Scandal la PNL Argeș! Ana Stan: „Decizia corectă este de dizolvare a Biroului Politic Județean”

Miercuri, 16 Decembrie 2020 07:40

Dezamăgirea a atins limitele maxime în PNL Argeș, după ce organizația județeană a obținut în jur de 18% dintre voturi la alegerile parlamentare. Notărița Ana Stan, consilier local liberal la Pitești și fost candidat pe lista PNL Argeș la Camera Deputaților, i-a cerut public, scurt și la obiect, demisia președintelui organizației județene, Adrian Miuțescu. „DEMISIA, domnule președinte Adrian Miuțescu! Ați reușit să îngropați PNL Argeș!”, a menționat Ana Stan, pe Facebook.
Întrebată de această postare, Ana Stan a precizat că-și menține declarația, concluzionând că: „Decizia corectă pentru Argeș este de dizolvare a Biroului Politic Județean, în urma unei analize a rezultatelor! Singura decizie de la București trebuie să vină!”, a concluzionat Ana Stan.

Gelu Tofan ar putea să nu fie votat ca viceprimar nici măcar de toți consilierii locali liberali

Miercuri, 16 Decembrie 2020 07:39

Se ascut cuțitele în PNL Pitești! Sunt din ce în ce mai multe „voci liberale” care contestă modul în care a fost desemnat Gelu Tofan ca propunere de viceprimar la Pitești. La capitolul nemulțumiri sunt adăugate și rezultatele dezamăgitoare obținute de filiala municipală a PNL la alegerile parlamentare.
Recent, PNL a trimis un comunicat de presă în care se menționau următoarele: „În cadrul ședinței de aseară, 12 noiembrie, a Biroului Permanent Local al PNL Pitești a fost votată intern persoana pe care liberalii o susțin să fie candidatul la funcția de viceprimar al municipiului Pitești.

 

Situația votului la parlamentare pe localități. Unde au luat partidele cel mai mare scor. Dar și cel mai mic...

Luni, 14 Decembrie 2020 23:17

Votul a luat sfârșit, acum a venit timpul analizelor. Partidele organizează hore ale victoriei sau își ling rănile în urma înfrângerii. Mai jos, o scurtă analiză a rezultatelor obținute în Argeș.
CAMERA DEPUTAȚILOR
1. PSD – învingător în aproape toate localitățile județului. La Râca însă a obținut 78,75% din voturi, la Rociu – 75,42%, la Ungheni 74,61%. În coada clasamentului pentru Camera Deputaților, pentru partid, s-a situat comuna Corbi, cu doar 19,39%.
2. PNL – s-a simțit în putere la Hârtiești, cu 63,74%, a mai luat voturi serioase la Albeștii de Muscel (41,53%), dar și la Bârla, cu 39,18%. Scoruri slabe, la Cameră, au înregistrat liberalii în localitățile Corbi – 4,72%, Rociu (6,96%), Poienarii de Argeș – 7,06%. Mai sunt câteva localități în care PNL Argeș s-a situat sub 10%, așa cum arată tabelul de mai jos

Cine sunt deputații și senatorii argeșeni

Luni, 14 Decembrie 2020 23:03

PSD a fost marele câștigător al alegerilor parlamentare în județul Argeș, obținând 7 parlamentari, cinci deputați și doi senatori. PNL Argeș a obținut doar doi deputați și un senator. USR Argeș a reușit să-și îmbunătățească rezultatele de la alegerile parlamentare din 2016, obținând, de această dată, pe lângă un post de deputat și unul de senator. Marea surpriză a alegerilor a fost în Argeș, la fel ca în țară, Alianța Pentru Unirea Românilor, care a obținut un deputat. PMP și PRO România nu au strâns suficiente voturi la nivel național pentru a depăși pragul electoral.

 

Legea, inițiată de Daniel Constantin, privind simplificarea accesării schemelor de plăţi directe pentru fermieri, promulgată

Joi, 10 Decembrie 2020 12:45

 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 9 decembrie, actul normativ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, informează Administraţia Prezidenţială.

„Legea impacteaza circa 830 de mii de fermieri care vor fi scutiţi de la depunerea documentelor pe care trebuiau să le obţină anual de la primării, Registrul Comerţului şi alte instituţii, pentru realizarea plăţilor directe. Astfel, APIA va culege toate informaţiile din bazele de date interconectate”, a transmis iniţiatorul legii deputatul Daniel Constantin, într-un comunicat de presă.

Legea promulgată are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.3/2015, în scopul simplificării modului de accesare a schemelor de plăţi directe pentru fermieri, prin reducerea unor documente care dovedesc 3 respectarea anumitor criterii de eligibilitate/condiţii specifice unor măsuri delegate de dezvoltare rurală pe care fermierii trebuie să le anexeze la cererea unică de plată şi care sunt emise de instituţii/organisme responsabile.

Rezultatele finale la alegerile Parlamentare în județul Argeș

Luni, 07 Decembrie 2020 14:54

 

PSD este marele câștigător al alegerilor parlamentare în județul Argeș, cu un scor de peste 40%, fiind urmat de PNL cu un scor de aproximativ 18%, de USR cu peste 14%. În cele ce urmează, vă prezentăm rezultatele din județul Argeș de la Senat și Camera Deputaților, conform datelor preluate de pe site-ul Autorității Electorale Permanente:

 

 

 

 

 

 

 

PSD câștigă detașat alegerile parlamentare în Argeș

Luni, 07 Decembrie 2020 12:09

 

 

PSD câștigă detașat alegerile parlamentare din Argeș, obținând un scor de peste 40 procente. Pe locul doi se situează PNL, iar la diferență mică USR PLUS. În urma numărătorii paralele a PSD Argeș, din 99,6% dintre secții, lista este următoarea: PSD-43,4%; PNL-18%; USR-14,5%; AUR-6,9%; Pro România-5,2%; PMP-4,5%; Candidat independent Virgil Baciu-2%; PER-1%; PPUSL-0,8% etc.

 

 

 

 


Notărița Ana Stan îi cere public demisia președintelui Adrian Miuțescu

Luni, 07 Decembrie 2020 11:51

S-au terminat și alegerile parlamentare. Unii se bucură, alții sunt triști, după caz. Sunt și cazuri în care se cer demisii. În PNL Argeș - dezamăgirea a atins limitele maxime, după ce organizația județeană a obținut în jur de 18% din voturi.

Notărița Ana Stan, consilier local liberal la Pitești și fost candidat pe lista PNL Argeș la Camera Deputaților, îi cere public demisia președintelui organizației județene, Adrian Miuțescu.

„DEMISIA, domnule Presedinte Adrian Miutescu! Ati reusit sa ingropati PNL Arges!”, a menționat Ana Stan, pe Facebook.

 

Prezență redusă a argeșenilor la votul pentru noul Parlament

Luni, 07 Decembrie 2020 11:20

# Liderii politici argeșeni, exemplu de mobilizare

Prezență destul de redusă duminică, 6 decembrie, la alegerile pentru viitorul Parlament. Vremea rea, situația COVID, lipsa de interes – primele dintre motivele acestei prezențe. Județul Argeș are, pe liste, sute de candidați. Iată, mai jos, ce au declarat cei mai importanți dintre aceștia, la ieșirea de la urne.

Oamenii de afaceri în dialog on-line cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, în cadrul unui eveniment organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș

Joi, 03 Decembrie 2020 15:01

 

Astăzi a avut loc o întâlnire intre oameni de afaceri din Argeș și secretarul de stat pentru IMM-uri, Liviu Rogojinaru. Ministrul Finantelor Publice, Florin Cîțu a intrat on-line în dialog cu oamenii de afaceri locali. Gazda evenimentului a fost Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș, prezent fiind și președintele COAL, Sebastian Buși dar și deputații PNL, Daniel Constantin și Dănuț Bica. Temele de dezbatere au fost intărirea parteneriatele între IMM-uri și autoritățile publice locale, sprijinul unui mediu de afaceri competitiv, durabil, inteligent, accesul la inovare și transfer tehnologic, susținerea unor domenii economice cheie. O temă importantă a fost pe marginea flexibilizării accesului la surse de finanțare nebancare.

 

Daniel Constantin: ”Politicianul trebuie analizat după fapte”

Miercuri, 02 Decembrie 2020 11:28

Mulți politicieni ajung în Parlament sau sunt numiți în diverse funcții, iar când li se termină mandatele se observă că, în tot acest timp, nu au făcut nimic pentru români. Neimplicarea aleșilor în viața comunității și lipsa de idei sau de proiecte trebuie taxate de cetățeni în cabina de vot. La fel de important este ca oamenii să știe la momentul bilanțului cine i-a reprezentat cu onoare și dedicație, cine le-a cunoscut și le-a rezolvat problemele.
Daniel Constantin a ocupat de-a lungul timpului funcții importante în stat. Ales în două rânduri parlamentar, a fost și ministru al Agriculturii, ministru al Mediului și vicepremier. Din aceste poziții, a fost implicat în luarea multor decizii importante. Deși nu toată lumea știe, numeroase măsuri cu mare impact în viața românilor au fost gândite, inițiate și implementate chiar de el.

Eugen Tomac, în campanie la Pitești

Marţi, 01 Decembrie 2020 14:29

„Am fost alături de colegii din Argeș. Aici, Florian Bichir și Cătălin Bulf deschid listele PMP pentru cele două camere ale Parlamentului. Am mare încredere în reușita lor, întrucât sunt oameni pregătiți și implicați în viața comunității.
Împreună cu ei, am subliniat trei priorități fundamentale pentru România prezentului:
1. Să sprijinim cu bani economia românească pentru a salva locurile de muncă.
2. Să depolitizăm sistemul de sănătate.
3. Să depolitizăm învățământul și să alocăm resurse suficiente pentru Educație.
Doar așa putem spera la dezvoltare și evoluție. Continuăm lupta pentru fiecare vot, pentru că nouă ne pasă de viitorul României”, a precizat Eugen Tomac, președintele PMP.

 

Argeșul s-a angajat pe drumul ireversibil al dezvoltării cu fonduri europene

Marţi, 01 Decembrie 2020 12:08

Județul Argeș este beneficarul unui important pachet financiar din fondurile europene alocate prin Cadrul Financiar Multianul 2021-2027, bani care vor merge către dezvoltarea infrastrucrurii rutiere și de turim, către sănătate, educație și agricultură, către protecția mediului și dezvoltarea mediului de afaceri local.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Comisia Europeană, României i-au fost alocate din fondurile structurale şi de investiţii europene în perioada 2014-2020 în valoare 36.7 miliarde de euro. În următorul exercițiu financiar România va beneficia de o alocare de aproximativ 80 de miliarde de euro din planul financiar european convenit de șefii de stat sau de guvern din cele 27 de state membre.

Liliana Murguleț - un profesionist pe listele candidaților PNL pentru Senat

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:29

Listele de partid pentru alegerile din 6 decembrie sunt pline de candidați. Cu studii sau fără studii. Mai mult fără studii. Mulți dintre cei cu studii au câte trei facultăți și zero realizări profesionale. În CV-ul multora se regăsesc specializări ciudate, cursuri de câte trei zile pentru care s-a eliberat, ulterior, o diplomă.
Iată însă că, la o parcurgere atentă, găsim și profesioniști. Oameni care s-au ridicat prin carte, prin propriile eforturi. Oameni care au intrat în politică abia după ce au demonstrat, în viața profesională, că pot reuși. De obicei este tocmai invers, politica fiind o trambulină pentru acoperirea propriilor nerealizări.

 

Președintele PMP, Eugen Tomac, în urma vizitei în Argeș: „Traversăm cea mai dificilă perioadă de după război!”

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:29

# Cătălin Bulf: ”Desființarea pensiilor speciale este un proiect PMP chiar dacă, mai nou, proiectul se află pe agenda mai multor partide” # Florian Bichir: ”Lucrurile sunt rele în Argeș. Am fost la un drum de 4,6 km din fonduri europene, care se termină într-o pădure, într-o râpă.”

Conferință de presă cu pretenții, vinerea trecută, la sediul PMP Argeș. Pe lângă cei doi deschizători ai listelor la parlamentare, Cătălin Bulf și Florian Bichir, a ținut să fie prezent și președintele partidului, Eugen Tomac. Cel din urmă nu a pierdut timpul, lansându-se într-o serie de acuze la adresa guvernanților și nu numai: „Traversăm cea mai dificilă perioadă de după război. Avem multe localități carantinate. Oamenii sunt izolați în case, străzile sunt goale, simți că faci campanie în timp de război. Am văzut cum mulți vin și promit. Eu promit că vom ajunge la 300 de parlamentari, că vor elimina pensiile speciale, că vom reveni la alegerea primarilor din două tururi. Vă spun că toți mint. Le puteam face în acest mandat”, a declarat Eugen Tomac.

Parlamentarii USR și-au dat demisiile ca să nu primească pensii speciale

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:24

# Ionuț Mosteanu: ”Pensiile speciale sunt furt”

Toți senatorii și deputații Uniunii Salvați România și-au înaintat demisiile, înainte de finalul mandatului, pentru a nu beneficia de pensii speciale. De asemenea, Alianța USR PLUS solicită celorlalte partide parlamentare adoptarea proiectului de lege privind desființarea pensiilor parlamentarilor, proiect de lege depus de USR încă din septembrie 2017.

 

Virgil Baciu: ”În România, a devenit o tradiție să ne uităm tradițiile. Voi lupta pentru apărarea valorilor creştineşti”

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:21

Trăim vremuri ciudate în care tradiţiile şi credinţa în Dumnezeu sunt supuse atacurilor constante şi se încearcă distrugerea lor. În aceste vremuri eu aleg să fiu un apărător al valorilor care au stat la baza construirii acestui neam. Poporul român a trecut de-a lungul timpului prin multe situaţii grele, dar credinţa în Dumnezeu a fost acel punct comun care i-a ţinut pe români uniţi şi au putut să meargă mai departe cu fruntea sus.

Daniel Constantin: „Promisiuni care devin realitate”

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 16:24

 

„La începutul campaniei am vorbit de câteva măsuri pe care eu le voi propune și sustine. Două dintre ele sunt deja pe cale să devină realitate.

1. Debirocratizarea – ieri au fost luate în discuție 60 de modificări de simplificare în guvern, în noul comitet DEBIRO;

2. Agro Invest – în ședința de guvern de ieri adoptat de principiu;

 

Programul oferă garanții de stat în valoare de 1 mld de lei pentru fermieri și industria alimentară.

 

PNL și USR-Plus au preluat conducerea Consiliului Local Pitești chiar de la prima ședință

Vineri, 27 Noiembrie 2020 15:15

Liberalul Sorin Apostoliceanu va conduce toate ședințele Consiliului Local Pitești în următoarele trei luni. Hotărârea a fost luată de către consilierii PNL și USR-Plus care au format o majoritate solidă în cadrul forului decizional local. Proiectul, adoptat în ședința de joi, 26 noiembrie, este în conformitate cu noul Cod Administrativ și aduce continuitate și cursivitate în activitatea decizională a Consiliului Local Pitești.

Pe de altă parte, PNL dovedește că își respectă promisiunea făcută electoratului, aceea de a nu mai lăsa PSD-ul să cheltuiască după bunul plac banii cetățenilor. “Vom fi tot timpul implicați și foarte atenți la orice investiție și orice cheltuială care se va face din banii publici. Alături de colegii din USR-Plus vom conduce Consiliul Local și vom iniția proiectele de hotărâre pe care le-am propus piteștenilor în campania de la locale.

PNL Argeș: Agricultura ecologică – o prioritate și o oportunitate

Joi, 26 Noiembrie 2020 19:08

Susținem investițiile în ferme și unități de procesare ecologice, pentru care am alocat 550 mil Euro în următorii 7 ani. Avem nevoie de hrană mai sănătoasă, pentru că ne dorim cu toții o sănătate de fier, pentru noi și pentru cei dragi.

Printr-o agricultură responsabilă, fără fertilizanți și pesticide de sinteză, fără stimulatori și regulatori de creștere, fără antibiotice și hormoni, obținem alimente mai curate, mai autentice, mai sănătoase. Prin organismele de certificare, statul trebuie sa ofere încredere deplină consumatorilor, asigurându-i că sunt respectate reguli stricte de producție, procesare și inspecție.

 

Pământul și apa, cele două resurse vitale pe care le utilizăm în agricultură, le-am moștenit de la cei care au fost înaintea noastră și avem responsabilitatea și datoria de a le lăsa celor care vin după noi. Transformăm provocările legate de mediu și climă în oportunități.

 

Pagina 10 din 117

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea