Deputatul Georgescu: „Nu există motive pentru care să existe o grevă în învățământ”

Luni, 12 Februarie 2018 14:52

# Sindicatele din educație amenință cu greva, parlamentarii PSD susțin contrariul
Sunt nemulţumiri tot mai mari în rândul dascălilor care ameninţă cu proteste, la sfârşitul lunii februarie. Cadrele didactice acuză inechităţile salariale din sistem și problema încadrării personalului din învățământ. Sindicaliștii cer o grilă care să stabilească salariile de bază pentru personalul didactic, precum şi deblocarea posturilor. În caz contrar, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ amenință că s-ar putea ajunge chiar la greva generală. Pe acest subiect a făcut mai multe referiri și deputatul Nicolae Georgescu (PSD), fost director la Şcoala nr. 20 din Pitești, membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților.

„La următoarele remanieri, Argeșul va fi în pole-position pentru un minister”

Luni, 05 Februarie 2018 13:35

# Cu zero miniștri în Guvernul Dăncilă, președintele PSD Argeș are planuri de viitor
Deși PSD Argeș a făcut propuneri pentru ministerele Economiei şi Transporturilor, județul nostru a rămas, din nou, fără ministru în Guvern. Senatorul Șerban Valeca, președintele PSD Argeș, a făcut mai multe referiri, la conferința de presă susținută săptămâna trecută la partid, despre motivul refuzării postului de ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în Guvernul Dăncilă. Lipsa oamenilor pregătiți în domeniul comunicațiilor a avut un cuvânt greu de spus…

 

Deputatul Gerea rămâne cu buza umflată, în procesul cu Serviciul Rutier Argeș

Luni, 05 Februarie 2018 13:32

Deputatul Andrei Gerea, fost ministru al economiei, a contestat în instanță, în mai 2016, amenda primită de la polițiștii IPJ Argeș pentru că a mers cu mașina peste limita legală de viteză stabilită pe sectorul de drum din localitatea Vâlcelele, din comuna Merișani. Deputatul a cerut anularea procesului verbal de contravenţie PR VB PAGX 0054367/26.04.2016, dar, rând pe rând, atât Judecătoria Pitești cât și Tribunalul Argeș i-au respins solicitarea. Pe 30 ianuarie, Tribunalul Argeș a respins definitiv apelul fostului ministru al economiei: „Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în hotărârea instanței.

Activitatea parlamentarilor argeșeni, în cifre, în primul an de mandat

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:54

# Andrei Gerea – cele mai puține propuneri legislative # Gheorghe Marin - cele mai multe propuneri legislative dintre senatorii argeșeni

În Camera Deputaților și în Senat se poate analiza activitatea parlamentarilor pe baza numărului de luări de cuvânt, propuneri legislative, întrebări și interpelări, respectiv moțiuni. Dintre cei treisprezece parlamentari de Argeș, nouă deputați și patru senatori, unii au fost mai discreți în activitate, alții mai vocali sau curioși… Cât de implicați au fost aleșii județului în primul an de mandat? Puteți afla din următoarea analiză.

 

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, schimb inimaginabil de replici cu Traian Băsescu

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:17

# Traian Băsescu: ”Ăla e un dobitoc. V-o spun deschis, ăla e un dobitoc” # Cătălin Rădulescu: ”Ești un mincinos odios, un mitoman securist și un manipulator… ai fost cel mai mare rău care se putea întâmpla acestei țări”
Deputatul Cătălin Rădulescu, odată cu recâștigarea ”cetățeniei” PSD și-a reluat și stilul ultra-vocal. Ultima victimă a sa este chiar fostul șef al statului, Traian Băsescu, ce a îndrăznit să îl facă dobitoc, în direct, la postul de televiziune B1.

”Ducele” din PSD anunță, de pe acum, mazilirea câtorva parlamentari leneși

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:44

# Interviu de infarct cu Ion Dumitru, primarul comunei Albota

Hotărât lucru, edilul șef din Albota nu este o persoană comodă, nici pentru opozanții politici dar, poate chiar mai mult, pentru propriii colegi de partid. Acesta, în discuțiile directe, sau, de un timp, pe facebook, împarte, cu larghețe, palme virtuale celor care ies, în opinia sa, pe arătură. Iată, mai jos, una din postările recente, în care îl tăvălește chiar pe Traian Băsescu, fost președinte al statului. Și nu îl tăvălește oricum, ci într-un fel...

 

Virgil Baciu, primarul comunei Corbi: „Există numai 1% şanse să mai candidez la al treilea mandat în 2020”

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:39

# „Am candidat la postul de primar în 2012 pentru că nu mai suportam să văd cum comuna mea natală se instala în coada celorlalte”, mai declară Virgil Baciu.
”Am sentimental datoriei împlinite!” - acesta este titlul editorialului cu care edilul șef din Corbi, Virgil Baciu, deschide cel de-al doilea număr al Gazetei de Corbi, ziar local fondat în decembrie 2017. Un articol interesant, care merită redat integral: Am sentimentul datoriei împlinite! Aceasta este convingerea mea nezdruncinată după mai bine de cinci ani de mandat. Am candidat la postul de primar în 2012 pentru că nu mai suportam să văd cum comuna mea natală se instala în coada celorlalte. Mi se spunea obsedant că dezvoltarea este o himeră şi că ar fi cale lungă de la vorbă la faptă.

Deputatul PSD Mircea Drăghici, atac virulent la președintele Johannis

Luni, 15 Ianuarie 2018 23:20

# Mircea Drăghici: ”Vă temeți de ziua când nu veți mai fi util Statului Paralel…”

Fix la începutul acestui an, când tot românul încă deschidea cam des ușa frigiderului, deputatul PSD Mircea Drăghici s-a gândit, într-un pur spirit creștinesc, să  alimenteze lada frigorifică a președintelui țării cu o varietate bogată de… acuze. Totul a pornit în urma discursului susținut de șeful statului la ședința CSM, ședință în care i-a dat, în continuare, cu ”penalii”, cu DNA-ul care își face treaba și alte câteva șlagăre lente. Mircea Drăghici nu s-a sfiit să îi reamintească lui Klaus Johannis faptul că, în timpul candidaturii la președinție, avea dosar de cercetare penală, iar, ulterior, în alt dosar, s-a dovedit că una din proprietățile sale a fost retrocedată prin fals și uz de fals. Iată însă, mai jos, integral, scrisoarea românului Mircea Drăghici.

 

PNL-iștii argeșeni atacă proasta guvernare PSD-istă

Luni, 15 Ianuarie 2018 23:06

# Adrian Miuțescu: „S-a văzut clar că nu se dorește să se facă Pitești - Sibiu”
O parte dintre liderii PNL Argeș atrag atenția asupra modului cu care se trenează proiectul autostrăzii Pitești – Sibiu. Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, consilierul local piteștean Narcis Sofianu, dar și președintele liberalilor argeșeni, Adrian Miuțescu, au făcut mai multe declarații incrimatorii asupra direcției de mers a autostrăzii Pitești-Sibiu, proiect care pare a merge într-o direcție greșită.

După o suspendare de șase luni, Cătălin Rădulescu a revenit în PSD cu noi declarații controversate

Luni, 11 Decembrie 2017 13:07

După ce a s-a ferit de declarații șase luni, timp în care a fost suspendat din PSD, deputatul Cătălin Rădulescu a revenit în forță, fiind mai vocal ca niciodată. Doar săptămâna trecută, acesta s-a făcut remarcat de mai multe ori în mass media după atacuri repetate, atât față de parlamentari din USR, cât și față de premierul Mihai Tudose. Cătălin Rădulescu a fost suspendat din PSD în urma declarațiilor controversate ale deputatului într-un interviu pentru ziarul Adevărul, cu privire la protestatarii din Piaţa Victoriei, spunând că deține o mitralieră pe care este pregătit să o folosească în stradă împotriva acestora.

 

Dănuț Bica - mesaj emoționant în Camera Deputatilor

Luni, 11 Decembrie 2017 12:54

# „România îşi poate aduce fiii înapoi, în ţară, acum, nu mai târziu!”, a precizat deputatul argeșean
Săptămâna trecută, Dănuț Bica, deputat PNL, a avut o declarație politică în Camera Deputaților pe tema "Obiectiv prioritar - să ne aducem tinerii acasă, în România". Deputatul argeșean a precizat că România se situează pe locul doi, la nivel mondial, după Siria, stat lovit de război civil, din punct de vedere al creșterii migrației.

ALDE Valeriu Tudor revine în politică

Luni, 04 Decembrie 2017 15:06

# Sătul de partide cu doar trei inițiale în nume, fostul șef de la Termoficare și ISCIR  a atacat, frontal, ALDE
Fost membru PSD, fost membru PRM și candidat la Primăria Ștefănești, fost membru PDL și candidat la Primăria Ștefănești (nu, nu ne repetăm, doar figura se repetă, de fiecare dată la alt partid), inginerul Valeriu Tudor revine în politică. Fostul director al Termoficare 2000 S.A. și ISCIR Argeș a decis să se alăture echipei ALDE Ștefănești.

 

Un moment de istorie: La Ştefăneşti, oamenii de cultură şi policienii l-au comemorat pe I.C Brătianu

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:42

Vineri, 24 noiembrie, Primăria Ştefăneşti a organizat, la Schitul Florica, un eveniment comemorativ care marchează 90 de ani de la  trecerea la cele veşnice a celui care a fost remarcabilul om politic, fostul Prim-Ministru al României Mari, marea personalitate născută în Argeş, I.C Brătianu. Evenimentul a fost organizat şi cu Arhiereasca Binecuvântare a Înalt Prea Sfinţitului Calinic Argeşeanul, care a ţinut şi slujba de pomenire a ilustrului înaintaş.

Pentru că au votat favorabil la alegerea viceprimarului PSD, doi consilieri locali din Bradu, demiși din PAM de Mircea Andrei

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:28

Doi consilieri locali de la Bradu au  fost demişi. Ordinul de încetarea a mandatului a fost semnat pe data de 17 noiembrie  de către conducerea Prefecturii Argeş. Este vorba de Anghel Motolea şi Florentin Luca, ambii de la Partidul pentru Argeş şi Muscel. În locul lor vor veni trei consilieri de la PAM, al treilea fiind în locul fostului primar şi viceprimar, Florin Frătică.  Acesta a pierdut mandatul de consilier, și, implicit, de viceprimar, în urma unei condamnări penale definitive. Se pare că organizaţia de la Bradu condusă de Florin Frătică a decis, oficial,

 

Un nou consilier local la Pitești

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:40

De luni, 20 noiembrie, Consiliul Local al municipiului Pitești va avea un nou membru. Pe ordinea de zi, în cadrul şedinţei Consiliului Local Piteşti, va fi numit un nou consilier, după ce jurnalistul Mihai Alexandrescu și-a dat demisia din PMP și a pierdut funcția de consilier local. Președintele PMP Argeș, Cătălin Bulf, a desemnat un nou consilier local în cadrul Primăriei Piteşti. Este vorba despre Marioara Bârlogeanu. Aceasta va face echipă în Consiliul Local Pitești cu marele fotbalist Ilie Bărbulescu, şi el consilier PMP.

”Zeița” de la Consiliul Județean, Simona Brătulescu, a rupt telefonul la ședința de Colegiu Prefectural!

Luni, 30 Octombrie 2017 22:38

E clar! Vicepreședinta Consiliului Județean, Simona Brătulescu, se plictisește îngrozitor la ședințele Colegiului Prefectual Argeș, unde, deși nu deschide gura, trebuie să participe, că de, o invită prefectul. Joia trecută, ”zeița” noastră și-a ocupat, conștiincioasă, scaunul de la prezidiu, alături de vicepreședintele Ion Mânzână și, desigur, de gazda Emilian Dragnea. Ședința lungă, dările de seamă, și mai și! La un moment dat, ”zeița”, disperată de monotonia cu care șeful de la Situații de Urgență explica tuturor cum se ține fierul de călcat ca să nu dai foc la casă, a scos telefonul mobil și... dă-i!

 

Aurelian Gheorghe, fostul manager al Spitalului Județean - consilierul președintelui CJ Argeș

Luni, 30 Octombrie 2017 14:18

După ce Aurelian Gheorghe s-a pensionat la limită de vârstă, acesta a fost nevoit să renunțe la șefia Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, în locul său fiind numită Adriana Molfea, consilier juridic în cadrul Consiliului Județean Argeș. Aurelian Gheorghe de profesie inginer, a fost desemnat să ocupe postul de manager pentru a se ocupa de mai multe proiecte ce priveau unitatea spitalicească, fiind la conducerea spitalului de aproximativ un an.

Președintele PSD Oarja a fost exclus din Consiliul Local

Luni, 23 Octombrie 2017 23:43

# Omul de afaceri Florin Radu a renunțat la contestația împotriva deciziei ANI de incompatibilitate
Omul de afaceri Florin Radu, președintele PSD Oarja, a fost exclus din Consiliul Local în urma declarării sale ca incompatibil de către ANI.   Conform comunicatului ANI, omul de afaceri a fost acuzat că:”În perioada mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea bugetului local de venituri și cheltuieli al comunei Oarja, în urma căreia a fost încheiat contractul de achiziție publică, având ca obiect livrarea de lemn de foc…”.

 

Vasile Negoescu, preşedintele OPSD Argeş: „La sfârșitul lunii vom încheia alegerile la organizațiile teritoriale”

Luni, 23 Octombrie 2017 23:39

Din doi în doi ani au loc alegeri la pensionarii PSD la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Argeș. Vasile Negoescu, preşedintele organizaţiei de pensionari social-democraţi argeșeni ne-a precizat că până la sfârșitul lunii octombrie vor fi încheiate toate aceste alegeri. „Organizaţia de pensionari a PSD Argeş are filiale în toate cele 102 localităţi, plus cea județeană. În prezent se alege biroul executiv în cele 102 organizații. Au fost încheiate deja alegerile la peste 80 de organizații teritoriale, iar până la sfârșitul lunii vor fi încheiate toate. Trebuie spus că, în fiecare comună, președintele organizației de pensionari este și vicepreședintele organizației teritoriale PSD. Dorim să avem simpatizanți cât mai mulți în fiecare organizație din județ”, ne-a precizat Vasile Negoescu, președintele OPSD Argeș și consilier județean. A.V.

Vila Florica a creat delir mediatic printre politicienii argeșeni. PSD și ALDE şi-au trecut în palmares salvarea unei părţi din istoria PNL

Luni, 16 Octombrie 2017 13:05

Delir mediatic! Politicienii s-au întrecut unii pe alții în transmiterea de mesaje către argeșeni. Așa se poate caracteriza vestea că proiectul de lege privind achiziţionarea Ansamblului conacului Brătianu - Florica de către Ministerul Culturii, cu fonduri de stat, a fost adoptat, pe 11 octombrie, în Camera Deputaților, cu 250 de voturi pentru. Imediat după adoptarea proiectului, mass media, dar și rețelele de socializare au fost bombardate de comunicate de presă și exprimări de bine din partea politicienilor argeșeni cu privire la această „reușită”.

 

Pagina 8 din 89

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea