Primar din Argeș - certat de președintele partidului pentru că nu a participat la congres

Marţi, 19 Aprilie 2022 11:51

Deși Partidul Ecologist Român abia a trecut în Argeș de 2% la alegerile locale din 2020, tot a reușit să obțină un mandat de primar. Este vorba de Gheorghe Purcaru, edilul de la Morărești. Cu toate acestea, primarul Purcaru nu pune mare accent pe activitățile de partid.

Așa se face că săptămâna trecută, primarul de la Morărești a fost mustrat de președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, pentru faptul că nu a participat la congresul general al partidului din luna martie. A încercat edilul să motiveze. Ba că nu a putut, ba că a avut treabă, dar fără succes. Dănuț Pop i-a replicat scurt și tăios: „Nu se poate, domn primar!”.

Emanuel Soare, încolțit pe Facebook de argeșeni!

Marţi, 19 Aprilie 2022 09:25

# „Partidul te-a pus prefect cu toate că nu cunoșteai legile…”

Fostul prefect de Argeș, Emanuel Soare, a făcut un duș rece săptămâna trecută, după ce a postat un mesaj anti-Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook. După Congresul PNL, Soare, fost liberal, a criticat alegerea lui Ciucă la conducerea partidului. Acum când Soare e cu un picior în ”Forța Dreptei”, pentru a-l urma pe Adrian Miuțescu, a dat cu vorbele în noul președinte al PNL: „Să accepte un conducător impus, care nu a muncit nicio zi în partid, să nu îl contracandideze nimeni…” Și tocmai pe seama acestor afirmații, Soare a fost săpunit bine de argeșenii care nu au uitat cum a aterizat Soare în PNL Argeș și mai ales în fruntea prefecturii.

 

Simona Bucura Oprescu: „O singură lege a urbanismului, amenajării teritoriului și autorizații de construcții de la un singur ghișeu!”

Marţi, 19 Aprilie 2022 09:21

A fost lansat în dezbatere publică proiectul unui Cod legislativ pentru construcții, urbanism și amenajarea teritoriului. Conform PNRR, Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor va corela, simplifica și codifica într-un singur act normativ cel puțin 10 acte normative din domeniul amenajării teritoriului, urbanismului şi construcțiilor. Totodată, România și-a asumat prin PNRR reducerea cu cca. 50% a termenelor de avizare - autorizare a construcțiilor de către entitățile relevante.

„Principale reforme introduse prin proiectul Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor privind amenajarea teritoriului și urbanismul vizează:

Alina Gorghiu nu a mai prins în față cu Ciucă, la fel cum prindea cu Florin (Câțu)

Luni, 18 Aprilie 2022 09:18

 

Nu știm cât de apropiată a fost șefa PNL Argeș de Florin Câțu, însă i-am folosit, ultimului, în titlu, prenumele, pentru a nu suna urât: ”cu Câțu”.

Urâtă este situația în PNL însă, pentru că toți liderii care – mai ieri – arătau ce mândri se simt lângă șeful lor de partid și cât de dețștept este acesta, acum se gudură lângă militarul Ciucă și îi cântă - și lui – aceleași osanale.

Este și cazul Alinei Gorghiu care, întoarsă din SUA la brațul lui Florin (v-am spus de ce Florin), l-a abandonat pentru Ciucă. Cât ai zice… Ciucă!

 

Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș: „Propunem ca salariul minim în agricultură și în industria alimentară să fie de minim 3.000 de lei brut”

Miercuri, 13 Aprilie 2022 13:47

PSD a propus în Coaliție adoptarea modelului de salarizare din construcții și în domeniul agriculturii și industriei alimentare, care implică o creștere a salariilor pentru toți salariații din acest sector.

„PSD răspunde la două probleme majore din agricultură:

- protejarea a tuturor celor 280.000 de salariați din acest domeniu față de creșterea prețurilor;

- combaterea exodului angajaților din acest sector care plecau din țară pentru a produce hrană în alte state UE. Prin această măsură în încurajăm să rămână acasă să producă hrană românească pentru români.

Alinuța Gorghiu s-a culcat cu Cîțu și s-a trezit cu Ciucă!

Luni, 11 Aprilie 2022 10:28

Pasiuni nebănuite la PNL Argeș! Șefa Alina Gorghiu a schimbat macazul, după cum îi convine mai bine și acum ne salută din tabăra lui dom' general. După o escapadă în America cu Florin Cîțu, pe banii statului, Alina Gorghiu a coborât din avion cu gândul la Ciucă, premierul care a pus mâna pe frâiele PNL.

„Un moment de clarificare internă a PNL, soluția firească – premierul Nicolae Ionel Ciucăales și președintele partidului. Este nevoie de optimizarea acțiunii politice, sunt necesare măsuri financiar-economice ca să prevenim criza economică, atenție la problemele legate de securitate, este nevoie de îmbunătățirea comunicării cu publicul privind măsurile de dreapta, iar agenda guvernamentală trebuie să se suprapună atent pe agenda socială. Succes echipei! Avem treabă multă în perioada următoare”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

 

Președintele PSD Argeș le dă un bobârnac ”colegilor” din PNL: „Trebuie să se decidă dacă sunt sau nu în coaliție!”

Luni, 11 Aprilie 2022 09:58

 

# Ion Mînzînă: „Ceea ce s-a întâmplat recent în Consiliul Local Pitești este o bătaie de joc la adresa comunității”

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, i-a atacat pe colegii liberali din coaliția de guvernare. Motivul? Bătaia de joc pe care o regizează PNL cu USR în Consiliul Local Pitești!

Ion Mînzînă: „Cred că cei din PNL trebuie să se decidă dacă sunt sau nu în coaliție cu PSD. Nu de alta, dar de prea multe ori PNL își dă mână de la mână cu USR și votează împotriva PSD. Am înțeles și demagogia cu... "spre binele comunității, votăm după cum dorim". Am senzația, după un anumit gen de comportament valabil în mai multe localități, că votul se dă cum se dă pentru interesul de partid sau personal, din prostie sau pur și simplu pentru a-l bloca pe primarul din localitate.

UЅR-iștii și PNL-iștii se leapădă de Ѕala Polivalentă! În 2021, Orban și liberalii făceau pelerinaje pe șantier!

Luni, 11 Aprilie 2022 09:44

# Din ciclul: „N-aduce anul ce-aduce ceasul!”

Ѕăptămâna trecută, consilierii locali PNL și UЅR din CL Pitești au luat foc! În sfârșit! Era prea multă liniște în Consiliul Local și chiar așteptam o dispută politică. Ѕubiectul e Ѕala Polivalentă, un punct de mare interes pentru municipiu, la care încă se lucrează.

Aleșii locali s-au arătat nemulțumiți că li s-a pus pe masă un proiect de hotărâre care prevedea cheltuieli suplimentare de 2,4 milioane de lei pentru amenajarea terenului din jurulul Sălii Polivalente.

 

Un deputat de Argeș îl ia la întrebări pe directorul Serviciului Român de Informații

Joi, 07 Aprilie 2022 07:31

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații a fost luat la întrebări de către deputatul Mircia Chelaru. Obiectul întrebării îl constituie „atacul economic asupra pieței de carburanți”. Parlamentarul AUR Mircia Chelaru menționează în conținutul întrebării că Parlamentul și Guvernul României dorește să emită un act normatic prin care să stabilească modul de acțiune și operare a politicilor energetice. În acest sens, deputatul de Argeș s-a interesat, direct la sursă, despre posibilele riscuri și vulnerabilități naționale.

PSD promite majorarea normei de hrană pentru bolnavii din spitale și pentru copiii instituționalizați

Miercuri, 06 Aprilie 2022 08:38

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a promis că va majora norma de hrană pe care o primesc bolnavii din spitale și copiii din centrele de plasament. Pentru că în ultima perioadă mai mulți manageri de spitale s-au plâns că nu le mai ajung banii pentru hrana pacienților, având în vedere scumpirile produselor, social-democrații vin cu noi măsuri, care sperăm noi să se și materializeze.

„Valoarea normei de hrană pentru pacienții din spitale se va dubla. Aceeași valoare va fi acordată și pentru masa copiilor din centrele de plasament. Este o măsură de bun-simț, având în vedere contextul economic, pe care o vom adopta foarte repede în Parlament.

 

Orban s-a lăudat că a plantat stejari la Prahova! Bine că n-a venit Miuțescu, că se repeta povestea din 2020…

Miercuri, 06 Aprilie 2022 07:43

Săptămâna trecută, Ludovic Orban, președinte al partidului Forța Dreptei, a fost ocupat. Sică a participat în județul Prahova la un eveniment de plantare de stejari. Slavă Domnului că Miuțescu n-a fost de față, că planta băiatul toți pomii, înainte de sosirea lui Orban! La fel cum s-a întâmplat în mai 2020, când Ludovic Orban, pe atunci premier, a mimat plantarea unui pom care fusese deja plantat de oamenii lui Miuțescu. Ce vremuri…

„În fiecare primăvară pun mâna pe lopată! Nu ca să-i sap pe alții, ci ca să pregătesc culcușul vieții viitorilor stejari. Alături de colegii mei am participat astăzi la o plantare de puieți de stejar în județul Prahova, unde se încearcă refacerea Codrilor Vlăsiei.

 

Simona Bucura Oprescu: „Modernizăm și dezvoltăm infractructura Argeșului!”

Marţi, 05 Aprilie 2022 13:29

 

Ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că au fost semnate două noi contracte importante pentru reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din Argeș.

Este vorba despre DN 73C- Curtea de Argeş - Municipiul Râmnicu Vâlcea, de la Tigveni (Lot 2), cunoscut şi ca Secţiunea 6 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, și despre elaborarea Documentaţiei de Avizare a lucrărilor pentru DN 73C între Curtea de Argeş şi Tigveni (Lot 1).

 

Edi Dima, schimbat de la conducerea PMP Argeș! Filiala stă pe un butoi de pulbere!

Marţi, 05 Aprilie 2022 13:27

Schimbări neașteptate la PMP Argeș. Președintele organizației județene, Eduard Dima, a decis să se retragă din funcția de președinte al filialei județene a partidului, în special din cauza neînțelegerilor și scandalului fără sfârșit de la București. Cristian Diaconescu a venit special la Pitești, marți,  29 martie, la ceas de seară, pentru a încerca să pună ordine în filială. Ciudat lucru, mai ales că Diaconescu a fost exclus din partid chiar săptămânile trecute, prin decizia Colegiului Naţional al PMP. Noul lider la Centru este Eugen Tomac, ales în funcție la congresul din 19 februarie.

 

Iani Popa a fost în Turcia cu ministrul Sorin Grindeanu!

Marţi, 05 Aprilie 2022 13:22

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mers în Turcia, la Istanbul, pentru a se întâlni cu Vice-Președintele turc, Fuat Oktay. A fost prezent și liberalul Iani Popa, secretar de stat în minister, care a bifat astfel prima deplasare peste hotare, în noua poziție pe care o ocupă. Punem pariu că Iani Popa, descurcăreț cum îl știm, nu va rata nicio plimbare în străinătate, cu atât mai mult cu cât plătesc românii toate cheltuielile.

Ca să îndulcim povestea, vă spunem că Iani Popa chiar a muncit în Turcia. Adică nu s-a dus acolo ca băgător de seamă. Chiar l-am văzut într-o fotografie, cum stătea pe scaun cu agenda în mână… Iani Popa a fost readus în Argeș de Alina Gorghiu. Putem spune că Alina chiar l-a resuscitat politic, ba l-a mai și premiat cu o funcție frumoasă. Hai în Argeș Iani, nu mai face (la Constanța) nani…

 

Deputatul Ionuț Moșteanu s-a laudat că schimbă banca

Marţi, 05 Aprilie 2022 12:41

…Nu pe cea a partidului, unde rămâne tot de partea lui Cătălin Drulă, ci doar instituția financiar bancară! Nemulțumit de serviciile oferite de una dintre băncile din piața românească deputatului USR Ionuț Moșteanu i s-a umplut paharul. Și a schimbat banca. Pentru a se lăuda cu acest lucru, că doar așa e moda, a scris și un mesaj pe rețelele de socializare pentru a vedea reacția, dar și recomandările prietenilor virtuali.

„Am conturile de 18 ani la Raiffeisen. Am tot trecut peste diverse inconveniențe dar acum mi s-a umplut paharul. Ce bancă recomandați care să nu-și bată joc de un client bun și vechi? Să aibă o aplicație on-line bună, un mobile app ușor de folosit, un card de credit decent, să aibă proceduri bune de interacțiune în cazuri de urgență, să dea un minim de predictibilitate când aștepți ceva de la ea? Mă interesează recomandări din experiența voastră personală, nu din auzite.”, a scris deputatul Ionuț Moșteanu, pe Facebook.

Iar reacțiile prietenilor virtuali nu au întârziat să apară. Postarea lui Moșteanu a strâns peste 240 de comentarii. Deputatul a primit mai multe variante. Dintre ele nu a lipsit nici „Bank of Russia”, ca alternativă pentru banii lui Moșteanu.

A.V.

Simona Bucura Oprescu: „Este o urgență ajustarea prețurilor pentru continuarea și finalizarea investițiilor publice”

Luni, 04 Aprilie 2022 17:45

Deputata Simona Bucura Oprescu informează că a fost lansată în dezbatere publică o Ordonanță de Urgență care prevede ajustarea valorilor din contractele de investiții publice! Contractanții pot depune, în primele 45 de zile după intrarea în vigoare a noii Ordonanțe de Urgență, solicitare către autoritățile contractante pentru ajustarea valorii contactelor de investiții publice.

„În contextul creșterii prețurilor la energie, carburanți și materiale de construcții este o urgență ajustarea valorilor pentru continuarea și finalizarea investițiilor publice. Noua Ordonanță vizează atât ajustarea prețurilor cu cheltuielile directe, cât și cele indirecte, după cum urmează:

 

Ducele de Albota, despre Viorica Dăncilă: „Oaia, capra și măgarul reprezintă Teleormanul”

Luni, 04 Aprilie 2022 16:29

# Ion Dumitru: ”V-am plimbat prin județ ca pe moaște și rezultatul s-a văzut!”

Săptămâna trecută, Viorica Dăncilă a demisionat din PSD și s-a înscris în NOI, un partid de care n-am auzit, dar cum pe Dăncilă o cunoaște toată țara, subiectul a făcut valuri. În Argeș, primarul Ion Dumitru, de la Albota, a ironizat transferul anului, mai ales că Viorica Dăncilă a scris un mesaj tăios la adresa PSD, pe pagina sa de socializare. Și cum ducele de Albota are limba ascuțită și-a notat și el impresiile despre Dăncilă.

 

AUR Argeș plantează perdele forestiere pentru protecția drumurilor din județ

Vineri, 01 Aprilie 2022 18:18

Membri și voluntari ai filialei AUR Argeș plantează la sfârșitul acestei săptămâni 1000 de plopi și frasini care vor forma perdele forestiere de protecție a drumurilor.

Acțiunea se va desfășura sâmbătă, 2 aprilie, începând cu ora 9, în localitățile Rătești - drumul comunal 104, ce leagă satul Furduești de autostradă și Costești pe drumul comunal 151, dintre Podul Broșteni și satul Smei.

Campania de împădurire și ecologizare ”Zilele Aurului Verde” este desfasurată la nivel național de partidul Alianța pentru Unirea Românilor, în zilele de 2 și 3 aprilie.

 

 

Hai că ne-am liniștit! Alina Gorghiu se pricepe și la Apărare!

Marţi, 29 Martie 2022 14:32

Că tot e război la granița României, de o lună de zile politicienii noștri ne-au rupt cu niște declarații. Pe unii i-am ascultat cu mare interes, alții ne-au făcut să ne întrebăm pentru ce i-am votat, că au bătut câmpii cu grație, pe teme extrem de sensibile. Una dintre aceste voci care încearcă să ne convingă că are cu ce este șefa PNL Argeș, Alina Gorghiu. Zilele trecute, scria pe Facebook despre bugetul care s-ar cuveni Ministerului Apărării Naționale. Că evident, Alinuța se pricepe la o mulțime de treburi: parenting, finanțe, război și, uneori – sănătate… Și la câte și mai câte, dar suntem noi cam ignoranți și nu-i vedem valoarea. Care este…

 

Plictisit nevoie mare, Adrian Miuțescu l-a luat la întrebări pe Ministrul Transporturilor!

Marţi, 29 Martie 2022 10:30

S-au dus vremurile bune! Acum când deputatul Adrian Miuțescu își trăiește cariera ca-n exil, făcând parte dintr-un partid aproape necunoscut, departe de puterea pe care o avea la conducerea PNL Argeș, observăm că face tot posibilul să nu se plictisească. Vă dați seama, Miuțescu era învățat să împartă funcții prin Argeș, să promită susținere unor loiali colaboratori, să-l mai perie și pe tătucul Ludovic Orban, datorită căruia a ajuns aproape la sinucidere politică. Și cum tot ce a fost odată a trecut, iar prezentul nu e deloc atât de ofertant, Miuțescu a trimis prima întrebare din acest mandat de parlamentar.

 

Și asta chiar săptămâna trecută, când i-a adresat o întrebare ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, întrebare care a fost înregistrată pe site-ul Camerei Deputaților. Adrian Miuțescu vrea să știe care este progresul  lucrărilor la sectorul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș din autostrada Pitești-Sibiu. Asta ca să nu mai spună cârcotașii că Miuțescu nu face nimic pentru Argeș…

 

Pagina 11 din 134

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea