Primarul din Albota conduce, cu mână de fier, ședințele Asociației Comunelor din Argeș

Luni, 17 Iulie 2017 12:53

# Ion Dumitru: ”O parte dintre colegii primari au venit cu secretarii, cu contabilii. Aceștia aveau o singură întrebare: care e salariul maxim pentru noi?...” # Ion Dumitru: ”Cei care au vândut rețelele de curent și gaze, aceste mari avuții naționale, ar trebui împușcați!...”
Adunarea organizată, săptămâna trecută,  la Albota, de președintele Asociației Comunelor Argeș, primarul Ion Dumitru, a fost strict legată de grila de salarizare. ”Este vorba de noua lege a salarizării. Unii dintre colegi nu au înțeles-o.

... Ne vedem la Tribunal! Florin Frătică nu renunță la judecarea debarcării sale din Primăria Bradu

Luni, 17 Iulie 2017 12:52

Anul trecut, era în vogă o emisiune Tv, fix cu acest titlu: ”Ne vedem la Tribunal!”. Același  lucru pare că își șoptește, foarte des, Florin Frătică, fostul primar din Bradu, care, se vede treaba, nu înțelege nimic atunci când pierde. De fapt, nu este în stare să conștientizeze faptul că nu mai are ce căuta în  primăria care, ani la rândul, i-a adus atâtea...  satisfacții!

 

Administratorul taberei de la Corbeni este deranjat după ce a primit amendă 1.000 lei de la DSP Argeș

Luni, 17 Iulie 2017 12:46

# Florean Vișan: „Nu era normal să mă amendeze pe mine. Dar dacă primea amendă Direcția de Sport, mi-l puneam pe Achimescu în cap și mă împușca!” # După suspendarea activității, Centrul de Agrement Corbeni a realizat în doar patru zile lucrări ce trebuiau realizate timp de un an # A fost amânată cu două zile o tabără finanțată de Direcția Programe și Tabere pentru Tineret și Studenți a Ministerului Tineretului și Sportului

După ce a fost somat în scris de conducerea Primăriei Bradu, Frătică a predat cheile biroului de viceprimar

Luni, 17 Iulie 2017 12:44

# Singurul obiect personal din biroul  fostului viceprimar era... distrugătorul de documente!
Telenovelă cu final așteptat la Bradu. Cramponat peste măsură de funcțiile deținute până nu demult în Primărie, fostul șef absolut al comunei, Florin Frătică, s-a despărțit cu greu de cheile puterii.

 

A treia oară a fost cu noroc! Maiorul Bogdan Olar a promovat concursul de inspector-șef la ISU Argeș

Luni, 17 Iulie 2017 12:43

Pe 11 iulie s-a desfășurat un nou concurs pentru ocuparea funcției de inspector șef la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş. La concurs s-au însris trei candidați maiorul Bogdan Olar, locotenentul colonel Cătălin George Pintescu-Grădinaru, fostul prim-adjunct al ISU Olt, şi locotenentul colonel Petruț Lucian Barbu. Împuternicit în funcția de inspector șef în anul 2016, maiorul Bogdan Olar a dat de două ori examenul pentru post, dar fără succes.

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești cumpără curent prin licitație

Luni, 17 Iulie 2017 12:38

# Suma alocată investiției în curent este de maxim 16,6 miliarde lei vechi
Curentul nu se poate vinde la găleată, așa cum se aude prin bancuri însă, iată, se vinde… la licitație. Și licitația este în jos, nu crescătoare, de când cu concurența pe piața electricității. Ideea bună, la Pitești, aparține Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului, care organizează licitație pentru achiziționarea de energie electrică, în total 10.327,806 Mwh (655,834 Mwh medie tensiune și 9671,972 Mwh joasă tensiune). Valoarea estimată  fără TVA a achiziției cu pricina este de 1,662,777 RON. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 1 august a.c.L.S.

 

S.Ed.C Mioveni vă așteaptă să închieiați contracte individuale de furnizare a serviciilor de apă și canalizare

Luni, 17 Iulie 2017 12:36

Din totalul de 9500 de apartamente existente în orașul Mioveni, aproximativ 5500 dintre acestea au încheiat cu societatea noastră un contract individual pentru furnizarea/prestarea serviciilor de apă și canalizare.
Utilizatorii care optează branşarea individuală la nivelul condominiilor (blocuri/locuinţe comune) vor avea o serie de avantaje:

ISU Argeș a deschis un punct de lucru în comuna Rociu

Luni, 17 Iulie 2017 11:14

Începând cu 14 iulie, cu sprijinul Consiliului Local Rociu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a reușit operaționalizarea unui punct de lucru în satul Șerbănești din comuna Rociu. Unul dintre motivele înființării acestuia a fost acela de a veni în sprijinul comunității, prin asigurarea unor intervenții rapide și eficiente, prin scăderea semnificativă a timpului de răspuns (de la 60 minute, la 20 de minute).

 

Trupe militare româno-americane vin în Argeș

Luni, 17 Iulie 2017 09:49

Luni, 17 iulie, la ora 11.00, la sediul Instituției Prefectului – Județul Argeș, va fi primită o delegație militară mixtă româno – americană, formată din specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre. Activitatea a fost prevăzută a se desfășura în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17).
Vizita delegației are caracter de informare – documentare și are ca scop promovarea parteneriatului strategic româno – american. La întâlnire vor participa Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș, Constantin Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, Cornel Ionică, primarul Piteștiului, comandantul Garnizoanei Pitești și alți reprezentanți ai autorităților locale.

Podul vechi din Căteasca, dărâmat cu utilaje uriașe

Luni, 10 Iulie 2017 13:06

# Deocamdată se lucrează prin metoda demolării, ulterior putându-se lua decizia folosirii de explozibili.
Două buldoexcavatoare uriașe dar și câteva camioane lucrează, de zile bune, la desființarea podului vechi din Căteasca, pod devenit un real pericol pentru integritatea celui nou, care este amplasat la numai câțiva metri în aval. Regia Județeană de Drumuri Argeș a primit aprobarea de demolare a vechiului pod peste râul Argeș, din comuna Căteasca.

 

Primarul Ionică a criticat investiția de 300.000 de lei de la Școala „Tudor Mușatescu”, deși lucrarea a fost asumată de administrația locală

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

# „O construcție urâtă care nu se potrivește cu nimic, inutilă și inestetică” # Conducerea școlii consideră că dacă lucrarea nu era realizată, ea punea în pericol integritatea corporală a elevilor și pietonilor
La ședința de Consiliu Local Pitești, din luna iunie, a fost aprobată recepția investiției „Construire zid de sprijin teren și reconstruire gard” la Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu” (Școala nr. 17 Pitești). Valoarea totală a lucrării a fost de 302.472,37 lei, inclusiv TVA.

Ultimul Penthouse al blocului nou din Mioveni, de vânzare!

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

# Apartamentul are o terasă de peste 70 m.p.!
În urma organizării licitaţiei publice din data de 28.06.2017, a rămas disponibil  apartamentul nr. 23 din blocul T14 de pe strada 1 Decembrie pentru care se vor putea depune dosare în etapa a V-a.
Apartamentul are 63,77 mp plus  terasă de 71,53 mp,  iar valoarea acestuia este de 269.930 lei.

 

Top 100 restanțieri la TERMO CALOR CONFORT SA

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

# Factura emisă pentru serviciile de utilități publice constituie titlu executoriu
Utilizatorii serviciilor de utilitati publice, persoane fizice sau juridice, sunt obligati sa achite facturile reprezentand contravaloarea serviciilor furnizate/prestate in termenul de scadenta de 15 zile de la data emiterii facturilor; data emiterii se inscrie pe factura. Termenul de scadenta privind plata facturii se ia in calcul incepand cu data emiterii facturii.

Primăria Băiculești a achiziționat 1.600 de tone de piatră pentru reabilitarea drumurilor

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

Primăria Băiculești a obținut finanțare prin fonduri europene pentru asfaltarea DC 213, în lungime de 5,4 km. Drumul este paralel cu drumul național și trece prin satele Argeșani - Băiculești - Zigoneni. Proiectul a intrat la finanțare pe Măsura 72 – fonduri europene, fiind în valoare de aproape 1 milion de euro. Primarul Niculaie Dragnea ne-a precizat că, în curând, lucrarea va fi scoasă la licitație.

 

Ministrul Tineretului și Sportului, în inspecție pentru Campionatul Mondial de kaiac-canoe de la Bascov-Budeasa

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, au făcut miercurea trecută o vizită oficială la Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa, unde în perioada 27-30 iulie se va desfășura Campionatul Mondial de Kaiac-Canoe pentru juniori.
Ministrul Marius Dunca a dorit să vadă în ce stadiu se află pregătirile pentru concursul la care vor participa aproximativ 100 de țări și nu mai puțin de 1.600 de sportivi din întrega lume, fiind mulțumit de stadiul pregătirilor de la Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa, coordonate de directorul giorgiu Gingăraș.

475 de mii de lei pentru reparații curente la nouă unități școlare din Pitești

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

Primăria Pitești a suplimentat fondurile prevăzute în buget pentru activitatea de învățământ. Administrația locală a alocat 475.000 de lei în scopul efectuării de reparații curente la mai multe unități școlare din Pitești. Din suma totală, 425.000 de lei au fost alocați pentru învățământ din fondul de rezervă al bugetului municipiului. În perioada următoare, cu banii suplimentați urmează a se executa reparații la  nouă unități școlare:

 

Consiliul Județean s-a decis să investească în utilaje

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

# Un al doilea lot de mașini și echipamente, în valoare de 17 miliarde lei vechi, va ajunge în gestiunea Direcției Județene de Drumuri
La sfârșitul lunii trecute, Consiliul Județean a decis să deschidă procedurile de achiziție, prin licitație electronică, a unui nou lot de utilaje, lot menit să înzestreze ceva mai bine dotările sărace ale Regiei Județene de Drumuri Argeș. Mare lucru, mai ales după punerea în funcțiune a Stației de asfalt de la Căteasca, stație ce nu poate funcționa, în condiții de rentabilitate, fără buldoexcavator, trailer, remorci, camioane și alte ”scule” care să îi confere o independență măcar relativă. Starea destul de slabă a dotărilor a fost evidențiată și de ieșirea în décor, ieșire video, a fostului președinte al Consiliului de Administrație, Bogdan Udroiu. Dotare mentală, că de restul, nici nu avem ce comenta…

ADI SERVSAL ARGEȘ, împreună cu celelalte ADI-uri din România, au reușit să suspende aplicarea taxării la depozitare a deșeurilor până la data de 1 ianuarie 2019

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

Cum era de așteptat, taxarea la groapă nu a fost primită cu brațele deschise. Am fost multe neconcordanțe în Ordonanța 196/2015, fapt care a condus la dezechilibrarea fluxurilor financiare din managementul deșeurilor din toată țara: firme de salubrizare care refuză să plătească taxa, operatori care nu au mai ridicat deșeurile de la UAT-uri, UAT-uri care refuză să plătească, mașini împiedicate să depoziteze deșeurile la un depozit de deșeuri, comunități întregi rămase fără servicii de salubrizare și foarte multe deșeuri abandonate în natură.

 

Branșarea/racordarea la sistemul de distribuție a apei potabile, respectiv la sistemul public de canalizare presupune parcurgerea a câteva etape

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

1. Depunerea unei cereri tip (care se ridică de la sediul nostru) pentru executarea branșării/racordării; După depunerea cererii de branșament, echipa S.Ed.C Mioveni vă va contacta în vederea programării lucrărilor.
2. Proiectul tehnic – întocmirea proiectului de execuție branșamente de apă și racord canalizare se execută cu personal din cadrul societății noastre - doar pentru abonații din zonele: Budeasa (apă), Țițești (apă), Davidești (apă), Vulturești (apă), Hârtiești (apă + canalizare), și Bălilești (apă), sau poate fi făcută și de firme specializate.
Cererea de execuție proiect branșament apă/racord canalizare va fi însoțită de copie a C.I., act de proprietate sau adeverință de rol, plan de încadrare în zonă, plan de situație.

Fostul prim procuror Antonia Diaconu rămâne la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti

Luni, 03 Iulie 2017 12:34

Începând cu data de 15 iulie, Antonia Diaconu își încetează mandatul de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, după ce a dus la capăt cele două mandate la care avea dreptul. Cea care îi succede în funcţie este adjuncta sa, Aurelia Isabela Nedelea, care a obţinut media 9,22 la examen (9,45 la proiect şi 9 la testarea scrisă). Totuși, aceasta și-a manifestat interesul de a continua în cadrul unității de parchet. Astfel, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, pe 27 iunie, continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a procurorului Antonia Diaconu. A.V.

 

Pagina 1 din 86

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea