Demersuri liberale pentru introducerea a două monumente pe lista de patrimoniu mondial a UNESCO

Marţi, 20 Aprilie 2021 13:48

Deputatul Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, face demersuri pentru ca două monumente din Curtea de Argeș- Biserica Domnească și Mănăstirea- să fie incluse pe lista de patrimoniu mondial a UNESCO. În acest sens, a avut loc deja o întâlnire între președintele PNL Argeș și ÎPS Calinic, urmând să fie solicitat și sprijinul ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu. Adrian Miuțescu: ”Avem un proiect mare, strategic, pe turism, de a lega turistic și ecumenic Muzeul Golești, Muzeul Național Brătianu, Închisoarea din Pitești și Gările Regale de pe Valea Argeșului. Să nu se aștepte cineva că se vor face minuni peste noapte. Va fi un an greu, dar văd un an 2022 de creștere economică, de refacere, de reconstrucție.” Într-un interviu încărcat pe pagina electronică a liberalilor, Miuțescu s-a grăbit să își declare, iar și iar, devotamentul pentru Orban: ”Îl  susținem pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte al PNL. A susținut Argeșul și sunt convins că va face multe lucruri bune pentru județ și în anii următori.”

Simona Bucura Oprescu: „Avem cele mai mici exporturi de cereale din ultimii opt ani!”

Marţi, 20 Aprilie 2021 08:03

# Din mare exportator, România a ajuns să cumpere în premieră din Argentina 10.000 de tone de semințe de soia!

”Datele de export aferente primelor șapte luni ale anului de marketig pentru cereale 2020 - 2021 (iulie 2020 - ianuarie 2021) indică cel mai slab an din ultimii opt pentru exportatorii de cereale românești!

 

Pe 22 aprilie, se aprobă bugetul municipiului Pitești

Luni, 19 Aprilie 2021 11:40

# Ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local
Ședință importantă de Consiliu Local Pitești, pe 22 aprilie, atunci când se va aproba și bugetul Municipiului Pitești. În cele ce urmează, vă prezentăm proiectul ordinii de zi:
1. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea bugetului Municipiului Piteşti pe anul 2021.
2. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea bugetului instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2021.

Gara din Costești este pur și simplu abandonată și aproape cade pe oameni!

Miercuri, 14 Aprilie 2021 14:20

# Ministrul Transporturilor – luat la întrebări de parlamentarul Aurel Bălășoiu (foto)

După deschiderea primului său cabinet parlamentar, la Costești, deputatul Aurel Bălășoiu îl ia la întrebări pe Ministrul Transporturilor. Pentru că, într-adevăr, în campania electorală s-au făcut multe promisiuni, mai ales primisiuni cu privire la infrastructura de transport. Campania a trecut, noi rămânem cu vechiturile noastre…

 

Radu Perianu i-a cam răpit fața lui Miuțescu la vizita Ministrului Dezvoltării

Miercuri, 14 Aprilie 2021 11:15

Vizita, de joia trecută, a Ministrului Dezvoltării în Argeș a coincis cu unele anunțuri, considerate puțin forțate, făcute de prim ministrul Câțu. Cel din urmă a susținut, pe posturile naționale, o viitoare relaxare a măsurilor anti-COVID și o posibilă reintrare în normalitate începând cu 1 iunie.
Anunțul pare născut  un pic cam prea repede, însă a fost bine primit și a dus la o creștere a cotei (virtuale) a lui Florin Câțu. Virtuale, pentru că, deocamdată, nu și-a anunțat o candidatură la apropiatul Congres al PNL, însă pare că și-o pregătește.

Șoseaua Națională dintre Câmpulung și Brașov (raiul gropilor, coșmarul șoferilor) - în atenția parlamentarului Simona Bucura-Oprescu

Miercuri, 14 Aprilie 2021 11:14

Drumul Național Pitești-Brașov a fost reabilitat numai în parte. După ieșirea din Câmpulung, însă, devine insuportabil. Zonele: Dragoslavele, Rucăr, Dâmbovicioara sunt, în realitate, calamitate. Găurile din asfalt ajung și la jumătate de metru. Iar traficul crește zi de zi, mai ales că șoseaua este indicată ca rută ocolitoare pentru a ajunge la stațiunile montane.
Situația acestui drum a ajuns, iată, în atenția unui deputat argeșean, Simona Bucura Oprescu. Acesta îl întreabă pe Ministrul Transporturilor când va căuta un alt drumar care să se apuce de treabă și dacă sunt bani prevăzuți pentru investiție:

 

Ion Mînzînă, despre ministrul Sănătății: „Vlad Voiculescu trebuie să plece!”

Marţi, 13 Aprilie 2021 10:00

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„În mandatul scurt al lui Vlad Voiculescu de ministru al Sănătății am asistat la scene de groază, nedemne de România secolului XXI: pacienți care ard de vii în spitale, bolnavi abia operați evacuați din spital în miez de noapte, oameni care rămân fără oxigen în unități medicale și pier, suferinzi care nu au acces la servicii de sănătate publică și la tratamente vitale, o campanie de vaccinare ineficientă.

PSD a inițiat o moțiune simplă împotriva acestui ministru de-a dreptul sinistru, dar a fost respinsă de coaliția aflată la putere. Vom mai iniția una, pentru că așa nu se mai poate și sunt semnale că și partenerii de guvernare ai lui Vlad Voiculescu s-au săturat de incompetența acestuia!

Simona Bucura-Oprescu: „Îmi doresc ca fiecare dintre noi să putem da copiilor noștri rădăcini și aripi”

Luni, 12 Aprilie 2021 22:26

Deputatul Simona Bucura Oprescu a fost alături de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, la vizita sa în județul nostru.
Simona Bucura Oprescu, președintele Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, a transmis argeșenilor următorul mesaj:
“Visul meu este ca, fiecare dintre noi, să putem într-o zi avea o altă viață în comunitate. O viață mai bună în care autoritățile publice din România să ofere servicii publice de calitate. Toți spunem că vrem o țară ca afară. Eu îmi doresc ca fiecare dintre noi să putem da copiilor noștri rădăcini și aripi. Și copiii noștri să rămână aici pentru că au o țară ca afară. Lucrurile acestea nu

 

PSD cere Guvernului să retragă măsurile aberante și să testeze pentru normalitate!

Luni, 05 Aprilie 2021 13:47

Într-un comunicat de presă emis de PSD Argeș , se solicită testarea masivă a populației pentru COVID 19.
„Dacă premierul Cîțu a cerut consultare cu PSD, atunci iată ce ar trebui să facă: să ia exemplu cancelarului german, Angela Merkel, să își ceară scuze pentru măsurile aberante și să le retragă, iar apoi să extindă masiv testarea populației astfel:
1) Redeschidere inteligentă: posibilitatea redeschiderii spectacolelor și restaurantelor pentru cei care prezintă un test rapid negativ realizat în aceeași zi. Modelul este deja implementat în Germania sau în Spania;

Un deputat acuză: „Producția de cereale din România - în scădere cu 37,6%”

Luni, 05 Aprilie 2021 13:46

Simona Bucura Oprescu este una din vocile auzite ale opoziției. Mai jos, câteva cuvinte ale acestei voci cu privire la agricultură. Mai exact, unde a ajuns agricultura sub guvernarea PNL.
Simona Bucura Oprescu: ”Datele statistice arată exact cât de nepricepuți sunt ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și colegii săi din Guvern care știu doar să reducă sau să taie subvențiile, să îi lase pe fermieri fără despăgubirile pentru secetă ori să îi scoată pe producători din piețe în plină iarnă!

 

Senatorul Dănuț Bica își ia la întrebări propriul ministru: „Câte unități școlare din Argeș vor putea accesa fondurile din acordul de împrumut?”

Marţi, 30 Martie 2021 22:56

Săptămâna trecută, s-a întâmplat ceva mai puțin obișnuit: senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, și-a luat la întrebări, în Parlament, pe propriul ministru, cu privire la sumele ce vor putea ajunge în Argeș din împrumutul pentru investițiile în infrastructura din școli. Întrebarea, adresată în scris, ar putea aduce răspunsuri nu tocmai favorabile, dacă ținem cont că trei sferturi din primăriile din județ sunt conduse pe pesediști. Vom vedea, astfel, dacă banii se duc după politică, sau după nevoile reale. Iată textul integral.

 

De la investiții în jocuri video - la secretar de stat în Ministerul Tineretului

Luni, 29 Martie 2021 22:57

# Piteșteanul Adrian Cîrstea - administrator la o firmă din Dubai # Dividende de peste 300.000 anul trecut

Adrian-Ștefan Cîrstea, președintele USR Argeș, a fost numit, pe 24 februarie, de premierul Florin Cîțu, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial. Piteșteanul este antreprenorul care aduce în România jocul ”Coloniștii din Catan”. Adrian Cârstea a fondat

 

Simona Bucura Oprescu: ”Companiile strategice ale statului român sunt scoase la mezat!”

Luni, 29 Martie 2021 22:56

Senatul a adoptat proiectul Guvernului Cîțu pentru modificarea Legii nr.173/2020 inițiată de către PSD privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică.
Astfel, actuala majoritate - formată din PNL, USR PLUS și UDMR - abrogă prevederea privind interzicerea înstrăinării acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale.

Dispută politică între liberalii și pesediștii argeșeni, pe tema WC-ului de 400.000 de euro

Luni, 29 Martie 2021 12:26

 

# PSD Argeș: „Sorin Apostoliceanu a votat cu două mâini investiția WC-ului vedetă, pe vremea când era viceprimar”

Noul WC subteran cu lift, în valoare de 400.000 de euro, din Piaţa Primăriei Piteşti, a provocat o dispută politică între liberalii și pesediștii argeșeni .

„Liberalii au ieșit public acuzându-l pe fostul consilier Gentea că aruncă vina doar pe fostul edil! Dimpotrivă, deși plătește polițe pe mandatul lui de primar, Cristian Gentea și-a asumat votul! Dar, liberalii au dreptate când pun problema responsabilității: nu este, într-adevăr, doar responsabilitatea fostului primar, ci și a fostului viceprimar Sorin Apostoliceanu! Și a liberalilor din Consiliul Local, alături de toți ceilalți!

 

Deputatul Aurel Bălășoiu și-a deschis un cabinet parlamentar la Costești

Luni, 29 Martie 2021 12:18

 

Deputatul PSD de Argeş, Aurel Bălăşoiu, fost primar al comunei Rociu, şi-a deschis cabinet parlamentar la Costeşti. Este pentru prima dată când un cabinet parlamentar este deschis în acest oraş, la eveniment fiind prezenţi mai mulţi lideri politici de seamă ai judeţului. Ne referim aici la Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş şi totodată preşedintele PSD Argeş, deputaţii PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu şi Nicolae Pavelescu, dar şi la primarul oraşului Costeşti, Ion Baicea, primarul comunei Lunca Corbului, Gheorghe Drăgan, primarul din Stolnici, Sevastian Pupăză, primarul din Bradu, Dan Stroe și alții

 

Aurel Bălășoiu: „Am decis deschiderea acestui cabinet pentru a fi mai aproape de oameni. Programul, numerele de telefon și adresa de mail sunt notate pe ușă, așa încât oamenii să poată avea acces la informații, să poată face legăturile necesare. Cu siguranță, mă voi implica de acolo, din Parlamentul României, pentru problemele argeșenilor”.

Deputatul Ionuț Moșteanu, despre incidentul din Parlament: „Voi cere ca extremistul AUR Dan Tănase să fie sancționat”

Luni, 29 Martie 2021 12:13

 

# Dan Tănasă, injurii, în direct, deputatului USR: Ești un zero barat... Tu n-ai făcut nimic în viața ta și te-ai trezit deputat

 

# Ionuț Moșteanu: Peste 4 ani, ne vom aminti de această gașcă de huligani ca un accident al istoriei.

 

 

Deputatul AUR Dan Tănasă a fost, miercuri, la un pas de bătaie cu deputații USR, pe holurile Camerei Deputaților, după votul dat în plen pentru desființarea SIIJ. Tănasă i-a insultat grosolan pe deputații Ionuț Moșteanu și Silviu Dehelean, în văzul colegilor și al presei. „Dacă te bag în p… m…o să zici că am ceva cu tine personal. Tu, pe lângă George Simion ești un zero barat. Ești securist, puți de la o poștă a securism și îți fac o mare favoare că te bag în seamă. Ești un zero barat, ești nimeni în drum. Tu n-ai făcut nimic în viața ta și te-ai trezit deputat”, a spus Dan Tănasă.

 

Ana Stan: „PNL Argeș nu mai are alt obiect de activitate, în afara preocupării de a mă discredita”

Miercuri, 24 Martie 2021 08:53

# „Dacă s-ar fi mobilizat și cu analiza rezultatelor dezastruoase din urma alegerilor, aveam niște demisii de onoare!”, mai susține aceasta

Principalul obiectiv al celor de la PNL Argeș, în această perioadă, se pare că este excluderea Anei Stan din partid, ci implicit înlocuirea sa din Consiliul Local Pitești. În rest, liniște și pace! Așa se face că de la alegerile parlamentare încoace, PNL Argeș nu a organizat nici măcar o conferință de presă în care să-și prezinte noii parlamentari sau activitățile derulate de ei. Pe 18 martie, Biroul Permanent Judeţean al PNL a supus la vot propunerea Biroului Permament Local al PNL Piteşti privind sancţionarea prin excluderea din partid a Anei Stan, ca urmare a încălcării statului partidului.

După ce s-a clasat în ultimele șase organizații din țară, PNL Argeș ”sare” în brațele lui Ludovic Orban

Luni, 22 Martie 2021 16:48

După ce a obținut rezultate catastrofale la alegerile parlamentare, fiind clasată, în urma procentului obținut, în ultimele 6 organizații liberale din țară, PNL Argeș merge cu arme şi bagaje în barca lui Ludovic Orban. Mai precis, deputatul Adrian Miuțescu  și-a reconfirmat susținerea pentru prietenul său, președintele Ludovic Orban, mulțumindu-i acestuia, în acest fel, că l-a menținut în funcția de lider al PNL Argeș. Precizăm că la alegerile din decembrie 2020, comparativ cu alte organizații liberale din țară, Argeșul  a obținut un scor mai bun doar față de Brăila, Buzău, Mureș, Covasna și Harghita.

 

Simona Bucura Oprescu: „Datoria statului a explodat!”

Luni, 22 Martie 2021 13:52

Deputatul argeșean Simona Bucura Oprescu se arată îngrijorată de felul în care sunt gestionați banii publici de actual guvernare. Datoriile cresc, sunt prevăzute împrumuturi și mai mari, iar economia este lăsată din vedere.
Simona Bucura Oprescu: ”Doar 1% din PIB a alocat fostul ministru de Finanțe Florin Cîțu, actual premier, pentru susținerea economiei în anul 2020.
Același Cîțu a spus în dese rânduri că împrumuturile mari care au fost făcute au fost generate de lupta cu noul coronavirus, dar în realitate România a fost pe ultimul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al sumelor alocate pentru combaterea pandemiei.

Un deputat de Argeș dorește introducerea aspretelui pe lista UNESCO

Marţi, 16 Martie 2021 09:57

Un deputat argeșean vrea să introducă aspretele, peştele fosilă vie - vechi de 65 de milioane de ani,  pe lista UNESCO și declararea acestuia ca patrimoniu material al umanității. Este inițiativa deputatului de argeș Mircia Chelaru (din partea AUR), membru al Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

 

Pagina 1 din 111

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea