„Pentru mine, școala reprezintă prioritatea acestui mandat”

Luni, 18 Septembrie 2017 23:33

# Declară Mihai Nicolae Rachieru, primarul comunei Budeasa # Președintele C.J. Argeș, Dan Manu, prezență selectivă la deschiderea noului an școlar

În prima zi a noului an școlar 2017-2018, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a fost alături de copiii din comunele Davidești și Budeasa, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Argeș și ai administrațiilor locale - primarul comunei Davidești, Sandu Ion, și primarul comunei Budeasa, Nicolae Rachieru. Astfel, în noul an școlar, școlarii și preșcolarii din cele două comune argeșene vor descoperi tainele învățăturii în unități școlare noi și moderne.

Primarii au fost îndrumați în vederea implementării Programului Național de Dezvoltare Locală

Luni, 18 Septembrie 2017 23:28

Vineri, 15 septembrie, la Consiliul Județean Argeș a avut loc o întrevedere a conducerii Consiliului Județean Argeș, împreună cu Direcția Tehnică a CJ Argeș,  cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale care au accesat fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală – etapa I, însă nu au utilizat până în prezent sumele obținute în baza contractelor de finanțare multianuale pentru realizarea obiectivelor de investiții propuse. Întâlnirea, organizată la recomandarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a avut drept scop acordarea de îndrumare metodologică reprezentanților UAT-urilor,  în vederea parcurgerii tuturor etapelor pentru implementarea Programului Național de Dezvoltare Locală și, implicit, a realizării obiectivelor de investiții. În urma discuțiilor aplicate cu reprezentanții fiecărei localități, Consiliul Județean Argeș va acorda asistența necesară, în funcție de problemele întâmpinate, respectiv va transmite situația centralizată la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

 

Piteștiul a obținut 37,75 milioane de euro pentru dezvoltarea urbană

Luni, 18 Septembrie 2017 23:23

# Municipiul Pitești s-a clasat pe locul doi în regiunea Sud Muntenia ca alocări financiare
Veste bună pentru administrația locală! Primăria Piteşti va beneficia de circa 37,75 milioane euro, fonduri nerambursabile. Municipiile reședință de județ din Sud Muntenia și-au stabilit obiectivele de investiții, pe care le vor derula cu ajutorul fondurilor nerambursabile alocate prin Axa prioritară 4 „Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile” din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 - 2020!

Constructorii unui bloc din zona Frații Golești, amendați de două ori de Primăria Pitești

Luni, 18 Septembrie 2017 23:21

# În Pitești se construiește haotic și fără autorizații # Viceprimarul Sorin Apostoliceanu: „Le facem dosar penal!”
În Pitești încă se construiește haotic și chiar fără autorizații emise de Primărie. Este și cazul unei construcții ce se găsește pe strada Frații Golești, care se ridică văzând cu ochii în fiecare zi, dar fără ca beneficiarul să dețină autorizație de construire emisă de la Primăria Pitești. Așa se face că reprezentanții Primăriei Pitești, la sesizarea oamenilor din zonă, au controlat construcția și au aflat, spre stupefacția lor, că aceasta se realizează fără autorizație.

 

Spitalul Județean Argeș are un nou manager interimar

Luni, 18 Septembrie 2017 13:19

Vineri, 15 septembrie, a avut loc numirea în funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Pitești a doamnei Adriana Molfea, consilier juridic în cadrul Consiliului Județean Argeș, odată cu pensionarea domnului ing. Aurelian Gheorghe. Numirea doamnei Molfea ca manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Pitești este pe o perioadă de până la 6 luni, până la stabilirea, în urma concursului, a noului manager.

Mioveni, 18-26 septembrie - CAMPANIE DE DEZINSECȚIE ȘI DERATIZARE

Luni, 18 Septembrie 2017 13:18

În perioada 18 - 26 septembrie 2017, în Mioveni se vor efectua servicii de dezinsecţie și deratizare pe domeniul public al oraşului, în scări de bloc, gospodării individuale și clădiri ale instituțiilor publice şi de învăţământ.
Administrația locală atenționează locuitorii să supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii. Substanţele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupele Xn (III) şi Xi (IV) de toxicitate.

 

Lucrările la noul spital din Mioveni sunt în grafic

Luni, 18 Septembrie 2017 13:16

Indiferent de condițiile meteorologice, stadiul lucrărilor pe șantierul viitorului nou spital „Sfântul Spiridon” din Mioveni avansează de la o lună la alta, conform graficului impus de constructor. Acesta este una dintre cele mai mari realizări ale administrației locale din Mioveni, din ultimii zeci de ani, care până în acest moment, a fost finanțat integral din bugetul propriu. Ajuns la stadiul execuției lucrărilor de arhitectură interioară, compartimentare și utilare, pentru finalizarea acestei mult așteptate unității spitalicești (S+P+6E)  se va primi  sprijinul Guvernului și al Ministerului Dezvoltării printr-o finanțare în valoare de 93,678,096.00 lei.

Nicolae Dumitrescu, directorul ISCTR Argeș, izbucnește: „Cei care trebuie să organizeze transportul sunt tâmpiţi!”

Luni, 11 Septembrie 2017 23:29

# „Eu lucrez de 15 ani în control și am pretenția că știu bine ce vorbesc. Dacă dorește cineva să mă schimbe, nu am nicio teamă” # Directorul ISCTR atrage atenția și asupra altui aspect: „Am constatat că deja au început să apară denivelări în suprastructură pe DN 73… La anul, vom avea din nou probleme acolo!” #  „Suntem o rușine! Avem în întreg județul un singur amplasament de cântărire”

Am stat de vorbă, din nou, cu directorul Nicolae Dumitrescu de la ISCTR pentru a explica declarațiile făcute legate de transportul public după ce Publitransul nu va mai efectua curse în afara granițelor municipiului Pitești, mai ales că acestea s-au întors împotriva sa. Mai mult, acesta a făcut mai multe referiri și la alte probleme privind transportul rutier din județul Argeș.

 

Directorul ISCTR, Nicolae Dumitrescu s-a autodenunțat: „Vă garantăm, domnule primar, că nu vom institui controale”

Luni, 11 Septembrie 2017 23:26

# Dan Manu, președintele CJ Argeș: „Îl rog pe dl director să respecte legea”
În Argeș, continuă scandalul privind transportul public în zona metropolitană a Piteștiului. Totul a pornit de la semnarea noului contract de servicii publice, intrat în vigoare pe 1 septembrie, încheiat între Primăria Pitești și operatorul intern Publitrans, care este în conformitate cu cel agreat de Comisia Europeană fiind esențial în accesarea de fonduri europene. Doar că după semnarea acestui nou contract, Primăria Pitești, prin operatorul intern, nu mai poate să efectueze curse decât pe raza administrativ teritorială a municipiului. În acest mod nu se mai pot efectua curse pe teritoriul localităților limitrofe.

Primii bani europeni din actuala sesiune ajung în Argeș, la Topoloveni

Luni, 11 Septembrie 2017 23:16

# Parc de 2,5 hectare cu panoramă spectaculoasă, zonă de picnic și toalete
Bani nerambursabili, atrași, la Topoloveni, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, pentru îmbunătățirea mediului urban. Contractul de finanțare a fost semnat joi, 7 septembrie, de primarul orașului, Gheorghiță Boțârcă, împreună cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, dr. ing. Liviu Mușat și vizează proiectul ”Înființare parc nou în orașul Topoloveni”. Importanța acordată evenimentului a fost întărită de prezența unei delegații a Consiliului Județean Argeș, condusă de președintele instituției, Dan Manu.

 

Încep lucrările de modernizare pentru 17 locuri de joacă din Piteşti

Luni, 11 Septembrie 2017 23:14

La ultima şedinţă de Consiliu Local Piteşti s-a aprobat documentaţia de avizare pentru modernizarea a 17 locuri de joacă pentru copii în municipiul Piteşti. Documentaţiile au fost elaborate de către SC Engineering Project Development Srl Bucureşti. Se doreşte de către administraţia locală modernizarea totală a locurilor de joacă, iar în Programul de Investiţii pe anul 2017 au fost prinse 17 locaţii.

Noul primar din Rătești vrea, pentru anul viitor, să organizeze prima zi a comunei sale

Luni, 11 Septembrie 2017 23:11

Petrică Vasile Cornel, noul primar din Rătești, are planuri mari pentru comuna sa, deși aceasta are un buget destul de mic. Avându-l alături, de data aceasta ca viceprimar, pe longevivul Gheorghe Matei, tânărul primar pesedist dorește ca, în 2018, să organizeze prima zi a comunei sale. ”Îmi doresc, desigur, să organizez, pentru prima dată, ziua comunei Rătești. Cred că acest lucru se va întâmpla la anul, am ales deja o locație potrivită, pe terenul de sport aflat în apropierea Primăriei. Studiez, de ceva timp, felul în care sunt organizate aceste evenimente de către colegii mei din alte primării. Îmi doresc o astfel de manifestare și aici, în comuna natală, pentru că oamenii au nevoie, și ei, de puțină destindere, de un cadru festiv în care să ne premiem valorile, să ne premiem cuplurile longevive, să ne premiem copiii cu rezultate deosebite. Cel mai probabil, în 2018, vom organiza un astfel de eveniment”, ne-a declarat primarul Petrică Vasile Cornel. L.S.

 

Curtea Colegiului Brătianu va fi reabilitată cu pavele

Luni, 11 Septembrie 2017 23:09

# Repararea curții Colegiului va costa Primăria Pitești 500.000 de lei
După ce a primit prin Programului Național de Dezvoltare Locală II, circa 3,46 milioane lei pentru reabilitarea și consolidarea Colegiului Național Ion C. Brătianu, conducerea liceului a cerut bani și pentru modernizarea curții. În acest sens, Primăria Pitești pune la bătaie 500.000 de lei, cu TVA, pentru reabilitarea curții Colegiului.
”Urmează rectificarea bugetului. Vom aloca 500.000 de lei pentru repararea curții interioare. S-a lucrat la canalizare și curtea colegiului trebuie reabilitată”, ne-a precizat viceprimarul Sorin Apostoliceanu. A.V.

Procesul dintre CJ Argeș și Evidența Populației amânat pe 18 septembrie

Luni, 11 Septembrie 2017 23:06

Deși pe 4 septembrie, trebuia să se desfășoare la Tribunalul Argeș un nou proces între Consiliul Județean Argeș și Direcția Generală pentru Evidența Populației Argeș, dosarul a fost amânat până pe 18 septembrie. Instanța a scos cauza de pe rol şi a înaintat-o Compartimentului Registratură pentru a fi repartizată aleatoriu la un alt complet de contencios administrativ şi fiscal. Acesta este cel de-al doilea dosar între președintele CJ Argeș, Dan Manu, și fostul director de la Evidența Populației, Viorel Badea.

 

După ce a fost „urecheat” de președintele CJ Argeș, primarul de la Teiu dă startul la realizarea unei grădinițe

Luni, 11 Septembrie 2017 21:21

Consiliul Județean Argeș a alocat, încă de anul trecut, sume importante  primăriilor argeșene pentru reabilitarea unităților școlare, în principal pentru realizarea de grupuri sanitare în incinta școlilor și racordarea la apă curentă și canalizare. S-a dorit ca în noul an școlar elevii din județul Argeș să fie primiți în cele mai bune condiții. Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a precizat, la conferința de presă a instituției, nemulțumirile față de unele primării care nu au utilizat conform fondurile respective. 

Nu fi indiferent: anunţă conectările ilegale la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare!

Luni, 11 Septembrie 2017 21:18

S.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti efectuează zilnic controale în toată aria de operare a societăţii, prin echipe mixte, care identifică poziţia reţelelor, a branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare, efectuează monitorizări cu camera de inspecţie video, în vederea identificării situaţiilor în care au loc încălcări ale prevederilor legale, contractuale şi ale Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi canalizare.

 

Eliminarea curselor Publitrans în afara Piteștiului a provocat grevă spontană la Nidec

Luni, 11 Septembrie 2017 13:50

După ce operatorul intern Publitrans nu mai poate să efectueze curse decât pe raza administrativ teritorială a municipiului, a fost afectată și  fabrica de motoare electrice a japonezilor de la Nidec din Ștefănești (fosta ANA IMEP). Directorul general Gheorghe Bădescu, a fost prezent, joi, 7 septembrie, la ședința Consiliului Local Pitești, unde și-a manifestat nemulțumirea legat de întreruperea transportului. Directorul Bădescu a venit în Consiliu Local chiar și cu o soluție pentru ca angajații săi să nu mai fie afectați de această situație. Trebuie precizat că la Nidec, pe 1 septembrie, s-a declanșat o grevă spontană din cauza problemei transportului.

Criza transportului în Pitești. Consiliul Județean Argeș a reintrodus unsprezece trasee interjudețene

Luni, 11 Septembrie 2017 12:35

Vineri, 8 septembrie 2017, au fost semnate protocoalele de colaborare între Consiliul Judeţean Argeș şi operatorii de transport acreditaţi, care vor asigura transportul pe rutele din zona metropolitană Pitești. Măsura reintroducerii traseelor interjudețene în localitățile limitrofe municipiului Pitești a fost luată la solicitarea Consiliilor Locale din comunele Albota, Băbana, Moșoaia, Mărăcineni, Micești, Ștefănești și Bascov, după restrângerea activității operatorului de transport Publitrans doar pe raza municipiului Pitești și după retragerea acestora din ADI Zona Metropolitană Piteşti.  

 

Ștrandul Bemo din Mioveni a fost închis

Luni, 11 Septembrie 2017 12:32

După un sezon plin, Baza de agrement „Bemo” și-a închis porţile. Localnicii din Mioveni, şi nu numai, au unde să-şi satisfacă pofta de mişcare şi bălăceală, fiindcă Bazinul de Înot Didactic şi Agrement și-a reluat la 1 Septembrie programul, după ce, în luna august a fost pus la punct pentru vizitatorii mari şi mici: au fost îmbunătăţite sistemele de ventilaţie şi de curăţare a filtrelor, a fost igienizat şi i s-au făcut lucrări de întreţinere şi reparaţii. Programul de funcţionare este următorul: de luni până vineri, între orele 8 şi 22; sâmbătă şi duminică, între orele 8 şi 16. Cele doua bazine se află în administrarea SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL.

Ziua Comunei Lunca Corbului a ajuns la cea de-a X-a ediție!

Luni, 11 Septembrie 2017 12:10

# Eveniment de anvergură, de Sfântă Măria Mică, dublat de inaugurarea unui pod în localitate  # Recitaluri de excepție: Ionuț și Doinița Dolănescu, Alin Oprea (Talisman), Vali Vijelie, Julia Jianu, Fornația Record.
Sute de oameni au sărbătorit, alături de autoritățile locale, ziua comunei, vinerea trecută, pe data de 8 septembrie, de Sfântă Măria Mică.  Lunca Corbului a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul zilei comunei, eveniment ce a adunat sute de oameni, atât din localitate, dar şi din întreg judeţul. 

 

Pagina 1 din 89

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea