Liderii politici din Argeş - despre revocarea procurorului şef al DNA

Luni, 16 Iulie 2018 12:56

# Valeca, Miuţescu şi Simona Brătulescu – au comentat decizia lui Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis a respectat Constituţia şi a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi din postura de procuror şef al DNA. Decizia preşedintelui este comentată de liderii politici argeşeni. Şerban Valeca – preşedintele PSD Argeş, Adrian Miuţescu – preşedintele PNL Argeş şi Simona Brătulescu – preşedintele ALDE Argeş au comentat decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Bogdan Ivan, Pro România Argeș: „Nu distrugeți Teatrul Alexandru Davila!”

Luni, 09 Iulie 2018 13:07

”Nu distrugeți teatrul” – este afirmația liderului Pro România Argeș, Bogdan Ivan, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora secțiile Teatrului ”Alexandru Davila” se vor desființa, instituția de cultură devenind astfel un teatru de proiecte, ci nu unul de repertoriu, așa cum este în prezent.
”Le cer reprezentanților Consiliului Județean Argeș, instituție care finanțează teatrul piteștean, să nu ajute la distrugerea Teatrului ”Alexandru Davila”. În locul celor 3 secții consacrate la nivelul județului și nu numai – secția Dramă, secția Revistă și secția Așchiuță, teatrul va avea, în cazul în care Consiliul Județean Argeș va permite, un singur compartiment:

 

Aleșii au dat liber la trafic de influență și spăgi prin intermediari

Luni, 09 Iulie 2018 12:40

# Unul dintre susținătorii proiectelor este Cătălin Rădulescu
Două legi, una prin care au dezincriminat traficul de influenţă pentru parlamentari, iar alta prin care şpaga prin intermediari ar urma să nu mai fie pedepsită au fost adoptate în Parlament. Parlamentarii vor putea face liniştiţi trafic de influenţă fără a fi pedepsiţi în cazul în care nu cer foloase materiale sau nu sunt prinşi primind „atenţii“, potrivit unui proiect de lege al deputatului PSD Cătălin Rădulescu (foto), adoptat de Camera Deputaţilor, în aceeaşi zi cu modificările scandaloase la Codul penal.

Scandal la Consiliul Județean Argeș în urma repartiţiei banilor către primării

Luni, 02 Iulie 2018 13:29

# Adrian Miuțescu:  „Acești bani sunt praf în ochii primarilor”

Mai multe UAT-uri au beneficiat de repartizarea unor cote defalcate din impozit pe venit din fondul constituit la dispozitia consiliului judetean. Astfel, CJ Argeș a alocat pentru 52 de comune suma de 4.769.000 lei. Suma cea mai mică primită de către o primărie este de 50.000 lei, iar cea mai mare de 197.000 lei.

 

”PSD-ALDE a reuşit să transforme România într-un teren de joacă pe bani publici şi pe nervii oamenilor”

Luni, 25 Iunie 2018 13:01

# Declara Iani Popa, în 2017, înainte de traseismul politic # Iani Popa declară că îi știe pe vinovații din PNL. Dar nu îi spune… „Alții, la fel de «vinovați» ca și mine, s-au agățat de funcții mai înalte. Ei sunt cei care decid în Partidul Național Liberal și sunt si mai vocali”.

După ce și-a oferit, singur, din funcția de președinte al filialei Argeș a partidului, un post călduț de parlamentar, Iani Popa, domn bărbat, având certitudinea că nu va mai prinde listele electorale, a demisionat din PNL și s-a dus la ALDE. Despre activitatea sa parlamentară nu se știu prea multe, activitatea sa însă, este prodigioasă pe facebook. Unde, acum puțin timp, îi înjura, de zor, pe cei din PSD. Pe aceiași cu care, acum, trebuie să se pune. Iată, în etape, curba politică de 180 de grade pe care a luat-o, cu viteză maximă, Iani Popa.

Ministerul Sănătății: „Deficitul de medici specialiști la nivelul județului Argeș este de 23%”

Luni, 25 Iunie 2018 12:19

Deputatul Dănuț Bica (foto) a formulat mai multe întrebări către ministrul Sănătății, Sorina Pintea, privind situația sistemului medical în Argeș. Conform unui studiu realizat de Asociația Română pentru Promovarea Sănătății prin prelucrarea datelor parțiale oferite de jumătate dintre direcțiile de sănătate publică din țară, la finele lui 2017 exista un deficit în țară de 4.700 de medici specialiști. Situația se resimte și la nivelulul județului Argeș, unde nu există unitate spitalicească care să nu înregistreze deficit de medici specialiști.

 

”Omenește și legal trebuie să mergem pe prezumția de nevinovăție”

Luni, 25 Iunie 2018 12:17

# PSD Argeș în continuare servil față de Dragnea

Președintele PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca, a precizat că organizația pe care o conduce îl susține în continuare pe liderul partidului, Liviu Dragnea.
Reamintim că judecătorii ÎCCJ l-au condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor de la DGASPC Teleorman, dar hotărârea nu este definitivă.

Rocadă în politica argeșeană! ALDE Argeș a luat locul PNL-ului cu un senator și un deputat

Luni, 18 Iunie 2018 14:09

# O interpelare și trei luări de cuvânt – activitatea parlamentară a lui Iani Popa în acest mandat
Deși cu mandat de senator obținut pe listele PNL, Ion Popa nu a mai suportat trecerea în linie moartă în cadrul partidului și a căutat o altă formațiune politică în care, pe viitor, șansele sale în politică să nu fie „blocate” așa cum s-a întâmplat la liberali. Astfel, senatorul Ion „Iani” Popa, fost preşedinte al PNL Argeş, a anunţat în plenul camerei superioare a Parlamentului, că trece la grupul ALDE.

 

Secretarul de stat Robert Tudorache, întâlnire cu cetățenii din Găvana III

Luni, 18 Iunie 2018 14:03

Președintele ALDE Pitești, secretarul de stat Robert Tudorache, a condus echipa formată din consilierii locali Ionuț Zidaru și  Daniel Florea, și vicepreședinții Dan Olărescu, Adrian Pica și Cătălin Gherzan în cadrul campaniei “Consilierul de pe Strada Ta”. De această dată, echipa ALDE Pitești a fost prezentă în cartierul Găvana III. Locuri de joacă sigure și modernizate, locuri de parcare și siguranța au fost principalele revendicări.

Ducele de Albota: „Dacă mă cheamă partidul, mă duc din nou, nu numai la București, ci și pe Vârful Omu!”

Luni, 18 Iunie 2018 13:36

Persoană liberă în gândire, dar și în exprimare, primarul comunei Albota, Ion Dumitru, este, de ceva timp, și președinte al Asociației Comunelor din Argeș. Este greu de găsit în Primărie. Pentru că, atunci când nu este pe drumuri, la vânătoare de fonduri europene, este în cârca constructorilor din localitate, cu exigență, dar și cu corectitudine. Despre unele din aceste ultime realizări, dar și despre ultimele mișcări politice, ”Ducele de Albota” ne-a spus câteva cuvinte.

 

Deputatul Cătălin Rădulescu: „Cu Valeca președinte prevăd că în scurt timp o să plece multă lume din PSD Argeș”

Luni, 11 Iunie 2018 23:03

După ce PSD Argeș i-a retras sprijinul politic deputatului Cătălin Rădulescu, pe 6 iunie s-a aprobat retragerea sprinului pentru alți doi membrii importanți din partid, primarul și viceprimarul orașului Ștefănești. Decizia organizației județene a venit ca urmare a propunerii preşedintelui interimar al PSD Stefanesti, Nicolae Velcea, privind retragerea sprijinului politic al PSD Argeş pentru primarul Ioana Jenica Dumitru – primar al orasului Stefanesti si pentru Ion Mihalcea - consilier şi viceprimar al orasului Stefanesti. Decizia a fost transmisă pentru validare către Biroul Permanent Naţional al PSD.

Narcis Sofianu: „Domnul Valeca vrea să inaugureze… banda pentru căruțe pe tronsonul de autostradă Pitești-Sibiu”

Luni, 11 Iunie 2018 22:00

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, Narcis Sofianu, consilier local piteștean, pune sare pe rana celor de la PSD. După ce PSD Argeș a luat parte la „marele” miting din Piața Victoriei din București pentru a arăta puterea și capacitatea partidului, liberalul Narcis Sofianu le atrage atenția că erau lucruri mult mai importante pe care puteau să le ceară cu această ocazie.

 

Deputatul PSD - din nou în atenţie! Cătălin Rădulescu a mers la Parchetul General pentru audieri

Marţi, 29 Mai 2018 23:27

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu este cercetat pentru infracțiunea de ultraj de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justitie, după ce, la finalul lunii ianuarie a acestui an, a jignit-o pe jurista Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pe holurile unei instanţe de judecată.
Cătălin Rădulescu a mers la Parchetul General pentru declaraţii. Acesta a ieşit de la audieri după aproximativ două ore şi a declarat că este suspect într-un dosar deschis pe numele său în urma unei reclamaţii depuse de reprezentanţi ai IPJ Argeş.

Dănuț Bica: „Alegerile parțiale pentru comunele Mălureni și Vlădești, amânate până în septembrie”

Luni, 07 Mai 2018 13:10

În Argeș patru comune au rămas fără primari după ce edilii au fost găsiți în stare de incompatibilitate. Dacă primarii din Mălureni și Vlădești au fost demiși de prefectul județului încă din 2017, săptămâna trecută alți doi primari au fost demiși din funcții, respectiv cei din comunele Albeștii de Muscel și Aninoasa. În cazul comunelor Mălureni și Vlădești se aștepta o hotărâre de Guvern pentru a se organiza alegeri parțiale în iunie 2018. În acest sens partidele politice au început chiar să-și stabilească și să-și pregătească posibilii candidați.

 

Argeșul va trimite la București un număr uriaș de manifestanți la mitingul PSD

Luni, 07 Mai 2018 12:56

# PSD Argeș ar trebui să aducă 20.000 de argeșeni la mitingul privind sprijinirea familiei tradiționale
Vineri, 4 mai, a avut loc o ședință importantă la PSD Argeș pe tema participării la București la „marele miting” pentru a susţine familia tradiţională, așa cum afirmă președintele Liviu Dragnea. La ședință a participat conducerea organizației județene, în frunte cu președintele Șerban Valeca și cu vicepreședintele Ion Mînzînă. De asemenea au luat parte la întâlnire atât consilierii județeni, directorii de deconcentrate cât și parlamentarii. Subiectul a fost unul de interes. PSD Argeș a primit ordin să se prezinte la miting cu numai puțin de 20.000 de oameni, conform celor spuse de sursele noastre.

Un singur parlamentar argeșean a depus declarația de avere în 2018

Luni, 07 Mai 2018 12:50

Doar un singur parlamentar din Argeș, din treisprezece posibili, și-a actualizat declarația de avere pentru anul în curs. Este vorba despre deputatul Nicolae Georgescu.
Aflat la primul său mandat, deputatul PSD Nicolae Georgescu deține în procent egal cu soția sa un teren intravilan în orașul Costești de 2.750 mp, respectiv două terenuri agricole, unul în județul Hunedoara de 2.500 mp, cumpărat în 2016, iar altul achiziționat în 2017 în Costești de 15.100 mp. Tot împreună cu soția sa deține, în mod egal, și o casă în Costești și un apartament în Pitești. Deputatul are două mașini, un Audi și un Volkswagen. Parlamentarul are, în continuare, un credit contractat în anul 2008 și scadent în 2023 în valoare de 50.000 de euro.
A.V.

 

Narcis Sofianu: „Majoritatea copiilor prezenți la Simfonie erau mai talentați ca doamna Dăncilă”

Luni, 30 Aprilie 2018 22:16

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, consilierul local piteștean Narcis Sofianu, a venit cu o „rugăminte” către social-democrați. Sofianu le-a transmis acestora ca la următoarea vizită a premierului Viorica Dăncilă în județ, aceasta să fie dusă în observație şi pe drumurile naţionale din Argeș. Vă reamintim că premierul României a participat la deschiderea Simfoniei Lalelelor, plecând apoi în grabă înapoi la București.

Contre între ALDE și PNL sau cum să te lauzi cu locul al doilea

Luni, 30 Aprilie 2018 21:52

# „Adrian Miuțescu, zmeul nuclear”  vs. „ALDE, nişte infantili din punct de vedere politic!”
Zilele trecute, Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE și deputat de Argeș, cu numele, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul pe care îl reprezintă a depășit în sondaje PNL în județul Argeș. Cert este că la nivel central, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat rezultatele unor sondaje, comandate de partidul său, dar la care lipsește orice referire la scorurile pe care le-ar obține alți competitori, în special PSD, partenerul de guvernare al liberal-democraților. Așa s-a întâmplat și în Argeș unde sondajul face referire doar la procentele obținute de ALDE și PNL.

 

Documentația pentru reabilitarea Transfăgărășanului bate pasul pe loc

Luni, 30 Aprilie 2018 14:36

Transfăgărășanul - DN7C - este unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din lume. Deși sunt din ce în ce mai mulți turiști care îl parcurg, autoritățile statului se pare că nu grăbesc procedurile privind reabilitarea  acestuia.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuia să lanseze până la sfârşitul anului 2017 o licitaţie în care urma să fie aleasă compania care trebuia să realizeze un Studiu de Fezabilitate şi un proiect tehnic pentru reabilitarea/modernizarea Transfăgărășanului. Doar că aceste lucruri nu au fost realizate nici până în prezent.

Cătălin Rădulescu: „Îi sfidez pe cei care mă critică în Argeș”

Luni, 16 Aprilie 2018 14:54

# ”Îi cer deputatului de Argeș Nicolae Georgescu să își retragă semnătura de pe inițiativele mele. Nu mă onorează calitatea dânsului de co-inițiator”, mai precizează Rădulescu
Într-o postare pe contul personal de Facebook, deputatul Cătălin Rădulescu, anunță că cele trei inițiative legislative propuse de el au primit avizul comisiilor juridice. Unul dintre proiectele inițiate de el prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani.

 

Pagina 7 din 90

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea