Un deputat argeșean în grupul PRO-AMERICA

Marţi, 18 Mai 2021 12:18

Parlamentul a decis, marţea trecută, constituirea grupului PRO-America, grup care va fi condus de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, conform Agerpres. Singurul argeșean din grup este deputatul PNL Daniel Constantin (foto).
S-au înregistrat 389 voturi pentru, două contra şi o abţinere. Vicepreşedinţi ai acestui grup sunt deputatul USR PLUS Dan Barna şi deputata PSD Ana Maria Cătăuţă.
Membrii grupului PRO-America sunt: din partea PSD - Marcel Ciolacu, Adrian Chesnoiu, Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila,

Ionuț Moșteanu și-a dat palma peste față când a auzit declarația deputatului Pavelescu

Luni, 17 Mai 2021 16:01

Întâlnirea organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, unde s-a discutat despre probleme economice ale județului, a căpătat, pentru scurt timp, și o tentă politică. Deputatul PSD Nicolae Pavelescu a simțit nevoia de a înțepa PNL și USR PLUS, partide aflate la guvernare.
„Eu sunt un tip puțin mai critic. Îmi e așa de drag când aud pe colegii mei de la PNL și USR că susțin județul Argeș. Am avut 735 de amendamente (n.r. - la Legea Bugetului de Stat), toate erau de infrastructură și de dezvoltare a localităților din Argeș, iar ei nu au susținut niciunul. Haideți să vedem ce facem concret fiecare dintre noi!”, a precizat deputatul Nicolae Pavelescu. Când a auzit ce are de spus

 

Mihai Coteţ îi ia faţa viceprimarului Gelu Tofan

Luni, 17 Mai 2021 12:21

Miroase a răzbunare la PNL Argeş. Mihai Coteţ, consilierul local liberal din CL Piteşti, îşi ascute săbiile. Victimă e chiar viceprimarul Gelu Tofan, care i-a luat locul de frunte pe care Coteţ îl viza şi pentru care a investit muncă şi bani. Ne amintim desigur, cum omul de afaceri Mihai Coteţ a luptat să fie desemnat candidat al PNL la Primăria Piteşti. N-a avut noroc, deoarece partidul l-a preferat pe Sorin Apostoliceanu. Oricum, după alegeri, Coteţ credea că va fi viceprimar. N-a fost să fie! Gelu Tofan a tras lozul cel mare şi acum e mâna dreaptă a primarului Cristian Gentea. Sau stânga, mă rog...

Simona Bucura-Oprescu: „În acest moment România are cele mai mici venituri la buget, ca procent din PIB, din Uniunea Europeană”

Luni, 10 Mai 2021 13:10

Deputatul de Argeş, Simona Bucura Oprescu a dat publicităţii datele privind sutele de milioane de euro aruncate pe piață de BNR pentru a  frâna creşterea explozivă a monedei euro şi a atras atenţia că premierul aruncă ţara în faliment.
Simona Bucura-Oprescu:  „Euro începe ziua la 4,9250 lei. Politica dezastroasă a Guvernului Cîțu îi costă pe români aproape un miliard de euro pe lună!
Pentru a apăra nivelul de curs de 4,93 de lei pentru un euro, BNR a cheltuit în aprilie din rezervă peste 850 de milioane de euro, aruncând în piaţă lei pentru a ieftini contravaloarea lor în euro.

 

Simona Bucura Oprescu: „România înregistrează eșec după eșec în ceea ce privește Planul Național de Reziliență și Redresare!”

Miercuri, 05 Mai 2021 10:17

Deputatul argeșean Simona Bucura Oprescu susține că Guvernul României trebuie să ia mai în serios Planul Național de Reziliență și Redresare

„Din cauza intereselor de partid ale celor din actuala coaliție de guvernare, România înregistrează eșec după eșec în ceea ce privește Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR). Fiecare zi pierdută costă enorm! Și nu este vorba doar despre miliarde de euro, ci și de ratarea unei oportunități de dezvoltare a României. Guvernul Cîțu a făcut un PNRR care nu corespunde nevoilor reale ale României și nici cerințelor UE.

Într-o nouă tentativă de refacere a PNRR, Guvernul Cîțu a redus solicitările de finanțare la 29 miliarde de euro, deși suma anunțată inițial a fost de aproximativ 80 de miliarde de euro. PSD cere Guvernului să renunțe la atitudinea arogantă și autosuficientă pe care a manifestat-o în legătură cu PNRR până în prezent și să accepte dialogul și colaborarea cu toate forțele care pot contribui la realizarea acestui proiect național.

Scandal total pe agricultură între un senator PNL și un deputat PSD, ambii din Argeș

Marţi, 27 Aprilie 2021 23:05

# Vorbe grele din partea a două nume grele

Senatorul PNL Dănuț Bica a depus o declarație politică dură cu privire la felul în care a gestionat PSD agricultura ultimilor ani, declarație ce conține inclusiv acuzații de falsificare a datelor trimise către Uniunea Europeană. I-a răspuns, cu vrednicie, deputatul PSD de Argeș, Aurel Bălășoiu.

 

Simona Bucura Oprescu: "Primăvara este și despre curățenie și regenerare"

Joi, 22 Aprilie 2021 14:01

PSD Argeș a marcat astăzi ziua internațională a pământului prin acțiuni de ecologizare în județ.

"Primăvara este și despre curățenie și regenerare! An de an, împreună cu colegii din PSD Argeș, am fost prezenți în județ, prin acțiunea și mesajul nostru transmițând clar că România trebuie să fie curată și verde! Ne îndreptăm acum spre o zonă emblematică pentru Muscel și Argeș, comuna Valea Mare Pravăț, punctele Mateiaș - Argeșelul, pentru o acțiune de ecologizare. Așadar, să fie verde!

Pe Pământ avem de toate. Iarbă și gunoaie. Acțiune și nepăsare. Zone poluate și zone curate. Omul este cel care deteriorează adesea mediul înconjurator. România noastră atât de frumoasă este invadată de gunoaie și nepăsare. Pe albiile râurilor, pe marginea drumurilor, în păduri, adesea România contrastează prin frumusețea naturală agresată de PET-uri, pungi, gunoaie, deșeuri. Noi, oamenii, suntem vinovați pentru asta!

 

Demersuri liberale pentru introducerea a două monumente pe lista de patrimoniu mondial a UNESCO

Marţi, 20 Aprilie 2021 13:48

Deputatul Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, face demersuri pentru ca două monumente din Curtea de Argeș- Biserica Domnească și Mănăstirea- să fie incluse pe lista de patrimoniu mondial a UNESCO. În acest sens, a avut loc deja o întâlnire între președintele PNL Argeș și ÎPS Calinic, urmând să fie solicitat și sprijinul ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu. Adrian Miuțescu: ”Avem un proiect mare, strategic, pe turism, de a lega turistic și ecumenic Muzeul Golești, Muzeul Național Brătianu, Închisoarea din Pitești și Gările Regale de pe Valea Argeșului. Să nu se aștepte cineva că se vor face minuni peste noapte. Va fi un an greu, dar văd un an 2022 de creștere economică, de refacere, de reconstrucție.” Într-un interviu încărcat pe pagina electronică a liberalilor, Miuțescu s-a grăbit să își declare, iar și iar, devotamentul pentru Orban: ”Îl  susținem pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte al PNL. A susținut Argeșul și sunt convins că va face multe lucruri bune pentru județ și în anii următori.”

 

Simona Bucura Oprescu: „Avem cele mai mici exporturi de cereale din ultimii opt ani!”

Marţi, 20 Aprilie 2021 08:03

# Din mare exportator, România a ajuns să cumpere în premieră din Argentina 10.000 de tone de semințe de soia!

”Datele de export aferente primelor șapte luni ale anului de marketig pentru cereale 2020 - 2021 (iulie 2020 - ianuarie 2021) indică cel mai slab an din ultimii opt pentru exportatorii de cereale românești!

Pe 22 aprilie, se aprobă bugetul municipiului Pitești

Luni, 19 Aprilie 2021 11:40

# Ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local
Ședință importantă de Consiliu Local Pitești, pe 22 aprilie, atunci când se va aproba și bugetul Municipiului Pitești. În cele ce urmează, vă prezentăm proiectul ordinii de zi:
1. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea bugetului Municipiului Piteşti pe anul 2021.
2. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea bugetului instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2021.

 

Gara din Costești este pur și simplu abandonată și aproape cade pe oameni!

Miercuri, 14 Aprilie 2021 14:20

# Ministrul Transporturilor – luat la întrebări de parlamentarul Aurel Bălășoiu (foto)

După deschiderea primului său cabinet parlamentar, la Costești, deputatul Aurel Bălășoiu îl ia la întrebări pe Ministrul Transporturilor. Pentru că, într-adevăr, în campania electorală s-au făcut multe promisiuni, mai ales primisiuni cu privire la infrastructura de transport. Campania a trecut, noi rămânem cu vechiturile noastre…

Radu Perianu i-a cam răpit fața lui Miuțescu la vizita Ministrului Dezvoltării

Miercuri, 14 Aprilie 2021 11:15

Vizita, de joia trecută, a Ministrului Dezvoltării în Argeș a coincis cu unele anunțuri, considerate puțin forțate, făcute de prim ministrul Câțu. Cel din urmă a susținut, pe posturile naționale, o viitoare relaxare a măsurilor anti-COVID și o posibilă reintrare în normalitate începând cu 1 iunie.
Anunțul pare născut  un pic cam prea repede, însă a fost bine primit și a dus la o creștere a cotei (virtuale) a lui Florin Câțu. Virtuale, pentru că, deocamdată, nu și-a anunțat o candidatură la apropiatul Congres al PNL, însă pare că și-o pregătește.

 

Șoseaua Națională dintre Câmpulung și Brașov (raiul gropilor, coșmarul șoferilor) - în atenția parlamentarului Simona Bucura-Oprescu

Miercuri, 14 Aprilie 2021 11:14

Drumul Național Pitești-Brașov a fost reabilitat numai în parte. După ieșirea din Câmpulung, însă, devine insuportabil. Zonele: Dragoslavele, Rucăr, Dâmbovicioara sunt, în realitate, calamitate. Găurile din asfalt ajung și la jumătate de metru. Iar traficul crește zi de zi, mai ales că șoseaua este indicată ca rută ocolitoare pentru a ajunge la stațiunile montane.
Situația acestui drum a ajuns, iată, în atenția unui deputat argeșean, Simona Bucura Oprescu. Acesta îl întreabă pe Ministrul Transporturilor când va căuta un alt drumar care să se apuce de treabă și dacă sunt bani prevăzuți pentru investiție:

Ion Mînzînă, despre ministrul Sănătății: „Vlad Voiculescu trebuie să plece!”

Marţi, 13 Aprilie 2021 10:00

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„În mandatul scurt al lui Vlad Voiculescu de ministru al Sănătății am asistat la scene de groază, nedemne de România secolului XXI: pacienți care ard de vii în spitale, bolnavi abia operați evacuați din spital în miez de noapte, oameni care rămân fără oxigen în unități medicale și pier, suferinzi care nu au acces la servicii de sănătate publică și la tratamente vitale, o campanie de vaccinare ineficientă.

PSD a inițiat o moțiune simplă împotriva acestui ministru de-a dreptul sinistru, dar a fost respinsă de coaliția aflată la putere. Vom mai iniția una, pentru că așa nu se mai poate și sunt semnale că și partenerii de guvernare ai lui Vlad Voiculescu s-au săturat de incompetența acestuia!

 

Simona Bucura-Oprescu: „Îmi doresc ca fiecare dintre noi să putem da copiilor noștri rădăcini și aripi”

Luni, 12 Aprilie 2021 22:26

Deputatul Simona Bucura Oprescu a fost alături de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, la vizita sa în județul nostru.
Simona Bucura Oprescu, președintele Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, a transmis argeșenilor următorul mesaj:
“Visul meu este ca, fiecare dintre noi, să putem într-o zi avea o altă viață în comunitate. O viață mai bună în care autoritățile publice din România să ofere servicii publice de calitate. Toți spunem că vrem o țară ca afară. Eu îmi doresc ca fiecare dintre noi să putem da copiilor noștri rădăcini și aripi. Și copiii noștri să rămână aici pentru că au o țară ca afară. Lucrurile acestea nu

PSD cere Guvernului să retragă măsurile aberante și să testeze pentru normalitate!

Luni, 05 Aprilie 2021 13:47

Într-un comunicat de presă emis de PSD Argeș , se solicită testarea masivă a populației pentru COVID 19.
„Dacă premierul Cîțu a cerut consultare cu PSD, atunci iată ce ar trebui să facă: să ia exemplu cancelarului german, Angela Merkel, să își ceară scuze pentru măsurile aberante și să le retragă, iar apoi să extindă masiv testarea populației astfel:
1) Redeschidere inteligentă: posibilitatea redeschiderii spectacolelor și restaurantelor pentru cei care prezintă un test rapid negativ realizat în aceeași zi. Modelul este deja implementat în Germania sau în Spania;

 

Un deputat acuză: „Producția de cereale din România - în scădere cu 37,6%”

Luni, 05 Aprilie 2021 13:46

Simona Bucura Oprescu este una din vocile auzite ale opoziției. Mai jos, câteva cuvinte ale acestei voci cu privire la agricultură. Mai exact, unde a ajuns agricultura sub guvernarea PNL.
Simona Bucura Oprescu: ”Datele statistice arată exact cât de nepricepuți sunt ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și colegii săi din Guvern care știu doar să reducă sau să taie subvențiile, să îi lase pe fermieri fără despăgubirile pentru secetă ori să îi scoată pe producători din piețe în plină iarnă!

Senatorul Dănuț Bica își ia la întrebări propriul ministru: „Câte unități școlare din Argeș vor putea accesa fondurile din acordul de împrumut?”

Marţi, 30 Martie 2021 22:56

Săptămâna trecută, s-a întâmplat ceva mai puțin obișnuit: senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, și-a luat la întrebări, în Parlament, pe propriul ministru, cu privire la sumele ce vor putea ajunge în Argeș din împrumutul pentru investițiile în infrastructura din școli. Întrebarea, adresată în scris, ar putea aduce răspunsuri nu tocmai favorabile, dacă ținem cont că trei sferturi din primăriile din județ sunt conduse pe pesediști. Vom vedea, astfel, dacă banii se duc după politică, sau după nevoile reale. Iată textul integral.

 

 

De la investiții în jocuri video - la secretar de stat în Ministerul Tineretului

Luni, 29 Martie 2021 22:57

# Piteșteanul Adrian Cîrstea - administrator la o firmă din Dubai # Dividende de peste 300.000 anul trecut

Adrian-Ștefan Cîrstea, președintele USR Argeș, a fost numit, pe 24 februarie, de premierul Florin Cîțu, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial. Piteșteanul este antreprenorul care aduce în România jocul ”Coloniștii din Catan”. Adrian Cârstea a fondat

Simona Bucura Oprescu: ”Companiile strategice ale statului român sunt scoase la mezat!”

Luni, 29 Martie 2021 22:56

Senatul a adoptat proiectul Guvernului Cîțu pentru modificarea Legii nr.173/2020 inițiată de către PSD privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică.
Astfel, actuala majoritate - formată din PNL, USR PLUS și UDMR - abrogă prevederea privind interzicerea înstrăinării acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale.

 

Pagina 7 din 117

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea