BINGO! Alina Gorghiu s-a transformat în avocata lui Florin Cîțu!

Miercuri, 18 Mai 2022 12:50

Să vezi minune! Șefa PNL Argeș, Alina Gorghiu, s-a transformat în avocata de serviciu a fostului lider liberal, Florin Cîțu. Pesemne că Alinuța retrăiește momentele de maximă intensitate pe care le-a trăit alături de Cîțu în SUA, chiar înainte de a-l uita și a-l trimite la plimbare din fruntea partidului. Mai nou, Cîțu se teme că ar putea pierde președinția Senatului. Slavă Domnului, Alina Gorghiu a declarat public că domnul Cîțu e în siguranță, nu-i sapă nimeni groapa. Deocamdată, spunem noi... Adevărul e că Alina Gorghiu abia a câștigat șefia PNL Argeș, dar o roade grija de Cîțu. Argeșul pe când?

Emanuel Soare s-a reinventat! De la costume slim, la pantaloni cu vedere la ciorapi!

Marţi, 17 Mai 2022 18:43

Fostul prefect de Argeș, Emanuel Soare, se pregătește intens pentru activitatea pe care o va desfășura în partidul Forța Dreptei, într-o funcție pe care o cunoaște deja. Drept care a umblat la imagine și observăm că, mai nou, afișează un look de adolescent rebel. La evenimentul organizat de Universitatea din Pitești cu ocazia Zilei de 9 mai, Soare a purtat o pereche de pantaloni de culoare gri șobolan, cu vedere la ciorapii de culoare neagră. Practic, dacă-l vedea Dana Budeanu îl desființa pe persoană fizică, dar cum noi nu suntem specialiști în domeniul modei, spunem doar că Soare arăta mult mai bine în costumele slim, alea pe care le purta când era pe cai mari în PNL Argeș.

 

Hai că ne-am prins de ce l-au pus pe Iani Popa secretar de stat la Transporturi!

Marţi, 17 Mai 2022 17:44

Săptămâna trecută, pe 10 mai, Iani Popa, vicepreședinte PNL Argeș, a fost din cale-afară de ocupat. Și nu cu vreo treabă pentru argeșeni, ci cu finețuri. Popa a participat la un eveniment organizat de Familia Regală a României și bineînțeles că s-a lăudat și pe Facebook, de vreme ce alte realizări pentru Argeș n-a reușit. Poate data viitoare…

„Am fost onorat să particip astăzi, la Gara Băneasa, cu prilejul sărbătorii naționale de 10 Mai, la ceremonialul militar desfășurat in fața Familiei Regale. Ceremonialul a fost urmat de un traseu simbolic cu trenul, de la Bucuresti la Galați!”, a scris Iani Popa pe Facebook.

Măcar ne-am prins și noi de ce l-au pus pe Iani Popa, secretar de stat. De fotogenic ce e! Pe vremea când era prefect de Argeș se vorbea pe la colțuri că e frumușel foc. Cum anii au trecut, rămâne totuși o prezență elegantă. Altfel, trăiască partidul care l-a făcut om mare!

Ѕ-a trezit Emanuel Ѕoare! Toată lumea să apeleze la el...

Luni, 16 Mai 2022 12:00

Fostul prefect Emanuel Ѕoare a intrat prin ușa din față în partidul Forța Dreptei, după ce a ieșit pe ușa din dos a PNL-ului. În ultima perioadă a fost destul de absent în mediul online și chiar foarte timid în lumina reflectoarelor, unde a mai scos capul pe la unele dintre evenimentele organizate la Pitești. Peste tot a mers în calitate de fost prefect, că altceva nu are în CV-ul politic.

Și probabil tot ca fost prefect a vorbit pe Facebook despre inflație și despre impotenta guvernare, care a dus țara de râpă. Adică omul Emanuel Ѕoare vorbește din experiență, că doar a fost la guvernare și ne-a rupt în pandemie, ba cu amenzile, ba cu amenințările.

 

Sorin Grindeanu a verificat lucrările de la tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu - Pitești

Vineri, 13 Mai 2022 08:01

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost joi, 12 mai, pe șantierul tronsonului 5 al autostrăzii Sibiu - Pitești, la Bascov-Budeasa.


Ministrul a fost însoțit de către președintele executiv al PSD Argeș, primarul Piteștiului Cristian Gentea, de deputatul Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, precum și de Cristian Pistol, director general al CNAIR.

Sorin Grindeanu a dorit să vadă cum decurg lucrările și a discutat la fața locului cu constructorii, cerându-le să respecte termenele prevăzute în contract.

Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni: ”Miniștrii PSD implementează rapid măsurile din programul «Sprijin pentru România»!”

Miercuri, 11 Mai 2022 19:34

Pentru combaterea creșterii prețurilor, ministrul  PSD al Finanțelor Publice a elaborat actul normativ astfel încât angajatorii să poată opera de la 1 iunie creșterea voluntară cu 200 de lei a salariului minim pentru  angajații cu acest nivel de salarizare. Suma suplimentară de 200 de lei va fi scutită de taxe. De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada 1 iunie - 31 decembrie 2022 pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă este de 2.750 de lei.

 

 

Foștii parlamentari argeșeni își iau pensiile speciale înapoi, după ce judecătorii CCR au decis că eliminarea lor e neconstituțională

Miercuri, 11 Mai 2022 12:02

# Zece foști deputați sau senatori de Argeș au cerut în instanță recuperarea pensiilor speciale # Dosarele acestora au ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție

Curtea Constituţională a României a decis, săptămâna trecută, că legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională. Judecătorii Curții Constituționale nu au intrat pe fondul legii, ci au declarat neconstituțională procedura prin care a fost adoptat proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. S-a constatat că parlamentarii s-au grăbit și au votat-o într-o singură zi! CCR a transmis, într-un comunicat de presă, că „legea criticată a fost adoptată în cadrul procedurii generale într-o singură zi, cu încălcarea tuturor termenelor, ceea ce reprezintă o afectare a procedurii de adoptare în ansamblul său”. În urma deciziei CCR, foștilor parlamentari care beneficiau de aceste beneficii ar putea să le reintre pensiile în plată.

Deputatul Moșteanu se laudă că știe. Dar știe? Ionuț Moșteanu: ”Oare câte străzi asfaltate s-au evaporat…?”

Miercuri, 11 Mai 2022 11:38

La Primăria Câmpulung se întâmplă, sigur, ceva. Dacă e bine sau rău, vor decide localnicii care, deocamdată, i-au dat credit Elenei Lasconi. Primărița se mândrește, mai nou, că a făcut economie la consumul de carburant și, astfel, a scutit bani din bugetul local. Așa să fie?

Așa susține, spre exemplu, deputatul Ionuț Moșteanu: ”Ce înseamnă respectul pentru bani publici, pentru banii din taxe și impozite care vin la bugetul local.

 

 

Partidul Forța Dreptei va avea filială în Argeș până la 1 iunie, la ultima strigare!

Miercuri, 11 Mai 2022 11:32

După un turneu prin mai multe județe, în calitate de deputat al partidului Forța Dreptei, Adrian Miuțescu  a apărut în Argeș, la mormântul lui Ion C Brătianu, vizibil emoționat la comemorarea a 131 de ani de la moartea ilustrului liberal. Cum Miuțescu e un fost liberal, destul de hulit de foștii colegi de partid, parlamentarul încearcă să facă pe fata mare la brațul lui Ludovic Orban. Deocamdată prin țară, dar în scurt timp și în Argeș. Nu prea mai ține vrăjeala, dar să nu ne pierdem speranța, zic...

 

Au început lucrările de reabilitare a DN 73 D, în Mioveni

Luni, 09 Mai 2022 16:51

În prezența lui Cătălin Șomode, directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București de care aparține și județul Argeș, au început astăzi, 9 mai, lucrările de reabilitare a DN 73 D (Bulevardul Dacia) în Mioveni.

Este una dintre cele mai așteptate și mai solicitate investiții la nivelul orașului Mioveni.

Pe șantier au fost și președintele Consiliului Județean Argeș și al PSD Argeș Ion Mînzînă, deputatul Simona Bucura-Oprescu, secretar executiv al PSD Argeș, primarii Ion Georgescu din Mioveni și Nicolae Velcea din Ștefănești, precum și Gheorghe Mihăiță, directorul Secției Drumuri Naționale Pitești.

 

Deși a candidat singură, Alina Gorghiu a reușit... să se claseze pe primul loc!

Luni, 09 Mai 2022 16:28

# Iani Popa se întoarce, zâmbitor, în vârful PNL, după ce a dezertat și a lăsat partidul în urmă pentru altă formațiune

Sâmbătă, 365 de liberali au fost prezenți la alegerile din PNL Argeș. S-au înregistrat 6 voturi nule, 8 persoane nu au votat, 357 voturi exprimate. Alina Gorghiu a candidat cu încă doi necunoscuți din PNL ca să nu semene, alegerile, cu cele din perioada de dinainte de Revoluție. A ieșit însă prima, cam cu același scor. În rest - echipa devotată, printre care l-am regăsit, la loc de frunte, pe dezertorul din PNL, Iani Popa. Au venit de la București și susținătorii Alinei Gorghiu - ministrul de interne, Lucian Bode și ministrul energiei, Virgil Popescu.

Potrivit rezultatelor, Alina Gorghiu a câștigat funcția de președinte al filialei județene cu 319 voturi,  Doru Georgescu – 27 și Constantin Zăbavă – 5 voturi.

 

Cristina Stocheci, senator PSD Argeș: „PSD continuă să vină cu soluții pentru combaterea creșterii prețurilor ”

Marţi, 03 Mai 2022 13:45

Pe lângă programul „Sprijin pentru România”, miniștrii  PSD din Guvern (Finanțe, Agricultură, Economie) analizează căile legale pentru sancționarea speculei prin care unii operatori economici încearcă să se îmbogățească prin creșterea artificială a prețurilor, în dauna a milioane de români cu venituri mici.

Tot în sprijinul românilor vine și OUG privind înăsprirea sancțiunilor pentru contravenții în domeniul protecției consumatorului.

 

 

Piteșteanul Robert Turcescu a revenit în televiziune, după ani de pauză

Marţi, 03 Mai 2022 07:55

Jurnalistul Robert Turcescu s-a întors în televiziune, la postul B1 TV, unde va realiza emisiunea, “Sub semnul întrebării”, premiera având loc luni, 2 mai. În 2014 Turcescu mărturisea, în calitate de invitat la B1 TV, că a lucrat ca locotenent colonel sub acoperire. De atunci, Turcescu s-a retras din televiziune.

”Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit sa îndur oprobriul public, îl merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecători drepti. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor!”, a fost mesajul lui Robert Turcescu, din 2014, potrivit Click.ro.

Trei candidați pentru șefia PNL Argeș. Alina Gorghiu – marea favorită

Luni, 02 Mai 2022 11:53

Sâmbătă, 7 mai, se va alege noua conducere a PNL Argeș. Pentru funcția de președinte și-au anunțat candidatura trei candidați: Alina Gorghiu, actualul președinte interimar și marea favorită pentru a deveni președinte al organizației, Doru Georgescu și Constantin Zăbavă.

Pentru funcția de prim-vicepreședinte pe Politici Publice va candida senatorul Dănuț Bica, iar Ion Popa, actual secretar de stat la Transporturi, pentru cea de prim-vicepreședinte pe Strategii Politice și Comunicare.

„Alegerile vor fi în 7 mai. S-au înscris mulți colegi care au dovedit că pot construi un program liberal pentru Argeș 2024! La funcția de președinte al PNL Argeș suntem 3 candidați, semn de democrație și de sănătate pentru organizație! Mă bucur că sâmbătă va fi competiție!”, a precizat Alina Gorghiu.

 

Fostul senator Iulian Cristache l-a apostrofat pe președintele Partidului Ecologist: „Să nu mai aduceți oameni ca Mircea Andrei”

Miercuri, 20 Aprilie 2022 21:29

# Cristache: „ Semnal puternic de la București, astfel nu trecem de 2%!”

Săptămâna trecută, Partidul Ecologist Argeș a reînviat la nivelul județului, cel puțin la nivel declarativ, prin numirea lui Florin Tecău în fruntea organizației din Argeș. Fostul președinte al Consiliului Județean Argeș și-a dat demisia din PSD și s-a înscris la PER. Dispărut din prim planul social democraților, Florin Tecău încearcă să revină în atenția argeșenilor într-un nou partid și cu susținerea omului de afaceri Mohammad Murad. Astfel, pe 12 aprilie, la Muzeul Județean Argeș a avut loc numirea oficială a lui Tecău în fruntea organizației județene a Partidului Ecologist, în prezența conducerii centrale a partidului: Dănuț Pop - președinte, Mohammad Murad - președinte executiv și Laurentiu Bondrescu - secretar general.

 

Senatorul Dănuț Bica l-a întrebat pe Ministrul Transporturilor despre stadiul modernizării DN67B Scoarța - Pitești

Miercuri, 20 Aprilie 2022 09:19

Drumul Național DN67B Scoarța – Pitești, în lungime totală de 189.2 km, care leagă municipiile Târgu Jiu, Drăgășani și Pitești, traversând 20 de unități administrativ teritoriale (un municipiu, un oraș și 18 comune) din județele Gorj, Vâlcea, Olt și Argeș, nu a fost reabilitat nici după 12 ani de la semnarea contractului de lucrări.

Acesta pornește din comuna Scoarța, de lângă municipiul Târgu Jiu, și se termină la intrarea în municipiul Pitești, având o importanță deosebită pentru localitățile străbătute.

 

Alina Gorghiu, hăituită pe Facebook după ce a vorbit de bunăstare, lapte, miere și colaci!

Miercuri, 20 Aprilie 2022 08:27

# ”Degețelul ăla ridicat să îl folosiți dvs., pe persoană fizică...”

Pachetul măsurilor sociale adoptat de coaliția de guvernare a fost tema principală a săptămânii trecute. S-a vorbit la greu despre beneficiile de care vor avea parte românii, iar mulți politicieni s-au lăudat și pe rețelele sociale cu măsurile care – chipurile – îi vor scăpa pe români de sărăcie. Șefa PNL Argeș, Alina Gorghiu, nu a făcut excepție. Așa că a postat pe Facebook un mesaj care a atras nenumărate critici. Un fel de gargară despre măsurile liberale, taxată aspru de prietenii virtuali.

 

Primar din Argeș - certat de președintele partidului pentru că nu a participat la congres

Marţi, 19 Aprilie 2022 11:51

Deși Partidul Ecologist Român abia a trecut în Argeș de 2% la alegerile locale din 2020, tot a reușit să obțină un mandat de primar. Este vorba de Gheorghe Purcaru, edilul de la Morărești. Cu toate acestea, primarul Purcaru nu pune mare accent pe activitățile de partid.

Așa se face că săptămâna trecută, primarul de la Morărești a fost mustrat de președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, pentru faptul că nu a participat la congresul general al partidului din luna martie. A încercat edilul să motiveze. Ba că nu a putut, ba că a avut treabă, dar fără succes. Dănuț Pop i-a replicat scurt și tăios: „Nu se poate, domn primar!”.

 

Emanuel Soare, încolțit pe Facebook de argeșeni!

Marţi, 19 Aprilie 2022 09:25

# „Partidul te-a pus prefect cu toate că nu cunoșteai legile…”

Fostul prefect de Argeș, Emanuel Soare, a făcut un duș rece săptămâna trecută, după ce a postat un mesaj anti-Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook. După Congresul PNL, Soare, fost liberal, a criticat alegerea lui Ciucă la conducerea partidului. Acum când Soare e cu un picior în ”Forța Dreptei”, pentru a-l urma pe Adrian Miuțescu, a dat cu vorbele în noul președinte al PNL: „Să accepte un conducător impus, care nu a muncit nicio zi în partid, să nu îl contracandideze nimeni…” Și tocmai pe seama acestor afirmații, Soare a fost săpunit bine de argeșenii care nu au uitat cum a aterizat Soare în PNL Argeș și mai ales în fruntea prefecturii.

Simona Bucura Oprescu: „O singură lege a urbanismului, amenajării teritoriului și autorizații de construcții de la un singur ghișeu!”

Marţi, 19 Aprilie 2022 09:21

A fost lansat în dezbatere publică proiectul unui Cod legislativ pentru construcții, urbanism și amenajarea teritoriului. Conform PNRR, Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor va corela, simplifica și codifica într-un singur act normativ cel puțin 10 acte normative din domeniul amenajării teritoriului, urbanismului şi construcțiilor. Totodată, România și-a asumat prin PNRR reducerea cu cca. 50% a termenelor de avizare - autorizare a construcțiilor de către entitățile relevante.

„Principale reforme introduse prin proiectul Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor privind amenajarea teritoriului și urbanismul vizează:

 

Pagina 1 din 125

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea