrijitoare sau pacienți, erau trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Vorbim despre un dosar al şpăgilor pentru adeverinţe medicale. Cauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Argeș în ianuarie 2019. Iar de atunci au fost acordate, pe fond, doar 10 termene de judecată.
Cererile avocaților de amânare a cauzei pentru pregătirea apărării, protestul magistraților și pandemia de COVID-19 au făcut imposibilă judecarea cauzei.

Adrian Macovei, fostul șef de la DGASPC, citat în dosarul penal al florăresei Olga

Joi, 10 Decembrie 2020 07:09

La sfârșitul lunii decembrie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis-o în judecată pentru trafic de influență în formă continuată pe Gherghina (Olga) Panaete, o cunoscută florăreasă din Pitești. Aceasta este acuzată că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui post la Centrul ”Sf. Andrei”, aflat în subordinea DGASPC Argeș.

 

E ceva putred la… Moșoaia! Primăria plătește câte 6.000 lei/lună pentru… depozitarea unor utilaje de deszăpezire

Miercuri, 02 Decembrie 2020 11:40

# Pentru a le folosi trebuie să plătească separat tarif pe ora de funcționare # Până și primarul Ion Necula recunoaște că e ceva în neregulă: „Stați un pic, că nu plătim și abonamentul lunar, și orele! Ori una, ori alta!” # Descrierea achiziției pe SEAP îl contrazice pe edil

Se anunță iarnă grea la Moșoaia! Conducerea Primăriei se pare că s-a pregătit din timp, iar pe 17 noiembrie a achiziționat de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), prin cumpărare directă, servicii de deszăpezire pentru următoarele patru luni. Vorbim de câte un buldoexcavator dotat cu lamă și un autogreder dotat cu lamă și cauciuc. Doar că în descrierea achiziției se menționează că utilajele au un:

Moștenire din mandatul lui Manu! CJ Argeș - bun de plată în procesul de la Tribunalul Sibiu

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 09:35

# Decizie în dosarul angajatului care nu a făcut cum a zis șefu`

Procesul dintre Viorel Badea, directorul executiv de la Evidența Persoanelor, și Dan Manu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, este aproape de final. Pe 18 noiembrie, Tribunalul Sibiu s-a pronunțat, în primă instanță, în acest dosar. Concluziile magistraților sunt că Viorel Badea a fost destituit abuziv de Consiliul Județean. Drept urmare, administrația județeană a fost obligată la plata unor despăgubiri pentru perioada în care acesta a fost dat afară din instituție, dar și a unor daune morale în valoare de 10.000 lei, respectiv a cheltuielilor de judecată. CJ Argeş a fost obligat și la publicarea hotărârii judecătoreşti pe site. Hotărârea instanței nu este definitivă!

 

Procesul în care judecătorul Rebeca cere anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măștii - declinat de la Curtea de Apel la Tribunal

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 08:59

În luna octombrie, judecătorul argeșean Ion Rebeca, preşedinte al Secţiei Civile din cadrul Curţii de Apel Piteşti şi purtător de cuvânt al instituţiei, a solicitat public anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş. În cele din urmă acesta a dat în judecată Instituția Prefectului Argeș și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș. Dosarul în care cerea anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş a fost înregistrat pe 19 octombrie, la Curtea de Apel Bucuresti, sectia Contencios administrativ şi fiscal.

Afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu - din nou executat silit

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 07:53

# Terenurile scoase la licitație însumează peste 100.000 m.p. # Din lipsă de clienți, valoarea de pornire a licitațiilor a fost redusă

Nicolae (Nenea) Ivănescu își vede, din nou, proprietățile din Rătești, de lângă Autostradă, scoase la licitație. Firma care a îndrăznit este  SCPEx. Jud. Emilia Mateescu și Andronache Ion-Florin. Proprietățile au mai fost scoasă la vânzare de Emilia Mateescu, inițial prin 2018, dar și în toamna acestui an.  Este vorba de două loturi distincte, astfel:

 

Condamnați pentru că au luat ilegal de la APIA suma de 200.000 euro

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 07:23

# Dosarul se judecă la Curtea de Apel Pitești

În ianuarie 2018, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată a doi afaceriști vâlceni, după ce aceștia ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 895.519 lei (circa 200.000 euro). Conform procurorilor DNA, au fost trimiși în judecată Apostoloiu L. Lazăr - pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea de fonduri europene în formă continuată, și Apostoloiu Lazăr - pentru săvârșirea

Tel Drum SA - în judecată cu Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:51

# Miza proceselor: Insula Belina! # Brațul Pavel și Insula Belina au revenit în domeniul public al statului și în ograda ABAAV # „Avem în discuție un proiect mare pe care să-l facem în zonă”, susține consilierul județean Marius Postelnicescu, director adjunct la ANAR

În Ședința de Guvern din 5 noiembrie 2020, Executivul a aprobat o hotărâre prin care Insula Belina și Brațul Pavel, din județul Teleorman, au revenit în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române, prin Administrația Bazinală de Apă (ABA) Argeș-Vedea. Insula Belina şi Braţul Pavel au intrat în 2013 în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, care le-a închiriat, la doar câteva zile după ce a intrat în administrare, firmei Tel Drum.

 

Electrician din Argeș, donator de plasmă pentru a patra oară

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:44

# Argeșul este pe locul doi, după București, în ceea ce privește numărul donatorilor

Solidaritate în pandemie! Un electrician din Argeș a donat, recent, pentru a patra oară plasmă pentru cei infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Bărbatul, de 57 de ani, din Curtea de Argeș, a donat plasmă de patru ori în aproape trei luni, fiind singurul argeșean care a făcut acest lucru. Acesta a avut o formă moderată de COVID-19, fiind internat pentru două săptămâni la Spitalul din Valea Iașului.

După ce a luat 11 milioane de lei, Orentex va mai primi peste 1,8 milioane de lei de la Primăria Pitești

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 08:09

# Tribunalul Argeș a obligat municipalitatea la plata unor noi despăgubiri

Încă o decizie nefavorabilă Primăriei Pitești în procesul cu  SC Orentex SRL, reprezentată de Ștefan Lință. După ce în 2019 societatea a executat silit administrația locală pentru suma de aproximativ 11 milioane de lei, săptămâna trecută, pe 4 noiembrie, Tribunalul Argeș a obligat municipiul Pitești, prin primar, la plata unei sume în valoare de peste 1,8 milioane lei. Este vorba de penalități pentru neacordarea în timp legal a despăgubirilor stabilite de justiţie, încă din anul 2017. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel.

 

 

Fost polițist argeșean - condamnat pentru că a falsificat acte într-un dosar penal

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 08:02

# Găsit vionovat după ce ar fi întocmit în fals procesul verbal într-un dosar privind furtul unor iepuri și pui de găină

Un fost agent de poliție din Argeș a fost condamnat, în primă instanță, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals. Judecătoria Costești l-a condamnat pe Cătălin Constantin Albulescu, de la Postul de Poliție Bârla (la momentul săvârșiri faptelor),  la 10 luni de închisoare cu suspendare. Polițistul era cercetat pentru că a falsificat un proces verbal într-un dosar penal, ceea ce a condus și la clasarea cauzei. Din anul 2017, acesta nu mai lucrează în cadrul IPJ Argeș.

 

Înregistrările video - proba cheie în dosarul preotului cercetat pentru tentativă de omor

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 07:06

Ion-Ștefan Toroabă, preotul paroh de la Parohia  Mărăcineni 2, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. În urma unui conflict spontan izbucnit pe 1 octombrie 2019, preotul ar fi dat cu mașina intenționat peste un bărbat, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal.

 

Pagina 4 din 75

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea