Notărița Ana Stan îi cere public demisia președintelui Adrian Miuțescu

Luni, 07 Decembrie 2020 11:51

S-au terminat și alegerile parlamentare. Unii se bucură, alții sunt triști, după caz. Sunt și cazuri în care se cer demisii. În PNL Argeș - dezamăgirea a atins limitele maxime, după ce organizația județeană a obținut în jur de 18% din voturi.

Notărița Ana Stan, consilier local liberal la Pitești și fost candidat pe lista PNL Argeș la Camera Deputaților, îi cere public demisia președintelui organizației județene, Adrian Miuțescu.

„DEMISIA, domnule Presedinte Adrian Miutescu! Ati reusit sa ingropati PNL Arges!”, a menționat Ana Stan, pe Facebook.

Prezență redusă a argeșenilor la votul pentru noul Parlament

Luni, 07 Decembrie 2020 11:20

# Liderii politici argeșeni, exemplu de mobilizare

Prezență destul de redusă duminică, 6 decembrie, la alegerile pentru viitorul Parlament. Vremea rea, situația COVID, lipsa de interes – primele dintre motivele acestei prezențe. Județul Argeș are, pe liste, sute de candidați. Iată, mai jos, ce au declarat cei mai importanți dintre aceștia, la ieșirea de la urne.

 

Oamenii de afaceri în dialog on-line cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, în cadrul unui eveniment organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș

Joi, 03 Decembrie 2020 15:01

 

Astăzi a avut loc o întâlnire intre oameni de afaceri din Argeș și secretarul de stat pentru IMM-uri, Liviu Rogojinaru. Ministrul Finantelor Publice, Florin Cîțu a intrat on-line în dialog cu oamenii de afaceri locali. Gazda evenimentului a fost Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș, prezent fiind și președintele COAL, Sebastian Buși dar și deputații PNL, Daniel Constantin și Dănuț Bica. Temele de dezbatere au fost intărirea parteneriatele între IMM-uri și autoritățile publice locale, sprijinul unui mediu de afaceri competitiv, durabil, inteligent, accesul la inovare și transfer tehnologic, susținerea unor domenii economice cheie. O temă importantă a fost pe marginea flexibilizării accesului la surse de finanțare nebancare.

Daniel Constantin: ”Politicianul trebuie analizat după fapte”

Miercuri, 02 Decembrie 2020 11:28

Mulți politicieni ajung în Parlament sau sunt numiți în diverse funcții, iar când li se termină mandatele se observă că, în tot acest timp, nu au făcut nimic pentru români. Neimplicarea aleșilor în viața comunității și lipsa de idei sau de proiecte trebuie taxate de cetățeni în cabina de vot. La fel de important este ca oamenii să știe la momentul bilanțului cine i-a reprezentat cu onoare și dedicație, cine le-a cunoscut și le-a rezolvat problemele.
Daniel Constantin a ocupat de-a lungul timpului funcții importante în stat. Ales în două rânduri parlamentar, a fost și ministru al Agriculturii, ministru al Mediului și vicepremier. Din aceste poziții, a fost implicat în luarea multor decizii importante. Deși nu toată lumea știe, numeroase măsuri cu mare impact în viața românilor au fost gândite, inițiate și implementate chiar de el.

 

Eugen Tomac, în campanie la Pitești

Marţi, 01 Decembrie 2020 14:29

„Am fost alături de colegii din Argeș. Aici, Florian Bichir și Cătălin Bulf deschid listele PMP pentru cele două camere ale Parlamentului. Am mare încredere în reușita lor, întrucât sunt oameni pregătiți și implicați în viața comunității.
Împreună cu ei, am subliniat trei priorități fundamentale pentru România prezentului:
1. Să sprijinim cu bani economia românească pentru a salva locurile de muncă.
2. Să depolitizăm sistemul de sănătate.
3. Să depolitizăm învățământul și să alocăm resurse suficiente pentru Educație.
Doar așa putem spera la dezvoltare și evoluție. Continuăm lupta pentru fiecare vot, pentru că nouă ne pasă de viitorul României”, a precizat Eugen Tomac, președintele PMP.

Argeșul s-a angajat pe drumul ireversibil al dezvoltării cu fonduri europene

Marţi, 01 Decembrie 2020 12:08

Județul Argeș este beneficarul unui important pachet financiar din fondurile europene alocate prin Cadrul Financiar Multianul 2021-2027, bani care vor merge către dezvoltarea infrastrucrurii rutiere și de turim, către sănătate, educație și agricultură, către protecția mediului și dezvoltarea mediului de afaceri local.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Comisia Europeană, României i-au fost alocate din fondurile structurale şi de investiţii europene în perioada 2014-2020 în valoare 36.7 miliarde de euro. În următorul exercițiu financiar România va beneficia de o alocare de aproximativ 80 de miliarde de euro din planul financiar european convenit de șefii de stat sau de guvern din cele 27 de state membre.

 

Liliana Murguleț - un profesionist pe listele candidaților PNL pentru Senat

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:29

Listele de partid pentru alegerile din 6 decembrie sunt pline de candidați. Cu studii sau fără studii. Mai mult fără studii. Mulți dintre cei cu studii au câte trei facultăți și zero realizări profesionale. În CV-ul multora se regăsesc specializări ciudate, cursuri de câte trei zile pentru care s-a eliberat, ulterior, o diplomă.
Iată însă că, la o parcurgere atentă, găsim și profesioniști. Oameni care s-au ridicat prin carte, prin propriile eforturi. Oameni care au intrat în politică abia după ce au demonstrat, în viața profesională, că pot reuși. De obicei este tocmai invers, politica fiind o trambulină pentru acoperirea propriilor nerealizări.

Președintele PMP, Eugen Tomac, în urma vizitei în Argeș: „Traversăm cea mai dificilă perioadă de după război!”

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:29

# Cătălin Bulf: ”Desființarea pensiilor speciale este un proiect PMP chiar dacă, mai nou, proiectul se află pe agenda mai multor partide” # Florian Bichir: ”Lucrurile sunt rele în Argeș. Am fost la un drum de 4,6 km din fonduri europene, care se termină într-o pădure, într-o râpă.”

Conferință de presă cu pretenții, vinerea trecută, la sediul PMP Argeș. Pe lângă cei doi deschizători ai listelor la parlamentare, Cătălin Bulf și Florian Bichir, a ținut să fie prezent și președintele partidului, Eugen Tomac. Cel din urmă nu a pierdut timpul, lansându-se într-o serie de acuze la adresa guvernanților și nu numai: „Traversăm cea mai dificilă perioadă de după război. Avem multe localități carantinate. Oamenii sunt izolați în case, străzile sunt goale, simți că faci campanie în timp de război. Am văzut cum mulți vin și promit. Eu promit că vom ajunge la 300 de parlamentari, că vor elimina pensiile speciale, că vom reveni la alegerea primarilor din două tururi. Vă spun că toți mint. Le puteam face în acest mandat”, a declarat Eugen Tomac.

 

Parlamentarii USR și-au dat demisiile ca să nu primească pensii speciale

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:24

# Ionuț Mosteanu: ”Pensiile speciale sunt furt”

Toți senatorii și deputații Uniunii Salvați România și-au înaintat demisiile, înainte de finalul mandatului, pentru a nu beneficia de pensii speciale. De asemenea, Alianța USR PLUS solicită celorlalte partide parlamentare adoptarea proiectului de lege privind desființarea pensiilor parlamentarilor, proiect de lege depus de USR încă din septembrie 2017.

Virgil Baciu: ”În România, a devenit o tradiție să ne uităm tradițiile. Voi lupta pentru apărarea valorilor creştineşti”

Luni, 30 Noiembrie 2020 14:21

Trăim vremuri ciudate în care tradiţiile şi credinţa în Dumnezeu sunt supuse atacurilor constante şi se încearcă distrugerea lor. În aceste vremuri eu aleg să fiu un apărător al valorilor care au stat la baza construirii acestui neam. Poporul român a trecut de-a lungul timpului prin multe situaţii grele, dar credinţa în Dumnezeu a fost acel punct comun care i-a ţinut pe români uniţi şi au putut să meargă mai departe cu fruntea sus.

 

Daniel Constantin: „Promisiuni care devin realitate”

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 16:24

 

„La începutul campaniei am vorbit de câteva măsuri pe care eu le voi propune și sustine. Două dintre ele sunt deja pe cale să devină realitate.

1. Debirocratizarea – ieri au fost luate în discuție 60 de modificări de simplificare în guvern, în noul comitet DEBIRO;

2. Agro Invest – în ședința de guvern de ieri adoptat de principiu;

 

Programul oferă garanții de stat în valoare de 1 mld de lei pentru fermieri și industria alimentară.

PNL și USR-Plus au preluat conducerea Consiliului Local Pitești chiar de la prima ședință

Vineri, 27 Noiembrie 2020 15:15

Liberalul Sorin Apostoliceanu va conduce toate ședințele Consiliului Local Pitești în următoarele trei luni. Hotărârea a fost luată de către consilierii PNL și USR-Plus care au format o majoritate solidă în cadrul forului decizional local. Proiectul, adoptat în ședința de joi, 26 noiembrie, este în conformitate cu noul Cod Administrativ și aduce continuitate și cursivitate în activitatea decizională a Consiliului Local Pitești.

Pe de altă parte, PNL dovedește că își respectă promisiunea făcută electoratului, aceea de a nu mai lăsa PSD-ul să cheltuiască după bunul plac banii cetățenilor. “Vom fi tot timpul implicați și foarte atenți la orice investiție și orice cheltuială care se va face din banii publici. Alături de colegii din USR-Plus vom conduce Consiliul Local și vom iniția proiectele de hotărâre pe care le-am propus piteștenilor în campania de la locale.

 

PNL Argeș: Agricultura ecologică – o prioritate și o oportunitate

Joi, 26 Noiembrie 2020 19:08

Susținem investițiile în ferme și unități de procesare ecologice, pentru care am alocat 550 mil Euro în următorii 7 ani. Avem nevoie de hrană mai sănătoasă, pentru că ne dorim cu toții o sănătate de fier, pentru noi și pentru cei dragi.

Printr-o agricultură responsabilă, fără fertilizanți și pesticide de sinteză, fără stimulatori și regulatori de creștere, fără antibiotice și hormoni, obținem alimente mai curate, mai autentice, mai sănătoase. Prin organismele de certificare, statul trebuie sa ofere încredere deplină consumatorilor, asigurându-i că sunt respectate reguli stricte de producție, procesare și inspecție.

 

Pământul și apa, cele două resurse vitale pe care le utilizăm în agricultură, le-am moștenit de la cei care au fost înaintea noastră și avem responsabilitatea și datoria de a le lăsa celor care vin după noi. Transformăm provocările legate de mediu și climă în oportunități.

Daniel Constantin: "Sunt investiții de peste 1 miliard de euro în derulare pentru argeșeni!"

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 09:00

# Echipa PNL Argeș pentru Parlament și Guvernul Orban le pot finaliza!

"Am parcurs o parte din drum și am demonstrat că se poate! Mi-am asumat că vom schimba peisajul complex și complicat în care a stagnat politica autohtonă, dar, mai presus de toate, ne-am asumat schimbarea prin care oamenii de bună credință, simpli votanți să poată realiza că putem scoate din colaps acest sistem cangrenat de guvernarea de stânga, în care luptele s-au dus până acum împotriva valorilor europene și a statului de drept.

 

Ion I.C. Brătianu – “regele neîncoronat” al României

Marţi, 24 Noiembrie 2020 12:15

 

Partidul Naţional Liberal nu a fost mai puternic, ca în cei aproape 20 de ani când destinele liberalilor și ale țării au fost conduse de Ion I.C. Brătianu, cunoscut și sub numele de Ionel Brătianu. Acesta a avut o traiectorie politică fulminantă, purtând povara grea a numelui pe care îl avea și pe care l-a onorat până în ultima clipă a vieții sale.

 

Regele Ferdinand l-a considerat „zodia bună a României“, iar pentru acest lucru şi‑a atras de la opozanţi renumele de „rege neîncoronat“. Moartea regelui, pe 20 iulie 1927, a lăsat ţara în mâna unui singur om, Ion I.C. Brătianu.

 

Omul care și-a pus categoric amprenta asupra destinului PNL a fost de cinci ori președinte al Consiliului de Miniștri, mai mult decât oricine altcineva, de trei ori ministru de interne, de două ori ministrul al apărării naționale și de două ori ministru al afacerilor externe. A fost președinte al Consiliului de Miniștri în momentul intrării României în Primul Război Mondial, conducând țara în momentele dificile ale retragerii în Moldova.

Daniel Constantin: „Cum putem să verificăm dacă ceea ce s-a promis în atâtea campanii electorale s-a realizat?”

Marţi, 24 Noiembrie 2020 11:23

Daniel Constantin: „Cum putem să verificăm dacă ceea ce s-a promis în atâtea campanii electorale s-a realizat?”

„Cum putem noi ca societate să verificăm dacă ceea ce s-a promis în atâtea campanii electorale s-a realizat? Simplu. Căutăm, ne informăm, împărtășim. Promisiunile electorale curg în această perioadă ca din cornul abundenței și cu siguranță că ne-am gândit de mult cu toții cum am putea verifica cele ce s-au promis. Până la instituirea unui mecanism care să ne ofere aceste informații rapid și simplu, voi face eu o scurtă analiză.

 

Virgil Baciu: Susţin reforma în învăţământul românesc!

Luni, 23 Noiembrie 2020 15:09

Societatea românească a progresat în multe domenii, însă într-unele a rămas blocată în trecut. Un domeniu unde progresul este infim este învăţământul. În ultimii 30 de ani s-au făcut atât de puţine schimbări încât de multe ori avem impresia că ne aflăm într-un regres faţă de sistemul de dinainte de revoluţie. Cred că educaţia ar fi trebuit să fie primul domeniu care să progreseze odată cu trecerea anilor. Prin educaţie progresează o întreagă societate. Atât timp cât educaţia este ţinută la un nivel scăzut nici societatea în ansamblul ei nu poate progresa.

PMP susține creșterea alocării bugetare pentru cultură la 1,5% din PIB

Luni, 23 Noiembrie 2020 15:06

În Programul de Guvernare elaborat în perspectiva alegerilor parlamentare din 6 decembrie, Partidul Mișcarea Populară acordă o importanță deosebită culturii, propunând  creșterea alocării bugetare pentru acest domeniu la 1,5% din PIB.

„Nu se poate să fim națiunea lui Eminescu, Brâncuși, Enescu, și să tratăm cu atâta indiferență cultura. De 30 de ani, toți creatorii de cultură și toți cei care promovează cultura au fost ignorați de decidenții politici. PMP va merge în Parlament și la orice negocieri politice cu propunerea ca finanțările

 

Sondaj: PNL poate câștiga în fața PSD și în Argeș

Luni, 23 Noiembrie 2020 10:42

Printr-o mobilizare exemplară, PNL poate câștiga alegerile în județul Argeș pentru prima dată după Revoluție, arată cel mai recent sondaj Novel Research. Premiera s-ar datora numeroaselor proiecte pe care le propun liberalii, care sunt foarte apreciate de alegători, cât și eficienței guvernării PNL. Astfel, argeșenii nu consideră că un alt partid ar fi avut o guvernare mai bună. Mai mult, un procent însemnat dintre respondenți afirmă că revenirea PSD la guvernare ar reprezenta un pericol pentru România.

Unde punctează liberalii

PNL domină mai ales în opțiunile de vot ale electoratului tânăr educat din Argeș (18-44 ani), măsurile propuse pentru dezvoltarea economică și a infrastructurii județului fiind foarte apreciate. Construcția autostrăzilor Pitești-Sibiu și Pitești-Craiova reprezintă o prioritate pentru județ, cred cei mai mulți dintre argeșeni, iar PNL ocupă primul loc în topul aprecierilor privind capacitatea de implementare a acestor importante proiecte de infrastructură.

Planul „Marshall” al PNL pentru dezvoltarea României

Duminică, 22 Noiembrie 2020 19:46

Planul Marshall fost un plan de reconstrucție conceput și lansat de SUA în anul 1947. Proiectul economic a fost destinat țărilor europene afectate de Al Doilea Război Mondial având ca scop ajutorul financiar rapid pentru reconstrucția Europei.

Partidul Național Liberal și-a asumat responsabilitatea guvernării când toți ceilalți au dat bir cu fugiții. Am ales dezvoltarea României în cel mai dificil an din istoria recentă. E timpul ca tu să alegi pe 6 decembrie pentru dezvoltarea României.

După 30 de ani de guvernări eșuate, de lupte politice interminabile, de coaliții desfăcute înainte de termen, de trădări, de dezamăgiri iremediabile, nimeni nu își imagina că se mai poate întâmpla ceva și mai rău. Ceva care nu poate fi anticipat și controlat. Inevitabilul s-a produs: pandemia de coronavirus a resetat practic tot ce gândeam înainte despre viață, despre economie, despre dezvoltare.

 

Pagina 4 din 111

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea