Un deputat de Argeș îl ia la întrebări pe directorul Serviciului Român de Informații

Joi, 07 Aprilie 2022 07:31

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații a fost luat la întrebări de către deputatul Mircia Chelaru. Obiectul întrebării îl constituie „atacul economic asupra pieței de carburanți”. Parlamentarul AUR Mircia Chelaru menționează în conținutul întrebării că Parlamentul și Guvernul României dorește să emită un act normatic prin care să stabilească modul de acțiune și operare a politicilor energetice. În acest sens, deputatul de Argeș s-a interesat, direct la sursă, despre posibilele riscuri și vulnerabilități naționale.

PSD promite majorarea normei de hrană pentru bolnavii din spitale și pentru copiii instituționalizați

Miercuri, 06 Aprilie 2022 08:38

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a promis că va majora norma de hrană pe care o primesc bolnavii din spitale și copiii din centrele de plasament. Pentru că în ultima perioadă mai mulți manageri de spitale s-au plâns că nu le mai ajung banii pentru hrana pacienților, având în vedere scumpirile produselor, social-democrații vin cu noi măsuri, care sperăm noi să se și materializeze.

„Valoarea normei de hrană pentru pacienții din spitale se va dubla. Aceeași valoare va fi acordată și pentru masa copiilor din centrele de plasament. Este o măsură de bun-simț, având în vedere contextul economic, pe care o vom adopta foarte repede în Parlament.

 

Orban s-a lăudat că a plantat stejari la Prahova! Bine că n-a venit Miuțescu, că se repeta povestea din 2020…

Miercuri, 06 Aprilie 2022 07:43

Săptămâna trecută, Ludovic Orban, președinte al partidului Forța Dreptei, a fost ocupat. Sică a participat în județul Prahova la un eveniment de plantare de stejari. Slavă Domnului că Miuțescu n-a fost de față, că planta băiatul toți pomii, înainte de sosirea lui Orban! La fel cum s-a întâmplat în mai 2020, când Ludovic Orban, pe atunci premier, a mimat plantarea unui pom care fusese deja plantat de oamenii lui Miuțescu. Ce vremuri…

„În fiecare primăvară pun mâna pe lopată! Nu ca să-i sap pe alții, ci ca să pregătesc culcușul vieții viitorilor stejari. Alături de colegii mei am participat astăzi la o plantare de puieți de stejar în județul Prahova, unde se încearcă refacerea Codrilor Vlăsiei.

 

Simona Bucura Oprescu: „Modernizăm și dezvoltăm infractructura Argeșului!”

Marţi, 05 Aprilie 2022 13:29

 

Ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că au fost semnate două noi contracte importante pentru reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din Argeș.

Este vorba despre DN 73C- Curtea de Argeş - Municipiul Râmnicu Vâlcea, de la Tigveni (Lot 2), cunoscut şi ca Secţiunea 6 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, și despre elaborarea Documentaţiei de Avizare a lucrărilor pentru DN 73C între Curtea de Argeş şi Tigveni (Lot 1).

 

Edi Dima, schimbat de la conducerea PMP Argeș! Filiala stă pe un butoi de pulbere!

Marţi, 05 Aprilie 2022 13:27

Schimbări neașteptate la PMP Argeș. Președintele organizației județene, Eduard Dima, a decis să se retragă din funcția de președinte al filialei județene a partidului, în special din cauza neînțelegerilor și scandalului fără sfârșit de la București. Cristian Diaconescu a venit special la Pitești, marți,  29 martie, la ceas de seară, pentru a încerca să pună ordine în filială. Ciudat lucru, mai ales că Diaconescu a fost exclus din partid chiar săptămânile trecute, prin decizia Colegiului Naţional al PMP. Noul lider la Centru este Eugen Tomac, ales în funcție la congresul din 19 februarie.

 

Iani Popa a fost în Turcia cu ministrul Sorin Grindeanu!

Marţi, 05 Aprilie 2022 13:22

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mers în Turcia, la Istanbul, pentru a se întâlni cu Vice-Președintele turc, Fuat Oktay. A fost prezent și liberalul Iani Popa, secretar de stat în minister, care a bifat astfel prima deplasare peste hotare, în noua poziție pe care o ocupă. Punem pariu că Iani Popa, descurcăreț cum îl știm, nu va rata nicio plimbare în străinătate, cu atât mai mult cu cât plătesc românii toate cheltuielile.

Ca să îndulcim povestea, vă spunem că Iani Popa chiar a muncit în Turcia. Adică nu s-a dus acolo ca băgător de seamă. Chiar l-am văzut într-o fotografie, cum stătea pe scaun cu agenda în mână… Iani Popa a fost readus în Argeș de Alina Gorghiu. Putem spune că Alina chiar l-a resuscitat politic, ba l-a mai și premiat cu o funcție frumoasă. Hai în Argeș Iani, nu mai face (la Constanța) nani…

 

Deputatul Ionuț Moșteanu s-a laudat că schimbă banca

Marţi, 05 Aprilie 2022 12:41

…Nu pe cea a partidului, unde rămâne tot de partea lui Cătălin Drulă, ci doar instituția financiar bancară! Nemulțumit de serviciile oferite de una dintre băncile din piața românească deputatului USR Ionuț Moșteanu i s-a umplut paharul. Și a schimbat banca. Pentru a se lăuda cu acest lucru, că doar așa e moda, a scris și un mesaj pe rețelele de socializare pentru a vedea reacția, dar și recomandările prietenilor virtuali.

„Am conturile de 18 ani la Raiffeisen. Am tot trecut peste diverse inconveniențe dar acum mi s-a umplut paharul. Ce bancă recomandați care să nu-și bată joc de un client bun și vechi? Să aibă o aplicație on-line bună, un mobile app ușor de folosit, un card de credit decent, să aibă proceduri bune de interacțiune în cazuri de urgență, să dea un minim de predictibilitate când aștepți ceva de la ea? Mă interesează recomandări din experiența voastră personală, nu din auzite.”, a scris deputatul Ionuț Moșteanu, pe Facebook.

Iar reacțiile prietenilor virtuali nu au întârziat să apară. Postarea lui Moșteanu a strâns peste 240 de comentarii. Deputatul a primit mai multe variante. Dintre ele nu a lipsit nici „Bank of Russia”, ca alternativă pentru banii lui Moșteanu.

A.V.

Simona Bucura Oprescu: „Este o urgență ajustarea prețurilor pentru continuarea și finalizarea investițiilor publice”

Luni, 04 Aprilie 2022 17:45

Deputata Simona Bucura Oprescu informează că a fost lansată în dezbatere publică o Ordonanță de Urgență care prevede ajustarea valorilor din contractele de investiții publice! Contractanții pot depune, în primele 45 de zile după intrarea în vigoare a noii Ordonanțe de Urgență, solicitare către autoritățile contractante pentru ajustarea valorii contactelor de investiții publice.

„În contextul creșterii prețurilor la energie, carburanți și materiale de construcții este o urgență ajustarea valorilor pentru continuarea și finalizarea investițiilor publice. Noua Ordonanță vizează atât ajustarea prețurilor cu cheltuielile directe, cât și cele indirecte, după cum urmează:

 

Ducele de Albota, despre Viorica Dăncilă: „Oaia, capra și măgarul reprezintă Teleormanul”

Luni, 04 Aprilie 2022 16:29

# Ion Dumitru: ”V-am plimbat prin județ ca pe moaște și rezultatul s-a văzut!”

Săptămâna trecută, Viorica Dăncilă a demisionat din PSD și s-a înscris în NOI, un partid de care n-am auzit, dar cum pe Dăncilă o cunoaște toată țara, subiectul a făcut valuri. În Argeș, primarul Ion Dumitru, de la Albota, a ironizat transferul anului, mai ales că Viorica Dăncilă a scris un mesaj tăios la adresa PSD, pe pagina sa de socializare. Și cum ducele de Albota are limba ascuțită și-a notat și el impresiile despre Dăncilă.

 

AUR Argeș plantează perdele forestiere pentru protecția drumurilor din județ

Vineri, 01 Aprilie 2022 18:18

Membri și voluntari ai filialei AUR Argeș plantează la sfârșitul acestei săptămâni 1000 de plopi și frasini care vor forma perdele forestiere de protecție a drumurilor.

Acțiunea se va desfășura sâmbătă, 2 aprilie, începând cu ora 9, în localitățile Rătești - drumul comunal 104, ce leagă satul Furduești de autostradă și Costești pe drumul comunal 151, dintre Podul Broșteni și satul Smei.

Campania de împădurire și ecologizare ”Zilele Aurului Verde” este desfasurată la nivel național de partidul Alianța pentru Unirea Românilor, în zilele de 2 și 3 aprilie.

 

 

Hai că ne-am liniștit! Alina Gorghiu se pricepe și la Apărare!

Marţi, 29 Martie 2022 14:32

Că tot e război la granița României, de o lună de zile politicienii noștri ne-au rupt cu niște declarații. Pe unii i-am ascultat cu mare interes, alții ne-au făcut să ne întrebăm pentru ce i-am votat, că au bătut câmpii cu grație, pe teme extrem de sensibile. Una dintre aceste voci care încearcă să ne convingă că are cu ce este șefa PNL Argeș, Alina Gorghiu. Zilele trecute, scria pe Facebook despre bugetul care s-ar cuveni Ministerului Apărării Naționale. Că evident, Alinuța se pricepe la o mulțime de treburi: parenting, finanțe, război și, uneori – sănătate… Și la câte și mai câte, dar suntem noi cam ignoranți și nu-i vedem valoarea. Care este…

 

Plictisit nevoie mare, Adrian Miuțescu l-a luat la întrebări pe Ministrul Transporturilor!

Marţi, 29 Martie 2022 10:30

S-au dus vremurile bune! Acum când deputatul Adrian Miuțescu își trăiește cariera ca-n exil, făcând parte dintr-un partid aproape necunoscut, departe de puterea pe care o avea la conducerea PNL Argeș, observăm că face tot posibilul să nu se plictisească. Vă dați seama, Miuțescu era învățat să împartă funcții prin Argeș, să promită susținere unor loiali colaboratori, să-l mai perie și pe tătucul Ludovic Orban, datorită căruia a ajuns aproape la sinucidere politică. Și cum tot ce a fost odată a trecut, iar prezentul nu e deloc atât de ofertant, Miuțescu a trimis prima întrebare din acest mandat de parlamentar.

 

Și asta chiar săptămâna trecută, când i-a adresat o întrebare ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, întrebare care a fost înregistrată pe site-ul Camerei Deputaților. Adrian Miuțescu vrea să știe care este progresul  lucrărilor la sectorul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș din autostrada Pitești-Sibiu. Asta ca să nu mai spună cârcotașii că Miuțescu nu face nimic pentru Argeș…

 

Lucrările de pe strada Lânăriei au încins spiritele între PNL și PSD!

Luni, 28 Martie 2022 16:33

# Primarul Gentea și secretarul de stat Iani Popa și-au aruncat vorbe veninoase

Săptămâna trecută, s-au încins spiritele între primarul Piteștiului, Cristian Gentea și proaspătul secretar de stat la Transporturi, Iani Popa. Mărul discordiei - lucrările de la bariera de pe strada Lânăriei, care s-au și încheiat. Totul a pornit de la liberalul Iani Popa căruia i-a stat în gât o postare pe Facebook de-a primarului în care vorbea de lucrările cu pricina. Ca răspuns la valurile de frustrări care l-au cuprins, Popa a postat și el - că doar suntem în epoca virtualului - și l-a ironizat pe Gentea care se laudă cu o barieră în loc să facă pod suspendat.

 

Senatorul Dănuț Bica l-a luat la întrebări pe ministrul Transporturilor despre reabilitarea căii ferate București–Pitești

Luni, 28 Martie 2022 11:13

Modernizarea magistralei feroviare București – Pitești, a doua cale ferată din Ţara Românească ca vechime, parte importantă din Rețeaua Transeuropeană de Transport (TEN-T), se regăsește între proiectele prioritare incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit senatorului PNL de Argeș Dănuț Bica, analizele recente au arătat că sectorul de transport nu se constituie doar ca un vector de sprijin al celorlalte domenii de activitate, ci contribuie atât la aspectele de reziliență economică, cât și la potențialul de revenire accelerată în urma unor evenimente cu un impact negativ de amploare. Astfel, modernizarea infrastructurii de transport din România, în special a celei feroviare, mult rămasă în urmă, devine prioritară printre proiectele de investiții publice din țara noastră.

 

Guvernul suplimentează bugetul pentru programul de investiții „Anghel Saligny”!

Miercuri, 23 Martie 2022 12:58

Programul Național de Investiții "Anghel Saligny" va finanța în total proiecte de 65,5 miliarde de lei, prevede un proiect de ordonanță de urgență.

„Guvernul alocă în plus 5,5 miliarde de lei pentru proiecte ale autorităților locale privind rețelele inteligente de gaze. De asemenea, se vor aloca încă 10 miliarde de lei pentru drumuri județene, drumuri de interes local, drumuri comunale și/sau drumuri publice din interiorul localităților, precum și variante ocolitoare ale localităților. Programul "Anghel Saligny" a fost aprobat anul trecut și se va derula până în 2028. Prin programul "Anghel Saligny" se fac investiții care să contribuie la diminuarea disparităților dintre județele României și să asigure creșterea calității vieții pentru cetățeni”, transmite deputata Simona Bucura Oprescu.

Simona Bucura Oprescu: „Autoritățile locale pot depune cereri pentru rețele de gaze prin Programul Anghel Saligny”

Miercuri, 23 Martie 2022 11:54

Prin Programul ”Anghel Saligny” sunt alocate 50 de miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz.

„Autoritățile locale pot depune cereri de finanțare pentru înființarea, extinderea și modernizarea de rețele de gaze prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”! Cererile pot fi depuse la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației până la data de 26 aprilie. Prin acest program național se pot finanța investiții precum:

 

 

Mihai Coteț: „Gelu Tofan poate fi descris doar prin două cuvinte: Gelu Tofan!”

Miercuri, 23 Martie 2022 07:55

Alegerile la PNL Pitești s-au încheiat. Mihai Coteț a fost ales președinte al organizației municipale, fiind desemnată și echipa alături de care va conduce PNL Pitești în următorii ani. Totuși, în echipa câștigătoare nu regăsim doi liberali importanți: viceprimarul Gelu Tofan și consilierul local Ana Stan.

Întrebat de jurnaliști dacă Gelu Tofan poate fi considerat calul troian din PNL, Mihai Coteț a dat de înțeles că viceprimarul Piteștiului este foarte greu de perceput. „Colegul nostru Gelu Tofan poate fi descris doar prin două cuvinte: Gelu Tofan. Vorbesc foarte serios!”, a precizat președintele PNL Pitești.

 

Firma familiei liberalului Alecsei ridică probleme la o primărie PSD-istă

Joi, 17 Martie 2022 08:19

Firma familiei liberalului Gheorghe Alecsei, eliberat recent din funcția de președinte al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat, se mișcă bine pe piața liberă. La primăriile PNL, probabil că mai bine decât la cele PSD, dar  e numai o bănuială.

Iată însă că Aqua Termo Sanit reușește să mai pună și câte o piedică serioasă chiar în fostul cuib al liberalilor, Ștefănești (”fostul” pentru că, la ultimele alegeri, echipa condusă de Miuțescu – în care se afla, la loc de frunte, și Alecsei - s-a grăbit să înfrângă aici, în favoarea fostului parlamentar  Nicolae Velcea, membru PSD).  Gazele din satul Golești – sat care aparține de orașul Ștefănești – trebuie să mai aștepte un pic…

 

VICTORIE! Deputatul Daniel Constantin a semnat un proiect de lege pentru barosani!

Miercuri, 16 Martie 2022 07:48

Deputatul argeșean Daniel Constantin s-a pus pe treabă! Ca să nu-l mai acuze presa că pierde vremea prin Parlament, liberalul a inițiat un proiect de lege. Dar ce spunem noi, a inițiat... a semnat un proiect de lege alături de alți colegi parlamentari. Ca să înțelegeți, semnatarii sunt câtă frunză și iarbă, că așa se prestează la Casa Poporului – în grup. Spre satisfacerea electoratului...

Dar să vedem pe ce proiect de lege și-a pus semnătura Daniel Constantin!  Proiect de Lege pentru declararea zilei de 11 aprilie ca „Ziua naţională a educaţiei financiare”. Bună treabă! Proiectul se află în dezbatere la comisiile parlamentare, deci mai are de parcurs câțiva pași până ar putea deveni lege.

 

Simona Bucura Oprescu: ”Realitatea impune renegocierea PNRR!”

Marţi, 15 Martie 2022 19:47

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților consideră că  realitatea impune renegocierea PNRR!

Simona Bucura Oprescu: ”Condițiile s-au schimbat radical față de momentul asumării angajamentelor din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Este război la granița țării noastre, suntem printre cei mai afectați și trebuie să facem față valului de refugiați și escaladării crizei energetice cu efecte grave asupra economiei, agriculturii și în privința suportabilității sociale.

 

Pagina 10 din 132

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea