Cristian Gentea: „PSD a promovat programe și măsuri în favoarea antreprenorilor români de aproximativ 17 miliarde de euro!”

Marţi, 18 Octombrie 2022 23:49

PSD a promovat de când este la guvernare programe și măsuri în favoarea antreprenorilor români de aproximativ 17 miliarde de euro! „Am susținut mereu ideea că statul are obligația să intervină atunci când echilibrele economice sunt grav afectate de disfuncționalități cronice majore! Iar PSD a promovat de când este la guvernare programe și măsuri în favoarea antreprenorilor români de aproximativ 17 miliarde de euro, adică 6 procente din PIB! Este un sprijin fără precedent, de trei ori mai mare decât în guvernările Cîțu și Orban. Cifrele vorbesc de la sine despre măsurile de sprijin gândite de PSD pentru IMM-uri în această perioadă grea:

 

Fost președinte al Tribunalului Argeș: „Se dorește ca judecătorii să devină adevărate ținte ale serviciilor secrete”

Marţi, 18 Octombrie 2022 12:50

Doi foști judecători susțin că magistrații care vor refuza să colaboreze cu serviciile secrete vor deveni ținte pentru acestea, în cazul in care Parlamentul nu va introduce restricții si sancțiuni clare pentru imixtiunea serviciilor de informații în justiție. Mariana Vârgă, fosta președinta a Tribunalului Argeș, și Constantin Udrea de la Curtea Militară de Apel, actuali vicepreședinți ai Alianței Pentru Patrie, atrag atenția că forma proiectului noii legi de organizare judiciară votată în comisia parlamentară comună, în ședința de marți, 11 octombrie 2022, permite reintroducerea protocoalelor secrete între serviciile de informații și instanțe, parchete și alte institutii din justiție

 

 

Eu! Ba eu! Alina Gorghiu și Ionuț Moșteanu s-au întrecut în declarații privind proiectul „Fără penali în funcții publice”

Marţi, 18 Octombrie 2022 12:48

Camera Deputaţilor a adoptat, săptămâna trecută, două iniţiative legislative care prevăd interdicţia persoanelor care au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate, pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, de a candida şi de a fi alese în funcţiile de senator, deputat, respectiv de primar, preşedinte al Consiliului judeţean, consilier judeţean, consilier local, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea.

Aceste inițiative au creat extaz în declarațiile liderilor PNL Argeș și USR Argeș. Senatoarea Alina Gorghiu și deputatul Ionuț Moșteanu s-au întrecut în declarații care mai de care mai pompoase.

Președinta liberalilor argeșeni susține că legile au fost initiate de ea și de partidul său, în timp ce vicepreședintele USR susține că inițiativa lor „Fără Penali” a fost cea care a pus presiune pe politicieni.

Șeful PNL Pitești, cu business de lubrifianți, a fost numit în Consiliul de Administrație de la Engie România

Marţi, 18 Octombrie 2022 12:39

 

Mihai Coteț, antreprenor, președintele PNL Pitești și consilier local la Pitești, a fost numit membru în Consiliul de Administrație (CA) la unul dintre marii furnizori și distribuitori locali de gaze naturale, Engie România SA.

Numirea a fost făcută la propunerea Ministerului Energiei, care deține circa 37% din acțiunile companiei, informează profit.ro.

Președintele PNL Pitești l-a înlocuit în funcție pe Ionuț Stelian. Ceilalți reprezentanți ai statului în CA-ul Engie România sunt Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei și secretar general al Organizației Femeilor Liberale, și Constantin Ștefan, secretar de stat în Ministerul Energiei și fost director de trading la Complexul Energetic Oltenia.

 

Cristian Boureanu: „Nu am câştigat bani din politică!”

Marţi, 18 Octombrie 2022 07:52

Cristian Boureanu, fostul preşedinte al PDL Argeş şi fost deputat de Argeş, a fost invitat la emisiunea „40 de întrebări” a lui Denise Rifai. Întrebat câţi bani a făcut din politică, Boureanu a dat un răspuns surprinzător, mai ales pentru noi cei din Argeş care ni-l amintim pe fostul democrat-liberal cum era pe cai mari în partid, cu o bună vizibilitate la Centru.

„Nu am câştigat bani din politică. Salariul meu până în 2012, când am hotărât că părăsesc Argeşul, ca deputat, a fost întotdeauna investit, şi suma forfetară, în totalitate, în cabinetele parlamentare. Iar la un moment dat am avut 12 cabinete parlamentare simultan, în judeţul Argeş, în diferite localităţi, în Piteşti, în oraşe şi comune”, a spus politicianul.

Inițiativa legislativă cetățenească, sprijinită de Partidul Umanist Social Liberal, a strâns, deja, 18.000 de semnături

Sâmbătă, 15 Octombrie 2022 17:20

Inițiativa legislativă cetățenească privind “recuperarea către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate prin venituri legale”, sprijinită de Partidul Umanist Social Liberal, se bucură de un real succes în rândul oamenilor, un număr important semnând, deja, pentru acest proiect.

Până în prezent, s-au strâns 18.000 de semnături, din totalul de 100.000, necesar pentru depunerea inițiativei.

 

Deputatul PUSL, Steluța Cătăniciu, cere publicarea numelui furnizorului de energie care își bate joc de români

Miercuri, 12 Octombrie 2022 21:16

Steluța Cătăniciu, deputat PUSL, a depus marți, 11 octombrie, o interpelare adresată domnului Dumitru Chiriță, președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), pe tema “modului în care instituția pe care acesta o reprezintă înțelege să își exercite atribuțiile care îi revin, conform legii”.

“Am urmărit cu stupoare și cu mare îngrijorare declarația vicepreședintelui ANRE, Zoltan Nagy-Bege, prin care ne-a anunțat public faptul că: “Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nici o factură la energia electrică” și că “dintre cei care nu au plătit facturi, probabil vor plăti factura pentru cinci luni”, sfătuind românii să plătească în avans facturile”, a declarat deputatul PUSL.

După doi ani de mandat, vicele Mihai Mihăilescu ţine audienţe!

Miercuri, 12 Octombrie 2022 13:47

Viceprimarul Mihai Mihăilescu s-a pus cu burta pe treabă, după doi ani în care a învăţat (oare?) care e treaba prin Primăria Piteşti. Zile trecute, vicele a anunţat pe pagina sa de socializare că-i aşteaptă pe cetăţeni la audienţe. În fiecare marţi, de la ora 8.00, USR-istul îi aşteaptă pe oameni să se plângă de cum merg treburile prin urbe. Că ne imaginăm deja că nu vine nimeni la Mihai Mihăilescu pentru a-l lăuda pe primarul Cristian Gentea.

Dincolo de orice răutăţi pe care le-am putea spune, având în vedere că mulţi ziarişti ştiu mai multă administraţie decât viceprimarul Mihăilescu, înţelegem că povestea asta cu audienţele a venit ca să-l ajute pe vice ca să-l mai cunoască şi pe el lumea. Cum a stat mai mult prin birou, dacă-l scoţi pe domnu’ vice de la USR pe strada mare, nu-l prea ştie nimeni. Plus că numai mâine nu-s localele din 2024, iar USR-ul trebuie să arate cumva că a făcut ceva pentru Piteşti.

 

Important! Bani pentru eficientizarea energetică şi consolidarea seismică a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice!

Miercuri, 12 Octombrie 2022 13:36

Ministerul Dezvoltării va lansa pe 10 octombrie, la ora 10:00, cel de-al doilea apel de proiecte pentru eficientizarea energetică şi consolidarea seismică a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice, finanţate prin PNRR, anunță deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

Alocarea financiară estimată pentru această a doua rundă este de 985.405.000 de euro pentru lucrări de intervenție integrate atât la clădiri rezidențiale multifamiliale, cât și la clădiri publice.

 

Alina Gorghiu se pricepe şi la infrastructură! Deşi nu se vede...

Marţi, 11 Octombrie 2022 15:00

Recunoaştem că infrastructura în Argeş e la pământ. Nu trebuie să fii mare specialist ca să-ţi dai seama că-ţi rupi maşina pe drumurile din judeţ, că de 30 de ani se peticeşte ’ici, ´colo, iar adevăratele lucrări de reparare a drumurilor sunt încă SF-uri. Infrastructura rămâne totuşi o bună temă de campanie electorală, iar săptămâna trecută, şefa PNL Argeş, Alina Gorghiu, a organizat la Piteşti, dezbaterea “Momentul adevărului. Ce facem cu infrastructura și cu transporturile rutiere?”. Au venit specialişti de la Bucureşti, au vorbit, au criticat şi au plecat acasă. Tipic.

Bineînţeles, a vorbit şi Alina Gorghiu. Ca o concluzie, am simţit dezbaterea ca pe o mare aflare în treabă! Cum spuneam şi cu alte ocazii, Alina Gorghiu se pricepe de minune la orice subiect. Important e s-o dea la televizor, că e gata să ne spună câte ceva şi despre NASA.

 

OFICIAL! USR a început campania electorală la Piteşti!

Marţi, 11 Octombrie 2022 10:48

USR a început campania electorală la Piteşti! Iar începutul e promiţător... Ceva venin la adresa fostului primar Cornel Ionică, dar şi săgeţi ascuţite împotriva edilului Cristian Gentea. Deputatul USR-ist Ionuţ Moşteanu şi-a strâns gaşca de la partid şi a plecat la pas prin Piteşti. A stat de vorbă cu oamenii, a luat pulsul cetăţii şi e de rău. Piteştenii trăiesc greu, simt recesiunea, iar la finalul unei posări a lui Moşteanu aflăm că Gentea e de vină. Ce le mai place shaorma, băieţilor de la USR. Aia cu de toate. Unde Guvernul, Ionică, Gentea, sărăcia, ratele, preţurile tot mai mari, sunt băgate în aceeaşi oală. După discernământul politicianului care, în campania electorală, face orice pentru încă un vot.

 

APP Argeș - inaugurare de sediu cu peripeții! Codrin Ștefănescu, blocat în lift la Pitești

Marţi, 11 Octombrie 2022 09:28

# „Eu nu sunt Dragnea să impun de la centru că îmi dă Coldea listă”, a precizat secretarul general APP

Sediul organizației județene al Alianței Pentru Patrie Argeș a fost inaugurat, săptămâna trecută, cu peripeții. Codrin Ștefănescu, secretarul general APP, deputatul Francisc Tobă și Daniel Manole, coordonatorul organizației APP Argeș au rămas blocați în liftul clădirii unde își are sediu organizația. A fost un moment hilar, liftul urcând doar aproximativ un metru apoi blocându-se brusc.

A fost agitație mare! Codrin Ștefănescu a cerut, în mod imperativ, ca situația să se rezolve cât mai repede. Așa s-a și întâmplat, problema fiind rezolvată în aproximativ 10 minute. Situația a fost tratată cu mult haz, Ștefănescu susținând că nu i s-a mai întâmplat niciodată așa ceva. Pentru trecerea timpului s-a făcut și un selfie!

 

 

Codrin Ștefănescu, blocat în lift la Pitești

Vineri, 07 Octombrie 2022 12:48

Sediul organizației județene al Alianței Pentru Patrie Argeș a fost inaugurat cu peripeții.


Codrin Ștefănescu, secretarul general APP,  deputatul Francisc Tobă și Daniel Manole, coordonatorul organizației APP Argeș au rămas blocați în lift. A fost un moment hilar, liftul clădirii urcând doar aproximativ un metru apoi blocându-se brusc.

Fostul prefect Emanuel Soare, supărat că Forţa Dreptei nu apare în cel mai recent sondaj CURS!

Miercuri, 05 Octombrie 2022 08:07

La sfârşit de septembrie, CURS a dat publicităţii cel mai recent sondaj de opinie. Potrivit rezultatelor, 35% dintre cei chestionaţi ar vota cu PSD, 22% - cu PNL, 15% - cu AUR, 8% - cu USR şi 5% - cu UDMR. Celelalte partide PMP, PU-SL, PER, SOS România nu ar trece pragul electoral, în cazul în care ar fi alegeri parlamentare. Mai mult, partidul Forţa Dreptei, condus de Ludovic Orban, nici măcar nu apare în sondaj, fapt care l-a iritat pe fostul prefect Emanuel Soare, acum preşedinte Forţa Dreptei, în Argeş.

 

 

Atenție! Din 14 octombrie, noi fonduri pentru dezvoltare locală!

Miercuri, 05 Octombrie 2022 08:02

A fost publicat Ordinul pentru modificarea și completarea Ghidului Specific privind condițiile de accesare a fondurilor europene aferente  PNRR în cadrul apelurilor de  proiecte PNRR/2022/C10, Componenta 10 - Fondul local.

Astfel, va exista o a doua rundă de atragere de  fonduri în care se redistribuie fondurile rămase neutilizate după încheierea primei runde.

Simona Bucura Oprescu: ”Apelul va fi deschis tuturor UAT-urilor, în limita fondurilor alocate pentru fiecare investiție, pe baza principiului „primul venit/primul servit”.

PSD Argeș a marcat doi ani de la câștigarea alegerilor din județ

Marţi, 04 Octombrie 2022 20:03

# Ion Mînzînă: „Am reușit împreună, uneori cu mari sacrificii, să traversăm o perioadă dificilă”

S-au împlinit doi ani de când PSD a câştigat la alegerile locale funcţia de conducere la Consiliul Judeţean Argeş. Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș a ţinut să le mulţumească cetăţenilor cu acest prilej: „Dragi argeșeni, datorită încrederii pe care ne-ați acordat-o în urmă cu doi ani în alegerile locale din 27 septembrie 2020, echipa PSD Argeș a obținut conducerea Consiliului Judeţean Argeș, 71 de mandate de primari și majoritatea în zeci de consilii locale din județ. Încă de a doua zi după alegeri, din 28 septembrie 2020, ne-am pus cu bună-credință toată priceperea și energia în slujba dumneavoastră și a Argeșului.

 

Alegeri, la PSD Argeș, pe 26 noiembrie

Luni, 03 Octombrie 2022 20:05

# Cardiologul Adrian Tase a intrat în partid!

Săptămâna trecută a avut loc Consiliul Politic Județean al PSD Argeș.

În forul condus de către Ion Mînzînă - președintele Consiliului Județean  Argeș și al  PSD Argeș, Cristian Gentea - primar al municipiului  Pitești și președinte executiv al PSD Argeș și deputatul Simona Bucura-Oprescu - secretar executiv al PSD Argeș - a fost adoptat Calendarul Județean privind desfășurarea Adunărilor Generale și Conferințelor ordinare la organizațiile municipale, orășenești și locale din județ.

 

După ce a mâncat brânză cu gura plină la Rucăr, Alina Gorghiu a fost umplută de respect, pe Facebook

Miercuri, 28 Septembrie 2022 09:37

De prin Argeş adunate! Săptămâna trecută, Alina Gorghiu a fost la Rucăr, unde s-a pupat cu lumea, pe persoană fizică, a mâncat bulz şi pastramă, dar şi alte bunătăţi ciobăneşti. După care, au încăierat-o prietenii virtuali, că nu degeaba e preşedintele PNL Argeş. Pe sărăcia asta, oamenii au taxat-o dur pe Alina Gorghiu. Să te lauzi că ai testat brânza de burduf şi urda rucărenilor, într-o vreme în care poporul o duce atât de greu, e curată nebunie.

„Îmi plac tradițiile și m-am bucurat să văd aici (la Rucăr, n.red) cum harnicii musceleni au grijă să le păstreze și să le transmită mai departe tinerilor. Astăzi a fost răvășitul oilor, care marchează sfârșitul anului pastoral. În acest cadru natural de excepție am testat bulzul ciobănesc, brânza de burduf, urdă, pastramă, dar și alte produse tradiționale de nota 10.”, a notat Gorghiu, pe pagina sa de socializare.

 

 

Ion Mînzînă: „PSD va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022”

Miercuri, 28 Septembrie 2022 08:54

Președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, susţine ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent, nu la anul 2021.

„PSD va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât persoanele care își reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de prețuri plafonate. Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 și 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent și nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022. Totodată, România nu va fi nevoită să adopte alte reglementări care să impună obligații și sancțiuni asupra consumatorilor casnici pentru reducerea consumului, așa cum se întâmplă în alte state din Uniune!”, a precizat Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și al PSD Argeș.

Senatul a votat! Lefuri mai mari pentru parlamentari, în ciuda CCR!

Luni, 26 Septembrie 2022 21:58

Săptămâna trecută, parlamentarii au pus bomboana pe colivă! Dacă mai era cazul, într-o perioadă de criză, cu facturi uriaşe la energie, dar şi cu preţuri tot mai mari la alimente – Senatul a votat majorarea indemnizaţiilor cu aproape 10%, a aleşilor de la Casa Poporului. De asemenea, majorările se vor aplica şi miniştrilor, aleşilor locali sau șefii unor instituții centrale. CCR a spus răspicat că legea nu e constituţională, dar senatorii au votat după pofta inimii.

Oare nu le mai ajung parlamentarilor banii pe care-i înceasează lunar? Să nu uităm că în afară de indemnizaţia propriu zisă, aceştia primesc şi diurne de cazare, transport, telefon, dar şi bani pentru cabinetele parlamentare. Adică poporul ţine în spate o mulţime de parlamentari, miniştri, secretari de stat – unii dintre ei fiind trântori cu acte în regulă...

 

Pagina 11 din 139

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea