Cardiolog nou la Spitalul din Mioveni

Luni, 25 Septembrie 2023 22:14

 

Începând cu această lună, în cadrul compartimentului de Cardiologie din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni își desfășoara activitatea dr. Iulia Mădălina Cîrstea - medic specialist Cardiologie.

Iulia Mădălina Cîrstea a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Interesul pentru această specialitate s-a născut în timpul studenţiei, atunci când uita să mai plece din Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, fascinată de explicaţiile profesorilor săi.

În atenția piteștenilor! Din 25 septembrie 2023, începe încărcarea instalațiilor de încălzire din rețeaua de termoficare, în Pitești

Luni, 25 Septembrie 2023 11:44

 

# Utilizatorii/consumatorii sunt rugați să ia toate măsurile pentru finalizarea lucrărilor la instalațiile interioare din imobile

TERMO CALOR CONFORT S.A. anunță că, începând cu data de 25 septembrie 2023, va proceda la încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică pentru ÎNCĂLZIRE, în vederea pregătirii rețelei de termoficare pentru sezonul rece 2023 – 2024.

 

Atenție! Începe campania de dezinsecție, dezinfecție și deratizare la Mioveni!

Luni, 25 Septembrie 2023 11:39

Începând cu data de 25 septembrie 2023, administrația locală, prin intermediul unei societăți de profil, specializată în activități de dezinsecție, dezinfecție și deratizare va demara o amplă campanie împotriva țânțarilor și altor insecte dăunătoare mediului, în următoarele locații: pe domeniul public, platforme pentru colectarea deșeurilor, scări de bloc (subsol și casa scării), gospodării individuale, clădiri ale instituțiilor publice etc.

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX SRL, conform Contractului de achiziție publică de servicii nr. 12618/15.05.2020.

Bradu. Finanțare nerambursabilă de 10 milioane de lei! Încă 14 străzi vor fi modernizate!

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:16

 

# Încep lucrările pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii pe strada Valea Geamăna

Încep lucrările la proiectul de modernizare a celor 14 străzi cuprinse în proiectul finanțat din PNRR. S-a dat deja ordinul de începe a lucrărilor pentru străzile Matei Gabriel, Aleea și Strada Busuioc și Străzile Gutuiului și Crivățului. Contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” , vizează modernizarea a 14 străzi din localitate, respectiv: Busuioc, Aleea Busuioc, Aleea Rozelor, Crivăț, Fragilor, Frasinului, Gladiolei, Gutuiului, Margaretei, Mărgăritar, Matei Gabriel, Mesteacănului, Nucului și Violetelor. Valoarea totală a acestui contract este de 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi).

 

 

Acțiuni de verificare la Mioveni

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:07

 

Au fost demarcate acțiuni de verificare şi control la Mioveni în vederea depistării utilizatorilor cu branşamente clandestine, a utilizatorilor fără contract de furnizare, a utilizatorilor cu surse proprii de apă nedeclarate, dar care evacuează apa în reţeaua de canalizare. De asemenea, se va verifica integritatea sigiliilor la apometrele montate în căminele de branşament şi a etanşeităţii legăturilor, pentru înlăturarea pierderilor din reţea.

 

Lovitură cu fonduri nerambursabile de peste 30 milioane lei!

Luni, 18 Septembrie 2023 22:19

 

# Peste 5800 de elevi din Argeș vor circula cu microbuze electrice!

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, recent, la Palatul Victoria, în prezența premierului Marcel Ciolacu, contractul de finanțare pentru proiectul de achiziționare a celor 25 de microbuze electrice destinate transportului elevilor. Astfel, peste 5800 de elevi din județul Argeș vor beneficia de transport către și de la instituțiile de învățământ în condiții de siguranță, moderne și ecologice. La eveniment a fost prezent și administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu.

 

 

Medicii UPU-SMURD Pitești: „Cei tineri nu mai vor să se angajeze acolo unde este cel mai greu”

Luni, 18 Septembrie 2023 12:18

# Scrisoare deschisă adresată de medici autorităților locale

Un asistent din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, care se ocupa de triajul pacienţilor ajunşi la Urgenţă, a fost amendat cu 500 de lei, după ce o comisie de control formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii, prin ordinul prefectului Radu Perianu, a constatat că nu este respectat normativul privind timpul de aşteptare al bolnavilor, informează news.ro. Colectivul medicilor UPU-SMURD din cadrul SJU Pitești atrage atenția, într-o scrisoare deschisă, că astfel se transmite pacienților idea că dacă nu vor fi consultați într-un interval de timp anume, atunci personalul medical este amendat. Medicii susțin că „este profund nedrept și neproductiv”.

Medici noi la Spitalul Mioveni

Luni, 18 Septembrie 2023 12:16

La patru ani de la deschidere, Spitalul Orășenesc Mioveni încă atrage ca un magnet medici din întreaga țară. În ultimele luni, la Spitalul Mioveni s-au angajat nu mai puțin de 16 doctori tineri, veniți în majoritate de la spitale din Craiova și din Capitală.

Potrivit managerului Mircea Stoian, spitalul are în prezent 5 secții și 11 compartimente, un ambulatoriu cu 24 de cabinete, un laborator de analize și unul de imagistică medicală și serviciul de anatomie patologică, deservite de 450 de cadre medicale și nemedicale, care asigură toate serviciile.

 

Echipamente digitale în unitățile de învățământ din comuna Budeasa

Luni, 18 Septembrie 2023 12:04

 

Nicolae Mihai Rachieru, primarul de la Budeasa, a semnat contractual privind dotarea cu mobilier materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din comună. De asemenea, edilul comunei a transmis un mesaj special copiilor, părinților și elevilor cu ocazia începerii noului an școlar.

„Dragi elevi, am subliniat de multe ori importanța educației în perfecționarea personalității umane, în dezvoltarea unei comunități. Vă îndemn să respectați școala, să îi respectați pe dascălii voștri și să contribuiți prin muncă și seriozitate la propria formare.

 

A început construcția primei piste de bicicletă din comuna Budeasa!

Miercuri, 13 Septembrie 2023 09:43

 

Au început lucrările la prima pistă de biciclete din localitatea Budeasa. Aceasta se va întinde pe o suprafață de 3,5 kilometri, având o lățime de un metru și va lega Primăria Budeasa de Grădinița Rogojina. Pista de biciclete este o investiție finanțată prin PNRR, costul lucrărilor fiind de peste 1 milion de lei.Lucrările ar urma să fie finalizate în aprilie 2024

„În primăvara anului 2024, comuna Budeasa va avea pistă de biciclete modernă, pe o distanţă de 3,5 kilometri și lățime 1 m, conform ghidului solicitantului pentru zona rurală. Lucrările au început deja, iar investiţia finanţată prin PNNR , Componenta 10 se ridică la 1.025.152,28 Lei cu TVA, plus cofinanţarea din bugetul local, în valoare de 81.195 Lei cu TVA. Durata contractului de execuție este de 8 luni din momentul emiterii ordinului de începere al lucrărilor (1 august 2023). Conform ghidului solicitantului pentru zona rurală, pista de biciclete trebuie să lege două obiective de interes local și anume Primăria Budeasa – Grădinița Rogojina”, a precizat primarul Mihai Rachieru.

A.V.

 

 

Atenție, doar până joi se mai fac înscrieri pentru „Toamna piteșteană”

Miercuri, 13 Septembrie 2023 08:55

 

Festivalul „Toamna piteșteană” revine cu o nouă ediție, în perioada 12-19 octombrie a acestui an. Producătorii și comercianții se pot înscrie până joi, 14 septembrie 2023, la Primăria Municipiului Pitești (Centrul de Informare pentru Cetățeni, intrarea D) sau prin e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Produsele acceptate pentru comercializare, în cadrului târgului de toamnă, sunt: fructe și legume de sezon; produse apicole și zaharoase; conserve de sezon; vin; must; produse alimentare tradiționale din carne și lapte; flori; plante medicinale.

 

Rătești. Școala din satul Tigveni a intrat în renovare

Miercuri, 13 Septembrie 2023 08:46

 

Se lucrează de zor, dar cu spor la renovarea Școlii din Tigveni, comuna Rătești. A fost montat, zilele trecute, un acoperiș nou, urmând să se facă și alte intervenții în perioada următoare.

Cornel Petrică, primar: ”Astăzi (miercurea trecută, n.r.)am semnat contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul "DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN COMUNA RĂTEȘTI".

 

 

Codul de client - necesar în apelarea Call Center Apă Canal 2000 SA Piteşti

Miercuri, 13 Septembrie 2023 07:54

 

Aşa cum am mai anunţat, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, pentru operativitate în rezolvarea problemelor şi îmbunătăţirea comunicării cu clienţii săi, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a implementat serviciul de Call Center, care este funcţional de la începutul lunii martie.

Oricine va suna la numărul de telefon 0248 223 237, disponibil nonstop, poate primi informaţii despre contracte, facturi şi modalităţi de plată, tarife, racordarea la reţelele de apă şi de canalizare, obţinerea avizelor, lucrări programate şi avarii, etc..

 

Pitești. Lucrările la 11 unități de învățământ, finalizate

Marţi, 12 Septembrie 2023 14:49

 

Conform graficului stabilit, în perioada vacanței de vară, lucrările majore din cele 11 unități de învățământ care au avut nevoie de reparații și modernizare s-au finalizat!

Cristian Gentea, primar: ”Preșcolarii și elevii vor intra, în 11 septembrie 2023, în prima zi de școală a noului an, în clădiri și clase întreținute de municipalitate.

La Grădinița cu Program Prelungit „Albă ca zăpada”, la școlile gimnaziale „Negru Vodă” și „Alexandru Davila” și la Colegiul Național „Alexandru Odobescu” s-au făcut ultimele retușuri și s-au recepționat lucrările. Succes în noul an școlar tuturor - elevi și cadre didactice!”

 

 

S-au împlinit 4 ani de la deschiderea Spitalului Orășenesc Mioveni

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:30

 

Primul spital de stat construit de la zero în România, în ultimii 30 de ani, Spitalul Orășenesc Mioveni - a împlinit 4 ani. Și a crescut ca un copil frumos, îngrijit de părinții iubitori. Astăzi vorbim de 250 de paturi, 5 secții, 12 compartimente, 24 cabinete ambulator, 2 laboratoare. Dispune de aparatură de ultimă generație… și de o inimă sănătoasă, formată din echipa de specialiști în sănătate de care dispune instituția. Eforturi mari, cheltuieli mari – care au dus, însă, la un rezultat la fel de mare.

De Spitalul Mioveni a vorbit, recent, un prestigios ziar elvețian. Și a vorbit de bine, cu admirație. Iată cum Mioveniul este pus pe harta României și altfel decât ca orașul Uzinelor Dacia, iată cum România este pusă pe harta Europei și de altă entitate. La mulți ani Spitalului Orășenesc Mioveni!

Dumitru Tudosoiu, la cuțite cu un parlamentar: „Cât de multă ipocrizie aveți, domnule deputat!”

Miercuri, 06 Septembrie 2023 13:21

 

În Consiliul Local Pitești s-a aprobat în ședința de joi, 31 august, o hotărâre prin care se va solicita Guvernului trecerea unei suprafețe de 160 de hectare din Pădurea Trivale în administrarea municipiului în scopul realizării unei păduri-parc. Dezbaterea pe marginea subiectului a creat discuții aprinse între aleșii locali. La ședință au luat parte și patru parlamentari argeșeni (senatorii Narcis Mircescu (USR) și Dănuț Bica (PNL) și deputații Ionuț Moșteanu (USR) și Nicolae Georgescu (PSD).

 

10 argumente pentru TRIVALE: PĂDURE – PARC

Miercuri, 06 Septembrie 2023 12:26

Pădurea Trivale: 394,16 ha în proprietatea statului, nu a Piteștiului, 573 ha proprietate privată!

Municipiul Pitești solicită trecerea în proprietatea sa publică a 160,7 ha din proprietatea statului, în zona de pădure în care nu există litigii, pentru a proteja pădurea Trivale de retrocedări - prin HCL nr. 416 din 31.08.2023, urmată de HG!

Proprietatea privată (573 ha) din pădurea Trivale nu face obiectul proiectului!

 

NU se poate construi în pădurea statului, indiferent că este pădure - parc sau arie naturală protejată! În varianta „Arie naturală protejată” NU mai poate fi realizat proiectul Centura de Vest a Piteștiului!

Primarul Piteștiului, despre lucrările de la Argeș Mall: „Când vor trece la finisaje vor avea 1.000 de muncitori zilnic”

Miercuri, 06 Septembrie 2023 10:07

 

 

Primarul Cristian Gentea a făcut, recent, o vizită de lucru în șantierul Argeș Mall, alături de Valentin Mirică, directorul proiectului Argeș Mall - Prime Kapital. Edilul a fost impresionat de modul în care se lucra acolo.

„Am fost pe șantierul de la Argeș Mall. Am fost absolut impresionat. Mi-aș dori ca pe toate șantierele noastre să se lucreze ca acolo. În ziua în care am fost eu erau aproape 400 de muncitori. Domnul director mi-a spus că în momentul în care trec la finisaje vor avea 1.000 de muncitori zilnic. Este aproape gata pasarela. A rămas doar porțiunea care va traversa calea ferată. Termenul de dare în folosință este 25 aprilie”, a declarat Gentea.

 

 

Cristian Gentea: „A început o nouă competiție în România, cea a contestațiilor”

Marţi, 05 Septembrie 2023 19:04

 

Tot mai multe contracte aflate în licitație sunt constestate de firmele necâștigătoare. Acest lucru împiedică începerea lucrărilor la timp, spre disperarea municipalității.

„Am fost în licitație cu containere îngropate pentru cartierul Găvana. Așa cum ați observat a început o competiție nouă în România, cea a contestațiilor. Se contestă absolut orice. A fost contestată și licitația din Găvana. Firma care a contestat-o a pierdut pe fond”, a spus Gentea.

A.V.

 

Lucrări importante în desfășurare la Budeasa. Lista obiectivelor

Marţi, 05 Septembrie 2023 17:56

 

În comuna Budeasa sunt în desfășurare mai multe proiecte de dezvoltare și modernizare a localității. Primarul Nicolae Mihail Rachieru anunță începerea mai multor lucrări importante în comună.

„Au început lucrările la următoarele obiective:

- Amenajare piste pentru circulația bicicletelor în comuna Budeasa;

- Modernizare drumuri comunale în comuna Budeasa;

- Extinderea rețelei de canalizare în satele Budeasa Mare, Rogojina, Gălășești, Calotești, Valea Mărului din comuna Budeasa;

 

 

Pagina 1 din 190

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea