Dispută politică între liberalii și pesediștii argeșeni, pe tema WC-ului de 400.000 de euro

Luni, 29 Martie 2021 12:26

 

# PSD Argeș: „Sorin Apostoliceanu a votat cu două mâini investiția WC-ului vedetă, pe vremea când era viceprimar”

Noul WC subteran cu lift, în valoare de 400.000 de euro, din Piaţa Primăriei Piteşti, a provocat o dispută politică între liberalii și pesediștii argeșeni .

„Liberalii au ieșit public acuzându-l pe fostul consilier Gentea că aruncă vina doar pe fostul edil! Dimpotrivă, deși plătește polițe pe mandatul lui de primar, Cristian Gentea și-a asumat votul! Dar, liberalii au dreptate când pun problema responsabilității: nu este, într-adevăr, doar responsabilitatea fostului primar, ci și a fostului viceprimar Sorin Apostoliceanu! Și a liberalilor din Consiliul Local, alături de toți ceilalți!

Deputatul Aurel Bălășoiu și-a deschis un cabinet parlamentar la Costești

Luni, 29 Martie 2021 12:18

 

Deputatul PSD de Argeş, Aurel Bălăşoiu, fost primar al comunei Rociu, şi-a deschis cabinet parlamentar la Costeşti. Este pentru prima dată când un cabinet parlamentar este deschis în acest oraş, la eveniment fiind prezenţi mai mulţi lideri politici de seamă ai judeţului. Ne referim aici la Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş şi totodată preşedintele PSD Argeş, deputaţii PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu şi Nicolae Pavelescu, dar şi la primarul oraşului Costeşti, Ion Baicea, primarul comunei Lunca Corbului, Gheorghe Drăgan, primarul din Stolnici, Sevastian Pupăză, primarul din Bradu, Dan Stroe și alții

 

Aurel Bălășoiu: „Am decis deschiderea acestui cabinet pentru a fi mai aproape de oameni. Programul, numerele de telefon și adresa de mail sunt notate pe ușă, așa încât oamenii să poată avea acces la informații, să poată face legăturile necesare. Cu siguranță, mă voi implica de acolo, din Parlamentul României, pentru problemele argeșenilor”.

 

Deputatul Ionuț Moșteanu, despre incidentul din Parlament: „Voi cere ca extremistul AUR Dan Tănase să fie sancționat”

Luni, 29 Martie 2021 12:13

 

# Dan Tănasă, injurii, în direct, deputatului USR: Ești un zero barat... Tu n-ai făcut nimic în viața ta și te-ai trezit deputat

 

# Ionuț Moșteanu: Peste 4 ani, ne vom aminti de această gașcă de huligani ca un accident al istoriei.

 

 

Deputatul AUR Dan Tănasă a fost, miercuri, la un pas de bătaie cu deputații USR, pe holurile Camerei Deputaților, după votul dat în plen pentru desființarea SIIJ. Tănasă i-a insultat grosolan pe deputații Ionuț Moșteanu și Silviu Dehelean, în văzul colegilor și al presei. „Dacă te bag în p… m…o să zici că am ceva cu tine personal. Tu, pe lângă George Simion ești un zero barat. Ești securist, puți de la o poștă a securism și îți fac o mare favoare că te bag în seamă. Ești un zero barat, ești nimeni în drum. Tu n-ai făcut nimic în viața ta și te-ai trezit deputat”, a spus Dan Tănasă.

Ana Stan: „PNL Argeș nu mai are alt obiect de activitate, în afara preocupării de a mă discredita”

Miercuri, 24 Martie 2021 08:53

# „Dacă s-ar fi mobilizat și cu analiza rezultatelor dezastruoase din urma alegerilor, aveam niște demisii de onoare!”, mai susține aceasta

Principalul obiectiv al celor de la PNL Argeș, în această perioadă, se pare că este excluderea Anei Stan din partid, ci implicit înlocuirea sa din Consiliul Local Pitești. În rest, liniște și pace! Așa se face că de la alegerile parlamentare încoace, PNL Argeș nu a organizat nici măcar o conferință de presă în care să-și prezinte noii parlamentari sau activitățile derulate de ei. Pe 18 martie, Biroul Permanent Judeţean al PNL a supus la vot propunerea Biroului Permament Local al PNL Piteşti privind sancţionarea prin excluderea din partid a Anei Stan, ca urmare a încălcării statului partidului.

 

După ce s-a clasat în ultimele șase organizații din țară, PNL Argeș ”sare” în brațele lui Ludovic Orban

Luni, 22 Martie 2021 16:48

După ce a obținut rezultate catastrofale la alegerile parlamentare, fiind clasată, în urma procentului obținut, în ultimele 6 organizații liberale din țară, PNL Argeș merge cu arme şi bagaje în barca lui Ludovic Orban. Mai precis, deputatul Adrian Miuțescu  și-a reconfirmat susținerea pentru prietenul său, președintele Ludovic Orban, mulțumindu-i acestuia, în acest fel, că l-a menținut în funcția de lider al PNL Argeș. Precizăm că la alegerile din decembrie 2020, comparativ cu alte organizații liberale din țară, Argeșul  a obținut un scor mai bun doar față de Brăila, Buzău, Mureș, Covasna și Harghita.

Simona Bucura Oprescu: „Datoria statului a explodat!”

Luni, 22 Martie 2021 13:52

Deputatul argeșean Simona Bucura Oprescu se arată îngrijorată de felul în care sunt gestionați banii publici de actual guvernare. Datoriile cresc, sunt prevăzute împrumuturi și mai mari, iar economia este lăsată din vedere.
Simona Bucura Oprescu: ”Doar 1% din PIB a alocat fostul ministru de Finanțe Florin Cîțu, actual premier, pentru susținerea economiei în anul 2020.
Același Cîțu a spus în dese rânduri că împrumuturile mari care au fost făcute au fost generate de lupta cu noul coronavirus, dar în realitate România a fost pe ultimul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al sumelor alocate pentru combaterea pandemiei.

 

Un deputat de Argeș dorește introducerea aspretelui pe lista UNESCO

Marţi, 16 Martie 2021 09:57

Un deputat argeșean vrea să introducă aspretele, peştele fosilă vie - vechi de 65 de milioane de ani,  pe lista UNESCO și declararea acestuia ca patrimoniu material al umanității. Este inițiativa deputatului de argeș Mircia Chelaru (din partea AUR), membru al Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

Un argeșean în conducerea națională a Partidului Mișcarea Populară

Luni, 15 Martie 2021 13:56

Cristian Diaconescu a fost ales preşedinte al Partidului Mişcarea Populară în cadrul Congresului care a fost organizat la începutul lunii.
„Una dintre priorităţile PMP este recăpătarea încrederii bazate pe acţiuni concrete. Nu trebuie să acceptăm declinul şi standardele joase, căci avem energia, ideile şi ambiţia să rezolvăm problemele economice, sociale şi politice, să tratăm politica cu responsabilitate. Am trăit o politică paralizată, când de frică, când de alegeri greşite sau oscilante, ceea ce ne-a făcut să pierdem mult.

 

Simona Bucura-Oprescu: „Ministerul Educației încalcă legea când propune ca finanțarea pentru transportul elevilor să fie asigurată de autoritățile locale”

Luni, 15 Martie 2021 13:55

Deputatul Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, consideră că Guvernul României pune în cârca autorităților locale finanțarea pentru transportul elevilor. „Ministerul Educației încalcă legea când propune, printr-o Ordonanță, ca finanțarea pentru transportul elevilor să fie asigurată de

Deputatul Ionuț Moșteanu și-a adus aminte de pârtia de la Molivișu și de domeniul schiabil Făgăraș

Luni, 08 Martie 2021 17:36

Prezent la conferința de presă a USR Argeș, din 5 martie, deputatul Ionuț Moșteanu a făcut mai multe precizări pe tema a două obiective care ar putea schimba radical situația turismului argeșean. Proiectele au însă mai multe probleme, unul se plimbă de la o instituție la alta de câțiva ani, iar pentru celălalt nu s-a făcut absolut nimic concret, fiind adus în discuție la fiecare campanie electorală, „Atenția noastră se va duce și către două proiecte mari, de viitor, importante pentru economia și turismul din Argeș.

 

Senatorul Narcis Mircescu, despre Stadionul Nicolae Dobrin: „Nu poate fi pus în bugetul de stat pentru că nu există proiect”

Vineri, 05 Martie 2021 15:11

Proiectul Stadionului ”Nicolae Dobrin” a creat o dispută politică între parlamentarii argeșeni ai puterii și cei ai opoziției. Precizăm că amendamentul depus de PSD în Parlament pentru finanțarea obiectivului „Construire Stadion Nicolae Dobrin” a fost respins. Au fost 141 voturi pentru, 2 abțineri și 214 voturi contra.

„Piteștiul are nevoie de un stadion modern! În acest sens, am depus și susținut în Parlament, alături de colegii parlamentari PSD, amendamentul privind obiectivul “Construire Stadion ”. Din păcate, amendamentul nu a trecut și pentru că parlamentarii PNL-USR/PLUS de Argeș nu au susținut și nu își doresc realizarea Stadionului “Nicolae Dobrin”. Continuarea finanțării lucrărilor de reabilitare și modernizare a acestui obiectiv este absolut necesară în vederea dezvoltării municipiului”, a precizat deputatul (PSD) Nicolae Georgescu. 

Activitatea la zi a parlamentarilor din Argeș

Marţi, 02 Martie 2021 18:48

 

Argeșenii sunt reprezentați bine în Parlamentul României. Numeric vorbind, pentru că, altfel, cei trimiși în Capitală să îi reprezinte nu se îngrămădesc, deocamdată, cu realizările. Avem patru senatori și nouă deputați. Iată, mai jos, în cifre, activitatea acestora.

ATENȚIE: nu este cuprinsă, în rândurile următoare, și activitatea prestată pe rețelele de socializare, care e mult, mult mai serioasă!

 

Notărița Ana Stan: „Nu voi abandona calitatea de consilier local și voi rămâne să lucrez în interesul piteștenilor”

Luni, 01 Martie 2021 13:20

PNL Argeș a transmis, săptămâna trecută, un comunicat de presă în care se preciza că Ana Stan a fost exclusă din partid. „Votul a fost secret și propunerea de excludere a fost adoptată cu 18 de voturi pentru (un vot a fost anulat), urmând să fie înaintată spre validare Biroului Politic Județean al PNL. Atitudinea doamnei Ana Stan față de organizație și atacurile lansate în spațiul public la adresa unor colegi, la adresa organizației municipale, din care face parte, cât și la adresa președintelui și a conducerii statutare a PNL au stat la baza propunerii de excludere”, se arată în comunicatul de presă emis de PNL Argeș.

Ionuț Moșteanu a devenit prezentator

Luni, 01 Martie 2021 11:16

# Deputatul argeșean a făcut rezumatul activității USR PLUS în Parlament

Deputatul Ionuț Moșteanu a devenit pentru o zi Radu Banciu sau Mircea Badea, după caz, prezentând în stil ironic, la adresa opoziției, bineînțeles, rezumatul săptămânii în Parlament. Moșteanu a devenit ”moderator” pentru colegii din USR PLUS, precizând, pe Youtube sau Facebook, activitatea Alianței în săptămâna care a trecut și cele mai importante evenimente în săptămâna care va urma.

Primul subiect la care a făcut referire, în videoclip, a fost dezbaterea moțiunii simple, inițiată de PSD și AUR, împotriva lui Vlad Voiculescu. „Auziți ce s-au gândit ei!? Au zis gata! În 50 de zile nu ai reparat sistemul de sănătate! Păi, măi băieți, nu voi l-ați făcut praf 30 de ani?”, întreba retoric deputatul argeșean, cu zâmbetul pe buze!

 

Neștirea săptămânii: PSD intenționează să dizolve Consiliul Local Pitești

Luni, 01 Martie 2021 10:56

 

După circul din ultimele ședințe ale Consiliului Local Pitești, în spațiul public a apărut informația că PSD ar dori să înceapă procedurile pentru dizolvarea Consiliului Local Piteşti.

Un lucru (aproape) imposibil de realizat ținând cont că un consiliu local se dizolvă de drept, în urma unor cerințe stricte și greu de încălcat, sau printr-un referendum local.

Conform Codului administrativ, la articolul 143 – Situațiile de dizolvare a consiliului local - se precizează:

„(1) Consiliul local se dizolvă de drept sau prin referendum local.

Piteșteanul Adrian Cîrstea, cel care aduce în România jocul ”Coloniștii din Catan”, numit secretar de stat la Tineret și Sport

Luni, 01 Martie 2021 10:38

# Președintele USR Argeș și-a dat demisia din funcția de consilier județean

Adrian-Ștefan Cîrstea, președintele USR Argeș, a fost numit miercuri, 24 februarie, de premierul Florin Cîțu, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Piteșteanul este antreprenorul care aduce în România jocul ”Coloniștii din Catan”. Adrian Cârstea a fondat compania Ideal Board Games, care deţine licenţa pentru mai multe jocuri de societate în limba română. Printre jocurile pe care le vinde se numără versiunea în limba română a jocului „Coloniștii din Catan”, cu multiplele sale versiuni. Potrivit prezentării de pe site-ul USR Argeș, Cîrstea a absolvit Facultatea de Transporturi din Politehnica București, secția Tehnica Transporturilor.

 

Senatoarea Șoșoacă susține un proiect al fostului deputat „Mitralieră”

Miercuri, 24 Februarie 2021 10:31

# Inițiativele argeșeanului Cătălin Rădulescu încă provoacă discuții aprinse în Parlament

Inițiativa foștilor deputați PSD Liviu Pleșoianu și Cătălin Rădulescu privind interzicerea colaborării dintre magistrați și serviciile secrete provoacă discuții aprinse în Parlamentul României, chiar și în absența celor doi. Pe ordinea de zi a Ședinței Senatului din 17 februarie s-a dezbătut L161/15.04.2019 - propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.  Prin proiect se instituia obligația pentru judecători, procurori, magistrați-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora, personalul auxiliar de specialitate și personalul conex personalului de

Ana Stan: „Slaba reprezentare a femeilor în politică este dată de năravurile bărbaților politici, vulgaritatea și standardele joase”

Marţi, 23 Februarie 2021 23:39

# De la aspirații la decepții, în politică

Femeile în funcții politice sunt o raritate,  iar în PNL Arges sunt aproape inexistente! Totuși, femeile își înțeleg rolul în politică și, desi timid, încep să se impună, nu mai acceptă sa rămână în culisele politicii, știind că sunt capabile să-și apere poziția pozitiv în fata colegilor de sex opus. Dar, pentru a accede în funcții politice, efortul lor trebuie să fie mult mai mare  decât al semenilor, deseori fiind ignorate, iar munca lor fiind folosită în interesul “superiorilor”.

 

Un parlamentar de Argeș propune modificarea Codului Silvic

Marţi, 23 Februarie 2021 12:29

# ”În prezent, dezvoltarea acestor zone este imposibilă!”

Deputatul PSD de Argeș, Nicolae Georgescu a depus, la Parlament, o inițiativă legislativă ce prevede modificarea Codului Silvic. Modificările vizează, în special, posibilitățile – în prezent exagerat de limitate și anevoioase – de scoatere a terenurilor din regimul forestier pentru înființarea de pârtii de schi și pentru crearea infrastructurii necesare acestora. Deputatul propune ca suprafețele ce pot fi despădurite să ajungă la 30% în cazul terenurilor mai mari de 1000 m.p., cu respectarea regulilor existente, de compensare prin reîmpădurire etc.

Știri pe surse: PNL-istul din Curtea de Argeș care i-ar putea lua locul lui Miuțescu la șefia partidului

Miercuri, 17 Februarie 2021 10:09

Adrian Miuțescu, după ce a (re)ajuns șeful local al partidului liberal, a făcut ceea ce a știut mai bine: s-a pus bine cu șefu` de la București și a luat rezultate slabe la alegeri. Nu a uitat, însă, auto-premierea cu primul loc la Camera Deputaților. Ca să fie sigur. Sau să arate cât e de nesigur pentru următoarele locuri, nu se știe.
Liberalii îl cam bombăne și ar vrea, la conducerea filialei județene,  pe cineva care  a și demonstrat ceva, orice. De exemplu, mulți îl arată pe directorul general-adjunct de la IPEE-ATI din Curtea de Argeș, Liviu Nicolae.

 

Pagina 8 din 117

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea