Liliana Murguleț - un profesionist pe listele candidaților PNL pentru Senat

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:29

Listele de partid pentru alegerile din 6 decembrie sunt pline de candidați. Cu studii sau fără studii. Mai mult fără studii. Mulți dintre cei cu studii au câte trei facultăți și zero realizări profesionale. În CV-ul multora se regăsesc specializări ciudate, cursuri de câte trei zile pentru care s-a eliberat, ulterior, o diplomă.
Iată însă că, la o parcurgere atentă, găsim și profesioniști. Oameni care s-au ridicat prin carte, prin propriile eforturi. Oameni care au intrat în politică abia după ce au demonstrat, în viața profesională, că pot reuși. De obicei este tocmai invers, politica fiind o trambulină pentru acoperirea propriilor nerealizări.

Președintele PMP, Eugen Tomac, în urma vizitei în Argeș: „Traversăm cea mai dificilă perioadă de după război!”

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:29

# Cătălin Bulf: ”Desființarea pensiilor speciale este un proiect PMP chiar dacă, mai nou, proiectul se află pe agenda mai multor partide” # Florian Bichir: ”Lucrurile sunt rele în Argeș. Am fost la un drum de 4,6 km din fonduri europene, care se termină într-o pădure, într-o râpă.”

Conferință de presă cu pretenții, vinerea trecută, la sediul PMP Argeș. Pe lângă cei doi deschizători ai listelor la parlamentare, Cătălin Bulf și Florian Bichir, a ținut să fie prezent și președintele partidului, Eugen Tomac. Cel din urmă nu a pierdut timpul, lansându-se într-o serie de acuze la adresa guvernanților și nu numai: „Traversăm cea mai dificilă perioadă de după război. Avem multe localități carantinate. Oamenii sunt izolați în case, străzile sunt goale, simți că faci campanie în timp de război. Am văzut cum mulți vin și promit. Eu promit că vom ajunge la 300 de parlamentari, că vor elimina pensiile speciale, că vom reveni la alegerea primarilor din două tururi. Vă spun că toți mint. Le puteam face în acest mandat”, a declarat Eugen Tomac.

 

Parlamentarii USR și-au dat demisiile ca să nu primească pensii speciale

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:24

# Ionuț Mosteanu: ”Pensiile speciale sunt furt”

Toți senatorii și deputații Uniunii Salvați România și-au înaintat demisiile, înainte de finalul mandatului, pentru a nu beneficia de pensii speciale. De asemenea, Alianța USR PLUS solicită celorlalte partide parlamentare adoptarea proiectului de lege privind desființarea pensiilor parlamentarilor, proiect de lege depus de USR încă din septembrie 2017.

Virgil Baciu: ”În România, a devenit o tradiție să ne uităm tradițiile. Voi lupta pentru apărarea valorilor creştineşti”

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:21

Trăim vremuri ciudate în care tradiţiile şi credinţa în Dumnezeu sunt supuse atacurilor constante şi se încearcă distrugerea lor. În aceste vremuri eu aleg să fiu un apărător al valorilor care au stat la baza construirii acestui neam. Poporul român a trecut de-a lungul timpului prin multe situaţii grele, dar credinţa în Dumnezeu a fost acel punct comun care i-a ţinut pe români uniţi şi au putut să meargă mai departe cu fruntea sus.

 

Daniel Constantin: „Promisiuni care devin realitate”

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 16:24

 

„La începutul campaniei am vorbit de câteva măsuri pe care eu le voi propune și sustine. Două dintre ele sunt deja pe cale să devină realitate.

1. Debirocratizarea – ieri au fost luate în discuție 60 de modificări de simplificare în guvern, în noul comitet DEBIRO;

2. Agro Invest – în ședința de guvern de ieri adoptat de principiu;

 

Programul oferă garanții de stat în valoare de 1 mld de lei pentru fermieri și industria alimentară.

PNL și USR-Plus au preluat conducerea Consiliului Local Pitești chiar de la prima ședință

Vineri, 27 Noiembrie 2020 15:15

Liberalul Sorin Apostoliceanu va conduce toate ședințele Consiliului Local Pitești în următoarele trei luni. Hotărârea a fost luată de către consilierii PNL și USR-Plus care au format o majoritate solidă în cadrul forului decizional local. Proiectul, adoptat în ședința de joi, 26 noiembrie, este în conformitate cu noul Cod Administrativ și aduce continuitate și cursivitate în activitatea decizională a Consiliului Local Pitești.

Pe de altă parte, PNL dovedește că își respectă promisiunea făcută electoratului, aceea de a nu mai lăsa PSD-ul să cheltuiască după bunul plac banii cetățenilor. “Vom fi tot timpul implicați și foarte atenți la orice investiție și orice cheltuială care se va face din banii publici. Alături de colegii din USR-Plus vom conduce Consiliul Local și vom iniția proiectele de hotărâre pe care le-am propus piteștenilor în campania de la locale.

 

PNL Argeș: Agricultura ecologică – o prioritate și o oportunitate

Joi, 26 Noiembrie 2020 19:08

Susținem investițiile în ferme și unități de procesare ecologice, pentru care am alocat 550 mil Euro în următorii 7 ani. Avem nevoie de hrană mai sănătoasă, pentru că ne dorim cu toții o sănătate de fier, pentru noi și pentru cei dragi.

Printr-o agricultură responsabilă, fără fertilizanți și pesticide de sinteză, fără stimulatori și regulatori de creștere, fără antibiotice și hormoni, obținem alimente mai curate, mai autentice, mai sănătoase. Prin organismele de certificare, statul trebuie sa ofere încredere deplină consumatorilor, asigurându-i că sunt respectate reguli stricte de producție, procesare și inspecție.

 

Pământul și apa, cele două resurse vitale pe care le utilizăm în agricultură, le-am moștenit de la cei care au fost înaintea noastră și avem responsabilitatea și datoria de a le lăsa celor care vin după noi. Transformăm provocările legate de mediu și climă în oportunități.

Daniel Constantin: "Sunt investiții de peste 1 miliard de euro în derulare pentru argeșeni!"

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 09:00

# Echipa PNL Argeș pentru Parlament și Guvernul Orban le pot finaliza!

"Am parcurs o parte din drum și am demonstrat că se poate! Mi-am asumat că vom schimba peisajul complex și complicat în care a stagnat politica autohtonă, dar, mai presus de toate, ne-am asumat schimbarea prin care oamenii de bună credință, simpli votanți să poată realiza că putem scoate din colaps acest sistem cangrenat de guvernarea de stânga, în care luptele s-au dus până acum împotriva valorilor europene și a statului de drept.

 

Ion I.C. Brătianu – “regele neîncoronat” al României

Marţi, 24 Noiembrie 2020 12:15

 

Partidul Naţional Liberal nu a fost mai puternic, ca în cei aproape 20 de ani când destinele liberalilor și ale țării au fost conduse de Ion I.C. Brătianu, cunoscut și sub numele de Ionel Brătianu. Acesta a avut o traiectorie politică fulminantă, purtând povara grea a numelui pe care îl avea și pe care l-a onorat până în ultima clipă a vieții sale.

 

Regele Ferdinand l-a considerat „zodia bună a României“, iar pentru acest lucru şi‑a atras de la opozanţi renumele de „rege neîncoronat“. Moartea regelui, pe 20 iulie 1927, a lăsat ţara în mâna unui singur om, Ion I.C. Brătianu.

 

Omul care și-a pus categoric amprenta asupra destinului PNL a fost de cinci ori președinte al Consiliului de Miniștri, mai mult decât oricine altcineva, de trei ori ministru de interne, de două ori ministrul al apărării naționale și de două ori ministru al afacerilor externe. A fost președinte al Consiliului de Miniștri în momentul intrării României în Primul Război Mondial, conducând țara în momentele dificile ale retragerii în Moldova.

Daniel Constantin: „Cum putem să verificăm dacă ceea ce s-a promis în atâtea campanii electorale s-a realizat?”

Marţi, 24 Noiembrie 2020 11:23

Daniel Constantin: „Cum putem să verificăm dacă ceea ce s-a promis în atâtea campanii electorale s-a realizat?”

„Cum putem noi ca societate să verificăm dacă ceea ce s-a promis în atâtea campanii electorale s-a realizat? Simplu. Căutăm, ne informăm, împărtășim. Promisiunile electorale curg în această perioadă ca din cornul abundenței și cu siguranță că ne-am gândit de mult cu toții cum am putea verifica cele ce s-au promis. Până la instituirea unui mecanism care să ne ofere aceste informații rapid și simplu, voi face eu o scurtă analiză.

 

Virgil Baciu: Susţin reforma în învăţământul românesc!

Luni, 23 Noiembrie 2020 15:09

Societatea românească a progresat în multe domenii, însă într-unele a rămas blocată în trecut. Un domeniu unde progresul este infim este învăţământul. În ultimii 30 de ani s-au făcut atât de puţine schimbări încât de multe ori avem impresia că ne aflăm într-un regres faţă de sistemul de dinainte de revoluţie. Cred că educaţia ar fi trebuit să fie primul domeniu care să progreseze odată cu trecerea anilor. Prin educaţie progresează o întreagă societate. Atât timp cât educaţia este ţinută la un nivel scăzut nici societatea în ansamblul ei nu poate progresa.

PMP susține creșterea alocării bugetare pentru cultură la 1,5% din PIB

Luni, 23 Noiembrie 2020 15:06

În Programul de Guvernare elaborat în perspectiva alegerilor parlamentare din 6 decembrie, Partidul Mișcarea Populară acordă o importanță deosebită culturii, propunând  creșterea alocării bugetare pentru acest domeniu la 1,5% din PIB.

„Nu se poate să fim națiunea lui Eminescu, Brâncuși, Enescu, și să tratăm cu atâta indiferență cultura. De 30 de ani, toți creatorii de cultură și toți cei care promovează cultura au fost ignorați de decidenții politici. PMP va merge în Parlament și la orice negocieri politice cu propunerea ca finanțările

 

Sondaj: PNL poate câștiga în fața PSD și în Argeș

Luni, 23 Noiembrie 2020 10:42

Printr-o mobilizare exemplară, PNL poate câștiga alegerile în județul Argeș pentru prima dată după Revoluție, arată cel mai recent sondaj Novel Research. Premiera s-ar datora numeroaselor proiecte pe care le propun liberalii, care sunt foarte apreciate de alegători, cât și eficienței guvernării PNL. Astfel, argeșenii nu consideră că un alt partid ar fi avut o guvernare mai bună. Mai mult, un procent însemnat dintre respondenți afirmă că revenirea PSD la guvernare ar reprezenta un pericol pentru România.

Unde punctează liberalii

PNL domină mai ales în opțiunile de vot ale electoratului tânăr educat din Argeș (18-44 ani), măsurile propuse pentru dezvoltarea economică și a infrastructurii județului fiind foarte apreciate. Construcția autostrăzilor Pitești-Sibiu și Pitești-Craiova reprezintă o prioritate pentru județ, cred cei mai mulți dintre argeșeni, iar PNL ocupă primul loc în topul aprecierilor privind capacitatea de implementare a acestor importante proiecte de infrastructură.

Planul „Marshall” al PNL pentru dezvoltarea României

Duminică, 22 Noiembrie 2020 19:46

Planul Marshall fost un plan de reconstrucție conceput și lansat de SUA în anul 1947. Proiectul economic a fost destinat țărilor europene afectate de Al Doilea Război Mondial având ca scop ajutorul financiar rapid pentru reconstrucția Europei.

Partidul Național Liberal și-a asumat responsabilitatea guvernării când toți ceilalți au dat bir cu fugiții. Am ales dezvoltarea României în cel mai dificil an din istoria recentă. E timpul ca tu să alegi pe 6 decembrie pentru dezvoltarea României.

După 30 de ani de guvernări eșuate, de lupte politice interminabile, de coaliții desfăcute înainte de termen, de trădări, de dezamăgiri iremediabile, nimeni nu își imagina că se mai poate întâmpla ceva și mai rău. Ceva care nu poate fi anticipat și controlat. Inevitabilul s-a produs: pandemia de coronavirus a resetat practic tot ce gândeam înainte despre viață, despre economie, despre dezvoltare.

 

Daniel Constantin: „Reabilitarea reţelei de irigaţii pentru zona Ștefănești-Leordeni este pregătită pentru implementare!”

Vineri, 20 Noiembrie 2020 23:50

 

# Proiectul va acoperi aproape 6000 de hectare

„Ultimii 30 de ani au însemnat în general o devalizare a sistemului de irigații. Au fost idei, programe de finanțare mai mari sau mai mici, însă toate au eșuat într-un fel sau altul. Singurul program coerent și consistent a fost programul național de investiții în infrastructura de irigații, aprobat prin Legea 269/2015. Unanimitate în Parlament pentru 1 miliard de euro, care se adăugau celor 435 milioane euro negociate cu UE pentru infrastructura secundară”, susține Daniel Constantin, candidat PNL la Parlamentul României.

Din păcate, deși trebuiau să înceapă investițiile în 2016, guvernul Cioloș nu a aprobat nici măcar 1 leu.

Adrian Miuțescu, depistat pozitiv cu coronavirus

Vineri, 20 Noiembrie 2020 20:21

Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus, în urma unui test de rutină.

Nu are simptome severe, se simte bine și, în prezent, se află în izolare acasă.

Adrian Miuțescu a făcut următoarea declarație:

”Am decis să mă testez, având în vedere gravitatea pandemiei și numărul mare de infectări. Nici eu nu am fost ocolit de Covid-19. În consecință, voi respecta prevederile legale. Tratament și izolare până când următorul test va ieși negativ.

Vreau, cu această ocazie, să retransmit apelul deja binecunoscut către populație. Protejați-vă! Respectați recomandările autorităților! Paza bună trece primejdia rea! Este momentul să fim disciplinați și să ne gândim la sănătatea noastră și a celor din jur!”

 

Avantajele unei guvernări liberale cu susținere în Parlament: dezvoltarea infrastructurii, afaceri prospere și agricultură performantă

Joi, 19 Noiembrie 2020 15:50

 

Echipa de campanie a PNL Argeș a fost azi în comunele Bradu, Rociu, Moșoaia, Slobozia și Suseni. Candidatii PNL Argeș pentru Parlament, Adrian Miuțescu, Gelu Tofan și Dorina Stanciu, le-au explicat argesenilor din aceste localități care sunt avantajele unei guvernări liberale cu susținere în Parlament: dezvoltarea infrastructurii, afaceri prospere și agricultură performantă.

Președintele PNL Arges, Adrian Miutescu, le-a spus cetățenilor că "Dezvoltăm Argeșul" nu e doar un slogan- îndemnul a fost formulat chiar de premierul Ludovic Orban la semnarea contractului pentru secțiunea Pitești-Curtea de Argeș a autostrăzii Pitești-Sibiu. Proiectul este esențial pentru dezvoltarea județului, la el lucrându-se în prezent într-un ritm peste așteptări.

În sudul județului, agricultura este un sector economic care oferă multora un loc de muncă. Prin cooptarea în echipa de la Arges a fostului ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, care candidează pentru Camera Deputaților, fermierii argeșenii au garanția că nevoile lor vor intra pe agenda Guvernului. De la depozitare până la valorificarea cerealelor, legumelor și fructelor, fermierii sunt susținuți de PNL și guvernarea liberală. Reușim împreună!

USR PLUS: "O nouă generație pentru Argeș. Oprim hoția și reconstruim România"

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 13:50

Alianța USR PLUS propune o nouă generație pentru Argeș, oameni care, după o viață în mediul privat și după ce și-au clădit o carieră, au decis să se implice pentru schimbare.

Ionuț Moșteanu deschide lista USR PLUS la Camera Deputaților, este deputat și candidează pentru un nou mandat după o luptă de 4 ani pentru o Românie demnă, în care legea e lege pentru toți, o Românie fără hoție și fără privilegii.

Narcis Mircescu deschide lista pentru USR PLUS la Senat, este director de vânzări pentru o multinațională și antreprenor. Are doi copii și a decis să lupte pentru o Românie a competenței, din care tinerii să nu mai plece.

 

Vicepreședintele PNL, Daniel Constantin: "Datorită unei legi adoptate azi, 830.000 de fermieri vor depune mai puține documente pentru plățile directe"

Marţi, 17 Noiembrie 2020 19:13

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, Legea pentru modificarea şi completarea art.6, art.8, art.20 şi art.33 din Legea nr.104/2015, inițiată de Daniel Constantin, vicepreședinte PNL. Legea impacteaza circa  830 de mii de fermieri  care vor fi scutiți de la depunerea documentelor pe care trebuiau să le obțină anual de la primării, Registrul Comerțului și alte instituții, pentru realizarea plăților directe. Astfel, APIA va culege toate informațiile din bazele de date interconectate.

“Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, fermierii nu vor mai fi puși pe drumuri. Știu că, pentru mulți, era un adevărat stres să solicite acte din diverse locuri pentru a completa dosarul. De acum, lucrurile se vor desfășura ca în orice țară civilizată, unde instituțiile comunică între ele pentru a rezolva problemele cetățenilor. De asemenea, nu mai sunt la mâna primarilor care folosesc eliberarea acestor documente ca șantaj electoral”, explică Daniel Constantin.

Dr. Viorel Enache: Prioritate strategică - asigurarea unui acces sigur și echitabil la servicii de sănătate de calitate pentru toți cetățenii

Luni, 16 Noiembrie 2020 23:15

„Prioritatea strategică a PSD în domeniul sanitar este asigurarea unui acces sigur și echitabil la servicii de sănătate de calitate pentru toți cetățenii, fără a-i împovăra financiar!
Ce ne propunem:
1) Înființarea a 800 de centre comunitare medicale - cheia accesului sigur și rapid al cetățenilor la servicii de sănătate!
2) Spitale publice la standarde europene, pentru garantarea siguranței pacienților!

 

Pagina 2 din 109

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea