Concluziile dezbaterii publice privind oportunitatea construirii unui spital municipal la Pitești

Miercuri, 08 Decembrie 2021 11:44

 

Pe 7 decembrie, în sala Filarmonicii, a avut loc prima etapă a dezbaterii publice privind oportunitatea construirii unui nou spital la Pitești. Municipalitatea piteșteană a organizat o întâlnire de lucru cu specialiștii în managementul sănătății, pentru găsirea unor soluții de creștere a serviciilor medicale pentru comunitate.

Transmisă on-line pe pagina de Facebook a Primăriei Pitești, dezbaterea a fost mediată de către primarul Piteștiului, Cristian Gentea, și de viceprimarul Gelu Tofan. Au participat consilieri locali, reprezentanți ai municipalității, manageri de spitale, directorul DSP, președintele Colegiului Medicilor, liderul de sindicat SANITAS, directorul Serviciului Județean de Ambulanță, reprezentanți ai Asociației Medicilor de Familie Argeș, medici de prestigiu, specialiști în management medical, parlamentari de Argeș (specialiști în medicină), precum și reprezentanți ai mediului public.

Pregătiri de iarnă. Primăria Bradu a încheiat contractul de deszăpezire

Miercuri, 08 Decembrie 2021 07:23

În fiecare an, în perioada de iarnă, administrația locală încheie contracte de deszăpezire cu firme specializate. SC HCB Construct Investment SRL, firma  Consiliului Local Bradu, se va ocupa de curățarea străzilor și trotuarelor din localitate. În perioadele cu gheață sau polei, pe drumuri va fi împrăștiat material antiderapant.

Deși suntem abia la începutul iernii, gospodarii comunei s-au pregătit din timp pentru ca vremea rece să nu îi ia prin surprindere. Primăria a încheiat un contract de deszăpezire cu firma HCB Construct Investment SRL, care dispune de utilajele speciale pentru o astfel de activitate.

 

De când e președinte la CJ Argeș, Mînzînă a început să ureze „weekend plăcut” încă de la începutul săptămânii

Marţi, 07 Decembrie 2021 07:40

Începem prin a spune că nu e pamflet! Ci e o știre cât se poate de reală! Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, urează colegilor săi „un weekend lung și plăcut”, încă din a doua zi a săptămânii.

Dovadă că viața de șef în fruntea administrației județene e una atât de frumoasă, de lipsită de griji și de stres, de mulțumitoare din punct de vedere financiar, încât îți e tot dragul să vii la muncă. Nici nu poate fi altfel când iei 23.400 de lei pe lună și ești boss-ul întregii instituții. Din cele spuse de președintele CJ Argeș, marțea e ca vinerea!

2021 - an record al atragerii fondurilor nerambursabile pentru Municipiul Pitești

Marţi, 07 Decembrie 2021 06:41

Anul 2021, an de criză sanitară și chiar economică s-a dovedit, pentru Primăria Pitești, unul deosebit de bun. Pe parcursul acestui an, Municipiul Pitești a încheiat noi contracte de finanțare din fonduri nerambursabile.

90 milioane de lei, sumă nerambursabilă, atrasă pentru cinci proiecte

Pentru numai cinci proiecte, a fost atrasă o finanțare nerambursabilă uriașă, de aproximativ 90 milioane de lei. Iată-le:

• REALIZARE PARC LUNCA ARGEȘULUI 3, proiect finanțat în cadrul POR 2014-2020, având o valoare totală de 21.922.277,47 lei, din care fonduri nerambursabile 19.081.866,99 lei.

 

Acțiune de plantare la Mioveni!

Luni, 06 Decembrie 2021 15:52


# Mii de arbori și arbuști au fost plantați cu ajutorul voluntarilor

Asociația Viitor Plus, în parteneriat cu Automobile Dacia SA, și în colaborare cu Primăria orașului Mioveni  a organizat o amplă acțiune de plantare în comunitatea constructorilor de automobile, sâmbătă, 4 decembrie, în zona din vecinătatea Sălii Sporturilor Mioveni. Acțiunea de plantare s-a  derulat concomitent, în mai multe zone ale orașului, respectiv de-a lungul Bulevardului Dacia, în spațiile verzi din zona centrală a orașului, în parcurile din zona Catedralei “Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Casei de Cultură a Sindicatelor, precum și în zona blocurilor M și H.

Tatiana Preduț nu mai este consilier local (PSD) la Pitești

Luni, 06 Decembrie 2021 12:36

Vineri, 3 decembrie, a avut loc o ședință de îndată a Consiliului Local, ocazie cu care s-a luat act de încetarea de drept a mandatului consilierei locale a PSD Tatiana Preduț. Aceasta a preluat conducerea Spitalului Vedea și nu a mai putut continua activitatea de consilier local. PSD Pitești va decide în perioada următoare cine îi va lua locul Tatianei Preduț.

Următorul pe lista partidului pentru Consiliul Local Pitești este Ion Matei, fost consilier municipal în mandatul precedent.

 

Pe 7 decembrie – dezbatere publică privind oportunitatea construirii unui spital municipal la Pitești

Luni, 06 Decembrie 2021 12:33

Marți, 7 decembrie, are loc o primă dezbatere publică privind oportunitatea construirii unui spital municipal la Pitești. Evenimentul se va desfășura în sala Filarmonicii Pitești, începând cu ora 15.00. La dezbatere sunt aşteptaţi factori responsabili din sănătate, dar şi cetățeni ai municipiului.

Printre invitați se numără directori de spital din Pitești, medici de familie, reprezentanţi ai Sindicatului „Sanitas”, ai Colegiului Medicilor din Argeș, ai Prefecturii, ai Consiliului Județean, ai Consiliului Local Pitești, ai Serviciului de Ambulanță, ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate, ai Asociațiilor Pacienților din Argeș, ai societății civile etc.

Primarul comunei Budeasa: „Furnizarea de gaze nu va fi oprită”

Luni, 06 Decembrie 2021 12:24

 

Nicolae Mihai Rachieru, primarul de la Budeasa a făcut un anunț important pentru locuitorii comunei cu privire la situația furnizării gazelor naturale.

„Piaţa de gaze naturale din România, dar şi de la nivel european, traversează o perioadă extrem de dificilă. În urma discuției cu reprezentanții firmei care furnizează gaze naturale în comuna Budeasa, cu privire la notificarea transmisă cetățenilor abonați la ei, am primit următoarele lămuriri:

 

Să fie lumină! Primăria Ștefănești a cumpărat țurțuri și ghirlande pentru Sărbători de peste 40.000 lei

Miercuri, 01 Decembrie 2021 07:39

Vom avea, la Ștefănești, Sărbători pline de lumină... artificială. Primăria a cumpărat, recent, țurțuri și ghirlande luminoase în valoare de peste 40.000 lei, sumă fără TVA. Sperăm să nu consume mult, dacă tot au costat mult. Altfel, factura la curent va veni ca un fior rece. După Sărbătorile pline de lumină...

Neacșu Elena-Andreea


Primăria Moșoaia, bună de plată în procesul cu un localnic

Marţi, 30 Noiembrie 2021 14:41

# Instituția a refuzat să îi aprobe PUZ și să dea autorizație de construcție pentru o locuință.

Proces cu final nefavorabil pentru Primăria Moșoaia.  Litigiul a pornit ca urmar a refuzului de a aviza favorabil un PUZ pentru construirea unei locuințe. Cererea a fost formulată de Manolache Cristina și Manolache Nicolae Cristinel, care au dorit să ridice o casă în satul Smeura. S-a întocmit PUZ și au cerut certificat de urbanism și autorizație de construcție pentru imobil. Instituția a avizat negativ obiectivul, așa încât s-a ajuns la proces. Iată ce a dispus Tribunalul Argeș:

 

Cristian Gentea recunoaşte că a făcut curăţenie în Primăria Piteşti!

Marţi, 30 Noiembrie 2021 13:42

# „Am devenit nepopular? Poate. Dar am câștigat eficiență”

La un an de mandat, edilul Piteştiului Cristian Gentea a recunoscut public faptul că a făcut curăţenie în primărie. Primii vizaţi au fost chiar angajaţii care s-au lovit de exigenţa primarului. Probabil învăţaţi, ca pe vremea lui Cornel Ionică, de a plimba trei hârtii prin primărie, dintre care nomai două ajungeau la semnat, salariaţii au fost luaţi la bani mărunţi de Gentea, chiar din primele săptămâni de mandat. De exemplu, ne amintim că anul acesta, primarul l-a demis din funcţie pe directorul Serviciului Fonduri Europene pe motiv de lipsă de eficienţă.

Raportul primarului Piteștiului, Cristian Gentea, la un an de mandat: „Exact ca un gospodar în propria casă, am făcut curățenie înainte de a remobila”

Marţi, 30 Noiembrie 2021 09:47

S-a împlinit un an de când Cristian Gentea a fost ales primar al municipiului Pitești. Cu această ocazie, edilul și-a prezentat raportul de activitate.

Evenimentul s-a desfășurat, pe 25 noiembrie, în sala Filarmonicii Pitești, unde au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, ai mediului de afaceri, dar și alți primari din județ.

 

Au fost încheiate mai multe contracte de investiții în Bradu

Luni, 29 Noiembrie 2021 13:28

Continuă proiectele de modernizare în comuna Bradu. Infrastructura reprezintă o prioritate pentru administrația locală, condusă de primarul Dan Stroe și viceprimarul Gheorghe Negoi. În această perioadă se lucrează intens la modernizarea străzii Dreptății cu strada Aleea Neajlov, unde lucrările  vor consta și în introducere  canalizare pluvială. De asemenea, în luna noiembrie s-au încheiat următoarele contracte: privind execuția lucrării „Canalizare pluvială strada CET-ului”; privind „Amenajare trotuar pe strada Principală km 6+280 – km 7+110 (strada Preot Gh. Ionescu – C.A.P.) și contractul privind

Primăria Pitești a depus două proiecte pentru finanţare prin ''Anghel Saligny''

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:38

Primăria Pitești a depus proiecte în valoare de aproximativ 28 de milioane de lei pentru a fi finanțate prin Programul Naţional de Investiţii ''Anghel Saligny''.

Este vorba despre reabilitarea unui pod pe strada Calea Depozitelor și de reabilitarea a două artere de circulație importante: Bulevardul Frații Golești și strada Nicolae Dobrin.

De asemenea, primarul Cristian Gentea a precizat, recent, că a fost finalizată documentația și pentru construcția unui pasaj rutier peste strada Lânăriei. 

 

Atenție, şoferi! Noi măsuri aprobate de Comisia de circulaţie a Piteştiului!

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 08:14

Comisia de Circulaţie a Piteştiului a aprobat 14 propuneri ce vor fi aplicate pe străzile din municipiu. Rămâne de văzut cum se vor reflecta aceste măsuri în traficul rutier şi mai ales în disciplina şoferilor. Şi nu spunem asta întâmplător.

Să ne gândim numai că niciunul dintre consilierii locali care fac parte din Comisia de circulaţie nu are competenţe în domeniu. Şi totuşi s-au votat între ei, căci au majoritate în Consiliul Local. Asta ca să ştiţi pe cine să înjuraţi dacă vă blocaţi în trafic de la juma’ de oră în sus...

Spitalul Călinești se reinventează. Servicii medicale de spitalizare de zi în specialitatea medicină internă

Marţi, 23 Noiembrie 2021 15:17

Începând cu data de 1 noiembrie 2021 în cadrul Spitalului de Boli Cronice Călinești se realizează servicii medicale de spitalizare de zi în specialitatea medicină internă, în contract cu CAS Argeș.

Echipa medicală care oferă servicii este formată din:

• Mihaela HERMAN - medic specialist medicină internă;

• Ioana SORICI - medic specialist medicină internă;

• Smaranda Cârciumărescu Constanța - medic primar medicină internă;

• Venera ELEFTERESCU - medic specialist medicină internă.

 

 

În comuna Bradu continuă înscrierea pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei

Marţi, 23 Noiembrie 2021 14:48

Din luna noiembrie, Compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bradu a preluat dosarele însoţite de actele doveditoare pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei, pentru perioada sezonului rece noiembrie 2021 – martie 2022. Ajutorul se acordă pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Se acordă numai pentru un singur sistem de încălzire, acesta fiind cel principal utilizat.

Primarul Cristian Gentea a împlinit un an de mandat!

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:57

Pe 19 noiembrie, primarul Cristian Gentea a împlinit un an de mandat în fruntea Piteştiului. Un an greu, după cum chiar edilul a mărturisit, dar şi un an în care s-au întâmplat multe lucruri importante pentru piteşteni.

„În urmă cu un an, în 19 noiembrie, am intrat ca primar în prima instituție administrativă a municipiului! A fost un an greu, atât de greu, încât sunt mobilizat înzecit, am energie, putere de muncă și dorința de a face administrație doar pentru cetățeni.  Pentru că se poate. Mulțumesc echipei din Primărie, consilierilor locali și mai ales concetățenilor pentru implicare participativă!”, a scris primarul, pe pagina sa de socializare.

 

SEdC Mioveni prestează servicii de vidanjare și preluare a apelor uzate

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:46

SEdC Mioveni prestează servicii de vidanjare a foselor septice și a bazinelor vidanjabile. Prețul serviciului este de 379,62 lei/oră, fără TVA, la care se adaugă costul deplasării utilajului - 15,20 lei/km, fără TVA. Tarifarea se va face pentru minim o jumătate de oră.

Piteştiul - prezent la Congresului Mondial Smart City de la Barcelona

Luni, 22 Noiembrie 2021 11:41

La Barcelona a avut loc a 10-a ediție a Congresului Mondial Smart City Expo - întrunire globală de prezentare și actualizare cu cele mai inovative dezvoltări care transformă orașele în orașe smart.

Piteștiul s-a numărat printre orașele invitate și a fost reprezentat la acest summit de vârf de către administratorul public al municipiului, Lucrețiu Tudor, și de către viceprimarul Gelu Tofan.

 

Pagina 1 din 165

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea