Măsuri urgente în Argeș! Spitalul din Mioveni - servicii medicale doar pentru cazurile COVID-19

Miercuri, 25 Martie 2020 18:56

 

Numărul celor care se află în izolare la domiciliu și a celor care sunt în custodie în zonele de carantină cresc. Drept urmare, miercuri s-a întrunit Comitetul Județean de Situații de Urgență al județului Argeș în care s-a luat măsura separării serviciilor medicale în regim de urgență. Astfel, Spitalul din Mioveni va asigura asistență medicală pentru cazurile COVID-19 și cazurile COVID-19 cu comorbidități. În schimb, Spitalul Județean de Urgență Pitești se va ocupa strict pe serviciile în regim de urgență, ci nu pe cazurile cu COVID. Dan Manu, președintele CJ Argeș, a oferit mai multe declarații în acest sens.

„Noi trebuie să separăm serviciile medicale care sunt pe COVID sau suspecte de contaminare COVID cu celelalte servicii pentru oamenii sănătoși.

Primărița din Ștefănești îndeamnă la calm: ”Nu intrați în panică! Vom ajunge pe toate străzile și vom lua toate măsurile. Protejați-vă si nu ieșiți din casă!”

Luni, 23 Martie 2020 23:45

Primăria Ștefănești  a luat măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus, începând cu  birourile instituției și continuînd în întreaga localitate.
Primarul orașului Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, a dispus o serie de măsuri, care sunt aplicate în scopul asigurării securității și sănătății personalului, dar și pentru protecția contribuabililor. Încă de la primele informații cu privire la riscul de răspândire a infecției cu COVID - 19, în fiecare birou au fost asigurate produse igienico-sanitare, iar stocurile sunt reînnoite permanent.

 

Primarul din Bârla urechează pe șefii C.J. Argeș: „Nu este normal ca o astfel de comună… să aibă parte de același tratament arbitrar”

Luni, 23 Martie 2020 23:43

# Gheorghe Voicu: ”În Argeș, banii au fost mai degrabă împărțiți pe criterii politice…”

Primăria comunei Bârla a înaintat Consiliului Județean o listă cu investițiile aflate în derulare pentru care este nevoie de sprijin financiar, suma totală solicitată fiind de aproximativ 15 miliarde de lei vechi. În respectiva listă au fost incluse și proiectele cu finanțare europeană, a căror cofinanțare este prioritară  în scopul implementării acestora. Din păcate, suma alocată de administrația județeană a fost una extrem de mică, comparativ cu nevoile autorităților din Bârla.

Dârmănești - rețea de gaze naturale până la ultima casă

Luni, 23 Martie 2020 23:42

Locuitorii comunei Dârmănești vor avea rețea de gaze naturale! Conform declarațiilor primarului Emilian Ciolan, au început ridicările topografice.
”Până în luna august, anul acesta, sperăm să finalizăm documentația și perfectăm contractul. E posibil ca la sfârșitul anului chiar să înceapă lucrările. Este vorba de introducerea rețelei de gaze pe toate străzile din localitate, până la ultima casă, valoarea lucrărilor ridicându-se la peste 264 de miliarde de lei vechi.”, declară edilul șef.
Cu fonduri de la buget, la Dârmănești continuă campania de asfaltare.

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni - program restrâns

Luni, 23 Martie 2020 23:40

Stimați clienți,
În contextual evoluției actuale a situației epidemiologice de la nivel national cu COVID-19, vă informăm că relațiile cu clienții noștri vor fi restricționate în perioada 13-31.03.2020.

Cornel Popescu și Iustin Dejanu - directori de nota 10

Luni, 23 Martie 2020 23:32

Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș, și Iustin Dejanu, directorul de la Muzeul Golești, au obținut nota 10 la evaluarea finală a proiectului de management.
În urma desfășurării celor două etape de analizare a noului proiect de management, desfășurate în baza Regulamentului de organizare și desfășurare a COncursului de management pentru instituțiile publice de cultură din subordinea CJ Argeș, cei doi directori au primit nota 10. De asemenea, Araxi Negoșanu, directorul Centrului Cultural Județean, a primit 9.96, în timp ce Nicolae Poghirc a fost notat cu 9.31, în media ultimilor 2 ani.
A.V.

 

Piteștiul are un nou arhitect șef

Luni, 23 Martie 2020 23:31

Municipiul Pitești are un nou arhitect șef. Ruxandra Cruțescu a câștigat concursul organizat de Primăria Pitești. Aceasta a obținut 72 de puncte la proba scrisă și 81 de puncte la proba interviului, fiind singura candidată înscrisă la concurs. Începând cu data de 10 martie aceasta și-a preluat atribuțiile de arhitect șef. Ruxandra Cruțescu are o vastă experiență în domeniu, fiind un arhitect apreciat la nivel național.

Programul de lucru al instituțiilor publice din Mioveni

Luni, 23 Martie 2020 21:39

Deși o parte dintre instituțiile și serviciile publice naționale și județene și-au restrâns sau chiar suspendat temporar activitatea, Primăria orașului Mioveni, precum și instituțiile din subordine, funcționează la program normal. Evident, trebuie respectate normelor stricte de prevenție impuse de Guvern, în situația de stare de urgență, decretată în contextul epidemiologic mondial.

 

Gheorghe Duțulescu, favorit să devină director prin concurs la Complexul Sportiv Bascov

Luni, 23 Martie 2020 21:37

Deși toată țara se concruntă cu problema coronavirus, acest lucru nu a împiedicat Ministerul Tineretului şi Sportului să anunțe, pe  18 martie, organizarea unui concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor contractuale de conducere vacante pentru nu mai puțin de 10 cluburi sau complexuri sportive. Printre acestea se află și Complexul Sportiv Național Bascov, unde director interimar este Gheorghe Duțulescu, consilier local liberal la Pitești.
Se caută directori sau directori adjuncți la:

Se aprobă cheltuielile pentru modernizarea DJ 703B Șerbănești - Siliștea

Luni, 23 Martie 2020 14:31

Pe 26 martie, de la ora 15.00,  se va desfășura o nouă ședință de Consiliu Județean Argeș. Consilierii județeni urmează să dezbată 28  de proiecte de hotărâri. Cei care vor fi prezenți în timpul ședință vor purta măști medicinale.
1. Procesul - verbal al şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Argeş din data de 19.02.2020.
2. Procesul - verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Argeş din data de 05.03.2020.

 

CJ Argeș a achiziționat măști de 8 lei/bucata, în timp ce Primăria Mioveni de doar 1,3 lei/bucata

Luni, 23 Martie 2020 12:45

De teama coronavirusului,  produse precum măști sau mânuși chirurgicale, alcoolul sanitar și dezinfectanții au început să fie cumpărate în cantități din ce în ce mai mari de instituțiile publice din Argeș. Iar prețul achiziționării lor variază de la o instituție la alta. Pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice au fost achiziționate sau urmează a fi cumpărate zeci de astfel de produse.
Conform SEAP, Instituția Prefectului Județului Argeș a achiziționat mai multe produse în ultimele zile:

Primăria Pitești acțiuni susținute pentru dezinfecția locurilor publice

Luni, 23 Martie 2020 12:44

Primăria Municipiului Pitești, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului, Administrația Domeniului Public și S.C. Salpitflor Green S.A., a achiziționat substanțele necesare pentru dezinfecția locurilor publice cele mai frecventate, cu scopul prevenirii răspândirii infecției cu COVID 19 și a început acțiunile în acest sens.
Au fost, deja, dezinfectate mai multe sedii de instituții publice, bazinul olimpic, stadionul, zonele adiacente, vestiarele, locurile de joacă și aleile din Parcurile Lunca Argeșului și Ștrand.

 

În plină criză de virus antigripal, ADP cumpără măști și... carne de cal!

Luni, 23 Martie 2020 12:40

# Instituția a achiziționat 1000 de măști și 2000 kg carne
Administraţia Domeniului Public, serviciu public cu personalitate juridică, organizat sub autoritatea Consiliului Local Piteşti, a achiziționat, recent, în două tranșe, 1000 de măști de unică folosință. Cantitatea nu este deloc mare, dacă ținem cont că, în organigrama instituției, apar aproape 300 de persoane. Masca de protecție este trecută, în descriere, ca ”mască de anesteziere-reanimare”.

Spitalul Județean Argeș face angajări fără concurs pe fondul epidemiei de coronavirus

Luni, 23 Martie 2020 11:51

Decretul privind instituirea stării de urgență pe fondul epidemiei de coronavirus emis de președintele Klaus Iohannis prevede angajarea fără concurs a medicilor și personalului auxiliar în spitale.
Având în vedere acest lucru, Spitalul Județean de Urgență Pitești  face mai multe angajări pe durată determinată, respectiv 6 luni. Sunt căutați medici de specialitate, asistenți medicali, infirmiere, îngrijitoare sau agenți DDD, după cum urmează:

 

Emilian David îl înlocuiește pe Gheorghe Alecsei în Consiliul Județean

Luni, 23 Martie 2020 11:49

La ședința de Consiliu Județean Argeș din 26 martie va fi numit un nou consilier județean. Câmpulungeanul Emilian David îi va lua locul  lui Gheorghe Alecsei, care a fost numit, pe 29 ianuarie, în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, post incompatibil cu cel de consilier județean.

La Spitalul Judeţean s-a simulat tratarea cazurilor de infecţie cu coronavirus

Luni, 16 Martie 2020 22:58

# Dan Manu, în rol de pacient

Săptămâna trecută, la Spitalul Județean de Urgență Pitești a avut loc o întâlnire la care au participat Dan Manu - președintele Consiliului Județean Argeș,  dr. Anci Ionescu - consilierul președintelui pe probleme de sănătate, dr. Adrian - medicul șef epidemiolog al DSP Argeş, managerul spitalului - Adriana Molfea, directorul medical -dr. Teodor Constantinescu, șefa secției ATI - dr. Luminița Galbenu, medicul primar de la ATI - dr. Adrian Ciocănea și doctorul Marius Pascu - medic șef Unitatea de Primiri Urgențe.

 

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean Argeș vor fi gata în 2023

Luni, 16 Martie 2020 22:56

La Spitalul Județean de Urgență Pitești au început lucrările pentru construirea noului corp de clădire al acestei unități medicale județene. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 2 martie 2020. Săptămâna trecută, autoritățile locale au desfășurat o vizită de lucru pe șantier.

Coronavirusul amână judecarea dosarelor și suspendă activitatea magistraților și avocaților

Luni, 16 Martie 2020 22:50

Coronavirusul amână judecarea dosarelor care nu sunt urgente până la data de 4 mai, la nivelul Curții de Apel Pitești. În plus, magistrații și avocații au luat măsuri urgente pentru a preveni răspândirea virusului în sălile de judecată.

 

Primarul Ion Georgescu: „Nu lansați zvonuri care pot induce panică”

Luni, 16 Martie 2020 22:49

Primarul de la Mioveni, mesaj pentru locuitorii orașului! „Trăim o criză medicală propagată la nivel mondial, cu care se confruntă bineînțeles și țara noastră, iar evoluția îmbolnăvirilor ne face să conștientizăm că situația se poate deteriora. Ține doar de noi să alegem cum vom face față acestei provocări, apelând la calm, răbdare, fără acțiuni alarmiste.

Măsuri împotriva coronavirusului, la Pitești

Luni, 16 Martie 2020 22:47

Primăria Pitești a luat o serie de măsuri în scopul prevenirii și limitării răspândirii coronavirusului. Astfel, toate evenimentele culturale, artistice și sportive din municipiu au fost suspendate pentru luna martie. De asemenea, până pe data de 31 martie se va suspenda și accesul publicului vizitator în incinta Grădinii Zoologice Pitești. În funcție de evoluția situației la nivel național, perioada de suspendare se poate prelungi.

 

Pagina 1 din 132

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea