Șapte argeșeni luptă pentru președinția Consiliului Județean. Listele de consilieri județeni

Joi, 16 Mai 2024 08:26

 

 

Șapte argeșeni, de la tot atâtea formațiuni politice, au intrat în lupta pentru câștigarea funcției de președinte al Consiliului Județean Argeș, la alegerile care vor avea loc în data de 9 iunie 2024. În continuare vă prezentam candidații partidelor politice pentru funcțiile de președinte al CJ Argeș și de consilier județean. Trei dintre candidații pentru conducerea administrației județene se reîntâlnesc în această postură pentru a doua oară consecutiv, luând parte și la alegerile din 2020. Este vorba de Ion Cornel Lazăr, Emanuel Soare și Ion Mînzînă, cel care a și obținut funcția de președinte la alegerile trecute, obținând și majoritate în CJ Argeș. Tot el este și marele favorit la alegerile din luna iunie, conform sondajelor.

 

După ce şi-a rupt picioarele la pas prin Argeş, Alina Gorghiu a citit şi dicţionarul “ORTOPEDIC” al Limbii Române!

Miercuri, 15 Mai 2024 11:02

 

Alina Gorghiu, ministra Justiţiei şi şefa PNL Argeş, se pricepe de minune şi la limba română, dar şi la medicină. Şi-o spune cu gura plină ca să audă tot poporu’, că tot e campanie electorală şi a te face de râs la nivel national, e chiar ceva obişnuit. Ei bine, vă spunem că săptămâna trecută, la radio, Gorghiu s-a lăudat că există formă de feminin pentru substantivul “ministră”. De parcă Alinuţa ar lucra la Institutul Naţional de Lingvistică “Iorgu Iordan”… Şi asta nu e tot! Şefa PNL Argeş a spus că această formă “ministră” se află notată în Dicţionarul ORTOPEDIC.

 

Șase candidați pentru fotoliul de primar al municipiului Pitești. Listele pentru Consiliul Local

Miercuri, 15 Mai 2024 08:33

 

Lupta pentru Primăria Pitești a adus în arena alegerilor din acest an doar șase candidați. Numărul este semnificativ mai mic comparativ cu cel de la alegerile locale din 2020 când au fost treisprezece persoane interesate de fotoliul de primar al municipiului. Doar doi dintre actualii candidați au participat și la alegerile trecute, Ionuț Moșteanu și Cristian Gentea, ultimul dintre ei obținând primul mandat de primar. De altfel, pe lista de consilieri locali ai lui Gentea se află și Dănuț Dinu sau Cristian Popescu, doi dintre foștii săi contracandidați la Primăria Pitești, dovadă că proiectele derulate în ultimii patru ani au reușit să îi convingă să i se alăture. Conform sondajelor, Cristian Gentea este favorit să obțină un nou mandat de primar.

 

Argeşeanul Cătălin Cîrstoiu, despre cum a fost ales candidat la Primăria Bucureşti: „A fost o discuție lungă la Spitalul Universitar…”

Marţi, 14 Mai 2024 09:04

 

Medicul Cătălin Cîrstoiu, fiul fostului prefect de Argeş, Ion Cîrstoiu (managerul Spitalului Universitar din Bucureşti şi rectorul UMF Bucureşti) a dezvăluit cum a fost ales să candideze la Primăria Capitalei, din partea Alianţei PNL-PSD. Între timp, Cîrstoiu a fost retras din cursa electorală, graţie unui scandal de integritate, dar a vorbit la Gândul live, despre cum a fost ales să candideze pentru funcţia de primar general al Bucureştiului.

 

 

Președintele CJ Argeș a semnat cel mai mare contract de modernizare a infrastructurii rutiere din Regiunea Sud – Muntenia

Joi, 09 Mai 2024 16:02

Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, și Liviu Mușat, directorul general al ADR Sud – Muntenia, au semnat joi, 9 mai 2024, cel mai mare contract de modernizare a infrastructurii rutiere din Regiunea Sud – Muntenia.

Este vorba de contractul de finanțare pentru proiectul ,,Modernizarea DJ 679: Păduroiu (DN67B) - Lipia – Popești - Lunca Corbului – Pădureți – Ciești - Fâlfani - Cotmeana - Malu - Bârla -  Lim. Jud. Olt, L=47,670km”,  din  noul exercițiu financiar european.

În lungime de 48 km, DJ 679 va fi modernizat pe fonduri europene, fiind contractul de finanţare cu cea mai mare valoare din istoria Regiunii Sud-Muntenia pentru modernizarea drumurilor judeţene din Argeş.

Ion Mînzînă: „S-au finalizat lucrările de modernizare a DJ703B Costești – Pădureți”

Marţi, 07 Mai 2024 15:30

 

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 703B Costești - Pădureți au fost finalizate! Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean Argeș și a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare “Anghel Saligny”. Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a mers pe acest drum împreună cu primarul Ion Baicea pentru a vedea la fața locului cum se prezintă acesta la finalizarea investiției.

„DJ703B are o lungime de 10,312 km și este legătura dintre Costești, Pădureți și Lunca Corbului. Modernizarea acestui drum a fost o lucrare completă, complexă, care a necesitat un efort deosebit atât din partea Consiliului Județean, cât și din partea Guvernului României, prin programul PNDL 3 “Anghel Saligny”. Este, dacă vreți, un vis mai vechi al locuitorilor din comunele Lunca Corbului, Stolnici și Bârla de a avea o legătură directă cu Costeștiul la care sunt arondați. Îl felicit pe primarul Ion Baicea pentru proiectele realizate și pentru munca în folosul orașului și locuitorilor săi. Facem echipă pentru dezvoltarea județului Argeș și a orașului Costești”, a precizat Ion Mînzînă.

 

Ionuț Moșteanu se visează primar al Piteștiului. Chiar visează!...

Joi, 02 Mai 2024 12:23

 

Ionuț Moșteanu, persoană văzută destul de rar prin urbe, se visează primar al Piteștiului. În fața colegilor de partid, acesta a debitat minuni pe care nici el, probabil, nu le-a crezut: ”Piteștiul este un oraș de oameni.... care au abandonat administrația și politica...”, sau ”...mă uit cum trec toate oportunitățile pe lângă orașul acesta...”, sau ”mă uit cum primarul nu a făcut nimic din ce a promis în 2020...” Sigur, e campanie electorală, candidații trebuie să își dea cu toporul în cap unii altora.

 

Deputatul argeşean Daniel Constantin, acum preşedinte PNL Teleorman, susţine la şefia CJ un candidat cu bube în cap

Joi, 02 Mai 2024 11:53

 

Deputatul Daniel Constantin şi-a făcut bagajele şi a plecat din Argeş. După ce în 2020 le-a fost băgat pe gât liberalilor argeşeni pentru parlamentare, în 2024, şeful Nicolae Ciucă i-a găsit loc în judeţul Teleorman, unde l-a uns preşedinte interimar al organizaţiei judeţene. Aici are asigurat locul 1 la deputaţi pe lista pentru alegerile parlamentare. Cum a muncit pentru Argeş aşa va munci şi pentru Teleorman, bineînţeles.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, dăduse ordin pe unitate ca toţi preşedinţii de organizaţii judeţene să candideze pentru şefia CJ-urilor. Dar unii s-au fofilat şi preferă posturi pe parlamentar pentru că merg la sigur. E cazul Alinei Gorghiu, la Argeş, dar şi al lui Daniel Constantin la Teleorman. Probabil ca ei sunt mulţi alţi în acest partid.

 

 

Liberalul Iani Popa a ajuns la Consiliul Concurenţei

Miercuri, 01 Mai 2024 13:26

 

# Secretar de stat, însă... s-a mișcat!

Liberalul argeşean, Iani Popa, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a ajuns pe un post călduţ la Consiliul Concurenței. Săptămâna trecută, parlamentarii au votat candidaţii propuşi de PSD, PNL, UDMR şi premierul Marcel Ciolacu pentru posturile vacante din plenul Consiliului Concurenţei.

Pe listă se regăseşte şi liberalul Iani Popa, care a depus jurământul în fața Parlamentului şi iată că a reuşit o nouă aroganţă. A pus mâna pe un post nou-nouţ, graţie carnetului de partid.

 

Fosta primăriță din Ștefănești, mesaj furibund pentru localnicii din… Rătești: „Rupeți lanțurile sclaviei și alegeți să fiți liberi!”

Miercuri, 01 Mai 2024 11:53

 

 

A înnebunit țara. Primarii vechi își lasă, în loc, copiii, ca domnitorii din vechime. Că alții mai buni nu s-au găsit, zic ei. Alții, precum foștii primari din Bradu , Florin Frătică, și fosta primăriță din Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, candidează în alte localități. Că au observat, de fapt, că în localitățile lor nu mai au șanse. Frătică încearcă, acum, la Căteasca, altă comună cu buget mare. Poate merge. Ioana Jenica, mai fără pretenții, își joacă șansele la Rătești, că la Ștefănești e ocupat. Recent, doamna fostă primăriță a lansat, pe net, un text demn de un film de groază, cu expresii precum: ”rupeți lanțurile sclaviei și alegeți să fiți liberi”, sau ”astăzi suntem pe tobogan, sau poate chiar în ghenă”.

 

 

Deputatul Nicolae Georgescu le-a vorbit elevilor în Camera Deputaților

Marţi, 30 Aprilie 2024 08:04

 

Unul dintre obiectivele deputatului Nicolae Georgescu din acest mandat a fost asigurarea la cât mai mulți elevi din Argeș a accesului în clădirea Parlamentului. Săptămâna trecută, Camera Deputaților a fost vizitată de 90 de elevi, atât de la Școala ,,Nicolae Crețulescu“ din Leordeni, cât și de la Școala ,,Nicolae Iorga“ din Pitești. Vizita elevilor a făcut parte din cadrul activităților desfășurate în Săptămâna verde!

 

Actorul Florin Călinescu va candida la europarlamentare!

Marţi, 30 Aprilie 2024 08:01

 

Actorul Florin Călinescu este cap de listă la alegerile europarlamentare pentru Partidul Diaspora Unită. După ce, în 2008, Călinescu a candidat uninominal la Senat, sub susţinerea PNL Argeş, dar a ratat intrarea în Parlament, se pare că i-a venit din nou gust de politică.

”Votul este cel mai puternic instrument pe care îl ai pentru a-ţi exprima opiniile şi valorile. Ieşi la vot şi foloseşte-l cu înţelepciune”, a scris Florin Călinescu, pe Facebook.

Este foarte posibil ca actorul să candideze şi la alegerile prezidenţiale. Este cunoscut faptul că acesta și-a ridicat o locuință la Băbana, unde vine deseori.

 

 

Aurel Costache, candidat la Primăria Mioveni: ”Fiecare vot pentru PSD va garanta că Mioveniul se îndreaptă în direcția corectă”

Luni, 29 Aprilie 2024 09:35

Aurel Costache și-a depus sâmbătă, 27 aprilie, la Biroul Electoral de Circumscripție candidatura pentru funcția de primar al orașului Mioveni. A fost înregistrată la BEC, de asemenea, și lista de candidați PSD pentru Consiliul Local.

Alături de Aurel Costache și echipa sa au fost prezenți Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, parlamentari, primari din localitățile limotrofe, consilieri județeni și locali.

„Am certitudinea că în orașul Mioveni, un oraș în plină dezvoltare, Partidul Social Democrat va avea continuitate în ceea ce înseamnă actul administrativ datorită performanțelor pe care le-a făcut de-a lungul timpului. Echipa de la Mioveni îmi dă speranțe că rezultatele vor fi chiar mai bune decât în anul 2020, pentru că unitatea de grup este importantă. Domnule Costache, aveți toată susținerea noastră și, după 9 iunie, ne vom întâlni învingători în Mioveni!”, a declarat Ion Mînzînă.

Ion Mînzînă și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Argeș

Vineri, 26 Aprilie 2024 13:24

 

Ion Mînzînă, actualul președinte al CJ Argeș, și-a depus candidatura vineri, 26 aprilie, la Biroul Electoral Județean pentru un nou mandat, împreună cu echipa de candidați la Consiliul Județean Argeș.

Alături de aceștia au fost alături Cristian Gentea - primarul Piteștiului, Simona Bucura-Oprescu - ministrul Muncii și parlamentarii PSD de Argeș.

 

Ion Mînzînă: „Începe reabilitarea Gării Regale din Curtea de Argeș!”

Joi, 25 Aprilie 2024 12:40

 

Primarul Constantin Panțurescu a semnat autorizația de construire! Reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere și de cale ferată reprezintă o prioritate a echipei PSD Argeș. În urma demersurilor făcute de echipa condusă de președintele Ion Mînzînă și a implicării ministrului social-democrat al Transporturilor, Sorin Grindeanu, iată că una dintre cele mai așteptate investiții din Argeș este pe cale să înceapă.

Constantin Panțurescu, primarul municipiului Curtea de Argeș, a semnat Autorizația de Construire pentru reabilitarea Gării Regale! Astfel, lucrările propriu zise pot începe, proiectul tehnic fiind deja gata.

Florin Frătică se laudă că a mâncat cea mai bună caracatiţă din lume! La Căteasca, oamenii sunt mai pe tradiţional…

Joi, 25 Aprilie 2024 07:02

 

Florin Frătică, fostul primar al comunei Bradu, care candidează din partea AUR la Primăria Căteasca are preocupări de boier. Drept care laudă pe Facebook cea mai bună caracatiţă din lume, pe care a savurat-o. La Căteasca, oamenii cresc animale în propria gospodărie şi probabil puţini dintre ei s-au delectat cu bunătăţi mediteraneene.

Ca să fie convingător, Frătică a postat şi un video pe reţeaua de socializare. Poate nu-l cred votanţii că a mâncat caracatiţă. Deh, la AUR e pe opulenţă!

 

 

Cristian Gentea s-a înscris în cursa electorală pentru Pitești

Miercuri, 24 Aprilie 2024 11:52

 

Cristian Gentea s-a înscris în cursa electorală pentru Pitești. La ieşirea de la Biroul Electoral de Circumscripţie, edilul a declarat că are o echipă foarte bună de consilieri locali, iar proiectele cu care vine ȋn faţa piteştenilor sunt unele ȋn plină desfăşurare, iar altele vor fi anunţate.

Cristian Gentea: „Dragi piteșteni, sunt trei ani și jumătate de când ocup o funcție publică pe care am tratat-o ca pe o onoare și o imensă responsabilitate. Piteștiul este un centru urban mare, care ridică numeroase provocări, pe toate palierele administrative: infrastructură, rețele de utilități, servicii către populație, parteneriat public-privat, patrimoniu local, educație, sănătate, cultură, sport, îngrijire socială etc. Credința mea a fost, de la bun început, că nu există o sarcină prea grea sau prea mare dacă ești animat de ambiție, dacă îți place să muncești și dacă ai abilitatea de a gestiona echipe spre performanță.

Contre electorale între Moşteanu și Apostoliceanu: „Iepurașul te-a bătut de ți-au zburat fulgii”

Marţi, 23 Aprilie 2024 17:18

 

Pentru unii, campania electorală se joacă mai degrabă în online, decât pe stradă. Urmăritorii sunt atenţi la mesaje, iar candidaţii îşi trag la gioale. Iese o isterie de păreri şi impresii, unele rele altele foarte rele. Ca pe pagina deputatului USR, Ionuţ Moşteanu, care se vrea primar la Piteşti. Omul nu s-a săturat de bătaia pe care a mâncat-o data trecută şi mai vrea o dată.

 

Premierul Marcel Ciolacu: „Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului ca cel mai performant ministru al Muncii!”

Marţi, 23 Aprilie 2024 11:07

Marcel Ciolacu, premierul României, președinte al PSD, a participat sâmbătă, 20 aprilie, la lansarea candidaturilor președintelui PSD Argeș Ion Mînzînă la funcția de președinte al Consiliului Județean și a prim-vicepreședintelui PSD Argeș Cristian Gentea la funcția de primar al municipiului Pitești.

Premierul a fost însoțit de mai mulți miniștri. Șeful Executivului a remarcat în mod deosebit activitatea desfășurată în cadrul Guvernului României de către Simona Bucura-Oprescu, ministru al Muncii și Solidarității Sociale, secretar executiv al PSD Argeș. În funcție din data de 19 iulie 2023, Simona Bucura-Oprescu a reușit în timp record să facă o nouă lege a pensiilor care va aduce echitate și bunăstare pentru pensionari, a reformat din temelii sistemul de asistență socială, a reușit, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, să elimine pragul de 9,4% din PIB care fusese introdus în PNRR de alți guvernanți și ar fi blocat creșterile de pensii ale românilor până în 2070.

Cristian Gentea, susținere totală pentru un nou mandat de primar al Piteștiului! “Suntem o forță împreună!”

Luni, 22 Aprilie 2024 11:55

Săptămâna trecută a avut loc Adunarea Generală a PSD Pitești, eveniment în cadrul căruia primarul Cristian Gentea a fost desemnat oficial, cu unanimitate de voturi, să candideze pentru un nou mandat de primar al municipiului reședință de județ. Tot atunci a fost validată și lista de candidați ai PSD Pitești pentru Consiliul Local.

 

Pagina 2 din 142

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea