PSD Argeș ar putea negocia, la București, postul de viceprimar al Piteștiului!

Luni, 06 Decembrie 2021 18:36

Săptămâna trecută, președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a chemat la raport pe șefii PSD din organizațiile județene, pentru a discuta probleme din bucătăria internă a partidului. Deși Ciolacu a declarat pentru presa centrală că nu s-a vorbit despre împărțirea funcțiilor, surse de la București spun că șeful PSD a vrut să ia pulsul organizațiilor din țară. Dincolo de discuțiile care au avut loc în capitală, am aflat că PSD Argeș intenționează să negocieze postul de viceprimar al Piteștiului. Dacă Ion Mînînă a ridicat deja acest subiect rămâne de văzut în săptămânile următoare.

Trei scenarii pentru schimbarea prefecţilor! PNL şi PSD merg la rupere!

Luni, 06 Decembrie 2021 18:35

# Emilian Dragnea (foto) a apărut la manifestările de 1 Decembrie. Să fie ceva?...

În această săptămână, liberalii şi social-democraţii tranşează soarta prefecţilor! Se iau în calcul trei scenarii, interesele sunt uriaşe, iar negocierile vor fi dure, potrivit unor surse din PSD, citate de presa naţională. Se iau în calcul mai multe posibilităţi, însă rămâne de văzut ce vor decide PNL şi PSD, pentru guvernarea din teritoriu. Prima posibilitate ar fi ca partidul care deține funcția de președinte de CJ să aibă și prefectul. Deci, luând cazul Argeşului, în acest caz, judeţul ar avea prefect PSD.

 

Deputatul Ionuț Moșteanu cere desființarea pensiilor speciale pentru primari: „Curaj, Nicolae Ciucă, Rareş Bogdan şi Florin Cîţu!”

Luni, 06 Decembrie 2021 16:34

Deputatul argeșean Ionuţ Moşteanu le solicită liberalilor să desfiinţeze pensiile speciale pentru primari, care urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Moșteanu spune că plata acestor pensii speciale au "un impact anual de aproximativ 600 milioane de lei". În cazul în care Parlamentul sau viitorul guvern nu va adopta o măsură explicită, pensiile speciale intră automat în vigoare anul viitor.

Senator de Timiș - președinte interimar la PNL Argeș. Este anunțat un amplu proces de evaluare a organizației

Luni, 06 Decembrie 2021 13:03

 

PNL Argeș are începând de luni, 6 decembrie, o nouă persoană desemnată în calitate de președinte al organizației, după ce Adrian Miuțescu și-a dat, recent, demisia din partid.

Alina Gorghiu a preluat interimatul la conducerea PNL Argeș, în urma ședinței Biroului Executiv al partidului. Aleasă senator în circumscriptia electorala nr.37 din Timiș, Gorghiu va trebui acum să își împartă timpul între Timiș, Argeș și București. Cam mult, spunem noi…

În schimb, nici nu a preluat bine interimatul la Argeș că deja anunță un „amplu proces de evaluare și reorganizare” a filialei județene.

 

UPDATE: Parlamentul a aprobat cererea DNA de percheziționare în cazul deputatului Adrian Miuțescu

Luni, 06 Decembrie 2021 12:13

 

UPDATE: Camera Deputaților a aprobat luni, prin vot secret cu bile, cererea DNA de realizare a percheziției informatice a deputatului Adrian Miuțescu. Dintre cei 330 de parlamentari au fost prezenți 259, iar 227 au votat pentru aprobarea percheziției, 23 au votat împotrivă iar 9 s-au abținut.

„În ceea ce este prezentat în referatul respectiv, nu mă simt vinovat în niciun fel şi nu mi-am folosit influenţa de a obţine folos pentru mine sau alte persoane. Toate aceste lucruri se bazează pe nişte discuţii purtate. (…) Pentru a păstra prestigiul Parlamentului, eu cred că trebuie să votaţi „pentru”, a declarat Miuţescu, în plenul Camerei Deputaţilor.

Iani Popa și Adrian Miuțescu - asemănări și diferențe: amândoi s-au văzut parlamentari și au dezertat apoi din PNL

Miercuri, 01 Decembrie 2021 07:51

Ion Popa și Adrian Miuțescu au avut parte de evoluții politice asemănătoare în cadrul PNL. Amândoi și-au dat demisia din funcția de președinte al organizației județene, amândoi au renunțat la funcție după ce și-au umplut „sacul” cu funcția de parlamentar, iar nu în ultimul rând amândoi au dezertat, în cele din urmă, din Partidul Național Liberal. Până și declarațiile celor doi sunt asemănătoare în momentul demisiei din partid.

În continuare, vă prezentăm diferențele și asemănările dintre cei doi foști lideri ai PNL Argeș, care au făcut din organizația județeană liberală una dintre cele mai slabe din țară.

 

Un liberal argeșean l-a tăvălit, elegant și copios, pe un pesedist de frunte

Marţi, 30 Noiembrie 2021 08:45

PSD s-a înhăitat cu PNL, bineînțeles, pentru bunăstarea și pentru binele românilor - texte jalnice, pe care nu le mai cred nici ei. S-au înhăitat pentru că le place puterea, le plac posturile bine plătite de la stat, funcțiile, avantajele. Cum mai pot să spună acum, la 31 de ani de la Revoluție, că se apucă de spitale, de școli, de autostrăzi?

 

EI AU CONDUS ROMÂNIA ÎN TOȚI ACEȘTI ANI!!! Și acum, pentru că e ciolan destul, se așează împreună la masă, ei, care au jurat până mai ieri că niciodată, NICIODATĂ...

Primarul Ion Dumitru: „Normal ar trebui să mă bucur de venirea PSD la guvernare. Sincer, sunt rezervat!”

Marţi, 30 Noiembrie 2021 08:36

Primarul comunei Albota, Ion Dumitru, nu strigă victorie pentru intrarea PSD la guvernare. O spune fără ocolişuri, să-l audă toată lumea, şi prietenii şi duşmanii. Pentru că nu este de ieri de azi în politică, ba chiar a asistat la căderi de guverne, dar şi la succesuri politice răsunătoare, Ion Dumitru ştie bine ce răspundere uriaşă îi paşte pe social-democraţii care vor forma Guvernul.

Iar celebra zicală despre cât au furat cei care au condus înainte, revine în atenţie! Oare noul Executiv are vreo şansă. Primarul Ion Dumitru pare a avea semne de întrebare.

 

Șeful PSD Argeș îi caracterizează pe primii doi oameni din stat: „Marele leneș de la Cotroceni și păpușica lui de partid”

Luni, 29 Noiembrie 2021 18:40

Parlamentul s-a reunit, miercuri, 24 noiembrie, într-o ședință solemnă consacrată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Iohannis și Cîțu au fost marii absenți de la această întâlnire. Chiar dacă Guvernul PSD-PNL-UDMR a fost învestit de Parlament, în Argeș pesediștii continuă să îi critice și să îi ia la mișto pe liberali. Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș, îi consideră pe primii doi oameni din stat „marele leneș de la Cotroceni și păpușica lui de partid”.

Fost prefect de Argeș: „Conducerea PNL a ucis un partid istoric. Eu nu pot și nu vreau să fiu părtaș la această trădare”

Luni, 29 Noiembrie 2021 13:35

Emanuel Soare, urcat de Miuțescu în aerul rarefiat al politicii, nu este de acord cu ceea ce s-a întâmplat, cu căsnicia din interes dintre PSD și PNL. Domnule fost prefect, s-a mai întâmplat, nu trebuie să vă declarați șocat…

Emanuel Soare: ”În momentul în care am intrat în politică, nu am crezut nicio clipă că va veni ziua în care conducerea PNL va face o alianță cu PSD pentru a guverna România. Pur și simplu un astfel de scenariu nu era posibil, având în vedere că însăși existența pe scena politică a acestui partid este de a lupta împotriva partidelor de tipul PSD.

 

Din ciclul: Adriane nici nu ştii, cât de mic începi să fii! Miuţescu a renunţat la prestigiul Brătienilor, pentru loialitatea faţă de Orban

Luni, 29 Noiembrie 2021 13:31

Vi-l mai amintiţi pe Ludovic Orban, cu ani în urmă, dansând la o petrecere, ca un cocalar? Îmbrăcat cu un tricou roşu, fostul lider al PNL, fostul premier al României şi fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor s-a rupt în figuri la un bairam, iar imaginile au ajuns virale atât la TV cât şi în online. Acum imaginaţi-vă familia Brătianu. Prestigioasă, făuritoarea României mari prin acţiunile lui Ion I.C. Brătianu, cu un cuvânt greu în politica vremii. S-au scris cărţi întregi despre Brătieni, iar paginile de istorie îi creionează cu cele mai alese cuvinte.

Noul Guvern a adoptat un OUG pentru deblocarea angajărilor la stat

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:27

Proaspăt învestit în funcţie, Guvernul Ciucă a adoptat o ordonanţă de urgenţă care instituie o derogare de la legislaţia existenţă pe durata stării de alertă, astfel încât să se deblocheze angajările la stat.

„Se instituie o derogare de la dispoziţiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante, altele decât cele prevăzute la art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi organizate şi desfăşurate concursuri în condiţiile legii, până la data de 1 iunie 2022, cu încadrarea în creditele de angajament şi creditele bugetare aprobate în bugetul pentru anul 2022”, se arată într-un comunicat de presă, trimis de Guvernul României.


 

PNL-ul scoate artileria grea de la naftalină. Sorin Apostoliceanu – noul lider de grup al consilierilor PNL!

Marţi, 23 Noiembrie 2021 15:11

Mişcări de trupe în Consiliul Local Piteşti! La şedinţa CL Piteşti, care a avut loc săptămâna trecută, s-a anunţat că liberalul Sorin Apostoliceanu devine, pentru 6 luni, noul lider de grup al consilierilor PNL. Cum în ultima vreme Apostoliceanu fusese trecut pe linie moartă, noua sa poziţie este chiar o surpriză pentru cei care îl dăduseră dispărut. Un lucru e cert, când viceprimarul Gelu Tofan va fi schimbat din funcţie, cel care îi va lua locul nu va fi în niciun caz Sorin Apostoliceanu. La acest moment, altcineva îşi face încălzirea pentru a pune mâna pe postul de vice al Piteştiului.

Simona Bucura, coiniţiator al unui proiect ce vizează tranformarea școlilor abandonate!

Marţi, 23 Noiembrie 2021 15:00

Nu de puţine ori, chiar primari din comunele din Argeş s-au plâns că le rămân şcolile în paragină, din pricina problemelor demografice, şi sunt legaţi de mâini şi de picioare, căci nu pot schimba destinaţia clădirilor, pentru a le reda comunităţii în alte scopuri. Deci clădirile nu mai funcţionau ca şcoli şi se degradau sub ochii autorităţilor locale, pentru că legea era alambicată. Acest lucru s-a schimbat, datorită unui proiect de lege, la care deputatul Simona Bucura-Oprescu a fost coiniţiator.

 

Organizaţiile PNL Argeş şi PNL Piteşti vor fi DIZOLVATE!

Marţi, 23 Noiembrie 2021 14:58

# Alina Gorghiu şi Mihai Coteţ - preşedinţi interimari

Deputatul Adrian Miuţescu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL Argeș, dar și din PNL. Cu toate acestea, Miuțescu, la fel ca Gelu Tofan, oricum era cu bagajele la ușă de ceva timp. Evenimentele în care au fost protagonişti, de la susţinerea lui Ludovic Orban la Congresul PNL, până la demisia lui Miuţescu din grupul parlamentar al PNL, culminând cu urmărirea penală iniţiată de DNA împotriva lui Miuţescu şi Tofan, vor încheia brusc ascensiunea politică a celor doi.

Invizibilul viceprimar Mihai Mihăilescu pleacă acasă?

Luni, 22 Noiembrie 2021 15:13

Luna decembrie se anunţă plină de surprize. Cu Guvern PNL-PSD la butoane, urmează schimbări importante în teritoriu. În Piteşti vom asista la rocade interesante, chiar în cele mai râvnite funcţii publice, acelea de viceprimari. Liberalul Gelu Tofan pleacă garantat, dar aceeaşi soartă o va avea şi Mihai Mihăilescu (USR), doar că din alte motive. Cum USR-ul nu mai este la guvernare, nici Mihăiţă nu mai are susţinere în Consiliul Local Piteşti.

 

Radu Perianu rămâne prefect de Argeş şi după intrarea PSD la guvernare!

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:59

# Argeşul ar avea subprefecţi social-democraţi

În ultimele zile s-a vehiculat schimbarea din funcţie a prefectului Radu Perianu. Abia numit pe post, soarta liberalului atârnă de negocierile care se poartă la Bucureşti, între PNL şi PSD pe seama formării noului Guvern. După ultimele informaţii, Argeşul va avea prefect liberal chiar şi după intrarea PSD la guvernare.

Primarul Ion Dumitru: „Nu voi permite ca cineva să facă afirmații defăimătoare. Ce am făcut noi și ce fac acești defăimători”

Luni, 22 Noiembrie 2021 11:44

# Ducele de Albota promite dezvăluiri importante

Primarul comunei Albota, Ion Dumitru, a abordat pe pagina sa de Facebook un subiect care devine sensibil, sub presiunea unor nume care par pregătite de război.

Vorbim de Asociaţia Comunelor din România, pe care Ion Dumitru o conduce la nivel de Argeş şi pe care unii şi alţii au luat-o la ochi. Reacţia edilului de la Albota prevesteşte dezvăluiri interesante:

 

Gelu Tofan se autosuspendă din funcția de președinte al PNL Pitești până la finalizarea cercetării DNA

Vineri, 19 Noiembrie 2021 12:14

Liberalul Gelu Tofan, viceprimarul municipiului Pitești, se autosuspendă din funcția de președinte al PNL Pitești. Atribuțiile acetuia vor fi preluate de consilierul local Tiberiu Irimia.

„Stimați colegi, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public în ultimele săptămâni, privind instrumentarea de către DNA Pitești a unui dosar care vizează mai multe persoane din conducerea PNL Argeș, am hotărât să mă autosuspend din funcția de președinte al organizației PNL Pitești, până la clarificarea situației. Am luat această decizie pentru a nu afecta activitatea și imaginea organizației municipale și pentru a lăsa organele competente să își facă treaba. Am încredere totală în actul de justiție.

Cât durează profețiile șefilor politici din Argeș

Miercuri, 17 Noiembrie 2021 07:26

Puțin durează. Sau puțin și rar – pentru cunoscătorii din PSD Argeș. Liderii locali, dar și cei naționali ai PNL și PSD s-au înjurat copios, au jurat luptă eternă unul împotriva altuia. Și au promis – fiecare -  poporului român că se vor bate  până la ultimul strop de putere contra corupților din celălalt partid. Iar acum, deși mireasa este urâtă, se pune de un mariaj din interes. Corupțiile și corupții s-au unit, nu se mai aud blesteme și înjurături, se pregătește petrecerea de nuntă. Petrecere cu dar. Darul va fi plătit de poporul român,  de masă și dans se vor bucura politicienii. „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”, Ion Luca Caragiale în „O scrisoare pierdută”.

 

Pagina 1 din 119

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea