Război, în instanță, pe terenul Catedralei din Costești

Miercuri, 26 Aprilie 2023 12:19

# Printr-o Hotărâre de Consiliu Local, Primăria a trecut terenul în domeniul public  # Atât Parohia Costești cât și Arhiepiscopia se luptă să anuleze actul

Luptă absurdă pe terenul de sub Catedrala cu hramul ”Sfântul Prooroc Ilie”, din Costești. În 2017, Consiliul Local Costești trece terenul, în suprafață de peste 8000 m.p., în domeniul public al localității. Parohia a contestat decizia autorităților locale. Dosarul a ajuns la Tribunalul Argeș, apoi la Curtea de Apel Pitești. În cele din urmă, acesta a ajuns, pentru rejudecare, din nou, la Tribunalul Argeș.

Ce se întâmplă cu prejudiciile din dosarele „Cheresteaua 2 și 3”

Miercuri, 26 Aprilie 2023 08:57

# Cauzele au fost afectate de prescripția răspunderii penale

Spuneam într-o ediție recentă a săptămânalului „Atitudine în Argeș” că trimiterea în judecată a posibililor inculpați din dosarele „Cheresteaua 2 și 3” a devenit imposibilă, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale. În această situație, procurorul urmează, conform legii în vigoare, să dispună clasarea cauzelor.

Amintim că dosarul „Cheresteaua 2” își are originea încă din anul 2011, atunci când organele de cercetare penală din cadrul IPJ Arges - Serviciul de Investigare a Fraudelor s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și tăiere ilegală de arbori. În schimb, dosarul „Cheresteaua 3” a fost deschis încă din anul 2012. Anii au trecut, cercetările au bătut pasul pe loc! Lipsa rapoartelor de expertiză silvică în cele două cazuri a îngreunat activitatea anchetatorilor.

 

Primarul de la Bogaţi - scandal de proporţii cu firma furnizoare de apă a comunei!

Marţi, 25 Aprilie 2023 10:53

Mare jupân pe moşia lui, primarul Ion Gârleanu a mai făcut o aroganţă la Bogaţi, spre disperarea locuitorilor care sunt primii ce au de suferit.

Recent, a fost reziliat contractul de furnizare apă cu firma Pama SRL, din cauza neîndeplinirii obligaţiilor contractuale faţă de societatea cu pricina. În speţă, Gârleanu încearcă să ascundă gunoiul sub preş, dar consilierii locali liberali strigă cu şapte guri ca să se afle manevrele primarului de la Bogaţi, care se vede că a pus stăpânire pe comună.

Dosarul "Consultanța" - la final de drum. Nicio persoană nu a fost condamnată

Marţi, 25 Aprilie 2023 08:46

Fostul deputat Mircea Drăghici şi Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, au fost achitaţi definitiv, luni - 24 aprilie, în dosarul "Consultanța" de către completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cei doi au fost acuzaţi de fapte de corupţie privind încheierea unor contracte de consultanţă cu zeci de primării din Argeş.

În acelaşi dosar au fost achitate alte 35 de persoane - primari şi viceprimari de comune, la momentul săvârșirii faptelor, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă.

 

Marius Manole, primarul de la Aninoasa, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Luni, 24 Aprilie 2023 16:48

# Este acuzat de evaziune fiscală!

În Săptămâna Mare, pe 13 aprilie, Marius Nicolae Manole, primarul de la Aninoasa, a fost condamnat, la Tribunalul Argeș, la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind, deja, atacată cu apel de inculpat. Se va ajunge, astfel, cu dosarul la Curtea de Apel Pitești, unde judecătorii vor da, cel mai probabil, o decizie finală!

Marius Nicolae Manole a fost trimis în judecată în decembrie 2019 pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. În dosar au mai fost trimiși în judecată Bratu Toma și societatea SC Comet Total Center SRL, aceștia fiind acuzați de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. În cele din urmă, Tribunalul Argeș a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatei SC Comet Total Center SRL și a inculpatului Toma Bratu ca urmare a faptului că a intervenit prescripţia penală. În schimb, actualul primar de la Aninoasa a fost condamnat la închisoare cu executare.

Comisari de la Protecția Consumatorului Argeș condamnați definitiv pentru fapte de corupție

Joi, 13 Aprilie 2023 11:56

Dosarul „Corupție la Protecția Consumatorilor Argeș” a ajuns la final de drum!

Pe 12 aprilie, Curtea de Apel Pitești a respins, ca nefondate, apelurile declarate de Dumitru-Constantin Boboc și Paul-Constantin Zamfir, comisari superiori în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș la momentul săvârșirii faptelor. A rămas, astfel, ca la Tribunalul Argeș.

Dumitru Boboc a primit 2 ani şi 11 luni închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită și fals intelectual. În schimb, Paul Zamfir a primit 2 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită, tot cu suspendare.

 

Primarul de la Bogaţi a construit un pod cu dedicaţie!

Miercuri, 12 Aprilie 2023 18:59

# Inspectoratul Judeţean în Construcţii – sesizat în acest caz!

Ce vrăji a mai făcut primarul Ion Gârleanu, la Bogaţi? După cum am aflat dintr-o postare pe social media, edilul a atribuit direct o lucrare unei firme de casă, abonată la multe lucrări din comună. După cum se plâng chiar oamenii din localitate, societatea cu pricina lucrează prost, iar podul de la Ciorchinești nu face excepţie.

Consilierii locali PNL din Consiliul Local Bogaţi au sesizat Inspectoratul Judeţean în Construcţii, care a constatat că nu s-a respectat legea, ba chiar firma a fost obligată să execute cum trebuie lucrarea. S-a lăsat şi cu sancţiuni.

 

Fermierii din Argeș au venit, cu tractoarele, să protesteze la Pitești

Marţi, 11 Aprilie 2023 13:03

#  Printre participanți, deputatul Aurel Bălășoiu,  Ionel Moloiu - primarul din Hârsești și afaceristul Hadi Khoury

Peste o sută de fermieri, cooperative agricole și societăți din Argeș, din domeniul agriculturii, au protestat, vineri, împotriva deciziilor luate de guvernanți, care au dus la căderea prețului cerealelor românești. Fermierii au venit la volanul utilajelor agricole cu care lucrează pământul, în special tractoare.

Ruta pe care s-au deplasat  mașinile  și utilajele  agricole a fost: Siloz Costești – centura Costești – orașul Costești (centru), dreapta spre Pârvu Roșu, în comuna Bradu (centru), dreapta spre Auchan, sens giratoriu Vama Pitești și retur (Bradu, Costești).

 

Isabela Din: „Am întrebat-o: «Amalia, de ce ai făcut asta?» Mi-a răspuns: «Ca să îmi cresc copilul!»”

Joi, 06 Aprilie 2023 09:06

# Directoarea financiară a unității medicale a povestit cum a motivat fosta contabilă furtul de 4 milioane de lei

Proces maraton, pe 29 martie, la Tribunalul Argeș! Peste șase ore a durat termenul de judecată din procesul în care Amalia Dumitrașcu, fosta contabilă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, este acuzată că a delapidat din conturile unității medicale suma de aproximativ 4 milioane de lei. A fost o ședință în care au fost audiate, ca martore, mai multe persoane care au lucrat/lucrează în cadrul departamentului financiar contabil de la SJU Pitești. Următorul termen de judecată a fost stabilit în data de 26 aprilie.

Fost polițist condamnat la închisoare pentru trafic de influență

Miercuri, 05 Aprilie 2023 08:38

# Martor în dosar a fost și Dragoș Mecu, șeful de la Permise Argeș

Un fost polițist din Argeș a fost condamnat, în data de 31 martie, la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Decizia Tribunalului Argeș nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Dacă hotărârea instanței va rămâne definitivă, inculpatul va presta și muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Albești de Argeș sau în cadrul Primăriei Valea Iașului, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

 

EXCLUSIV. Faptele din dosarele ”Cheresteaua 2 și 3” s-au prescris

Joi, 30 Martie 2023 09:01

# Parchetul Tribunalului Argeș: „Trimiterea în judecată a inculpaților devine imposibilă”

Dosarele cunoscute sub numele de „Rețeaua Cheresteaua” au ajuns la final de drum! Un dosar a fost soluționat, iar în alte două a intervenit prescripția răspunderii penale, conform celor precizate într-o informare emisă redacției noastre de conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Mai multe firme sunt considerate părtașe la dezastrul din munții Argeșului. Singura „grupare” găsită vinovată a fost cea condusă de Ion Andrei, zis „Brânză”, patronul firmei Andris SRL. De altfel, Ion Andrei împreună cu cei doi fii ai săi și cu doi foști angajați ai Ocolului Silvic Valea Oltului își ispășesc, în prezent, pedepsele primite în dosarul „Cheresteaua 1”. În celelalte două dosare privind tăierile ilegale de lemne din județ, deschise încă din anul 2012, faptele s-au prescris, iar trimiterea în judecată a inculpaților a devenit imposibilă.

Noutăți în dosarul delapidării celor 4 milioane de lei de la Spitalul Județean Argeș

Miercuri, 29 Martie 2023 08:46

# În această săptămână vor fi audiate fosta și actuala directoare financiară a unității medicale

Noutăți în dosarul în care trei persoane şi o societate comercială sunt acuzate că au constituit un grup infracțional organizat, în scopul delapidării Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești cu suma de aproape 4 milioane de lei. În septembrie 2022, Amalia Elena Dumitrașcu, fosta contabilă a Spitalului Județean, oamenii de afaceri Nicolae Iordache și Cătălin Adrian Iordache-Dincă, respectiv firma S.C. Rivertex Project S.R.L.  au fost trimiși în judecată de procurorii argeșeni. Pe 29 martie, în procesul de la Tribunalul Argeș, urmează să fie audiați atât actualul cât și fostul director financiar contabil al spitalului. Declarațiile acestora vor fi foarte importante mai ales că Isabela Din, actualul director financiar, a fost cea care a descoperit frauda uriașă.

 

Tribunalul Argeș a anulat zeci de probe în dosarul „fraudelor bancare prin skimming”

Miercuri, 29 Martie 2023 08:40

# Cazul a fost instrumentat de procurorii DIICOT Pitești

Mai mulți români au creat o grupare specializată în furtul banilor de la bancomate prin intermediul unor dispozitive de skimming. Îți scoteai banii de pe card, iar datele aferente cardului îți erau înregistrate și ulterior clonate. Până să-ți dai seama ce se întâmplă, rămâneai fără bani în cont. Șase bărbați au fost trimiși în judecată, în vara anului 2022, pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat. S-a stabilit de procurori că gruparea specializată în infracțiuni de fraudă bancară opera pe teritoriul Cehiei, Sloveniei sau Slovaciei, unde au creat prejudicii de zeci de mii de euro. Dosarul a fost înregistrat în iunie 2022 pe rolul Tribunalului Argeș. Trei bănci s-au constituit părți vătămate în cauză.

Constantin Metehoiu scapă, din nou, de un dosar de corupție

Marţi, 28 Martie 2023 09:03

# A construit un ponton plutitor pentru ambarcaţiunile sale, din banii Hidroelectrica

Într-o lună, lui Constantin Metehoiu, fost director al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş, i s-au prescris faptele în două dosare de corupție. După ce, pe 24 februarie, Constantin Metehoiu a scăpat de condamnare în dosarul „Hidroelectrica” pentru că i s-a dispus încetarea procesului penal pentru săvâșirea infractiunii de complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, pe 24 martie i-au fost prescrise faptele într-un nou dosar.

 

Hoții de lemne din Argeș, care au atacat pădurarii cu drujba și toporul, au fost trimiși în judecată

Miercuri, 22 Martie 2023 13:18

# Judecați pentru ultraj, la trei săptămâni de la incident!

Toleranță zero față de cazurile în care personalul silvic este atacat de hoții de lemne! Trei agresori au fost trimiși în judecată pentru ultraj, la 18 zile de la sâvârșirea faptelor. Personalul silvic din cadrul ocolului Silvic Privat Dragoslavele împreună cu Obştea Moşnenilor Dragoslăveni au surprins, pe 17 februarie 2023, mai multe persoane în timp ce furau lemne din pădure. Incidentul a avut loc în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele. Prinși asupra faptului, hoții de lemne i-au atacat pe pădurari cu toporul și cu drujba. Au fost scene șocante, în orice moment putând să aibă loc o tragedie. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav! Vinovații vor răspunde, acum, pentru faptele lor în fața judecătorului!

Publitrans a dat în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Marţi, 21 Martie 2023 14:00

# O parte dintre autobuzele Publitrans nu sunt exceptate de la plata rovinietei.

Publitrans 2000 SA a dat în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Motivul procesului l-a constituit refuzul CNAIR de a include în baza de date a vehiculelor exceptate de la plata rovinietei o parte dintre autobuzele Publitrans! S-a ajuns în instanță, iar la sfârșitul anului trecut Tribunalul Argeș a dat câștig de cauză CNAIR-ului.

 

 

Viața revine, la Mănăstirea Râncăciov, după incendiul din toamna trecută

Vineri, 17 Martie 2023 08:50

# Starețul face eforturi să obțină fonduri europene pentru renovarea mănăstirii, monument istoric de clasă A

Incendiu devastator, toamna trecută, la Mănăstirea Râncăciov. Au ars, într-o dimineață, ca o torță, anexele de lângă locuința călugărilor. Acolo erau depozitate materiale puternic inflamabile. Din fericire, flăcările nu s-au întins și la clădirile principale - cea în care stau călugării sau la  mănăstirea din apropiere. Incendiul ar fi pornit de la un scurt circuit electric.

În anexele arse, călugării munceau, în principal pentru a produce pastile de cărbune pentru slujbele religioase – aceasta fiind sursa cu care se întrețineau. Construcția care a ars era pe structură metalică -  pereții însă  fiind din panouri termoizolante, au întreținut flăcările.

O nouă expertiză în dosarul terenurilor transferate de la Rociu la Căteasca

Joi, 16 Martie 2023 13:33

La Curtea de Apel Pitești s-a reluat dosarul în care comuna Rociu a pierdut 620 de hectare de teren în favoarea comunei Căteasca.

Judecătorii au admis cererea de revizuire. S-a dispus rejudecarea acestui litigiu funciar după ce expertul tehnic judiciar Florin Cristinel Mihăilescu a fost condamnat la 1 an şi 2 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă în modul de întocmire a expertizei respective.

Urmează, aşadar, ca instanța să stabilească, din nou, cărei localităţi aparţin de drept cele 620 de hectare. Iar pentru a lua o decizie în acest sens, a fost admisă o nouă expertiză tehnică. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 3 aprilie. Florin Cristinel Mihăilescu a fost condamnat, în martie 2022, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. În plus, i-a fost interzis și dreptul de a exercita profesia de expert, pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a sentinţei.

 

Reîncepe lupta dintre Universitatea Pitești și afaceristul Otobîcu pentru Casa Universitarilor

Joi, 16 Martie 2023 08:52

De câțiva ani buni, la Tribunalul Argeș, s-a judecat dosarul în care omul de afaceri Daniel Otobîcu cere despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru afacerea eșuată ”Casa Universitarilor”.  Luptele se vor muta, de anul acesta, la Curtea de Apel.

Povestea începe prin 2008, atunci când la fostul restaurant Panoramic au fost realizate mai multe lucrări de construcții, recompartimentare, modernizare etc., în urma unui contract de sponsorizare încheiat cu Otobîcu. S-a constatat că respectivele lucrări au fost făcute fără autorizații legale. Pe fir a intrat Primăria Piteşti care a dispus atunci fie oprirea executării lucrărilor și intrarea lor în legalitate, fie aducerea imobilului la starea iniţială.

Au trecut 10 luni de când podul Căteasca este închis circulației

Miercuri, 15 Martie 2023 09:59

# Ion Mînzînă: „Sperăm să găsim înțelegere pentru eventuale finanțări! Sumele sunt foarte mari”

Va fi un drum lung până când Podul de la Căteasca va fi, din nou, disponibil pentru circulația publică. Cum starea tehnică a podului este una critică, autoritățile locale au dispus, din mai 2022, închiderea traficului rutier, pe o perioadă nedeterminată. Iată că, în curând, se împlinește un an de atunci, iar măsurile dispuse pentru rezolvarea situației se pot număra pe degetele unei mâini. Mai întâi, Consiliul Județean Argeș a acționat în instanță constructorii podului de la Căteasca, care au refuzat să efectueze lucrările de reparații. Mai ales că lucrarea avea termen de garanție o perioadă de 50 de ani!

 

Pagina 5 din 96

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea