Pădurar din Argeș, trimis în judecată pentru fals intelectual

Vineri, 17 Noiembrie 2023 10:15

 

# Șmecherii cu „cerneală simpatică”

Un pădurar a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru fals intelectual, în formă continuată. Andrei Nicolae O., pădurar în cadrul unui ocol silvic din Argeș este acuzat că, în perioada septembrie 2017-noiembrie 2018, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a emis mai multe avize care atestau fapte necorespunzătoare adevărului.

 

Cine se mai servește din cadavrul firmei Alpitex?

Joi, 16 Noiembrie 2023 12:42

 

Am avut un mare producător și exportator de mobilă în Argeș: Alprom. Am avut și un mare producător și exportator de mobilier masiv: Alpitex. Și de amândouă s-a ales praful după ce, în firme, și-au băgat coada necurată tot felul de șobolani, care nu au știut decât să roadă și să profite, până nu a mai rămas nimic din ele. Argeșul devenise aproape la fel de cunoscut, datorită mobilei, pe cât de cunoscut era datorită automobilelor. Nemții, francezii și alți occidentali făceau coadă să cumpere mobilă de aici, de la Alprom și, ceva mai târziu, de la Alpitex.

 

 

Urmărire ca în filme. O tânără fără permis, judecată pentru că a fugit de polițiști

Joi, 16 Noiembrie 2023 11:56

 

O tânără din Argeș va ajunge în fața judecătorilor după ce a condus o mașină fără să aibă permis de conducere și nu a oprit la semnalul polițiștilor.

Incidentul a avut loc pe 26 ianuarie 2022, aproape de mieul nopții, pe DJ 679, când tânăra, care circula cu mașina pe raza localității Stolnici, nu s-a conformat la semnalul de oprire efectuat de polițiști. Agenții au plecat în urmărirea ei, șoferița reușind să fie blocată abia pe strada Lânăriei din Pitești. S-a stabilit că femeia nu avea permis de conducere, fiind însoțită în automobil de doi bărbați.

 

Afacerist judecat că a desfășurat activități de contabilitate fără drept

Joi, 16 Noiembrie 2023 11:16

 

Un administrator al unei firme din Argeș a fost trimis în judecată, la începutul lunii noiembrie 2023, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi. Gheorghe S. este acuzat că desfășoară activități de contabilitate, audit financiar și consultanță în domeniul fiscal, fără a deține calitatea de expert contabil sau contabil autorizat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

 

 

Argeșeni judecați pentru că și-au cumpărat permise de conducere false

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 11:32

 

Patru persoane au fost trimise, recent, în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, conducere fără permis sau pentru uz de fals.

Au obținut, contra cost, permise de conducere false, care erau aparent eliberate de către autoritățile din Suedia. Mai mulți argeșeni au intrat în atenția organelor penale după ce au prezentat polițiștilor, în timp ce erau opriți în trafic, permise de conducere care erau eliberate tocmai în Suedia.

 

Scump, domne’, scump… Cât costă mâncarea la conacul Monicăi Anghel din Berevoeşti?

Marţi, 14 Noiembrie 2023 07:18

 

Cântăreaţa Monica Anghel are pensiune în Argeş, la Berevoeşti, de care se ocupă cu mare interes, după cum chiar ea a mărturisit. Cu toate acestea, preţurile sunt piperate, iar clienţii i-au lăsat deja recenzii negative. De exemplu, un păstrăv prăjit cu mămăligă şi usturoi costă 45 de lei.

Mâncarea tradiţională este pe gustul argeşenilor, motiv pentru care oamenii au poposit la pensiunea Monicăi Anghel. Dar au comentat negativ preţurile practicate de artistă. \

 

Primarul demis de la Vlădești își joacă ultima carte

Joi, 09 Noiembrie 2023 11:07

 

# A făcut o cerere de contestație în anulare

Cristian Dică Hristu, fostul primar de la Vlădești, nu s-a obișnuit cu ideea pierderii mandatului. Acesta a formulat, pe 30 octombrie, la Curtea de Apel Pitești, o contestație în anulare împotriva hotărârii prin care a fost condamnat pentru transport ilegal de lemne și prin care i s-a interzis dreptul de a ocupa sau de a fi ales într-o funcție publică pe o perioadă de doi ani. Primul termen de judecată a fost stabilit de instanță abia pe 6 martie 2024.

 

Pendiuc, Scarlat și Văsîi încearcă să scape de plata celor 23 de milioane de lei din dosarul penal ”autobuzele Publitrans-CNCD-Girexim”

Miercuri, 08 Noiembrie 2023 13:32

 

# Două procese au fost deschise, în acest sens, la Curtea de Apel București

Dosarul Publitrans a ajuns, după ani de zbateri, la final, la începutul verii! Tudor Pendiuc, Gheorghe Scarlat (CNCD) și Gheorghe Văsîi (Girexim Universal) au fost încarcerați, pe 5 mai 2023, la Penitenciarul Mioveni. Așadar, persoanele găsite vinovate au fost pedepsite. Cu prejudiciul… încă se mai discută. Au existat opinii - chiar ale unor experți - conform cărora nu există prejudiciu și, prin urmare, nu ar exista nici fapte penale. Asta decid, însă, judecătorii. Cei trei inculpați - și cele două firme - încearcă, mai nou, să scape de cele 23 de milioane de lei de plată.

 

 

Judecătoria Pitești a explicat de ce Tudor Pendiuc nu poate fi eliberat condiționat: „Nu a înregistrat dovezi evidente de îndreptare”

Luni, 06 Noiembrie 2023 14:55

 

Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești rămâne la Penitenciarul Mioveni deși a executat o treime din pedeapsă. Judecătoria Pitești i-a respins, pe 1 noiembrie, cererea de liberare condiționată și i-a fixat ca termen de reînnoire a cererii abia anul viitor, pe 20 mai. Fostul edil a contestat decizia instanței. Pendiuc a fost condamnat pe 5 mai 2023 la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Acesta a arătat instanței de judecată că la data de 15 octombrie 2023 s-ar fi împlinit fracţia pe care trebuie să o execute în condiţiile legii pentru a deveni propozabil pentru liberare consiţionată.

 

Doar „avertisment” pentru judecătoarea de la Tribunalul Argeș acuzată de hotărâri copy-paste

Luni, 06 Noiembrie 2023 14:25

 

Consiliul Superior al Magistraturii a dat decizia în dosarul în care judecătoarea Mihaela Badea de la Tribunalul Argeș era acuzată de „exercitarea funcției cu rea-credință”. Deși, pe 1 noiembrie, Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară, judecatoarea Mihaela Badea de la Tribunalul Arges a primit doar „avertisment”. Hotărârea nu este definitivă. Inspecția Judiciară o acuza pe judecătoarea Mihaela Badea de comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art. 271 lit. s) teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor, abatere constând în „exercitarea funcției cu rea-credință".

 

 

Piața din Ceair va fi închisă pentru câteva zile

Luni, 06 Noiembrie 2023 10:28

 

În perioada 5-8 noiembrie, Piața Calea București (Ceair) va fi închisă pentru lucrări de dezinfecţie, dezinsecţie și deratizare.

Cetățenii municipiului Pitești își pot face aprovizionarea, în perioada în care această piață este închisă, din celelalte piețe din municipiu și anume: Trivale, Găvana, Smârdan, Traian.

Piețele funcționează după următorul program:

• luni - vineri: 06:30-19:30;

• sâmbătă: 06:30 - 14:30;

• duminică: 06:30 - 13:30.

 

Începe judecata în dosarul blocului construit ilegal în Pitești

Joi, 02 Noiembrie 2023 07:32

 

# Trei apartamente în acte, dar zece în realitate

Încă din ianuarie 2023, la Judecătoria Pitești a fost înregistrat un dosar în care un inspector de la Serviciul Urbanism și Autorizații de Construire din cadrul Primăriei Pitești, un diriginte de șantier, un om de afaceri și firma sa sunt acuzați că au întocmit, în mod nelegal, mai multe documente prin care au atestat că un bloc ar fi fost realizat conform autorizației municipalității. Este vorba despre dosarul blocului construit ilegal în zona Tancodrom din Pitești. În loc de trei apartamente, așa cum era scris în acte, s-au realizat zece.

 

 

Viceprimarul a fost ales la Vlădești cu o zi înainte de demiterea primarului

Marţi, 31 Octombrie 2023 16:19

 

# Schimb de putere între PSD și PNL # Primarul Cristian Dică Hristu (foto sus) și-a pierdut mandatul

Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, și-a pierdut funcția după ce a a fost condamnat pentru transport ilegal de lemne. Prefectului județului Argeș a emis vineri, 27 octombrie, ordinul de încetare a mandatului edilului înainte de termen. Este pentru a doua oară, în acest mandat, când prefectul Radu Perianu demite un ales local la Vlădești. A fost afectată întreaga conducere a Primăriei. În noiembrie 2021 a fost emis un ordin de demitere pe numele lui Emil Bușescu din Consiliul Local Vlădești, nimeni altul decât viceprimarul localității și finul primarului Cristian Dică Hristu, după ce a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI).

Consilier local condamnat pentru trafic de influență

Luni, 30 Octombrie 2023 19:38

 

Un consilier local de la Aninoasa a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență. Mihai Alexandru Chiţimia, consilier local din partea PMP, este acuzat că a cerut unei femei 2.100 euro pentru a ajuta pe fiica acesteia să obțină permisul de conducere. Alesul local i-a spus că ar avea relaţii la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeş. După ce a dat banii, eleva a picat examenul, iar mama sa a făcut denunț. Cazul a avut loc în primăvara anului 2021.

La un an distanță, în martie 2022, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Alexandru Chiţimia pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

 

 

Mai multe cadre medicale au fost amendate în urma controlului de la Spitalul Județean Argeș

Sâmbătă, 28 Octombrie 2023 07:43

 

# Avem raportul Comisiei mixte de control

# Adriana Molfea, managerul SJU Pitești, a primit doar avertisment

Radu Perianu, prefectul județului Argeș, a înaintat către instituțiile abilitate raportul cu privire la acțiunea de verificare efectuată de comisia mixtă de control la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Au fost înștiințate Corpul de control al prim-ministrului, Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Argeș, care este și administratorul spitalului.

Au fost găsite mai multe nereguli și s-au dispus mai multe măsuri. Unele probleme au fost rezolvate pe loc, altele au termen de remediere până la sfârșitul acestui an.

 

Institutul de Vinificație de la Ștefănești, un trist faliment! Cercetare? Da. Administrare? BA!

Joi, 26 Octombrie 2023 11:49

# Rezultatele dezastruoase sunt egalate doar de nepăsarea celor aflați la butoane

Nu, I.N.C.D.B.H. Ștefănești (Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Biotehnologii în Horticultură Ștefănești) nu a intrat în faliment. Deși este! Pentru că statul român, fiecare contribuabil, pompează bani ca acolo să (nu!) se mai întâmple ceva, cel puțin în partea de administrare. Și nu se pompează bani puțini! Cu ce a înghițit după Revoluție, se putea face o șosea serioasă. Ba chiar o autostradă! Sau un alt proiect serios. Institutul de la Ștefănești, odată perlă a cercetării în domeniul horticol și vinicol, a ajuns o ruină.

 

 

Aspretele, cel mai rar pește din lume, blochează proiectul pârtiei de schi de la Molivișu

Vineri, 20 Octombrie 2023 07:12

 

 

# ADI Molivișu se suprapune în vârf de munte cu Rezervația Valea Vâlsanului

Un pas înainte și apoi mulți înapoi! Așa se derulează proiectul pârtiei de schi de la Molivișu! Când te aștepți ca investiția să intre, în sfârșit, pe făgașul normal, se găsește ceva, pe undeva, care să o blocheze. Mai nou, aspretele, peștele care a supraviețuit extincției dinozaurilor, pune bețe-n roate și bietei pârtii de schi de la Ghițu-Molivișu. În decembrie 2022 s-a constatat că proiectul se suprapune în vârf de munte cu Rezervația Valea Vâlsanului.

 

Primarul de la Vlădești nu a vrut să fie judecat de magistrații Fundătureanu și Stancu

Joi, 19 Octombrie 2023 14:34

 

# Dosarul edilului a rămas în pronunțare

Dosarul lui Cristian Dică-Hristu, primarul de la Vlădești, în care este judecat pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport a rămas în pronunțare. Curtea de Apel Pitești urmează să dea o soluție în acest caz pe 24 octombrie 2023, cu câteva zile înainte de prescrierea faptelor sale.

 

Răsturnare de situație în cazul polițistului acuzat că i-a cerut favoruri sexuale unei tinere

Miercuri, 18 Octombrie 2023 12:53

 

# Din victimă a devenit inculpată. Femeia nu a mai recunoscut că agentul i-a pretins sex

# Tânăra a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului

Elena M., tânăra care l-a acuzat pe un polițist din Curtea de Argeș că i-a pretins favoruri sexuale ca să nu fie sancţionată contravenţional, a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului. Din victimă, aceasta a devenit inculpată. Femeia a mințit în fața judecătorului susținând că agentul de poliţie Viorel Derviș nu i-a pretins favoruri de natură sexuală și că a înțeles în mod greşit intenția polițistului.

 

Argeșean condamnat pentru că a amenințat un polițist pe rețelele de socializare: „Te mardesc”

Marţi, 17 Octombrie 2023 07:35

 

Atenție la cum vă comportați pe rețelele de socializare. Orice cuvânt spus în online poate să se întoarcă împotriva dumneavoastră. Este și cazul unui argeșean, în vârstă de 42 de ani, care și-a arătat mușchii pe Facebook și a început să se filmeze în timp ce aducea injurii unui polițist și organelor de poliție în general.

Înregistrarea video a fost făcută la începutul anului 2022, chiar în fața sediului de poliție Mioveni, în loc public. Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat, pe 11 octombrie, de Judecătoria Pitești la șapte luni de închisoare cu suspendare.

 

 

Pagina 5 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea