Cristian Gentea își ceartă colegii din PSD Argeș

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:04

#  „Dacă vii la partid doar când e conferinţă de presă, trăieşti într-o lume paralelă, nu într-un stat paralel”
Preşedintele PSD Piteşti, Cristian Gentea, consideră că absenteismul de la referendumul pentru redefinirea familiei a demonstrat faptul că mulţi oameni au nemulţumiri legate de actuala guvernare.  “Ce s-a întâmplat la referendum, ne afectează ca partid. Știu membri de partid, cunoștințe, care nu au fost la vot. Am stat de vorbă cu oamenii de ce nu au venit la Referendum. Unul singur a spus (...) că

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a vorbit despre oportunitățile de finanțare, la Universitatea din Pitești

Luni, 29 Octombrie 2018 17:21

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al grupului Partidului Popular European din cadrul Parlamentului European (PPE) s-a aflat vineri, 26 octombrie, la Universitatea din Pitești, prilej cu care a vorbit despre oportunitățile de finanțare de la Uniunea Europeană. În fața unei săli pline de studenți și profesori de la UPIT, Europarlamentarul Siegfried Mureșan a calificat Universitatea din Pitești drept un model pentru alte universități din România și a felicitat conducerea UPIT pentru colaborarea strânsă cu mediul economic și social, dar și pentru activitatea Biroului de Relații Internaționale.

 

Deputatul Andrei Gerea, în conflict cu Cătălin Rădulescu: „Cocoşelul ăsta de Argeş, să ne lase!”

Luni, 29 Octombrie 2018 17:15

# Rădulescu: „Dl Gerea, când a fost ministrul Economiei nu a făcut nimic. A lăsat să se distrugă Arpechim”

Conflict între deputații de Argeș! Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a avut o declarație tăioasă la adresa deputatului PSD Cătălin Rădulescu, după ce acesta l-a acuzat că a lăsat „să se distrugă Arpechim”.
Deputatul Rădulescu a declarat, pentru Mediafax, că Andrei Gerea să nu se mai implice în discuţiile despre justiţie, cu referire la faptul că Gerea a apreciat că e bine că legislaţia în domeniul justiţiei nu s-a făcut la Guvern, ci în Parlament.

Deputata Simona Bucura-Oprescu: „Legea offshore a adus un echilibru”

Luni, 29 Octombrie 2018 17:05

Săptămâna trecută, plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect foarte important pentru securitatea energetică: Legea offshore. Au fost înregistrate în favoarea acestui act normativ 170 voturi pentru și doar 3 împotrivă, plus o abținere.

„Legea aduce o serie de clarificări privind exploatarea resurselor naturale din arealul Mării Negre, astfel încât statul român și cetățenii săi să poată beneficia cât mai mult de pe urma bogățiilor naturale, iar exploatarea să se facă în condiții optime. Astfel, pe de-o parte, impozitul asupra veniturilor suplimentare offshore se vor calcula prin aplicarea unuia sau unor procente de calcul, după caz, asupra veniturilor

 

Europarlamentarul Gabriela Zoană: “Condiționarea finanțărilor europene de respectarea statului de drept riscă să genereze abuzuri”

Luni, 15 Octombrie 2018 12:48

Săptămâna trecută, la ședința Comisiei REGI din cadrul Parlamentului European, la care a luat parte și europarlamentarul Gabriela Zoană, pe ordinea de zi s-a aflat un subiect extrem de important: “Protejarea bugetului Uniunii în cazul unor deficiențe generalizate privind statul de drept în statele membre”.
„Am atras ferm atenția membrilor Comisiei REGI că este imperios necesară o definire clară și fără echivoc a ceea ce înseamnă «statul de drept», alături de definirea clară a ceea ce înseamnă «deficiențe generalizate privind statul de drept».

Jurnal de Strasbourg! Dezbaterea privind statul de drept în România - văzută de la fața locului

Luni, 08 Octombrie 2018 23:21

La invitaţia europarlamentarului argeșean Gabriela Zoană, zece jurnaliști din Argeș au fost prezenți, între 1-4 octombrie, la Parlamentul European de la Strasbourg, acolo unde au avut loc dezbateri importante privind statul de drept din țara noastră. La acest eveniment a participat și un redactor de la „Atitudine în Argeș”, prilej cu care vă prezentăm cele mai importante momente petrecute, săptămâna trecută, în Parlamentul European.

 

Consilierii locali PAM și UNPR din Bradu nu au votat un proiect ce ar fi adus bani la bugetul comunei

Luni, 01 Octombrie 2018 17:03

Consilierii locali ai Partidului Mișcarea Populară dar și, mai ales, cel al UNPR – Andrei Niță, din comuna Bradu, au respins, joi (primii, prin abținere, al doilea, votând împotrivă),  pentru a doua oară, un proiect de hotărâre privind înființarea unui centru educațional privat. Votul lor lovește însă nu în investitorul privat, ci chiar în locuitorii comunei, cu dare de mână, care ar fi preferat să-și lase copiii la un after-school performant și modern, aproape de casă. Managerul școlii private Lexford Castel din Pitești, Cătălin Gherzan, dorește să deschidă un nou sediu în Bradu, care să vină în întâmpinarea părinților și copiilor din zonă, dar și din cartierele apropiate ale Piteștiului, precum Craiovei sau Prundu.

Argeșul a strâns 25.000 de semnături pentru ”Fără penali în funcţii publice”

Luni, 01 Octombrie 2018 16:52

Uniunea Salvaţi România a depus vineri, 21 septembrie, la Parlament, 781.000 de semnături, din toate judeţele ţării. Iniţiativa a reuşit să îndeplinească cele două condiţii impuse de lege: peste 500.000 de semnături valide şi minimum 20.000 de semnături din 21 de judeţe. Obiectivul USR este declanşarea referendumului ”Fără penali în funcţii publice”. USR are responsabilitatea de a lupta pentru ca vocea celor un milion de oameni care au semnat să ajungă în Constituţia României, se arată într-un comunicat de presă al USR.

 

Cătălin Rădulescu contraatacă! Deputatul cere retragerea sprijinului politic lui Manu

Luni, 01 Octombrie 2018 16:40

După ce deputatul Cătălin Rădulescu a precizat, de curând, că PSD-ul este „în sezonul scrisorilor pierdute” a venit și rândul său să redacteze una. Rădulescu, cunoscut drept deputatul „mitralieră”, este nemulțumit de faptul că președintele CJ Argeș, Dan Manu, ar fi declarat într-o ședință a PSD Argeș, conform instituțiilestatului.ro, că Liviu Dragnea va fugi în Brazilia, dacă va fi condamnat la închisoare cu executare.  Cum acesta a rămas fără sprijinul politic al PSD Argeș, după ce chiar Dan Manu a fost unul dintre contestatarii săi, acum Rădulescu contraatacă!

Vorbe multe, reușite zero! Adrian Miuțescu a promis sediu nou, dar PNL Argeș stă în aceeași „fundătură”

Luni, 01 Octombrie 2018 16:28

„Vom încerca să reconstruim organizaţiile locale, să le întărim, să redeschidem partidul şi să atragem noi membri, oameni proaspeţi, care doresc să facă politică. (…) Dacă voi ajunge preşedintele PNL Argeş, într-un timp rezonabil sediul PNL Argeş nu va mai fi aici. Nu s-a schimbat deloc în ultimii șapte ani, nici măcar o zugrăveală nu s-a dat. Nu mă voi chinui să-l refac, pentru că PNL Argeş merită un sediu aşa cum se cuvine, în altă zonă, nu într-o fundătură”, preciza Adrian Miuțescu în aprilie 2017, înainte de alegerile în urma cărora a fost numit ca președinte al PNL Argeș.

 

Europarlamentarul Gabriela Zoană: „Îmi voi apăra țara ori de câte ori este nevoie”

Luni, 01 Octombrie 2018 16:05

”Dezbaterea de astăzi (n.r. 26 septembrie) din Parlamentul European a demonstrat încă o dată că, atunci când dialoghezi, prezentând argumentele care stau la baza unei decizii, eşti înțeles chiar şi de către cei mai aprigi contestatari. Prezența premierului României în Parlamentul European şi modalitatea în care a prezentat poziția executivului, în mod concret, cu fapte şi argumente, au fost de natură de a lămuri partenerii noştri europeni faptul că guvernul PSD ia decizii justificate, în concordanță cu legislația  internă şi valorile europene", a declarat eurodeputatul Gabriela Zoană după dezbaterile din Parlamentul European.

Sezonul scrisorilor pierdute… în partidul lui Dragnea

Luni, 17 Septembrie 2018 18:44

# Șerban Valeca: „Nu cred că există această scrisoare”
Începând cu săptămâna trecută, s-a vehiculat că circa 30 de lideri PSD au semnat o scrisoare prin care cer înlocuirea lui Liviu Dragnea de la șefia partidului. Conform celor apărute în presa națională, în tabăra celor nemulțumiți s-ar afla și organizația din Argeș.

 

Pentru că nu sunt în stare de (o) opoziție reală, liderii PNL se îmbulzesc pe la mitingurile organizate de alții

Luni, 17 Septembrie 2018 18:43

PNL este un partid mare și tare ... mic. Nu este în stare - prin liderii săi, desigur - de (o) opoziție reală. Nici măcar în momentul de față, când au motive să strige, când PSD-ul este descoperit, tot din cauza unor lideri slabi, când marele partid roșu este măcinat de lupte interne. Nu. PNL-ul abia mai respiră pe facebook. Între timp, la ultimele alegeri, au pierdut orașele Ștefănești, Câmpulung și Curtea de Argeș în favoarea unor comune nesemnificative din punct de vedere al numărului de electori. Foștii lideri județeni, Iani Popa și Dan Bica s-au autopedepsit cu două fotolii de parlamentari, primul de senator, iar al doilea de deputat.

Ducele de Albota despre Dumitru Voicu: „Omul e dus cu capul!”

Luni, 17 Septembrie 2018 18:32

# Președintele PSD Argeș și primarii din județ, reacții acide la adresa edilului de la Micești

”În România au mai rămas doar bătrânii, bețivii și puturoșii", aceasta este declarația spusă cu nonșalanță de primarul comunei Micești, Dumitru Voicu, la întâlnirea, de la Consiliul Județean Argeș, cu ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero. Vizita ministrului în Argeș a avut ca scop promovarea campaniei “Informare acasă! Siguranță în lume”, rolul ei fiind o informare cât mai corectă a românilor în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.

 

PSD Argeș vrea un post la CNAIR

Luni, 17 Septembrie 2018 18:27

În februarie a.c., președintele PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca preciza că este important un post de secretar de stat la Ministerul Transportului care să lămurească situația infrastructurii în județ și în special a autostrăzii Pitești-Sibiu. „Mai important decât de a avea un ministru numai ca să-l avem este  să avem pe cineva care poate să ajute. Am solicitat la Comitetul Executiv un post de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Cătălin Bulf: „Inteligența poliției se găsește în Videle”

Luni, 10 Septembrie 2018 13:30

# Declarațiile lui Valeca despre Tudorel Pieleanu, șeful Poliției Argeș, venit din Teleorman, comentate de opoziția din Argeș
Declarațiile lui Șerban Valeca, președintele PSD Argeș, despre șeful din Teleorman al IPJ Argeș au făcut „deliciul” opoziției din Argeș. Valeca a precizat, pentru un post de televiziune local, că nu are nimic împotriva unui inspector șef la IPJ Argeș, venit din Teleorman, lăsând să se înțeleagă că numirea comisarul șef Tudorel Pieleanu a venit pe fondul „ciondănelilor” polițiștilor argeșeni din fruntea Inspectoratului. Reamintim că pentru concursul de inspector șef al IPJ Argeș, ce va fi organizat pe 12 septembrie, s-au înscris atât actualul comandant Tudorel Pieleanu, cât și adjunctul său Gabriel Gherghe.

 

Narcis Sofianu, despre „trădarea” senatorului Ion Popa: „Îmi cer scuze că l-am votat”

Luni, 10 Septembrie 2018 13:24

# Liberalul a comentat și posibilitatea propunerii dl Valeca, din nou, în fruntea Ministerului Cercetării:  „Are toate calitățile să lucreze în subordinea doamnei Dăncilă”

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, Narcis Sofianu, îi atacă dur pe senatorul Ion Popa, pe Șerban Valeca  și pe președintele Cj Argeș, Dan Manu. Despre fostul său coleg de partid, ajuns între timp la ALDE Constanța, departe de argeșenii care l-au susținut, Sofianu susține că a ajuns să regrete că l-a votat.

Fostul șef al PNL Argeș ține lecții despre… Dobrogea

Luni, 10 Septembrie 2018 13:23

După dezertarea din PNL Argeș, partid în care, din cauza rezultatelor dezastruoase, Iani Popa s-a premiat cu un post de senator, știind că niciodată, în județul Brătienilor, nu va mai ajunge candidat cu șanse, celebrul nostru liberal a schimbat, cu lejeritate, tabăra. S-a înscris în ALDE, unde a primit șefia organizației Constanța. De acolo, tot pentru rezultate bune, se va auto-premia cu ceva pe la Senat sau pe la Cameră. Între timp, omul s-a pus cu burta pe carte și învață – dar și împărtășește – câte ceva despre Dobrogea.

 

Primarii din Albota și Băbana, de partea lui Dragnea în conflictul deschis de Firea

Luni, 10 Septembrie 2018 13:08

# Bebe Ivan: ”La Interne trebuie un bărbat cu «c…»”
Președinte al Asociației Comunelor din Argeș, Ion Dumitru, primar emblematic al comunei Albota, este un atent urmăritor al scenei politice. Acesta s-a arătat, printr-o postare pe facebook, alături de Liviu Dragnea, în conflictul apărut între președintele partidului și primarul Capitalei, Gabi Firea. De aceeași părere s-a arătat și Bebe Ivan, primarul din Băbana, care nu s-a sfiit să comenteze la postarea colegului.

Lovitură pentru aleși! Primarii, parlamentarii și prefecții nu scapă de incompatibilitate

Luni, 10 Septembrie 2018 12:55

Senatul a respins propunerea legislativă a unor parlamentari prin care era eliminată incompatibilitatea funcţiilor de parlamentar, membru al Guvernului, prefect sau primar cu calitatea de comerciant persoană fizică, după ce Curtea Constituţională a declarat iniţiativa ca fiind neconstituţională.
În cadrul dezbaterilor din Senat, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Mariana Sofia Moţ a arătat că proiectul de modificare a Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice a fost atacat la Curtea Constituţională de preşedintele României iar prin decizia din 6 martie CCR a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a declarat neconstituţional întregul proiect de lege.

 

Pagina 6 din 90

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea