Mai multe instituţii sanitare argeșene vor primi despăgubiri de la Hexi Pharma

Luni, 25 Martie 2019 15:58

#  Spitalul Județean de Urgență Pitești va fi despăgubit cu cea mai mare sumă, în Argeș
Pe 30 ianuarie, compania Hexi Pharma a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane de lei, pentru că a vândut dezinfectanți diluați spitalelor din România. Astfel, societatea a pus în pericol viața a milioane de pacienți care au beneficiat de asistență medicală din partea acelor unitați sanitare carora le fusese livrate biocide ineficiente în combaterea infecțiilor nosocomiale, se arată în motivarea judecătorului Tribunalului București, conform realitatea.net.

Masacrarea pădurilor continuă! Pădurari trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, delapidare și furt de arbori

Luni, 25 Martie 2019 14:58

# Inculpații aveau organizată o adevărată rețea prin care să urmărească controalele poliției astfel încât să le evite, beneficiind și de sprijinul organelor silvice, prin pădurarii implicați # Pădurarii au fost dați afară de la Ocolul Silvic Topoloveni

În noiembrie 2017, oamenii legii au organizat 11 percheziţii la persoane suspectate de tăiere ilegală şi furt de lemne. Au avut loc 10 descinderi la Călineşti şi una în comuna Priboieni. Printre cei vizaţi s-au numărat şi doi pădurari bănuiţi că erau mână în mână cu hoţii de lemne din Călinești.  Recent, polițiștii  din cadrul Poliției Oraşului Topoloveni au finalizat cercetările în cauză. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată.

 

Dosarele „Cheresteaua”, afectate de decizia CCR privind protocoalele SRI-Parchet General

Luni, 18 Martie 2019 15:53

# În dosarul lui Ion Andrei, zis „Brânză”, au fost emise deja adrese către Parchetul Tribunalului Argeş pentru a se comunica dacă au fost aplicate protocoalele

Pe 1 aprilie se împlinesc 3 ani de când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat dosarul numit generic ”Cheresteaua 1” și au trimis cauza pe rolul instanței. Este vorba despre dosarul în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris. Alături de acesta au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai firmei Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului, în total fiind 16 inculpați.

Golăneală fără margini la Bradu. Sesizare formulată la ANI, pentru primarul Dan Stroe, semnată în fals

Luni, 18 Martie 2019 15:50

Primarul ales al comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe (foto), nu are zile ușoare în instituția pe care o conduce. În special din cauza golanilor și a golănelilor pe care aceștia le gândesc. Plângeri peste plângeri, certuri în Consiliul Local, contre. În special de la persoane care au pierdut puterea și încă mai speră să o recâștige.
Una din ultimele astfel de golăneli (scuze, termenul este dur, însă reflectă realitatea) s-a produs la sfârșitul lunii trecute, când un cetățean, Grigore Ștefan, a formulat o sesizare către Agenția Națională de Integritate (ANI),  în care cere să fie cercetat primarul în funcție.

 

Dosarul terenurilor din Pădurea Trivale, cumpărate de evrei de la Ivănescu, amânat pentru că unul dintre pârâți e de negăsit

Luni, 18 Martie 2019 15:35

Continuă la Tribunalul Vâlcea dosarul în care trei firme de afaceri evreiești se judecă cu Statul Român și cu Direcția Silvică Argeș privind posesia unor terenuri din Pădurea Trivale.  Direcția Silvică Argeș a câștigat în instanță, pe fond, anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru 32,8 ha de teren din Pădurea Trivale. Este vorba despre terenurile teleportate de la Rătești în Pădurea Trivale și vândute de către Ileana Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu) omului de afacerii Nicolae Ivănescu, care la rândul lui a vândut o parte dintre ele unor firme evreiești.

Luptă aprigă între creditorii Hotelului Muntenia pentru cei 5 milioane de euro

Luni, 18 Martie 2019 15:31

Dragoș Deaconescu (foto), cunoscut și ca Benny, este patronul Atu Casino și al firmelor Atu Win Games, ambele având rețele de săli de jocuri mecanice cu acoperire în toată țara. De asemenea, el are și o firmă de pariuri sportive, Total Bet, tot cu acoperire națională.
Omul de afaceri Dragoș Diaconescu a cumpărat Complexul hotelier „Muntenia”, în urma unei licitații, cu un preț de adjudecare de 23,54 milioane lei, aproximativ 5 milioane euro. Acesta are la dispoziție 90 de zile de la desfășurarea licitației pentru a plăti întreaga sumă.

 

Fostul deputat de Argeș Cătălin Teodorescu a fost declarat nevinovat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție

Luni, 11 Martie 2019 14:20

Fostul deputat de Argeș, Cătălin Teodorescu, a fost declarat nevinovat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Prin motivarea sentinței, judecătorii au scos la suprafață reale abuzuri comise de procurorii DNA care au făcut dosarul. Mai exact, membrii comisiei ANRP au fost trimiși în judecată cu un rechizitoriu întocmit într-o singură lună, raportul de fundamentare al evaluării realizat într-o singură zi, dar și multe altele. Prin Sentința 399/2018, ICCJ a dispus achitarea fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, dar și a fostului deputat de Argeș, Cătălin Teodorescu, pentru abuz în serviciu și primire de foloase necuvenite, în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I și II din Codul de procedură penală - “fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”. În același dosar au fost pronunțate și alte achitari, dar și soluții de condamnare.

ADI Molivișu va scoate din fondul forestier o suprafață de peste 3,5 hectare de pădure

Luni, 11 Martie 2019 13:15

# În compensare va fi împădurită, în altă locație, aceeași suprafață cu 23.000 de puieți

Ministerul Apelor și Pădurilor a solicitat Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivișu suplimentarea suprafeței care urmează să se scoată din fond forestier. Este vorba despre o suprafață de pădure de 3,5354 ha pe care se va realiza staţia de plecare aferentă instalaţiei de transport pe cablu, prelungirea pârtiei de schi A1, instalaţia de transport, anexele infrastructurii de la baza pârtiei, dar se va amplasa și gospodăria de apă. În raportul depus la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș se arată că se împădurește, în compensare, aceeași suprafață, în altă locație.

 

Om de afaceri piteștean, condamnat pentru evaziune fiscală

Luni, 11 Martie 2019 13:11

Doi parteneri de afaceri argeșeni au fost trimiși în judecată în septembrie 2017 de Parchetul de pe lângă Tribunalului Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Ecaterina Florentina Stochian și Cristian Gheorghe Grecu au fost condamnați, pe 6 martie, definitiv de Curtea de Apel Pitești. Dacă partenera sa de afaceri a primit 1 an și 4 luni închisoare, cu suspendare, piteșteanul Gheorghe Grecu, de 56 de ani, s-a ales cu 1.282 de zile de închisoare cu executare. Decizia magistraților a venit pe fondul în care piteșteanul mai fusese condamnat de Tribunalul Argeș pentru alte fapte penale, în urmă cu 11 ani, la o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Omul de afaceri Daniel Otobîcu și-a recunoscut faptele într-un dosar penal

Luni, 04 Martie 2019 23:23

# Otobîcu a fost de acord să presteze muncă în folosul comunității în cazul în care va fi găsit vinovat

Daniel Otobîcu, patronul restaurantului „Casa Argeșeană”, a fost trimis în judecată, în august 2018, pentru infracțiunea de sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Este vorba despre o faptă mai veche pretrecută în urmă cu câțiva ani, mai exact în decembrie 2016. Totul a plecat după ce oamenii legii au fost sesizați de către un șofer că este șicanat în trafic de către un alt conducător auto. Poliția a intervenit și l-a oprit pe șoferul agresiv  tocmai când acesta cobora din mașină în fața locuinței sale.

 

Joaca de-a demisia! Florentin Luca îi ia locul lui „Țîță” în Consiliul Local Bradu, dar s-a trezit că și-a dat… demisia din Partidul pentru Argeș și Muscel

Luni, 04 Martie 2019 23:15

# Consilierii locali din Bradu ai PAM au demisile date în alb la partid # Florentin Luca: „Demisia este scrisă de mine și este semnată de mine, dar fără dată”
Pe 28 februarie, la ședința ordinară a Consiliului Local Bradu s-a făcut din nou rocada între consilierii locali ai Partidului pentru Argeș și Muscel.  Florentin Luca a revenit în Consiliul Local și l-a înlocuit pe Alexandru Stancu, zis „Țîță”, după ce instanța i-a dat câștig de cauză. Schimbarea consilierilor a produs un scandal de pomină.

Șoferul de la AJVPS Argeș va fi audiat în procesul șefului

Luni, 04 Martie 2019 23:13

Continuă procesul lui Constantin Istrătescu (foto), directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Argeș, la Judecătoria Pitești. Reamintim că acesta şi alţi doi angajaţi ai instituției, Horia Tănase şi Sorin Bulimac, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Omul de afaceri Valentin Vișoiu își vrea înapoi bunurile puse sub sechestru în dosarul „Publitrans”

Luni, 04 Martie 2019 15:08

Omul de afaceri piteştean Valentin Vişoiu, cel care controlează grupul de firme Conarg, este cercetat la Tribunalul București în dosarul de corupţie al  fostului primarul al Piteştiului, Tudor Pendiuc. Vișoiu este nemulțumit de faptul că procurorii DNA au pus sechestru peste o parte din bunurile sale. Recent, la Tribunalul București, omul de afaceri  a contestat măsurile asigurătorii. Pe 21 februarie, instanța a respins cererea lui Vișoiu.

Blocul Maia Craiovei - ţeapă imobiliară sau afacere cinstită?

Luni, 25 Februarie 2019 15:58

# În documentația inițială, erau prevăzute 35 de locuri de parcare interioare. Acestea s-au transformat într-un… spațiu comercial # Oficial al Primăriei Pitești: „Nu am autorizat așa ceva...!”

Un bloc nou și frumos vine să completeze peisajul urban al Piteștiului. Amplasat stradal, pe Craiovei, pe un fost spațiu verde care era, odată, derdeluș. Numai că… nu se vede nici un loc de parcare… Proprietarii blocului 53, din Calea Craiovei, s-au declarat, de la începutul lucrărilor,  nemulţumiţi de construcţia ce urma a fi făcută în faţa apartamentelor acestora.

 

Un europarlamentar PSD este târât în mocirla PNL Moșoaia

Luni, 25 Februarie 2019 14:18

# Explicația șefului PNL Moșoaia, Alexandru Lucian Mihai: „N-am vrut să accept ca tu să deții funcția de viceprimar în comună… cât ai vrut să-mi dai, 2-3000 de lire sterline?” Totul a început de la o postare a unui fost liberal, care a ținut să îl întrebe pe șeful partidului, pe Adrian Miuțescu, dacă i se pare normală postarea apărută pe grupul lor, cel al peneliștilor din Moșoaia: „Domnule Miuțescu, cum comentați faptul că liderul PNL Moşoaia Alexandru Lucian Mihai în campania în care a împărțit rechizite școlare pentru copiii din Comuna Moşoaia, pentru votanții PSD si copiii lor a avut doar multă M..ie? Cum comentati faptul că îmi amenintă și jignește pe Facebook familia, viitoarea soție. Vă întreb fiindcă se tot laudă cu susținerea şi prietenia dumneavoastră!”, menționează Constantin Mihai-Alin.

Licitație de peste 10 milioane de euro!

Luni, 25 Februarie 2019 14:11

# Alprom, fost lider național în producția de mobilier, este scos la vânzare pe bucăți

Compania argeşeană de mobilă Alprom – fost lider național în domeniu, a fost,  de mai bine de zece ani, miza unui război pe plan local între doi oameni de afaceri: Gheorghe Văsîi şi Cătălin Chelu. Primul, influent în judeţul Argeş, a pierdut, în 2010, calitatea de acţionar majoritar la Alprom, în favoarea lui Cătălin Chelu. Cel din urmă, urmărit penal și condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, a fost declarat decedat, la sfârșitul lui 2014. Au rămas însă, în afaceri, firmele sale, locotenenții săi, care au continuat să facă ceea ce știau, cu toții, mai bine.

 

Alina Frătică, fost candidat la alegerile pentru Camera Deputaților, prestează muncă în folosul comunității la Bradu

Luni, 18 Februarie 2019 23:12

# Soția lui Florin Frătică are de executat 60 de ore de muncă neremunerată ca urmare a ordonanței procurorului Parchetului Tribunalului Argeș # Alina Frătică și-a început deja treaba: „Am făcut curățenie, chestii domestice…”

Alina Frătică, soția lui Florin Frătică - fostul edil de la Bradu, are de executat 30 de zile, echivalentul a 60 de ore, de muncă neremunerată în folosul comunității. Decizia a fost dată în baza ordonanței unui procuror de la Parchetul Tribunalului Argeș care a dat soluţia de renunţare la urmărirea penală într-o cauză în care aceasta era cercetată pentru instigare la fals intelectual şi uzul de fals. În cele din urmă, Alina Frătică s-a ales doar cu prestarea unor ore de muncă în folosul comunității. Începând cu 18 ianuarie, aceasta își „ispășește” orele de muncă la firma Consiliului Local Bradu.

Dosarul ”Podul Căteasca”, în pronunțare

Luni, 18 Februarie 2019 23:05

# În dosar, sunt cercetați fostul președinte al CJ, Constantin Nicolescu, patronul Zeus S.A., Grigore Dobre, dar și funcționari publici

Săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc ultimul  termen în procesul „Podul Căteasca”. Principalii „actori” din dosar sunt Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al CJ şi al PSD Argeş, şi Grigore Dobre, fostul patron al firmei de construcţii Zeus. După ce dosarul a fost rejudecat la Curtea de Apel Bucureşti, iar Nicolescu a primit şapte ani şi opt luni de

 

Autobuzele CNCD, scoase la vânzare în dosarul de insolvență, la preț redus

Luni, 18 Februarie 2019 22:57

# Autobuzele penale ale lui Pendiuc, greu de vândut # Preţul de vânzare pentru un autobuz, acum, începe de la 30.000 EURO

Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014,  cererea de deschidere a procedurii  de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului  privind transportul public local de călători, scandal în care, este implicat și directorul  societății, Constantin Scarlat, alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Până în prezent, administratorul judiciar al CNCD, S.P. Bio Consult S.P.R.L, prin asociat Oprea – Barac Ionel, a organizat mai multe licitații pentru vânzarea bunurilor mobile aflate în patrimoniul societății.

În martie, începe judecarea apelului patronului de la „Atac de Argeș”

Luni, 18 Februarie 2019 22:55

# Florin Paraschivescu a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru șantaj

Pe 21 decembrie 2018, Florin Paraschivescu, fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Pitești la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru şantaj. Atât Paraschivescu cât și Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești au făcut apel în urma deciziei primei instanțe. Curtea de Apel Pitești a stabilit primul termen al apelului pe 19 martie.

 

Pagina 5 din 60

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea