Mihai Coteț și Mihai Mihăilescu - favoriți pentru a deveni viceprimarii municipiului Pitești

Luni, 05 Octombrie 2020 21:58

# Se preconizează o alianță între USR PLUS și PNL în Consiliul Local Pitești

Animozitățile dintre partide, dintre care unele sunt adversari declarați, va face din formarea majorităților, în cele mai multe dintre cazuri, o problemă a celor care au câștigat posturile de primari. Acest lucru se întâmplă și în Consiliul Local Pitești, acolo unde PSD nu mai are majoritate, pentru prima oară din anul 2000. Iar Cristian Gentea, noul primar al municipiului, are nevoie să fie susținut de o majoritate în consiliu pentru a-și pune în practică proiectele.

Localitățile din Argeș unde rezultatele de la Primărie au diferit de cele de la Consiliu Local

Luni, 05 Octombrie 2020 21:57

În patru localități din Argeș,  rezultatele obținute pentru funcția de primar  au diferit de cele de la Consiliu Local. Mai precis, nu au câștigat aceleași partide ambele alegeri., fapt c ear putea să însemne și complicații la formarea majorităților
Vorbim de localitățile Domnești, Mioarele, Morărești și Vlădești. La Domnești, funcția de primar a fost obținută de liberalul Ion Doru Smădu (43,97%), detronându-l pe reprezentantul PSD – Ion Gabriel Zăvoianu (40,19%).

 

O fotografie cât o mie de cuvinte

Luni, 05 Octombrie 2020 21:56

Liviu Năstase, noul (și vechiul!) primar din Căteasca: „După o zi de emoții, în dimineața zilei de 28 septembrie, la ora 5 s-a încheiat numărătoarea voturilor la cea mai mare secție - Catanele. Eugen Mira, cu un gest de fair play, mi-a recunoscut victoria. Mulțumesc tuturor din inimă!”.

 

În opt localități din Argeș, bătălia pentru primărie s-a dus între doi candidați

Luni, 05 Octombrie 2020 21:54

Dacă în țară au existat cazuri cu un singur candidat pe localitate, în Argeș nu s-a pus această problemă. În schimb, în  opt localități, lupta s-a dat între doi candidați, iar în alte 18 localități, bătălia s-a dus între trei candidați. Localitățile din Argeș, care au avut doar doi candidați pentru fotoliul de primar sunt: Arefu, Ciofrângeni, Dâmbovicioara, Hârtiești, Lerești, Poienarii de Argeș, Râca și Sălătrucu. De asemenea, cele 18 localități unde au candidat câte trei persoane pentru funcția de primar sunt: Berevoești, Căldăraru, Cepari, Cetățeni, Cicănești, Ciomăgești, Dragoslavele, Hârsești, Mărăcineni, Mihăești, Mozăceni, Popești, Priboieni, Slobozia, Stolnici, Șuici, Țițești și Valea Mare Pravăț.

 

Consilierii județeni ai Argeșului

Luni, 05 Octombrie 2020 21:46

PSD a câștigat en fanfare Consiliul Județean Argeș. Ion Mînzînă a devenit noul președinte. Conform datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, social-democraţii au obținut 17 dintre cele 34 de locuri de consilier judeţean în Argeș, ceea ce înseamnă că au obținut și majoritatea. PNL are 11 consilieri judeţeni, Alianţa USR PLUS - patru consilieri județeni PRO România - doi. PSD a obținut pentru CJ Argeș 110.901 voturi (44,78%), fiind urmată de PNL 70.123 (28,31%), USR PLUS - 26.594 (10,73%) și Pro România - 12.904 voturi (5,21%). Restul partidelor nu au trecut de pragul de 5%, cel mai aproape fiind PMP Argeș cu 10.691 voturi (4,31%).

Consilierii locali ai Piteștiului

Luni, 05 Octombrie 2020 21:43

Opt social-democraţi, şapte liberali, şase userişti şi doi pemepişti se regăsesc în Consiliul Local al municipiului Pitești în urma alegerilor din 27 septembrie.

Fostul viceprimar Laurențiu Zidaru nu a prins lista de consilieri

Cum Cristian Gentea a fost ales primar și Lucrețiu Tudor este funcționar public la Finanțe, cei doi vor părăsi Consiliul Local și vor fi înlocuiți de primii supleanţi de pe lista PSD: Dan Dumitrescu și Radu Bănică.

 

Simona Bucura Oprescu: „Riscăm ca statul să mai aibă companii importante doar pe hârtie”

Luni, 05 Octombrie 2020 21:39

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu critică  în termeni duri ultimele inițiative ale Guvernului condus de Ludovic Orban și chiar îi acuză de o gravă subminare a economiei țării. Simona  Bucura Oprescu: ”Pe ordinea ședinței de Guvern a fost reintrodus proiectul unei Ordonanțe de Urgență prin care, practic, se dă startul unei privatizări mascate la ultimele companii în care statul român mai este acționar.

Dan Stroe: „A fost o campanie cu atacuri urâte la adresa mea și a membrilor familiei mele”

Luni, 05 Octombrie 2020 10:23

Dan Stroe, unul dintre câștigătorii categorici ai alegerilor locale din data de 27 septembrie în Argeș, a susținut, luni, o conferință de presă la sediul PSD Argeș. Acesta și-a consolidat poziția de prim-gospodar al comunei Bradu, fiind ales, pentru al doilea mandat, cu peste 66% dintre voturi.

“Pot spune că la Bradu au fost câteva recorduri la alegerile locale. Pentru prima dată după 1990, prezența la Bradu a fost atât de .mare, peste 4.000 de oameni mergând să voteze. În al doilea rând, este pentru prima dată când un partid obține atât de multe mandate de consilieri: în cazul de față, PSD a obținut 10 mandate din 15, deci avem majoritatea necesară pentru a ne duce la bun sfârșit proiectele. Le mulțumesc brădenilor că au avut încredere în mine, că au apreciat seriozitatea mea și a colegilor mei.

 

Ion Georgescu: „În acest mandat voi realiza 100% din ceea ce mi-am propus”

Luni, 05 Octombrie 2020 10:14

Ion Georgescu, unul dintre câștigătorii categorici ai alegerilor locale din data de 27 septembrie în județul Argeș, a susținut luni, 5 octombrie, o conferință de presă la sediul PSD Argeș. Georgescu a fost reales primar al orașului Mioveni cu aproape 72% din voturi, fiind în topul național al primarilor de oraș din punct de vedere al scorului obținut.

Întâlnire decisivă între liderii USR PLUS și PNL pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Pitești

Miercuri, 30 Septembrie 2020 13:47

 

# Ionuț Moșteanu, despre conducerea PNL Argeș: „Au văzut cât de mult au pierdut susținând un pesedist și cred că au învățat ceva din asta”

 

Alianța USR PLUS a făcut o figură frumoasă și în Argeș la alegerile din 27 septembrie. Au câștigat fotoliul de primar în municipiul Câmpulung și au obținut în județ un număr de 62 de consilieri locali. Deputatul Ionuț Moșteanu a terminat, onorabil, pe locul trei alegerile pentru Primăria Pitești, cu 11.155 de voturi. De asemenea, USR PLUS a obținut 6 consilieri la Pitești. Acum, obiectivul conducerii USR PLUS este formarea unei alianțe cu PNL pentru Consiliul Local Pitești, cele două partide putând forma majoritatea.

 

Scandal în PNL Argeș: „Demisia, domnule Adrian Miuțescu!”

Miercuri, 30 Septembrie 2020 09:46

 

Liberalii argeșeni cer demisia președintelui Adrian Miuțescu, ca urmare a rezultatelor dezamăgitoare de la alegerile din 27 septembrie. O parte dintre aceștia susțin că rezultatele obținute acum sunt mai slabe ca cele obținute în urmă cu 4 ani.

 

„Am încheiat alegerile locale în jud.Argeș, cu toții cunoaștem deja câștigătorii. PSD Argeș a câștigat aproape tot ce se putea câștiga. Din păcate un rezultat cât se poate de lămuritor! Chiar si USR-PLUS și-a arătat măsura - rezultatul din municipiul Câmpulung, dar și din Pitești, vorbește mult despre ce poate USR-PLUS în Argeș.

Ion Mînzînă: „Odată ce armele au tăcut, suntem deschiși la orice discuție cu celelalte partide”

Marţi, 29 Septembrie 2020 12:45

În urma alegerilor din 27 septembrie, Ion Mînzînă a devenit noul președinte al CJ Argeș. Cu această ocazie, Mînzînă a adresat câteva cuvinte pentru argeșeni:

„Dragi argeșeni,

Vă mulțumim tuturor pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o duminică, votul dumneavoastră ne onorează și ne obligă la responsabilitate, implicare și multă muncă, pentru a aduce echilibru și prosperitate în Argeș!

 

Cristian Gentea - noul primar al Piteștiului!

Duminică, 27 Septembrie 2020 21:39

În Piteşti a început numărătoarea voturilor în secţiile de votare. După o campanie aprinsă, reprezentantul PSD ar fi câștigat Primăria Pitești. Cristian Gentea este noul primar al Cetății. Procentul cu care a obținut această victorie va fi stabilit abia în perioada următoare, după centralizarea tuturor voturilor dar și după rezolvarea contestațiilor.
„Asta am promis, asta voi încerca să fac în fiecare zi a mandatului meu. Nu sunt un visător, nu sunt un om al discursului în defavoarea adevărului. Voi fi un OM  de cuvânt, un PRIMAR de cuvânt. Vă multumesc că ați avut încredere că acest lucru se va întampla.
În această noapte, am câștigat DOAR șansa de a o demonstra. Peste patru ani, îmi doresc să nu mai existe vot politic, ci vot administrativ. Să fiu genul de primar pe care piteștenii îl vor mai departe lângă ei și pentru ei, indiferent de conjuctură și "tranduri" politice.  Prioritatea mea e să nu dezamăgesc, ci să surpind plăcut.  

Cătălin Bulf: „Acest vot va schimba mentalitatea politică în România!”

Duminică, 27 Septembrie 2020 15:19

La ieșirea de la vot, Cătălin Bulf, președinte PMP Argeș și candidat în cadrul Consiliul Județean a susținută că votul poate schimba mentaliattea politică în țara noastră.

„Acest vot, care este un vot foarte important, va schimba mentalitatea politică în România! Primul și singurul partid care își dorește reindustrializarea României și întoarcerea specialiștilor din străinătate suntem noi, cei de la PMP, și rog pe toată lumea să vină azi să-și exprime votul și dorința de schimbare”, a precizat Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș și candidat pentru funcția de consilier județean în cadrul CJ Argeș. 

Dumitru Grecu: „Am votat ca Argeșul să devină pe harta lumii o destinație turistică de excepție”

Duminică, 27 Septembrie 2020 15:09

Liderii Pro România Filiala Argeș susțin că au votat astăzi „Pro Pitești, Pro Argeș pentru România”. „Pe 27 septembrie, de Ziua Mondială a Turismului, am votat ca Argeșul să devină pe harta lumii o destinație turistică de excepție. Am votat ca începând de astăzi să venim cu oameni performanți în administrație, oameni care să știe să gestioneze fonduri europene, oameni care să cheltuie banul public pentru comunitate”, a spus Dumitru Grecu, candidatul Pro România la președinția CJ Argeș.

„Am votat să schimbăm ceea ce nu ne place în Pitești. Sunt piteștean și am ieșit să votez împreună cu toți piteștenii mei pentru orașul nostru”, a declarat Liviu Stancu, candidatul Pro România la Primăria Pitești.

 

Ionuț Moșteanu: „Am încredere că piteștenii vor arăta că vor schimbare”

Duminică, 27 Septembrie 2020 12:24

Deputatul Ionuț Moșteanu, candidatul USR PLUS pentru Primăria Pitești, a mers la vot, în această dimineață, însoțit de mama sa la secția de votare de la Școala Gimnazială I.L. Caragiale din Pitești.
„Am venit la vot alături de mama mea. Ea a fost învățătoare aici de o viață. Am votat cu speranța că lucrurile vor arăta mai bine. Invit pe toți piteștenii să vină la vot. Haideți să fim în număr mare, haideți să oferim cât mai mare legitimitate următorului primar și următoarei echipe de consilieri. Am încredere că piteștenii vor arăta că vor schimbare”, a precizat Ionuț Moșteanu.
În schimb, colegul său, Mihai Mihăilescu, președintele USR Pitești, a votat la Școala Gimnazială Nr. 19 „Matei Basarab” din Pitești. „Am votat pentru schimbare, pentru o noua generație! Am votat pentru o administrație pe bază de competențe, meritocrație, fără nepotisme și sinecuri! Am votat pentru o politică fără compromisuri!”, a precizat Mihai Mihăilescu.


 

Ion Mînzînă: „Am votat pentru viitorul copiilor noștri, am votat pentru pensionarii României”

Duminică, 27 Septembrie 2020 11:48

Ion Mînzînă, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Argeș, a votat încă de la primele ore ale dimineții la secția de votare nr. 47 de la Școala Gimnazială “Nicolae Simonide” din Pitești.

„Am votat pentru viitorul copiilor noștri, am votat pentru pensionarii României, pentru categoriile defavorizate, pentru tot ceea ce înseamnă social-democrație în această țară”, a precizat Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș.

Acesta a fost însoțit de Cristian Gentea, candidatul partidului pentru Primăria Pitești, de către deputatul Simona Bucura Oprescu, secretarul executiv al PSD Argeș, de parlamentari și de candidații pentru CJ, respectiv Consiliul Local Pitești.

Cristian Gentea: „Îi asigur pe piteșteni că îi vom face să fie mândri de orașul lor”

Duminică, 27 Septembrie 2020 11:39

Cristian Gentea, candidatul PSD la Primăria Pitești, a votat încă de la primele ore ale dimineții, la secția de votare nr. 9 de la Grădinița “Micul Prinț”, din Trivale.

Acesta a fost însoțit de Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și candidat la CJ Argeș, de către deputatul Simona Bucura Oprescu, secretarul executiv al partidului, de parlamentari și de candidații pentru CJ, respectiv Consiliul Local Pitești.

„Am votat proiectul unui oraș în care îți place să trăiești și o echipă de oameni profesioniști în toate domeniile, care pot să facă realizabil acest proiect. Eu vreau să mulțumesc piteștenilor pentru că au apreciat decența campaniei pe care am făcut-o noi și proiectul propus și îi asigur că îi vom face să fie mândri de orașul lor”, a precizat Cristian Gentea

 

Sorin Apostoliceanu: „Am votat pentru un oraș viu, sănătos și pentru un Pitești al viitorului”

Duminică, 27 Septembrie 2020 11:24

Candidații PNL la Primăria Pitești și la Consiliul Județean au votat, cu încredere, pentru un Pitești și pentru un Argeș al viitorului.

Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL pentru Primăria Pitești, a votat la secția ABAAV Pitești. „Am votat pentru schimbare, pentru speranță, pentru o administrație profesionistă, pentru fonduri europene care vor schimba acest oraș. Am votat pentru locuri de joacă, pentru locuri de muncă bine plătite pentru tineri, pentru zone de relaxare. Am votat pentru un spital municipal și am votat pentru un oraș viu, sănătos și pentru un Pitești al viitorului”, a precizat Sorin Apostoliceanu.

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș: Dragi argeșeni, duminică haideți să votăm pentru stabilitate și prosperitate!

Vineri, 25 Septembrie 2020 14:34

Dragii mei,

Campania electorală a ajuns la final, iar duminică vă aștept pe toți la vot! Perioada pe care am parcurs-o a fost complet atipică.

Stimați colegi, vreau să vă mulțumesc tuturor  pentru organizarea exemplară și pentru modul în care v-ați implicat, reușind să aduceți normalitatea în situații cu totul speciale.

 

Pagina 2 din 105

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea