Se lucrează intens pentru construcția noului pod peste Teleorman, la Moșoaia

Luni, 18 Iunie 2018 22:52

În luna aprilie a acestui an a fost semnat contractul de lucrări pentru construirea unui pod nou peste Teleorman, în Moșoaia, lucrarea fiind prevăzută  a se finaliza în această toamnă. Moşoaia a primit acceptul la finanţare pentru acest  proiect, şi anume cel care prevede demolarea vechiului pod peste râul Teleorman, din zona Parc 2 Bis, şi construirea unuia nou care să asigure traficul rutier în bune condiţii către două din satele comunei - Bătrâni şi Lăzăreşti.  Astfel, prin PNDL comuna Moşoaia a primit o finanţare în valoare de 2.380.901,27 lei pentru realizarea proiectului „Demolare și construire pod rutier Parc 2 bis, peste râul Teleorman, în comuna Moșoaia, județul Argeș”. Se lucrează intens, constructorul a asigurat, provizoriu, un pod de trecere care să deservească traficul din zonă în perioada de construcție a noului obiectiv.

Piteștiul se schimbă la față! Primarul Ionică, tur de forță la investițiile din municipiu

Luni, 18 Iunie 2018 22:48

Primarul Cornel Ionică a organizat, săptămâna trecută, o deplasare, alături de reprezentanții mass-media, la o parte dintre șantierele deschise în Pitești. De asemenea, au fost vizitate și unele obiective unde au avut loc investiții importante în ultima perioadă sau unde urmează a avea loc astfel de lucrări. Edilul Ionică împreună cu viceprimarul Sorin Apostoliceanu și cu alți reprezentanți din aparatul de specialitate al Primăriei au făcut un tur de forță la obiectivele din municipiu.

 

Lucrările de la „hotelul” Primăriei – în grafic

Luni, 18 Iunie 2018 22:46

Căminul şcolar din curtea Inspectoratului Şcolar Argeş va fi reabilitat şi transformat în mini-hotel al municipalităţii. Constructorul obiectivului „Reabilitare și modernizare cămin școlar - Colegiul Economic Maria Teiuleanu” este asocierea dintre Valah - Selca - Cons Instal Pro 2000. Valoare contractului se ridică la peste 5,3 milioane lei. „Se lucrează, suntem în grafic. Lucrarea are termen de finalizare luna mai 2019”, a precizat conducerea Primăriei Pitești. În urma reabilitării, cele 96 de camere care existau inițial se vor transforma în: 2 apartamente pentru persoane cu dizabilități, dotate cu grup sanitar propriu, adaptat; 64 de camere cu grup sanitar propriu; 15 apartamente cu bucătărie și grup sanitar propriu; 3 camere pentru pedagogi; 1 sală conferințe; 1 sală lectură; 4 spălătorii, uscătorii, călcătorii (câte una pe fiecare nivel). A.V.

Investițiile de la unitățile de învățământ din Pitești

Luni, 18 Iunie 2018 22:44

Și în acest an, municipalitatea pune accent pe mai multe investiții la unitățile de învățământ din Pitești. În continuare, vă prezentăm stadiul principalelor lucrări aflate în desfășurare:
# Amenajare curte interioară și accese Colegiul Național I.C. Brătianu: Lucrarea s-a finalizat, urmează recepția. (SC STAR TRADING SRL). Valoare contract 512.208,64 lei inclusiv TVA.

 

Peste 10 milioane de lei - investiții în străzile din Pitești

Luni, 18 Iunie 2018 22:43

În 2018, Primăria Pitești are în vedere mai multe investiții în străzile municipiului. La prețul lucrării nu este inclus TVA-ul. Sunt prevăzute următoarele lucrări:
# Bb. Eroilor – între Bd. Republicii și Strada Exercițiu - 1.240.586 lei
# Strada Banat-1.760.718 lei
# Strada Carpenului -976.774 lei
# Strada Barbu Ștef. Delavrancea -250.737 lei

Uite mărirea, nu e mărirea... Greva de la Spitalul Județean din Pitești a inflamat spiritele

Luni, 18 Iunie 2018 14:14

În sănătate, se părea că lucrurile s-au liniștit. Nu a fost însă așa. Când și-au văzut fluturașii de salariu și când și-au amintit de ultimele promisiuni, angajați ai Spitalului Județean din Pitești au protestat chiar pe holurile unității.  Greva a fost una spontană și desfășurată la Spitalul Judeșean din Pitești. Așadar, săptămâna trecută, chiar în timpul programului, angajații au întrerupt activitatea și s-au adunat pe holul principal al spitalului pentru a protesta cu privire la faptul că parte de salarii diminuate cu 3000 de lei. La protest au participat asistenți medicali, brancardieri, infirmiere și chiar îngrijitoare.

 

„La 15 septembrie, nicio școală nu va avea grupuri sanitare în afara unităților”

Luni, 18 Iunie 2018 14:12

# Dă asigurări Dan Manu, președintele CJ

Veste bunã pentru elevii din mediul rural! Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, spune cã pânã la începerea noului an școlar, nicio unitate de învățământ din mediul rural nu va mai avea WC-uri în curte. La momentul acesta existã 34 de locații de învățământ care au grupul sanitar în afara unitãţii. Consiliul Județean a alocat pentru aceste proiecte 1,96 milioane lei.

Delegație din Franța la Primăria Mioveni

Luni, 18 Iunie 2018 13:59

# Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu a fost gazda unei delegații franceze care a venit în orașul în care funcționează și uzina Dacia Renault.

Ținând cont de francofonia şi francofilia incontestabilă a cetățenilor și reprezentanților administrației județului Argeș, în general și ai Orașului Mioveni, în special, precum şi de ataşamentul profund al poporului nostru faţă de idealurile francofone, în contextul consolidării și dezvoltării constante a relațiilor bilaterale de cooperare dintre statul român și statul francez, o delegație din Parlamentul Franței s-a aflat pentru o jumătate de zi în orașul Mioveni, în cadrul unei vizite oficiale în Argeș. Oaspeții au fost primiți, tradițional, cu pâine și sare.

 

SC Publitrans 2000 SA modifică programul de circulație a autobuzelor

Luni, 18 Iunie 2018 13:38

Începând cu data de 18.06.2018, programul de circulaţie al mijloacelor de transport din municipiul Piteşti, va fi dimensionat în funcţie de cererea de transport, ca urmare a începerii vacanţei de vară a elevilor şi concediilor de odihnă ale salariaţilor.  Intervalele de succedare vor fi cuprinse între 8 şi 30 de minute. 
Punctele de vânzare (bilete/abonamente) vor funcţiona după următorul program:

Amenzi pentru moloz și deșeuri vegetale

Luni, 11 Iunie 2018 22:58

În ultima perioadă, la platformele de colectare a deșeurilor municipale din Pitești au fost aruncate, în mod nelegal, deșeuri provenite din construcții și demolări precum și deșeuri vegetale.  S.C. Salubritate 2000 S.A. aduce în atenția locuitorilor din Municipiul Pitești că depozitarea acestor tipuri de deșeuri la platformele de colectare, constituie contravenție și se sancţionează cu amendă, de la 200 lei la 500 lei pentru persoanele fizice și de la 500 lei la 1000 lei pentru persoanele juridice, conform HCL Nr. 197/25.05.2017.

 

Termo Calor Confort va începe executarea silită a restanțierilor

Luni, 11 Iunie 2018 22:45

Potrivit noilor reglementări legale, unitățile prestatoare de servicii în domeniul energiei termice, își pot recupera mult mai ușor banii neîncasați de la beneficiarii serviciilor de utilitate publică, persoane fizice sau juridice care nu-și achită facturile.
Astfel, Termo Calor Confort S.A., prin intermediul executorului judecătoresc, are la dispoziție mai multe forme de executare, care se vor derula simultan sau succesiv, până la stingerea totală a datoriilor.

Record al biletelor de tratament! 221 de bilete au ajuns la Casa Județeană de Pensii Argeș, iar beneficiarii au plecat spre stațiuni

Luni, 11 Iunie 2018 22:17

Record al biletelor de tratament la Casa Județeană de Pensii Argeș. Mult mai mulți pensionari argeșeni și-au văzut numele pe listele beneficiarilor. Dacă până acum, în lunile ale lui 2018 au venit bilete de ordinul zecilor, de data aceasta au sosit 221 de bilete la sediul Casei Județene de Pensii Argeș.
„Pentru seria 8 din acest an ne-au fost repartizate un număr de 221 de bilete de tratament balnear în stațiunile Amara, Buziaș, Căciulata, Călimănești, Covasna, Eforie Nord, Felix, Govora, Herculane, Lacu Sărat, Mangalia, Neptun, Olănești, Saturn, Sinaia, Slănic Moldova, Slanic Prahova, Sovata, Târgu Ocna, Tușnad, Vatra Dornei și Băltătești – ne-a transmis Carmen Rădulescu, purtător de cuvânt al Casei Județene de Pensii Argeș.

 

Cererea pentru eliberarea paşaportului la Mioveni se va face doar prin programare online

Luni, 11 Iunie 2018 21:39

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Argeș, anunță că de la data de 25.05.2018, la ghișeul mobil Mioveni(din sediul Centrului Cultural Educativ) cererile pentru eliberarea pașapoartelor vor fi preluate numai în baza programărilor online. Programarea ce se poate face accesând site-ul Instituţiei Prefectului Judeţul Argeș, www.prefecturaarges.ro, sau direct site-ul Direcţei Generale de Paşapoarte, www.epasapoarte.ro. Neprezentarea la data şi ora programată, neconcordanţa între datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume) şi datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de paşaport, lipsa actelor necesare sau dovada achitării taxei de paşaport duc la anularea programării.

Bebe Ivan – din nou acid!!! Acuze ale edilului la adresa medicilor de la Spitalul Brădet

Luni, 11 Iunie 2018 13:55

În fiecare săptămână, Bebe Ivan, primarul de la Băbana are câte un „meci”. După ce săptămâna trecută, Bebe Ivan s-a luat pe Facebook în gură cu edilul de la Bughea de Jos, acum a avut un comentariu acid la adresa medicilor de la Spitalul de Recuperare Brădet. Conducerea Consiliului Județean Argeș a anunțat demararea proiectului: “Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”. CJ Argeș a încheiat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 la nivelul regiunii Sud-Muntenia.

 

Locuitorii din Bălilești își vor face buletinele la Mioveni

Luni, 11 Iunie 2018 13:37

Începând cu data de 1 iunie 2018, eliberarea cărtii de identitate și a vizei de flotant a cetățenilor din comuna Bălilești se va realiza de către Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor(SPCLEP) Mioveni. 
Amintim că Primăria comunei Bălilești a solicitat Consiliului Județean Argeș,  schimbarea arondării comunei Bălilești pe linie de evidență a persoanelor, de la Serviciul Public Comunitar Câmpulung la Serviciul Public Comunitar Mioveni,  motivul principal fiind acela că distanța dintre comuna Bălilești și orașul Mioveni este mai mică decât distanța față de

Programare online pentru obținerea certificatului de atestare fiscală

Luni, 11 Iunie 2018 13:35

Începând cu data de 04 iunie 2018, contribuabilii (persoane fizice și persoane juridice) pot face rezervarea (programarea) online a datei și orei la care să se prezinte la ghișeu în vederea obținerii certificatului de atestare fiscală și/sau a scăderii din evidența fiscală a mijloacelor de transport.
Aplicația unde se poate face rezervarea este accesibilă pe site-ul Primăriei Municipiului Pitești (www.primariapitesti.ro), secțiunea "SERVICII ELECTRONICE".
Rezervările online sunt procesate la 3 ghișee, astfel:

 

Angajarea lui Bogdan Gorunescu în Administrația Bazinală Argeș Vedea a ajuns în atenția ministrului Apelor și Pădurilor

Luni, 11 Iunie 2018 13:28

Deputatul de Argeş Ionuț Moșteanu (USR) a formulat o întrebare adresată lui Ioan Deneș, ministrul Apelor și pădurilor, solicitând clarificări privind suspiciuni de angajări ilegale la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea. Deputatul susține că mai mulți cetățeni i-au semnalat că lui Bogdan Gorunescu i se deleagă sarcini de director la ABAAV, pe baza unui  concurs în care nu au fost respectate prevederile legale. Bogdan Gorunescu (foto sus) este angajat inginer la Departamentul Managementului Resurselor de Apă – Serviciul Avize Autorizații pe baza unui

Continuă războiul în instanță între Consiliul Județean Argeș și un operator de transport

Luni, 11 Iunie 2018 13:26

Pe 31 august 2017, printr-o hotărâre de Consiliu Județean, au fost introduse 11 trasee noi județene și au fost semnate protocoalele de colaborare între CJ Argeș şi operatori de transport acreditaţi, ce urmau să asigure transportul pe rutele din zona metropolitană Pitești. Pentru aceste trasee au fost organizate licitații în octombrie 2017, mai multe firme contestând câștigătorii. Este și cazul societății SC P&G Kraft Spedition SRL - reprezentată prin administrator Melania Corina Titu. Firma de transport a atacat în instanță, la Tribunalul Argeș,

 

Premieră în Argeș! Primarii se ceartă pe… gunoi

Luni, 04 Iunie 2018 22:41

Competiția bat-o vina! Primarii argeșeni se întrec în recorduri naționale cu privire la cantitatea de material reciclabil colectat. Bebe Ivan, primarul din Băbana, a provocat nemulțumirea colegilor săi din Bughea de Jos după ce a anunțat pe o rețea de socializare recordul la strâns de gunoi: „5.500 kg reciclabile strânse ieri în Băbana, record național! Mulțumesc tuturor pentru implicare!”, a scris edilul pe Facebook.
Reacția nu s-a lăsat prea mult așteptată. Viceprimarul din Bughea de Jos, Bogdan Oancea, a încercat să îi demonstreze lui Bebe Ivan că „1 e mai mare ca 2”, iar de aici replicile au devenit „savuroase”.

Vizită la Spitalul de la Mioveni! Specialiștii dau asigurări: „Aici va fi imposibilă dezvoltarea infecţiilor intraspitaliceşti”

Luni, 04 Iunie 2018 22:30

Stadiul lucrărilor la noul spital Sfântul Spiridon din Mioveni avansează de la o lună la alta. Lucrările la viitorul spital de la Mioveni au început la sfârşitul lui martie 2016 și vor fi gata la începutul lui 2019. Faptul că lucrările sunt în grafic, a fost și concluzia primarului Ion Georgescu, în cadrul unei vizite desfășurate la spital în prezența jurnaliștilor argeșeni și a consilierilor locali.

 

Pagina 1 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea