Spitalul din Mioveni - studiu de caz pentru experți din Ucraina și Germania

Luni, 09 Decembrie 2019 16:22

Noul spital din Mioveni, singurul construit de stat în întregime în ultimii 30 de ani, atrage ca un magnet nu doar pe argeșeni, ci și pe străini.
Astfel, un grup de 25 de experți ucrainieni și coordonatori internaționali din Germania, au efectuat un tur de studiu la noul Spitalul Mioveni, în cadrul proiectului GIZ

Lucrețiu Tudor, șeful Finanţelor Argeş, a plecat din fruntea instituţiei

Luni, 09 Decembrie 2019 15:59

De vineri, 6 decembrie, numirea lui Lucrețiu Tudor, în funcția de şef al Administrației AJFP Argeș a expirat. Cu această ocazie, acesta a decis să își depună mandatul.
„Valabilitatea Ordinului 1744/2019 al președintelui ANAF privind numirea mea în funcția de Sef Administrație al AJFP Argeș a încetat și am acționat în acest sens, depunându-mi mandatul în fața colegilor în cursul dimineții.

 

Sorin Apostoliceanu, despre Pădurea Trivale - arie protejată: „E rușinos că nu s-a făcut până acum”

Luni, 09 Decembrie 2019 15:43

La ședința din luna octombrie a Consiliului Local Pitești s-a aprobat instituirea regimului de arie naturală protejată de interes naţional pentru o suprafaţă de circa 375 de hectare din Pădurea Trivale, aflată în proprietatea statului. Acum, mai mulţi consilieri locali  piteșteni vor iniţia un nou proiect privind instituirea regimului de arie naturală protejată de interes naţional şi pentru restul de pădure care este privată.

Cazul Orentex dă mari bătăi de cap consilierilor locali piteșteni

Luni, 09 Decembrie 2019 15:40

# În ședința din 12 decembrie se va alege un nou membru în cadrul comisiei Orentex
În ședința ordinară de Consiliu Local Pitești, din luna septembrie, s-a aprobat constituirea unei comisii de analiză și verificare a litigiilor dintre Municipiul Pitești și SC Orentex SRL.

 

Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea continuă lucrările la obiectivele de investiții

Luni, 09 Decembrie 2019 15:00

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a derulat anul acesta importante lucrări de investiții care se apropie de finalizare. Lucrările au fost efectuate pe cursurile de apă pe care s-au produs inundații  în anii trecuți, cu scopul reducerii  acestui risc.

GRAFICUL DE COLECTARE A DEȘEURILOR RECICLABILE - LUNA DECEMBRIE

Luni, 09 Decembrie 2019 14:51

Salubritate 2000 S.A. operator al serviciului de salubrizare, în zona de sud a municipiului Pitești, aduce in atenția abonaților casnici  graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna decembrie, după cum urmează:

 

Primăria Pitești va achiziționa Casa Bobancu pentru 450.000 de euro

Luni, 02 Decembrie 2019 12:57

# Proprietarii au cerut, inițial, 1,3 milioane de euro

Consilierii locali piteșteni au decis cumpărarea Casei Bobancu, situată în centrul orașului. Deși, inițial, se propusese neexercitarea dreptului de preemțiune, aleșii locali s-au răzgândit, considerând că prețul propus de proprietar este unul foarte bun (450.000 de euro) pentru o casă frumoasă și cu o însemnătate istorică aparte.

Sala Polivalentă din Pitești va fi gata în primăvara anului 2022

Luni, 02 Decembrie 2019 12:53

# Lucrările vor începe la începutul anului viitor
Compania Naţională pentru Investiţii (CNI) a anunţat că a semnat contractul de proiectare şi execuţie a Sălii Polivalente din Piteşti. Valoarea contractului pentru acest obiectiv de investiții este de aproximativ 82 milioane lei. De lucrările acestui proiect se va ocupa societatea Con-A SRL din Sibiu, declarată câştigătoare a licitaţiei organizată de CNI.

 

35 de ani de înființarea spitalului de Pediatrie Pitești. Aniversarea de la Pediatrie a fost completată cu semnarea unui contract de finanțare

Luni, 02 Decembrie 2019 12:36

Vineri, 29 noiembrie, a avut loc aniversarea a 35 de ani de la înființarea Spitalului de Pediatrie Pitești.  Cu această ocazie, la unitatea sanitară s-a prezentat și noul echipament de rezonanță magnetică RMN, intrat în dotarea spitalului, și s-au semnat două contracte de finanțare extrem de importante pentru dezvoltarea actului medical în Argeș și implicit în regiunea Sud Muntenia.

La noul spital din Mioveni au fost îngrijiți primii pacienți

Luni, 02 Decembrie 2019 12:33

# Primii pacienți au fost îngrijiți, miercuri, 27 noiembrie, la noul spital din Mioveni, acolo unde a fost deschisă unitatea de primire a urgențelor.
Medicii și asistentele care deservesc UPU Mioveni și-au început activitatea în noile spații, iar pacienții au fost preluați și stabilizați în noua unitate medicală, aflată la parterul spitalului.

 

Asociațiile de proprietari/locatari, datorii uriașe la S.C. Salubritate 2000 S.A.

Luni, 02 Decembrie 2019 11:19

# O asociație din Războieni, restanțe de peste 2 miliarde lei vechi!

Salubritate 2000 S.A., societatea care se ocupă cu colectarea deșeurilor,  în zona de sud a municipiului Pitești,  are de recuperat, la data de 31.10.2019, nu mai puțin de 2216051.72 Lei, de la asociațiile de proprietari care beneficiază de serviciul de salubritate.

60 miliarde lei vechi pentru deszăpezirea Autostrăzii București-Pitești!

Luni, 02 Decembrie 2019 10:43

# Perdelele forestiere, subiect închis pentru autorități
Pentru deszăpezirea Autostrăzii București-Pitești, autoritățile naționale au alocat peste 60 miliarde lei vechi. Sumaeste defalcată în răspunsul primit de către deputatul Dănuț Bica, răspuns venit în urma unei interpelări.

 

Dan Stroe: „Doresc să candidez și la anul. Am început o treabă bună și mai sunt multe de făcut în Bradu”

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:59

# Interviu (incomod) cu primarul comunei Bradu

Este tânăr, este hotărât, uneori controversat. A câștigat, din partea PSD-ului, dar fără mare ajutor al partidului, fotoliul de primar la Bradu, comună cu cel mai mare buget din Argeș. L-a înfrânt, în luptă dreaptă, pe Florin Frătică, cel care părea instalat pe viață în fruntea instituției. A fost lăsat, din brațe, de PSD, când a avut încurcături cu justiția.

Cu el, la Curtea de Apel! Liberalul Adrian Moisescu a fost repus în drepturi, de instanță, dar procesul continuă

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:44

# ABAAV a făcut apel. Data procesului încă nu a fost fixată
Fostul șef al ABAAV (Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea), liberalul Adrian Moisescu, a câștigat o primă luptă cu instituția pe care a condus-o.  Acesta, în timp ce se afla în concediu de odihnă, a criticat, la o conferință de presă a partidului (PNL), (in)calificarea foștilor și actualilor șefi. Critică pentru care, la venirea din concediu, a fost dat afară din funcția de șef serviciu.

 

Poliția Locală - amenzi pentru aruncarea gunoiului în afara platformelor

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:36

O nouă acțiune a Poliției Locale a Municipiului Pitești a avut loc joi, 21.11.2019, la toate platformele de gunoi de pe raza municipiului Pitești, ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea cetățenilor. Aceștia reclamă faptul că, în perimetrul municipiului, nu se respectă normele de depozitare a resturilor menajere sau de construcții, precum și pentru prevenirea, combaterea și sancționarea persoanelor care încarcă normele legale.

APĂ CANAL 2000 S.A avertizează: „Protejaţi contoarele de apă împotriva îngheţului!”

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:35

Societatea  APĂ CANAL 2000 S.A. reaminteşte utilizatorilor serviciului de alimentare cu apă că odată cu sosirea sezonului rece este necesar a se lua măsuri de prevenire pentru preîntâmpinarea îngheţării componentelor instalaţiei de alimentare cu apă.

 

Se caută asistenți medicali și infirmiere la noul spital de la Mioveni

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:30

Spitalul Orășenesc Mioveni organizează concurs pentru ocuparea unui număr de 15 posturi vacante contractuale, după cum urmează:
- 5 posturi de Asistent Medical Principal Generalist (Postliceal) - pentru domeniile Chirurgie Generală, A.T.I., Bloc Operator
- 10 posturi Infirmieră - pentru domeniile Medicină Internă, C.P.U., neonatologie, chirurgie, recuperare

CJ Argeș, mână largă în cheltuirea banului public

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:34

Obrazul subțire, cu cheltuială se ține, spune un proverb cu largă aplicabilitate. Iar decidenții Consiliului Județean Argeș au, cu siguranță, obrazul exagerat de subțire, dacă ne uităm după cheltuielile la care se înrolează. Spre exemplu, recent, aceștia au dat 65.000 lei, sumă fără TVA, pentru tipărirea de broșuri de prezentare, desigur, color, pe o hârtie groasă. Invers proporțională cu grosimea obrazului, desigur.

 

Noul computer tomograf de la Spitalul Județean Argeș va fi pus în funcțiune în ianuarie

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:27

Spitalul Județean de Urgență Pitești are, de vineri,15 noiembrie, un nou computer tomograf. Aparatul reprezintă o necesitate pentru unitatea medicală. Înainte de achiziționarea acestuia, spitalul avea un singur Computer Tomograf, ce trebuia să facă față celor aproximativ 900 de solicitări de investigații pe lună.

Colectarea separată a deșeurilor, o provocare pentru autoritățile locale

Luni, 18 Noiembrie 2019 12:11

# Este obligatoriu ca beneficiarii serviciului de salubrizare să-şi  separe deşeurile la sursă # Este obligatoriu ca operatorii de colectare şi transport să colecteze separat, conform graficelor de colectare # Este timpul ca autorităţile locale să aplice amenzi celor care nu respectă aceste obligaţii legale

 

Pagina 1 din 126

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea