PSD a prezentat programul de guvernare pentru educație

Luni, 02 Noiembrie 2020 22:41

O primă temă din programul PSD vizează învăţământul preuniversitar, iar soluţiile pentru acest domeniu sunt grupate în patru direcţi: accesul echitabil la educaţie, susţinerea capitalului uman în educaţie, modernizarea arhitecturii curriculare şi responsabilitatea publică şi participarea cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor la guvernanţa unităţilor de învăţământ şi a sistemului de învăţământ în general.

 

Simona Bucura Oprescu a prezentat recordurile negre ale guvernării PNL

Luni, 02 Noiembrie 2020 22:38

Parlamentarul argeșean Simona Bucura Oprescu a făcut o sinteză a recordurilor negre ale guvernării PNL, într-un singur an.
- „Cele mai mari împrumuturi: 130 de miliarde de lei, în 10 luni, cât în 3 ani! Unde s-au dus banii?
- Locul doi în Europa la rata deceselor provocate de pandemie - 4,5 la 100.000 de locuitori; mii de îmbolnăviri zilnice.
- Un milion de locuri de muncă pierdute. Ce ar mai de spus?! Decât că liberalii nu trebuie să mai continue la guvernare pentru a provoca un dezastru și mai mare!”, a precizat, pe Facebook, deputatul argeșean.

 

Profesorul Marin Preda – noul deputat din partea PSD Argeș

Luni, 02 Noiembrie 2020 10:17

 

 

După ce fostul parlamentar Nicolae Velcea a ajuns primarul orașului Ștefănești, pe listele PSD Argeș a rămas liber un loc de deputat. În locul acestuia a fost desemnat profesorul pensionar Marin Preda, fost consilier local la Pitești. Iar acesta a devenit deputat cu acte în regulă în ședința Camerei Deputaților din 27 octombrie, atunci când și-a depus jurământul: „Eu, Preda Marin, deputat ales în Circumscripţia electorală nr. 3 Argeş, jur credinţă patriei mele România; jur să respect Constituţia şi legile ţării; jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României; jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor. Aşa să mă ajute Dumnezeu”. Un vis împlinit, la sfârșit de carieră!

 

Cătălin Rădulescu, mesaj de ziua lui Liviu Dragnea: „Te așteptăm să vii, patriotule”

Luni, 02 Noiembrie 2020 09:58

Deputatul argeșean Cătălin Rădulescu, actual membru al Partidului Ecologist Român, după ce a fost exclus din PSD, a transmis lui Liviu Dragnea un mesaj, pe Facebook, cu ocazia zilei de naștere a acestuia. Liviu Dragnea a împlinit, miercuri, 28 octombrie, 58 de ani.

„Niciodată nu m-am dezis de prietenul meu Liviu Dragnea... La mulți ani prieten drag , sa îți dea Dumnezeu sănătate și putere să reziști și te așteptăm să vii așa cum te așteaptă milioane de români , Patriotule!”, a spus Rădulescu, pe Facebook.

 

Lista completă a candidaților la alegerile parlamentare, în Argeș

Luni, 26 Octombrie 2020 23:58

# Candidați din 16 partide politice + un independent își doresc să reprezinte județul în Parlament

Avalanșă de candidaturi în Argeș pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Nu mai puțin de 16 partide politice au depus listele de candidaturi pentru Camera Deputaților și Senat la Biroul Electoral de Circumscripție Județean nr. 3 Argeș. De asemenea, pentru Camera Deputaților a intrat în cursă și un independent – Virgil Baciu, fostul primar de la Corbi.

Echipa PSD pentru parlamentare: „Vom readuce Argeșul pe primul loc!”

Luni, 26 Octombrie 2020 23:58

Săptămâna trecută, la depunerea listelor de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 a fost prezentă întreaga echipă nominalizată dar și liderul PSD Argeș, Ion Mînzînă, care a declarat că toate candidaturile au fost atent analizate și că s-a dorit să se vină în fața argeșenilor cu o echipă de profesioniști capabili să reprezinte cu succes Argeșul în Parlamentul României.

 

Nicolae Velcea, primarul de la Ștefănești: „S-a încheiat o etapă în viața mea profesională!”

Luni, 26 Octombrie 2020 23:57

Pe 23 octombrie, Nicolae Velcea, alesul locuitorilor din Ștefănești, a depus jurământul. I-au fost alături funcționari din Primărie, dar și numeroși colegi de partid. Nu au lipsit Ion Mînzînă, preşedintele PSD Argeş, Simona Bucura Oprescu, secretarul executiv al PSD Argeş, Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, Adrian Bughiu, Marius Nicolaescu și alții.

Generalul (r.) Mircea Chelaru candidează, în Argeș, pentru Camera Deputaților

Luni, 26 Octombrie 2020 23:57

Generalul (rez.) Mircea Chelaru, fost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române va candida, în județul nostru, pentru un post de parlamentar din partea AUR (Alianța pentru Unirea Românilor). Mircea Chelaru, în vârstă de 71 de ani, deschide lista partidului pentru Camera Deputaților. Chelaru s-a născut la data de 3 iulie 1949, în comuna Rediu (județul Iași). Acesta a îndeplinit funcţia de șef al Marelui Stat Major al Armatei Române  în perioada 15 februarie - 31 octombrie 2000. Începând cu data de 25 octombrie 2000, a fost înaintat la gradul de general de corp de armată (cu 3 stele).
A.V.

 

Doctorul Tase s-a retras de pe lista PNL Argeș pentru Camera Deputaților

Luni, 26 Octombrie 2020 12:33

 

 

Medicul cardiolog Adrian Tase nu va mai candida pentru un post de parlamentar din partea PNL Argeş. Acesta nu se mai regăsește pe lista liberalilor, depusă și admisă de Biroul Electoral de Circumscripție Județean nr. 3 Argeș.

Deși s-a aflat pe locul șapte pe lista PNL Argeș, la Camera Deputaților, doctorul s-a retras în cele din urmă, invocând probleme personale.

Se pare că experiența sa de o viață în domeniul medical şi recunoaşterea la nivel internațional nu a contat prea mult pentru liberali care îl puseseră pe reputatul medic cardiolog pe un loc neeligibil.

Argentina Culcuș invalidată de Tribunalul Argeș pentru funcția de consilier local la Mioveni

Joi, 22 Octombrie 2020 11:32

# Decizia este definitivă
Argentina Culcuş a fost inițial validată pentru funcția de consilier local la Mioveni, din partea PNL. Cartea ei de identitate, în care avea domiciliul la Mioveni, a fost considerată act valid, care îndeplineşte condiţiile cerute de Legea alegerilor locale! Conform surselor noastre, Argentina Culcuş şi-a vândut apartamentul din Mioveni încă din anul 2018. Acolo locuieşte, de doi ani, o altă familie. Familia se pare că ar fi declarat chiar organelor competente că nu au nici o legătură cu fosta directoare a Centrului Cultural Mioveni. Legea mai spune un lucru însă. Că un consilier, după ce este ales, trebuie să aibă domiciliul pe raza unităţii administrativ-teritoriale în care a fost ales.
 

Candidații PSD Argeș la alegerile parlamentare

Miercuri, 21 Octombrie 2020 08:32

PSD Argeș și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Față de alegerile precedente, doar trei nume se mai regăsesc pe listele social-democraților: Simona Bucura Oprescu, care și deschide lista la Camera Deputaților, Nicolae Georgescu , respectiv Cristina Stocheci. Listele sunt următoarele:

Premierul Ludovic Orban - vizită la Uzina Dacia

Miercuri, 21 Octombrie 2020 08:24

Premierul Ludovic Orban va vizita, miercuri, de la ora 10.00, Uzina Dacia Mioveni. Premierul  va susține declarații de presă la finalul vizitei, în jurul orei 11.45. Biroul de presă al Guvernului va transmite live declarațiile pe pagina oficială de Facebook și pe canalul oficial de Youtube.

 

Virgil Baciu candidează pentru Parlamentul României

Marţi, 20 Octombrie 2020 21:03

Fostul primar din Corbi, Virgil Baciu, va candida la alegerile parlamentare în mod independent.  Fostul edil a declarat că în prezent este încă membru PMP Argeș, dar în viitorul apropiat, în urma discuțiilor cu conducerea partidului, va demara procedura de părăsire a organizației.

Pachetul minim de servicii pentru copii și familii, lege inițiată de către PSD, a fost adoptat de Parlament

Luni, 19 Octombrie 2020 21:06

Încă odată PSD a arătat că are soluții! Că face o prioritate din sprijinirea copiilor și a familiilor, din investițiile în sănătatea, protecția și educația lor. Pachetul minim de servicii a fost conceput pentru a preveni și soluționa în stadiu incipient, probleme grave ca violența, sărăcia, sarcina timpurie, bolile prevenibile, lipsa accesului la prestații bănești, instituționalizarea și abandonul școlar. PSD cere președintelui Iohannis să promulge neîntârziat legea și să nu mai sacrifice copiii pentru cinicul său interes electoral!

 

 

 

PRO România și ALDE au fuzionat. În Argeș, încă, nu s-a întâmplat nimic

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:20

# Bogdan Ivan (foto), președinte PRO România Argeș: „Nu știm, deocamdată, cum arată viitorul nostru comun”

Liderii naționali ai PRO România și ALDE au semnat pentru fuziunea celor două partide, gestul având, ca o primă consecință, susținerea de candidați unici la alegerile parlamentare care se apropie.  "Este momentul să lăsăm de o parte orice ezitări şi să ne unim forţele pentru a opri actuala guvernare şi de a construi o alternativă. (...) Vreau şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau", a spus Victor Ponta, într-o conferinţă comună cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu

Un deputat PNL de Argeș și-a transferat un consilier, pe un post bine plătit, la Autoritatea Rutieră Română. Fără concurs!

Marţi, 13 Octombrie 2020 14:23

# Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş: ”I-am aprobat detaşarea, în sensul acesta am o legătură”

Postul de televiziune Digi24 a demarat, cu puțin timp în urmă, o amplă anchetă a tipului – trambulină în care se fac, în momentul de față, angajările la regiile statului care plătesc salarii grele. Un mod de a ajunge acolo, fără concurs este următorul: te angajezi la cabinetul unui parlamentar, apoi, prin transfer, te duci la postul acela călduț. Un exemple este chiar în Argeș, la deputatul PNL Dănuț Bica. Acesta, întrebat de jurnalistul Digi24 cu privire la unul dintre consilierii săi, s-a fâstâcit.  Iată, mai jos, cum a decurs bâlbâiala:

 

Alianța USR PLUS Argeș și-a desemnat candidații pentru Parlamentul României

Marţi, 13 Octombrie 2020 09:33

 

Alianța USR-PLUS Argeş şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Astfel, pentru Camera Deputaţilor lista este deschisă de actualul parlamentar Ionuţ Moşteanu, urmat de Adrian Ștefan Cîrstea, Emilia Mateescu, Ionuț Bogdănel Marina şi Dragoș Mihai Tănase.

 

La Senat, primul pe listă este Narcis Mircescu, fiind urmat de Darius Sebastian Nedelcu, Rodica Crețu, Ionuț Zamfirache și Stan Florea.

PNL Argeș spumegă de necaz: ”Ionică își pregătește un loc de city manager, sub conducerea lui Cristian Gentea”

Luni, 12 Octombrie 2020 13:27

În loc să împingă din greu la repornirea economiei, peneliștii argeșeni se uită, cu necaz, peste gardul politic. Și se preocupă de acțiunile noului primar, Cristian Gentea, care l-ar putea numi administrator pe fostul primar, Cornel Ionică.
PNL Argeș: ”Noul primar pesedist al Piteștiului, Cristian Gentea, vrea să îl numească administrator public al orașului pe Cornel Ionică, după ce acesta din urmă a decis să reducă atribuțiile viceprimarilor care sunt susținuți de PNL și USR....”

 

Campanie în mediul online: Hai în PMP! De ce PMP

Luni, 12 Octombrie 2020 13:25

# Eliminarea tuturor pensiilor speciale, unul din punctele cu care partidul încearcă să convingă alegătorii

PMP, după cum se vede, nu a luat vacanță în urma alegerilor locale. Imediat după, a început o campanie de atragere a noi membri:
- PMP susține transparența totală în administrație. Vrem să oprim risipirea banilor publici prin publicarea online a tuturor contractelor și facturilor instituțiilor publice
- PMP luptă pentru gaze ieftine românești din Marea Neagră în fiecare casă. Susținem extinderea rețelei de gaze la el puțin 65% din gospodăriile României
- PMP pledează în Parlamentul European pentru creșterea finanțării fermierilor români în contextul în care piața europeană între agricultori este ”profund deformată de nivelul de subvenții”. Construirea de centre zonale și județene pentru legume, fructe și alte produse românești.

Mioveni. PSD are 13 consilieri locali validați

Luni, 12 Octombrie 2020 13:23

Au fost validate mandatele reprezentanților PSD din cadrul Consiliului Local Mioveni pentru mandatul 2020-2024.
Cei 13 CONSILIERI LOCALI PSD sunt:
1. POPESCU CORNEL
2. ȚURLEA CIPRIAN
3. CORCODEL IONUT
4. MINCIUNESCU IONUŢ-BOGDAN
5. DRĂGUŞINOIU FILOFTEIA-VALENTINA
6. NILĂ GEORGE CONSTANTIN
7. MANDU ION
8. GOGOESCU GEORGIANA
9. BARANGĂ ION
10. STĂNEL IONUŢ-COSMIN
11. COMAN GEORGICĂ
12. DRĂGUŞIN CLAUDIA-MARIA
13. DIDIŢĂ GHEORGHE

 

Pagina 4 din 109

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea