Se extinde rețeaua de gaze la Costești

Luni, 10 August 2020 23:03

În orașul Costești se desfășoară în această perioadă mai multe lucrări importante. Una dintre cele mai importante investiții derulate o reprezintă extinderea rețelei de gaze în localitate.  „O lucrare mare pe care o avem acum în derulare și suntem  în lucru cu ea este extinderea rețelei de gaze. Deja am introdus peste 10 km de conducte în satele Broșteni și Podul Broșteni, câteva străzi în orașul Costești. Însumate sunt peste 10 km introduși, iar până la sfârșitul anului mai introducem încă 10 km.

Primarul de la Dârmănești: „La nivelul județului Argeș nu ai cu cine să stai de vorbă”

Luni, 10 August 2020 23:02

Primarul comunei Dârmănești, Emilian Ciolan, continuă să fie supărat după ce la nivelul județului Argeș s-a luat măsura carantinării acestei localități, dar și a comunei Bălilești. Edilul de la Dârmănești acuză, în continuare, autoritățile județene că decizia luată a fost una politică. „La nivel județului Argeș nu ai cu cine să stai de vorbă. Prefectul nu știe să dea niciun răspuns, cei de la DSP la fel (…).Atâta știu să facă, atâta pot, atâta fac”, susține primarul Emilian Ciolan.. Măsura carantinării va  expira pe data de 14 august, mai susține edilul.

 

Ionică, despre mandatul său de primar: „Nu am fost să tai panglici”

Luni, 10 August 2020 23:00

Cornel Ionică a explicat că mandatul său de primar e bazat pe fapte, ci nu pe participări la inaugurări de lucrări prin municipiu.
„În mandatul meu, plus interimatul acela de câțiva ani, niciodată nu m-am dus să îmi pun eșarfă sau să tai panglici la inaugurări. Am fugit de lucrul acesta.  Nu îi place nimănui. Decât am anunțat: s-a terminat lucrarea sau am semnat contractul etc”, a precizat edilul Cornel Ionică.

Musceleanul Corneliu Cîrstea - noul subprefect al județului

Luni, 10 August 2020 22:55

Musceleanul Corneliu Cîrstea a fost numit subprefect, cu atribuții de prefect, în Argeș, printr-o hotărâre de Guvern emisă pe 7 august. Corneliu Cârstea a fost, în 2016, pentru o perioadă de timp, subprefect interimar al Capitalei.
Tot pe 7 august, Emanuel Soare și Adrian Bughiu au fost demiși din funcțiile de prefect, respective subprefect .De precizat că Emanuel Soare a fost demis după ce a fost desemnat candidatul PNL la Consiliul Județean Argeș.

 

S-au încheiat lucrările de reabilitare a străzii Nicolae Dobrin, din Pitești

Luni, 10 August 2020 22:53

Lucrările de reabilitare a străzii Nicolae Dobrin s-au încheiat, fiind realizate lucrări de asfaltate a unor porțiuni mari din carosabil. De asemenea, la sfârșitul săptămânii trecute s-au finalizat și marcajele rutiere. În perioada următoare, se continuă acțiunea de executare a marcajelor în următoarele zone: Bd Petrochimiștilor, strada Schitului, strada Nicolae Labiș, strada Ion Minulescu. Rugăm participanții la trafic să circule cu prudență pentru evitarea evenimentelor nedorite.

Important! La Bradu, taxele și impozitele locale, dar și amenzile, pot fi plătite și ONLINE! Fără comision!

Luni, 10 August 2020 22:25

Primăria comunei Bradu oferă alternativa plății electronice a impozitelor și taxelor locale, precum și a amenzilor, cu cardul bancar, prin Internet și POS fără comision. Începând cu 18 iunie 2020, Primăria comunei Bradu este înregistrată în Sistemul Naţional Electronic de Plată online (SNEP) a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar, care se poate accesa la adresa de internet: www.ghiseul. ro, secţiunea Impozite și taxe locale.

 

A început reamenajarea scuarului de pe panta Calea Craiovei, la Pitești

Luni, 10 August 2020 22:23

Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., a demarat acțiunea de reamenajare a scuarului de pe panta Calea Craiovei, intersecție cu Bd Frații Golești.
Lucrările vor consta în montarea a 400 mp rulouri de gazon, dar și în plantarea unor răsaduri de flori, cu palete cromatice spectaculoase, care vor înfrumuseța zona pe tot parcursul sezonului cald. De asemenea, au fost montate 70 aspersoare inteligente cu funcție de irigare (selectivă) prevăzute cu senzori de ploaie. În cursul zilei de ieri s-au efectuat reglajele și verificările de funcționare. Sistemul de irigare subteran funcționează pe bază de programator cu baterie, nefiind necesară alimentarea la rețeaua de curent electric.

Primarul comunei Moșoaia, Ion Necula: „Locuitorii comunei își doresc o administrație transparentă și eficientă”

Luni, 27 Iulie 2020 21:09

# Domnule primar să începem cu întrebarea de la care toti cetățenii comunei așteaptă un răspuns: de ce ați plecat de la PSD și ați ales să candidați din partea PNL la alegerile locale?

 

Lucrări de reparații a carosabilului în zona Pieței Agroalimentară Dacia din Mioveni

Luni, 27 Iulie 2020 20:53

S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. execută, prin personalul de specialitate, lucrări de reparații a carosabilului, reabilitare a trotuarelor și bordurilor din zona Pieței Agroalimentară Dacia. Pentru ca intervențiile să se desfășoare în condiții optime, participanții la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenție sporită în zona unde se execută lucrările.

Consiliul Județean Argeș va aloca un spațiu Biroului Teritorial Pitești al Avocatului Poporului

Luni, 27 Iulie 2020 20:52

# Noul sediu al instituției, coordonată de Mihaela Stănciulescu, va fi pe str. George Coşbuc

Pe 30 iulie, de la ora 12.00, se desfășoară, prin mijloace electronice, o nouă ședință ordinară a Consiliului Judeţean Argeş.  Vor fi analizate de consilierii județeni un număr de 24 de proiecte de hotărâri. Printre acestea se află și cel privind atribuirea în folosință gratuită Instituţiei Avocatului Poporului a unui spațiu aflat în domeniul public al județului Argeș.

 

Vizită de lucru la noua Sală Polivalentă din Pitești

Luni, 27 Iulie 2020 20:50

# Valoarea investiției este estimată la circa 90 de milioane de lei, din care șase milioane reprezintă contribuția de la bugetul local

O echipă de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Pitești a efectuat o vizită de lucru în teren și a verificat stadiul lucrărilor la noua Sală Polivalentă. Potrivit reprezentanților societății constructoare, lucrările se desfășoară conform graficului înainte stabilit, în această perioadă executându-se foraje de stabilizare a terenului.

Șapte locuri de joacă vor fi reamenajate, în Pitești, până în toamnă

Luni, 27 Iulie 2020 20:47

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a predat amplasamentele pentru șapte locuri de joacă din Pitești care urmează a fi reamenajate până la finalul lunii septembrie.  Contractul, în valoare de 2.399.554,37 lei (2.855.469,70 lei inclusiv TVA) presupune parcurgerea mai multor etape: achiziția echipamentelor (termen de 40 zile), pregătirea amplasamentului, montajul echipamentelor, turnarea de covor elastic (tartan).

 

Primăria Pitești anunță închiderea bazinelor și a Târgului Săptămânal, până pe 9 august

Luni, 27 Iulie 2020 20:38

Primăria Municipiului Pitești, în conformitate cu prevederile Hotărârii Nr. 25 din data de 22.07.2020 adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, anunță intensificarea măsurilor de monitorizare a respectării și aplicării regulilor stabilite pentru limitarea propagării virusului SARS-CoV-2.

Proiect cu fonduri nerambursabile de 98%, semnat pentru Pitești

Luni, 27 Iulie 2020 20:36

În data de 22.07.2020, a fost semnat Contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Realizarea de puncte de transfer pentru integrarea operațională a transportului public urban și periurban”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectivul specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe Planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

Primarul Mioveniului, apel pentru respectarea cu strictețe a măsurilor impuse de autorități

Luni, 27 Iulie 2020 20:34

# Ion Georgescu: „Fiți atenți, fiți responsabili, rămâneți sănătoși!”

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, reînnoiește apelul făcut anterior pentru responsabilitate și solidaritate socială.
”Stimați concetățeni, mă bucur să constat că măsurile preventive adoptate în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Mioveni sunt aplicate și respectate de majoritatea locuitorilor orașului.

Proiectul „Reabilitării Pieței Primăriei’’ este în grafic

Luni, 20 Iulie 2020 13:09

Lucrările pentru proiectul „Reabilitare Piața Primăriei’’ se desfășoară conform graficului stabilit, terasamentul aflându-se acum la stadiul de piatră spartă, urmat de turnarea betoanelor rutiere suport pavaj granit.

 

Marți, dezinsecție la Bradu

Luni, 20 Iulie 2020 13:07

# Localnicii sunt sfătuiți să rămână, dimineața și seara, în locuințe
La Bradu, localitate limitrofă Piteștiului, se fac, de mai multe ori pe an, dezinsecții. Marți este programată una dintre acestea, dacă vremea o va permite. DanStroe, primar:  Dragi brădeni, marți, 21 iulie, pe raza localității Bradu se vor efectua servicii de dezinsecție prin pulverizare aeriană pentru combaterea tânțarilor. Pentru o eficiență maximă, intervenția se va face dimineața și seara.

Stolnici - lucrările la Dispensarul Uman, din centru, sunt în grafic

Luni, 20 Iulie 2020 13:06

În comuna Stolnici se lucrează pe mai multe fronturi. La asfalt, la gaze, la proiectul de canalizare, la școli, la iluminatul stradal. Lucrări demne de o localitate cu buget mult mai mare. Edilii sunt, însă, atenți la orice sursă de finanțare, bugetul propriu fiind, desigur, insuficient.

 

Primarul din Mioveni îndeamnă la îngrijirea proprietăților

Luni, 20 Iulie 2020 12:56

Toţi proprietarii de teren au, prin lege, obligaţia de a îl curăţa, de a tăia vegetaţia şi îngriji copacii de pe suprafaţa deţinută. Legislaţia de mediu, hotărâri ale Consiliului Local și regulamentul-cadru al serviciului de salubrizare al localităţilor prevăd aceste obligaţii, a căror neîndeplinire se sancţionează cu amenzi.

În toamnă, se vor finaliza lucrările de la „San Siro”

Luni, 20 Iulie 2020 12:12

Lucrările de amenajare a terenului de sport de pe strada Florilor, din apropierea Școlii Gimnaziale „Marin Preda”, cunoscut piteștenilor sub denumirea „San Siro”, se desfășoară conform graficului stabilit, în perioada următoarelor două luni îndreptându-se către finalizare. S-a încheiat turnarea stratului suport și împrejmuirea completă a terenului, o suprafață de circa 1000 m.p. urmând să fie acoperită cu un covor cauciucat vopsit în 6 straturi de vopsea acrilică în vederea realizării unui teren de sport multifuncțional pentru mini fotbal, tenis de câmp, baschet și handbal.

 

Pagina 1 din 139

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea