Atenție! Din 14 octombrie, noi fonduri pentru dezvoltare locală!

Miercuri, 05 Octombrie 2022 08:02

A fost publicat Ordinul pentru modificarea și completarea Ghidului Specific privind condițiile de accesare a fondurilor europene aferente  PNRR în cadrul apelurilor de  proiecte PNRR/2022/C10, Componenta 10 - Fondul local.

Astfel, va exista o a doua rundă de atragere de  fonduri în care se redistribuie fondurile rămase neutilizate după încheierea primei runde.

Simona Bucura Oprescu: ”Apelul va fi deschis tuturor UAT-urilor, în limita fondurilor alocate pentru fiecare investiție, pe baza principiului „primul venit/primul servit”.

PSD Argeș a marcat doi ani de la câștigarea alegerilor din județ

Marţi, 04 Octombrie 2022 20:03

# Ion Mînzînă: „Am reușit împreună, uneori cu mari sacrificii, să traversăm o perioadă dificilă”

S-au împlinit doi ani de când PSD a câştigat la alegerile locale funcţia de conducere la Consiliul Judeţean Argeş. Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș a ţinut să le mulţumească cetăţenilor cu acest prilej: „Dragi argeșeni, datorită încrederii pe care ne-ați acordat-o în urmă cu doi ani în alegerile locale din 27 septembrie 2020, echipa PSD Argeș a obținut conducerea Consiliului Judeţean Argeș, 71 de mandate de primari și majoritatea în zeci de consilii locale din județ. Încă de a doua zi după alegeri, din 28 septembrie 2020, ne-am pus cu bună-credință toată priceperea și energia în slujba dumneavoastră și a Argeșului.

 

Alegeri, la PSD Argeș, pe 26 noiembrie

Luni, 03 Octombrie 2022 20:05

# Cardiologul Adrian Tase a intrat în partid!

Săptămâna trecută a avut loc Consiliul Politic Județean al PSD Argeș.

În forul condus de către Ion Mînzînă - președintele Consiliului Județean  Argeș și al  PSD Argeș, Cristian Gentea - primar al municipiului  Pitești și președinte executiv al PSD Argeș și deputatul Simona Bucura-Oprescu - secretar executiv al PSD Argeș - a fost adoptat Calendarul Județean privind desfășurarea Adunărilor Generale și Conferințelor ordinare la organizațiile municipale, orășenești și locale din județ.

 

După ce a mâncat brânză cu gura plină la Rucăr, Alina Gorghiu a fost umplută de respect, pe Facebook

Miercuri, 28 Septembrie 2022 09:37

De prin Argeş adunate! Săptămâna trecută, Alina Gorghiu a fost la Rucăr, unde s-a pupat cu lumea, pe persoană fizică, a mâncat bulz şi pastramă, dar şi alte bunătăţi ciobăneşti. După care, au încăierat-o prietenii virtuali, că nu degeaba e preşedintele PNL Argeş. Pe sărăcia asta, oamenii au taxat-o dur pe Alina Gorghiu. Să te lauzi că ai testat brânza de burduf şi urda rucărenilor, într-o vreme în care poporul o duce atât de greu, e curată nebunie.

„Îmi plac tradițiile și m-am bucurat să văd aici (la Rucăr, n.red) cum harnicii musceleni au grijă să le păstreze și să le transmită mai departe tinerilor. Astăzi a fost răvășitul oilor, care marchează sfârșitul anului pastoral. În acest cadru natural de excepție am testat bulzul ciobănesc, brânza de burduf, urdă, pastramă, dar și alte produse tradiționale de nota 10.”, a notat Gorghiu, pe pagina sa de socializare.

 

 

Ion Mînzînă: „PSD va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022”

Miercuri, 28 Septembrie 2022 08:54

Președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, susţine ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent, nu la anul 2021.

„PSD va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât persoanele care își reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de prețuri plafonate. Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 și 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent și nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022. Totodată, România nu va fi nevoită să adopte alte reglementări care să impună obligații și sancțiuni asupra consumatorilor casnici pentru reducerea consumului, așa cum se întâmplă în alte state din Uniune!”, a precizat Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și al PSD Argeș.

Senatul a votat! Lefuri mai mari pentru parlamentari, în ciuda CCR!

Luni, 26 Septembrie 2022 21:58

Săptămâna trecută, parlamentarii au pus bomboana pe colivă! Dacă mai era cazul, într-o perioadă de criză, cu facturi uriaşe la energie, dar şi cu preţuri tot mai mari la alimente – Senatul a votat majorarea indemnizaţiilor cu aproape 10%, a aleşilor de la Casa Poporului. De asemenea, majorările se vor aplica şi miniştrilor, aleşilor locali sau șefii unor instituții centrale. CCR a spus răspicat că legea nu e constituţională, dar senatorii au votat după pofta inimii.

Oare nu le mai ajung parlamentarilor banii pe care-i înceasează lunar? Să nu uităm că în afară de indemnizaţia propriu zisă, aceştia primesc şi diurne de cazare, transport, telefon, dar şi bani pentru cabinetele parlamentare. Adică poporul ţine în spate o mulţime de parlamentari, miniştri, secretari de stat – unii dintre ei fiind trântori cu acte în regulă...

 

Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, în vizită în Argeș!

Luni, 26 Septembrie 2022 10:52

Mai mulți membri ai Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților au fost pentru două zile în Argeș, în prima ședință în teritoriu din acest mandat. Au fost zile pline și utile, fiind vizitate obiective din principalele localități ale județului.

„Zile pline și utile ale Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților în Argeș! Cu toții ne dorim legi mai bune pentru români. Pentru legi mai bune este nevoie să cunoști îndeaproape realitățile, să cunoști viața oamenilor, funcționarea administrației, legile existente, să asculți vocea practicienilor și experților. Pentru legi mai bune este nevoie de coeziune, de armonie între parlamentari, indiferent de formațiunea politică, este nevoie să ne concentrăm pe soluții adecvate, să ne unim energiile pentru proiecte comune care să dureze.

PSD se opune ferm economisirii forțate a energiei!

Miercuri, 21 Septembrie 2022 12:47

„PSD a susținut tot timpul consumul cumpătat de energie și avem convingerea că românii vor fi responsabili. Cei care își propun să reducă facturile o vor face și fără să le spună guvernul”, se arată într-un comunicat emis de PSD Argeș.
„În plus, România este unul dintre statele din Uniunea Europeană cel mai puțin afectate de criza energetică, beneficiind de un mix de resurse energetice complex, de la cărbune până la hidro, eoliene și solare. Problema nu stă în resurse, ci în prețurile pe care populația trebuie să le suporte! Îndemnăm oamenii să facă economie atât cât își permit, cât o pot face, și ne gândim ca, eventual, să acordăm stimulente celor care fac economie. Dar nu forțam pe nimeni să facă asta!

 

Primarul Ion Georgescu: „PSD ori pune piciorul în prag şi ajută oamenii ori, dacă nu, să iasă de la guvernare!”

Miercuri, 21 Septembrie 2022 07:44

Invitat la emisiunea „Politikia” moderată de jurnalistul Edi Vasile, primarul Ion Georgescu de la Mioveni s-a dezlănţuit. Ţara e pe butuci, iar iarna nu-i ca vara şi vom simţi asta din plin, pe propria piele. Guvernul pare impotent, iar cum PSD e la butoane, Georgescu transmite că ori la bal, ori la spital, „nu merge cu jumătăţi de măsură.”
„PSD ori pune piciorul în prag şi ajută oamenii (indiferent dacă este privat, la stat, bogat ori sărac) ori dacă nu, să iasă de la guvernare şi să-şi vadă de treaba lui. Oamenii încă ne impută ce am fost noi 30 de ani la guvernare. Unde am fost noi 30 de ani la guvernare? Talpa partidului ar trebui să decidă. Noi am făcut voturile şi i-am trimis acolo. Nu merge cu jumătăţi de măsură. Vine iarna. Gândiţi-vă la triplarea preţurilor.
Pe noi administraţiile publice ne-au omorât. Am bani mai puţini azi şi costuri de trei ori mai mari. Azi am datorii către furnizori care cresc în fiecare lună. La mine în ţară face operatorul ce vrea el? Ce rost mare are Guvernul sau Parlamentul?”, a declarat primarul Ion Georgescu.

În atenția primăriilor. Bani prin PNRR pentru containere digitalizate de colectare selectivă a deșeurilor!

Miercuri, 21 Septembrie 2022 07:35

În perioada 15 septembrie - 14 noiembrie 2022, unitățile administrativ-teritoriale vor putea depune la Ministerul Mediului cereri de finanțare pentru dotarea orașelor cu insule ecologice digitalizate, informează Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș.
Este vorba despre ansambluri de containere unde se pot colecta separat hârtie și carton, deșeuri de plastic și metal, deșeuri de sticlă, deșeuri biodegradabile și deșeuri reziduale.  Valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar eligibil, după cum urmează (fără TVA):

 

Pensiile se vor majora cu minimum 10% pentru toţi pensionarii!

Luni, 19 Septembrie 2022 20:43

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că pensiile se vor majora, la 1 ianuarie 2023, pentru toate categoriile de pensionari, indiferent dacă au pensii mici sau mari.

La un moment dat a existat o discuţie în Guvern, potrivit căreia vor creşte pensiile doar pentru cei care au pensii sub 3000 de lei.

"Am spus, nu e prima oară: trebuie să plecăm de la 10%, categoric. Când mărim pensiile, mărim la toată lumea, şi la cei care au pensii mai mici, şi la cei care au pensii mai mari. Părerea mea e că trebuie găsită calea, cum am găsit când am intrat la guvernare acel program pe care l-am lucrat împreună cu doamna Olguţa Vasilescu, în care la anumite zone, la peste trei milioane şi jumătate de pensionari, am venit şi cu acele ajutoare pe o perioadă, mai ales perioada de iarnă, şi se vede cât de bine au venit", a declarat Marcel Ciolacu.

Un ”prieten” de-al lui Ionuţ Moşteanu i-a dat de l-a julit: „Nu aveți cu ce, nene, nu aveți cu ce... Vă cheamă PNȚ-ul din groapă”

Luni, 19 Septembrie 2022 13:54

USR-ul e în picaj, deşi la începuturile sale a fost văzut ca o salvare de tânăra generaţie. De atunci însă, partidul a fost măcinat de lupte interne şi de deciziile proaste, cum ar fi ieşirea de la guvernare. Electoratul i-a taxat prin indiferenţă, iar gurile rele spun că în 2024, USR-ul va pierde la greu. În Argeş, deputatul Ionuţ Moşteanu încearcă să ţină steagul sus, dar nu-i iese. N-a făcut nimic pentru judeţ, deşi a ţinut nenumărate discursuri în Parlament şi chiar are multe propuneri legislative. Cu alte cuvinte a lătrat precum câinele la lună şi cam atât. Iar pentru asta e taxat frecvent, chiar de prietenii virtali care-i urmăresc activitatea pe paginile de socializare.

Zilele trecute, un prieten virtual de-al lui Moşteanu i-a transmis un mesaj virulent care poate fi considerat un scurt rezumat (foarte pertinent) la tot ceea ce se întâmplă acum cu USR-ul. Nu ştim cum i-o fi picat deputatului o asemenea postare, dacă i-o fi dat de gândit sau dacă nici măcar nu l-a interesat. Ştim şi noi că politicienii au obrazul cam gros.

 

O echipă de parlamentari și primari ai PSD Argeș – în vizită la Ministerul Mediului

Miercuri, 14 Septembrie 2022 11:37

# Au avut loc discuții și despre problema urșilor

O echipă de parlamentari și primari ai PSD Argeș a fost marți, 14 septembrie, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Din echipa de la Argeș au făcut parte deputații Simona Bucura-Oprescu, președinte Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului, Nicolae Pavelescu, Remus Mihalcea și Aurel Bălășoiu, Marius Nicolaescu - vicepreședinte Consiliul Județean Argeș, primarii Andreea Crâmpiță-Matei - Mihăești, Florin Doru Panțeru - Ciofrângeni, Nicolae Dinică - Corbeni, Cristian Enescu - Valea Iașului, Nicolae Dascălu - Mărăcineni, Florian Bucălie - Mălureni, Ion Cojocaru - Nucșoara, Ion Marin - Stoenești, Mugurel Minciună - Cetățeni, Marian Toader - Lerești, Dumitru Secăreanu - Dâmbovicioara, respectiv viceprimarul Ion Pîrnuță - Rucăr.

Iani Popa nu a ratat prima zi de şcoală, deşi n-a făcut nimic pentru şcolile din Argeş

Luni, 12 Septembrie 2022 09:30

Săptămâna trecută, liberalul argeşean Iani Popa, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a participat la festivităţile de deschidere a anului şcolar în comuna Domneşti.

Acolo, alături de şefa Alina Gorghiu, a zâmbit preafrumos, prea ca la ţară. Şi noi ştim că lui Iani Popa nu-i place în mediul rural, unde ajunge mai ales în campania electorală, pentru că i-o cere partidul.

Ca secretar de stat, n-a avut nicio contribuţie la lucrările din şcoli, deci vizita sa la Domneşti a fost pur electorală, însă cum mulţi politicieni fac asta, nu-l acuzăm de ceva pe Iani Popa.

 

Atenție! Liberalul Daniel Constantin a depus prima interpelare din actualul mandat de parlamentar

Joi, 08 Septembrie 2022 11:09

Întâmplare unică până acum: parlamentarul Daniel Constantin a avut prima sa interpelare din actualul mandat. Deși are în spate un întreg istoric în Camera Deputaților, Daniel Constantin nu a fost niciodată printre cei energici, cu inițiativă. Iată însă că, acum, l-a luat la întrebări tocmai pe domnul ministru Daea… Petre Daea:

„Stimate domnule ministru,

La început de mandat, cunoscând preocuparea dumneavoastră de a continua investițiile prevăzute în Legea irigațiilor, adoptată în 2015, vă adresăm rugămintea să ne aduceți câteva lămuriri cu priviere la stadiul implementării prevederilor din această lege.

 

Adrian Miuţescu: „Foarte multe primării, inclusiv din Argeș, sunt în stare de faliment!”

Miercuri, 07 Septembrie 2022 10:07

Deputatul de Argeş, Adrian Miuţescu, e îngrijorat! Îl doare sufletul că multe dintre primăriile din ţară, unele chiar din Argeş, se vor afla în incapacitate de plată, din cauza inflaţiei şi a preţurilor la energie care au bubuit. Dificil de făcut ceva. Şi asta deoarece la câte au pretins Miuţescu şi ai lui, ar fi trebuit ca ţara noastră să se numească Germania. Doar aşa am fi putut spera că gogoşile electorale ar fi putut deveni realitate.

În rest, numai de bine! Miuţescu a ajuns indignatul de serviciu care se miră şi se jeluieşte de cum a ajuns ţărişoara noastră:

 

 

Fostul senator de Argeş, Mircea Diaconu - candidat la prezidenţiale?

Marţi, 06 Septembrie 2022 14:08

În 2019, actorul Mircea Diaconu, fost senator de Argeş, a candidat la alegerile prezidenţiale, fiind susţinut de ALDE şi Pro România. Eşecul a fost garantat, speculându-se faptul că intrarea actorului în cursa pentru Cotroceni a venit pentru a lua din voturile unora sau ale altora în primul tur. Zilele trecute, Diaconu a fost nominalizat de şeful AUR, George Simion, ca posibil candidat la prezidenţialele din 2024.

Cu toate acestea, Mircea Diaconu n-a confirmat faptul că e dispus să intre în lupta pentru preşedinţia României, dar nici nu a negat declaraţia lui Simion:

“E cale lungă până acolo, ne așteaptă probe de foc. Multe necunoscute până în 2024. Toate jocurile de acum cred că sunt simple speculații.

Ați văzut că în cealaltă rundă m-am băgat ca să încerc. Are două emisfere, cu partide și susținători, și una cu cetățeni pe care nu-i interesează.

Scandal în ”partidul lui Dragnea” din Argeș

Marţi, 06 Septembrie 2022 11:33

# Filiala, condusă de Dorin Mărășoiu și-a dat demisia, trecând de partea lui Liviu Dragnea # Mariana Vârgă, fostul președinte al Tribunalului Argeș, s-a arătat în tabăra adversă, a lui Codrin Ștefănescu

Scandal și ceartă în zona politică, lucruri cu care românul s-a cam obișnuit. ”Partidul lui Dragnea” nu prea mai este al lui Dragnea. Codrin Ștefănescu s-a dezis de Liviu Dragnea și a spus că nu vrea să îl mai vadă. 20 de organizații din țară au decis să plece, se pare că vor mai pleca și altele. Prima organizație menționată la ”plecări” este cea din Argeș, condusă de fostul vicepreședinte al CJ, Dorin Mărășoiu. În scandal a intrat și Mariana Vârgă, fost președinte al Tribunalului Argeș.

 

Moşteanu, ironizat după ce a anunţat că USR depune moțiune de cenzură împotriva ministrului Energiei

Marţi, 30 August 2022 19:00

Deputatul USR Argeş, Ionuţ Moşteanu, a agitat spiritele pe Facebook, după ce a anunţat că partidul din care face parte va depune o moţiune de cenzură împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Iar prietenii virtuali ai lui Moşteanu au dat start-ul ironiilor. Adevărul e că parlamentarul a ieşit cam şifonat din toată povestea asta. S-au dus vremurile bune, când USR-ul era pe val şi atrăgea ropote de aplauze...

„USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în prima zi a sesiunii parlamentare. E timpul să plece!”, a transmis Moşteanu.

Dar nici „prietenii” din social media nu s-au lăsat:

 

Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni: „PSD propune măsuri concrete de gestionare a situației energetice pe timp de iarnă!”

Marţi, 30 August 2022 17:01

Operatorii din domeniul energiei nu au răspuns corect la decizia Guvernului de a compensa facturile și au continuat să majoreze speculativ prețurile, dovedindu-se încă o dată că liberalizarea haotică a pieței energiei, inițiată de guvernarea de dreapta, a fost o decizie aberantă. Soluția corectă este cea propusă de PSD: reglementarea temporară a prețurilor la energie.

Ion Georgescu: ”În acest sens, PSD propune reglementarea în două trepte. 1 septembrie – 31 decembrie 2022: Pentru energia deja vândută – o compensare dintre prețul facturilor și un preț mediu al pieței, nu la prețuri speculative; de la 1 ianuarie: reglementarea prețurilor practicate și a adaosului comercial, pe o durată determinată, cu actualizări periodice în funcție de costurile de producție. PSD se va asigura că Guvernul va continua să îi susțină pe consumatorii casnici și în special pe cei cu venituri mici, astfel încât la acest nivel să nu aibă loc modificări ale prețurilor din facturi!”

 

Pagina 5 din 132

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea