Un primar PSD sare în apărarea prefectului Radu Perianu!

Marţi, 21 Februarie 2023 12:08

În ultimele zile, prefectul Radu Perinau a fost ţinta unor atacuri murdare. După ce Prefectura Argeş a pierdut procesul cu Primăria Câmpulung, pe speţa Bulevardului Pardon, au început insultele şi calomniile. Asta pentru că unii confundă administraţia cu politica şi dialogul cu circul. Şi în toată nebunia asta, un primar PSD sare în apărarea liberalului Radu Perianu.

Nimeni altul decât edilul comunei Albota, Ion Dumitru, a postat pe contul său de socializare un mesaj în care se declară de partea prefectului de Argeş.

Gelu Tofan, mesaj către liberali: „Rămân o piatră tare în PNL indiferent de ce se întâmplă”

Marţi, 21 Februarie 2023 11:26

După scandalul din Consiliul Local Pitești, unde Ana Stan a fost dată afară din sală, în timpul ședinței, de către Sorin Apostoliceanu, a urmat excluderea sa și a viceprimarului Gelu Tofan din PNL Pitești. Ambele evenimente s-au petrecut într-o singură zi, pe 16 februarie, la interval de doar câteva ore. Decizia de excludere a celor doi liberali a fost luată cu majoritate de voturi de către Biroul Politic Local al PNL Pitești. În cazul lui Gelu Tofan, decizia a fost luată cu 22 de voturi pentru excludere, 2 ,,împotrivă”, 3 ,,abțineri” și unul nul. În privința Anei Stan, 26 de membri au votat pentru excludere, 2 abțineri și un vot împotrivă.

 

 

Sacrificiu maxim! Emanuel Soare a criticat PNL-ul la -4 grade C

Marţi, 21 Februarie 2023 10:22

Politica cere sacrificii! O dovedeşte Emanuel Soare, preşedinte al Partidului Forţa Dreptei Argeş, omul care, câţiva ani, a avut funcţii grase în Argeş, pe spinarea PNL-ului. Mai nou, conduce un partid condus la centru de Ludovic Orban şi care în Argeş nu ne spune nimic. Dar poate tocmai de-asta, săptămâna trecută, Soare a răsărit pe străzile din Câmpulung Muscel, pentru a le vorbi oamenilor despre PNL şi despre proiectele partidului Forţa Dreptei. Care proiecte???

E o întrebare la care Soare a fost capabil să răspundă chiar la - 4 grade C. Deci chiar şi pe vreme rea, Soare rezistă! O să-l vedem însă după 2024 dacă va mai străluci prin politica argeşeană.

 

Primul consilier local dat afară din Consiliul Local Pitești, în timpul ședinței

Marţi, 21 Februarie 2023 08:29

# Ana Stan, către Apostoliceanu:  „Să vă fie rușine!”

S-a înregistrat, săptămâna trecută, o premieră în Consiliul Local Pitești! Un consilier local a fost eliminat din sala de Consiliu de către președintele de ședință, în timp ce se dezbătea proiectul privind aprobarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți. Legalitatea acestui proiect a creat numeroase discuții, iar în cele din urmă consilierul local liberal Ana Stan a fost dată afară din sală de colegul liberal Sorin Apostoliceanu, în calitate de președinte al ședinței respective. Sorin Apostoliceanu și-a motivat decizia susținând că Ana Stan intervenea de fiecare dată fără să ceară cuvântul, fapt ce ar fi îngreunat modalitatea de desfășurare a ședinței. După ce Ana Stan a părăsit sala de Consiliu, Dănuț Dinu și Gelu Tofan au urmat-o în semn de protest.

 

Simona Bucura-Oprescu: „Primarii au venituri mai mici decât ale șefului de post sau ale directorului școlii”

Luni, 13 Februarie 2023 14:30

În perioada 05-08 februarie 2023, s-a desfășurat a 26-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România. Ediția din acest an a Adunării generale a ACoR a reunit un număr impresionant de participanți: peste 350 de primari și de reprezentanți ai comunelor din toate județele României, împreună cu invitați de rang înalt, de la nivelul autorităților administrației publice centrale din România.

Participanții s-au arătat interesați să identifice cauzele ce determină decalajele dintre mediul rural și cel urban, fiind astfel necesară stabilirea măsurilor care se impun pentru diminuarea acestor discrepanțe.

Mihai Coteț, atac la Ionuț Moșteanu: „E greu când stai la București 24 de ore din 24 și vii în Pitești doar ca să candidezi”

Luni, 13 Februarie 2023 11:31

# Alianța dintre PNL și USR, din Consiliul Local Pitești, atârnă de un fir de ață

Procesul pentru „Bulvardul Pardon” creează noi conflicte între PNL și USR. Deputatul Ionuț Moșteanu a profitat de victoria în instanță a colegei sale din partid, Elena Lasconi, și a început să atace, în stilul său caracteristic, pe toată lumea din PNL. Dacă până acum toată atenția lui Moșteanu era către social democrații argeșeni, în frunte cu primarul Cristian Gentea, iată că a sosit și timpul liberalilor argeșeni! Nu au scăpat nemustrați nici Alina Gorghiu și nici Mihai Coteț.

 

Emanuel Soare caută simpatizanţi pentru Forţa Dreptei. Toată lumea să apeleze la el!

Miercuri, 08 Februarie 2023 07:28

# Unul din repondenți: ”Nu mai minți lumea cu forța ta...”

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Argeş, fostul prefect Emanuel Soare, caută simpatizanţi. Cum la anul sunt alegeri europarlamentare, locale şi parlamentare, Soare încearcă măcar să consolideze câteva organizaţii. În acest sens, a lansat un apel pe pagina de Facebook în care cheamă în partid toţi doritorii.

 

Alina Gorghiu a invitat elevii din Piteşti la sediul PNL Argeş!

Marţi, 07 Februarie 2023 21:31

Şefa PNL Argeş, Alina Gorghiu, îşi încearcă norocul cu elevii de liceu. Deşi a fost atenţionată de presă că n-ar trebui să implice copiii în politică, Alinuţa se face că plouă. De exemplu, săptămâna trecută, mai mulţi elevi de liceu au fost invitaţi la sediul PNL Argeş pentru a vorbi cu Alina Gorghiu. Printre sucuri şi prăjituri, s-au dezbătut teme precum bullying, comunicarea online, droguri. Şi cum liderul PNL Argeş se pricepe la orice subiect, nu a fost dificil să discute cu tinerii.

Chiar dacă se ascunde după deget, întâlnirea Alinei Gorghiu cu elevii din Piteşti a avut o coadă electorală. Cum drumul la iad e pavat cu intenţii bune, evenimentul cu tinerii de la PNL Argeş a fost organizat cu gândul că în România va fi introdus votul de la 16 ani. Şi deci informarea tinerilor despre doctrina PNL face parte din programul artistic al Alinei Gorghiu.

 

 

PSD cere ministrului Educaţiei să renunţe la examenul de admitere la liceu!

Marţi, 07 Februarie 2023 07:27

Noul examen de admitere la liceu, stipulat în Legile Educaţiei, a încins spiritele. Pe de-o parte se vorbeşte despre faptul că, printr-o ironie a sorţii, elevi slabi pot ajunge la licee foarte bune, în urma repartizării computerizate care are loc după Evaluarea Naţională. Dar, pe de altă parte, elevii din mediul rural pot să nu mai aibă acces la liceele bune şi foarte bune, deoarece s-ar putea crea o aşa-zisă mafie a meditaţiilor.  Deja mai multe asociaţii de părinţi din ţară se declară împotriva admiterii la liceu, iar PSD cere ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să renunţe la examenul de admitere la liceu. Potrivit proiectul de lege al PNL, liceele din întreaga țară vor putea organiza propriul concurs de admitere, separat de Evaluarea Națională, pentru 90% din locuri. Conform Edupedu.ro, PSD nu acceptă această formulă, despre care susține că restrânge accesul elevilor la educație e calitate.

 

Marcel Ciolacu anunţă REMANIERI în Guvern!

Marţi, 07 Februarie 2023 07:24

Urmează schimbări importante în Guvern, după rotativa premierilor care va avea loc în luna mai. Şi nu e vorba doar că pleacă Nicolae Ciucă din fruntea Guvernului şi se instalează Marcel Ciolacu, ci vor fi remaniaţi şi unii dintre miniştrii care nu s-au dovedit performanţi. Nemulţumiri sunt multe, dar preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus cu subiect şi predicat că urmează remanieri.

Şi cum 2023 e an preelectoral, partidele de la guvernare vor trage tare ca să obţină scoruri bune la toate rundele de alegeri din 2024, iar felul în care se va vorma noul Guvern va cântări foarte mult.

 

 

Deputatul Adrian Miuţescu aplaudă căderea în cap a PNL Argeş!

Luni, 06 Februarie 2023 12:30

De câteva zile, deputatul Adrian Miuţescu e în culmea fericirii! PNL Argeş, partidul pe care l-a condus ani buni, e pe locul 3 în sondaje, dar asta e semn că şefa Alina Gorghiu şi-a dat cu stângul în dreptul. Deci, la sediul partidului Forţa Dreptei, Adrian Miuţescu a băgat şampania la rece, pe care o va deschide când  e posibil ca PNL Argeş să obţină un procent de o singură cifră la localele de anul viitor.

Până atunci, Miuţescu postează mesaje în care face PNL-ul de ruşine şi în spune Alinei Gorghiu că a promovat în funcţii cheie oportunişti şi lichele. Zi-le, Adriane, că ai mare dreptate!

 

De Ziua Unirii Principatelor, Adrian Miuţescu şi Emanuel Soare au făcut pe patrioţii!

Luni, 30 Ianuarie 2023 23:00

În ultima vreme, deputatul Adrian Miuţescu şi preşedintele partidului Forţa Dreptei – Argeş sunt tot mai scumpi la vedere. S-au dus vremurile bune, când cei doi erau pe cai mari în PNL Argeş şi când ţineau prima pagină a ziarelor. De luni bune trăiesc în umbra şefului Ludovic Orban, iar activitatea lor politică bate spre zero. Săptămâna trecută, Miuţescu şi Soare au participat la evenimentele organizate de Primăria Piteşti, cu ocazia Unirii Principatelor.

Şi-au luat mutrele de patrioţi, s-au pozat, s-au pus pe Facebook şi gata! Au mai văzut şi ei lumina zilei la evenimente publice.

 

Municipalitatea dorește transferul mai multor suprafețe de teren de la Căile Ferate Române

Luni, 30 Ianuarie 2023 11:17

# Întâlnire de lucru importantă la Primăria Pitești

Săptămâna trecută, a avut loc o întâlnire de lucru extrem de importantă pentru unul dintre cele mai ambițioase proiecte pentru Pitești. Primăria dorește transferul mai multor suprafețe de teren, aparținând Căilor Ferate Române, la domeniul public al municipalității!

Secretarul de stat Ionuț Cristian Săvoiu, responsabil cu infrastructura feroviară în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, împreună Ninel Cercel, director CNCF CFR SA - Sucursala Craiova, au fost joi, 26 ianuarie, în municipiul Pitești la invitația primarului Cristian Gentea, președinte executiv al PSD Argeș.

Alina Gorghiu jeleşte teii din Curtea de Argeş!

Miercuri, 25 Ianuarie 2023 12:10

Ce ne mai place politica! Liderul PNL Argeş, Alina Gorghiu, plânge pe social-media că s-au tăiat câţiva tei la Curtea de Argeş. Asta în ciuda faptului că primarul Constantin Panţurescu a explicat faptul că respectivii tei erau foarte bătrâni şi erau un adevărat pericol pentru populaţie. Cum edilul e PSD, iar Alinuţa e de la PNL, miza postării e doar una electorală. Totul patetic, însă face toţi banii! Cine ar crede că Alina Gorghiu se vaită pentru nişte voturi? Dar nici oamenii nu sunt naivi. Comentariile internauţilor au taxat penibilul postării.

 

 

Dr. Viorel Enache: „Valul sezonier de gripă implică riscuri mai mici decât în pandemie”

Miercuri, 25 Ianuarie 2023 09:06

# „Lucrurile trebuie tratate cu precauție, dar fără îngrijorare și cu responsabilitate”, mai susține doctorul

Dr. Viorel Enache, președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Consiliul Județean Argeș, atrage atenția asupra valului sezonier de gripă. Medicul argeșean susține că această situație trebuie tratată cu responsabilitate, dar fără îngrijorare.

„Ministrul PSD al Sănătății a identificat soluția legală pentru a putea lua măsuri împotriva valului de viroze fără a se impune restricții populației, școlilor și economiei care au fost deja afectate în timpul pandemiei de COVID! Este un val sezonier de gripă ce implică riscuri mult mai mici decât în pandemie. Abordarea ministrului Alexandru Rafila este proporțională cu situația actuală.

Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș: ”Sănătatea, o prioritate a PSD!”

Marţi, 17 Ianuarie 2023 08:47

Ministerul Sănătății a prezentat lista finală de investiții majore în domeniul sănătății care vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Remus Mihalcea, deputat: ”Salut faptul că pe această listă sunt două obiective de maxim interes pentru județul Argeș.

Primul este cel de construcție și dotare a Laboratorului de Radioterapie pentru Spitalul Județean de Urgență din Pitești, iar al doilea este cel privind lucrări de investiții și intervenții la Spitalul Militar din Pitești.

 

 

După doi ani de mandat, Daniel Constantin - unul dintre cei mai tăcuți parlamentari din țară!

Joi, 22 Decembrie 2022 09:35

Deputatul argeșean Daniel Constantin a reușit o performanță, la care observăm că nu e dispus să renunțe. Pe 21 decembrie 2020, Constantin susținea Jurământul de credință în calitate de parlamentar, iar de atunci n-a mai scos un cuvânt de la Tribuna Parlamentului. Astfel, deputatul se numără printre cei mai tăcuți aleși ai neamului.  A vorbit 28 de secunde și pare că s-a mulțumit cu asta. Nici pentru Argeș nu prea se simte că a făcut mai mult, deși are ceva mandate la activ, toate obținute conjuntural, datorită faptului că a știut să se orienteze după cum s-au aliniat planetele în politică. Suntem curioși însă cum va juca Daniel Constantin la alegerile parlamentare din 2024. Locurile eligibile în PNL Argeș sunt ca rezervate, iar Constantin nu pare că intră în calculele organizației, deocamdată.

Emanuel Soare: „Ne așteaptă încă doi ani pierduți”

Miercuri, 21 Decembrie 2022 09:32

Fostul prefect Emanuel Soare, actualmente președinte al partidului Forța Dreptei, filiala Argeș, se ține tare de rolul de politician în Opoziție și mai dă câte una rară pe Facebook, poate mai suspină cei de la Putere. Dar declarațiile sale, pur alarmiste, trădează frustrare. Noi știm că avem o clasă politică neperformantă, dar nici Soare nu e cruce de închinat.

„Noi ne luptăm pentru bugetarea proiectelor mari de infrastructură care ar putea scoate Argeșul din evul mediu, iar parlamentarii puterii votează împotrivă! Nu vor pur și simplu. Nu îi interesează. Să îi vedeti, însă, cum se vor bate cu pumnul în piept în județ că ei vor să ducă Argeșul pe primul loc.... Cu ei la putere ne așteaptă încă doi ani pierduți.”, a scris Soare, pe Facebook, mișcat la corazon de ceea ce se întâmplă.

 

Simona Bucura Oprescu: „350 de milioane de euro prin PNRR pentru digitalizarea IMM-urilor!”

Marţi, 20 Decembrie 2022 22:22

A fost anunțat calendarul aferent apelului de proiecte pentru granturile de până la 100.000 de euro pentru digitalizarea IMM-urilor, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„350 de milioane de euro prin PNRR pentru digitalizarea IMM-urilor! Calendarul apelului de proiecte este următorul:

- Lansare ghid: 15 decembrie 2022;

- Depunere proiecte: 1 februarie 2023 – 30 martie 2023;

 

Senatorul Dănuț Bica: „Categoriile vulnerabile vor primi un sprijin de 1.400 lei pentru plata facturilor la energie”

Marţi, 13 Decembrie 2022 13:43

În 2023, în lunile februarie și septembrie, va fi oferit un nou sprijin financiar pentru categoriile vulnerabile, a anunțat senatorul argeșean Dănuț Bica.

Poșta Română le va distribui acestora un card special, cu care vor putea plăti datorii curente ori restante către furnizorii de energie, indiferent de natura acesteia (electricitate, gaz, butelie, păcură, lemn de foc, peleți sau termoficarea din sistem centralizat).

„Categoriile vulnerabile vor primi, în 2023, un sprijin de 1.400 lei pentru plata facturilor la energie, potrivit unui act normativ aprobat în ultima ședință de guvern. Banii vor fi distribuiți în două tranșe a câte 700 lei, în lunile februarie și septembrie din 2023.

 

Pagina 10 din 141

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea