După ce a pierdut, în primă instanță, la Popești, procesul cu Primăria și Consiliul Local, nepotul fostului primar a făcut recurs

Luni, 10 Iunie 2019 15:42

La Popești, este pe cale să înceapă o nouă luptă, un nou proces. De fapt, este doar o continuare a luptei vechi, pentru că nepotul fostului primar, administrator al unei societăți cu profil agricol, a formulat, la Curtea de Apel, recurs, pentru procesul pe care l-a pierdut, la Tribunal, cu instituția sus-amintită.
Așa cum am mai scris, disensiunile au început în urma unui control al Curții de Conturi, care a descoperit nereguli privitoare la contractele de arendă, la modul de înregistrare al acestora.

Lucrări de peste 500.000 lei la Spitalul de Pediatrie Pitești

Luni, 10 Iunie 2019 15:36

Luni, 10 iunie, la ședința Consiliului Județean Argeș urmează să se aprobe Documentația de Avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul „Amenajare spații amplasare echipamente radiologice (RMN)”. Lucrarea va avea loc la Spitalul de Pediatrie Pitești, unitate care urmează a fi dotată de către Ministerul Sănătăţii cu un echipament RMN.
La Spitalul de Pediatrie se urmărește extinderea cu un corp cu regim de înălțime parter pe latura de vest a clădirii existente. Valoarea totală a investiției este de 517.862,11 lei cu TVA inclus. Spitalul de Pediatrie Pitești a solicitat CJ Argeș,  săptămâna trecută, utilizarea sumei de 518 mii lei din excedentul bugetar, înregistrat de spital la finele anului 2018, pentru a realiza lucrările de proiectare și execuție amenajare spații amplasare echipamente radiologice.
A.V.

 

Schimbare la Inspectoratul Școlar! În august îi expiră contractul și lui Tudosoiu

Luni, 10 Iunie 2019 15:34

Inspectorul școlar general adjunct Mihaela Crișan a fost înlocuită din funcție după ce acesteia i-a expirat perioada contractuală. În locul ei, Ministerul Educației l-a numit în funcție pe profesorul de fizică Sorinel Fusea. De asemenea, în august îi expiră contractul și inspectorului școlar general Dumitru Tudosoiu.
Săptămâna trecută a avut loc o primă schimbare la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș. În 2015, Mihaela Crișan a dat concurs pentru postul de inspector școlar general adjunct reușind să obțină postul.

Eliberarea, la cerere, a certificatelor de stare civilă

Luni, 10 Iunie 2019 14:00

Serviciul de Stare Civilă precizează cetățenilor ale căror acte de stare civilă (naștere, căsătorie, deces) sunt deteriorate, distruse sau  pierdute că se pot elibera duplicate ale acestora, pe baza cererii depuse de titular sau de alte persoane îndreptăţite.
Cererile se completează și se depun la sediul Serviciului de Stare Civilă, situat în Pitești, B-dul I.C Bratianu nr. 39, județul Argeș, zilnic între orele 8.30-12.30, de luni până vineri, și între orele13.00 - 16.30, luni-miercuri,  iar joi 13.00 -18.30.

 

Moment festiv la Stolnici

Luni, 10 Iunie 2019 13:56

# A fost recepționată lucrarea de asfaltare și amenajare a unui drum, investiția ridicându-se la un million de euro

Moment de bucurie și de bilanț, lunea trecută, la Stolnici. Proiect de asfaltare și amenajări conexe finalizat, investiție în valoare de un million de euro inaugurată.  Totul a început cu o slujbă oficiată de preoții din localitate. Apoi, primarul, avându-i alături pe vicepreședintele CJArgeș, Ion Mânzână, dar și pe reprezentantul constructorului, au tăiat panglica festivă. Nu a fost nimic formal, între timp, circulația nefiind întreruptă. Așadar, pretenții mici, însă pentru o realizare serioasă.

Decizie finală! Cornel Ionică rămâne primar până la viitoarele alegeri

Luni, 10 Iunie 2019 13:55

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, a câștigat procesul cu prefectul județului Argeș,  printr-o sentinţă definitivă. De asemenea, Tribunalul Argeș a dispus ca acesta să primească și drepturile salariale în perioada în care a fost suspendat din funcție.
Ionică rămâne primarul municipiului până la viitoarele alegeri. Instanța i-a admis, vineri, 7 iunie, contestaţia la ordinul de încetare a mandatului emis de prefectul Emilian Dragnea pe data de 19 martie.

 

Stolnici – ediția a XXXI-a a Festivalului ”Călușul Argeșean”. Surpriza zilei - concertul soților Doinița și Ionuț Dolănescu

Luni, 10 Iunie 2019 13:37

De Înălțare, de 31 de ani, comuna Stolnici petrece și se bucură.  Iar anul acesta a fost plin de surprize: prezența unei numeroase delegații din Republica Moldova, în frunte cu primărița din Boșcana, Raionul Criuleni – localitate înfrățită cu Stolnici; apariția-surpriză a soților Doinița și Ionuț Dolănescu etc. Cele câteva minute de ploaie, venite, și ele, la orele serii, nu au speriat pe nimeni, programul continuînd nestânjenit.

Publitrans-ul câștigă procesul cu omul de afaceri Horea Vușcan

Luni, 03 Iunie 2019 23:44

După cum v-am informat în edițiile trecute ale săptămânalului „Atitudine în Argeș, Horea Tudor Vușcan, patronul Alien Concept SRL, a cerut sume colosale Publitrans-ului pentru 20 de automate de bilete. Omul de afaceri orădean a cerut inițial îînscrierea la masa credală a CNCD pentru neplata unor sume provenite din vânzarea a 20 de automate de bilete. Cum cererea de înscriere la masa credală a fost respinsă, acesta a solicitat recuperarea așa numitelor datorii de la Publitrans. Dar instanțele argeșene i-au respins, pe rând solicitările.

 

Se asfaltează șase străzi în Bradu

Luni, 03 Iunie 2019 23:35

În această primăvară au fost demarate o serie de lucrări în vederea prevenirii inundațiilor în satul Geamăna. Canalizarea pluvială de pe strada Tăbăcăriei este finalizată, zilele acestea sunt amenajate intrările în gospodării. În continuare, vor fi începute lucrările pentru canalizare pluvială pe strada Principală - zona Geamăna și pe strada Serelor, iar la final vor fi amenajate trotuare în zonele respective.

Încep negocierile pentru cumpărarea terenului bazei sportive ”Aripi”

Luni, 03 Iunie 2019 23:33

# Terenul a fost retrocedat de magistrați către persoane fizice

S-a scris, îndeajuns, despre felul în care Clubul Sportiv ”Aripi” a fost deposedat de terenul aferent. O instanță de judecată a considerat că acesta poate fi retrocedat foștilor proprietari, hotărârea fiind definitivă și irevocabilă. Iată că, în urma acestei măsuri, Primăria Pitești reacționează, formând o comisie care să negocieze cu noii proprietari reachiziționarea terenului.

 

Proiect de aproape 5 milioane de lei, la Băbana

Luni, 03 Iunie 2019 23:32

# Complex de 3 locuințe protejate, în satul Lupueni, pentru 24 de persoane cu dizabilități

Săptămâna trecută, în Sala de festivități a Primăriei Băbana, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Complex de 3 Locuinţe Protejate , Comuna Băbana, Satul Lupueni, Judeţul Argeş’’ . Proiectul este implementat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în calitate de beneficiar, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

Primăria Stolnici a finalizat lucrările de asfaltare a drumului spre satele Stolnici și Cochinești

Luni, 03 Iunie 2019 23:28

# Recepția obiectivului – luni, 3 iunie 2019
Deși începutul anului 2019 nu a fost unul tocmai favorabil, Primăria Stolnici a depus eforturi pentru reluarea și finalizarea lucrărilor în cadrul proiectului de asfaltare a DC 139 (satele Stolnici și Cochinești), derulat cu finanțare europeană. Cele două tronsoane ale drumului comunal au fost asfaltate încă de anul trecut, iar anul acesta au fost  executate lucrările de artă, pentru completarea procesului de modernizare a căilor de acces.

 

Ștefănești. Cu bugetul votat, se reiau investițiile

Luni, 03 Iunie 2019 23:25

Președintele (încă) PSD Argeș, Șerban Valeca, susține că va da afară cinci consilieri locali de la Ștefănești. Primărița – mai greu de ucis, pentru că nu este numită, ci votată. S-ar putea să reziste mai mult decât președintele de partid al județului… Important este că s-a votat bugetul localității, că lucrurile își intră în curs. Chiar și apele, conform ultimelor lucrări. Cu politica, mai vorbim…
Ioana Jenica Dumitru, primar: ”Odată votat bugetul, vor fi reluate lucrările la Podul Negrilești. Este o investiție, din bugetul local, într-un obiectiv distrus de inundații care, dacă nu ar fi refăcut, ar izola o întreagă comunitate. Am fost în zonă ca să-i asigurăm pe localnici că investiția va continua.”

A fost semnat contractul pentru lucrările de modernizare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic

Luni, 03 Iunie 2019 22:52

# Valoarea totală a investiției este de aproape 16 milioane lei! # Primarul Cornel Ionică: ”Acest Bazin va fi o bijuterie, veți vedea, va fi mândria tuturor!”

Reprezentantul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a semnat în data de  30 mai 2019, împreună cu domnul Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești, contractul de finanțare pentru lucrările de modernizare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic.

 

Consiliul Județean Argeș a încercat să cumpere un Duster cu... 200.000 lei!

Luni, 03 Iunie 2019 22:19

Câteodată merge, câteodată nu. Dar noi încercăm, par a spune reprezentanții Consiliului Județean Argeș, privitor la atragerea, cât mai năstrușnică, a fondurilor nerambursabile. Așa s-a întâmplat și la ședința extraordinară de luna trecută, când, în cadrul procedurilor pentru implementarea unui proiect derulat prin POCA (Programul Operațional Capacitate Administrativă), au trebuit actualizate anexele, pentru că cetățenii cu pricina au tăiat, de la cheltuieli, peste 40.000 de euro, reprezentând un Duster... și motorina lui, cam pe 15 ani. Iată cum a sunat Procesul verbal al întrunirii cu pricina:

Ca în poveștile copilăriei, ziua comunei Bradu a durat, de fapt, două zile!

Luni, 03 Iunie 2019 14:27

Ziua comunei Bradu a ținut, ca în povești, două zile! Pentru că evenimentele au început de vineri, 31 mai, și s-au terminat sâmbătă, 1 iunie. Ba chiar duminică dimineața! Au avut loc competiții sportive, concerte, festivități. Într-un cuvânt, o sărbătoare cu de toate!
În prima zi, cea de vineri, fotbalul a fost regele! Cupa ”Real Bradu Old Boys” și-a desemnat, pe înserat, câștigătorii.  A doua zi a fost rândul copiilor să iasă la rampă, și au făcut-o până după ora amiezii. Au urmat cuvintele oficialităților dar și premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

 

Ziua comunei Valea Iașului, la a XVII-a ediție, o reușită!

Luni, 03 Iunie 2019 14:23

Duminică a avut loc Ziua Comunei Valea Iașului, ediția a XVII-a, ocazie cu care s-au întâlnit, într-un cadru festiv, fiii satului dar și numeroși invitați. Manifestările au început, ca în fiecare an, cu o slujbă a preoților din localitate.
Au fost prezenți numeroși membri PNL, în frunte cu președintele județean, Adrian Miuțescu, consilieri județeni, primari, oameni de afaceri. Primarul localității a menționat faptul că i-a invitat, ca în fiecare an, și pe reprezentanții Consiliului Județean, dar și pe cei ai Prefecturii, care însă, cel puțin la acel moment, nu au binevoit să fie prezenți.

O primăriță îl bate (pe linie de partid, desigur), pe senseiul Valeca, președintele PSD Argeș

Luni, 27 Mai 2019 16:10

Criza politică din Ștefănești este departe de a se fi terminat. Din păcate, bătălia a afectat, déjà, viața locuitorilor, pentru că multe capitol bugetare au rămas suspendate sau chiar nevotate. Iar legea este făcută așa încât să permită mai mult blocarea activităților, decât continuarea lor. Ca de obicei, președintele PSD Argeș, amână. Este bun la amânări. Doar că, în unele cazuri, așteptarea produce efecte nedorite. Iar primărița nu pare dornică să aștepte la nesfârșit…

 

Ion Georgescu, primarul de la Mioveni: „Din septembrie, centrul orașului va avea o altă față”

Luni, 27 Mai 2019 16:08

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent în Argeș. Cu această ocazie, ministrul a dat asigurări că în toamna acestui an , Bulevardul Dacia din Mioveni va fi asfaltat. CNAIR a aprobat proiectul de asfaltare a Drumului Național 73D, pe întreaga porțiune a Bulevardului Dacia, care cuprinde aproximativ 9 km.
Conform ministrului Transporturilor, lucrările de asfaltare la Bulevardul Dacia vor începe după finalizarea proiectului de reconfigurare a sensului giratoriu din intersecția DN 73 (Pitești-Câmpulung) cu DN 73D (Bulevardul Dacia - Mioveni).

Decizie importantă privind terenul de la Baza Sportivă „Aripi”! S-a stabilit o comisie de negociere

Luni, 27 Mai 2019 16:01

O parte importantă din baza sportivă  „Aripi” a fost retrocedată, după ce Primăria Pitești a pierdut un proces definitiv. Instanța de judecată a dispus punerea în posesie  a suprafeței de 2.483 mp pe terenul de fotbal de la Școala Nr. 11 „Mihai Eminescu”! În ședința de joi a Consiliului Local Pitești, aleșii locali au aprobat propunerea de înființare a unei comisii de negociere cu proprietarii suprafeței respective. Comisia are mandat de a negocia una dintre cele două variante propuse: schimb de teren sau achiziționarea terenului de către primărie la valoarea pieței.

 

Pagina 1 din 118

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea