Administrația Bazinală de Apă Argeș a dat în judecată Guvernul României

Miercuri, 21 Aprilie 2021 10:53

# În proces, pârâtă este și Primăria Poiana Lacului

Joia trecută, la Tribunalul Argeș, a fost înregistrat un dosar prin care Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea solicită ”Anulare act administrativ - Anularea poziției nr. 52 din anexa 73 a H.G. 447/2002. Pârâți: Guvernul României și UAT Poiana Lacului - prin primar. Specialist ABAAV: ”Sunt probleme de cadastru, sunt suprapuneri și nu se pot rezolva aceste probleme decât în instanță. De obicei, primăriile intabulează albia minoră a unui curs de apă, iar noi, Administrația Bazinală, suntem administratorul acestei albii. Noi nu putem scoate din Cartea Funciară a localității decât prin hotărâre judecătorească. Guvernul, când a dat HG-ul respectiv, probabil că a prins în domeniul localității și o parte din albie. Guvernul va da o negație și iese din această cauză.”

 

Se vede că a plecat Dan Manu - rezultatele evaluărilor de management la instituțiile subordonate CJ Argeș

Miercuri, 21 Aprilie 2021 07:29

# ELENA IAGĂR (FOTO), TRUDITOAREA DE CAMPANIE A ACTUALEI ECHIPE A PSD, NOTĂ MAXIMĂ!
La începutul lunii aprilie au fost realizate evaluările de management la mai multe instituții subordinate Consiliului Județean Argeș. Cele mai multe aprecieri le-au primit managerii Elena Iagăr și Iustin Dejanu, iar la polul opus s-a aflat Araxy Negoșanu. Au existat două note de 10, o notă de 9,98, una de 9,95 și una de 7,84, după cum urmează:
- Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Iustin Dejanu: 10;
- Școala Populară de Arte și Meserii Pitești,  Elena Iagăr: 10;
- Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu: 9,98;
- Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, Mihail Octavian Sachelarie: 9,95;
- Centrul Cultural Județean Argeș, Araxy Negoșanu: 7,84.

 

Secretar de Stat din Ministerul Educației - la Pitești

Marţi, 20 Aprilie 2021 12:30

# Emanuel Soare: Am ales să mă vaccinez cu Astra-Zeneca!
Săptămâna trecută, în sala de conferințe a Universității din Pitești, în cadrul Campaniei naționale „Vaccinare și testare pentru învățare!” inițiată de Ministerul Educației, a fost organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Argeș conferința tematică de promovare informațiilor corecte în legătură cu vaccinarea anti-Covid-19, prin participarea fizică și online a invitațiilor.

Proiectul de modernizare alei pietonale și construire piste de bicicliști, în Topoloveni, devine realitate

Marţi, 20 Aprilie 2021 12:18

La Topoloveni a avut loc, săptămâna trecută, predarea amplasamentului pentru realizarea proiectului “Modernizare/ extindere alei pietonale și construire piste de bicicliști în orașul Topoloveni”. Proiectul va fi efectuat pe trei direcții: tronson I – intrare localitate SE și pod peste râul Cârcinov; tronson II – pod peste râul Cârcinov – intrare localitate NV; tronson III – parcuri și acces parcuri.
„A fost predat amplasamentul. Vor fi aduse utilajele, vor veni echipele de lucru și vor începe treaba.“, a precizat primarul Gheorghiță Boțârcă.
Proiectul este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 17.690.149,91 lei, iar contribuția Primăriei Topoloveni este de 606.869,68 lei.

 

ABA Argeș-Vedea: Acțiune de îndepărtare a deșeurilor și igienizare a malului drept al râului Doamnei

Marţi, 20 Aprilie 2021 12:17

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, prin personalul Sisemului de Gospodărire a Apelor Argeș a intervenit, săptămâna trecută, pentru îndepărtarea deșeurilor și igienizarea malului drept al râului Doamnei în zona aval baraj Mărăcineni, între calea ferată Golești – Câmpulung și podul de pe DN 7. În două zile, de când salariații Apelor Române au început igienizarea, au fost colectate 22,7 tone de deșeuri. O constatare a echipelor de lucru este că, pe lângă deșeurile menajere, predomină cele provenite din activitățile de service auto, anvelope, părți de caroserie, etc. Față de ultima igienizare (desfășurată în luna martie) în zonă s-a observat și o creștere a cantității de gunoaie.

2.302 sesizări, în anul 2020, la Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni

Marţi, 20 Aprilie 2021 08:01

În decursul anului 2020, la Dispeceratul SEdC Mioveni s-au primit un număr de 2.302 sesizări, aproape jumătate dintre acestea vizând serviciul de canalizare. Astfel, revenim cu rugămintea de a folosi canalizarea orașului strict pentru ce a fost proiectată, să folosim coșurile de gunoi aflate peste tot în oraș, să încercăm să protejăm arborii și flora de pe spațiile verzi, să nu folosim excesiv rețeaua de apă potabilă.
Sesizările primite au fost repartizate după cum urmează:

 

Centre mobile de vaccinare anti-COVID, în Argeș

Luni, 19 Aprilie 2021 11:52

Instituția Prefectului Argeș dă startul la vaccinarea prin centre mobile împotriva COVID-19 cu următoarele tipuri de vaccinuri: Moderna și AstraZeneca. Campania de vaccinare prin centre mobile are ca obiectiv vaccinarea mai multor argeșeni din mediul rural, cetățeni care întâmpină dificultăți în a se programa singuri pe lista de așteptare sau de a ajunge la unul din centrele de vaccinare din Argeș. Dacă ești din mediul rural și dorești să te vaccinezi împotriva COVID-19 în cadrul campaniei de vaccinare prin centre mobile, tot ceea ce trebuie să faci este să iei legătura cu un reprezentant al administrației locale (primărie). Campania prin centrele mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se desfășoară în 3 etape:

Pregătiri pentru recensământul agricol, la Mioveni

Luni, 19 Aprilie 2021 11:48

De miercuri, 14 aprilie 2021, au început sesiunile de instruire a recenzorilor și recenzorilor șefi care vor efectua Recensământul General Agricol, acțiune care se va desfășura în perioada 10 mai – 31 iulie 2021, la nivel național. În sala mare a Centrului Cultural Mioveni au participat, săptămâna trecută, recenzorii din Coșești, Davidești, Dârmănești, Hârtiești, Țițești, Vulturești si Mioveni, iar ședintele de instruire s-au desfășurat în serii, astfel încât să fie îndeplinite măsurile de siguranță epidemiologică conform legislației în vigoare.

 

Spitalul municipal și trenul „galben” către Mioveni - proiectele care au provocat discuții aprinse în cadrul dezbaterii bugetului

Miercuri, 14 Aprilie 2021 14:30

Pe 22 aprilie se anunță o ședință  foarte interesantă de Consiliu Local Pitești. În această zi urmează a fi aprobat și bugetul municipiului pentru anul 2021. Până atunci, se fac mici modificări la proiectul de buget. Se iau bani dintr-un loc și se mută în altul, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Banii sunt, totuși, aceiași! În acest moment, municipiul Pitești va avea venituri totale de 497.900.000 lei. Precizăm că veniturile proprii sunt de 356.323.000 lei și reprezintă 72% din totalul veniturilor estimate, constituind principala sursă de finanțare a activităților municipalității.
Săptămâna trecută s-a desfășurat o nouă dezbatere, în sala mare a Filarmonicii,  pe tema bugetului municipiului pentru 2021. Primarul Cristian Gentea a prezentat proiectul de buget, iar consilierii locali au venit cu propuneri.

Ambulatoriul din Curtea de Argeș va primi echipamente medicale de peste 10 milioane de lei

Miercuri, 14 Aprilie 2021 13:18

# Cel mai scump aparat – un tomograf de peste 140.000 lei

Pe platforma oficială de licitații este, în derulare, un anunț  de participare cu cifre spectaculoase. Anunțul privește furnizarea de  echipamente medicale în cadrul proiectului „Dotarea și echiparea Ambulatoriului Curtea de Argeș”
Obiectul viitoarelor contracte de achiziție publică îl constituie furnizarea de echipamente medicale (49 de echipamente), inclusiv servicii accesorii de instalare, punere în funcțiune, instruire a personalului pentru utilizare, mentenanță și service în perioada de garanție a echipamentelor.

 

Proiecte mari de infrastructură - în așteptare la Bârla

Miercuri, 14 Aprilie 2021 10:51

Reprezentanții administrației locale din Bârla au dar startul lucrărilor de primăvară: curățenie, întreținerea șanțurilor, defrișări, repararea drumurilolr pietruite.
Primăria Bârla are depuse două proiecte la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru care așteaptă răspuns privind alocarea finanțărilor. Primul dintre acestea vizează asfaltarea a aproximativ 16 km de drumuri comunale, iar cel de-al doilea are în vedere extinderea rețelei de canalizare în localitate. ”Avem studiu de fezabilitate făcut pentru extinderea cu 19 km a rețelei de canalizare, pe traseul Malu – Mozăceni.

Fără emoții, până acum, la proiectul de restaurare a Muzeului Județean

Marţi, 13 Aprilie 2021 21:41

După eșecul proiectului de reabilitare a Cetății Poenari a urmat și cel al Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer Cumpăna” din Pitești. De nereușita celor două proiecte s-au făcut vinovate firmele care au câștigat licitațiile. Astfel, în două din cele trei proiecte pe cultură ale Consiliului Județean Argeș trebuie reluate din nou procedurile de atribuire a contractelor. Singurul proiect, pe fonduri europene, care a rămas în grafic, în acest moment, este ”Restaurarea Muzeului Județean Argeș”.  Cu toate că și acesta a fost atribuit în urmă cu un an, se pare că termenele nu au fost depășite.

 

Cristian Mitrofan: „Obiectivul CAS Argeș este creșterea accesului populației la servicii de calitate”

Marţi, 13 Aprilie 2021 16:30

Asigurările de sănătate reprezintă un instrument financiar care organizează transformarea sumelor colectate din contributiile populației în servicii medicale, în aşa fel încât toate persoanele să aibă acces la servicii de bază, de calitate.

„Considerăm că suntem pe drumul cel bun şi facem o treabă bună”

Activitatea desfăşurată de către Casa de Asigurări de Sănătate Argeş cuprinde o serie de acţiuni menite să asigure echilibrul între sumele alocate sistemului asigurărilor sociale de sănătate, la nivelul judeţului, şi necesarul de fonduri pentru realizarea obiectivelor specifice, având la bază aplicarea strategiei din domeniul sănatăţii, cea prin care se combină creşterea eficienţei sectorului de sănătate cu creșterea graduală a finanțării publice, în vederea

Cseke Attila a zis ”DA!” propunerilor făcute de Cristian Gentea

Luni, 12 Aprilie 2021 22:49

În cadrul unei vizite de lucru de o zi în județul Argeș, joia trecută, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a avut o întâlnire cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, urmată de o vizită pe șantierul Sălii Polivalente din strada Basarabiei. Discuția purtată în timpul întâlnirii, la care au participat prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mânzână, administratorul public al municipiului, Lucrețiu Tudor și viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, a avut ca subiecte investițiile pe care Piteștiul dorește să le demareze în viitorul apropiat, cu susținerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin fonduri europene și guvernamentale.

 

Prefectul de Argeș a discutat cu Ministrul Dezvoltării problemele de fond funciar din județ

Luni, 12 Aprilie 2021 22:48

Vizita Ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, de joia trecută, a constituit motivul pentru discutarea, la Prefectura Argeș, a unor probleme legate de exproprierile pentru Autostrada Pitești-Sibiu și altor probleme de fond funciar. În sfârșit, un prefect care are habar de fondul funciar! Emilia Mateescu, prefectul Argeșului: „Am primit vizita Ministrului Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Cseke Attila, cu care am discutat câteva chestiuni de interes pentru județul nostru.  Am propus o serie de măsuri care vor ajuta la simplificarea procedurilor prin care proprietarii expropriați în cadrul lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu să obțină documentația necesară pentru primirea avizelor de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară. De asemenea, i-am comunicat domnului ministru problemele de carte funciară și de funcție publică descoperite în activitatea mea ca prefect”.

S-a votat bugetul orașului Mioveni

Luni, 12 Aprilie 2021 12:01

Joi, 8 aprilie, la Centrul Cultural Mioveni a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Mioveni extrem de importantă pentru comunitate. Acest lucru s-a datorat a  șase puncte de pe ordinea de zi: aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al orașului Mioveni pe anul 2021, precum și estimările acestora pentru anii 2022-2024; aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2021 al  Societății Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, al  SC Servicii Generale Mioveni SRL, al Centrului Cultural Mioveni al Spitalului Orășenesc Mioveni și al programului anual privind acordarea de finanțări nerambursabile pentru activități nonprofit de interes local și general.

 

Documentație depusă pentru un computer tomograf la Spitalul Leordeni

Marţi, 06 Aprilie 2021 20:45

Spitalul de la Leordeni face paşi mari spre modernizare şi utilare cu aparatură medicală necesară investigaţiilor amănunţite. Managerul spitalului, Marian Clipici, a anunţat că a fost deja depusă la Ministerul Sănătăţii, documentaţia necesară pentru achiziţionarea unui computer tomograf.
Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a depus documentația aferentă finanțării unui computer tomograf și a unui container pentru computerul tomograf, prin “Programul de Investiții pentru anul 2021” al Ministerului Sănătății.

Vești bune despre Sala Sporturilor din Mioveni

Luni, 05 Aprilie 2021 13:44

În această vară, Sala Sporturilor din Mioveni va fi inaugurată. Informația a fost confirmată de primarul Ion Georgescu. „Investim în performanță, construim pentru viitor! Ne îndreptăm cu pași siguri către momentul când vom finaliza lucrările la Sala Sporturilor din Mioveni.
Ne dorim ca din această vară, sportivii de performanță din orașul nostru și în special echipa de handbal a CS Dacia Mioveni să beneficieze de o sală modernă, proiectată și construită la standarde internaționale”, a transmis edilul.

 

Se asfaltează DJ 703 Morărești - Cuca - Ciomăgești

Luni, 05 Aprilie 2021 13:37

Au început lucrările de modernizare la drumul  județean DJ 703 Morărești – Cuca – Ciomăgești – lim. jud. Olt, în lungimea de 9,72 km, proiect în valoare de 9.005,03 mii lei cu TVA (proiectare și execuție). La acest moment se execută lucrări de reparații asfaltice prin frezarea mecanică a suprafeței deteriorate. De asemenea, se vor executa casete pentru îndepărtarea pungilor de argilă, se va turna covor asfaltic pe întreaga suprafață de 9,72 km, se vor executa accesele la proprietăți și rigole betonate, acolo unde este cazul. Timpul de execuție al lucrării este de un an. Banii au fost alocați de la bugetul Consiliului Județean Argeș.

Județul Argeș a intrat în marea competiție europeană „Open Doors”!

Luni, 05 Aprilie 2021 13:36

# Concursul reprezintă o oportunitate extraordinară de promovare a județului la nivel european

Consiliul Județean Argeș a răspuns invitației Comitetului European al Regiunilor și echipei UNCJR de la Bruxelles de a participa la concursul „Open Doors” – „Ziua porților deschise la instituțiile europene” - ediția 2021, manifestare care va avea loc chiar de Ziua Europei, pe 9 mai.  Dacă edițiile anterioare au presupus participarea consiliilor județene la Bruxelles cu standuri de promovare a tradițiilor şi specificității regiunii lor, în contextul crizei sanitare prin care Europa trece, „Open Doors” a devenit o acțiune digitalizată, desfăşurându-se în variantă virtuală şi prin comunicare cu ajutorul mediei sociale.

 

Pagina 1 din 153

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea