AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE LA NOUL POD PESTE RÂUL ARGEȘEL DIN CARTIERUL RACOVIȚA

Miercuri, 18 Mai 2022 12:34

În acest moment, lucrările la noul obiectiv de infrastructură rutieră- Pod peste Râul Argeșel în Cartierul Racovița sunt în plină desfăşurare și execuția se află în graficul stabilit inițial. Amintim că noul pod peste râul Argeșel din cartierul Racovița, între DN73D și DC85, va face legătura între orașul Mioveni și comuna Davidești. Conform proiectului, podul va avea o lungime de 81,20 m și o lățime de 13 m, cu două benzi de circulație, încadrate de trotuare pietonale. Podul va avea o deschidre de 73 m și 35,50 m înălțime. Suprafața totală a podului va fi de 6600 mp, incluzând drumul amenajat și rampele de acces. Lucrările au început în data de 7 martie 2022, iar termenul de finalizare este 7 septembrie 2023. Investiția este realizată și finanțată de Compania Națională de Investiții, aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale, prin ”Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social”.

Lucrările de asfaltare a DJ 704C Cătanele - Baraj Călinești sunt în grafic

Marţi, 17 Mai 2022 22:53

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a mers săptămâna trecută, pe șantier pentru a vedea care este stadiul lucrărilor începute în urmă cu 10 zile.  Aceasta este prima dintre cele două asocieri, cu privire la drumurile județene, între Consiliul Județean Argeș și primării, în acest caz Primăria Căteasca, unde autoritățile locale aduc cofinanțări în cadrul acestor proiecte. Consiliul Județean Argeș sprijină astfel de asocieri și vine în sprijinul celor care doresc să realizeze astfel de investiții.

 

 

Hotelul Primăriei Pitești a revenit în administrarea municipalității

Marţi, 17 Mai 2022 18:06

De vinerea trecută a încetat activitatea centrului de vaccinare situat în Bulevardul Eroilor. Imobilul, cunoscut sub numele de Hotelul Primăriei Pitești, reintră de luni, 16 mai, în administrarea municipalității. Urmează în această săptămână să se facă o invetariere a bunurilor care se află în acest moment în clădire. Pe timpul pandemiei, imobilul a avut mai multe atribuții. Acolo a fost amenajat un centru de carantină, apoi a fost transformat ca secție exterioară de Boli infecto-contagioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) destinată izolării și tratării persoanelor asimptomatice sau cu forme ușoare de Sars-Cov-2, iar apoi a devenit centru de vaccinare. Urmează de văzut ce destinație îi va da Primăria Pitești. „La darea în folosință a fost unitate hotelieră a municipiului Pitești, în administrarea SPEP, pentru nevoile municipalității. La această oră știu că o să revină la destinația inițială”, informează reprezentanți ai Primăriei Pitești.

A.V.

Pictorul Sorin Ilfoveanu va primi titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Pitești

Luni, 16 Mai 2022 11:51

În ședința Consiliului Local Pitești, desfășurată săptămâna trecută, a fost votată, în unanimitate, propunerea ca artistul plastic Sorin Ilfovenau să îi fie conferit titlul de Cetățean de Onoare al Piteștiului. Decernarea distincției va fi făcută la deschiderea oficială a Zilelor Piteștiului.

Sorin Ilfoveanu este un pictor și desenator român, recunoscut în țară și peste hotare. În anul 2017, Sorin Ilfoveanu a deschis la Pitești, alături de omul de afaceri Gheorghe Badea, o galerie de artă multifuncțională de valoare europeană. „Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea” este una dintre puținele galerii private cu lucrări de autor din România.

 

La Săpata au fost reluate lucrările de reabilitare a două poduri

Miercuri, 11 Mai 2022 11:29

La Săpata, lucrările de reabilitare a podurilor din punctele Ciobești și Dragomirești continuă după Paște, fiind făcută actualizarea costurilor, în concordanță cu ordonanța guvernamentală pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții. Și pe strada Parfumului, recent asfaltată, în luna mai vor fi realizate lucrările finale.

”Trebuie refăcut acostamentul, drumul trebuie marcat și trebuie instalate semnele de circulație. Cu aceste lucrări vom încheia proiectul de modernizare a drumului”, declară primarul Laurențiu Micu (foto) pentru ziarul ”Viața Satului”.

Strada Parfumului din comuna Săpata a fost asfaltată cu fonduri din bugetul local și sprijinul financiar al Consiliului Județean Argeș.

A început amenajarea, la interior, a Căminului Cultural din Dârmănești

Miercuri, 11 Mai 2022 11:27

Administrația din Dârmănești a dat startul lucrărilor de reabilitare a Căminului Cultural din comună, investiție ce se va realiza cu fonduri de la bugetul local. Primarul Emilian Ciolan (foto) spune că se are în vedere și amenajarea unui părculeț în incinta școlii de centru, destinat atât copiilor, cât și adulților.

”Pentru Căminul Cultural am alocat anul acesta suma de 100.000 de lei, bani cu care vom lucra pentru început la interior. Va fi o investiție multianuală, pentru că imobilul are nevoie de reparații capitale, iar bugetul pe 2022 nu poate suporta întreaga valoare a lucrărilor. Pentru a duce la bun sfârșit această investiție vom cere și sprijinul Consiliul Județean Argeș”, a declarat, pentru ”Viața Satului”,  edilul din Dârmănești.

 

DSP Argeș: ”Pe 15 mai se închid ultimele două centre de vaccinare din județ”

Miercuri, 11 Mai 2022 08:37

# Hotelul Primăriei Pitești revine în administrarea municipalității

Din 15 mai 2022 activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se realizează doar prin cabinetele de asistență medicală primară. Începând cu această dată se vor închide și ultimele două centre de vaccinare din județul Argeș, rămase încă active odată cu anularea restricțiilor COVID-19. Este vorba de centrul de vaccinare de la Ambulatoriul Spitalului Municipal din Câmpulung și cel de la „Hotelul Primăriei Pitești”.

„Pe 15 mai se închid centrele de vaccinare. Noi mai avem acum funcționale doar centrele din Pitești și Câmpulung. Rămâne vaccinarea la medicii de familie. Locațiile vor trece la proprietarii de drept”, ne-a precizat Sorina Honțaru, directoarea DSP Argeș.

La Rătești se prevede iluminare cu lămpi LED în toată comuna

Marţi, 10 Mai 2022 20:24

Administrația comunei Rătești a depus de curând un proiect de modernizare a sistemului de iluminat public stradal prin programul AFM privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei din sistemul public.  Valoarea proiectului este de aproximativ 10 miliarde de lei și prevede montarea de aparate noi de iluminat cu tehnologie LED în toată comuna.

Prin implementarea acestei investiții se urmărește scăderea consumului anual de energie primară în sistemul de iluminat public și, implicit, scăderea cheltuielilor bugetare cu iluminatul stradal. Autoritățile locale așteaptă aprobarea proiectului cât mai curând.

 

Mioveni: Reciclezi electrocasnicele vechi și câștigi altele noi!

Marţi, 10 Mai 2022 11:10

În perioada 30 Mai - 04 Iunie, la nivelul orașului Mioveni se va desfășura o campanie de colectare a Deșeurilor Electrocasnice, Electronice și Electrice (DEEE), gratuit, de la domiciliul dumneavoastră! În plus, primiți un bilet de participare la tombola cu premii constând în fier de călcat, cafetieră, cuptor cu microunde și mașină de găurit.

Dacă aveți electrocasnice sau aparate electrice și electronice vechi, deteriorate sau defecte, acum puteți scăpa de ele doar cu un apel telefonic. Sunați pentru programare la numărul 0773929613 sau 0800444800 și beneficiați de colectare direct de la domiciliu, fără niciun cost! Campania este organizată de ECOPOSITIVE, A.D.I. SERVSAL, Save The World by Recycling și Primăria Orașului Mioveni.

 

Ion Mînzînă: „Felicit ACoR Argeș pentru bilanțul pozitiv pe anul 2021”

Luni, 09 Mai 2022 17:35

# 25 de ani de la înființarea Asociației Comunelor

Săptămâna trecută, la Boteni, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Comunelor (ACoR) din România, fililiala Argeș, momentul fiind unul special: 25 de ani de la înființarea ei chiar în județul nostru!

La eveniment au participat președintele PSD Argeș și al CJ Argeș - Ion Mînzînă, deputații Simona Bucura-Oprescu - secretar executiv al PSD Argeș, Nicolae Pavelescu și Aurel Bălășoiu, senatorul Cristina Stocheci, vicepreședinții CJ Argeș Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, precum și subprefecții Bogdan Minciunescu și Ciprian Neculăescu.

 

 

Mioveni. Peste 10.000 de persoane au completat chestionarul

Luni, 09 Mai 2022 17:30

Recensământul Populației și Locuințelor, cel mai important eveniment social al anului, a debutat pe 14 martie, pentru prima dată în istorie, sub o nouă formă.

Potrivit Direcției Județene de Statistică Argeș, peste 10.000 de chestionare de recensământ valide au fost completate și transmise de locuitorii orașului Mioveni.

Reamintim că întregul proces este complet digitalizat și a fost introdusă și o etapă de autorecenzare, care se desfășoară până pe 15 mai 2022, urmând ca apoi să aibă loc intrarea recenzorilor în teren, la acele adrese unde nu s-a făcut autorecenzarea.

 

Un Complex de trei locuințe protejate și un Centru de zi – inaugurate în comuna Băbana

Luni, 09 Mai 2022 16:19

Consiliul Județean Argeș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș au inaugurat Complexul de trei locuințe protejate și Centrul de zi, din comuna Băbana, satul Lupueni.

Beneficiarii noilor servicii sociale sunt 30 de persoane adulte cu dizabilități, din care: 24 de persoane adulte cu dizabilități, dezinstituționalizate din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Pitești, rezidente ale locuințelor protejate, și 6 persoane adulte cu dizabilități neinstituționalizate din comuna Băbana și din localitățile limitrofe, care sunt în grija familiei sau trăiesc independent și care vor beneficia, alături de beneficiarii locuințelor protejate, de serviciile centrului de zi.

 

 

Sărbătoarea narciselor de la Negrași a ajuns, duminică, la cea de-a 54-a ediție!

Luni, 09 Mai 2022 15:52

Rezervația naturală "Poiana cu narcise Negraşi" este situată în lunca râului Dâmbovnic, în comuna Negraşi,   jud. Argeș  și este cea mai sudică poiană cu narcise a României.  Rezervaţia Poiana cu narcise Negraşi reprezintă o relicvă naturală din cuaternar, a fost declarată rezervație naturală la data de 24 iunie 1966 și este ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei dar și pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise. Cu prilejul înfloririi lor, la începutul  lunii  mai, se organizează Sărbătoarea Narciselor, care atrage mii de turişti anual. Pe o suprafață de 4,1 ha, la fiecare sfârșit de aprilie și început de mai, florile din specia Narcissus Stellaris înfloresc,  bucurându-ne cu gingășia și frumusețea lor delicată.

Direcția Silvică Argeș: „Se vor efectua lucrări de regenerare pe o suprafaţă de 448 ha”

Joi, 05 Mai 2022 08:26

Direcția Silvică Argeș, prin directorul Armand Chiriloiu, a prezentat, săptămâna trecută, în cadrul Colegiul Prefectural Argeș, principalele activități pe care le are în derulare în acest an. În prezent, instituția acţionează pentru valorificarea şi exploatarea masei lemnoase din doborâturile şi rupturile de vânt produse în primăvara anului 2020 în urma fenomenelor meteorologice extreme. Volumul de masă lemnoasă afectat este de circa 500 mii m.c., iar suprafaţa afectată este de circa 10 mii hectare. Pe măsura exploatării masei lemnoase din suprafeţele afectate, se fac eforturi de a împăduri toate suprafeţele. „În  acest an se vor efectua lucrări de regenerări pe o suprafaţă de 448 ha, din care:

 

 

Primăria Pitești va da 288.000 de euro pentru a recupera o parte din terenul retrocedat în curtea ADP

Miercuri, 04 Mai 2022 16:17

# În urma negocierii s-a redus prețul cu 93.000 de euro

Primăria Pitești va cumpăra o suprafață de 4406 mp, situată în curtea Administrației Domeniului Public, după ce mai multe terenuri au fost retrocedate de instanță. La începutul anului, municipalitatea a solicitat determinarea valorii de piață a șapte loturi, cuprinse între 44 mp și 1336 mp, care erau situate în intravilanul municipiului Pitești, strada Obor, nr. 3, lângă ADP Pitești. Un teren, de 702 mp, era situat în fața sediului ADP Pitești, alte trei (987 mp, 623 mp și 1336 mp) în zona serelor, iar alte trei (409 mp, 44 mp și 355 mp) în apropiere.

Apele meteorice au impact asupra reţelei de canalizare?

Miercuri, 04 Mai 2022 11:12

Răspunsul la această întrebare este: Da. Apele meteorice pot influenţa buna funcţionare a reţelei de canalizare.

Apele meteorice sau pluviale sunt apele care provin din precipitaţii atmosferice, mai precis din ploi sau din topirea zăpezii de pe acoperişuri, terase, platforme industriale şi/sau curţi interioare. O mare parte a acestor ape, împreună cu apele care provin din stropirea şi spălarea drumurilor, a grădinilor sau a curţilor ajunge în reţeaua de canalizare a oraşului.

 

 

Sute de hectare de pășune - de închiriat de la primăriile Călinești și Poienarii de Muscel

Marţi, 03 Mai 2022 21:10

În această primăvară,  cele mai multe primării au de oferit, spre închiriere, pășunile din localitate. Crescătorii de animale interesați pot consulta, mai jos, suprafețele oferite și datele de contact.

PRIMĂRIA COMUNEI CĂLINEȘTI

Comuna Călinești, sat Gorganu NR. 407, judeţul Arges, telefon 0248/651115, fax 0248/651606, email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , SCOATE LA LICITAȚIE PUBLICĂ: 1. INCHIRIERE PĂȘUNE COMUNALĂ, situată în comuna Călinești,județul Argeș, aparținând domeniul public al Comunei Călinești, cu destinația pășunat, având următoarele date:

 

Ce a fost mai întâi, oul sau găina? Primăria Ștefănești a dat mai mult pe ou. Mult mai mult!...

Marţi, 03 Mai 2022 16:27

Paștele acestui an a venit cu pregătiri – uneori – exagerate din partea administrațiilor locale. Unii au dat mult prea mult pe lumini, alții au organizat petreceri, fiecare cum s-a descurcat mai bine. Mai scump – putem spune că s-a descurcat, spre exemple, Primăria Ștefănești. Care primărie a dat... 6.500 (cca. 7700 lei cu TVA) pe... un ou. E drept, unul luminos, de mai mari dimensiuni și încadrat de doi pui. Nici puii nu mai sunt ieftini (ehee, unde sunt prețurile de altădată?!...). Aceștia au costat bugetul local peste 2200 lei bucara, adică peste 4.400 lei amândoi. Ne-a cam luat piuitul, e drept.

 

 

S-a finalizat proiectul privind “Creșterea eficienței energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”

Marţi, 03 Mai 2022 13:46

Consiliul Județean Argeș a implementat proiectul „Creşterea eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet” în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Obiectivul general a constat in creșterea eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet în vederea sprijinirii tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon. Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de 4.273.336,36 lei, din care 3.160.266,78 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.113.069,59 lei este contribuția beneficiarului.  Contractul de lucrări a fost încheiat cu Asocierea: S.C. Roloplast Tehnoconstruct S.R.L.(Lider de Asociere) - S.C. Evolution Proserv S.R.L.(Asociat), în valoare 3.494.534,31 lei, cu TVA. Lucrările de execuție au fost demarate în data de 19.04.2021 și încheiate în 09.12.2021.

 

Nu se vor majora taxele și impozitele la Pitești, în 2023!

Marţi, 03 Mai 2022 10:48

Săptămâna trecută, Consiliul Local Pitești a decis să nu majoreze taxele și impozitele locale ce se vor aplica anul viitor. Cu toate acestea, ele vor fi actualizate cu inflația, deci vor suferi oarecare modificări având în vedere trendul ascendent al inflației.

 

 

Pagina 1 din 172

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea