Proiect din Argeș - primul contract de finanțare prin "Anghel Saligny" semnat la Guvern!

Luni, 29 August 2022 10:12

Primul contract de finanțare din România prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny" a fost semnat vineri, 26 august, la Guvern, informează PSD Argeș! Este un proiect pentru comuna argeșeană Lerești.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, și primarul PSD al comunei Lerești, Marian Toader, au semnat la Palatul Victoria din București primul contract de finanțare din România aprobat prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny". Evenimentul a avut loc în prezența premierului Nicolae Ciucă, a ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse , Gabriela Firea, a piteșteanului Niculae Ștefan Vlad, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, precum și a altor oficiali ai Guvernului și primari din țară.

Fostul viceprimar Sorin Apostoliceanu, despre lipsa de bun simţ a piteştenilor!

Joi, 25 August 2022 10:17

După ce a pierdut alegerile pentru Primăria Piteşti, în faţa primarului Cristian Gentea, fostul viceprimar Sorin Apostoliceanu, a fost puţin activ în mediul online. S-a dedicat altor proiecte şi altor funcţii, lăsând Facebook-ul care l-a făcut celebru. Totuşi, zilele trecute, Apostoliceanu nu s-a putut abţine şi a comentat că locurile de joacă din Piteşti au devenit locuri de fumat pentru părinţi.

„Cât de ...părinte fără minte să fii să ieși cu copilul la aer curat în parcul 1907 și tu să fumezi lângă leagănele de copii mici?”, s-a întrebat retoric, Apostoliceanu.

Apoi a postat un filmuleţ din Parcul Lunca Argeşului:

 

 

Simona Bucura-Oprescu: „Centre de colectare a deșeurilor, finanțate prin PNRR!”

Joi, 25 August 2022 07:45

83,7 milioane de euro din PNRR va avea la dispoziție România în perioada următoare pentru construcţia de centre integrate de colectare separată a deșeurilor mari, anunță deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

„Proiectele vor fi derulate prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Va fi finanțată amenajarea a 15 asemenea centre de colectare în marile orașe, iar ulterior acest sistem va fi completat cu alte 500 de centre de colectare destinate localităților mai mici. Ghidul de finanțare destinat beneficiarilor va fi elaborat în curând. Ulterior, după finalizarea procedurilor, va fi lansat și apelul de proiecte pentru autoritățile locale.”, transmite deputatul Simona Bucura-Oprescu.

Iani Popa, secretar de stat la Transporturi, luptă mai mult la zile de comune!

Miercuri, 24 August 2022 10:46

Liberalul Iani Popa n-o duce rău deloc. E secretar de stat în ministerul Transporturilor, iar în ultima vreme nu prea ştim ce munceşte pentru Argeş, că se tot distrează pe la zile de comune cu primari liberali. Cum Argeşul stă cam prost la capitolul infrastructură, ne aşteptam ca Popa să ne anunţe, punctual, cam ce prestează pentru leafa pe care o încasează.

Cu atât mai mult cu cât ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a tot anunţat în ultima vreme despre stadiul lucrărilor la Autostrada Piteşti-Sibiu şi la Drumul expres Piteşti-Craiova. Doar Iani Popa, argeşean de-al nostru, tace ca peştele şi nu pare dispus să vorbească despre proiectele Argeşului. Ca să nu mai vorbim de faptul că Iani Popa ar putea să avanseze la minister proiecte noi, dar n-o face, dovedind (pentru a câta oară?) că iubeşte funcţiile, dar detestă munca. Iani Popa e om finuţ, poartă pantofi de firmă şi costume slim, şi nu se complică absolut deloc să lase ceva în urma sa – profesional vorbind.

 

TUPEU! Partidele vor primi şi mai mulţi bani de la stat, după rectificarea bugetară!

Miercuri, 24 August 2022 09:02

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a spus că ne paşte recesiunea! Subiectul nu e nou, dar abia acum a fost discutat cu subiect şi predicat. Românii simt pe propria piele, de luni bune, că plătesc mult mai mult pe mâncare, facturi şi carburanţi. Serviciile s-au scumpit şi ele, ratele la bănci au explodat. Deci trendul e descendent, doar că se pare că Guvernul a decis ca numai populaţia să strângă cureaua. Dovada? Partidele vor primi şi mai mulţi bani de la stat, după rectificarea bugetară! Deci pentru partide nu e criză...

 

PNL Argeș despre viceprimarul Gelu Tofan: „O unealtă pe care adversarii o folosesc”

Marţi, 23 August 2022 10:13

# PNL Argeș – AVERTISMENT pentru viceprimarul liberal Gelu Tofan

Au fost luate măsuri de PNL Argeș împotriva viceprimarului Gelu Tofan, după ce acesta a precizat într-o emisiune că cel mai bun candidat pentru PNL, la Pitești, la alegerile viitoare, este Cristian Gentea. Liberalii piteșteni susțin că Tofan a adus prejudicii de imagine partidului. Drept urmare, în primă fază, acesta a fost sancționat cu avertisment. Ce urmează apoi, o să aflăm, cu siguranță, în următoarea perioadă.

 

„Astfel, ca urmare a comportamentului public adoptat de domnul Gelu Tofan în ultima perioadă, în cadrul ședinței BPL al PNL Pitești a fost luată în discuție atitudinea sa. Conform Statutului PNL, în funcție de gravitatea faptei, se pot aplica membrilor diferite sancțiuni. Astfel, într-o primă etapă, conducerea PNL Pitești a decis să îl sancționeze pe domnul Gelu Tofan cu avertisment, conform Art. 26, lit b.”, se arată într-un comunicat al PNL Argeș

 

Unii câmpulungenii sar, din nou, la gâtul Elenei Lasconi: „Avem ca primar un organizator de spectacole”

Miercuri, 17 August 2022 14:00

Săptămâna trecută, primăriţa Elena Lasconi a organizat, la Câmpulung, în Piaţa Primăriei - „Gala muzicii uşoare româneşti”, unde au urcat pe scenă mari artişti precum: Corina Chiriac, Gabriel Dorobanţu, Anastasia Lazariuc. Iar evenimentul nu a fost pentru prostime. Publicul – musai în rochie de seară şi costum cu papion, după cum a anunţat primăriţa pe pagina de socializare. Dar nu toţi câmpulungenii au gustat fiţele Elenei Lasconi, aşa că au comentat acid, pe pagina de Facebook a primăriei, că s-au cam săturat de distracţie şi vor curăţenie în oraş şi străzi asfaltate.

Însă, deocamdată, Lasconi, care a încercat şi a şi reuşit câte ceva la Câmpulung, nu pare dispusă să mai arunce cu banii pe evenimente. Chiar a anunțat că gala va fi plătită, integral, din sponsorizări. Bine era dacă se găseau sponsorizări și pentru atâtea proiecte care trenează...

 

Un fost subprefect de Argeş intră în partidul lui Liviu Dragnea!

Miercuri, 17 August 2022 10:30

Fostul subprefect de Argeş, George Rizescu, e cu un picior în Partidul Alianţa pentru Patrie, condus de Liviu Dragnea. În ultimii ani, Rizescu a lăsat în umbră politica şi administraţia şi s-a dedicat scrisului. Dar se pare că fostul subprefect şi senator argeşean vrea din nou în lumina reflectoarelor, și îl motivează un crez pe care puţini l-ar recunoaşte cu atâta profunzime.

Într-o postare pe Facebook, George Rizescu s-a declarat un aprig susţinător al valorilor PNŢCD-ului, un partid aflat în moarte clinică, dar pe care fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, vrea să-l resusciteze şi să-l transforme într-o variantă care să conteze la alegerile din 2024.

 

Gigi Dinescu: „Bă, primari, la tupeu nici dracu nu vă mai întrece!”

Miercuri, 17 August 2022 08:34

Preşedintele PNŢCD Argeş, Gheorghe Dinescu, nu se lasă! Ţine steagul sus, e în stare să moară cu dreptatea în mână şi muşcă din adversarii politici. Săptămâna trecută i-a luat în vizor pe primarii care au organizat zile de comună în Argeş. Înţelegem că lui Dinescu nu-i plac parangheliile pe bani publici. Pe sărăcia asta, credem şi noi...

„Am o rugăminte! Bă, primarii ăștia în funcție, nu vă mai pozați cu tot felul de artiști pe care i-ați adus în comunitate pe bani mulți, să vă mai trageți câțiva simpatizanți. Mai potoliți-vă că pute! Dacă nu îi plăteaţi din banii contribuabililor,  voi n-ați fi ajuns nici la 100 de m de acești artiști. Acum vă mai trageți și în poză cu ei. Bă, rușine mai aveți?! Că la tupeu nici dracu nu vă mai întrece.”, a comentat şeful PNŢCD, pe pagina sa de Facebook.

 

Președintele executiv al PSD Argeș susține investițiile suplimentare în economie

Marţi, 16 August 2022 21:32

# Cristian Gentea: „Pentru fiecare leu acordat ca ajutor de stat, firmele investesc alți 3 lei în economie”

Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, președinte executiv al PSD Argeș: ”PSD a susținut și va susține mereu mecanisme prin care statul vine în sprijinul mediului de afaceri! Salut faptul că Ministerul Finanțelor a suplimentat suma aferentă schemei de ajutor de stat pentru investițiile majore în economie!

Este un semnal cât se poate de clar că  PSD susține mediul de afaceri, iar această majorare consistentă - de un miliard de lei, în plus față de suma deja alocată de 6,38 miliarde de lei - este cea mai eficientă acțiune pentru dezvoltarea economiei românești. Concret, pentru fiecare leu acordat ca ajutor de stat, firmele investesc alți 3 lei în economie. PSD a susținut și va susține mereu mecanisme prin care statul vine în sprijinul mediului de afaceri, pentru crearea de locuri de muncă și  dezvoltarea economică a țării!”.

 

 

Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș: „Despăgubiri pentru agricultorii afectați de fenomene meteo extreme!”

Miercuri, 10 August 2022 11:07

Deputatul Aurel Bălășoiu informează argeșenii că s-au majorat sumele acordate de către Guvern pentru fermieri și alți beneficiari, care au fost afectați de fenomenele climatice extreme din acest an.

„Conform hotărârii 974/2022, publicată în Monitorul Oficial, Guvernul a alocat bugetul de 6.000.000 de lei în sprijinul familiilor şi persoanelor singure afectate în cursul acestui an de inundații, alunecări de teren, dar și de alte fenomene meteo severe, precum vânt puternic, grindină, viituri și altele.

Ionuţ Moşteanu face politică pe Facebook

Joi, 28 Iulie 2022 08:46

Deputatul USR Argeş, Ionuţ Moşteanu, traversează o perioadă de mari frământări. În politică nu mai prestează mare lucru, dar îl salvează reţelele sociale unde e activ, de câteva ori pe săptămână. Noroc cu Guvernul PNL-PSD că mai are şi Moşteanu subiecte de dezbătut. Altfel, mai auzeaţi de USR Argeş în campania electorală din 2024.

Săptămâna trecută, Moşteanu l-a criticat pe ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, pe seama unei declaraţii controversate a acestuia, pe care a dat-o în trecut şi care a fost adusă în prim-plan. Nu-l ţinem în braţe pe Câciu, dar recunoaştem că ne place Moşteanu, în calitate de vânător de greşeli ale celor de la guvernare. Unde mai pui că are şi destul tupeu...

 

 

Viceprimarul Piteştiului, Mihai Mihăilescu, „ocupat” cu telefonul la întâlnirea cu piteştenii din Prundu!

Miercuri, 27 Iulie 2022 09:51

Săptămâna trecută, primarul Cristian Gentea s-a întâlnit cu piteştenii din cartierul Prundu. Au mai participat administratorul municipiului, Lucreţiu Tudor, viceprimarul USR, Mihai Mihăilescu şi directori din cadrul Primăriei Piteşti. Astfel de întâlniri au loc periodic în toate cartierele şi se dovedesc benefice pentru cetăţeni. În timp ce primarul le vorbea celor prezenţi despre investiţiile care se vor face în zonă (parcare subterană, creșă, terenuri de joacă, terenuri de sport, anvelopare), vicele Mihai Mihăilescu butona de zor un telefon. Ba chiar era foarte concentrat şi cu totul absent din peisaj. Ce să faci? Aşa e când eşti ocupat şi nu mai scapi de responsabilităţi... Îi sugerăm domnului primar să-l lase mai uşurel pe vicele Mihăilescu, deoarece se vede treaba că nu prea face faţă obligaţiilor de serviciu. Prea multe griji pentru un tip care, înainte de a fi viceprimar, a fost ba simplu angajat la un cabinet parlamentar, ba şomer cu acte în regulă.

Musceleni în Parlamentul României

Miercuri, 27 Iulie 2022 07:57

La începutul săptămânii trecute, un grup de aleși locali musceleni a trecut pragul Casei Poporului. ”Într-adevăr, am primit  cu mare bucurie, la Parlament, vizita unui grup de aleși locali din zona Muscel”, a precizat deputatul Simona Bucura Oprescu.

Este vorba despre primarii Marian Toader din Lerești, Ion Pădureanu din Godeni, Ion Marin din Stoenești, Ionel Dulamă din Rucăr, Mugurel Minciună din Cetățeni și Dumitru Secăreanu din Dâmbovicioara, împreună cu consilieri locali din aceleași localități, precum și din Câmpulung, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Dragoslavele și Valea Mare Pravăț.

 

 

Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș: ”Asigurarea securității alimentare… este deja o urgență europeană”

Luni, 18 Iulie 2022 16:46

PSD face apel la toate forțele politice, nu doar la partidele din Coaliție, să lase orgoliile de-o parte și să folosească toate canalele de comunicare de care dispun la nivelul Comisiei Europene, al Parlamentului European sau în familiile politice europene pentru a susține, împreună, interesul României de a renegocia PNRR în trei domenii majore: # irigații # pensii # energie

Seceta care afectează și astăzi iremediabil munca fermierilor români și produsele care ajung pe masa noastră nu va putea fi combătută fără un sistem de irigații național. Știm deja acest lucru. Dar, în ciuda acestui adevăr, încă nu avem prinse în PNRR fondurile necesare pentru modernizarea și salvarea agriculturii românești.

 

PUSL a demarat precampania electorală pentru 2024 și și-a prezentat noua identitate politică

Sâmbătă, 16 Iulie 2022 20:24

Membrii Biroului Executiv al PUSL s-au reunit la Galați, în cadrul unei ședințe pe a cărei ordine de zi s-au aflat mai multe subiecte, printre care lansarea campaniei electorale pentru 2024 și prezentarea noului brand al Partidului Umanist Social Liberal.

Astfel, PUSL și-a fixat obiectivele pentru alegerile din 2024, stabilind care sunt pașii pentru perioada următoare și strategia de consolidare și dezvoltare a rețelei de filiale locale. 

 

Deputatul PNL Daniel Constantin are, în continuare, datorii uriașe!

Miercuri, 13 Iulie 2022 11:06

# Fiscul a recuperat, în ultimii ani, doar 133.000 lei din datoria de aproape 1,4 milioane!

Daniel Constantin – în momentul de față deputat PNL de Argeș - a știut să fenteze statul român cu o dibăcie egalată numai de Hagi în fotbal. Deși cu venituri consistente, Constantin nu mai are, de câțiva ani, nimic pe numele său. Casă, mașină etc. – cu toate au dispărut din declarația de avere, unde au rămas doar datoriile. și acestea nu sunt deloc puține.

 

Dr. Remus Mihalcea avertizează cu privire la creșterea cazurilor de infectați cu COVID: „Este indicat ca fiecare dintre noi să se protejeze!”

Marţi, 12 Iulie 2022 14:44

# Se fac scenarii pentru 70.000 de noi cazuri pe săptămână în a doua jumătate a lunii august

În ultima perioadă se constată o creștere a numărului de cazuri Covid. Situația nu este (încă) îngrijorătoare, iar în acest moment nu este cazul să fie instituite restricții.

„Se fac scenarii pentru apariția unui nou val de contaminare, care ar putea însemna 70.000 de noi cazuri pe săptămână în a doua jumătate a lunii august, dar sistemul medical este pregătit să facă față. Marea majoritate a celor care se contaminează dezvoltă forme ușoare sau medii de COVID și internările la ATI se mențin la nivel minim.

 

În declarația de avere a lui Adrian Miuțescu au răsărit două depozite în bănci, noi-nouțe

Marţi, 12 Iulie 2022 11:25

# Parlamentarul are în conturi peste 1 milion de lei

Deputatul argeșean Adrian Miuțescu n-o duce deloc rău pe partea financiară. Deși se laudă cu șapte guri că face politică pentru oameni și pentru țară, fostul președinte al PNL Argeș, actualmente lider național la partidului Forța Dreptei, are două noi conturi în bănci.

E semn de prosperitate pentru Miuțescu, cel care a experimentat mărirea și decăderea chiar în ultimul an. Dar beneficiile financiare au venit, iar declarația de avere a suferit modificări, pe plus.

 

Liberalii de la Curtea de Argeș au furat ideea unui proiect al primarului Cristian Gentea

Luni, 11 Iulie 2022 20:02

În administrație e foame mare de idei pentru proiecte bune. Și în timp ce unii găsesc soluții pertinente pentru a aduce un vibe bun localităților pe care le conduc, alții se inspiră și nu-și mai bat capul cu propriile idei. Așa că merg la sigur cu proiectele altora, crezând că vor da lovitura.

La Curtea de Argeș, liberalii vor primăria în 2024. Obiectivul e greu de realizat, căci PSD-ul conduce municipiul de ani buni, dar pe liberali îi chinuiesc amintirile din vremea când fostul primar PNL, Gheorghe Nicuț era one-man-show la Curtea de Argeș. În aceste condiții, președintele PNL Curtea de Argeș aduce în fața oamenilor un proiect al primarului Piteștiului, Cristian Gentea, proiect care a făcut parte din programul electoral al edilului.

 

 

Pagina 4 din 130

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea