Rocadă în politica argeșeană! ALDE Argeș a luat locul PNL-ului cu un senator și un deputat

Luni, 18 Iunie 2018 14:09

# O interpelare și trei luări de cuvânt – activitatea parlamentară a lui Iani Popa în acest mandat
Deși cu mandat de senator obținut pe listele PNL, Ion Popa nu a mai suportat trecerea în linie moartă în cadrul partidului și a căutat o altă formațiune politică în care, pe viitor, șansele sale în politică să nu fie „blocate” așa cum s-a întâmplat la liberali. Astfel, senatorul Ion „Iani” Popa, fost preşedinte al PNL Argeş, a anunţat în plenul camerei superioare a Parlamentului, că trece la grupul ALDE.

Secretarul de stat Robert Tudorache, întâlnire cu cetățenii din Găvana III

Luni, 18 Iunie 2018 14:03

Președintele ALDE Pitești, secretarul de stat Robert Tudorache, a condus echipa formată din consilierii locali Ionuț Zidaru și  Daniel Florea, și vicepreședinții Dan Olărescu, Adrian Pica și Cătălin Gherzan în cadrul campaniei “Consilierul de pe Strada Ta”. De această dată, echipa ALDE Pitești a fost prezentă în cartierul Găvana III. Locuri de joacă sigure și modernizate, locuri de parcare și siguranța au fost principalele revendicări.

 

Ducele de Albota: „Dacă mă cheamă partidul, mă duc din nou, nu numai la București, ci și pe Vârful Omu!”

Luni, 18 Iunie 2018 13:36

Persoană liberă în gândire, dar și în exprimare, primarul comunei Albota, Ion Dumitru, este, de ceva timp, și președinte al Asociației Comunelor din Argeș. Este greu de găsit în Primărie. Pentru că, atunci când nu este pe drumuri, la vânătoare de fonduri europene, este în cârca constructorilor din localitate, cu exigență, dar și cu corectitudine. Despre unele din aceste ultime realizări, dar și despre ultimele mișcări politice, ”Ducele de Albota” ne-a spus câteva cuvinte.

Deputatul Cătălin Rădulescu: „Cu Valeca președinte prevăd că în scurt timp o să plece multă lume din PSD Argeș”

Luni, 11 Iunie 2018 23:03

După ce PSD Argeș i-a retras sprijinul politic deputatului Cătălin Rădulescu, pe 6 iunie s-a aprobat retragerea sprinului pentru alți doi membrii importanți din partid, primarul și viceprimarul orașului Ștefănești. Decizia organizației județene a venit ca urmare a propunerii preşedintelui interimar al PSD Stefanesti, Nicolae Velcea, privind retragerea sprijinului politic al PSD Argeş pentru primarul Ioana Jenica Dumitru – primar al orasului Stefanesti si pentru Ion Mihalcea - consilier şi viceprimar al orasului Stefanesti. Decizia a fost transmisă pentru validare către Biroul Permanent Naţional al PSD.

 

Narcis Sofianu: „Domnul Valeca vrea să inaugureze… banda pentru căruțe pe tronsonul de autostradă Pitești-Sibiu”

Luni, 11 Iunie 2018 22:00

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, Narcis Sofianu, consilier local piteștean, pune sare pe rana celor de la PSD. După ce PSD Argeș a luat parte la „marele” miting din Piața Victoriei din București pentru a arăta puterea și capacitatea partidului, liberalul Narcis Sofianu le atrage atenția că erau lucruri mult mai importante pe care puteau să le ceară cu această ocazie.

Deputatul PSD - din nou în atenţie! Cătălin Rădulescu a mers la Parchetul General pentru audieri

Marţi, 29 Mai 2018 23:27

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu este cercetat pentru infracțiunea de ultraj de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justitie, după ce, la finalul lunii ianuarie a acestui an, a jignit-o pe jurista Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pe holurile unei instanţe de judecată.
Cătălin Rădulescu a mers la Parchetul General pentru declaraţii. Acesta a ieşit de la audieri după aproximativ două ore şi a declarat că este suspect într-un dosar deschis pe numele său în urma unei reclamaţii depuse de reprezentanţi ai IPJ Argeş.

 

Dănuț Bica: „Alegerile parțiale pentru comunele Mălureni și Vlădești, amânate până în septembrie”

Luni, 07 Mai 2018 13:10

În Argeș patru comune au rămas fără primari după ce edilii au fost găsiți în stare de incompatibilitate. Dacă primarii din Mălureni și Vlădești au fost demiși de prefectul județului încă din 2017, săptămâna trecută alți doi primari au fost demiși din funcții, respectiv cei din comunele Albeștii de Muscel și Aninoasa. În cazul comunelor Mălureni și Vlădești se aștepta o hotărâre de Guvern pentru a se organiza alegeri parțiale în iunie 2018. În acest sens partidele politice au început chiar să-și stabilească și să-și pregătească posibilii candidați.

Argeșul va trimite la București un număr uriaș de manifestanți la mitingul PSD

Luni, 07 Mai 2018 12:56

# PSD Argeș ar trebui să aducă 20.000 de argeșeni la mitingul privind sprijinirea familiei tradiționale
Vineri, 4 mai, a avut loc o ședință importantă la PSD Argeș pe tema participării la București la „marele miting” pentru a susţine familia tradiţională, așa cum afirmă președintele Liviu Dragnea. La ședință a participat conducerea organizației județene, în frunte cu președintele Șerban Valeca și cu vicepreședintele Ion Mînzînă. De asemenea au luat parte la întâlnire atât consilierii județeni, directorii de deconcentrate cât și parlamentarii. Subiectul a fost unul de interes. PSD Argeș a primit ordin să se prezinte la miting cu numai puțin de 20.000 de oameni, conform celor spuse de sursele noastre.

 

Un singur parlamentar argeșean a depus declarația de avere în 2018

Luni, 07 Mai 2018 12:50

Doar un singur parlamentar din Argeș, din treisprezece posibili, și-a actualizat declarația de avere pentru anul în curs. Este vorba despre deputatul Nicolae Georgescu.
Aflat la primul său mandat, deputatul PSD Nicolae Georgescu deține în procent egal cu soția sa un teren intravilan în orașul Costești de 2.750 mp, respectiv două terenuri agricole, unul în județul Hunedoara de 2.500 mp, cumpărat în 2016, iar altul achiziționat în 2017 în Costești de 15.100 mp. Tot împreună cu soția sa deține, în mod egal, și o casă în Costești și un apartament în Pitești. Deputatul are două mașini, un Audi și un Volkswagen. Parlamentarul are, în continuare, un credit contractat în anul 2008 și scadent în 2023 în valoare de 50.000 de euro.
A.V.

Narcis Sofianu: „Majoritatea copiilor prezenți la Simfonie erau mai talentați ca doamna Dăncilă”

Luni, 30 Aprilie 2018 22:16

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, consilierul local piteștean Narcis Sofianu, a venit cu o „rugăminte” către social-democrați. Sofianu le-a transmis acestora ca la următoarea vizită a premierului Viorica Dăncilă în județ, aceasta să fie dusă în observație şi pe drumurile naţionale din Argeș. Vă reamintim că premierul României a participat la deschiderea Simfoniei Lalelelor, plecând apoi în grabă înapoi la București.

 

Contre între ALDE și PNL sau cum să te lauzi cu locul al doilea

Luni, 30 Aprilie 2018 21:52

# „Adrian Miuțescu, zmeul nuclear”  vs. „ALDE, nişte infantili din punct de vedere politic!”
Zilele trecute, Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE și deputat de Argeș, cu numele, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul pe care îl reprezintă a depășit în sondaje PNL în județul Argeș. Cert este că la nivel central, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat rezultatele unor sondaje, comandate de partidul său, dar la care lipsește orice referire la scorurile pe care le-ar obține alți competitori, în special PSD, partenerul de guvernare al liberal-democraților. Așa s-a întâmplat și în Argeș unde sondajul face referire doar la procentele obținute de ALDE și PNL.

Documentația pentru reabilitarea Transfăgărășanului bate pasul pe loc

Luni, 30 Aprilie 2018 14:36

Transfăgărășanul - DN7C - este unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din lume. Deși sunt din ce în ce mai mulți turiști care îl parcurg, autoritățile statului se pare că nu grăbesc procedurile privind reabilitarea  acestuia.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuia să lanseze până la sfârşitul anului 2017 o licitaţie în care urma să fie aleasă compania care trebuia să realizeze un Studiu de Fezabilitate şi un proiect tehnic pentru reabilitarea/modernizarea Transfăgărășanului. Doar că aceste lucruri nu au fost realizate nici până în prezent.

 

Cătălin Rădulescu: „Îi sfidez pe cei care mă critică în Argeș”

Luni, 16 Aprilie 2018 14:54

# ”Îi cer deputatului de Argeș Nicolae Georgescu să își retragă semnătura de pe inițiativele mele. Nu mă onorează calitatea dânsului de co-inițiator”, mai precizează Rădulescu
Într-o postare pe contul personal de Facebook, deputatul Cătălin Rădulescu, anunță că cele trei inițiative legislative propuse de el au primit avizul comisiilor juridice. Unul dintre proiectele inițiate de el prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani.

Răspuns halucinant dat de secretarul de stat Dan Dumitrescu la situația copiilor îmbolnăviți cu SHU

Luni, 02 Aprilie 2018 13:19

# La o întrebare adresată de parlamentarul Dănuț Bica (dreapta) către Ministerul Sănătății, acesta a primit un răspuns copiat greșit dintr-un raport vechi
S-au împlinit recent doi ani de la momentul în care eficiența sistemului sanitar din România a fost pusă la grea încercare prin înregistrarea mai multor cazuri de copii cu afecțiuni digestive grave, majoritatea din Argeș. În februarie 2016, trei bebeluși din Argeș au murit după ce au fost diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic (SHU). Cauza exactă a îmbolnăvirii copiilor a rămas încă incertă.

 

Se mută sediul PNL Argeș! În locul lor vine ALDE

Luni, 02 Aprilie 2018 13:14

Schimbare de sediu la Partidul Național Liberal filiala Argeș! După ce timp de mai mulți ani, organizația județeană și-a desfășurat activitatea în spațiul situat pe str. Egalității, lângă Colegiul Zinca Golescu, conducerea partidului a decis mutarea sediului. Astfel, PNL Argeș își va desfășura activitatea în fostul sediu al PDL Pitești, aflat pe strada Negru Vodă. În fostul sediu al PNL Argeș urmează să își desfășoare activitatea Partidul Alianța Liberalilor și Democraților.

Susținut de ALDE și PSD, proiectul de lege inițiat de senatorul Daniel Zamfir dă o gură de aer persoanelor cu credite bancare

Luni, 02 Aprilie 2018 13:05

Senatul a aprobat, luni, proiectul de lege inițiat de senatorul Daniel Zamfir prin care este eliminat caracterul de titlu executoriu al contractelor de credit încheiate între persoanele fizice consumatori și bănci, inclusiv la leasing. Penalitățile și alte obligații de plată nu vor putea depăși, totodată, 50% din suma restantă la rezilierea contractului de credit, iar consumatorii datornici vor putea vinde bunul luat în leasing deși nu sunt proprietari, mai stabilește proiectul. 

 

ALDE Pitești a marcat Centenarul Unirii Basarabiei cu România

Miercuri, 28 Martie 2018 12:51

Organizația ALDE Pitești, a marcat 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, invitând piteștenii marți, la sediul din Găvana. Aici, vicepreședintele organizației ALDE- Pitești, Cătălin Gherzan,Simona Negoiță, președintele OFLDE -Argeș, Eny Pavel , președinte OFLDE-Pitești, au  vorbit despre contextul și momentul Unirii Basarabiei cu România, dar și despre eforturile liberalilor, alături de Regele Ferdinand, pentru acest deziderat. Totodată, consilierul local Ionuț Zidaru, profesor de istorie și seniorul ALDE Petre Luțu, fost deținut politic în perioada comunistă, inclusiv la închisoarea Pitești, unde a fost aplicat cutremurătorul experiment al reeducării prin tortură au vorbit despre momentul Unirii.

Narcis Sofianu, interesat de numărul și situația asistaților sociali din județ

Luni, 26 Martie 2018 13:45

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, Narcis Sofianu demarează o acțiune în jurul municipiilor județului Argeș pentru a stabili care este numărul asistaților sociali care beneficiază de venitul minim garantat, în baza Legii 416/2001, și care sunt motivele invocate de aceștia pentru a refuza să muncească.
„Unul dintre obiectivele propuse ca președinte al Ligii Aleșilor locali din PNL Argeș este acela de a gestiona mai bine dragostea de lene pe care o au unii dintre români. Mă refer la cetățenii care sunt beneficiari ai ajutoarelor pe Legea 416. Mi se pare ciudat să ai peste

 

Neputința de la PSD Argeș explicată de Șerban Valeca: „Domnul Dragnea mi-a spus să am răbdare!”

Luni, 19 Martie 2018 14:48

# Cătălin Rădulescu nu a înțeles ce înseamnă retragerea sprijinului politic de către PSD Argeș
PSD Argeş a validat vineri, 16 martie, în Biroul Permanent Județean retragerea sprijinului politic pentru deputatul Cătălin Rădulescu, după ce conducerea PSD Piteşti a luat aceeași decizie cu o zi înainte. Președintele PSD Argeş, Şerban Valeca, alături de secretarul organizaţiei judeţene, Ion Georgescu, şi preşedintele executiv, Cristian Gentea, au precizat că atitudinea, declaraţiile şi candidatura deputatului Cătălin Rădulescu la funcţia de vicepreşedinte la nivel național au afectat imaginea organizaţiei judeţene. De asemenea, Șerban Valeca, a declarat că nu s-a consultat cu Liviu Dragnea înainte de a-i retrage sprijinul deputatului Rădulescu din toate funcțiile deținute în partid.

Lista rușinii parlamentare! Gerea, Valeca și Marin - parlamentarii cu zero întrebări și interpelări

Luni, 19 Martie 2018 13:22

Cea mai simplă formă de control al executivului de către legiuitor este întrebarea sau interpelarea, iar parlamentarii o folosesc adesea pentru a semnala probleme din colegiile electorale, din activitatea parlamentară sau pentru a verifica activitatea guvernamentală.
În Argeș sunt, totuși, parlamentari care în acest mandat nu au redactat nici măcar o întrebare sau interpelare. O parte dintre aceștia au intrat și în vizorul alegătorilor, primarilor sau autorităților din Argeș pentru lipsa de implicare în județ.

 

Pagina 1 din 83

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea