Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu sunt convinși că vor deveni viceprimarii Piteștiului

Luni, 08 Februarie 2021 12:30

 

# „100% vom avea un viceprimar de la PNL și unul de la USR”  # Pe 10 februarie se aleg noii viceprimari ai municipiului

A fost stabilită, oficial, ziua în care echipa Primăriei Pitești va fi completă. Miercuri, 10 februarie, se vor alege cei doi viceprimari ai municipiului. Marii favoriți sunt Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, membrii coaliției de dreapta. Și Titi Tudosoiu, propunerea social-democraților pentru funcția de viceprimar, crede în șansa sa. Rămâne de văzut dacă vor fi trădări între consilierii locali PNL și USR PLUS. Cert este că se anunță o ședință extraordinară cu scântei a Consiliului Local Pitești. Sedința va avea loc, miercuri, în sala de ședințe a Primăriei Pitești, de la ora 15.00. Pe ordinea de zi au fost stabilite până acum 40 de puncte, cel mai așteptat fiind cel de-al 28-lea proiect, care privește alegerea viceprimarilor.

Prefectul Emanuel Soare: „Nu poți să schimbi un om doar pentru că acel județ a fost alocat politic unei alte formațiuni”

Luni, 01 Februarie 2021 14:54

Prefecţii şi subprefecţii nu vor mai fi înalţi funcţionari, ci demnitari publici. Despre aceste modificări, Emanuel Soare – prefectul județului Argeș  - a precizat următoarele: „E greu de spus, în acest moment, dacă activitatea propriu zisă a prefectului se  va schimba în vreun fel sau nu. Poate că da, va  deveni membru de partid. Va trebui să vedem dacă prefectul poate fi doar membru de partid sau poate avea și funcții politice în partid. Cred că este un lucru bun dintr-un anumit punct de vedere. Prefectul fiind reprezentantul Guvernului va trebui să verifice  modul în

 

Simona Bucura Oprescu: PSD – proiect alternativ de buget

Luni, 01 Februarie 2021 14:32

PSD a prezentat un proiect de buget alternativ realist și care cuprinde măsuri concrete și surse viabile de finanțare.
Principalele obiective ale PSD sunt protejarea populației în fața pandemiei, repornirea economiei, investițiile în infrastructură, creșterea numărului salariaților, majorarea - potrivit legii - a salariilor, pensiilor și alocațiilor, simultan cu reducerea deficitului.
În varianta PSD, bugetul este construit pe un PIB de 1.118,5 miliarde de lei, bazându-se pe o creștere economică realistă, de 4%, și un deficit de 7,26%.
PSD este adeptul impulsionării, sprijinirii economiei și populației. PNL și aliații săi de dreapta – USRPLUS și UDRM – văd soluții prin austeritate, prin înghețarea veniturilor populației – salarii și pensii.

Deputatul PSD de Argeș, Nicolae Georgescu, l-a luat la întrebări, în Parlament, pe Ministrul Apărării

Luni, 01 Februarie 2021 14:30

# Nicolae Georgescu: Când va începe construcția primului centru de recuperare și refacere din România pentru militarii veterani din teatrele de operații?

Aflat la al doilea mandat în Parlamentul României, deputatul argeșean (PSD) Nicolae Georgescu s-a apucat de muncă, din opoziție. Prima interpelare din acest mandat este adresată Ministrului Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă.

 

Depolitizarea instituțiilor publice, o simplă gogoașă de campanie a Dreptei Unite!

Luni, 01 Februarie 2021 14:28

Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR a modificat, prin ordonanță de urgență, Codul Administrativ pentru a politiza și funcțiile de prefect și subprefect. Este încă o țeapă dată românilor, o sfidare a celor care i-au votat crezând că angajamente lor sunt sincere!
Nu depolitizarea, nu profesionalizarea îi preocupă în realitate. Ci, dimpotrivă, politizează la maximum, tot ce pot, pentru a-și plăti politrucii și clientela!

Deputatul USR de Argeș, Liviu-Ionuţ Moşteanu, în Parlament: ”Doamnelor şi domnilor, România se schimbă!”

Luni, 01 Februarie 2021 13:48

# Moșteanu: ”Avem toată încrederea că împreună vom face o Românie din care niciun român să nu mai vrea să plece.”
În ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului României de la sfârșitul anului trecut, deputatul Liviu Moșteanu (USR Argeș) a avut un discurs plin de emfază. A vorbit despre fețele dispărute din PSD, despre penali, despre lupta USR-ului cu toată lumea, despre șeful cel plin de merite – Dan Barna și despre faptul că partidul pe care îl reprezintă va contribui din plin la atragerea banilor europeni. ” Avem toată încrederea că împreună vom face o Românie din care niciun român să nu mai vrea să plece.” a mai susținut deputatul de Argeș. Pentru a nu uita, nici Domnia Sa, nici noi, alegătorii, ce a promis, redăm, mai jos, pasaje din stenograma discursului din Parlament

 

Ca să fie sigură că a încercat peste tot, Argentina Culcuș a dat în judecată PSD atât la Tribunal, cât și la Curtea de Apel

Miercuri, 27 Ianuarie 2021 13:07

# Aceasta a fost invalidată, în toamna anului trecut, de Tribunalul Argeș pentru funcția de consilier local la Mioveni

Argentina Culcuş, fosta șefă a Centrului Cultural Mioveni, a fost, inițial, validată pentru funcția de consilier local la Mioveni, din partea PNL. Cartea ei de identitate, în care avea domiciliul la Mioveni, a fost considerată act valid, care îndeplineşte condiţiile cerute de Legea alegerilor locale! Conform surselor noastre, Argentina Culcuş şi-a vândut apartamentul din Mioveni încă din anul 2018.

Ludovic Orban va decide cine va fi desemnat la Pitești, din partea PNL, pentru funcția de viceprimar

Marţi, 19 Ianuarie 2021 23:54

# Gelu Tofan, despre conflictul cu Mihai Coteț: „A fost un duel politic”

Ne apropiem, cu pași rapizi, spre momentul în care vor fi aleși noii viceprimari ai municipiului Pitești. Iar acest lucru a creat haos în PNL Pitești. Cu președintele organizației, Adrian Miuțescu,  și cu președintele organizației municipale, Marius Postelnicescu, absenți din cauza unor probleme de sănătate, liberalii s-au împărțit în tabere și au început să-și împartă vorbe, care mai de care mai pline de venin. Au ieșit la suprafață consilierii locali Mihai Coteț și Gelu Tofan, ambii fiind atrași de funcția de viceprimar.

 

Simona Bucura Oprescu: „Guvernul Cîțu pregătește vânzarea pe mai nimic a celor mai valoroase companii de stat”

Luni, 18 Ianuarie 2021 14:49

De curând a intrat în circuitul de avizare un proiect inițiat de către actuala guvernare care vizează abrogarea legii prin care Parlamentul, la initiative PSD, a decis că timp de doi ani să fie suspendate orice tranzacții cu activele statului. „Practic, Guvernul Cîțu pregătește vânzarea pe mai nimic a celor mai valoroase companii de stat, companii cu caracter strategic pentru economia națională. Vorbim despre societăți profitabile precum Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica, Aeroporturi București sau CEC.  Alte țări, de exemplu Germania, Franța, Polonia sau Ungaria, fac totul pentru a proteja economia națională și mai ales companiile strategice.  PSD nu este de acord cu această politică din care statul român nu are absolut nimic de câștigat.  Ba, din contră, România își pierde orice pârghie de control în domenii economice critice și cu mare impact social (energie, transporturi aeriene, bănci)”, precizează deputatul Simona Bucura Oprescu.

PSD Argeș: „Ceea ce se întâmplă în momentul de față pe piața de energie arată diferența uriașă de viziune dintre PSD și actuala guvernare”

Luni, 11 Ianuarie 2021 13:55

În timp de PSD este alături de oameni, PNL și USR sunt alături de marile corporații, se arată într-un comunicat de presă emis de PSD Argeș.
În timp ce PSD a amânat liberalizarea prețurilor la energie pentru a se crea un sistem de protejare a consumatorilor vulnerabili, cei de la PNL au dat voie companiilor din energie să crească prețurile înainte de a fi definit măcar consumatorul vulnerabil.

 

Simona Bucura Oprescu: „Măsurile din ultimul an de guvernare au produs dezechilibre majore în economie”

Luni, 11 Ianuarie 2021 10:52

Comisia Europeană a transmis Guvernului Cîțu o scrisoare avertisment în care arată că  România intră în groapa austerității.
„Scrisoarea demonstrează că împrumuturile și măsurile din ultimul an de guvernare PNL au produs dezechilibre majore în economie. Cîțu a spus că jumătate din deficitul din 2020 vine din măsurile pentru combaterea pandemiei. Ori, Comisia Europeană arată clar că guvernul PNL a folosit doar 1,4% din PIB pentru combaterea pandemiei, din care 0,4% au provenit din fondurile UE!
Deci doar 1% a fost sprijinul Guvernului României pentru mediul de afaceri. Restul banilor unde s-a dus?”, a precizat deputatul PSD Simona Bucura Oprescu.

Camera Deputaţilor a adoptat legea fostului deputat PSD, Cătălin Rădulescu, care îi protejează de închisoare pe cei care fac evaziune fiscală cu prejudiciu de sub 100.000 euro

Luni, 28 Decembrie 2020 14:55

# Deși a trecut în Parlament, proiectul a fost trimis la Curtea Constituțională

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 15 decembrie, în calitate de for decizional, o lege prin care persoanele inculpate pentru evaziune fiscală de până în suma de 100.000 de euro vor scăpa doar cu o amendă în condiţiile în care vor achita integral prejudiciul. Pe deasupra, acuzaţii vor scăpa definitiv de pedeapsă dacă vor plăti încă 20% din totalul amenzii.

 

Parlamentarii aleși ai PSD Argeș au primit mandatele pentru următorii patru ani!

Duminică, 20 Decembrie 2020 22:19

Joia trecută, parlamentarii Argeșului și-au primit mandatele, în mod oficial, de la reprezentanții Biroului Electoral Județean. Primii au fost câștigătorii rundei de alegeri din data de 6 decembrie din Argeș, reprezentanții PSD, formațiune politică ce a înregistrat un scor electoral de aproape 45%.
Mult succes în activitate Simona Bucura-Oprescu, Nicolae Pavelescu, Nicolae Georgescu, Remus Mihalcea, Aurel Bălășoiu, Ovidiu Puiu și Cristina Stocheci!

Scandal la PNL Argeș! Ana Stan: „Decizia corectă este de dizolvare a Biroului Politic Județean”

Miercuri, 16 Decembrie 2020 07:40

Dezamăgirea a atins limitele maxime în PNL Argeș, după ce organizația județeană a obținut în jur de 18% dintre voturi la alegerile parlamentare. Notărița Ana Stan, consilier local liberal la Pitești și fost candidat pe lista PNL Argeș la Camera Deputaților, i-a cerut public, scurt și la obiect, demisia președintelui organizației județene, Adrian Miuțescu. „DEMISIA, domnule președinte Adrian Miuțescu! Ați reușit să îngropați PNL Argeș!”, a menționat Ana Stan, pe Facebook.
Întrebată de această postare, Ana Stan a precizat că-și menține declarația, concluzionând că: „Decizia corectă pentru Argeș este de dizolvare a Biroului Politic Județean, în urma unei analize a rezultatelor! Singura decizie de la București trebuie să vină!”, a concluzionat Ana Stan.

 

Gelu Tofan ar putea să nu fie votat ca viceprimar nici măcar de toți consilierii locali liberali

Miercuri, 16 Decembrie 2020 07:39

Se ascut cuțitele în PNL Pitești! Sunt din ce în ce mai multe „voci liberale” care contestă modul în care a fost desemnat Gelu Tofan ca propunere de viceprimar la Pitești. La capitolul nemulțumiri sunt adăugate și rezultatele dezamăgitoare obținute de filiala municipală a PNL la alegerile parlamentare.
Recent, PNL a trimis un comunicat de presă în care se menționau următoarele: „În cadrul ședinței de aseară, 12 noiembrie, a Biroului Permanent Local al PNL Pitești a fost votată intern persoana pe care liberalii o susțin să fie candidatul la funcția de viceprimar al municipiului Pitești.

Situația votului la parlamentare pe localități. Unde au luat partidele cel mai mare scor. Dar și cel mai mic...

Luni, 14 Decembrie 2020 23:17

Votul a luat sfârșit, acum a venit timpul analizelor. Partidele organizează hore ale victoriei sau își ling rănile în urma înfrângerii. Mai jos, o scurtă analiză a rezultatelor obținute în Argeș.
CAMERA DEPUTAȚILOR
1. PSD – învingător în aproape toate localitățile județului. La Râca însă a obținut 78,75% din voturi, la Rociu – 75,42%, la Ungheni 74,61%. În coada clasamentului pentru Camera Deputaților, pentru partid, s-a situat comuna Corbi, cu doar 19,39%.
2. PNL – s-a simțit în putere la Hârtiești, cu 63,74%, a mai luat voturi serioase la Albeștii de Muscel (41,53%), dar și la Bârla, cu 39,18%. Scoruri slabe, la Cameră, au înregistrat liberalii în localitățile Corbi – 4,72%, Rociu (6,96%), Poienarii de Argeș – 7,06%. Mai sunt câteva localități în care PNL Argeș s-a situat sub 10%, așa cum arată tabelul de mai jos

 

Cine sunt deputații și senatorii argeșeni

Luni, 14 Decembrie 2020 23:03

PSD a fost marele câștigător al alegerilor parlamentare în județul Argeș, obținând 7 parlamentari, cinci deputați și doi senatori. PNL Argeș a obținut doar doi deputați și un senator. USR Argeș a reușit să-și îmbunătățească rezultatele de la alegerile parlamentare din 2016, obținând, de această dată, pe lângă un post de deputat și unul de senator. Marea surpriză a alegerilor a fost în Argeș, la fel ca în țară, Alianța Pentru Unirea Românilor, care a obținut un deputat. PMP și PRO România nu au strâns suficiente voturi la nivel național pentru a depăși pragul electoral.

Legea, inițiată de Daniel Constantin, privind simplificarea accesării schemelor de plăţi directe pentru fermieri, promulgată

Joi, 10 Decembrie 2020 12:45

 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 9 decembrie, actul normativ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, informează Administraţia Prezidenţială.

„Legea impacteaza circa 830 de mii de fermieri care vor fi scutiţi de la depunerea documentelor pe care trebuiau să le obţină anual de la primării, Registrul Comerţului şi alte instituţii, pentru realizarea plăţilor directe. Astfel, APIA va culege toate informaţiile din bazele de date interconectate”, a transmis iniţiatorul legii deputatul Daniel Constantin, într-un comunicat de presă.

Legea promulgată are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.3/2015, în scopul simplificării modului de accesare a schemelor de plăţi directe pentru fermieri, prin reducerea unor documente care dovedesc 3 respectarea anumitor criterii de eligibilitate/condiţii specifice unor măsuri delegate de dezvoltare rurală pe care fermierii trebuie să le anexeze la cererea unică de plată şi care sunt emise de instituţii/organisme responsabile.

 

Rezultatele finale la alegerile Parlamentare în județul Argeș

Luni, 07 Decembrie 2020 14:54

 

PSD este marele câștigător al alegerilor parlamentare în județul Argeș, cu un scor de peste 40%, fiind urmat de PNL cu un scor de aproximativ 18%, de USR cu peste 14%. În cele ce urmează, vă prezentăm rezultatele din județul Argeș de la Senat și Camera Deputaților, conform datelor preluate de pe site-ul Autorității Electorale Permanente:

 

 

 

 

 

 

PSD câștigă detașat alegerile parlamentare în Argeș

Luni, 07 Decembrie 2020 12:09

 

 

PSD câștigă detașat alegerile parlamentare din Argeș, obținând un scor de peste 40 procente. Pe locul doi se situează PNL, iar la diferență mică USR PLUS. În urma numărătorii paralele a PSD Argeș, din 99,6% dintre secții, lista este următoarea: PSD-43,4%; PNL-18%; USR-14,5%; AUR-6,9%; Pro România-5,2%; PMP-4,5%; Candidat independent Virgil Baciu-2%; PER-1%; PPUSL-0,8% etc.

 

 

 

 


 

Pagina 3 din 111

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea