Consiliul Județean Argeș vrea banii lui Constantin Nicolescu

Luni, 13 Mai 2019 12:47

# ANAF și CJ Argeș - acțiune la instanța civilă doar pentru recuperararea unuia dintre prejudiciile din dosarul „Podul Căteasca”

Constantin Nicolescu, fostul președinte al CJ Argeș, a fost condamnat, pe 26 martie, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul „Podul de la Căteasca” pentru luare de mită. În același timp, acesta a fost achitat pentru acuzaţia de abuz în serviciu, iar în ceea ce priveşte acuzaţia fals intelectual, s-a constatat că a intervenit prescripţia. Fostul preşedinte al CJ Argeş a rămas totuși în libertate, fapta pentru care a fost condamnat fiind concurentă cu cele din dosarul „Şcolilor”.

Primarul din Băbana îi pândește pe romii din afacerea ”șanțul”!

Luni, 13 Mai 2019 12:07

Departe de a se fi terminat, serviciile – prestate sau nu de romi – care au aparținut anului 2011, încă produc efecte nedorite. Unul din cazurile de pomină este cel al Primăriei Băbana, din contul căreia, o firmă înmatriculată la Costești, ”Argecom Metal”, a reușit să tragă peste 3 miliarde de lei vechi. Bani care, desigur, au dispărut imediat din conturile respective.

 

Patroana de la „Capitol”, acuzată de evaziune fiscală

Luni, 13 Mai 2019 10:49

Mariana Rambela,  managerul complexului-restaurant “Capitol”, a fost trimisă în judecată, recent, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș fiind cercetată pentru evaziune fiscală și spălare a banilor. Dosarul a fost înregistrat pe 2 aprilie, pe rolul Tribunalului Argeș. Aceasta este acuzată că prin intermediul a trei societăți comerciale, pe care le administra, inclusiv restaurantul „Capitol”, nu a declarat la organele fiscale toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile obținute.

Pe 15 mai, decizie finală în dosarul doctoriței Anca Alexandrescu

Luni, 13 Mai 2019 10:44

Dosarul de abuz în serviciu al fostei șefe de la DSP Argeș, Anca Alexandrescu, este  în pronunțare. Judecătorii  Curții de Apel Pitești au amânat pronunțarea la data de 15 mai.  Inculpata este acuzată de procurori că prin intermediul unei farmacii din Călinești, în care era asociat unic, ar fi prescris și apoi decontat, în 2009, sute de rețete fictive. În primă instanță, doctorița Alexandrescu a fost singura persoană achitată din dosar.

 

Dosarul șefului de la AJVPS Argeș - în pronunțare

Luni, 13 Mai 2019 10:42

Dosarul de braconaj al lui Constantin Istrătescu, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Argeș,  este în pronunțare. Magistrații Judecătoriei Pitești au amânat pronunțarea la data de 23 mai. Reamintim că Istrătescu şi alţi doi angajaţi ai instituției, Horia Tănase şi Sorin Bulimac, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

A plătit banii, dar s-a ales cu alte probleme! Omul de afaceri Dragoș Diaconescu a plătit cele 5 milioane de euro pentru Hotelul Muntenia

Luni, 22 Aprilie 2019 13:53

# Acum se cere și plata TVA-ului, aferent unui teren # Luptă aprigă între creditorii debitoarei Turism Muntenia pentru cei 23,54 milioane lei

În urmă cu două luni și jumătate, în urma unei licitații, organizate de către administratorul judiciar Pareto Grup IPURL din Baia Mare, a fost vândut Complexul hotelier „Muntenia” din centrul Piteștiului. Omul de afaceri Dragoș Diaconescu, patronul Atu Casino,  a fost cel care a câștigat licitația, cu un preț de adjudecare de 23,54 milioane lei, aproximativ 5 milioane euro, la sfârșitul lunii ianuarie 2019.

 

Florin Frătică, fostul primar din Bradu, achitat de Curtea de Apel București în dosarul ANRP

Luni, 22 Aprilie 2019 13:51

# Măsura sechestrului a fost menținută
Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe Florin Frătică, fostul primar al comunei Bradu, cât şi pe fostul consilierul juridic al Primăriei, Daniela Manolache şi pe ceilalţi doi inculpaţi din dosarul în care edilul era acuzat de abuz în serviciu.  Mai mult, cheltuielile judiciare au rămas în sarcina statului. În acest dosar, Florin Frătică a fost trimis în judecată pentru retrocedarea unui teren soţilor Lenuţa şi Jean Georgescu. Prejudiciul fusese stabilit la 35 milioane lei, reprezentând suma acordată de către A.N.R.P. ca despăgubire pentru cele 19,13 ha teren.

Conacul Brătienilor de la Rătești este, din nou, de vânzare, cu 80.000 euro

Luni, 22 Aprilie 2019 13:39

#   Acesta a schimbat, până acum, mai mulți proprietari. Nici unul nu l-a renovat

Pe un site specializat de vânzări, olx.ro, fosta proprietate a Brătienilor, din Rătești, este, din nou, de vânzare. Dacă, în urmă cu câțiva ani, atât conacul cât și curtea arătau jalnic, în momentul actual se văd urme de întreținere. Nu, clădirea principală nu a fost renovată. Însă a fost cosită iarba, întreținuți arborii etc.

 

Încă un dosar de proxenetism în Argeș! Șapte proxeneți, în arest la domiciliu

Luni, 22 Aprilie 2019 13:35

Un nou dosar de proxenetism în Argeș. Săptămâna trecută, pe 18 aprilie, polițiștii argeșeni au efectuat 42 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Argeș, Vâlcea, Ilfov și a municipiului București, la locuințele a 18 persoane bănuite de săvârșirea de proxenetism și spălare de bani. În județul nostru percheziţiile au avut loc  în Piteşti, Bascov, Mioveni, Bradu, Ştefăneşti, Miceşti sau Teiu.

Dosarul fostului primar de la Nucșoara s-a întors la Parchet

Luni, 15 Aprilie 2019 15:34

# Instanța a stabilit că rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată Corneliu Berevoianu, fiind acuzat de delapidarea bugetului Primăriei Nucșoara, a fost neregulamentar întocmit
Corneliu Berevoianu, fostul primar pedelist de la Nucşoara, a fost trimis în judecată, în luna iunie 2018, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru delapidare în formă continuată și angajare a cheltuielilor din buget peste limita creditelor bugetare aprobate. Alături de acesta a fost trimis în judecată și Mihai Tița, fostul inspector cu atribuții financiar contabile al Primăriei Nucșoara, dar și omul de afaceri Florin Petrescu.

 

Dosarul lui Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, privind o despăgubire ANRP - în pronunțare

Luni, 15 Aprilie 2019 13:50

# Prejudiciul calculat de DNA: 35 de milioane de lei!

La Curtea de Apel București este pe rol, din vara anului trecut, cauza în care fostul primar din Bradu, Florin Frătică, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Prejudiciul din acest dosar a fost stabilit la peste 35 milioane lei, reprezentând suma acordată de către A.N.R.P. ca despăgubire pentru 19,13 ha teren, în Bradu.

Fostul șef de la Apele Române a dat în judecată instituția

Luni, 08 Aprilie 2019 12:09

# Adrian Moisescu (foto) a fost demis pentru că a participat la o conferință de presă a PNL Argeș

Pe rolul Tribunalului Argeș  a fost înregistrat, recent, procesul în care Adrian Moisescu, fost director al Administrației Bazinale de Apă Argeș, contestă decizia de concediere ce a fost luată în urma unor dezvăluiri făcute într-o conferință de presă, conferință desfășurată la sediul PNL. Procesul are un prim termen pe 12 aprilie.
Ce s-a întâmplat, de fapt?

 

Neregulile găsite de Curtea de Conturi la Popești, îndreptate

Luni, 08 Aprilie 2019 12:07

# Pentru aceasta, localitatea s-a ales cu un dosar în instanță

La Popești, localitate care, sub conducerea noului primar, înflorește, mocnește un nou scandal. Scandal care are, la origine, modul în care fostul primar a condus instituția, sau, mai exact, la modalitatea în care nu a condus-o.  Totul a început în urma unui control al Curții de Conturi, care a descoperit nereguli privitoare la contractele de arendă, la modul de înregistrare al acestora și altele.

Patronii Agrolact Coșești au scăpat!

Luni, 08 Aprilie 2019 10:21

# Instanța a dispus încetarea procesului penal față de omul de afaceri Lucică Comănescu, judecat pentru evaziune fiscală
Oamenii de afaceri Lucică Comănescu, patronul Agrolact Euroline Mărăcineni, și Constantin Marin au fost trimiși în judecată, în mai 2018, de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș pentru fapte de evaziune fiscală. Conform procurorilor, aceștia, în calitate de asociați ai Agrolact Coșești, firmă radiată de la registrul Comerțului, au înregistrat în 2011 operațiuni comerciale fictive cu „lapte materie primă”. Față de cei doi, instanța a stabilit prin hotărâre definitivă încetarea procesului penal sub aspectul infracţiunii de evaziune fiscală, după ce afaceriștii au acoperit integral prejudiciul de peste 100.000 de lei constatat de procurori în dosar.

 

De la extaz la agonie. Proxenet argeșean eliberat din închisoare, după ce ÎCCJ i-a casat sentința, dar condamnat, din nou, la rejudecare

Luni, 08 Aprilie 2019 09:56

# „Joaca cu sentința”! A fost achitat de instanța de fond, însă condamnat la apel. După 6 luni de arest, a obținut casarea sentinței, fiind eliberat. La rejudecare, a ajuns iar la închisoare
Eduard Mihai Lică este unul din inculpații trimiși în judecată în lotul „proxeneţilor de lux” din Câmpulung. Acesta a făcut parte din grupul de 25 de persoane săltate de mascaţi în urma percheziţiilor de amploare ce au avut loc în octombrie 2016, în oraşul de la poalele Mateiaşului.

ISJ Argeș și Școala nr 16, obligate de instanță să plătească amenzile către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Luni, 08 Aprilie 2019 09:41

Inspectoratul Școlar Județean Argeș și conducerea Şcolii Gimnaziale I.L. Caragiale din Piteşti au cerut, în instanță, anularea actului administrativ prin care cele două instituții au fost sancționate de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu amenzi în valoare totală de circa 5.000 lei. Este vorba despre episodul petrecut în urmă cu câțiva ani la Şcoala Gimnazială „I.L. Caragiale” Piteşti (fosta Şcoală 16). Atunci, elevii unei clase, sprijiniți de părinții lor, au organizat un protest, în unitatea de învăţământ, după ce au refuzat să mai intre la cursuri din cauza unui „elev problemă“.

 

Constantin Nicolescu scapă de închisoare, dar ar putea fi bun de plată

Luni, 01 Aprilie 2019 21:47

# Consiliul Județean Argeș poate să se întoarcă împotriva fostului președinte, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul ”Podul de la Căteasca” # Prejudiciul cumulat în dosar este de peste 8,7 milioane de lei

Constantin Nicolescu, fostul președinte al CJ Argeș, a fost condamnat, pe 26 martie, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul „Podul de la Căteasca”. Totuși, acesta nu va face nicio zi de închisoare. Instanţa a menţinut asupra sa o decizie anterioară, cea din Dosarul Școlilor, în care Nicolescu a primit tot 7 ani și 8 luni cu executare, însă a executat doar 2 ani și 4 luni din sentință.

ÎPS Calinic i-a interzis starețului Ioasaf să mai oficieze slujbe

Luni, 01 Aprilie 2019 21:24

# Starețul de la Cotmeana îi îndeamnă pe enoriași la lucruri necurate: „Mergeţi, fraţilor, în pădure şi puneţi-vă ştreangul” # Ca răspuns la comportamentul părintelui, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului spune că acesta este „sub tratament medicamentos” și este „uneori sensibil la neputințele omenești”

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului i-a interzis starețului Ioasaf de la Cotmeana să mai oficieze slujbe. Măsura a fost luată după ce în spațiul public a apărut o înregistrare video în care Ioan Boiciuc, Ioasaf sub numele de cleric, și-a ameninţat enoriaşii cu bătaia, în timpul slujbei, după ce aceștia ar fi vorbit în biserică.

 

Fostul șef de la CAS Argeș, citat ca martor în procesul doctoriței Anca Alexandrescu

Luni, 01 Aprilie 2019 21:21

Pe 3 aprilie se judecă, la Curtea de Apel Pitești, dosarul în care Anca Alexandrescu este acuzată de procurori că prin intermediul unei farmacii din Călinești, în care era asociat unic, ar fi prescris și apoi decontat, în 2009, sute de rețete fictive. În primă instanță, aceasta a fost achitată pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune în formă continuată. La termenul de miercuri, 3 aprilie, este citat ca martor în proces Ștefan Ciocănel, fost șef al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș.

Alina Frătică a pierdut, la Curtea de Apel București, procesul cu A.N.I.

Luni, 01 Aprilie 2019 21:19

Alina Frătică, soția fostului primar din Bradu, a pierdut, la sfârșitul anului trecut, procesul cu Agenția Națională pentru Integritate. ANI a constatat starea de incompatibilitate pentru Alina Frătică pentru că, în anul 2016, a candidat la Camera Deputaților. Conform ANI, candidata nu și-a încetat raportul de serviciu, fiind, la data respectivă, șef serviciu în cadrul Casei de Pensii a Municipiului București.

 

Pagina 5 din 61

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea