Scandal și circ ieftin la ședința de buget a Consiliului Local Moșoaia

Luni, 19 Februarie 2018 22:23

# Șeful  PNL a fost abandonat în sală, vorbind, de propriii colegi
Ședință de un penibil dus la extrem joia trecută, cu ocazia dezbaterii bugetului, dar și altor teme de interes general, la Consiliul Local Moșoaia. În rol principal, prin ton, atitudine dar și bătut câmpii, nimeni altul decât președintele PNL local, Mihai Alexandru Lucian (foto). Pentru acesta, spectacolul a început la matineu. Mai exact, în dimineața zilei ședinței, acesta prevedea pe facebook  o afluență periculoasă de susținători PSD, susținători care să ajute majoritatea din forul de conducere al localității să treacă proiectele de pe ordinea de zi. Drept pentru care, domnul

Ședință maraton, la Topoloveni, joia trecută

Luni, 19 Februarie 2018 22:22

# Primul punct pe ordinea de zi - votarea bugetului pentru anul în curs

Joi, 15 februarie 2018, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni a avut  loc ședința ordinară a consiliului local pe luna februarie. Ordinea de zi a fost una destul de încărcată, consilierii locali  analizând pentru aprobare următoarele proiecte de hotărâri.

• Bugetul de venituri și cheltuieli al orașului Topoloveni, pe anul 2018;
• Stabilirea obiectivelor de investiții ce se finanțează în anul 2018 din sume ce constituie excedent al anului precedent, aprobat prin HCL Topoloveni nr.2/2018;

 

Budeasa - se fac demersuri pentru amenajarea de spații de joacă în fiecare sat

Luni, 19 Februarie 2018 22:19

# Şcoala Gimnazială Budeasa Mare şi grădiniţa din Budeasa Mică vor fi reabilitate în 2018.
Mihai Rachieru, primarul comunei Budeasa, nu se dezminte, nu dă înapoi și continuă să își îndeplineasă promisiunile făcute localnicilor. După cum am mai scris, în prima zi a noului an școlar 2017-2018, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a fost alături de copiii din Budeasa, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Argeș, pentru că, în comuna Budeasa, a avut loc, odată cu

Procesul unei primării din Argeș cu Apele Române, pentru că nu au decolmatat un pârâu, a ajuns la Tribunal

Luni, 19 Februarie 2018 22:03

# Decizia poate crea un precedent uriaș pentru alte administrații locale

La începutul verii anului trecut, o hotărâre judecătorească emisă de o instanță din Pitești venea să tulbure somnul frumos al reprezentanților unei instituții cu un buget uriaș, dar cu realizări puțin vizibile. Hotărârea cu pricina a pus, în curtea Administrației Apelor Argeș, cheltuielile provocate de ieșirea unui pârâu din albie, pârâu care a distrus, pe o porțiune însemnată, un drum proaspăt asfaltat. Astfel, ABAAV, o instituție cu excedent de 3.000 de miliarde de lei vechi, care nu se prea omora însă reparațiile și decolmatările, a devenit, brusc, atentă.

 

”Îmi doresc, în 2018, o implicare mai mare a Consiliului Județean pentru infrastructura localității

Luni, 19 Februarie 2018 21:57

# Declară Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești
Primarul comunei Dârmănești, Emilian Ciolan, este o persoană directă, incomodă chiar atunci când vine vorba de bunul mers al localității pe care o păstorește. Prin politici bine orientate, speculând apropierea de gigantul Dacia-Renault, edilul șef din Dârmănești a reușit atragerea de investitori importanți, investitori care au dus aproape de zero rata șomajului, iar pe de altă parte varsă contribuții financiare importante în bugetul local. ”Pe un teren din Valea Nandri se va ridica, cât de curând, o fabrică de componente pentru uzinele electrocasnice de la Găești, iar fabricile deja existente, Sealynx și MPO se extind, fiind, deja, în campanie de angajări. Toate sunt întreprinderi serioase, unde localnicii își pot găsi un loc de muncă stabil și destul de bine plătit”, ne-a declarat Emilian Ciolan.

Primarul din Stolnici privește cu speranță spre viitor

Luni, 19 Februarie 2018 21:56

# Sevastian Pupăză Roșu: ”Sunt mulțumit de ceea ce am făcut până acum, însă se mai pot face multe... Îmi doresc o comună cu condiții de oraș”
Optimist incurabil, Sevastian Pupăză Roșu, primarul iubit de stolniceni, este, mereu, în căutare de finanțări nerambursabile, mereu în căutare de bani pentru localitatea pe care o conduce. Deși a reușit, chiar și la acest început de mandate, să facă multe, acesta se declară mulțumit numai parțial, pentru că, așa cum ne-a declarat, mulțumit nu va putea fi, probabil, niciodată pe deplin. Pentru că mai este, întotdeauna, ceva de făcut în comună, exact așa cum, în propria ogradă, un gospodar găsește mereu ceva de îmbunătățit.

 

Cheltuielile nejustificate de la „Dimitrie Dima” puse în spatele fostei directoare

Luni, 19 Februarie 2018 21:53

# Viceprimarul Laurențiu Zidaru (foto): „În ultimele două luni din 2016 s-a plătit la utilități 155.000 lei, iar în 2017, în aceeași perioadă, doar 39.000 lei” # Viceprimarul Piteștiului susține că nu este nevoie de un audit la unitatea școlară care a consumat, în primele opt luni din 2017, pe utilităţi, nu mai puţin de patru miliarde lei vechi # Clasica rezolvare: s-a schimbat directorul, s-a rezolvat și problema
La începutul anului 2018, la nivelul municipalității s-a constituit o comisie de analiză a sistemului de alimentare cu energie termică pentru încălzire și preparare apă caldă de consum și a sistemului de alimentare cu apă și canalizare la Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima”. Coordonatorul comisiei a fost desemnat viceprimarul Laurențiu Zidaru.

Scandal la Primăria Pitești, după ce prețul gigacaloriei a crescut!

Luni, 19 Februarie 2018 21:48

# Primarul Cornel Ionică (foto stânga) l-a mustrat pe directorul de la Termo Calor, Iulian Richițeanu (foto dreapta): „Sunteți un pic cam apatic… Nu vă mai pasă de Termoficare”

Discuții aprinse, săptămâna trecută, în ședința de Consiliu Local Pitești! Aprobarea unui preț mult mai mare al energiei termice pentru populație a creat un val de nemulțumiri nu doar printre piteșteni, cât și printre consilierii locali PSD. Primarul Cornel Ionică a fost pus în situația de a majora prețul la gigacalorie pentru piteştenii branşaţi la sistemul centralizat de încălzire după ce SC Termo Calor Confort a cerut acest lucru. Astfel, de la 1 martie prețul gigacaloriei ar fi crescut de la 191 lei la 245 lei, adică cu 54 de lei mai mult decât până în prezent.

 

Cornel Petrică, primarul comunei Rătești: ”Așteptăm investitori serioși, le vom crea condiții favorabile!”

Luni, 19 Februarie 2018 21:07

Tânărul primar din Rătești dorește, în 2018, să atragă, în localitatea pe care o conduce, cel puțin un investitor care să completeze, financiar, bugetul local insuficient. Acesta se bazează pe faptul că atât Autostrada București - Pitești, ce tranzitează comuna pe toată lungimea, cât și loturile de teren ce pot fi comasate pot constitui puncte de atracție - pe modelul vecinilor de la Căteasca - pentru investitorii în industrie. ”Avem nevoie și de astfel de firme, de firme mari, care să aducă venituri la bugetul local, dar și care să angajeze forță de muncă locală”, ne-a declarat ambițiosul primar.

PRIMĂRIA MIOVENI ACTUALIZEAZĂ STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ORAŞULUI

Luni, 19 Februarie 2018 21:06

Primăria orașului Mioveni a inițiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică locală și a Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, privind actualizarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a orașului  pentru perioada 2014-2020.
Etapa consultării publice are loc în perioada 08 februarie 2018 – 08 martie 2018.

 

Viitor de aur țara noastră are! Țîcă și Țîță - cei mai noi reprezentanți, în consiliul local, ai locuitorilor comunei Bradu

Luni, 12 Februarie 2018 15:19

Așa cum scriam spre sfârșitul anului trecut, PAM (Partidul pentru Argeș și Muscel), creație proprie și personală a fostului senator Mircea Andrei, al cărei reprezentant de frunte, în Bradu, este fostul primar Florin Frătică, a dat o nouă lovitură de imagine! Două noutăți pe piața transferurilor tocmai au fost promovate în funcția de consilier local. Este vorba de Țîcă și Țîță, ce i-au schimbat pe mai puțin performanții (la vot) Anghel Motolea şi Florentin Luca, ambii de la Partidul pentru Argeş şi Muscel. Organizaţia de la Bradu condusă de Florin Frătică a decis, oficial, ca cei doi ultimi consilieri să fie demişi din Consiliul Local pentru că nu şi-au plătit cotizaţiile la partid.  În  realitate, cei doi au votat ”pentru” atunci când s-a pus în discuție alegerea viceprimarului comunei, în persoana PSD-istului  Gheorghe Negoi.

UN NOU PREMIU PENTRU ORAŞUL MIOVENI

Luni, 12 Februarie 2018 15:08

În data de 5 Februarie, în Paris, la Biroul Consiliului Europei a avut loc întâlnirea anuală de coordonare a evenimentului „Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale” (SEDL) şi ceremonia de premiere a oraşelor care s-au implicat activ în promovarea manifestării și dezvoltarea spiritului civic.
Şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale - doamna Gaye Doganoglu şi domnul Dimitri Marchenkov - Director Adjunct în cadrul Departamentului de Cooperare şi Relaţii Externe.

 

Primăria Băbana încă nu și-a recuperat banii luați de romii din Costești

Luni, 12 Februarie 2018 15:06

# Lupta în instanță, cu miză de peste 3 miliarde, a ajuns la Tribunalul Argeș

Primăria Băbana se luptă, îndârjit, în instanță, pentru recuperarea celor peste 3 miliarde de lei vechi ce i-au fost luați, din cont, de romii din Costești, în păguboasa afacere numită, generic, la nivel de județ, ”Șanțul”. Cu ani în urmă, încercând implementarea unui program de incluziune socială, Consiliul Județean a reușit, prin ambiguitate, să facă mult rău administrațiilor locale. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat, primăriei din localitate, trei miliarde de lei vechi pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene.

Nume noi pentru mai multe străzi din Mioveni

Luni, 12 Februarie 2018 15:01

Deoarece în ultimii ani orașul Mioveni a cunoscut o expansiune deosebită în domeniul imobiliar, în special în zonele din preajma cartierelor Mioveni, Colibași și Racovița, conform legislației și normelor actuale, Consiliul Local a pus în aplicare două Hotărâri care privesc nomenclatorul stradal al oraşului Mioveni, denumirea/redenumirea unor străzi şi actualizarea adreselor poştale. În acest sens, mai multe străzi din cartierele Mioveni, Colibași și Racovița, în special cele adiacente arterelor principale, şi-au schimbat denumirea, iar în zonele de pe raza administrativă a orașului, acolo unde s-au făcut extinderi de rețea și nu exista o actualizare din punct de vedere topografic și administrativ, au apărut noi artere. Iată adresele schimbate.

 

Buget de peste 29 milioane de euro la Mioveni

Luni, 12 Februarie 2018 14:59

Joi, 8 februarie, la Primăria Mioveni a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local, probabil, cea mai importantă din an, pentru comunitate. Acest lucru s-a datorat a cel puțin două puncte de pe ordinea de zi: aprobarea bugetului pentru 2018 şi aprobarea listei de investiții a acestui an.
Pentru anul 2018 orașul Mioveni își propune un buget în valoare de 133.754 mii lei, echivalentul a peste 29 milioane de euro. Bugetul din acest an va fi compus din surse proprii, în valoare de 82.651 mii lei, sume defalcate din TVA, la care se vor adăuga excedentul din 2017, subvenții de la bugetul de stat, sume de la stat pentru învăţământ, sănătate şi asistenţă socială.

Primarul Ion Gîrleanu prezintă marile proiecte care se desfășoară în 2018, în Bogați

Luni, 12 Februarie 2018 14:50

# ”Avem în vedere asfaltarea tuturor ulițelor din comună”, declară edilul

Comuna Bogați este în continuă dezvoltare. Nu o spunem noi, ci proiectele care au fost demarate în localitate, dar și cele care urmează a fi implementate. Primarul Ion Gârleanu a făcut o scurtă sinteză a principalelor investiții care vor fi desfășurate în acest an, iar acestea nu sunt deloc puține.

 

Vicele Apostoliceanu, purtătorul de cuvânt al Primăriei pe Facebook

Luni, 12 Februarie 2018 13:47

Odată ce a devenit viceprimarul municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu s-a transformat într-un purtător de cuvânt al Primăriei pe Facebook. Îl găsim comentând aproape la orice postare legată de activitatea primăriei sau privind nemulțumirile cetățenilor față de instituția pe care o reprezintă. Își face vicele Apostoliceanu, prin acest mod de comunicare cu piteștenii, campanie electorală? Rămâne de văzut la următoarele alegeri! Până atunci, viceprimarul răspunde la întrebările oamenilor și atunci când se află în delegație pe la diferite ministere sau instituții.

Primarul din Bradu a semnat contractul de finanțare pentru creșa din localitate la Ministerul Dezvoltării

Luni, 05 Februarie 2018 14:08

# Suma nerambursabilă obținută este de 500.000 euro și asigură 90% din valoarea investiției
Lovitură de succes pentru tânărul primar al comunei Bradu, Dan Stroe. Miercurea trecută, acesta a semnat, la Ministerul Dezvoltării Regionale, contractul de finanțare pentru înființarea unei creșe, investiție dorită și solicitată, asiduu, de localnici. Valoarea totală a investiției este de  2.476.890 lei, din care partea nerambursabilă este de 2.181.936 lei, adică de peste 88% din total, diferența urmând a fi completată de autoritatea locală, din fonduri proprii.

 

Raed Arafat, mulțumit de ceea ce s-a realizat la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului de Pediatrie

Luni, 05 Februarie 2018 13:58

# Arafat nu a venit la Pitești cu rezultatul anchetei în cazul bebelușilor îmbolnăviți cu SHU, dar promite că dotările actuale de la spital pot salva copiii aflați în stare gravă
Săptămâna trecută, Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a aflat în vizită oficială în județul Argeș. Acesta a participat la bilanțul ISU Argeș și a vizitat Centrul de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie aflat în subordinea CJ Argeș.

Vești bune pentru piteșteni. Primăria Pitești va avea cel mai mare buget din istorie pentru lucrări de infrastructură!

Luni, 05 Februarie 2018 13:51

Proiectul de buget pentru anul în curs este gata. A fost prezentat și dezbătut, a fost muncit, timp de două luni, de personalul cu atribuții speciale din instituție, în frunte cu primarul Cornel Ionică. Și, conform acestuia, este un buget echilibrat, în care au fost prinse multe investiții în infrastructură: asfaltări, extinderi de rețele de apă, gaze, curent și canalizare, iluminat stradal. Nu au fost neglijate nici proiectele aflate în curs de derulare, nici cele ce pot fi finanțare din bani europeni. Bani pentru modernizarea stațiilor de călători, bani pentru autobuze moderne, ecologice, bani pentru renovarea școlilor și liceelor, pentru asigurarea cofinanțării proiectelor europene, toate și-au găsit câte un rând în bugetul care, în opinia reprezentanților primăriei, va asigura direcții multiple de dezvoltare. Iată, mai jos, proiectul de buget pentru anul 2018.

 

Pagina 1 din 96

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea