Ca să fie sigură că a încercat peste tot, Argentina Culcuș a dat în judecată PSD atât la Tribunal, cât și la Curtea de Apel

Miercuri, 27 Ianuarie 2021 13:07

# Aceasta a fost invalidată, în toamna anului trecut, de Tribunalul Argeș pentru funcția de consilier local la Mioveni

Argentina Culcuş, fosta șefă a Centrului Cultural Mioveni, a fost, inițial, validată pentru funcția de consilier local la Mioveni, din partea PNL. Cartea ei de identitate, în care avea domiciliul la Mioveni, a fost considerată act valid, care îndeplineşte condiţiile cerute de Legea alegerilor locale! Conform surselor noastre, Argentina Culcuş şi-a vândut apartamentul din Mioveni încă din anul 2018.

Ludovic Orban va decide cine va fi desemnat la Pitești, din partea PNL, pentru funcția de viceprimar

Marţi, 19 Ianuarie 2021 23:54

# Gelu Tofan, despre conflictul cu Mihai Coteț: „A fost un duel politic”

Ne apropiem, cu pași rapizi, spre momentul în care vor fi aleși noii viceprimari ai municipiului Pitești. Iar acest lucru a creat haos în PNL Pitești. Cu președintele organizației, Adrian Miuțescu,  și cu președintele organizației municipale, Marius Postelnicescu, absenți din cauza unor probleme de sănătate, liberalii s-au împărțit în tabere și au început să-și împartă vorbe, care mai de care mai pline de venin. Au ieșit la suprafață consilierii locali Mihai Coteț și Gelu Tofan, ambii fiind atrași de funcția de viceprimar.

 

Simona Bucura Oprescu: „Guvernul Cîțu pregătește vânzarea pe mai nimic a celor mai valoroase companii de stat”

Luni, 18 Ianuarie 2021 14:49

De curând a intrat în circuitul de avizare un proiect inițiat de către actuala guvernare care vizează abrogarea legii prin care Parlamentul, la initiative PSD, a decis că timp de doi ani să fie suspendate orice tranzacții cu activele statului. „Practic, Guvernul Cîțu pregătește vânzarea pe mai nimic a celor mai valoroase companii de stat, companii cu caracter strategic pentru economia națională. Vorbim despre societăți profitabile precum Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica, Aeroporturi București sau CEC.  Alte țări, de exemplu Germania, Franța, Polonia sau Ungaria, fac totul pentru a proteja economia națională și mai ales companiile strategice.  PSD nu este de acord cu această politică din care statul român nu are absolut nimic de câștigat.  Ba, din contră, România își pierde orice pârghie de control în domenii economice critice și cu mare impact social (energie, transporturi aeriene, bănci)”, precizează deputatul Simona Bucura Oprescu.

PSD Argeș: „Ceea ce se întâmplă în momentul de față pe piața de energie arată diferența uriașă de viziune dintre PSD și actuala guvernare”

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:55

În timp de PSD este alături de oameni, PNL și USR sunt alături de marile corporații, se arată într-un comunicat de presă emis de PSD Argeș.
În timp ce PSD a amânat liberalizarea prețurilor la energie pentru a se crea un sistem de protejare a consumatorilor vulnerabili, cei de la PNL au dat voie companiilor din energie să crească prețurile înainte de a fi definit măcar consumatorul vulnerabil.

 

Simona Bucura Oprescu: „Măsurile din ultimul an de guvernare au produs dezechilibre majore în economie”

Luni, 11 Ianuarie 2021 10:52

Comisia Europeană a transmis Guvernului Cîțu o scrisoare avertisment în care arată că  România intră în groapa austerității.
„Scrisoarea demonstrează că împrumuturile și măsurile din ultimul an de guvernare PNL au produs dezechilibre majore în economie. Cîțu a spus că jumătate din deficitul din 2020 vine din măsurile pentru combaterea pandemiei. Ori, Comisia Europeană arată clar că guvernul PNL a folosit doar 1,4% din PIB pentru combaterea pandemiei, din care 0,4% au provenit din fondurile UE!
Deci doar 1% a fost sprijinul Guvernului României pentru mediul de afaceri. Restul banilor unde s-a dus?”, a precizat deputatul PSD Simona Bucura Oprescu.

Camera Deputaţilor a adoptat legea fostului deputat PSD, Cătălin Rădulescu, care îi protejează de închisoare pe cei care fac evaziune fiscală cu prejudiciu de sub 100.000 euro

Luni, 28 Decembrie 2020 14:55

# Deși a trecut în Parlament, proiectul a fost trimis la Curtea Constituțională

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 15 decembrie, în calitate de for decizional, o lege prin care persoanele inculpate pentru evaziune fiscală de până în suma de 100.000 de euro vor scăpa doar cu o amendă în condiţiile în care vor achita integral prejudiciul. Pe deasupra, acuzaţii vor scăpa definitiv de pedeapsă dacă vor plăti încă 20% din totalul amenzii.

 

Parlamentarii aleși ai PSD Argeș au primit mandatele pentru următorii patru ani!

Duminică, 20 Decembrie 2020 22:19

Joia trecută, parlamentarii Argeșului și-au primit mandatele, în mod oficial, de la reprezentanții Biroului Electoral Județean. Primii au fost câștigătorii rundei de alegeri din data de 6 decembrie din Argeș, reprezentanții PSD, formațiune politică ce a înregistrat un scor electoral de aproape 45%.
Mult succes în activitate Simona Bucura-Oprescu, Nicolae Pavelescu, Nicolae Georgescu, Remus Mihalcea, Aurel Bălășoiu, Ovidiu Puiu și Cristina Stocheci!

Scandal la PNL Argeș! Ana Stan: „Decizia corectă este de dizolvare a Biroului Politic Județean”

Miercuri, 16 Decembrie 2020 07:40

Dezamăgirea a atins limitele maxime în PNL Argeș, după ce organizația județeană a obținut în jur de 18% dintre voturi la alegerile parlamentare. Notărița Ana Stan, consilier local liberal la Pitești și fost candidat pe lista PNL Argeș la Camera Deputaților, i-a cerut public, scurt și la obiect, demisia președintelui organizației județene, Adrian Miuțescu. „DEMISIA, domnule președinte Adrian Miuțescu! Ați reușit să îngropați PNL Argeș!”, a menționat Ana Stan, pe Facebook.
Întrebată de această postare, Ana Stan a precizat că-și menține declarația, concluzionând că: „Decizia corectă pentru Argeș este de dizolvare a Biroului Politic Județean, în urma unei analize a rezultatelor! Singura decizie de la București trebuie să vină!”, a concluzionat Ana Stan.

 

Gelu Tofan ar putea să nu fie votat ca viceprimar nici măcar de toți consilierii locali liberali

Miercuri, 16 Decembrie 2020 07:39

Se ascut cuțitele în PNL Pitești! Sunt din ce în ce mai multe „voci liberale” care contestă modul în care a fost desemnat Gelu Tofan ca propunere de viceprimar la Pitești. La capitolul nemulțumiri sunt adăugate și rezultatele dezamăgitoare obținute de filiala municipală a PNL la alegerile parlamentare.
Recent, PNL a trimis un comunicat de presă în care se menționau următoarele: „În cadrul ședinței de aseară, 12 noiembrie, a Biroului Permanent Local al PNL Pitești a fost votată intern persoana pe care liberalii o susțin să fie candidatul la funcția de viceprimar al municipiului Pitești.

Situația votului la parlamentare pe localități. Unde au luat partidele cel mai mare scor. Dar și cel mai mic...

Luni, 14 Decembrie 2020 23:17

Votul a luat sfârșit, acum a venit timpul analizelor. Partidele organizează hore ale victoriei sau își ling rănile în urma înfrângerii. Mai jos, o scurtă analiză a rezultatelor obținute în Argeș.
CAMERA DEPUTAȚILOR
1. PSD – învingător în aproape toate localitățile județului. La Râca însă a obținut 78,75% din voturi, la Rociu – 75,42%, la Ungheni 74,61%. În coada clasamentului pentru Camera Deputaților, pentru partid, s-a situat comuna Corbi, cu doar 19,39%.
2. PNL – s-a simțit în putere la Hârtiești, cu 63,74%, a mai luat voturi serioase la Albeștii de Muscel (41,53%), dar și la Bârla, cu 39,18%. Scoruri slabe, la Cameră, au înregistrat liberalii în localitățile Corbi – 4,72%, Rociu (6,96%), Poienarii de Argeș – 7,06%. Mai sunt câteva localități în care PNL Argeș s-a situat sub 10%, așa cum arată tabelul de mai jos

 

Cine sunt deputații și senatorii argeșeni

Luni, 14 Decembrie 2020 23:03

PSD a fost marele câștigător al alegerilor parlamentare în județul Argeș, obținând 7 parlamentari, cinci deputați și doi senatori. PNL Argeș a obținut doar doi deputați și un senator. USR Argeș a reușit să-și îmbunătățească rezultatele de la alegerile parlamentare din 2016, obținând, de această dată, pe lângă un post de deputat și unul de senator. Marea surpriză a alegerilor a fost în Argeș, la fel ca în țară, Alianța Pentru Unirea Românilor, care a obținut un deputat. PMP și PRO România nu au strâns suficiente voturi la nivel național pentru a depăși pragul electoral.

Legea, inițiată de Daniel Constantin, privind simplificarea accesării schemelor de plăţi directe pentru fermieri, promulgată

Joi, 10 Decembrie 2020 12:45

 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 9 decembrie, actul normativ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, informează Administraţia Prezidenţială.

„Legea impacteaza circa 830 de mii de fermieri care vor fi scutiţi de la depunerea documentelor pe care trebuiau să le obţină anual de la primării, Registrul Comerţului şi alte instituţii, pentru realizarea plăţilor directe. Astfel, APIA va culege toate informaţiile din bazele de date interconectate”, a transmis iniţiatorul legii deputatul Daniel Constantin, într-un comunicat de presă.

Legea promulgată are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.3/2015, în scopul simplificării modului de accesare a schemelor de plăţi directe pentru fermieri, prin reducerea unor documente care dovedesc 3 respectarea anumitor criterii de eligibilitate/condiţii specifice unor măsuri delegate de dezvoltare rurală pe care fermierii trebuie să le anexeze la cererea unică de plată şi care sunt emise de instituţii/organisme responsabile.

 

Rezultatele finale la alegerile Parlamentare în județul Argeș

Luni, 07 Decembrie 2020 14:54

 

PSD este marele câștigător al alegerilor parlamentare în județul Argeș, cu un scor de peste 40%, fiind urmat de PNL cu un scor de aproximativ 18%, de USR cu peste 14%. În cele ce urmează, vă prezentăm rezultatele din județul Argeș de la Senat și Camera Deputaților, conform datelor preluate de pe site-ul Autorității Electorale Permanente:

 

 

 

 

 

 

PSD câștigă detașat alegerile parlamentare în Argeș

Luni, 07 Decembrie 2020 12:09

 

 

PSD câștigă detașat alegerile parlamentare din Argeș, obținând un scor de peste 40 procente. Pe locul doi se situează PNL, iar la diferență mică USR PLUS. În urma numărătorii paralele a PSD Argeș, din 99,6% dintre secții, lista este următoarea: PSD-43,4%; PNL-18%; USR-14,5%; AUR-6,9%; Pro România-5,2%; PMP-4,5%; Candidat independent Virgil Baciu-2%; PER-1%; PPUSL-0,8% etc.

 

 

 

 


 

Notărița Ana Stan îi cere public demisia președintelui Adrian Miuțescu

Luni, 07 Decembrie 2020 11:51

S-au terminat și alegerile parlamentare. Unii se bucură, alții sunt triști, după caz. Sunt și cazuri în care se cer demisii. În PNL Argeș - dezamăgirea a atins limitele maxime, după ce organizația județeană a obținut în jur de 18% din voturi.

Notărița Ana Stan, consilier local liberal la Pitești și fost candidat pe lista PNL Argeș la Camera Deputaților, îi cere public demisia președintelui organizației județene, Adrian Miuțescu.

„DEMISIA, domnule Presedinte Adrian Miutescu! Ati reusit sa ingropati PNL Arges!”, a menționat Ana Stan, pe Facebook.

Prezență redusă a argeșenilor la votul pentru noul Parlament

Luni, 07 Decembrie 2020 11:20

# Liderii politici argeșeni, exemplu de mobilizare

Prezență destul de redusă duminică, 6 decembrie, la alegerile pentru viitorul Parlament. Vremea rea, situația COVID, lipsa de interes – primele dintre motivele acestei prezențe. Județul Argeș are, pe liste, sute de candidați. Iată, mai jos, ce au declarat cei mai importanți dintre aceștia, la ieșirea de la urne.

 

Oamenii de afaceri în dialog on-line cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, în cadrul unui eveniment organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș

Joi, 03 Decembrie 2020 15:01

 

Astăzi a avut loc o întâlnire intre oameni de afaceri din Argeș și secretarul de stat pentru IMM-uri, Liviu Rogojinaru. Ministrul Finantelor Publice, Florin Cîțu a intrat on-line în dialog cu oamenii de afaceri locali. Gazda evenimentului a fost Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș, prezent fiind și președintele COAL, Sebastian Buși dar și deputații PNL, Daniel Constantin și Dănuț Bica. Temele de dezbatere au fost intărirea parteneriatele între IMM-uri și autoritățile publice locale, sprijinul unui mediu de afaceri competitiv, durabil, inteligent, accesul la inovare și transfer tehnologic, susținerea unor domenii economice cheie. O temă importantă a fost pe marginea flexibilizării accesului la surse de finanțare nebancare.

Daniel Constantin: ”Politicianul trebuie analizat după fapte”

Miercuri, 02 Decembrie 2020 11:28

Mulți politicieni ajung în Parlament sau sunt numiți în diverse funcții, iar când li se termină mandatele se observă că, în tot acest timp, nu au făcut nimic pentru români. Neimplicarea aleșilor în viața comunității și lipsa de idei sau de proiecte trebuie taxate de cetățeni în cabina de vot. La fel de important este ca oamenii să știe la momentul bilanțului cine i-a reprezentat cu onoare și dedicație, cine le-a cunoscut și le-a rezolvat problemele.
Daniel Constantin a ocupat de-a lungul timpului funcții importante în stat. Ales în două rânduri parlamentar, a fost și ministru al Agriculturii, ministru al Mediului și vicepremier. Din aceste poziții, a fost implicat în luarea multor decizii importante. Deși nu toată lumea știe, numeroase măsuri cu mare impact în viața românilor au fost gândite, inițiate și implementate chiar de el.

 

Eugen Tomac, în campanie la Pitești

Marţi, 01 Decembrie 2020 14:29

„Am fost alături de colegii din Argeș. Aici, Florian Bichir și Cătălin Bulf deschid listele PMP pentru cele două camere ale Parlamentului. Am mare încredere în reușita lor, întrucât sunt oameni pregătiți și implicați în viața comunității.
Împreună cu ei, am subliniat trei priorități fundamentale pentru România prezentului:
1. Să sprijinim cu bani economia românească pentru a salva locurile de muncă.
2. Să depolitizăm sistemul de sănătate.
3. Să depolitizăm învățământul și să alocăm resurse suficiente pentru Educație.
Doar așa putem spera la dezvoltare și evoluție. Continuăm lupta pentru fiecare vot, pentru că nouă ne pasă de viitorul României”, a precizat Eugen Tomac, președintele PMP.

Argeșul s-a angajat pe drumul ireversibil al dezvoltării cu fonduri europene

Marţi, 01 Decembrie 2020 12:08

Județul Argeș este beneficarul unui important pachet financiar din fondurile europene alocate prin Cadrul Financiar Multianul 2021-2027, bani care vor merge către dezvoltarea infrastrucrurii rutiere și de turim, către sănătate, educație și agricultură, către protecția mediului și dezvoltarea mediului de afaceri local.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Comisia Europeană, României i-au fost alocate din fondurile structurale şi de investiţii europene în perioada 2014-2020 în valoare 36.7 miliarde de euro. În următorul exercițiu financiar România va beneficia de o alocare de aproximativ 80 de miliarde de euro din planul financiar european convenit de șefii de stat sau de guvern din cele 27 de state membre.

 

Pagina 1 din 109

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea