La Bascov, licitaţia asfaltărilor de 1 milion de euro - pe ultima sută de metri

Luni, 16 Aprilie 2018 14:51

Anul 2018 a debutat în forţă pentru administraţia locală a comunei Bascov, care a demarat numeroase proiecte de investiţii în ultimele luni. Este şi cazul unui important proiect de infrastructură, care vizează asfaltarea a 20 de străzi din comună: Rotăreasa, Bisericii, Prelungirea Micşunele, Şcolii, Gârlei, Zăvoiului, Livezilor, Zorilor, Fundătura Micşunele, Lăbuşeşti, Rotăreşti - Foraj, Nufărului, Luncă, Liliacului, Trandafirilor, Violetelor, Crizantemelor, Ficului, Aviatorului, Arcanului.

Dan Manu: „Până în 2020, trei spitale din Argeș vor face cât unul regional”

Luni, 16 Aprilie 2018 14:50

# Noua strategie a conducerii Consiliului Județean după ce Argeșul a fost sărit definitiv din schema spitalelor regionale
După ce județul nostru a fost sărit definitiv din schema spitalelor regionale, conducerea Consiliului Județean Argeș și-a schimbat obiectivul. Președintele CJ Argeș, Dan Manu, își dorește ca trei spitale din județ să realizeze servicii medicale cât un spital regional. Unul dintre motivele pentru care nu a fost posibil realizarea unui spitalul regional în Argeș este faptul că Piteștiul nu este centru universitar medical.

 

În sfârșit! Filarmonica Pitești are autorizație de securitate la incendiu

Luni, 16 Aprilie 2018 14:48

Directorul Filarmonicii Pitești, Jean Dumitrașcu, a anunțat că instituția pe care o conduce a obținut autorizația de securitate la incendiu. Reamintim că Centrul Multifuncţional, spațiul unde funcționează Filarmonica, s-a realizat pe fonduri europene, proiectul costând peste 6,2 milioane lei. ISU Argeş a refuzat să dea Primăriei Piteşti autorizaţia de securitate la incendiu pentru noua clădire deoarece la recepţia finală a lucrărilor, din iunie 2016, au fost constatate mai multe lacune ce privesc măsurile de prevenire a incendiilor.

Sfințire de izvor la Bradu. A curs cu… oficialități

Luni, 16 Aprilie 2018 14:46

Inflație de personalități, vineri, 13 aprilie, la Bradu. Aproape toți pesediștii cu funcții au participat la slujba de sfințire a unui izvor, săpat la peste 200 de metri adâncime. Rolul principal al izvorului este cel de a alimenta lacul din centrul localității, care, anterior, a fost asanat și dragat din ordinul oficialilor comunei. Vineri, creştinii ortodocşi sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Se sfințesc apele, iar slujba este cunoscută sub denumirea de Aghiasma Mică.

 

Teatrul Davila a mărit semnificativ prețurile!

Luni, 16 Aprilie 2018 14:03

Conducerea Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti a decis să propună Consiliului Judeţean Argeş majorarea tarifelor practicate. Preţul unui bilet de intrare pentru adulţi ar urma să crească de la 10 lei cât este în prezent la 30 lei pentru spectacole susţinute de artiştii instituţiei, respectiv 50 lei pentru spectacole cu artişti consacraţi la nivel naţional. Preţul unui bilet pentru elevi şi studenţi va creşte de la 2,30 lei la 8 lei (grupuri organizate). Şi la Teatrul pentru Copii „Aşchiuţă” preţul va creşte de la 2,30 lei la 8 lei. În plus, locaţia pentru  Sala Mare de spectacole de la teatru va ajunge să coste 600 lei pe oră (faţă de 240 lei pe oră în prezent) dacă aceia care închiriază sala sunt partide politice sau fundaţii. Majorarea ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2019.

Zonele deficitare în Argeș - în asistență spitalicească

Luni, 16 Aprilie 2018 14:02

# Deși salariile medicilor au crescut, în județ există multe posturi vacante

În urma modificărilor salariale aplicate de la 1 martie, veniturile personalului din spitale a crescut considerabil. De exemplu, un medic specialist din Spitalul Județean Argeș poate câștiga în acest moment un venit brut între 9.900 lei și 12.521 lei, la care se pot adăuga și sporuri consistente, de până la 6.000 lei, după caz. Cu toate acestea, în Argeș, încă mai există zone deficitare în asistența spitalicească.

 

Au început lucrările la noul pod din Moșoaia

Luni, 16 Aprilie 2018 13:51

# Acestea costă 13 miliarde de lei vechi și sunt finanțate din PNDL # Luptă electorală, pe facebook, dusă de oameni care nici nu știu despre ce este vorba

Moment important  vineri, săptămâna trecută, la Moșoaia. Primăria, în frunte cu primarul, Florea Ene, a predat amplasamentul  pentru începerea lucrărilor la noul pod peste Teleormănel.
Podul deservește o comunitate largă de oameni care, în momentul de față, trec peste vechiul pod cu oarecare dificultate, acesta fiind destul de îngust și afectat de vechime. Podul nou de peste Teleormănel va avea o lățime de șase metri, lățime mult superioară podului existent în momentul de față, va fi prevăzut cu parapeți de protecție și va avea suprafață de rulare asfaltată.

Salariile din instituțiile deconcentrate din Argeș

Luni, 16 Aprilie 2018 13:40

# La Serviciul de Ambulanță, angajații mai primesc încă un salariu din… sporuri # Sporuri de 85% din salariul de bază la Direcția de Sănătate Publică Argeș # Salariul directorului DSVSA Argeș este aproape cât cel al președintelui României # Directorul de la OCPI Argeș - peste 12.000 lei
Angajările în sistemul bugetar au devenit din ce în ce mai atractive mai ales că salariile bugetarilor depășesc pe cele din privat. În conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, autorităţile şi instituţiile publice trebuie să publice la sediul propriu şi pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an, o listă a tuturor funcţiilor din autorităţile sau instituţiile publice ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, fiind menținută lista pe tot parcursul anului.

 

Pe 17 aprilie este sistată furnizarea apei potabile în Bascov

Luni, 16 Aprilie 2018 13:35

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Bascov, în ziua de marţi 17 aprilie 2018, între orele 08.00 - 17.00, fiind afectaţi utilizatorii situaţi în zona de la pârâul Bascov până la sensul giratoriu, după cum urmează:
- blocurile E1, E2, E3, F1, F2;
- case;
- staţiile de distribuţie carburanţi.

În Pitești, peste 1100 de persoane beneficiază de indemnizație de handicap

Luni, 16 Aprilie 2018 13:25

În cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești există Serviciul Protecția Persoanelor cu Handicap și a Persoanelor Vârstnice care se ocupă de persoanele cu dizabilități. Cadrul legal prin care se realizează protecția și promovarea drepturilor persoanelor încadrate într-un grad de handicap este Legea nr. 448/2006.
La nivelul Piteștiului, numărul persoanelor cu  handicap grav care au optat pentru primirea indemnizației este, în prezent, de 1.112 de persoane.
Prin persoană cu handicap se înțelege acea persoană căreia mediul social neadaptat deficiențelor ei fizice, senzoriale, psihice, mentale și/sau asociate, îi împiedică sau limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării și incluziunii sociale.

 

Președintele PSD Pitești despre proiectul unui dezvoltator imobiliar: "Am dat aviz negativ!"

Luni, 02 Aprilie 2018 13:17

Tot mai multe solicitări de construire a unor blocuri pe suprafețe foarte mici sunt respinse în Consiliul Local Pitești. Acest lucru se datorează și faptului că zona centrală a Piteștiului este practic sufocată din cauza aglomerației și a traficului. Președintele PSD Pitești, consilierul local Cristian Gentea, s-a opus în ședința de Consiliu Local, din martie, la aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru un bloc. SC Emir Export-Import SRL ar fi vrut să construiască un bloc de locuințe cu două etaje, cu spații comerciale la parter, pe doar 180 mp chiar în zona centrală a municipiului, pe strada Victoriei.

Mioveniul începe să facă primii pași în conceptul Smart City

Luni, 02 Aprilie 2018 13:10

Săptămâna trecută, a fost lansată Aplicația Mioveni City App, o platformă digitală intercativă în care puteți găsi toate informațiile utile, agenda evenimentelor, ghid turistic, locații pentru petrecerea timpului liber și chiar social media sau news, însă există și un domeniu unde puteți sesiza și raporta instant diverse incidente.
Principalele două component ale aplicatiei sunt Ghidul Turistic Digital si Modulul de Raportari Incidente.

 

Taxele şi impozitele locale la Mioveni pot fi plătite online

Luni, 02 Aprilie 2018 13:04

Impozitele şi taxele locale în Mioveni pot fi achitate şi online. Plata se face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea „Plata cu autentificare” şi selectând „Primăria oraşului Mioveni” din lista de instituţii. Cetățenii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online! Amintim că persoanele fizice şi juridice din orașul Mioveni beneficiază de bonificaţie la plata integrală şi cu anticipaţie până pe data de 31 martie 2018 a tuturor obligaţiilor datorate bugetului local. Reducerea la impozitul pentru clădiri, terenuri şi mijloace de transport este de 10% pentru persoanele fizice și de 5% pentru persoanele juridice.
Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Primăria Albota va dona o mașină de deszăpezit colegilor din Băbana

Luni, 02 Aprilie 2018 13:00

# Gest frumos, făcut de primarul din Albota, pentru colegul din Băbana

Iată, în anul Unirii, că se pot face gesturi frumoase și pentru colegii din interiorul actualelor granițe ale țării: Primăria Albota donează o mașină funcțională de deszăpezit colegilor din Băbana. Proiectul de Hotărâre a fost votat cum largă majoritate (10 din 11) în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local comunei Albota, în luna decembrie a anului trecut, singura clauză pusă fiind aceea de a se primi, mai întâi, noua mașină.

 

Unitățile școlare din Pitești intră în reparații curente. Vezi ce lucrări se fac la școala ta

Luni, 02 Aprilie 2018 12:55

În anul 2018, la o parte din unitățile de învățământ din Pitești vor începe lucrări de reparații curente. La ședința de Consiliu Local Pitești, din luna martie, s-au aprobat lucrările de reparații la mai multe unități școlare din municipiu. Listele de reparații curente s-au întocmit în baza solicitărilor conducerii unităților de învățământ, lucrările fiind prevăzute în bugetul Primăriei Pitești din acest an.

Au început asfaltările în tot Piteștiul

Luni, 02 Aprilie 2018 12:54

Primăria Municipiului Pitești prin  Administraţia Domeniului Public a început, așa cum a anunțat, lucrări de reparație a străzilor în mai multe zone ale orașului. Prognozei meteo fiind favorabilă, a fost pornită stația de asfalt și se lucrează masiv încă de miercuri, 28 martie.  Se execută lucrări de reparații pe axa centrală a  municipiului, respectiv B-dul Petrochimiştilor, B-dul Republicii, strada Armand Călinescu, strada Smeurei, strada Egalitaţii,  B-dul N. Bălcescu. În zilele următoare se va interveni etapizat pentru repararea gropilor în carosabil pe toate străzile din municipiul Piteşti. 
Pentru buna desfășurare a lucrărilor şi prevenirea unor evenimente nedorite, ADP roagă participanţii la trafic să circule preventiv. Acolo unde lucrările afectează zone mai mari de carosabil, agenți ai Poliției Locale vor dirija traficul.

 

SC Salpitflor Green SA - informare despre toaletarea arborilor

Luni, 02 Aprilie 2018 12:53

Referitor la tăierile și mai ales la toaletările de arbori și arbuști pe care echipele din cadrul SC Salpitflor Green SA le execută pe raza Municipiului Pitești, informăm opinia publică asupra faptului că acestea se realizează numai în urma analizei unei comisii de specialitate. Toaletările arborilor se execută cu precădere în sezonul rece, în perioada de repaus vegetativ. Termenul de ”toaletare”, o intervenție ușoară la coroana arborilor, înseamnă eliminarea ramurilor care sunt incomode, în sensul că obturează ceva, afectează imobile, surse de iluminat public sau rețele.

Primarul și viceprimarul din Corbi au întors vizita fraților de peste Prut

Luni, 02 Aprilie 2018 12:50

Așa cum am scris, în urmă cu o săptămână, primarul din Corbi, Virgil Baciu, a fost gazda primitoare pentru delegația venită din Republica Moldova, în frunte cu primarul din Baimaclia, Anatolie Doibani. Duminică, în 25 martie, edilul roman menționat a ajuns la mitingul de la Chişinău, la care au participat, conform declaraţiilor sale, circa 100.000 de oameni, pentru a sărbători împlinirea a 100 ani de la Unirea Basarabiei cu ţara-mamă România. Dar n-a ajuns acolo singur, ci şi cu viceprimarul său, Dan Aldea, cu consilierul local Ilie Groşanu, cu localnicul Cristian Savu, şi cu primarii Nicolae Barbu (Valea Iaşului), Gabriel Popa (Albeştii de Argeş) şi Dragoş Boncea (Poienarii de Argeş), alături de care s-a regăsit omul de afaceri Dan Vasile.

 

La Mioveni, zi dedicată Unirii Basarabiei cu România

Luni, 02 Aprilie 2018 12:49

Luni, 26 martie, sub egida Centenarului, Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, alături de Asociația ORDESSOS, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș, Centrul Cultural Județean și Universitatea de Stat din Pitești, au  desfășurat o serie de manifestări cultural-artistice, pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Astfel, Centrul Cultural Mioveni a găzduit organizarea unui simpozion în cadrul căruia reprezentanți ai Facultății de Istorie, studenți basarabeni, oficialități locale și județene au vorbit despre însemnătatea actului unirii dintre România și Basarabia de la 27 martie 1918, despre importanța și contribuția acestui act la realizarea Marii Uniri.
Cei prezenți au asistat și la un scurt program artistic susținut de Ansamblul Centrului Cultural - Mugurașii Mioveniului  și de îndrăgiții artiști Paul Ananie, Gabriel Dumitru și Nicu Mâță.

Luna Plantării Arborilor a început! Președintele CJ Argeș a plantat primul copac la evenimentul Direcției Silvice

Luni, 02 Aprilie 2018 12:45

Direcţia Silvică Argeş a deschis, oficial, “Luna plantării arborilor” vineri, 30 martie, printr-o acţiune de plantare de puieţi în şantierul de împăduriri din Pădurea Trivale, situat pe platoul din apropierea Mânăstirii Trivale. La aceasta au participat, cu voioșie, câteva clase de elevi care, sub îndrumarea personalului Direcției, au învățat să planteze brazi. Evenimentul are un pronunțat caracter simbolic, dând, practic, startul unor ample acțiuni de împădurire, acțiuni derulate în fiecare primăvară.

 

Pagina 1 din 99

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea