Un argeșean în conducerea națională a Partidului Mișcarea Populară

Luni, 15 Martie 2021 13:56

Cristian Diaconescu a fost ales preşedinte al Partidului Mişcarea Populară în cadrul Congresului care a fost organizat la începutul lunii.
„Una dintre priorităţile PMP este recăpătarea încrederii bazate pe acţiuni concrete. Nu trebuie să acceptăm declinul şi standardele joase, căci avem energia, ideile şi ambiţia să rezolvăm problemele economice, sociale şi politice, să tratăm politica cu responsabilitate. Am trăit o politică paralizată, când de frică, când de alegeri greşite sau oscilante, ceea ce ne-a făcut să pierdem mult.

Simona Bucura-Oprescu: „Ministerul Educației încalcă legea când propune ca finanțarea pentru transportul elevilor să fie asigurată de autoritățile locale”

Luni, 15 Martie 2021 13:55

Deputatul Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, consideră că Guvernul României pune în cârca autorităților locale finanțarea pentru transportul elevilor. „Ministerul Educației încalcă legea când propune, printr-o Ordonanță, ca finanțarea pentru transportul elevilor să fie asigurată de

 

Deputatul Ionuț Moșteanu și-a adus aminte de pârtia de la Molivișu și de domeniul schiabil Făgăraș

Luni, 08 Martie 2021 17:36

Prezent la conferința de presă a USR Argeș, din 5 martie, deputatul Ionuț Moșteanu a făcut mai multe precizări pe tema a două obiective care ar putea schimba radical situația turismului argeșean. Proiectele au însă mai multe probleme, unul se plimbă de la o instituție la alta de câțiva ani, iar pentru celălalt nu s-a făcut absolut nimic concret, fiind adus în discuție la fiecare campanie electorală, „Atenția noastră se va duce și către două proiecte mari, de viitor, importante pentru economia și turismul din Argeș.

Senatorul Narcis Mircescu, despre Stadionul Nicolae Dobrin: „Nu poate fi pus în bugetul de stat pentru că nu există proiect”

Vineri, 05 Martie 2021 15:11

Proiectul Stadionului ”Nicolae Dobrin” a creat o dispută politică între parlamentarii argeșeni ai puterii și cei ai opoziției. Precizăm că amendamentul depus de PSD în Parlament pentru finanțarea obiectivului „Construire Stadion Nicolae Dobrin” a fost respins. Au fost 141 voturi pentru, 2 abțineri și 214 voturi contra.

„Piteștiul are nevoie de un stadion modern! În acest sens, am depus și susținut în Parlament, alături de colegii parlamentari PSD, amendamentul privind obiectivul “Construire Stadion ”. Din păcate, amendamentul nu a trecut și pentru că parlamentarii PNL-USR/PLUS de Argeș nu au susținut și nu își doresc realizarea Stadionului “Nicolae Dobrin”. Continuarea finanțării lucrărilor de reabilitare și modernizare a acestui obiectiv este absolut necesară în vederea dezvoltării municipiului”, a precizat deputatul (PSD) Nicolae Georgescu. 

 

Activitatea la zi a parlamentarilor din Argeș

Marţi, 02 Martie 2021 18:48

 

Argeșenii sunt reprezentați bine în Parlamentul României. Numeric vorbind, pentru că, altfel, cei trimiși în Capitală să îi reprezinte nu se îngrămădesc, deocamdată, cu realizările. Avem patru senatori și nouă deputați. Iată, mai jos, în cifre, activitatea acestora.

ATENȚIE: nu este cuprinsă, în rândurile următoare, și activitatea prestată pe rețelele de socializare, care e mult, mult mai serioasă!

Notărița Ana Stan: „Nu voi abandona calitatea de consilier local și voi rămâne să lucrez în interesul piteștenilor”

Luni, 01 Martie 2021 13:20

PNL Argeș a transmis, săptămâna trecută, un comunicat de presă în care se preciza că Ana Stan a fost exclusă din partid. „Votul a fost secret și propunerea de excludere a fost adoptată cu 18 de voturi pentru (un vot a fost anulat), urmând să fie înaintată spre validare Biroului Politic Județean al PNL. Atitudinea doamnei Ana Stan față de organizație și atacurile lansate în spațiul public la adresa unor colegi, la adresa organizației municipale, din care face parte, cât și la adresa președintelui și a conducerii statutare a PNL au stat la baza propunerii de excludere”, se arată în comunicatul de presă emis de PNL Argeș.

 

Ionuț Moșteanu a devenit prezentator

Luni, 01 Martie 2021 11:16

# Deputatul argeșean a făcut rezumatul activității USR PLUS în Parlament

Deputatul Ionuț Moșteanu a devenit pentru o zi Radu Banciu sau Mircea Badea, după caz, prezentând în stil ironic, la adresa opoziției, bineînțeles, rezumatul săptămânii în Parlament. Moșteanu a devenit ”moderator” pentru colegii din USR PLUS, precizând, pe Youtube sau Facebook, activitatea Alianței în săptămâna care a trecut și cele mai importante evenimente în săptămâna care va urma.

Primul subiect la care a făcut referire, în videoclip, a fost dezbaterea moțiunii simple, inițiată de PSD și AUR, împotriva lui Vlad Voiculescu. „Auziți ce s-au gândit ei!? Au zis gata! În 50 de zile nu ai reparat sistemul de sănătate! Păi, măi băieți, nu voi l-ați făcut praf 30 de ani?”, întreba retoric deputatul argeșean, cu zâmbetul pe buze!

Neștirea săptămânii: PSD intenționează să dizolve Consiliul Local Pitești

Luni, 01 Martie 2021 10:56

 

După circul din ultimele ședințe ale Consiliului Local Pitești, în spațiul public a apărut informația că PSD ar dori să înceapă procedurile pentru dizolvarea Consiliului Local Piteşti.

Un lucru (aproape) imposibil de realizat ținând cont că un consiliu local se dizolvă de drept, în urma unor cerințe stricte și greu de încălcat, sau printr-un referendum local.

Conform Codului administrativ, la articolul 143 – Situațiile de dizolvare a consiliului local - se precizează:

„(1) Consiliul local se dizolvă de drept sau prin referendum local.

 

Piteșteanul Adrian Cîrstea, cel care aduce în România jocul ”Coloniștii din Catan”, numit secretar de stat la Tineret și Sport

Luni, 01 Martie 2021 10:38

# Președintele USR Argeș și-a dat demisia din funcția de consilier județean

Adrian-Ștefan Cîrstea, președintele USR Argeș, a fost numit miercuri, 24 februarie, de premierul Florin Cîțu, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Piteșteanul este antreprenorul care aduce în România jocul ”Coloniștii din Catan”. Adrian Cârstea a fondat compania Ideal Board Games, care deţine licenţa pentru mai multe jocuri de societate în limba română. Printre jocurile pe care le vinde se numără versiunea în limba română a jocului „Coloniștii din Catan”, cu multiplele sale versiuni. Potrivit prezentării de pe site-ul USR Argeș, Cîrstea a absolvit Facultatea de Transporturi din Politehnica București, secția Tehnica Transporturilor.

Senatoarea Șoșoacă susține un proiect al fostului deputat „Mitralieră”

Miercuri, 24 Februarie 2021 10:31

# Inițiativele argeșeanului Cătălin Rădulescu încă provoacă discuții aprinse în Parlament

Inițiativa foștilor deputați PSD Liviu Pleșoianu și Cătălin Rădulescu privind interzicerea colaborării dintre magistrați și serviciile secrete provoacă discuții aprinse în Parlamentul României, chiar și în absența celor doi. Pe ordinea de zi a Ședinței Senatului din 17 februarie s-a dezbătut L161/15.04.2019 - propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.  Prin proiect se instituia obligația pentru judecători, procurori, magistrați-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora, personalul auxiliar de specialitate și personalul conex personalului de

 

Ana Stan: „Slaba reprezentare a femeilor în politică este dată de năravurile bărbaților politici, vulgaritatea și standardele joase”

Marţi, 23 Februarie 2021 23:39

# De la aspirații la decepții, în politică

Femeile în funcții politice sunt o raritate,  iar în PNL Arges sunt aproape inexistente! Totuși, femeile își înțeleg rolul în politică și, desi timid, încep să se impună, nu mai acceptă sa rămână în culisele politicii, știind că sunt capabile să-și apere poziția pozitiv în fata colegilor de sex opus. Dar, pentru a accede în funcții politice, efortul lor trebuie să fie mult mai mare  decât al semenilor, deseori fiind ignorate, iar munca lor fiind folosită în interesul “superiorilor”.

Un parlamentar de Argeș propune modificarea Codului Silvic

Marţi, 23 Februarie 2021 12:29

# ”În prezent, dezvoltarea acestor zone este imposibilă!”

Deputatul PSD de Argeș, Nicolae Georgescu a depus, la Parlament, o inițiativă legislativă ce prevede modificarea Codului Silvic. Modificările vizează, în special, posibilitățile – în prezent exagerat de limitate și anevoioase – de scoatere a terenurilor din regimul forestier pentru înființarea de pârtii de schi și pentru crearea infrastructurii necesare acestora. Deputatul propune ca suprafețele ce pot fi despădurite să ajungă la 30% în cazul terenurilor mai mari de 1000 m.p., cu respectarea regulilor existente, de compensare prin reîmpădurire etc.

 

Știri pe surse: PNL-istul din Curtea de Argeș care i-ar putea lua locul lui Miuțescu la șefia partidului

Miercuri, 17 Februarie 2021 10:09

Adrian Miuțescu, după ce a (re)ajuns șeful local al partidului liberal, a făcut ceea ce a știut mai bine: s-a pus bine cu șefu` de la București și a luat rezultate slabe la alegeri. Nu a uitat, însă, auto-premierea cu primul loc la Camera Deputaților. Ca să fie sigur. Sau să arate cât e de nesigur pentru următoarele locuri, nu se știe.
Liberalii îl cam bombăne și ar vrea, la conducerea filialei județene,  pe cineva care  a și demonstrat ceva, orice. De exemplu, mulți îl arată pe directorul general-adjunct de la IPEE-ATI din Curtea de Argeș, Liviu Nicolae.

Gelu Tofan, cel mai viceprimar la Pitești, dintre toți liberalii!

Marţi, 16 Februarie 2021 16:12

Cu numai 13 voturi, norocoase ca o pisică neagră, Gelu Tofan a prins un fotoliu de viceprimar. Fără a fi prea iubit de proprii liberali, fără a spera, el însuși, la un scaun așa mare, după ce a tocit scăunelele de pe la sediul PNL. Important: a fost susținut de Adrian Miuțescu, după cum  la fel de important poate fi și faptul că, în gândurile ascunse ale șefului PNL Argeș, Tofan nu va deveni o amenințare,  adică nu va crește prea mult, chiar dacă a prins o funcție mai mare decât el.

 

Hai că opoziția lovește bine! Un deputat de Argeș vrea ”decontarea cursurilor de babysitter”

Marţi, 16 Februarie 2021 14:11

Aflat la al doilea mandat  în Parlamentul României, deputatul Nicolae Georgescu se comportă ca un adevărat membru al opoziției. Întreabă și interpelează, semn că PSD s-a hotărât să le facă viața amară dușmanilor politici.

Numai că, uneori, dușmanii râd la asemenea atacuri… În rest, propuneri serioase, unele vădit nerealizabile, pe care vi le prezentăm mai jos.

Nicolae Georgescu:  ”…câteva dintre propunerile mele pentru actualul Guvern, după ce am analizat numeroase strategii în domeniu, sunt:

Apostoliceanu a devenit consilierul președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban

Luni, 15 Februarie 2021 11:22

 

 

 

 

 

 

După ce o perioadă a fost consilierul primarului Ion Doru Smădu, de la Domnești, Sorin Apostoliceanu a fost promovat în funcție. Și nu pe orice post, ci direct lângă președintele PNL. Consilierul local piteștean a devenit, începând din 10 februarie, consilier personal al președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban. De precizat că Apostoliceanu va rămâne, în continuare, și consilier local, la Pitești.

 

Ana Stan: „Am hotărât, fără niciun regret, să părăsesc acest partid”

Joi, 11 Februarie 2021 19:47

Ana Stan și-a dat demisia din PNL Argeș. Decizia sa a venit la o zi distanță după ce a anunțat că renunță și la funcția de consilier local.

„Când am hotărât să ader la PNL am avut în vedere, atât istoria extraordinară a acestui partid cât, mai ales, principiile și valorile care au stat la baza creării sale și cu care eu mă identific. În ultimii 2 ani am ajuns să înțeleg că pentru PNL Argeș, ideologia liberală și setul de valori și principii nu reprezintă o preocupare, acest aspect reieșind cu claritate din slabele rezultate obținute la alegerile de anul trecut. Din acest motiv, astăzi am hotărât, fără niciun regret, să părăsesc acest partid. Cu consideratie, pentru cetățnii municipiului Pitești - Ana Stan”, a precizat aceasta, pe Facebook.

Ana Stan - sunată de Ludovic Orban în timpul ședinței de Consiliu Local

Miercuri, 10 Februarie 2021 20:20

# Ana Stan și-a dat demisia din CL Pitești

Miercuri, 10 februarie,  a avut loc sedința extraordinară a Consiliului Local Pitești. În cadrul ei au fost aleși și cei doi viceprimari ai municipiului. Unul dintre momentele surprinzătoare ale ședinței l-a reprezentat propunerea Anei Stan, de către Dănuț Dinu, pe lista candidaților potențiali la această funcție. Dănuț Dinu (PMP) a declarat că a fost impresionat de atitudinea echilibrată  de care a dat dovadă aceasta.

 

Simona Bucura Oprescu: „Spune NU vânzării companiilor românești!”

Luni, 08 Februarie 2021 23:47

Guvernul a adoptat, miercurea trecută,  proiectul de lege pentru modificarea Legii 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică.
„Este vorba despre o ordonanță care elimină o prevedere legală inițiată de către PSD prin care se interzicea vânzarea acțiunilor la companiile mari de stat pentru o perioadă de doi ani.

Deputat Aurel Bălășoiu: „Bine că irosiți fără rost banii publici pe afaceri de partid, dar nu aveți pentru o mână de oameni”

Luni, 08 Februarie 2021 23:44

„Cum să nu măriți pensiile oamenilor cu cele mai multe boli într-o țară cu un sistem de sănătate la pământ?
De ce să nu măriți pensiile celor care au construit România, au fost pe șantierele de la drumuri, școli, spitale, baraje și uzine?
Cum puteți să-i priviți în ochi pe cei care sunt cei mai supuși riscului de a muri din cauza pandemiei și a spitalelor pe care le gestionați foarte prost?
Chiar puteți fi atât de lipsiți de afecțiune, încât să spuneți că nu aveți să dați bani celor care prin sudoarea și munca lor ne-au deschis drumul spre educație, spre viitor?

 

Pagina 2 din 111

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea