PRO România și ALDE au fuzionat. În Argeș, încă, nu s-a întâmplat nimic

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:20

# Bogdan Ivan (foto), președinte PRO România Argeș: „Nu știm, deocamdată, cum arată viitorul nostru comun”

Liderii naționali ai PRO România și ALDE au semnat pentru fuziunea celor două partide, gestul având, ca o primă consecință, susținerea de candidați unici la alegerile parlamentare care se apropie.  "Este momentul să lăsăm de o parte orice ezitări şi să ne unim forţele pentru a opri actuala guvernare şi de a construi o alternativă. (...) Vreau şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau", a spus Victor Ponta, într-o conferinţă comună cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu

Un deputat PNL de Argeș și-a transferat un consilier, pe un post bine plătit, la Autoritatea Rutieră Română. Fără concurs!

Marţi, 13 Octombrie 2020 14:23

# Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş: ”I-am aprobat detaşarea, în sensul acesta am o legătură”

Postul de televiziune Digi24 a demarat, cu puțin timp în urmă, o amplă anchetă a tipului – trambulină în care se fac, în momentul de față, angajările la regiile statului care plătesc salarii grele. Un mod de a ajunge acolo, fără concurs este următorul: te angajezi la cabinetul unui parlamentar, apoi, prin transfer, te duci la postul acela călduț. Un exemple este chiar în Argeș, la deputatul PNL Dănuț Bica. Acesta, întrebat de jurnalistul Digi24 cu privire la unul dintre consilierii săi, s-a fâstâcit.  Iată, mai jos, cum a decurs bâlbâiala:

 

Alianța USR PLUS Argeș și-a desemnat candidații pentru Parlamentul României

Marţi, 13 Octombrie 2020 09:33

 

Alianța USR-PLUS Argeş şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Astfel, pentru Camera Deputaţilor lista este deschisă de actualul parlamentar Ionuţ Moşteanu, urmat de Adrian Ștefan Cîrstea, Emilia Mateescu, Ionuț Bogdănel Marina şi Dragoș Mihai Tănase.

 

La Senat, primul pe listă este Narcis Mircescu, fiind urmat de Darius Sebastian Nedelcu, Rodica Crețu, Ionuț Zamfirache și Stan Florea.

PNL Argeș spumegă de necaz: ”Ionică își pregătește un loc de city manager, sub conducerea lui Cristian Gentea”

Luni, 12 Octombrie 2020 13:27

În loc să împingă din greu la repornirea economiei, peneliștii argeșeni se uită, cu necaz, peste gardul politic. Și se preocupă de acțiunile noului primar, Cristian Gentea, care l-ar putea numi administrator pe fostul primar, Cornel Ionică.
PNL Argeș: ”Noul primar pesedist al Piteștiului, Cristian Gentea, vrea să îl numească administrator public al orașului pe Cornel Ionică, după ce acesta din urmă a decis să reducă atribuțiile viceprimarilor care sunt susținuți de PNL și USR....”

 

Campanie în mediul online: Hai în PMP! De ce PMP

Luni, 12 Octombrie 2020 13:25

# Eliminarea tuturor pensiilor speciale, unul din punctele cu care partidul încearcă să convingă alegătorii

PMP, după cum se vede, nu a luat vacanță în urma alegerilor locale. Imediat după, a început o campanie de atragere a noi membri:
- PMP susține transparența totală în administrație. Vrem să oprim risipirea banilor publici prin publicarea online a tuturor contractelor și facturilor instituțiilor publice
- PMP luptă pentru gaze ieftine românești din Marea Neagră în fiecare casă. Susținem extinderea rețelei de gaze la el puțin 65% din gospodăriile României
- PMP pledează în Parlamentul European pentru creșterea finanțării fermierilor români în contextul în care piața europeană între agricultori este ”profund deformată de nivelul de subvenții”. Construirea de centre zonale și județene pentru legume, fructe și alte produse românești.

Mioveni. PSD are 13 consilieri locali validați

Luni, 12 Octombrie 2020 13:23

Au fost validate mandatele reprezentanților PSD din cadrul Consiliului Local Mioveni pentru mandatul 2020-2024.
Cei 13 CONSILIERI LOCALI PSD sunt:
1. POPESCU CORNEL
2. ȚURLEA CIPRIAN
3. CORCODEL IONUT
4. MINCIUNESCU IONUŢ-BOGDAN
5. DRĂGUŞINOIU FILOFTEIA-VALENTINA
6. NILĂ GEORGE CONSTANTIN
7. MANDU ION
8. GOGOESCU GEORGIANA
9. BARANGĂ ION
10. STĂNEL IONUŢ-COSMIN
11. COMAN GEORGICĂ
12. DRĂGUŞIN CLAUDIA-MARIA
13. DIDIŢĂ GHEORGHE

 

PSD Argeș: ”Pandemia a arătat cât de vulnerabilă este România”

Luni, 12 Octombrie 2020 13:21

# Guvernul PNL nu are nicio viziune în ceea ce privește agricultura

Pandemia a arătat cât de vulnerabilă este România pentru că Guvernul PNL nu are nicio viziune în ceea ce privește agricultura și nu este capabil să vină cu soluții care să asigure hrana românilor din producția internă.
Guvernul liberal a oprit ori subfinanțat programe vitale, lansate de PSD, a eșuat să acorde la timp despăgubirile pentru calamități, iar fermierii români sunt la pământ.

Scandal la PER Argeș! Președintele Eduard Florea și-a dat demisia. Vezi motivul

Luni, 12 Octombrie 2020 12:46

 

# Eduard Florea: „Am cerut disocierea de domnul Pendiuc. Se pare că a deranjat”

Scandal la Partidul Ecologist Român filiala Argeș, după demisia președintelui Eduard Florea. Noul președinte al organizației județene a fost numit Cătălin Gherzan, președintele PER Pitești și fost candidat la Primăria Pitești.

Eduard Florea acuză că a cerut conducerii naționale disocierea dintre PER Argeș și Tudor Pendiuc, fapt ce i-a fost respins. „A fost o decizie unilaterală. Nu mi s-a respectat cerințele de bun simț. Am cerut să se facă disocierea de domnul Pendiuc și nu s-a acceptat. Am exprimat-o public în ședința BPN de la București, din 3 octombrie. După care am avut inspirația să îi trimit mesaj scris președintelui (Dănuț Pop – președintele PER n.r.) prin care să îi reiterez ceea ce îi spusesem public acolo, faptul că voi continua la Argeș. Am fost întrebat dacă vreau să continui și i-am spus că vreau să continui la Argeș cu condiția respectării statutului și a unicii doleanțe pe care o am, eliminarea din peisaj a domnului Pendiuc. Pentru că imaginea dumnealui și problemele penale, pe care le are, au adus grave prejudicii de imagine partidului. Lucru care se pare că a deranjat”, ne-a precizat Eduard Florea.

 

Membru PNL despre posibila candidatură a lui Emanuel Soare la parlamentare: „Dacă se suspendă iar, devine bufonul electoratului!”

Marţi, 06 Octombrie 2020 21:42

De la începutul lunii octombrie, Emanuel Soare a revenit în funcția de prefect al județului Argeș. După ce a pierdut alegerile pentru președinția Consiliului Județean Argeș, Soare a preferat să se întoarcă la prefectură, devenind iar... apolitic. Rămâne de văzut pentru cât timp. În spațiul public argeșean umblă, deja, zvonul că acesta vrea să candideze și la parlamentare. De altfel, de când a intrat în politică, lui Soare nu i-a scăpat aproape nicio candidatură. A debutat, mai întâi, la alegerile europarlamentare din mai 2019, pe un loc neeligibil, iar pe 27 septembrie 2020 a candidat la CJ Argeș.

Tânăra primăriță din Corbi se gândește, deja, la proiecte noi pentru comună: „Trebuie să ne unim forțele și să fim o echipă”

Luni, 05 Octombrie 2020 22:20

Anca-Alina Baciu a devenit cel mai tânăr primar din România după ce a câștigat alegerile locale din comuna Corbi, candidând din partea Partidului Mișcarea Populară. A intrat în cursa electorală fiind  provocată de propriul tată, primarul Virgil Baciu. Cel din urmă reproșa, la acea dată, lipsa de implicare a tinerilor în viața politică. Anca Baciu vine dintr-o familie realizată din punct de vedere financiar, cu afaceri extinse din perioada de dinaintea accederii tatălui în administrația locală. Așa încât pretențiile și presiunile pe care le vor exercita cei din familie asupra noii primărițe vor fi numai cele cu privire la continuarea frumoaselor proiecte începute aici și la conceperea unora noi. Iată câteva din gândurile noului edil din Corbi în următorul interviu:

 

Analiză alegeri locale în județul Argeș: procentele primarilor câștigători și rezultatele obținute în consiliile locale

Luni, 05 Octombrie 2020 22:07

Au trecut din nou alegerile locale. Pentru unii cu emoții, pentru alții mai deloc. Un lucru este cert, argeșenii și-au ales preferații. În total, Partidul Social Democrat a câștigat 71 de localități, Partidul Național Liberal – 24, Partidul Mișcarea Populară – 2, Alianța USR PLUS – 1, PRO România – 1, Partidul Ecologist Român – 1, Alianța Național Țărănistă - 1, iar un candidat a ieșit primar din postura de independent. În cele ce urmează, vă prezentăm  câștigătorii din cele 102 localități și rezultatele obținute pentru consiliile locale.

Clasamentul final al candidaţilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Județean Argeş

Luni, 05 Octombrie 2020 21:59

# Vezi voturile primite de Ion Mînzînă, pe localități

PSD a câştigat detaşat alegerile locale din Argeş, obţinând funcţia de preşedinte al CJ şi jumătate dintre mandatele de consilieri judeţeni, precum şi 71 dintre cele 102 posturi de primar, conform datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă după centralizarea tuturor voturilor din judeţ.
Funcţia de preşedinte al CJ Argeş i-a revenit lui Ion Mînzînă (42,28% dintre voturi). Social-democraţii au obținut şi 17 dintre cele 34 de locuri de consilier judeţean. PNL va avea 11 consilieri judeţeni,patru - Alianţa USR PLUS şi doi  - PRO România.

 

 

Mihai Coteț și Mihai Mihăilescu - favoriți pentru a deveni viceprimarii municipiului Pitești

Luni, 05 Octombrie 2020 21:58

# Se preconizează o alianță între USR PLUS și PNL în Consiliul Local Pitești

Animozitățile dintre partide, dintre care unele sunt adversari declarați, va face din formarea majorităților, în cele mai multe dintre cazuri, o problemă a celor care au câștigat posturile de primari. Acest lucru se întâmplă și în Consiliul Local Pitești, acolo unde PSD nu mai are majoritate, pentru prima oară din anul 2000. Iar Cristian Gentea, noul primar al municipiului, are nevoie să fie susținut de o majoritate în consiliu pentru a-și pune în practică proiectele.

Localitățile din Argeș unde rezultatele de la Primărie au diferit de cele de la Consiliu Local

Luni, 05 Octombrie 2020 21:57

În patru localități din Argeș,  rezultatele obținute pentru funcția de primar  au diferit de cele de la Consiliu Local. Mai precis, nu au câștigat aceleași partide ambele alegeri., fapt c ear putea să însemne și complicații la formarea majorităților
Vorbim de localitățile Domnești, Mioarele, Morărești și Vlădești. La Domnești, funcția de primar a fost obținută de liberalul Ion Doru Smădu (43,97%), detronându-l pe reprezentantul PSD – Ion Gabriel Zăvoianu (40,19%).

 

O fotografie cât o mie de cuvinte

Luni, 05 Octombrie 2020 21:56

Liviu Năstase, noul (și vechiul!) primar din Căteasca: „După o zi de emoții, în dimineața zilei de 28 septembrie, la ora 5 s-a încheiat numărătoarea voturilor la cea mai mare secție - Catanele. Eugen Mira, cu un gest de fair play, mi-a recunoscut victoria. Mulțumesc tuturor din inimă!”.

 

În opt localități din Argeș, bătălia pentru primărie s-a dus între doi candidați

Luni, 05 Octombrie 2020 21:54

Dacă în țară au existat cazuri cu un singur candidat pe localitate, în Argeș nu s-a pus această problemă. În schimb, în  opt localități, lupta s-a dat între doi candidați, iar în alte 18 localități, bătălia s-a dus între trei candidați. Localitățile din Argeș, care au avut doar doi candidați pentru fotoliul de primar sunt: Arefu, Ciofrângeni, Dâmbovicioara, Hârtiești, Lerești, Poienarii de Argeș, Râca și Sălătrucu. De asemenea, cele 18 localități unde au candidat câte trei persoane pentru funcția de primar sunt: Berevoești, Căldăraru, Cepari, Cetățeni, Cicănești, Ciomăgești, Dragoslavele, Hârsești, Mărăcineni, Mihăești, Mozăceni, Popești, Priboieni, Slobozia, Stolnici, Șuici, Țițești și Valea Mare Pravăț.

 

Consilierii județeni ai Argeșului

Luni, 05 Octombrie 2020 21:46

PSD a câștigat en fanfare Consiliul Județean Argeș. Ion Mînzînă a devenit noul președinte. Conform datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, social-democraţii au obținut 17 dintre cele 34 de locuri de consilier judeţean în Argeș, ceea ce înseamnă că au obținut și majoritatea. PNL are 11 consilieri judeţeni, Alianţa USR PLUS - patru consilieri județeni PRO România - doi. PSD a obținut pentru CJ Argeș 110.901 voturi (44,78%), fiind urmată de PNL 70.123 (28,31%), USR PLUS - 26.594 (10,73%) și Pro România - 12.904 voturi (5,21%). Restul partidelor nu au trecut de pragul de 5%, cel mai aproape fiind PMP Argeș cu 10.691 voturi (4,31%).

Consilierii locali ai Piteștiului

Luni, 05 Octombrie 2020 21:43

Opt social-democraţi, şapte liberali, şase userişti şi doi pemepişti se regăsesc în Consiliul Local al municipiului Pitești în urma alegerilor din 27 septembrie.

Fostul viceprimar Laurențiu Zidaru nu a prins lista de consilieri

Cum Cristian Gentea a fost ales primar și Lucrețiu Tudor este funcționar public la Finanțe, cei doi vor părăsi Consiliul Local și vor fi înlocuiți de primii supleanţi de pe lista PSD: Dan Dumitrescu și Radu Bănică.

 

Simona Bucura Oprescu: „Riscăm ca statul să mai aibă companii importante doar pe hârtie”

Luni, 05 Octombrie 2020 21:39

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu critică  în termeni duri ultimele inițiative ale Guvernului condus de Ludovic Orban și chiar îi acuză de o gravă subminare a economiei țării. Simona  Bucura Oprescu: ”Pe ordinea ședinței de Guvern a fost reintrodus proiectul unei Ordonanțe de Urgență prin care, practic, se dă startul unei privatizări mascate la ultimele companii în care statul român mai este acționar.

Dan Stroe: „A fost o campanie cu atacuri urâte la adresa mea și a membrilor familiei mele”

Luni, 05 Octombrie 2020 10:23

Dan Stroe, unul dintre câștigătorii categorici ai alegerilor locale din data de 27 septembrie în Argeș, a susținut, luni, o conferință de presă la sediul PSD Argeș. Acesta și-a consolidat poziția de prim-gospodar al comunei Bradu, fiind ales, pentru al doilea mandat, cu peste 66% dintre voturi.

“Pot spune că la Bradu au fost câteva recorduri la alegerile locale. Pentru prima dată după 1990, prezența la Bradu a fost atât de .mare, peste 4.000 de oameni mergând să voteze. În al doilea rând, este pentru prima dată când un partid obține atât de multe mandate de consilieri: în cazul de față, PSD a obținut 10 mandate din 15, deci avem majoritatea necesară pentru a ne duce la bun sfârșit proiectele. Le mulțumesc brădenilor că au avut încredere în mine, că au apreciat seriozitatea mea și a colegilor mei.

 

Pagina 7 din 111

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea