La Stolnici se lucrează la Dispensarul din centrul comunei

Luni, 07 Octombrie 2019 17:32

La Stolnici, se lucrează susținut. Lucrările avansează, într-un ritm bun, la proiectul derulat cu fonduri de la Guvern prin PNDL, pentru construcția unui dispensar uman în centrul comunei.  ”S-a turnat placa la parter, dar și la primul etaj, muncitorii ridică acum zidurile acestui nivel. Constructorul promite că intrăm în iarnă cu clădirea ridicată și cu acoperișul pus, astfel încât să se poată lucra la interior. Anul viitor va fi gata acest dispensar uman din comuna Stolnici. S-au achitat, deja, două tranșe constructorului, așa încât suntem, la zi, atât cu stadiul lucrărilor, cât și cu plățile”, afirmă primarul Sevastian Pupăză Roșu.  Dispensarul va include cabinete de medicină de familie, o sală de tratamente, grupuri sanitare pentru medici și pacienți și va fi dotat cu aparatura necesară actului medical.

Albota. Primăria vopsește capetele de pod ale cetățenilor cu vopsea reflectorizantă

Luni, 07 Octombrie 2019 17:25

În unele localități, încă nu este apă în toate satele. La Călinești, spre exemplu, comună situată la fel de aproape de Pitești, nu este canalizare. La Albota, însă, se asfaltează și drumurile comunale. Înainte de aceasta, se trag rețelele de utilități (inclusiv canalizare), pentru a nu se mai strica asfaltul. Săptămâna trecută, pe drumul comunal ce traversează prin fața Primăriei Albota, sub supravegherea viceprimarului, muncitorii... vopseau capetele de pod ale localnicilor cu vopsea albă, reflectorizantă.
Ion Dumitru: ”Așa este, drumul a fost în asfaltare, au fost turnate șanțuri betonate, iar acum, după marcarea șoselei, vopsim capetelede de pod. Arată curat, arată îngrijit, iar cheltuielile sunt minime...” Ce mai este de spus?...

 

ANAF vrea să angajeze mii de tineri ca inspectori debutanți

Luni, 07 Octombrie 2019 17:21

ANAF vrea să angajeze 3.000 de tineri absolvenți de facultate pe posturi de inspectori debutanți. ANAF intenționează să angajeze, în sistemul fiscal, tineri valoroși, absolvenți de studii superioare de specialitate, deoarece o treime din personalul său are vârsta cuprinsă între 51 – 60 de ani, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Consiliul Județean Argeș a cumpărat măști de gaze...

Luni, 07 Octombrie 2019 14:59

...Pentru coborârile abrupte în gazele toxice ale politicii? Probabil că nu, pentru aceste activități, politicienii din Casa Albă de la Pitești umblă cu masca pe față luată de acasă. Dar, Consiliul Județean, a mai cumpărat, pentru gaze, patru măști ” Masca facială integrală, cu filet RD 40, tip Drager Xplore 6530”, care au costat aproape 100 de euro bucata, prețuri fără TVA. Sperăm că pentru specialiști, că la politicieni nu mai e loc de o a doua...

 

O primărie din Argeș va plăti, timp de un an, salariul de primar la două persoane

Luni, 07 Octombrie 2019 14:51

Caz incredibil în Argeș! Primăria Vlădești urmează să plătească, pe o perioadă de peste un an, salariul de primar la două persoane. Cum s-a ajuns la această situație? Simplu! Edilul de la Vlădești, Cristian Dică Hristu (foto), a fost demis din funcție, prin ordin al prefectului județului Argeș, în perioada 22 august 2017 – 27 octombrie 2018. În această perioadă, interimatul a fost preluat de viceprimarul Iustinian Leonard Şerban. După mai bine de un an, instanța îl pune în drepturi pe edilul demis. Iar acum, acesta a câștigat în instanță indemnizația cuvenită perioadei în care a lipsit din fruntea primăriei.

PSD Argeș grăbește pasul Protocol între Consiliul Județean Argeș şi 3 primării… pentru repunerea pe lista de promisiuni electorale… a celor nerezolvate!

Luni, 07 Octombrie 2019 14:50

Întâlnirea de săptămâna trecută, de la Bucureşti, dintre primarii din Piteşti, Mioveni şi Mărăcineni şi ministrul Transporturilor s-a încheiat şi cu semnarea unui protocol  între intituţiile direct implicate în realizarea noului pod peste râul Argeş, care să preia din traficul mare de la intrarea în oraş, de la Podul Viilor.  Au mai fost abordate: asfaltarea Bulevadrului Dacia, centura de Vest a Piteştiului şi bariera CFR de pe Lânăriei. Singurul care a nimerit ținta a fost Ion Georgescu, ce s-a dus la punct ochit, să își asfalteze centrul propriului oraș. În rest, povești…

 

Primarul din Băbana punctează din nou: teren de sport, loc de joacă și altele, pe bani europeni

Luni, 07 Octombrie 2019 14:39

În luna august, administrația din Băbana a semnat cu AFIR Târgoviște contractul de finanțare privind realizarea unei zone de agrement în satul Groși. Investiția, în valoare de peste 2 miliarde de lei vechi, se va derula cu fonduri europene. “Bugetul localității fiind extrem de mic, încercăm ca e fiecare data să identificăm noi surse de finanțare. Iată că proiectul privind înființarea unei zone de agreement în satul Groși va prinde viață, grație unei finanțări europene în valoare de 2,2 miliarde de lei vechi. Este vorba de zona în care, de 16 ani, organizăm Ziua Comunei. Conform proiectului, acolo se vor realiza un teren de sport, trei foișoare, trei grătare, loc de joacă pentru copii, toaletă. Sper ca anul acesta să și finalizăm investiția.”, spune primarul Bebe Ivan.

Must și oaie la proțap de Ziua Recoltei, la Băbana

Luni, 30 Septembrie 2019 16:27

Sărbătoare în toată regula, duminică, la Băbana, în spațiul de vis-a-vis de Primărie. Fii satului se vor întâlni la un pahar de must, la o țuică și la o porție de oaie la proțap. Amfitrionul evenimentului, ca de obicei, primarul Bebe Ivan.  Acesta s-a ocupat, cu egală atenție, cu trimiterea  invitațiilor, de achiziționarea unor porții generoase de alimente (fără să ia nici un ban din bugetul Primăriei) și a promis că se va ocupa și de grătar, de băuturi. Sătenii vor participa, cu plăcere, la sărbătoarea propriei comune.

 

Acțiune de ecologizare la Săpata

Luni, 30 Septembrie 2019 16:26

O acțiune frumoasă s-a desfășurat, săptămâna trecută, în localitatea Săpata. Aici, printr-o inițiativă ce a inclus școlile comunei, biblioteca locală dar și primăria, s-a strâns, prin voluntariat, gunoiul din mai multe zone.
Teona Ghinea Truță, bibliotecar:  Astăzi am sărbătorit ”ZIUA MONDIALĂ A CURĂȚENIEI, ARGEȘUL MAI CURAT!” Ne-am adunat cu mic cu mare, în frunte cu cel mai bun gospodar al comunei noastre, domnul primar Micu Ionuț-Laurențiu , copiii, însoțiți de părinții lor, dar și de cadrele didactice ale celor două școli de pe raza comunei, Școala Primară Alexandru Guță- Găinușă, Grădinițele, Școala Gimnazială ” Dumitru Udrescu ” Săpata , de unde nu putea lipsi reprezentanta Bibliotecii Comunale ”Artur Silvestri”. Vremea a ținut cu noi așa că am pornit pentru a ecologiza împrejurimile școlilor, ale Bazei Sportive și a râului Cotmeana iar acțiunea s-a încheiat cu răcoritoare oferite de domnul primar ca o răsplată pentru munca depusă! Mulțumim tuturor și sperăm să avem o comună mai curată!

Între 10-13 octombrie are loc Târgul Toamna Piteșteană, ediția a XIV-a

Luni, 30 Septembrie 2019 16:24

Consiliul Local Piteşti a votat proiectul de hotărâre privind organizarea Târgului Toamna Piteşteană, ediția a XIV-a. Consilierii locali au decis că evenimentul va avea loc în perioada 10 – 13 octombrie. Cu această ocazie, în Piața Vasile Milea și în zona centrală vor avea loc o serie de activități comerciale cu specific agricol și agroalimentar, expoziții cu vânzare de produse de artizanat și terase de alimentație publică. De asemenea, manifestările pot continua la solicitarea agenților economici sau a producătorilor agricoli, în perioada 14 – 20 octombrie 2019. Zeci de comercianți vor împânzi centrul orașului cu fructe şi legume de sezon, brânzeturi, preparate tradiționale din carne, vin, must şi nu numai.

 

 

Consiliul Concurenței: „La Piteşti există un loc amenajat pentru parcare pentru două autoturisme înmatriculate”

Luni, 30 Septembrie 2019 16:19

Autorităţile administraţiei publice locale nu au o abordare unitară în ceea ce priveşte înfiinţarea şi administrarea parcărilor publice, astfel încât să crească eficienţa gestionării acestora şi se reducă dezechilibrele dintre numărul autoturismelor şi numărul locurilor de parcare, informează Consiliului Concurenţei. Analiza respective a fost derulată pe piaţa serviciilor de parcare publică cu plată la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ Braşov, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Craiova.

Deszăpezirea drumurilor județene costă, iarna aceasta, 108 miliarde lei vechi!

Luni, 30 Septembrie 2019 16:17

# Propunerea este pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean din 30 septembrie. Iată celelalte propuneri

Iarna aceasta vom avea o deszăpezire scumpă, de 10.894.034 lei (TVA inclus).  Propunerea, ce conține și prețul respectiv, este inclusă în documentația punctului 14 de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de luni, 30 septembrie. Iată și celelalte puncte.

 

A început pregătirea pentru iarnă! Regia de Drumuri Argeș achiziționează nisip și sare de aproape 2,4 milioane lei

Luni, 30 Septembrie 2019 16:13

Peste 17.000 de tone de nisip și 5.000 de tone de sare vor fi achiziționate în Argeș pentru această iarnă de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș. Sarea și nisipul vor fi achiziționate prin licitație, pe loturi.

S-au deschis cursurile de master, la Mioveni

Luni, 30 Septembrie 2019 16:11

Săptămâna trecută, în Sala Amfiteatru a Liceului Teoretic “Iulia Zamfirescu” Mioveni a avut loc deschiderea oficială a cursurilor de master. După intonarea imnului Gaudeamus Igitur, elevii talentaţi ai Liceului Teoretic “Iulia Zamfirescu” Mioveni (Trupa “Micii Actori”, coordonaţi de Daniela Stoica şi inegalabila Alexia Niculae) au oferit un scurt moment artistic foarte apreciat de toţi cei prezenţi: invitaţi, profesori şi studenţi. Au urmat discursurile invitaților și profesorilor.

 

Scandal pe transportul public, la Bradu

Luni, 30 Septembrie 2019 15:55

Ape tulburi la Bradu, pentru transportul public de călători. Așa cum cere legea, s-a organizat, anul acesta, licitație. Nemulțumirea firmei care a asigurat serviciile, până acum câteva luni, a fost aceea că asocierea câștigătoare, Kraft Spedition și Ovidiu Trans, era înscrisă, cu aceleași mașini, la o altă licitație, la Consiliul Județean Argeș. Între timp, asocierea menționată și-a retras oferta de la CJ, rămânând la Bradu, unde a și câștigat. Alpin Star SRL, unul din cei patru perdanți, a contestat câștigătorul la CNSC, însă fără succes.

Click AICI pentru a vizualiza decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor

Piteștenii care beneficiază de venit minim garantat, scoși la muncă de municipalitate

Luni, 30 Septembrie 2019 15:52

Consiliul Local al Municipiului Pitești a aprobat planul cuprinzând acțiunile și lucrările de interes local pentru repartizarea orelor de muncă ce urmează a fi efectuate de către persoanele beneficiare de ajutor social, apte de muncă. Întocmit de Primarul Municipiului Pitești, programul este fundamentat pe necesarul de lucrări specifice, comunicat de către instituțiile și serviciile publice aflate sub autoritatea Consiliului Local.

 

Avocatul Poporului are în vedere realizarea unei anchete privind siguranța în școli

Luni, 30 Septembrie 2019 15:50

Instituția Avocatului Poporului Biroul Teritorial Pitești a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor. Printre cele mai frecvente probleme reclamate, la nivelul județului Argeș, sunt cele legate de modul de calculare a pensiilor, de modul greoi de obținere de adeverințe de la arhivele diverselor societăți comerciale sau cele legate de dosarele de despăgubiri de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților fiind înregistrate întârzieri mari în formularea de răspunsuri.

Dănuț Dinu, în timpul ședinței de Consiliu Local Pitești: „Propun sesizarea DNA!”

Luni, 30 Septembrie 2019 15:38

La ședința ordinară de Consiliu Local Pitești s-a aprobat  constituirea unei comisii de analiză și verificare a litigiilor dintre Municipiul Pitești și SC Orentex SRL.
Este vorba de cazul Orentex, firma căreia administrația locală trebuie să-i plătească peste 11 milioane de lei, ca urmare a unei decizii a instanţei de judecată privind blocarea construcţiei unui bloc.

 

„Sărbătoarea recoltei pe Valea Argeșelului” - o reușită

Luni, 30 Septembrie 2019 15:35

# Evenimentul de la Mioveni a avut și o latură caritabilă

Must proaspăt, vin, țuică, pastramă, cașcaval afumat, miere, fructe și mult praz, dar și distracție și voie bună – așa s-ar putea rezuma evenimente desfășurate weekendu-ul trecut la Mioveni.  „Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului”, Târgul meșterilor populari” și „Festivalul Național al Prazului” au atras mii de persoane.

Primarul de la Vlădești a dat în judecată comuna pe care o conduce

Luni, 23 Septembrie 2019 23:13

# Edilul Cristian Dică Hristu își cere drepturile salariale pe care le-a pierdut, în perioada în care a fost demis

Cristian Dică Hristu, edilul de la Vlădești, a dat în judecată comuna pe care o păstorește. Primarul își cere drepturilor salariale pe care le-a pierdut, în perioada în care  a fost demis.  Pe rolul Tribunalului Argeș a fost deschis un dosar, încă din aprilie 2019, care are ca obiect „obligaţia de a face plată indemnizaţie primar pentru perioada 22.08.2017-27.10.2018 actualizată cu indicele de inflaţie”. Primul termen al procesului s-a desfășurat pe 16 septembrie a.c. Dosarul a rămas în pronunțare.

 

Pagina 1 din 123

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea