Concert coral extraordinar, la Filarmonica Pitești

Vineri, 26 Aprilie 2024 13:46

 

Filarmonica Pitești organizează duminică, 28 aprilie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, concertul coral extraordinar dedicat Sărbătorilor Pascale susținut de Corul „Divina Armonie”, dirijor, Marius Firca.

 

În program: I. G. Comănești – „Apărătoarei Doamne”, A.L. Niedermeyer – „Tatăl nostru”, D. S. Bortniansky – „Pre tine te lăudăm”, I. Teodorescu – „Rugăciune”, N. Lungu – „Cămara ta”, Ioan D. Chirescu – „Iubite-voi Doamne”, Nicu Moldoveanu – „Doamne al puterilor”, F. Hubic – „Cât de mărit”, Gheorghe Cucu – „Miluiește-mă, Dumnezeule”, Francisc Hubic – „Aliluia”, N. Lungu – „Bine ești cuvântat Hristoase” și „De tine se bucură”, N. Oancea – „O, Doamne, către tine”, Gavriil Musicescu – „Concert” (părțile 1 și 2), vecernia rusă – „Doamne pre noi miluiește-ne”, Gheorghe P. Brănești – „Privegheați și vă rugați”, G. Cucu – „Doamne, Iisuse Hristoase” și G. Mandicevschi – „Oratoriu”.

Popești - microbuz electric pentru elevi și stație de încărcare

Miercuri, 17 Aprilie 2024 13:05

 

Comuna Popești va beneficia de un microbuz electric pentru transportul elevilor, grație unui proiect derulat de Consiliul Județean Argeș cu finanțare acordată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Proiectul prevede și amenajarea unei stații de încărcare a vehiculelor electrice în comună. De altfel, la nivelul județului Argeș vor fi achiziționate 17 microbuze electrice pentru transportul școlar și vor fi montate 17 stații pentru încărcarea vehiculelor electrice.

 

 

Proiect important realizat în Topoloveni

Marţi, 16 Aprilie 2024 10:32

 

Se poate spune, pe bună dreptate, că, în ultimii ani, orașul Topoloveni a parcurs un drum lung și anevoios către dezvoltare. Așa cum sunt toate aceste drumuri. Însă progresul se vede. Iluminat public deosebit, șosea lărgită, fire trecute în subteran, blocuri anvelopate termic, acces către autostradă. Centrul arată bine. Chiar arată bine! Relația Primăriei Topoloveni cu fondurile nerambursabile este una specială. Mai nou, este reasfaltată Șoseaua Națională și sunt extinse pistele pentru biciclete.

120 de camere video, amplasate în comuna Albota

Marţi, 16 Aprilie 2024 09:03

 

 

Pentru siguranţa cetăţenilor, primarul Ion Dumitru, a decis amplasarea, în comuna Albota, a 250 de camere video performate. Jumătate dintre acestea sunt deja în funcţiune, iar restul vor fi de asemenea achiziţionate.

“În comuna noastră, facem progrese în implementarea unui sistem avansat de supraveghere, constând în instalarea a 120 de camere de luat vederi de înaltă performanță. Deja, jumătate din aceste camere sunt în funcțiune, contribuind activ la siguranța comunității.

 

 

Atenție! Mai sunt doar câteva zile în care vă puteți înscrie! S-a dat startul în concursul „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din municipiul Piteşti”, ediția a XII-a!

Luni, 15 Aprilie 2024 22:36

 

Primăria Municipiului Pitești anunță organizarea, prin Serviciul Coordonare Asociaţii de Proprietari, a concursului „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din municipiul Piteşti”, ajuns la cea de-a XII-a ediție.

Concursul vizează atât îmbunătăţirea aspectului urbanistic şi a microclimatului urban al municipiului Piteşti, cât şi formarea administratorilor în vederea competitivităţii, a rezolvării problemelor gospodăreşti şi a colaborării cu autorităţile locale.

 

Cristian Gentea: „Consumul de energie din sistemul public de iluminat al Piteștiului a fost redus cu 82%”

Joi, 11 Aprilie 2024 10:43

 

În Pitești, consumul de energie din sistemul public de iluminat a fost redus cu 82%, a transmis primarul Cristian Gentea. În principal, acest lucru se datorează proiectelor cu finanțare externă accesate de administrația locală.

În Calea Craiovei, Exercițiu, Războieni, Pătrașcu Vodă, Bulevardul Eroilor și Bulevardul Frații Golești se asigură iluminatul prin 252 de corpuri cu LED, cu eficiență energetică ridicată și sistem de dimare/telegestiune. Proiectul a fost în valoare de aproximativ 271.000 de euro, din care 74% sunt bani nerambursabili, cu finanțare AFM.

 

Microbuz electric pentru școlarii din Bascov

Joi, 11 Aprilie 2024 07:54

 

Elevii din școlile din Bascov vor beneficia în curând de un transport optim pentru elevi, prin dotarea cu un microbuz electric și o stație de încărcare specifică pentru acesta. Acest lucru este posibil printr-un protocol semnat între Consiliul Județean Argeș și Primăria Bascov, prin care CJ Arges a accesat programul “Microbuze pentru elevi”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) lansat de Ministerul Educației.

Gheorghe Stancu, primar: ”Mulțumim Consiliuluj Județean Argeș, prin Dl. Președinte Ion Mînzînă, pentru sprijin și colaborare! Este un pas înainte pentru elevii noștri, adică un pas înainte pentru viitorul nostru!”

 

Încă o lucrare, mult așteptată, finalizată la Bradu

Miercuri, 10 Aprilie 2024 14:31

 

Mini terenul de sport din apropierea Primăriei Bradu este gata și arată extraordinar. Pentru finalizarea acestuia s-au folosit materiale de ultimă generație.

Dan Stroe, primar: ”Dragi brădeni, au fost finalizate lucrările de reamenajare la miniterenul de sport din spatele primăriei, prin turnarea unui covor de tartan. Terenul a devenit acum multifuncțional, putând fi folosit pentru mai multe sporturi precum, minifotbal, tenis de câmp, volei, handbal etc.

 

 

Se extinde rețeaua de canalizare în comuna Budeasa

Miercuri, 10 Aprilie 2024 09:56

 

Pe 3 aprilie a fost predat amplasamentul, în vederea începerii lucrărilor privind obiectivul de investiție „Extindere rețea canalizare menajeră, Aleea Brazilor, sat Budeasa Mare”. Pe perioada desfășurării lucrărilor, cețățenii care locuiesc pe Aleea Brazilor sunt rugați să parcheze autoturismele pe strada principală. Execuția lucrărilor se va realiza de către S.C. Development Future Solution SRL, iar valoarea investiției este de 289.637,26 lei cu TVA, suma fiind alocată în întregime de la bugetul local.

 

Primarul Ion Dumitru a semnat contractul pentru începerea proiectelor de canalizare în două sate din comuna Albota

Miercuri, 10 Aprilie 2024 09:51

 

Veşti bune pentru locuitorii din Albota! Primarul Ion Dumitru anunţă începerea proiectelor de canalizare în satele Mareş şi Cerbu, proiecte dorite de comunitate.

“Comuna noastră face un nou pas în procesul de modernizare, astfel că în data de 2 aprilie am predat constructorilor amplasamentul pentru începerea proiectelor de canalizare în satele Mareş şi Cerbu. Acest proiect nu este doar o necesitate infrastructurală, ci și o promisiune pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii concetăţenilor. În acest fel, pentru satele Mareş şi Cerbu, dar şi pentru întreaga comună Albota, va începe un nou capitol, unde fiecare pas în procesul de modernizare ne apropie de viziunea unei comunități înfloritoare, gata să își întâmpine viitorul cu brațele deschise.”, a scris ducele de Albota, pe pagina sa de Facebook.

 

 

Ion Mînzînă: Modernizarea DJ679 D la Ungheni se apropie de final!

Marţi, 09 Aprilie 2024 16:33

 

Lucrările de modernizare a DJ679 D pe raza localității #Ungheni se apropie de final. Este un proiect derulat și finanțat de Consiliul Judetean Arges. Lucrările, începute anul trecut, se desfășoară pe o lungime de 7 km și au termen de finalizare luna iulie a anului 2024.

 

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost astăzi pe șantier împreună cu primarul comunei Ungheni, Iulian Miu.

Începe cea mai mare mare investiție publică de infrastructură rutieră din istoria județului

Marţi, 09 Aprilie 2024 10:26

 

S-a scos la licitație cel mai lung drum judetean care va fi modernizat din istoria Argesului! Este vorba de DJ 679, iar modernizarea sa se va face pe o lungime de peste 48 km pe traseul Păduroiu DN 67 B – Lipia – Popești – Lunca Corbului – Pădureţi – Ciești – Fâlfani – Cotmeana – Malu – Bârla – Lim. Jud. Olt. Valoarea acestei investiții este de aproape 385 milioane lei, pe fonduri europene.

În perioada imediat următoare va fi începută cea mai mare investiție publică de infrastructură rutieră din istoria județului: reabilitarea drumului județean 679”, a transmis Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș și al PSD Argeș.

 

Bradu. Lucrări importante, de infrastructură, în acest moment!

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:57

 

În Bradu se lucrează, profitându-se de vremea favorabilă, la investițiile în derulare, dar și la noi proiecte demarate pentru localitate. Printre cele mai importante proiecte se numără cele de infrastructură, care asigură confort și siguranță locuitorilor.

În această perioadă administrația locală anunță execuția mai multor lucrări prioritare pentru bunăstarea cetățenilor din Bradu.

Lucrări de dezvoltare și modernizare a infrastructurii:

 

Băbana. Microbuz electric pentru elevi

Luni, 08 Aprilie 2024 13:52

 

Comuna Băbana va primi un microbuz electric destinat transportului elevilor și o stație de încărcare aferentă, în cadrul proiectului ”Achiziție microbuze destinate transportului elevilor din Județul Argeș prin finanțare acordată de Administrația Fondului pentru Mediu”, derulat de către Consiliul Județean Argeș.

„Vestea nu poate decât să ne bucure, având în vedere că, la ora actuală, pentru transportul elevilor, dispunem de un microbuz din 2006, aflat într-o stare avansată de uzură. Cu atât mai mult cu cât noua mașină va fi una nepoluantă și vom beneficia și de o stație de încărcare.”, spune primarul Bebe Ivan.

 

 

Argeș - investiții de peste 30 de milioane de lei în sănătate

Luni, 08 Aprilie 2024 12:38

 

“În luna mai vor fi finalizate alte două mari proiecte ale Consiliului Județean Argeș care vizează infrastructura de sănătate. Vorbim de proiectele de extindere și dotare a Ambulatoriului Integrat și a spațiilor de Urgență ale Spitalului Județean Pitești, realizate din fonduri europene accesate de consiliu.” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

De altfel, vicepreședintele Marius Nicolaescu a mers, săptămâna trecută, pe cele două șantiere împreună cu echipele de implementare ale proiectului de la Consiliul Județean și de la Spitalul de Urgență.

Valoarea celor două proiecte depășește 30 de milioane de lei.

 

Investiții importante la mai multe poduri din Argeș

Joi, 04 Aprilie 2024 17:45

 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri București (DRDP) a început lucrările de reparații și consolidare a podului de pe DN 73 de la Mărăcineni, la km 3 + 243 m. Recent, au început lucrări similare și la podul de pe DN 65 B de la Bradu, în zona de traversare a DJ 659. Investiția are drept scop creșterea siguranței traficului rutier.

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost, pe 3 aprilie, pe șantier împreună cu primarul comunei Mărăcineni, Nicolae Liviu Dascălu, și cu directorul general adjunct DRDP București, Eduard Dima.

 

Şeful ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, intră tare în profesorii de matematică: “Prea se duc la școală în căutare de noi clienți la meditație”

Miercuri, 03 Aprilie 2024 14:15

 

52% din elevii argeşeni de clasa a VIII-a au luat note sub 5 la proba de matematică a Simulării Evaluării Naţionale, iar acest procent l-a dezamăgit pe şeful ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu. Mai bine de jumătate din elevii care încheie cursurile gimnaziale în acest an nu ştiu matematică nici de nivel mediu, iar Tudosoiu spune că de vină sunt şi profesorii de matematică deoarece aleargă după meditaţii şi neglijează activitatea de la clasă.

În acest context, Dumitru Tudosoiu a declarat, la Argeş TV, că vor urma inspecţii la toate şcolile din judeţ, iar profesorii de matematică vor fi obligaţi să facă ore de recuperare cu elevii de clasa a VIII-a, fără a fi plătiţi.

 

Microbuze școlare noi în Argeș. Vezi ce primării le vor primi!

Miercuri, 03 Aprilie 2024 07:13

 

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat contractul de finanțare pentru achiziția a 17 microbuze electrice școlare

Proiectul depus de Consiliul Județean Argeș pentru achiziția a 17 microbuze electrice școlare și a stațiilor de încărcare aferente a primit finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Pe 28 martie 2024, președintele Consiliului Județean Argeș a semnat și contractul de finanțare pentru acest proiect.

 

 

Iluminat inteligent la Albota

Miercuri, 03 Aprilie 2024 07:07

 

Primarul comunei Albota, Ion Dumitru, a anunţat că vor fi înlocuite 360 de lămpi tradiționale cu lămpi cu led, economice şi durabile.

“Prin intermediul Administrației Fondului de Mediu, în Albota vor avea loc îmbunătăţiri majore în ceea ce privește iluminatul public. Proiectul prevede înlocuirea a 360 de lămpi tradiționale cu soluții moderne și eficiente din punct de vedere energetic: lămpile LED. Investiția în tehnologia LED pentru iluminatul public este o decizie cu multiple beneficii: reducerea consumului de energie electrică, scăderea costurilor de întreținere datorită duratei de viață extinse a lămpilor LED, precum și îmbunătățirea calității iluminatului.”, a transmis primarul.

 

PSD Pitești se întărește, oficial, cu încă 5 consilieri locali!

Joi, 28 Martie 2024 11:33

Cinci consilieri municipali au intrat miercuri, 27 martie, oficial în PSD Pitești. Este vorba despre Sorina-Marilena Coman și Dănuț Dinu care se alătură echipei PSD Pitești împreună cu viceprimarul Gelu Tofan și consilierii Ana Stan și Tiberiu Irimia care au anunțat trecerea de săptămâna trecută.

PSD ajunge, astfel, la 13 membri în Consiliu Local, asigurând stabilitate și continuarea proiectelor de dezvoltare a municipiului.

 

Pagina 1 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea